Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.08.2010 15:19 - Бай Тошо и златната епоха
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 42155 Коментари: 85 Гласове:
36

Последна промяна: 05.08.2010 15:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageКогато бившият комунистически диктатор почина точно преди 12 години и тръгнаха да го погребват, мнозина нормални хора останаха втрещени, гледайки по телевизионните екрани хилядната тълпа стекла се да го изпрати за последен път. Останаха и възмутени от наглостта на ораторите, които прославяха неговата мъдрост, доброта и прозорливост на държавник и политик.

През тези 12 години, че и преди това, сред по-голямата част от българския народ се зароди неизлечима носталгия по комунистическата диктатура, която е съвременното превъплъщение на стария мит за отминалата „златна епоха”. Още приживе мнозина българи заявяваха, че ако се кандидатира за президент ще гласуват за Тато без да се замислят. И той сигурно щеше да спечели.

Защо се получи така?! Защо милионите българи забравиха репресиите, насилията, тоталната липса на свобода, цензурата, хилядите разбити животи, жителството, та дори и скучната телевизия? Защо повечето наши сънародници се сещат с умиление за онези дни?

Въпросът, естествено не е никак сложен, но отговорът е полисъставен.

Първо, Българинът не цени свободата. Т.е цени я, но в ценностната му система тя е класирана на последните места, някъде между правото да сере на воля, където му падне и правото да се секне на тротоара. За него претъпкания му търбух е много по-важен от правото му да говори, да се придвижва и да избира управляващите си. Правото му на ракия с хубаво мезе пък е в топ три на светоглада му.

Второ. Българският преход се извърши по такъв криминален и мафиотски начин от българските комунисти и техните ятаци, че накара хората да милеят за старото управление на същите тия комунисти. Може да звучи нелогично, но хората си имат своята логика. Думата „богат” стана синоним на престъпник, а това само все повече лумпенизира нови и нови маси народ. Голяма част от тоя народ обедня с темпове, с които някои скоростно натрупаха богатство.

Трето. Повечето от медиите, които естествено са собственост на бивши и настоящи комунисти, агенти на ДС или техни приближени, непрекъснато утвърждават на обществената сцена личности от онова минало, които или пряко са участвали във властта или са били близки до нея. Вижте само Батето, който ще ръси медийно отразявани простотии докато ритне камбаната. Вижте останалите от клана Живкови, които са и в политиката, и в бизнеса, и в „елита”. Гиньо Ганев пък ще сдаде поста си на омбудсман единствено посмъртно. А агентите и служителите на ДС до такава степен са превзели обществения ни живот, че и дума не може да става да се осъди един престъпен режим, в подържането, на когото те активно са участвали.

Четвърто. За 20 години българският народ не успя да излъчи от своите редици читави политици, които да отговарят в някаква степен на минималните изисквания за честност и неподкупност. Разбира се, това разочарова още повече българина от екстрите на демокрацията и някои елементи даже приплакват за „твърда ръка”. Жалкото в случая е, че много малко хора се сещат, че не демокрацията е виновна. С калпав народ се прави калпава демокрация, но това е тема за друг разговор.

Май тия четири причини са предостатъчни за да разкрием корените на тоталната и методична подмяна на ценностната система, която постепенно се налага на българския народ в последните 20 години. Ценностна система, която те оправдава, когато наричаш работилите за комунистическите тайни служби патриоти, а техните жертви предатели. Светоглед, който принизява нуждите ти до чисто физиологически потребности, като лапане, пиене, Ебане и сране. Морал, който те стимулира да построиш паметник на един диктатор, чиято репресивна машина е разбила съдбите на сума ти свестен народ.

Но все пак, Бог да го прости Тодор Живков и нека след 1000 години го изкара от ада, където искрено се надявам, че е.

image



Гласувай:
38



1. haralanov - Както никога...
05.08.2010 15:38
Както никога досега си циничен и брутален!Но пък си болезнено прав!Българинът не обичал богатите ли?Я виж последно на Бузлуджа каква радост беше около шефа на пловдивските социалисти Георги Гергов!Я виж червените бабички как се радват на Масларова!Я виж какъв светъл пример са за някои Червеняков,Гущеров и Жени Живкова!
цитирай
2. bapha - !!!
05.08.2010 15:39
синтезирано, кратко, точно...
С него от България си тръгнаха и надежди и реален поглед...
поздрав
цитирай
3. mitternacht - ...
05.08.2010 15:41
Лесно е обяснението- определена част от българския народ- проста, но затова пък с облаги- идиота селяндур излязъл от село и бум- веднага по партиен път някой шеф.Който в нормална държава и за магазинер в кварталното гаражче не би бил достоен.Оня краде като разпран.Комунизма си отива.На тоя уж дните на шефското място са преброени.Затова реве за отминали времена.

Макааар... че повечето са си още по местата :) Голям майтап :)
цитирай
4. анонимен - ти деца имаш ли?
05.08.2010 15:48
и как ги възпитаваш с тази омраза, мамка му!
цитирай
5. анонимен - ТОВА БЕШЕ ЦЕЛТА, ПИЧ...
05.08.2010 16:01
ПРОСТ НАРОД---СЛАБА ДЪРЖАВА!
....ЗА ДА МОГАТ ДРУГАРИТЕ ДА НЕ СРЕЩНАТ СЪПРОТИВА, ПРИ УТВЪРЖДАВАНЕТО СИ В НОВАТА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА!
...И ТЕ, НАИСТИНА УСПЯХА!!!!!!!!!
ИМА ОБАЧЕ ЕДНО-ГОЛЯМО ,"НО"!
ТЕ НЕ СА СВИКНАЛИ ДА РАБОТЯТ В НОВИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ УСЛОВИЯ НА ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА!
ВСЕ ГИ ИЗБИВА, НА "МОНОПОЛИЗЪМ"/БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ/ И СТРЕМЕЖ КЪМ ДЪРЖАВНО ФИНАНСИРАНЕ И ДОТИРАНЕ!
ТОЧНО ТЕЗИ ВРЪТКИ С ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ, МОГАТ ДА ОБЪРНАТ КАРУЦАТА НА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА ФИНАНСОВА СТРУКТУРА В МОМЕНТА, НАЛОЖЕНА В СТРАНАТА.
БЮДЖЕТА ,Е НАИСТИНА ЕДНА "ПОСТНА ПИЦА", КОЯТО НЯМА ДА НАХРАНИ АЛЧНАТА И ЛАКОМА, КОМУНИСТИЧЕСКА ЧИНОВНИЧЕСКА ВЪРХУШКА!
БАЛАНСА , Е ОТДАВНА ЗАГУБЕН!!!
БОЙКО СЕ ОПИТВА ДА ГО ВЪЗСТАНОВИ, ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКОТО ФИНАНСИРАНЕ, НО ТОВА СА ТРУДНИ ИГРИ ЗА НАПРЕДНАЛИ И ДОБРЕ МОТИВИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ,... А НЕ ЗА ПРИМИТИВНИ КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ ОТ РЕГИОНАЛЕН И ПАРТИЕН МАЩАБ!
БОГ ДА МУ ПОМАГА---ДАНО УСПЕЕ.....НО ЛИЧНО АЗ,ДЪЛБОКО СЕ СЪМНЯВАМ!
ТОВА Е "РАБОТА НА УДАР" И НЕ Е ,КАТО ПОСТОЯННИТЕ СВЕЖИ ПАРИЧНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ ОТ ЕДНА СТАБИЛНА И КОНКУРЕНТНО- СПОСОБНА ИКОНОМИКА ,КАКВИТО СА ЗАПАДНИТЕ!

ПРИ НАС КРИЗАТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ,ОЩЕ 4-5г.,ДОКАТО НИ СРИНЕ ОКОНЧАТЛНО, КАТО ИКОНОМИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ, ЧАК ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ МОЗЪЦИ
КОИТО ДА ПОИСКАТ, ИСТИНСКИ ПРОМЕНИ В СИСТЕМАТА!
ЗА СЕГА ЩЕ Я КАРАМЕ С АРМИЯТА ОТ ЧАНТАДЖИЙ, И ПРОСТОЛЮДИЕТО С "ПРОЛЕТАРСКОТО МИСЛЕНЕ", ГОТОВИ НА ВСЯКАКВИ ГАВРИ И ИЗПИТАНИЯ ,В ИМЕТО НА КИРЛИВАТА НАДНИЦА, ЗА ДЕНЯ!
И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ,ОПРЕДЕЛЕНО НЕ НОСЯТ ПРОСПЕРИТЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА, КАТО ЦЯЛО.


цитирай
6. анонимен - Тодор Живков е бил, е и ще бъде ВЕЛИК! ...
05.08.2010 16:22
Тодор Живков е бил, е и ще бъде ВЕЛИК! То не може хем агнето цяло, хем вълка сит, тогава бяхме лишени от иекшъни по тв-то, сега ги имаме, ама нямаме държава!!!!!!!!!!!!!!!!И свобода няма и в САЩ, щото там ако не спазваш правилата влизаш в затвора за много по маловажни неща, отколкото са ги вкарвали в комунизма! а тук сега е свободия
цитирай
7. анонимен - за бай Тошо
05.08.2010 16:41
свен да те напсувам ама така че да те смъдне чак по дроба какво друго мога да ти кажа сополанко. Какво знаеш ти за репресиите за скучната телевизия, за всичко което плюеш? А между другото така си държат очилата баш педалите това между другото...Драскай колкото си искаш ...ама бай Тошо не му трябват 1000 години той и след толкова пак ще си остане голям държавник. Плащай за медицина за образование стой без работа от криза в криза...и драскай да ти еба мамата глупава!
цитирай
8. анонимен - един съвет-непоискан,но добронамерен
05.08.2010 17:05
Бай Тошо е мноого голям залък за тебе!И много неща не са ти ясни-и преди,и сега!Просто не се занимавай с това!:)
цитирай
9. анонимен - Бай Тошо и златната епоха
05.08.2010 17:16
"Защо милионите българи забравиха репресиите, насилията, тоталната липса на свобода, цензурата, хилядите разбити животи, жителството, та дори и скучната телевизия?" Защото милиони не са били репресирани а си имаха сигурен дом, прана и работа. И телевизията не беше чак толкова скучна и тогава имаше масове в които улиците опустяваха, е да нямаше толкова реклами и спобиятя беше в стотици пъти по-малко
"Първо" не глобализирай толкова защото мирогледът ти излиза доста тясен.
"Второ" тук си прав
"Трето" в коя страна ва.одещите журналисти не са агенти на службите на страната си? Тоя лов на вещици, пардон агенти, уши и прочие атрибути на ДС, взе да ми писва, от него полицията не може да вкара кяорав агет в мафиотските структури.
"Четвърто" народът ни си не в ред, проблем е елитът. Сноби не можещи да измислят нищо свое, готови да задушат с цитати всеки който се опита да направи нещо читаво, независимо от това има доста мераклии които се показват и опитват по нещо докато снобите ги усетят. А бе на калпав интелигент народът му пречи.
Пето човек който не уважава народа си е достоен само за съжаление. Сноби Алеко и вас не е подминал "Пази боже сляпа да прогледа" - само че не ви отърва да си го спомняте!!!
цитирай
10. lado - Здравей!Взе ми приказката от ...
05.08.2010 17:27
Здравей!
Взе ми приказката от устата.
Не, ами направо ми взе статията от клавиатурата ....
Нека сега тебе да те псуват!
Шегувам се. Какво е една псувня пред възможността да покажеш животинските инстинкти на феновете на правешкия тиквеник, за когото някои имат документи , че е циганин! Пиша "фенове" , щото нито са му апологети, че не знаят какво е това, нито са му последователи. Така и феновете - харесват нещо, ама защо - и те не знаят. Прави ми впечатление,че са доста по грамотни от бай Тошо, и същевременно и по-интелигентни от него. Което не значи ,че СА интелигентни.
Просто в сравнение с него всички останали са по - .
Не знам дали за някого е важно , но все едно - ако не беше толкова прост горкия, щях да му посветя статия и тя щеше да изглежда по същия начин. Просто твоите нерви са по - здрави от моите.
А и омерзението , което ме обзема, спомняйки си за скудоумника "Янко" ...
Аз имах друга мечта - не ад, а лустрация за комунягите, пенсия , каквато даваше на земеделците по негово време - и 1000 години само с нея да беше живял! Пък после пъклото!
цитирай
11. анонимен - Най-обичам
05.08.2010 17:38
да обсъждат Тошовото време хора, дето тогава са били невръстни деца, или са родени след 1990 година. Прочели някое и друго четиво, най-вече пресата от 90 - 95 година. И вече правят анализи и дават оценки. Както се казва, ашколсун на такова самочувствие.
цитирай
12. ianchefff - лелееееййййй,
05.08.2010 17:40
ама как само си ги наострил комунистите, малеееееееее.
Имаш една голяма бира от мен затова.
Някой написал, за пореден път, че образованието и медицината били безплатни тогава, а сега се плащало. Ама ебаси колко възмутително тъпи парчета има, леле леле.
Поздрави за текста, супер е.
А политиците, т.е. повечето повечето комунистически израстъци, да го духат, аз вече ги поздравих със специален поздрав вчера.
Тия тук, дето се пенявят, и те да се чувстват поздравени.
цитирай
13. анонимен - До №12
05.08.2010 17:53
Ами да, безплатно беше образованието. А вие сега плащайте по 1000 лв. семестриална такса и се радвайте на живота!
цитирай
14. анонимен - Ето как бих коментирал: със стихотворение ;)))
05.08.2010 18:04
АНТИДОТ

Това, че в историята няма "ако",
не значи, че няма значение
дали вместо зъб си извадил око
поради липса на мнение.

Знам, фанатици от всички страни
за дни разоряват живота
и причиняват безчет злини,
докато гонят злото.

Мразя оправдания със среда
и "да се греши е човешко".
Не си зарязвам колата в калта
като дръвника Андрешко.

Пътят към ада все е покрит
със залъгалки за лумпени.
Но туй, че убитият е убит,
не значи, че няма думата.

За идеали не надигайте глас,
че няма кой да ви слуша:
когато цървули дойдат на власт,
те се превръщат в ботуши.

;))))

http://www.youtube.com/watch?v=y1KJzmmRpuw
цитирай
15. boristodorov56 - Отвратително ниско ниво на феновете на влашкия циганин Тошко Живков!
05.08.2010 18:27
Само крадливи цигани,
мързеливи тъпунгери
и безродни помияри могат да му бъдат фенове!
В това число - номенклатурата от партийни гаулайтери и червените гестаповци от ДС.
Свестните хора не могат да бъдат нито сподвижници, нито клокьори на изразителя на цялата плеяда от лични безродници, пладнешки разбойници и канибали!
Ако ада има кръгове, както Данте описва -
за Т.Ж. циганина - трябва да има специално отделение,
в което да се съберат всички членове на политбюрото им от 100 години -
та до днес - без изключение.

Мамоумна паплач от безродни кучета леят сълзи за бащицата и лаят...
Но Бог вижда...
цитирай
16. анонимен - Мислиш се за много умен и прозорлив, ...
05.08.2010 18:55
Мислиш се за много умен и прозорлив, ама не си! Само калпавите хора от народа могат да нарекат народа си калпав! За 3-та и 4-та причина трябва още много да поразсъждаваш!
цитирай
17. анонимен - Добре е, че все още се намират хора със здрав разум!
05.08.2010 19:15
Благодаря за статията!
Който не прави разлика между свобода и тоталитаризъм - той не заслужава да е свободен.
цитирай
18. анонимен - ИМАМ, САМО 2-3, ВЪПРОСЧЕТА:
05.08.2010 19:20
КАТО БЕШЕ ТОЛКОВА ТАЧЕН И ОБИЧАН ОТ НАРОДА, ПРАВЕШКИЯ "ЗЛАТЕН ЦЪРВУЛ"
ЗАЩО ПАДНА ОТ ВЛАСТ,БЕ....????!

КАТО МУ БЕШЕ ТОЛКОВО УСПЕШНО" ЦАРУВАНЕТО ",ЗАЩО ОБЯВИХТЕ ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА ,БЕ ПРОСТАЦИ НЕЩАСТНИ.....???

КАТО МУ БЯХТЕ ,ТОЛКОВА ПРЕДАННИ И ПРИЗНАТЕЛНИ ----ЗАЩО НЕ ГО ЗАЩИТИХТЕ БЕ, СВИНИ ЧЕРВЕНИ....???!
НАЛИ СЕ БИЕХТЕ В ГЪРДИТЕ:"С КРЪВ СМЕ Я ВЗЕЛИ ТАЯ ВЛАСТ--С КРЪВ ЩЕ Я ДАДЕМ"!

С ДУПЕ И НА КОЛЕНЕ Я ДАДОХТЕ......И СЕГА ЧАКАТЕ НА 120 лв., ПЕНСИЯ !

КАЛПАВ И ТЪП НАРОД СТЕ !
ОЩЕ СЛАВЕЙКОВ, ГО Е КАЗАЛ, АМА СТЕ ТЪПИ ,ПРОСТИ И НЕ ЧЕТЕТЕ!
НЕ ВИ И ТРЯБВА--ПИЙТЕ СИ РАКИЯТА, И СИ ЯЖТЕ СМРАДЛИВАТА ТУРШИЯ!
ДА ВИ Е ЗДРАВЕ,ТЪПАЦИ!!!
ХАК, ДА ВИ Е!
НАЛИ ВИКАХТЕ ,"УРА" ......СЕГА ДА МУ ЯДЕТЕ НА ТОШО , КУРА!
цитирай
19. veselaj - E, тия дето хвалят бай Тошо си изб...
05.08.2010 20:01
E, тия дето хвалят бай Тошо си избраха пазача му за премиер. И сега му сърбат попарата. Аз съм от хората на които половината живот мина в онова време - и още помня ужаса от комунизма. Браво за статията!
цитирай
20. thetrooper - Само едно уточнение:
05.08.2010 20:23
Не съм съгласен, че никой българин не цени свободата. Просто в България (както и навсякъде другаде, междувпрочем) има два вида хора - граждани и роби. За робите най-важното е търбухът да е претъпкан, а ако има и ракия с хубаво мезе - още по-добре. За нас, гражданите обаче, свободата е многократно по-важна от това някой да те настани на синекурна длъжност за цял живот, да ти дава насъщния и дори да мисли вместо теб.
Ще развия тезата си в специален постинг.
цитирай
21. анонимен - не с носталгия
05.08.2010 20:33
младежите под 30 да си траят.те тогава още са били на хумана от кореком или на пионерски лагер на обзор .ей сега ни трябват хора като бай ви тошо.да мислят пъво за държавата.....а кой не мисли за себе си...през последните 132 години?
цитирай
22. анонимен - пропуснахте нещо важно...
05.08.2010 20:38
по Тошово време като отивах на пазар или да играя оставях вратата у дома отключена и дори отворена. Майка ми винаги оставяше ключа под изтривалката.

Имахме вила на Панчарево, която се заключваше с едно катинарче, дето да го духнеш ще падне, и никой не я пипна... докато си отиде бай Тошо и дойде демокрацията.

Е, сега сме с бронирани врати и прозорци, аларма и пак ни обраха и то няколко пъти...
цитирай
23. анонимен - придобивките, за които така бързо забравихме...
05.08.2010 20:51
Искам само да споделя тук нещо. Работех в Канада преди години. Веднъж разказвах на колегите за нашата соц система в България. Че имаме безплатно лечение и зъболечение, образование, санаториуми, детски лагери, почивни станции по планините и морето, кръжоци, ТНТМ и т.н. - всичко това без пари за хората. Че и директора и чистачката имат РАВНО ПРАВО да се ползват от тези блага, да отидат на почивка и да изучат децата си. ВСИЧКО БЕЗПЛАТНО! Че имаме хижи навсякъде по планините, където можеш да отидеш на най-красивите места. Че имаме пътеки и маршрути по всички планини.

Те ме гледаха втрещено не можеха да повярват. Казаха, че никога не са могли да мечтаят за това в тяхната страна...

Само за сведение - в Канада няма маршрути и пътеки по планините. Нито хижи. Има хотели, за $80 на вечер. Ако искаш. А и повечето планини са частни така или иначе и тях си ги гледаш само отдалече. И се моли да не те заболи зъб, ако нямаш здравна застраховка...

Отпуските са 1 седмица в годината за първите 2 години. Ако устискаш 3 години в същата фирма, ти я вдигат на 2 седмици. След 5 години можеш и месец почивка да вземеш. Когато постъпиш на ново място, пак започваш от 1 седмица...
цитирай
24. lado - по Тошово време като отивах на пазар ...
05.08.2010 20:54
анонимен написа:
по Тошово време като отивах на пазар или да играя оставях вратата у дома отключена и дори отворена. Майка ми винаги оставяше ключа под изтривалката.

Имахме вила на Панчарево, която се заключваше с едно катинарче, дето да го духнеш ще падне, и никой не я пипна... докато си отиде бай Тошо и дойде демокрацията.

Е, сега сме с бронирани врати и прозорци, аларма и пак ни обраха и то няколко пъти...

Ооо, вие с вилите в Панчарево на чия земя ги построихте и с какви заплати?
И по какво позна, че демокрацията е дошла?
Щото според авторитетни институти за изучаване на демокрацията ,ние сме класирани при онези с дефектната или фасадната демокрация, при която само се имитират външни белези на същата, а същността е различна ....
цитирай
25. анонимен - ни
05.08.2010 21:33
Българина се върти около тия неща.Виното прасито и Ако има и една чужда женица.
цитирай
26. анонимен - от ianchefff.
05.08.2010 22:11
Мързи ме да се регистрирам.
Утре, ако не съм забравил, ми се ще да напиша няколко реда до заблудения човечец от коментар 23, дето работел в Канада. Пълби глупости говориш, смешнико.
Не пълни, ами препълнени.
цитирай
27. анонимен - колко си изостанал и прост
05.08.2010 22:19
колко си изостанал и прост
цитирай
28. анонимен - ves
05.08.2010 22:53
jivota pri ,,tocho ,, moje da bade me4ta za mladoto pokolenie kojto njma da postihnat i sled 20 godini...
цитирай
29. анонимен - Химн на Българския съд Нашият ...
06.08.2010 00:13
Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд е този .

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .
цитирай
30. анонимен - Путьооо, путьо. . . даже не ми се к...
06.08.2010 00:22
Путьооо, путьо...даже не ми се коментират поредните ти менструални течения...
цитирай
31. gothic - Ебаси....
06.08.2010 00:30
И от мен имаш голяма бира. И един въпрос. Защо всички фенове на TJ са анонимни? Как мислиш?
цитирай
32. анонимен - Те май всички съветници на Гоце Т...
06.08.2010 00:51
Те май всички съветници на Гоце Трипера са вече подсъдими и на свобода .
цитирай
33. анонимен - Ами не е вярно - някои са под земята.
06.08.2010 01:23
Ами не е вярно - някои са под земята .
цитирай
34. анонимен - абе какво да говорим, требе да си слеп или макити дъ те родила урод да не видиш разликата
06.08.2010 01:25
"Диктатура"
ама
1, имаше твърди цени 45 г.
2. нямаше безработица
3. всеки владееще апартамент в града, къща на село
4 наемите бяха по 15 лв
5. децата ходеха на лагер за 6 лв
6. бозата си беше все по 6 ст.
7. нямаше гейове
8. нямаше проститутки
9. нямаше бездомници
10. нямаше просяци
11. лекуваха ни зъбите безплатно
12. пълнеха ни торбата в аптеката безплатно
13. оперираха ни безплатно
14. снимаха ни на рентген безплатно
15. пращаха ни на спа-санаториуми с карти за по 20-40 лв пълен пансион с фитотерапия
16. имаше села
17. имаше селски училища във всяко село с о 120 деца
18. нямаше емигрантска вълна, само суперредки единични случаи
19. имаше музика в центъра на всеки село, което си имаше собствена духова музика
20. имаше чувството, че тази земя е и моя, тия фабрики са и мои
21. имаше страшно задружни пионерски и бригадирски лагери
22. имаше бибилиотека и театър във всяко село, поне по 2 самодейни групи и няколко кръжоци
23. имаше транспорт до най-отдалечените села, здравна служба, ТКЗС, ветеринар
24. имаше безплатно образование
25. имаше народ в тая държава
26. нямаше американски бази
27. нямаше ромски убийства и грабежи
28. имаше респект към полиция и държава
29. нямаше турски метежи
30. нямаше битова престъпност
цитирай
35. анонимен - до 20
06.08.2010 01:31
Е колко по-свободен стана ти днес с Ешелон в Европа и в София и с американски бази из югоизточна България????
Колко си по-свободен днес с планът Ар-Ът и с Биг Бротер?
Колко по-свободен си днес с камери на всеки ъгъл и с подслушване на интернетния трафик до 10 години назад?
Колко си по-свободен днес с Гуантанамо и със затворите на ЦРУ в Европа?
Колко си по-свободен днес с принудителна лоботомия из цяла западна Европа и инвалидизиране на деца с наркотици?
Колко си по-свободен днес когато не знаеш на каква цена ти е хляба и тока когато се събудиш. И дори кафето

.. няма нужда да продължавам списъка.
Сами ми го продължете...

Не сте обективни. Взели сте страна. Тенденциозни сте. Пропагандни сте.

С мозък се мисли. А не се папагалства.
цитирай
36. анонимен - 23
06.08.2010 01:33
Браво номер 23. ама тия тъпунгери не са свикнали да мислят. нито ще излизат в странство. дай им само да рушат, пикаят, насирват, преебват и наплювват. то за това от българия са останли само гробища вече
цитирай
37. анонимен - До 32. анонимен --- Дай боже и на о...
06.08.2010 01:34
До 32. анонимен --- Дай боже и на останлите съветници на Гоце Трипера същото , 2 метра под земята - ООД .
цитирай
38. анонимен - Ех, защо не е жив сега Сталин да ра...
06.08.2010 01:45
Ех , защо не е жив сега Сталин да разкулачи , червените кулаци и да разстреля враговете , комунисти милиардери - капиталисти с партиен билет .


цитирай
39. анонимен - doni
06.08.2010 03:24
Поздравления за статията! Преди 2 дена гледах един запис от 88ма, в който Тошо говори в пряка линия с космонавти. Е, едва ли имало скоро друг такъв прост държавник в Европа, като него. А забелязвам, че сред младото поколение се насажда мнение, че всъщност бил много хитър и умен... Хитър - може, от онази селската дребнава хитрост, но за интелигентност едва ли може да се говори.
цитирай
40. andrei - Поздрав и от мен за поста!
06.08.2010 07:00
От коментарите се вижда,че си прав в определението за част, от така нареченият народ.Сякаш нямат свъшване миризливците по нашата земя...Често си мисля,какво ли разочорование е претърпял П.Р.Славейков за да се провикне-"не народ,а мърша".
цитирай
41. ok3223 - Химн на Българския съдНашият ...
06.08.2010 08:28
анонимен написа:
Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд е този .

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .



ЕТО ГО, КЛАКЬОРЪТ
(ТЪП И АНОНИМ)

Едно клакьорче сере тук
на всяка крачка.
Не казвам той е луд
плащат му, то бачка.

НЕ ИСКА ТО НОРМАЛЕН СЪД,
ТУК СЪД ПОЧТЕН ДА СЪДИ.
ДА СЪДИ ИСКА, КАКТО НАРЕДЯТ,
С ИЗДАДЕНИ ПО ЗАПОВЕД ПРИСЪДИ.

ДА СТАНЕ, КАКТО Е БИЛО
В ЕДНО ДАЛЕЧНО ВРЕМЕ.
НЕ СЛУШКАШ, С ПАЛКА ПО-ТИЛО,
ИЗЧЕЗВАШ ВЪВ ДЖЕНДЕМА .

Едно говедо сере тук
стихчета, ТО бачка.
И няма като него друг,
тъп наемник, смачкан.
цитирай
42. анонимен - Моето мнение...
06.08.2010 08:36
Всеки тълкува различно тези събития,защото на всеки живота е бил различен .Аз съм била щастлива в този период и не мога да оплювам Тодор Живков . Сега имам приятели ,които споделят с мен живота си в този период,тяхната съдба не е била розова ,като моята.
Днес съм пак щастлива ,при това управление,но дали са щастливи и бъдещите мои приятели????
цитирай
43. rumqnadikova - коментар 42
06.08.2010 08:41
Не бях се регистрирала в блога и съм излязла,като анонимна
цитирай
44. анонимен - dimo
06.08.2010 09:07
Не мислиш ли че днес свободата е псевдослободия ? Я кажи какво виждаш в днешната свобода? Само възможноста да плещиш и да можеш да отидеш лесно и свободно някъде на запад ? Не виждаш ли че си закован икономически и животът ти е лош и скапан,че мафиотите са завзели всичко и диктуват живота ни,че дори да си находчив и умен не може да пробиеш и да започнеш бизнес ? Прочети внимателно мнението на 34 и поръзсъждавай малико по написаното ! Живот ми в младите години мина при бай Тошовото време, но нямах проблем с намирането на работа или с това да се облека ,нахраня и живея сносно. Я кажи нещо хубаво за сега ? За голямата безра ботица и глад, за това че магазините са пълни с всичко ахора не могат да купят нищо защото нямат и лев дори !Сега само обещания за хубав живот в светлото бъдеще ! Аз искам да живея добре сега ,защото животът е кратък , какво ще стане (ако изобщо се случи)след мен не ме интресува !
цитирай
45. vmir - Написаното е вярно, но не е цялата истина.
06.08.2010 09:07
Освен всичко това, има и определен списък от целенасочени лъжи и псевдодемократични "норми", в налагането на които са инвестирани милиарди и ще мине време, докато бъдат развенчани. Дано България да съществува дотогава, за да спести горчивината на децата и внуците ни, че родината им е била доубита от собствената ни глупост, ненаситност и простотия.
цитирай
46. mamkamu - !
06.08.2010 09:09
Благодаря на хората с нормална ценностна система за коментарите! Ясно е, че когато обобщавам нямам предвид изключенията, част от които сте вие :)

На лумпените само ще кажа: Не може да ме разберете, колкото и да напъвате сивото си вещество. Непосилно е за вас, защото говорим за съвсем различни неща. Приоритетите са ни различни, дет` се вика! Но все пак ви благодаря! Посмях се доста...
цитирай
47. vmir - 46. mamkamu - !
06.08.2010 10:19
mamkamu написа:
Посмях се доста...


Забавно е да видиш носталтията на "по-равните". Да, соца си е бил рай, ама за някои. Ако беше рай и за повечето, щеше да си е както го изкарват, защото никой не бяга от хубавото. Да плачат за изгубените си привилегии, щом не умеят друго, само да не ме убеждават, че е било и за останалите както за тях, защото ръководната роля на БКП отдавна отпадна от Конституцията и предпочитам да вярвам на собствения си опит и спомени кое как беше. Ама, че ненаситни лъжльовци!
цитирай
48. анонимен - ПРОСТО Е ЗА РАЗБИРАНЕ.....
06.08.2010 10:27
ТОЯ ПЕДАЛ ,ГДЕТО РАЗПРАВЯЛ В КАНАДА ,КАК ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ БИЛО БЕЗПЛАТНО .....КАК Е ХОДИЛ В КАНАДА ,КАТО ДА ДОМА НИ МИЛИЦИЯТА, САМО ЩО НЕ БЕШЕ ВЪРЗАЛА ВРЪВЧИЦА ,...ТА ДА НЕ ИЗБЯГАМЕ В ЧУЖБИНА!????
ЯВВНО Е БИЛ, ДОНОСНИК И ЧЕНГЕ!

ГРАНИЦИТЕ,НА БЪЛГАРИЯ БЯХА ОПАСАНИ С ТЕЛЕНИ КЛЬОНОВЕ !
БЪЛГАРИЯ ,БЕШЕ ЕДИН ГРАМАДЕН ЗАТВОР---КОМУНИСТИЧЕСКИ!
АКО ГИ ПРЕСЕЧЕШ---УБИВАХА ТЕ НА МЯСТО!
МАЛКО ЛИ НЕМЦИ ОТ ГДР, ЗАГУБИХА ЖИВОТА СИ НА ЮЖНАТА НИ ГРАНИЦА??!
ЖЕНИТЕ ,ПРЕДИ ДА ГИ УБИЯТ ,ГИ ИЗНАСИЛВАХА!ПОЗНАВАМ ИЗВЪРШИТЕЛИ!!!

ПОНЕЖЕ ,ВСИЧКО БЕШЕ БЕЗ ПАРИ....ЗАТОВА И КОМУНИСТИТЕ ,ОБЯВИХА ФАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА И ПАДНАХА ОТ ВЛАСТ!
ГОЛЯМОТО ПЛЮСКАНЕ ---СВЪРШИ!!!!

ЗАТОВА РЕВАТ ,ТУКА КАТО МАГАРЕТА , НЯКОИ ДРУГАРИ......!!!
МНОГО ИМ СЕ ЩЕНКА, ПАК ДА НАСТАНЕ ТАЯ ЮГОВИНА .....АМА,НЕ!!!!
МИНАЛО-СВЪРШЕНО!!!
ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧВАТЕ ДА БАЧКАТЕ ,ДРУГАРИ.....ЩОТО ,ВЕЧЕ... "САМО СИРЕНЦЕТО В КАПАНА ЗА МИШКИ Е БЕЗПЛАТНО"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

НИКОЙ ,ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ БАЧКА ЗА ДА СЕ ГУШИТЕ .
И ТИЯ ,КОИТО В МОМЕНТА ВИ РАБОТЯТ ЗА ПО 250-300лв., И ТЕ ЩЕ СИ ОТИДАТ!!!
СПУКАНА ВИ Е РАБОТАТА ,ДРУГАРИ......!!!!!!


цитирай
49. totoni - И от мен имаш голяма бира. И един в...
06.08.2010 12:58
gothic написа:
И от мен имаш голяма бира. И един въпрос. Защо всички фенове на TJ са анонимни? Как мислиш?

Е, що са анонимни? Щото са свикнали от техния идол, който ги е възпитал, че не могат да защитават открито мнението си, или по-точно - НЯМАТ ПРАВО да имат мнение.
Всичките анонимни коментари единствено потвърждават тезата в поста - че за българина свободата изобщо не е никакво благо.
Поздрави за поста!
И едно въпросче от мен - не се ли ужасявате от очевАдните прилики, които изплуват напоследък с онова време? Много ми се иска да вярвам, че желанието на хората за свобода е необратим процес, но фактът, че се възхищаваме от управляващите ни в последната година, май говори точно обратното.

На феновете на Т.Ж. ще кажа само да внимават, че едно от онези "важни" неща, за които вкарваха в затвора и по лагери някога беше опитът да разкажеш виц за Тато, напр. Така че, стойте си анонимни! Макар че, може пък и да кярите нещо, ако се покажете, щото то сегашният ни министър-председател май също е негов фен, та знае ли човек...
цитирай
50. анонимен - Калпав и глупав
06.08.2010 13:09
БРАВО! ТОЧНО!

С калпав народ се прави калпава демокрация!

ЖАЛКО!
цитирай
51. lado - "Диктатура" ама 1, ...
06.08.2010 14:16
"Диктатура"
ама
1, имаше твърди цени 45 г. - на газта, кибрита и солта, щото друго нямаше в магазина
2. нямаше безработица - защото работещите получаваха заплата като за безработни
3. всеки владееще апартамент в града, къща на село - лъжа, опашата при това
4 наемите бяха по 15 лв - затова хазната олекна с 10 млд.
5. децата ходеха на лагер за 6 лв - същото , като по-горе
6. бозата си беше все по 6 ст - то Ориента започва оттам, където има боза.
7. нямаше гейове - имаше, и си ги знаехме - Кеца, Парцалев, Драгойчев, и още , и още...
8. нямаше проститутки - лъжа, имаше и елитни, шиеха се за роля, апартамент, пост...
9. нямаше бездомници - пак лъжа , имаше
10. нямаше просяци - при тези методи в милицията се ходеше в тухларна за 15 дни
11. лекуваха ни зъбите безплатно - няма как да е било безплатно, нали :)))
12. пълнеха ни торбата в аптеката безплатно - ебаси долната лъжа!!!
13. оперираха ни безплатно - няма как - някой е плащал, и това не е бил Тошо
14. снимаха ни на рентген безплатно - невъзможно - плащано е от нашите пари
15. пращаха ни на спа-санаториуми с карти за по 20-40 лв пълен пансион с фитотерапия - тези термини са твърде нови - пращаха на кални бани максимум
16. имаше села - че и сега има!
17. имаше селски училища във всяко село с по 120 деца - произвеждаха хора за ТКЗС
18. нямаше емигрантска вълна, само суперредки единични случаи - с риск за живота
19. имаше музика в центъра на всеки село, което си имаше собствена духова музика -
Радиоточка , пусната на "Христо Ботев" щото беше по-ортодоксална
20. имаше чувството, че тази земя е и моя, тия фабрики са и мои - затова ги крадяхте
21. имаше страшно задружни пионерски и бригадирски лагери - деца, кво да ги прайш
22. имаше бибилиотека и театър във всяко село, поне по 2 самодейни групи и няколко кръжоци - по марксизъм-ленинизъм
23. имаше транспорт до най-отдалечените села, здравна служба, ТКЗС, ветеринар
24. имаше безплатно образование - обясни ти се , няма как Тодор да е плащал
25. имаше народ в тая държава - ама хората беха лоши...
26. нямаше американски бази - затова пък бяхме една огромна база на СССР
27. нямаше ромски убийства и грабежи - така е, тогава им викахме цигански
28. имаше респект към полиция и държава - пак си прав ,иначе тухларна или Белене
29. нямаше турски метежи - долна лъжа, много долна 9 март 1985 г примерно...
30. нямаше битова престъпност - този термин беше непознат, жените си ядяха бой, у кръчмата и пред нея се биехме като тупани, и при войнишко изпращане, и на сватби..
цитирай
52. totoni - Поздрави за анализа на lado! М...
06.08.2010 14:44
Поздрави за анализа на lado!
Мислех да започна нещо такова, но не ми остана време, понеже си е трудоемко, особено когато се опитваш да обясняваш на лумпени:
1. Що е то промиване на мозъци.
2. Що е то "няма мое, няма твое - всичко е на ПАРТИЯТА-МАЙКА" (национализация, братче, кво е това собственост, бе).
3. Що е то пропаганда, с цел пълна лумпенизация и фанатична преданост на ПАРТИЯТА-МАЙКА (в това видно е, са успели - някои още ги държи) - справка вж. Джордж Оруел, той човекът го е обяснил доста добре.
4. Що е то отиване в лагер или ТВУ (за по-малките), щото някой фанатично предан на ПАРТИЯТА-МАЙКА агент на ДС е изпратил нужния донос (ми тъй де, то това процъфтяващо общество по него време няма нужда от такива, дето си позволяват да мислят или пък - да говорят, за това си има ПАРТИЯ-МАЙКА и тя си има лидер - той говори, ти кимаш - толкоз).
5. Що е то тотално покриване на информация относно наличието на проститутки, гейове, бездомници и битова престъпност (ми тъй де, трябва да си пазим цветистото общество и да не даваме шанс на лумпенизираните мозъци да заподозрат нещо толкова неподходящо за рая на земята, който ПАРТИЯТА-МАЙКА с толкова усилия и лишения ни е създала).
6. Що е то насаждане на искрено желание да работиш без пари за благото на ПАРТИЯТА-МАЙКА (справка - пионерските лагери и бригади).
7. Що е то изселване на хора, щото не пасват пак на идиличната картинка на онзи рай, дето го споменах по-горе.
8. Що е то насилствено смяна на имена и самосъзнание, щото да паснат (така де, за онзи рай няма да повтарям).
9. Що е то всички да получават едни и същи пари за работата си (ми тъй де, с какво лекарите са по-заслужили от доячките, дето преизпълняват петилетката?)

Няма смисъл, нали? Да обясняваш това на хора, които са съгласни и мечтаят да:
1. им налагат насилствено какво да мислят;
2. им налагат какво да говорят;
3. им налагат колко апартамента да имат;
4. да им забраняват частна собственост;
Следва...
цитирай
53. totoni - 5. да им плащат по равно, за да могат ...
06.08.2010 14:47
5. да им плащат по равно, за да могат спокойно да работят по така позната максима "Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжем, че работим!";
6. да им забраняват да излизат извън границите на нашия рай, щото загнилият капитализъм току-виж поотворил очите на успешно лумпенизираните мозъци;
7. и още, и още...
Не мога да продължа, защото това си е загубена кауза. На тези, които нееднократно споменах (лумпенизираните фанатизирани идиоти), няма никакъв шанс да им обясниш каквото и да било...Тъжна история е тази, да ви кажа!
Свобода ли? Че за кво ни е, бе?
цитирай
54. анонимен - некои съображения
06.08.2010 14:48
Да кажа защо сме анонимни тези, дето не сме съгласни на 100 % с афторчето-щото сме по голяма част от пишещите на държавна работа и не върви да цвъкаш коментари в работно време с името си. Неудобно е някак и ядосваш шефа. Пък и ДЕМОКРАТИТЕ като сте регистрирани с името си (а кой знае дали ви е истинското-да не съм ченге, че да ви проверявам) какво толкова правите че да се промени сегашното положение от което чувствам че не сте хич очаровани? Къртите клавиатури и плюете от злоба мониторите си. Заклеймявате с грозни констатации всеки инакомислещ и говорите за СВОБОДА. Че Вие запознати ли сте с истинското значение на тази дума??? Другари Демократи - апелирам към сдържаност, толерантност и уважение към мнението на другия, дори и да е "шибан комунист" според Вас. Не озлобявайте допълнително озлобения народ. Така никога няма да го спечелите.
цитирай
55. totoni - "щото сме по голяма част от ...
06.08.2010 15:00
"щото сме по голяма част от пишещите на държавна работа и не върви да цвъкаш коментари в работно време с името си. Неудобно е някак и ядосваш шефа". хахахах
Е това не е ли достатъчно показателно? Това изречение не идва ли именно в подкрепа на това, което казах и аз?
То и в извън работно време да си, пак много внимавай да НЕ ЯДОСАШ ШЕФА!:)))
цитирай
56. анонимен - Посвещава се, на всички хра...
06.08.2010 15:07


Посвещава се , на всички храчковци , поплювковци и лайномети от БКП/БСП/СДС/ДСБ/РЗС/ДПС .



Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд е този .

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .
цитирай
57. lado - Да кажа защо сме анонимни тези, дето ...
06.08.2010 15:12
анонимен написа:
Да кажа защо сме анонимни тези, дето не сме съгласни на 100 % с афторчето-щото сме по голяма част от пишещите на държавна работа и не върви да цвъкаш коментари в работно време с името си. Неудобно е някак и ядосваш шефа. Пък и ДЕМОКРАТИТЕ като сте регистрирани с името си (а кой знае дали ви е истинското-да не съм ченге, че да ви проверявам) какво толкова правите че да се промени сегашното положение от което чувствам че не сте хич очаровани? Къртите клавиатури и плюете от злоба мониторите си. Заклеймявате с грозни констатации всеки инакомислещ и говорите за СВОБОДА. Че Вие запознати ли сте с истинското значение на тази дума??? Другари Демократи - апелирам към сдържаност, толерантност и уважение към мнението на другия, дори и да е "шибан комунист" според Вас. Не озлобявайте допълнително озлобения народ. Така никога няма да го спечелите.

Палачът моли жертвите за разбиране и сдържаност.....Освен това не ни трябва да печелим комунистическата част от населението - ние не преливаме от пусто в празно. Вижда се от неистовите ви усилия да замазвате истината - no pasran! Venseremos!
цитирай
58. анонимен - 55 до totoni
06.08.2010 15:15
"То и в извън работно време да си, пак много внимавай да НЕ ЯДОСАШ ШЕФА!:)))"
Мечтателко и на 37 дори! В извънработно време ние- ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ нямаме никакво време и желани да пишем глупости из форумите, щото имаме да вършим далеч по-важни неща. Шефа в случая няма думата, щото сме СВОБОДНИ да правим нещо далеч по занимателно. Вие "демократите" сте генетично обременени от безсилна злоба да промените нещата по вашия начин, т.е. "стани - да седна" . А откъде да знам- може и да си седнала вече и да не ти се става оттам. Весел ден, усмивки и позитивизъм. Никой не е оправил света!!! Поздрави
цитирай
59. lado - "щото сме по голяма част от ...
06.08.2010 15:17
totoni написа:
"щото сме по голяма част от пишещите на държавна работа и не върви да цвъкаш коментари в работно време с името си. Неудобно е някак и ядосваш шефа". хахахах
Е това не е ли достатъчно показателно? Това изречение не идва ли именно в подкрепа на това, което казах и аз?
То и в извън работно време да си, пак много внимавай да НЕ ЯДОСАШ ШЕФА!:)))

Ако на тези им плащаха да замазват истината в медиите (щото си има и такива назначения - и те са 99% от журналятя) - шефът им нямаше да им се ядосва.
ЕЙ, комуняги - глейте да не настъпите мачето! Така де, шефът да не разбере ,че сте фенове на експроприацията, секвестирането и общата собственост - че може да се сети ,че при революционна обстановка първи ще му забиете ножа в гърба. Или му правите некое профсъюзче с ляв уклон...
цитирай
60. totoni - @59: така си е! То работното време е ...
06.08.2010 15:20
@59: така си е! То работното време е за това, нали споменах за максимата по-горе! Както казах, присъщо е на хората, тъгуващи по онова време, нали? Така се работеше и тогава.
Никой не е оправил света? Не си прав/а, по твоите вярвания - имало е един, дето го беше оправил, ама взе че умря и сега вече няма кой!
цитирай
61. lado - Няма как да го измисля по-добре, за да дискредитирам написалия го
06.08.2010 15:24
анонимен написа:
"То и в извън работно време да си, пак много внимавай да НЕ ЯДОСАШ ШЕФА!:)))"
Мечтателко и на 37 дори! В извънработно време ние- ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ нямаме никакво време и желани да пишем глупости из форумите, щото имаме да вършим далеч по-важни неща. "

Но в работно, охохо - писането на глупости по форумите са добре дошли - а кой ви плаща заплатите? Тодор Живков или данъкоплатците! Гниди !

"Шефа в случая няма думата, щото сме СВОБОДНИ да правим нещо далеч по занимателно".

Гледай шефа ти да не разбере - че ще има екскременти във вентилатора. Позитивни!

"Вие "демократите" сте генетично обременени от безсилна злоба да промените нещата по вашия начин, т.е. "стани - да седна" ."

Невероятно примитивно, но пък показателно.

""А откъде да знам- може и да си седнала вече и да не ти се става оттам. Весел ден, усмивки и позитивизъм. Никой не е оправил света!!! Поздрави


Невероятно - такива примитиви на държавна работа - ето ви част от отговора на въпроса : "Защо държавата се срина?"
цитирай
62. анонимен - Бре нааканото гейче и говорител на ...
06.08.2010 15:25
Бре нааканото гейче и говорител на ЦК на БКП lado и тук се е изпуснал на метеното .
цитирай
63. avtora - От 20 години
06.08.2010 15:28
властта е в ръцете на народа, но понеже той е овчи е в това перманентно преходно състояние.
Не виждам как за 1 ден от току-що скъсала с тоталитаризма държава можеш да изкараш 200 човека, които да не са били по никакъв начин обвързани с партията :)
цитирай
64. анонимен - Посвещава се, на всички хра...
06.08.2010 15:33


Посвещава се , на всички храчковци , поплювковци и лайномети от БКП/БСП/СДС/ДСБ/РЗС/ДПС .


Химн на Българския съд

Нашият прекрасен съд

Ако някой някъде предава
своето отечество и слава,
ако клетвата за дълг прегази -
родния ни съд е този .

Ако някое продажно братство
граби от народното богатство,
истината днес е само тази -
родния ни съд го пази.

Ако някой вярата убива
и престъпниците сам прикрива,
ако някой пред лъжата лази -
родния ни съд го пази.

Припев: Хора, подарете цвете,
хора, запомнете ни добре!
Гордост е да служиш в редовете
на Българския съд сега .

цитирай
65. totoni - @65: виждам, че и от феновете на Б. Б. ...
06.08.2010 15:37
@65: виждам, че и от феновете на Б.Б. (да се свети името Му) има тук (ама не е чудно - то нали Т.Ж. му е учител - и по поведение, и по държавническо мислене и по квото още се сетиш), ама не забелязваш ли, че никой не те отразява и си досаден (ако трябва да съм възпитана).
Мноооого оригинален стих, ама не е нужно десет пъти, бе!
цитирай
66. lado - Бре нааканото гейче и говорител на ...
06.08.2010 15:38
анонимен написа:
Бре нааканото гейче и говорител на ЦК на БКП lado и тук се е изпуснал на метеното .

И това те дразни неимоверно , нали? Изучавам изкуството да довеждам дърти комунисти и млади комуняги до апоплектичен удар като ги дразня. Даже ако трябва ,ще стана наакано гейче и говорител на ЦК на БКП - тогава и дамла ще почнете да получавате...Ей такива жертви мога да направя ,за да ви изтрия от спомените и живота на нормалните хора...
цитирай
67. veshter - ДО АНОНИМНИТЕ ЧЕРВЕНИ
06.08.2010 15:40
ДО АНОНИМНИТЕ ЧЕРВЕНИ КЕНЕФИ - БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ЖИВКОВ ЖИВЯ ИМА-НЯМА 20 ГОДИНИ ДОБРЕ - 1965-1985. НО ТОВА СЕ ДЪЛЖЕШЕ НА ПОДАЯНИЯТА НА СССР. В МОМЕНТ В КОЙТО ПОТОЦИТЕ СУРОВИНИ, НЕФТ, ГАЗ И РУДА СПРЯХА ДА СЕ ПОДАРЯВАТ ОТ РУСИЯ А ДА СЕ ПРОДАВАТ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ, ДЪРЖАВАТА СЕ СРИНА ЗА ПО-МАЛКО ОТ ТРИ ГОДИНИ - ОТ 1986 ДО 1989. ТОВА Е ИСТИНАТА, ОСТАНАЛОТО СА БРЪТВЕЖИ НА ИЗКУФЕЛИ ЧЕРВЕНИ ЧУГУНИ. ПРЕЗ 1989 ГОДИНА ПРАКТИЧЕСКИ ДЪРЖАВАТА БЕШЕ ФАЛИРАЛА. ОСТАНАЛОТО СВЪРШИХА ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ И ДС.
цитирай
68. анонимен - 55 и 59 до lado
06.08.2010 15:43
Ладо, споко бе човече! На 52 си вече! От толкова задушаваща те злоба може да стане беля-инсултче, инфарктче и пр. несприятности. Отвори сърчице и душа към света и гледай по-ведро на нещата. Усмивки, позитивизъм, спорен ден и уикенд. Венсеремос
цитирай
69. анонимен - До 67. lado ---- Тая роза на знамето ...
06.08.2010 15:45
До 67. lado ---- Тая роза на знамето на БСП , твоя цъфнал гъз ли е ?

цитирай
70. lado - До 67. lado ---- Тая роза на знамето ...
06.08.2010 15:52
анонимен написа:
До 67. lado ---- Тая роза на знамето на БСП , твоя цъфнал гъз ли е ?


Давайте, давайте - правите ми услуга! Показва малките ви мерзки душички, миши сърчица и микроскопични мозъчета. Бледи спирохети сте вие, охтика! И педали , разбира се. Скоро да сте гледали мастилени петна в албумче? Роршах не ви ли говори нещо? Психоанализа?
Каквото и да ви покажат, вие гъз виждате. Но тоз път не - на Станишев е
цитирай
71. lado - Ладо, споко бе човече! На 52 си вече! ...
06.08.2010 15:55
анонимен написа:
Ладо, споко бе човече! На 52 си вече! От толкова задушаваща те злоба може да стане беля-инсултче, инфарктче и пр. несприятности. Отвори сърчице и душа към света и гледай по-ведро на нещата. Усмивки, позитивизъм, спорен ден и уикенд. Венсеремос

Не е злоба, не е ! Презрение е. Презирам ви съвсем спокойно, докато си сръбвам от дайкирито. Но бетонните глави не познават нюансите на негативизма - те знаят само едно - удри с лопатата...
цитирай
72. totoni - До 67. lado ---- Тая роза на знамето ...
06.08.2010 15:56
анонимен написа:
До 67. lado ---- Тая роза на знамето на БСП , твоя цъфнал гъз ли е ?



Ааа, ама господа фенове на Т.Ж., може ли така, бе? Какъв е този език, така ли ви е учил вашият идол?

Хора, подобно поведение показва единствено пълно интелектуално безсилие и невъзможност да се спори с аргументи. Нищо учудващо, като се има предвид тезата, която се опитвате да защитавате, каузата си е загубена. Ама не го демонстрирайте така явно (безсилието, де)!
цитирай
73. анонимен - Просто си жалък, толкова си бе...
06.08.2010 15:57

Просто си жалък , толкова си безличен , че чак си прозрачен . Един от тълпата безлични храчковци , поплювковци и лайномети от БКП/БСП/СДС/ДСБ/РЗС/ДПС . То и името ти такова Храчко ЛадОФФ .

цитирай
74. анонимен - 69(обичам това число) до ладо
06.08.2010 16:02
"Но бетонните глави не познават нюансите на негативизма - те знаят само едно - удри с лопатата..."
Ладо, това е тъкмо за "демократ" като тебе - УДРИ С ЛОПАТАТА. Стана ми много тъжно. Уж си говорим и пишем с "демократите" за свобода с главно С. Тотони, Янчев, мАМКА му - ПОМООООООООООООООООЩЩЩЩЩЩЩЩ!!!! Демократите и те искат като комунистите-бой и още нещо за НАРОДА
цитирай
75. totoni - "Но бетонните глави не поз...
06.08.2010 16:05
анонимен написа:
"Но бетонните глави не познават нюансите на негативизма - те знаят само едно - удри с лопатата..."
Ладо, това е тъкмо за "демократ" като тебе - УДРИ С ЛОПАТАТА. Стана ми много тъжно. Уж си говорим и пишем с "демократите" за свобода с главно С. Тотони, Янчев, мАМКА му - ПОМООООООООООООООООЩЩЩЩЩЩЩЩ!!!! Демократите и те искат като комунистите-бой и още нещо за НАРОДА


Няма как да ти помогна! След като си неспособен/а дори да разбереш написаното, явно е, че НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ! Тъжно, но...факт!
цитирай
76. анонимен - ТАЯ, ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА Е НА УМИРАНЕ....
06.08.2010 16:48
Б.Б., ПРСТО СЕ ОПИТВА ДА ЗАПАЗИ СТАТУКВОТО !
ЕДВА ЛИ ,ЩЕ МУ СЕ ОТДАДЕ!
СИСТЕМАТА РУХВА ,ПОРАДИ ЛИПСА НА СРЕДСТВА И ТОВА Е ЛОГИЧНО!
ТОВА Е СИСТЕМА САМО НА КОНСУМАТОРИ---КОМУНИСТИТЕ,НИКОГО НИЩО НЕ СА СЪЗДАВАЛИ, САМО СА КОНСУМИРАЛИ С ГОЛЕМИЯ ЧЕРПАК-ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ.
НАСЛЕДНИЦИТЕ ИМ ,СА СЪЩИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И МАЛОУМНИЦИ.

КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СПАСЯВА, ЗА ДА НЕ ГО ЗАТИСНАТ" ВЕЛИКИТЕ СТРОЕЖИ" НА СОЦИАЛИЗъМА, ПРИ РАЗПАДАНЕТО!
....ИСТИНАТА, ИСТИНАТА ВИ КАЗВАМ!
цитирай
77. ianchefff - лелелееее,
06.08.2010 17:19
от утре съм на море.
И аз ще си пия дайкирито и ще прелиствам от време на време този пост, за да се кефя на червените смешници, съскащи и гърчещи се от злоба.
Неописуем кеф е да гледаш червени бетонни глави да се пръскат от яд и безсилие.
Неописуем и огромен.
Еваллата, пичове.
цитирай
78. maba32 - ЖАЛЪК ПЛАЧ
06.08.2010 19:36
За какво плачите бе диваци?! Червени цървули, хубаво ви беше, като ограбихте достойните българи, влачихте земите и имотите им Така забогатяхте и сложихте началото на златната си епоха наречена социализъм начело с този селски хитрец Тодор Живков. Ама давате ли си сметка ако не бяхме преживяли точно тази скапана епоха, къде щяхме да сме сега?! Е, със сигурност нямаше да сме в списъка на най-бедните в Европа, а щяхме да сме една прилична държава със цветуща икономика. И нямаше днес да слугуваме на Гърция и европейските страни. Ето затова сега бълваме слугинаж здащото преживяхме социализма.
цитирай
79. ok3223 - Размърда се И РАЗСМЪРДЯ змиярника
07.08.2010 06:14
от "ДЕМОКРАТИ", ПОСЛЕДОВАТЕЛИ И ФЕНОВЕ НА чкундура демократ Стефан Савов (бог да не го прости)и баш демократа, командир и вожд на ДСБ, Иванчо Костов.
ОНО И ПРИ ТОШО НЕ БЕШ ДОБРЕ, А СЕГА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА, ХЕПТЕН ГО ЗАГАЗИХМЕ. На калпав х...и вълната пречи.
На калпав народ и продажна "интелигенция" комунистите им пречели, да направят нещо добро и разумно за себе си и бълг. народ.
Такова нещо като КОМУНИСТ не съм срещнал през жвота си.
Както не съм срещнал истиински християнин, последовател на първият анархо-комунист в света Иисус Христос, и нашият светец Христо Ботев.
Тогава бяха фалшиви комунисти- алчна сган от едноцветни и еднотипни(с малки изключения)мошеници и нагаждачи, готови на всичко да се докопат до по-мазен кокал; сега са същите, или техните дечица, нароили се в десетина партии и под разноцветни знамена, със заветната цел да са във властта или близа до нея. Да награбят пак кокъла, както и направиха с тези ограбизации(приватизации).
Сега това, днешното, същите го наричат ДЕМОКРАЦИЯ, както навремето нарекоха карикатурата, държавният капитализам-СОЦИАЛИЗЪМ.
Социализъма на Брежнев и Т. Живков, както днешното е ДЕМОКРАЦИЯТА на Луканов, Ст. Савов, Ив. Костов, и за капак демокрацията на народняка и вожда на един кртенясал народ, Бойкото Б.
Та такива ми ти работи..
цитирай
80. raylight - Сигурността
08.08.2010 09:05
пред свободата е естественото инстинктивно предпочитание на всеки човек. За да се издигнат над инстинктите си им трябват водачи и еталони за пример, трябва им силна закваска от просветени и волеви мъже, трябва им елит.

Що се отнася до читави политици - народът излъчи и такива, но червените пари и медии се погрижиха ОДС да не повтори управлението си. Човешкият мозък е настроен така, че да вярва на по - силния глас, като по - верен. Липсата на грамотност в България, не само гражданска, каквато и да е грамотност, си е наша вина. Имахме 4 години при Иван Костов да приемем нужните закони в образованието.
цитирай
81. raylight - Един мой приятел
08.08.2010 09:08
от Карлово има тонове от вицове за Тато в запас. По малките градчета комунистите никак не са били обияани, поне в по - богатите.
цитирай
82. georgidim - Поголовно ожесточено се лъже
11.08.2010 23:01
поголовно ожесточено се лъже за нашето минало.Истината:1.През 1987г България беше на 31 място в света по БВП на глава от населението сега е на 64. 2.Лъже се че постигнатите успехи са плод на мъдрото ръководсво на Т.Живков.Истината;Успехите се постигнаха благодарение на социалистическата система и огромния колосален труд на хората въпреки че начело на дъжавата стоеше необразования правешки подлец Живков.Другото всичко е ала бала.
цитирай
83. luben - Калпаво...
24.08.2010 12:47
то пък къде ли е кой знае колко читаво? Гледах тези дни предавания, свързани с далаверите на Буш и историите около 11 септември - пълен хаос, незачитане на сведенията на тайните служби за атентатите поради интерес в петрола и далавери, липса на политика и национална сигурност, а след това - замазване на грешки и даже нагло покриване на такива, тъпа риторика и ... Според мен нашият народ си отговаря на времето и липсата на читави (с малки изключения) управници и съм убеден, че всеки народ сложен тук ще стане малко или повече същия - както нашенци стават примерни чужди граждани, когато бъдат засадени в чужди саксии. Та - не е от друго, а си е от среда и традиции. И колкото и повечето неща да не ми харесват си оставам оптимист - има и свестни хора, има и някакво придвижване напред, има не малко фактори, които сочат че ако не по мое време, то по времето на децата ми ще станем доста по-европейци от сега.
цитирай
84. luben - Иначе
24.08.2010 12:51
и на мен ми се повдига от паметника на с. армия и този на бай тошо. Но пък толкова хорица дължат пари и положение на тези фактори - как да не си ги почитат - какво ги интересува, че така унижават традиционните български ценности от Възраждането и българската интелигенция след 1878...
цитирай
85. internationalist - Avtora,
29.08.2010 19:43
e napisal edna dosta dobra statiya,talantat mu e bezsporen.
Mnogo, ot neshtata sa naistina taka.
Dosta,mozhe da se izpishe za baj'Todar....bezkrajna e temata.
Ne mozhe da se demonizira, tazi istoricheska lichnost.
Napravi ne malko dobri neshta,pri togavashnite obstoyatelstva, v partiyata v koyato e chlenuval i t.n.
Dopusnal e, da stanat dosta zlini s negovo ili bez negovo znanie.
Az sam vyarvasht-pravoslaven i ne moga da kazha, kakvo shte mu bade otsadeno ot Bog.Da sadish nyakoj UMRYAL- kojto e pravil i zlo i dobro, kato Bog e neprostim gryah.
Socializmat si otide bezvazvratno,negoviyat dostoen naslednik post-socializma ili diviyat Kapitalizam, bushuva i unishtozhava Bulgaria s palna sila.
Samo vyarata v Bog i otkasvane ot grubiyat materializam mozhe da ni spasi.
No, kakto varvyat neshtata, shte izzhiveem edna golyama Golgota,mozhe bi shte zagubim i darzhavata si i chak togava shte se nauchim da se darzhim i badem sploteni.
Ako se nauchim...ako ne-Istoriyata pomni ne edna izcheznali nacii,darzhavi i narodi.
Tova ot men.
P.S. V klub sam i zatova pravya prostimiyat gryah da pisha na latinica, Izvvinyvaite!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470624
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол