Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.03.2008 00:00 - Контрабандните цигари и „Женски пазар”
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 4719 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2008 00:14


Обществена тайна е, че „Женски пазар” е едно от средищата за пласиране на внесените знайно и незнайно как контрабандни цигари. Помните (поне тези, които пушат, задължително!), че от началото на 2007-ма, ли, 2006-та, ли, вдигнаха чувствително акцизите. Месец-два след това пазара се напълни от мургави сънародници (повечето отрудени турци, в интерес на истината, което може да ни наведе на мисълта за произхода на стоката) предлагащи от пиле млеко в тютюневата промишленост. И то на по-тънки цени от официалните, естествено.  И от тогава сладурите са си все там. Даже на същите места, които явно са си разпределили. То не бяха хайки, то не бяха акции и какви ли не още „методи за борба с организираната престъпност”. Щото това си е точно организирано и то много яко. Някой Голям внася с тирове вносни цигари за жълти стотинки и чрез установени вече канали те стигат до „пазара”. Печалбата Му се доближава до трицифрени проценти, а пласьорите печелят по 2-3 лева на стек, което ги урежда идеално. Купувачите пък се радват, че и те спестяват някой и друг лев от семейния бюджет. С една дума –идилия: всички са доволни. Само държавата...А пък нали държавата –това сме ние –народът и всички бедни в това число, ще запита някой идеалист. „Бедните да го духат”, казваха вкупом римските сенатори в един нашумяла комедия преди двайсетина години и това мото явно важи и сега. И всичко това, ще кажа аз, с риск да се повторя от един друг мой пост, в центъра на една столица на страна-членка на Европейския съюз. Но пък и да не бяхме членове на тази мастита организация, пак щеше да е достатъчно обидно за една нация, която се стреми да бъде част от цивилизования свят.

 

И в този момент, докато пиша тези редове,  посягам да запаля цигара, купена именно от Женски пазар, защото не мога да се похваля с гражданска съвест, която да ме подтиква да не правя неща, които един среден северен европеец не би направил. „Не е луд оня дето яде баницата, а оня дето му я дава”, казваше баба ми Веска. И сигурно е така, поне що се отнася за този случай. Или пък поговорката е показателна за националният ни манталитет, който ни кара да провъзгласяваме моменталически за виновен някой друг, щом усетим, че съвестта ни взема да се надига? Мамка му! Може пък и да сме обременени генетично. Знае ли някой! А и не трябва ли да забравиме някои от  поговорките на нашите баби и дядовци, даже и родители, пропити с  ориентализъм и примиренчество, като „Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле”, „Ако са ти мили рогата, не се бий с агата”  или пък „Всяко чудо за три дни” и да се опитаме да живеем според нашият си начин?

 

Тук поствам една карта с разположението на пласьорите, което не се е променило, кой знае колко от две години насам. Все същите физиономии, само марките цигари периодически се променят в зависимост от това, какво е докарал поредният тир!

А, забравих да попитам (риторично, за съжаление): -Абе, къде е тази полиция, бе?! Къде са ДАНС,  НСБОП, НАП и всички останали?  Т`ва е центъра на София! Представям си, какво може да си създаде тогава някой Голям в друго населено място! Собствена губерния? Собствено феодално имение? Айде стига! Мамка му!

 

image

Забравих. За да съм коректен.  Разположението на полицията е към 17.15 ч.




Гласувай:
1



1. анонимен - Полиция ,Цигани ,Турци ,и Мафия ...
11.06.2008 22:22
На този женски пазар всички знаят за тази незаконна измет -турците ..Тези които полицията пази да си продават цигарите и да им дадат процента вечерта.Защо няма НСБОП .??Защо няма репортери ?Защо всички си затваряте очите бе БЪЛГАРИ ???ИМА ЛИ НИ ОЩЕ ИЛИ ШЕ ИЗМРЕМ ОТ СТРАХ ОТ ПОЛИЦАИТЕ И ТУРЦИТЕ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9518095
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20436
Блогрол