Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.03.2009 12:02 - Чук на седмицата: 02-08.03.2009 г.
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 2409 Коментари: 6 Гласове:
0



image

При наличието на толкова чукове и чукундури в политическото ни пространство, ми е трудно да определя, кой точно е по-по-най, но на очи ми се набиха няколко кандидата през изтеклата седмица:   1. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров отговори на журналистически въпрос за възможността от нова газова криза с дълбоко проникновеното: "Има два варианта - или ме бъркате с Бог, или ме бъркате с Путин!".   За един възпитаник на Московския икономико-статистически институт е разбираемо да поставя Бог до Путин и това не бива да ни учудва. Можем само искрено да се посмеем.   2. Социалния министър Емилия Масларова, пък щяла да праща около 8000 пенсионери на почивка.   Около осем пъти повече от миналата година! И това по време на световна икономическа криза! Не разбрах, защо цифрата е набъбнала така неимоверно. Осем пъти повече забогатя държавата ли в това време? Или пък просто идват избори и някой пак е решил пак да харчи парите от моите данъци, като джакпот от тотото.   3. Една колективна номинация на Народното събрание, което гласува на първо четене амнистия, според която ще бъдат освободени от наказателна отговорност и от последиците извършилите на престъпления, за които се предвижда наказание до 3 г. за умишлени престъпления и до 5 години за престъпления по непредпазливост. Предвижда се също да бъдат амнистирани над 3000 души.   И това е трудно да го смеля. Една от причините била да се разтоварят затворите. Виж ти! Значи съдебната система действала все пак! Щом са понапълнили местата за изтърпяване на наказания, значи все пак нещо се прави. Нищо, че повечето от затворниците са там за дребни престъпления, а едрите риби са кой на Аруба, кой в ЮАР, кой в Бояна. Ама пусти избори!   4. Четвъртият номиниран е министърът на културата Стефан Данаилов, заради противоречивата му мисъл по време на гостуването му в Кърджали, когато в рамките на минути заяви: „Посланията на неколцината говорещи от ГЕРБ звучат бойко, в тях липсва конкретика за бъдещи действия и така остават неясни”, а малко след това и: „постулатите, които ГЕРБ разхожда, са повторение на тези на БСП“.   Ами прав е! Той популзма яко е полазил и ГЕРБ и БСП. Ако изведнъж, с вълшебна пръчица, го отстраним от говоренето на двете политически формации, ще остане само празно пространство. Е, министърът едва ли точно това е искал да каже. просто се е изпуснал човекът!     При тази конкуренция се чудех, дали въобще да определям чук, но все пак с няколко десетки от процента, като че ли ми надделява министър Петър Димитров. Той и друг път ги е говорел едни чукски, така че е справедливо да му отдам заслуженото!



Гласувай:
0



1. анонимен - По-добре чук, но ...
09.03.2009 12:26
Бих желал да бъда чук / но от " по-качествен" от предлаганите по горе номинирани " материал" /, отколкото наковалня , върху коята разни ЧУКОВЕ да словоблудстват и експериментират.
Колкото до подбора, с всеки изминат ден според мен ще става все по-труден. Чакат ни месеци на висше политическо цирково изкуство и неочаквани изпълнения и превъплъщения на политически въжеиграчи .
цитирай
2. luben - Готино
09.03.2009 12:50
аз много не следих, но на 2-3 пъти случайно чух как Бойко хем ще разкара Вълка и Новера(сега, веднъж и завинаги), хем иска те да продължат, хем не им дължи пари, хем те мрънкат, че нищо не им е платено. Иначе ... добре, че Данаилов не се е налагало да напише мислите си, щото щеше да грабне първенството на Димитров.

Абе ти сигурен ли си, че Бог не е в Путин или не са някакви първи брадчеди?
цитирай
3. mamkamu - @andreshko Във всеки случай е ...
09.03.2009 19:11
@andreshko
Във всеки случай е по-добре да бъдеш наковалня, а не чук! Само, че си мисля, че за всяка наковалня си има и чук. Така де :)

@luben
Абе то може да е Бог да е в Путин и Путин в Бог. Своеобразна света Двоица :)
цитирай
4. lelya - Спечели си в мое лице редовен поч...
12.03.2009 13:42
Спечели си в мое лице редовен почитател на рубриката.
цитирай
5. mamkamu - @ lelya Първи почитател :) Ще т...
12.03.2009 18:10
@ lelya
Първи почитател :) Ще трябва да го изпразнувам :)
цитирай
6. eien - Допълвам:
13.03.2009 09:15
червен! Червен чук. /и не само по постинга на Ейен/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9474533
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол