Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.03.2009 12:24 - Чук на седмицата: 09-15 март
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 2126 Коментари: 4 Гласове:
0



image
Кандидатите са както винаги няколко и един от друг по-големи чукове.

 

1. Министерството на правосъдието успя да изненада тази седмица доста българи, когато представи концепция за нов Наказателен кодекс. Според една от предвижданите промени  Престъпниците, осъдени на до 1 година ефективен затвор, ще могат да откупуват свободата си.

Това не знам,  как точно да го изкоментирам. Имаш пари –не лежиш, нямаш –лежиш. Вярно, че става дума за леки престъпления, но така не се ли нарушава принципът, че всички се равни пред закона. Не случайно според съдии идеята доста странна. А и обществото е доста чувствително на тема правосъдие и справедливост и една такава възможност само ще затвърди мнението на мнозина, че в България справедливост няма.

 

2. Народното събрание прие на първо четене законопроекта на Димитър Дъбов и други депутати от БСП, според който се дава възможност на политически партии, представени в националния (със самостоятелна парламентарна група) или в европейския парламент, да придобият собствеността върху недвижими имоти - частна държавна собственост, в които са настанени под наем.

 

Е, какво пък, нахалството и наглостта им май край нямат. Добре де, сега тия партии, дето са в парламента ще си купят партийните сгради. След изборите ще влязат някоя и друга нова партия –ще трябва и на тях да се продава. След четири години пак... Колко ще може да продължи това, само Господ знае. И друго –парламента отхвърли предложението на депутати от ОДС разпореждането с държавната собственост да става само чрез публичен търг, с което още един път ни показа, че работи за партиини е не за народни интереси.

 

3. Следващия чукизъм идва отново от Народното събрание. Група депутати в ортаклък с МВР предлагат пълнолетие да се навършва на 21 години. До тази възраст хората няма да имат право да карат кола, да употребяват алкохол, да се женят без родителско разрешение и да гласуват. И цялото това предложение е заради зачестилите напоследък убийства и катастрофи с младежи.

Спирам прегледа и обявявам всичките тези депутати + МВР за най-големи чукове на седмицата. Също и за най-големи дебили, олигофрени и празноглавци. Значи, излиза, че като променим възрастта за пълнолетие изведнъж всичките тези убийства и катастрофи ще спрат, хората ще си седят по домовете и ще чакат заветните 21. Те и катастрофите, предизвикани от хора до 40-годишна възраст са се увеличили, както и убийствата, извършени от представители на тази възрастова група. Логиката на тези депутати би трябвало да продължи своя смел полет към следващия ход -да вземат да направят възрастта за пълнолетие 40 –хем БСП винаги ще печели изборите, защото червените гласоподаватели ще станат подавляващо мнозинство, хем няма да има задръствания, заради въпроса с книжките, хем по-голяма част от нацията ще е винаги трезва, а оттам и здрава. А МВР ще е най-доволно от цялата тази работа, защото вечерния час за непълнолетни ще продължи да е в сила!



Тагове:   март,


Гласувай:
0



1. cefulesteven - Едно си е направо узаконяване на ...
16.03.2009 12:53
Едно си е направо узаконяване на корупцията. Звучи направо като иронична антиутопия.
цитирай
2. gothic - Обаче не е антиутопия. А жива бъл...
16.03.2009 13:01
Обаче не е антиутопия. А жива българска реалност....
цитирай
3. анонимен - Напред другари..
16.03.2009 13:30
Бързайте другари, остават още само 3 месеца за последни напъни във всички сфери. Да му мислят следващите как ще чистят авгиевите обори.
цитирай
4. mamkamu - ...
16.03.2009 15:38
@cefulesteven
Да, вървим с бодри крачки към антиутопията. Може и да сме я стигнали, но за съжаление чувствителността ни е притъпена и сме, като слепци сред пустиня! Всъщност си мисля, че нещата постепенно вървят към подобрение. За съжаление доста бавно.

@gothic
Антиутопия или българска реалност има ли значение! Май са синоними :)

@andreshko
Te може и да побързат, но и в последните години не спяха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470657
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол