Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.06.2009 14:23 - Вън Свинаров от Синята коалиция
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 8752 Коментари: 39 Гласове:
0



Според агенция „Фокус”, партията на Свинаров –Българска нова демокрация, ще подпише споразумение за общо явяване на изборите със Синята коалиция. Е не е истина! Това трябва да се спре! Явно някой трябва да налее акъл на сините, докато не е станало късно! Публикувам следния призив към ръководството на „Синята коалиция”   До ръководството на Синята коалиция   Уважаеми дами и господа, в медиите бе публикувана информация за предстоящо споразумение за общо явяване на изборите между коалицията, която вие представлявате и Българска нова демокрация! Като Ваш избирател, аз изказвам категоричното си несъгласие и дълбоко възмущение с този безпринципен акт. Една от причините хората да гласуват за вас е именно, защото нямате нищо общо с управляващата тройна коалиция, в която в продължение на две години участва и БНД, като част от НДСВ. Две години тези хора бяха съдружници на управляващите в техните опити да довършат България чрез корупция, престъпност и наглост. В стремежа си да спечелите тези 0.45%, които БНД получи на евроизборите, вие ще загубите много повече избиратели, отблъснати от тази ваша крачка! Надявам се разума да заговори накрая във вас и вие да не предприемате или ако вече сте я направили, да отмените тази крачка! В противен случай, аз заявявам публично, че няма да гласувам за Вас и ще направя всичко възможно моите близки и познати да не го направят!   С уважение: Юрий Александров   П.П. Много се надявам всичко това да не е истина, а някоя новинарска инсинуация. Ако е така, приемете моите искрени извинения.     Това току що го изпратих по формата за контакти на сайта на Синята коалиция. http://siniatakoalicia.org/contacts.php .   И моля, който подкрепя горенаписаното, нека отдели малко време и изпрати своя протест! А който няма време, може да ползва горното писмо, като само не забрави да смени името :) Това е! Да видим дали гражданите могат да оголят зъби, когато трябва!



Гласувай:
0



1. tili - Честно казано -
12.06.2009 15:21
не зная! Мисля, че всеки глас е важен. Да не изпадаме сега в излишен пуризъм. Да не мислиш, че умирам от любов по ББ? Ама се правят сметки за общи мажоритарни листи. Добре е да им пари под петите и да знаят мнението ни, но най-важно е да се отпуши ситуацията с ЕС, а без промяна на статуквото - никога няма да стане. Принципно - споделям позицията ти, но практически... видя какво стана с 1 стотна от % - без едно място!
цитирай
2. mamkamu - До tili
12.06.2009 15:35
Добре де това, което казваш е логично. Но не трябва ли да се спазва поне един санитарен минимум от принципи, които да не се нарушават, като например: не се коалирай с когото и да е!
цитирай
3. raylight - Твоето не е санитарен минимум - ...
12.06.2009 16:24

Твоето не е санитарен минимум - санитарният минимум са БСП И ДПС, които не са политически субекти. Освен това съм слушал лично от Костов обяснения - недпускане на агенти и на оплескани от управлението. АКо прокуратурата ги обвини в нещо, ще ги махнат веднага.
цитирай
4. raylight - Според лидера на ДСБ шансовете за ...
12.06.2009 16:24
Според лидера на ДСБ шансовете за кандидатите за БНД са само в мажоритарните листи на Синята коалиция, тъй като пропорционалните вече са затворени.
цитирай
5. raylight - Т. е. тук е битката на всички демо...
12.06.2009 16:26
Т.е. тук е битката на всички демократи, срещу анти-демократите, тъй като мажоритарните мандати не са нито конституционни, нито демократични, нито мажоритарни

Тъй като БНД ще са само мажоритарни кандидати, можеш спокойно да гласуваш пропорционално за Сините, а мажоритарно за когото те кефи, жкл и за никого
цитирай
6. zabylgarite - Бой по тиквите
12.06.2009 16:27
бой по тиквите на такива като свинаров. При подкрепа от 0.01 на евроизборите,ако беше нормален щеше да си направи пластична операция Свинаров и да се скрие вдън земя.Но такива като него са научени да властват и поучават другите.Аз обаче му казвам:таковай си таковънката тъпанар!!!Ако Костов ти каже:надупи се и ще се коалираме,Свинаров ще отговори:винаги готов!!!
цитирай
7. анонимен - притеснително
12.06.2009 16:44
По отношение на БНД съм склонен на компромис особено при това положение: "От Синята коалиция няма да предложат на БНД места в пропорционалните листи, за разлика от мажоритарните листи. В тях ще има гражданска квота - това ще бъдат хора, които ще бъдат предложени от партии, които подкрепят Синята коалиция."

Въпреки това не мисля, че БНД може да допринесе с каквото и да било за успеха на Синята Коалиция.

По притеснително обаче е следното: "На пресконференция лидерът на ДСБ каза, че и ВМРО може да влезе в Синята коалиция, но само ако се присъедини към всички коалиционни принципи на политическата сила, тъй като изключения не може да се правят за никой. Иван Костов обясни, че основен за Синята коалиция е принципът в листите да не влизат хора от бившите и настоящите служби." (по-горното е от агенция "Фокус")

Не виждам как ВМРО може да покрие по-горното. Обвързване с ВМРО ще е огромна грешка.

Очаквам с нетърпение коментарите за по-горните по телевизии, радия и блогове...
цитирай
8. mamkamu - @ raylight
12.06.2009 17:29
Явно претенциите ми за санитарен минимум са по-големи! Тука влизаме в един типично махленски дебат: "ама няма да са в тия листи, мажоритарни ще са".

Трудно ще ми е да преглътна надпис на бюлетината: "Синята коалиция -Николай Аврамов Свинаров". Представяш ли си Свинаров -мажоритарен кандидат на Синята коалиция за N-ти избирателен район. И ако случайно вземе да влезе в парламента...И ти знаеш,какво ще стане! Нали?
цитирай
9. mamkamu - @ zabylgarite
12.06.2009 17:31
И аз т`ва му казвам, ама явно други не мислят така! Боже! Свинаров -достойният съюзник на сините! Не е истина!
цитирай
10. gothic - Пази Боже, наистина....
12.06.2009 17:36
Пази Боже, наистина....
цитирай
11. анонимен - аз не съм сигурен
12.06.2009 17:36
И аз не съм сигурен в правилността на крайния пуризъм!!! Та нали, ако тръгнем да сме безкомпромисни, няма да може да се случи управленска коалиция с герберите на бате Боце?!!! С какво пожарникарят е по-добър от интелигентния Свинаров? За Свинаров мога да кажа, че като политик категорично превъзхожда бате Боцко.. И след като партийчицата НД все пак се кълне в ценностите на същата европейска Народна партия, не виждам никаква пречка за пред и следизборна коалиция с нея.. Не бива да забравяме, че хич не е розово електоралното положение в отечеството! Аз съм за максимално широка коалиция от десни и дясно-центристки политически субекти, за които да гласуват възможно най-голям брой хора.. Само така ще смачкаме отровната глава на бесепарско-доганджийската мафиотизирана власт, която най-безсрамно търгува де с що завари...
цитирай
12. mamkamu - До № 7
12.06.2009 17:40
Ами и аз това викам! БНД снищо не допринася за Синята коалиция! А ВМРО, вече ще ми дойде в повечко!

То и сега ми е малко нанагорно...
цитирай
13. mamkamu - Истина е, gothic, истина...
12.06.2009 17:42
Истина е, gothic, истина...
цитирай
14. mamkamu - До № 11
12.06.2009 17:58
А не съм известен, като безкомпромисен човек! Напротив! Но не трябва ли да се спазват и някакви морални ценности в политиката?

Съгласен съм напълно с теб за Бойко, но това значи ли, че който е по-добър от него трябва да го вземем обезателно?

А гласовете, които ще докара Свинаров, ще бъдат в пъти по-малко от тези, които ще бъдат загубени, заради цялото това безумие. Поне с трима разочаровани сини избиратели вече говорих и те мислят, като мен! Колко ще са, ще се види скоро!

Ще изчакам до утре, да видя тия кандидати.
цитирай
15. анонимен - а аз гласувах за тях да им се не види
12.06.2009 18:21
а аз гласувах за тях да им се не види
цитирай
16. gothic - Знам,
12.06.2009 18:49
Юрий, знам...И затова казвам пази Боже...Че май пак се задава един филм....
цитирай
17. анонимен - и пак ще гласувам за тях, мамка му
12.06.2009 18:57
нищо не разбирам от прогностика, особено пък политическа.. самият аз съм археолог, сиреч заровен съм емоционално и инак в далечната древност.. и вероятно това ме спасява, знам ли.. колкото до предизборните кадрили от сорта с БНД, мамка му, никога не съм харесвал политиците си.. Досега, за 20 години, винаги съм гласувал за по-малкото зло, колкото и банално да звучи.. затова ще гласувам за СН, независимо с кой и как ще се е коалира.. Самата злостна кампания на клептократите срещу й е достатъчен лакмус за мен! Затова, мисля си, че трябва да забравим всякакви интелигентски двоумения, щото Доган и кукловодите му от ДС=БСП хич не се колебаят и пак ще фалшифицират и манипулират изборите..
цитирай
18. mamkamu - @ gothic
12.06.2009 19:04
Филм дето сме го гледали вече, а?
цитирай
19. анонимен - мдаа...
12.06.2009 19:44
мдаа...
цитирай
20. baletlnetpepas - Ми, че то
12.06.2009 20:04
и синята коалиция е една принципта коалиция
цитирай
21. mamkamu - До №17
12.06.2009 20:23
Ами то това ни остава, за съжаление! При тия политици! Да гласуваме за по-малкото зло :( Мамка му!
цитирай
22. luben - принципно
12.06.2009 21:27
си прав. Но да ти призная имам по-ниско мнение за ББ, отколкото за БНД. А е повече от ясно, че мутрогенната партия ще спечели мнозинство и ако е възможно - ще се коалира със Синята коалиция. Но само защото има вероятността Синята коалиция да направи бъдеща коалиция със дъ-кмет да не гласувам за нея - не... С всичките си кусури, царските хора малко или повече клоняха на дясно и бяха за НАТО и ЕС. Според мен, ако БКП беше спечелила през 2001, нямаше да сме нито в НАТО, нито в ЕС. Което не оправдава всичките глупости и издънки на Царя и партията му. Но ... пък да се кефя на една мутра/бодигард... виждайки как Синьото ще се коалира с него... Пак ще си гласувам за тях.
цитирай
23. gothic - 18. mamkamu
12.06.2009 22:39
Гаден до втъсване сериал, мамка му....
цитирай
24. mamkamu - @ luben
12.06.2009 23:01
Аз също имам по-ниско мнение за ББ, но съм приел, че необходимостта налага такава коалиция с ГЕРБ (макар и да предвиждам на какви нови изпитания ще бъде подложена България, след това).

Какво налага, обаче такова такова споразумение с БНД? Предизборно при това! Печелене на гласове? Едва ли! Ще загубим повече отколкото ще спечелим. Имам чувството, че твърдият син електорат се е затворил в една собствена реалност нямаща нищо общо с действителността и се самонахъсва до безкрайност, особено в интернет!

Как обаче ще бъде спечелена т. нар. периферия? Тия потенциални избиратели, които са сини по душа, но не си правят труда да гласуват! Това е основния ми въпрос! Не и с такива безпринципни споразумения с хора готови да целунат и гъза на дявола за да са в играта наречена голяма политика!

А на парламентарните избори, ако гласуват около 60 % от населението, това значи, че Синята коалиция трябва да увеличи броят на подадените за нея гласове почти двойно за да се представи малко по-добре от евроизборите. Мисията невъзможна с такава политика!
цитирай
25. mamkamu - @ gothic
12.06.2009 23:06
Ами аз и затова си кръстих блог "мамка му", понеже взе да ми писва от тези сериали с еднакъв сценарии и предизвестен край :)
цитирай
26. raylight - Юри - главната идея е, че можеш да ...
12.06.2009 23:12
Юри - главната идея е, че можеш да гласуваш за Синята Коалиция, без да гласуваш за Свинаря. хайде да не правим черен пиар на собствените си хора по време на кампанията, тройната коалиция достатъчно усилия влага ;)
цитирай
27. ivovi4 - хм!!!
13.06.2009 12:00
Става все по-трудно човек да си избере път минаващ в дясно от БСП. ГЕРБ си сложиха отявлен социалист за водач на листа, а синята коалиция смята да се коалира с част от управлението. Няма как да не си помислим, че зад абривиатурите нищо не стои. Лошо! Отнемат ни правото и на политически пристрастия.
цитирай
28. luben - Прав си за всичко
13.06.2009 12:09
но точно в думите ти не виждам опасност и причина (примерно аз) да се откажа от Сините, само защото са привлекли БНД - защо ли? Защото компромисът, че се съюзяваш с нещо, което е почти толкова зло като БКП (може би Атака са единственото по-голямо ... а синята коалиция е точно основен опонент на БКП-то) е много по-голям от компромисът, че привличаш БНД. Според мен, разбира се.

Ти добре познаваш историята и няма как да не си видял, че компромиси в политиката е имало винаги и ще има. Е - въпрос на преценка, на момент, на приоритети. И все пак като погледна глобално някои компромиси са ми по-неприятни от други. И въпреки това ще си гласувам за тези, които носят най-много от близките за мен идеи. Все пак реалността (пак за мен) си остава, че ББ е един много по-нежелан партньор от всички други без Атака, БКП и ДПС. Аз го слагам на 4-то място в тази класация.

Относно негласувалите - също съм съгласен с тебе напълно. Ала не забравяй, че сред тези негласуващи има толкова много на които за всичко са виновни турци, мюсюлмани, цигани и кой ли не, но не и наглите мутри по улиците и заведенията на София и страната и мазните мошенници, доближени до Бекапето, депесето, новичкото временце, ендесевето и свързани с тях кръгове, кръгчета, квадратчета и други трапецовидни форми, заради които загубихме милиони и милиарди от еврофондове.
цитирай
29. miralyub - Привличането на малки партии се ...
13.06.2009 13:24
Привличането на малки партии се прави за имидж по-скоро. Общо взето заради посланието, към избирателите...че става въпрос за подкрепа от много места.
цитирай
30. rummi - а уж годината на свинята мина...
13.06.2009 13:59
имам усещането, че на парламентарните избори ще има отлив.
цитирай
31. анонимен - До Любен
13.06.2009 14:02
Съгласен съм с теб, Любене! А и вижте как разни псевдо-демократи в други блогове взеха да потриват ръце, че СК щяла да загуби маса гласове от коалирането й с БНД?!! Допуска се, че в провинцията имената от БНД са по-популярни.. Така че е възможно да се спечелят повече гласове от мажоритарния вот.. Надявам се на нови коалиции със СК, насочени към провинциалния вот! Софиянци са ясни..
цитирай
32. flyco - ...
13.06.2009 14:02
Подкрепям те в негодуванието, аз го изпитах веднага когато чух новината. По-късно стана дума, че от БНД щели да участват само като мажоритарни кандидати и това се връзва логически с фразата "да го обърнем срещу тях" произнесена от Костов след изборите за евродепутати. НО!
Баш Свинаров и Шулева ли бе... Ми те са компрометирани, бити карти. Да tili, всеки глас е важен, но по-важното от всеки глас преди изборите е потенциалът на избора. Смея да твърдя, че с приобщаването на Шулева и Свинаров към Синята коалиция, този потенциал намалява.
цитирай
33. flyco - Re: 3.
13.06.2009 14:12
Прокуратурата може да не се намеси точно в този момент, но Яне ще бъде насъскан със сигурност, особено срещу Шулева. Предполагам, че една седмица само за това ще лае...Но това все пак би било логично. А ако мълчи, тогава какъв ще е извода? Че Шулева се подкрепя за влизане в парламента като мажоритарен депутат /десен/, а след влизането как ли ще гласува. По въпроса за принципните и безпринципните обединения, много по.важно днес е кого мажоритарно подкрепяш, колко морален и принципен е самият кандидат. Той ще издържи ли или ще те предаде. Аз лично за Свинаров и за Шулева съмнения нямам. Тук политическата им ориентация няма нищо общо. Отметнали са се, ще го направят отново, още по-лесно.
цитирай
34. mamkamu - Добре! Явно е по-добре да спрем със ...
15.06.2009 10:15
Добре! Явно е по-добре да спрем със споровете :)

Моят избирателен район -мажоритарен кандидат и водач на листа Катето Михайлова! Приемлива за мен!

Пък и сато гледам другите райони, с изключение на мажоритаря в Пазарджик, всичко ме устройва.

Но леко горчивия привкус си остава! Надявам се да отмине скоро ;)
цитирай
35. luben - О,
15.06.2009 17:49
горчивия привкус май го няма само на първия избор... или и на втория... (да не уточняваме - тук таме и на третия). Само си помисли как са се чувствали в Германия след последните избори - двата непримирими гиганта ... се съюзиха. Политиката е много често леко грозна (до ужасяващо отблъскваща) работа. Всъщност поради това винаги отказвах да се занимавам с нея. Въпреки, че съм организирал избори и какво ли не... ;) Освен, че ще стискаме палци и ще гласуваме. Това право не могат ни го отнема!
цитирай
36. boristodorov56 - Хепи енд
16.06.2009 00:14
Така завършва спор с предизвестен край -
ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ!
цитирай
37. eien - Свинаров -ВЪН! А...
17.06.2009 05:39
Шулева - ВЪТРЕ?!
Така ли?
цитирай
38. boyanov - mamkamu
24.06.2009 11:45
Честно да ти кажа много мислих по тая тема, покрай твоята реакция. От една страна те подкрепям в апела за принципна политика, с долен праг на компромисите. От друга се опитвам да поставя този долен праг. Ти виждаш Свинаров, аз виждам една група от хора, които му имат доверие и са в неговата партия. Тук нещо не ми се вързва. Преди ден само писах за демонизацията на личностите и особено тази на Иван Костов. За мен СДС никога не е била партия от лидерски тип и името на лидера никога не е изчерпвало съдържанието на СДС. Прилагам същата схема към Свинаров. Освен ако ти нямаш някаква информация за него, за която аз не знам. Затова ще те помоля да обосновеш по-логично защо си против партията на Свинаров да бъде привлечена към Синята коалиция? Не, бе не се заяждам или провокирам, нито защитавам някого. Просто искам да ми дадеш основания за обоснована позиция по въпроса!
цитирай
39. анонимен - Chernev
26.06.2009 01:49
Здравейте,
всички знаем че Иван Костов трудно може да бъде излъган или преметнат,особенно що се отнася до политика.Затова тази полемика относно подкрепата на Свинаров и Шулева за Синята коалиция е безмисленна.Това е така защото като опитен политик Иван Костов ясно заяви че очаква подкрепа от всички по-малки дясно-центриски формации,които нямат шанс да влязат в следващия парламент без претенции от тяхна страна за листи било то пропорционални или мажоритарни.И ако погледнете листите на Синята коалиция по райони ще видите че само в Хасково и Добрич земеделците на Мозер са поставени на избираеми места.Навсякъде другаде на избираеми места са кандидати на СДС и ДСБ.
Аз като привърженик и симпатизант на Синята коалиция въобще не се притеснявам от това че БНД ни подкрепиха и не мисля че това може да доведе до отлив на избиратели или пък да бъде пречка да се привлекат нови.Само не мога да разбера как голяма част от хората които се индефицират в България като десни гласуват за партията-менте на Бойко Борисов,а не за автентичната,истинска десница в лицето на Синята коалиция.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469913
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол