Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.10.2010 21:15 - Наш журналист взе европейския „Пулицър”
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 38823 Коментари: 70 Гласове:
54

Последна промяна: 14.10.2010 19:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Преди няколко дни журналистът Асен Йорданов получи в Лайпциг престижната награда Leipzig Media Award, наречена от някои „Европейският Пулицър”. Учредената през 2001 г., награда се присъжда на журналисти, издатели и медии, които се излагат на риск, вършейки неблагодарната си работа.

image

Поради естеството на дейността на този голям разследващ журналист, тук в България това събитие бе отразено доста рехаво. Разбира се собствениците на куп медии и оплетените, като свински черва с тях политици, за които той е правил разследвания, не пожелаха да споменат в подопечните си вестници и телевизии за случилото се.

Наградата е и индиректно признаване, че свободата на словото в милата ни Родина намалява в геометрична прогресия в последните години. Асен Йорданов на няколко пъти е бил нападан и бит, заради своите разследвания, а отправяните към него и семейството му заплахи са били в пъти повече.

Той бе човекът, който уличи в престъпни деяния сегашните кметове на Бургас и Царево, а също и Йордан Цонев и аверите му от ДПС. През 1995 г. той разкрива и фотографира нелегалната фабрика за цигари, съсобственост, в която по това време имал и Бойко Борисов. След негова публикация за апетитите на БСП и ДПС в природен парк „Странджа” отново е нападнат и пребит от трима мутри с бухалки и нож, на които обаче не остава длъжен. Все пак е тренирал бойни изкуства! По късно е осуетен един опит за убийство срещу него, поръчителят, на който не е известен до днес. И още и още...

В момента, по разбираеми причини, журналистът е на свободна практика. Син е на поета и драматурга Недялко Йорданов.

Та Асен Йорданов напомни тия дни на всички нас, българите, какво значи достоен човек във времето, когато мафията и свързаните с нея полуполитически структури са обсебили тази иначе красива страна. И изпъква някак сред икономически зависимите си колеги, които правят ежедневни компромиси със съвестта си, за да запазят парчето хляб. Историята на журналистиката, естествено ще го признае, макар че... нали знаете? Тя се пише от победителите. Искрено се надявам след време Асен Йорданов и ние, гражданите, да сме печелившите!

„България и до днес се управлява от криминални елементи, а свободата на словото е по-зле отколкото преди 15 г.“, каза на пресконференцията след награждаването българският журналист и след това добави: "Ако в Германия качествените хора са в авангарда на нацията и държавата, в България те са под похлупак, а обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти. С приемането на България в ЕС това положение е официализирано и народът е фрустриран и обезнадежден.“ Тези думи, изречени пред огромно европейско медийно присъствие оттекнаха, като поредното опровержение на правителсвената версия за състоянието в страната.

Тази година носителите на наградата, освен Асен Йорданов, са афганистанския журналист Саид Якуб Ибрахими, който въпреки талибанските заплахи за живота му, продължава да отстоява свободата на словото в тази окаяна страна, и небезизвестния датски карикатурист Курт Вестергард, който се осмели да нарисува Пророкът Мохамед в неудобни положения.


image

Асен Йорданов, министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер и Курт Вестергард

С наградата през годините са удостоени екзекутираната преди четири години в Русия Анна Политковская, Роберто Савиано, с издадена смъртна присъда от неаполитанската „Камора”, Уин Тин, който от 18 години живее в затворите на Миянма (Бирма)  и още много известни журналисти, които не са имали благоразумието да правят компромис със съвестта си.

Всичко това, от една страна ме кара да изпитам естествено удовлетворение, че български журналист е бил избран за носител на такава престижна награда, но от друга ме подтиква да си задам въпроса: Защо бе, аджеба?

Отговора го знаем всички...

Мога само да добавя:

Честито Асене, срамувай се Българийо, все още дете на Ориента!

Снимките са от  сайта  http://www.eurochicago.com/

image




Гласувай:
57



1. boristodorov56 - Не, не бива да се срамува България!
13.10.2010 21:37
Напротив - хора като Асен Йорданов са докозателство, че не всичко е загубено,
че все още има надежда и е повод за гордост на всички честни хора в кочината наречена България!

Нека се срамуват партократите, плутократите и пожарбосовета.
цитирай
2. tili - Още една хубава новина
13.10.2010 22:19
за деня!!!
цитирай
3. strannica - Това е новина!
13.10.2010 22:49
Нищо не може да ме накара да се срамувам, че съм българка. Други трябва да се срамуват. Но те са оперирани от това чувство, както и от съвест и ред други качества.
цитирай
4. injir - Tova e novina, no ya razbiram ot teb. ...
13.10.2010 23:10
Tova e novina, no ya razbiram ot teb. Zashto li?...
цитирай
5. joysii - Да му е честита наградата. Но. . . да ...
13.10.2010 23:12
Да му е честита наградата.
Но...да внимава..,да се пази, че да остане жив и здрав.
цитирай
6. kapito - Поне един с истинска позиция
13.10.2010 23:39
Поне един с истинска позиция
цитирай
7. bizcocho - Брех! Търсиш си белята с този мат...
14.10.2010 09:08
Брех! Търсиш си белята с този материал, но аз ти се радвам за изнесеното!:) А "новинарите" мълчат... Що ли? Би трябвало да е празник за тях! Колега им е! Е, не съвсем от техния ранг, ноооо...нали и те се водят журналисти...
Представяш ли си по свобода на словото и журналистическа смелост и чест къде сме...? Авганистан...хм...Талибания..
цитирай
8. bizcocho - Бих искала и да гласувам за този м...
14.10.2010 09:13
Бих искала и да гласувам за този материал, но не мога?! При последните ми три влизания в блога не мога да гласувам за постинг, който съм харесала, с изключение на 2 постинга... Сигурно някаква поредна техническа повреда в блога...доста странна при това....
цитирай
9. chara - Радвам се, че все още са останали необвързани и смели хора по тези земи!
14.10.2010 09:45
Защото напоследък бях започнала силно да се съмнявам!
Да видим сега "империята" как ще отвърне на ... удара, т.е. на думите му за реалностите български.
Защото тя, империята длъжна не остава. Знам го от опит!
цитирай
10. анонимен - Съгласен съм, Боре!
14.10.2010 09:45
boristodorov56 написа:
Напротив - хора като Асен Йорданов са докозателство, че не всичко е загубено,
че все още има надежда и е повод за гордост на всички честни хора в кочината наречена България!

Нека се срамуват партократите, плутократите и пожарбосовета.


Поздрави за постинга!
Вострото
цитирай
11. анонимен - БРАВО
14.10.2010 10:04
МНОГО СИЛЕН И КАЧЕСТВЕН ЖУРНАЛИСТИ ЧОВЕК! БРАВО ЗА СМЕЛОСТТА И КУРАЖА МУ! ЖЕЛАЯ МИ УСПЕХ!
цитирай
12. анонимен - асен йорданов
14.10.2010 10:30
Да Ви е честита наградата ! Бъдете живи здрав ивсе така смел !
цитирай
13. анонимен - журналистите
14.10.2010 10:33
Ами благодаря ви ,че все пак научихме тази новина нашата "разследваща журналистика " се занимава с имоти......на богаташи ,царски имоти и прочие
цитирай
14. cefulesteven - Честито!!!
14.10.2010 12:13
Честито!!!
цитирай
15. bgsever - Честито!
14.10.2010 12:16
Честито!
цитирай
16. анонимен - Браво, Асене!
14.10.2010 12:42
Поздравления за Асен и за журналисти като него. Въпреки, че не са много именно на тях разчитаме в България все още да я има СВОБОДАТА НА СЛОВОТО. Почти няма медия в България, която не се е обвързала с политически или иконимически интереси към нямкого, което е твърде жалко. Горките журналисти, работещи в тези медии, независимо колко обичат истината и работата си са приковани към стената и не смеят дума да обелят срещу истинските престъпници в държавата. Защо? За да не загубят хляба си, който и без това трудно изкарват. Но не всичко е загубено. Асен ни го показа, а вие уважаеми журналисти, поне може да покажете какво той е сторил. Поне това. Не оставяйте неотразена тази информация.
цитирай
17. анонимен - Браво за постинга!
14.10.2010 13:47
Дааааа, новината се разнася твърде свенливо, въпреки че информацията за номинация не е нова и аз не я научих от този блог. Все пак браво за публикацията!

От няколко дни си задавам разни въпросчета и май започвам да намирам отговорите. Струва ми се, че "колегите" "журналисти" (кавичките не са случайни) се ослушват като свиня в царевица, простете за грубия израз, не защото ги е страх, а от най-обикновена човешка завист. Човек си продава душата и съвестта по икономически причини или от страх, което е разбираемо, но това не изключва завистта. Те просто си намират разумно извинение за покупко-продажбата. Аз лично познавам хора, които са убедени, че е възможно и даже нормално да стоят под партийно крилце на сушина и да бъдат възприемани като титани на словото. Вижте кавалерите на великата награда Черноризец храбър и не питайте.

А Асен е един талантлив самотник, който никога няма да получи признание от официозите и от гилдията. Това в наше време май е достойнство, но от онези, които се признават извън границите на нашата страна и извън границите на нашето време.

Честита награда, Асене!
Честито за мълчанието на "колегията", това е голямо признание!

Петрова
цитирай
18. анонимен - ЧЕСИТО Г-Д ЙОРДАНОВ !!!!!!!
14.10.2010 14:11
БЪДЕТЕ ЖИВ И ЗДРАВ И ДАНО ИСТИНАТА ПОБЕДИ ....
цитирай
19. kosara2008 - Честито!!! Връх е той...
14.10.2010 14:53
Хвала на достойните хора тук, в България!

мълчат дебилите и от злоба и завист се ядат:( а трябваше да лягаме и осъмваме с това постижение на Асен,

браво, сине български!име на Цар носи и короната му ПУЛИЦЕР!!!
цитирай
20. анонимен - Нищо не може да ме накара да се сра...
14.10.2010 15:21
strannica написа:
Нищо не може да ме накара да се срамувам, че съм българка. Други трябва да се срамуват. Но те са оперирани от това чувство, както и от съвест и ред други качества.

Иди в банята и се удари по циците - "булгар, булгар", те това е гордост
цитирай
21. vmir - Честито!!!
14.10.2010 16:04
Супер яка наградка!!!
цитирай
22. анонимен - A dali sa mu dali 1 evro za cha6a kafe
14.10.2010 16:10
... da se po4erpi pone???
цитирай
23. анонимен - Отстоява "свободата на словото" докато Янките избиват деца жени и сватбари и бомбардират сватби в Афганистан?
14.10.2010 16:11
що не се скриеш някъде!
цитирай
24. rat - Много ми харесва когато някой хване ...
14.10.2010 16:42
Много ми харесва когато някой хване точната новина и я постави на точното място с точен коментар. Поздравления за този постинг, мамка му, поздравления.
цитирай
25. meto76 - В нормалните държави един журна...
14.10.2010 16:43
В нормалните държави един журналист, след като бъде отличен с такова високо международно отличие всички най-големи медии в тази дъжава ще се надпреварват да му предлагат работа.У нас това не може да се случи и той ще продължи да си работи на свободна практика.У нас медииите се държат от мутри и лица с нечист капитал.
цитирай
26. svoboda64 - Браво!
14.10.2010 17:53
Все пак има светлина в тунела :) Нищо, че тунелът е толкова дълъг!
Поздрави за отразяването на позитивно-негативна БГ новина! Все пак това си е пробив - хем да е позитивно събитието, хем да си осветлил негатива - БГ действителността :)
+ мамкаму!
цитирай
27. анонимен - Интервюто на Асен в Eurochicago.com
14.10.2010 19:04
В първото и май единствено за сега интервю след получаване на наградата Асен Йорданов изброява поименно на кой благодари за отразяване на новината - а това са единствено Чобанов, Инджев, БГНЕС, Кафене.нет и също Еврочикаго.ком, където има 3 материала - преди, по време и след събитието. От там е взета и втората снимка, за която Мамкаму забравя да спомене разсеяно почти по същия начин, както другите медии се правят, че не са чули за наградата и Асен.
цитирай
28. анонимен - mediite
14.10.2010 19:09
а това са единствено Чобанов, Инджев, БГНЕС, Кафене.нет и също Еврочикаго.ком

запомнете горните медии
цитирай
29. mamkamu - !!!
14.10.2010 19:27
анонимен написа:
Интервюто на Асен в Eurochicago.com
В първото и май единствено за сега интервю след получаване на наградата Асен Йорданов изброява поименно на кой благодари за отразяване на новината - а това са единствено Чобанов, Инджев, БГНЕС, Кафене.нет и също Еврочикаго.ком, където има 3 материала - преди, по време и след събитието. От там е взета и втората снимка, за която Мамкаму забравя да спомене разсеяно почти по същия начин, както другите медии се правят, че не са чули за наградата и Асен.


Всъщност и двете снимки съм ги взел от EuroChicago.com и е моя грешка, че не съм посочил източника им. Ей сега ще се поправя. Текстът обаче си е напълно мой. А не е ли това по-важното?

Аз въобще не и очаквам благодарност за отразяването на новината, защото дори не си и помислям, че мога да бъда известен, както посочените от теб.

Всъщност вчера имаше едно кратко интервю по програма Хоризонт, което също не е отбелязано в благодарностите и съгласно твоята логика не съществува :)))
цитирай
30. mamkamu - :)
14.10.2010 19:27
Благодаря на всички прочели и коментирали моето становище!
цитирай
31. demidin - Дай, Боже повече честни и смели хора ...
14.10.2010 19:45
Дай,Боже повече честни и смели хора като Асен,да му е честита наградата!
Достоен син на баща си и българското племе,въпреки че е недолюбвано,отричано и хулено!
цитирай
32. eli23 - Честито на Асен!
14.10.2010 20:35
Изпитвам гордост и удовлетворение,че наш сънародник е достоен за тази награда.За останалото...така е в Ориента.
цитирай
33. анонимен - Бог да пази Асен Йорданов, да е жив и ...
14.10.2010 21:24
Бог да пази Асен Йорданов,да е жив и здрав дълги години.
по въпроса за свободата,свободното изразяване,демокрацията имам съвсем пресен пример,не свързан с риска на журналиста ,но отнасящ се до ,,овчата ни същност,, и как не оценяваме хората които правят нещо в името на Свободата и Истината(извинявам се предварително за битовизма)-в нашият вход живеят 95% млади семейства с малки деца и тинейджъри,появи се наистина сериозен проблем който застрашава здравето на всички,и логично,най-вече на децата им,и за мен е нереално това което става,НИКОЙ,не го интересува,никой не прави нищо да се разреши проблема,чисто мъжка работа е оставена да се върши от жена...ако Асен Йорданов призове,,братя,мъже българи кой ще дойде с мен,,колко от т.н. мъже ще се отзоват?партизаните,пубертетите...?проблема е по-дълбок-социален,психологически,ако искате и породен от модата на чалгата(с лесните мадами и лесните пари).колко всъщност истински МЪЖЕ останаха в България?!
с уважение и благодаря за статията,защото от вас разбирам за тази награда
цитирай
34. flyco - ...
14.10.2010 21:44
Да му е честита наградата, да продължава все така. Той не е вчерашен!
цитирай
35. анонимен - Re:
14.10.2010 22:02
Добре де ама цената на салама и парното и тока и .............скочи.На здравееееееееее..............
цитирай
36. анонимен - 8
14.10.2010 22:13
Бре двиликия болшевишки Анус - " mamkamu на boristodorov56 " пак се е изпуснал на метеното и смърди куманойдното говно , та се не трае !
цитирай
37. andreeva - Натали
14.10.2010 23:07
Асен взе повечко от майка си, затова се оказа достойно момче. А другият дангалак на Недялко... е, и той взе повечко от майка си, че и немалко от татко си... затова стана копелдак.

Помня Асен още като бебе на по-малко от годинка и още виждам как много красивата му и много млада майка го държи на ръце. След това баща му взе да пада все по-надолу, докато пълзеше все по-нагоре. Е, добре че синовете приличат на майките си. Поне в този случай е добре.
цитирай
38. анонимен - Приятно ми е и се гордея
15.10.2010 09:20
Честитя тази престижна награда!
Като прочета подобна новина малко се успокоявам, че не са се свършили истинските журналисти! Бог да бди над него да му дава мъжество и сила да преодолява с лекота бариерите, слагани от бюрокрацията, от криминализираните типове и типеси, от всякаквите мутризирани елементи, които ни дойдоха до гуша с изцепките си в стил "суит чалга тайм.."
Пази се, човече и давай, с теб сме!
цитирай
39. анонимен - РАЗОЧАРОВАНА
15.10.2010 09:57
ДА МУ Е ЧЕСТИТА НАГРАДАТА,НО ТОЗИ НАРОД НЕ Я ЗАСЛУЖАВА.ТОЙ МЪЛЧИ И ТЪРПИ ДА ГО МАЧКАТ ВЕКОВЕ НАРЕД.
цитирай
40. анонимен - вили
15.10.2010 12:58
Това че всички коментирали му се възхищаваме и честитим не оправя нещата в нашата страна трябва не само да го подкрепяме с думи а и с действия- ние така сме се научили тъпчат ни мачкат ни държавата ни обира и последния петак а ние нищо Никой никого не подкрепя когато стачкува никой не се надига- в чужбина как е -ВСИЧКИ ЗА ЕДИН И ЕДИН ЗА ВСИЧКИ Ама нали сме си стадо ...... ОВЦЕ....Много ще си патим......Ще коментираме Герой единици...смели и верни и това Бягат хората в чужбина - ще заминават разбира се там държавата е помислила за средната класа а у нас такава отдавна -НЯМА Ние в нашата страна сме БЕДНИ и БОГАТИ Да му е ЧЕСТИТО на ГОСПОДИН ЙОРДАНОВ
цитирай
41. tit - Поздравления!!!
16.10.2010 01:04
С пожелания за здраве и кураж!

Преждекоментиращата Вили е казала всичко останало...
цитирай
42. анонимен - Нищо не може да ме накара да се сра...
16.10.2010 05:17
strannica написа:
Нищо не може да ме накара да се срамувам, че съм българка. Други трябва да се срамуват. Но те са оперирани от това чувство, както и от съвест и ред други качества.

цитирай
43. moniboneva - Добре, че си направил този постинг, ...
18.10.2010 02:38
Добре,че си направил този постинг, защото не върви сама да започна да хваля приятелите си в моите постинги, дори с основателна причина.Асен заслужава тази награда! Той е доблестен,честен мъж и голям родолюбец. Надявам се, че колегите му не са чули новината,затова не са отразили подобаващо събитието. Наградата Пулицър е много висока чест!Аз лично повече се тревожа за Асен заради смелите му разследвания, предвид времената в които живеем. Но също така много се радвам и лично му честитих, още във вечерта на награждаването. Вярвам,че той ще продължи в бъдеще да е толкова смел в своята работа.Дано да намира нужната му подкрепа и да го пази неговият ангел-хранител!
цитирай
44. анонимен - ххахахах на този ли му дадоха награда найвните чужденци
28.02.2011 04:24
На този плазмодии Асен Йорданов, може само от чужбина да му дават награди, щото не го знаят как взима пари за да пише клевети за този и за онзи.
Ако не си платите на жена му/приятелката му за скъп ПР, го взима лично и после ще ви тормози цял живот (ама не директно, а чрез вашите познати). ще ви измисли и прякор (безплатно)
В БГ няма и да получи награда щото е поръчков и всички от Бургас го знаят.

Асен Йорданов работи директно с полицията и е техен информатор и подметка.

Дядото на Асен Йорданов навремето е предал група партизани и после са изкарали баща му мъченик.
цитирай
45. анонимен - ххахахах на този ли му дадоха награда найвните чужденци
28.02.2011 04:24
На този плазмодии Асен Йорданов, може само от чужбина да му дават награди, щото не го знаят как взима пари за да пише клевети за този и за онзи.
Ако не си платите на жена му/приятелката му за скъп ПР, го взима лично и после ще ви тормози цял живот (ама не директно, а чрез вашите познати). ще ви измисли и прякор (безплатно)
В БГ няма и да получи награда щото е поръчков и всички от Бургас го знаят.

Асен Йорданов работи директно с полицията и е техен информатор и подметка.

Дядото на Асен Йорданов навремето е предал група партизани и после са изкарали баща му мъченик.
цитирай
46. анонимен - ИСТИНАТА ЗА АСЕН
17.03.2011 15:28
САНИ
21.06.1994
Данни от регистър БУЛСТАТ
Код по БУЛСТАТ: 102782978Фирма, правна форма: САНИ ООД, юридическо лице, търговец по ТЗ
Фирмено дело: 2859/1994
Дата на вписване на последно решение: 21.06.1994 Решение № (0) на Бургаски окръжен съд, Регистър 1, Партида: 300, Том: 8, Стр: 1
Адрес на седалище: ГР. БУРГАС, общ. БУРГАС, ул.ХАН КРУМ № 15-В
Статус: развиващ дейност


Данни за пререгистрация в Търговския регистър
Дата на пререгистрация: 26.10.2009


Данни за регистрация по ЗДДС


Капитал:
Размер: 100000 лв.


Собственици:
Име: АСЕН НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ, BGR, ЕГН : 6402030545Дял: 49000 лв.
Име: СВЕТЛОЗАР МИХАЙЛОВ ЛОЛОВ, BGR, ЕГН : 6403300840Дял: 51000 лв.


Управители:
Име: АСЕН НЕДЯЛКОВ ЙОРДАНОВ, BGR, ЕГН: 6402030545, управляващ
Име: СВЕТЛОЗАР МИХАЙЛОВ ЛОЛОВ, BGR, ЕГН: 6403300840, управляващ


Допълнителна информация:
Активност - развиващ дейност
Източници на финансиране - собствена стопанска дейност 100%
Колективен орган на управление - Общо събрание
Форма на собственост - частна 100%
Форма на счетоводно записване - двустранно счетоводство
Институционален сектор - Частни национални нефинансови предприятия
Национална отрасл. класификация - 7460, Детективска и охранителна дейност

ТОВА Е ИСТИНАТА ЗА АСЕН -СЪДРУЖНИК НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК В БУРГАС И РЕКЕТЬОР,КАКЪВТО Е И АСЕН ЙОРДАНОВ!
цитирай
47. анонимен - PRLUQqDhEBYTXvHY
09.06.2011 12:16
You're the greatset! JMHO
цитирай
48. анонимен - lLeGzHNnMoacnDAt
09.06.2011 14:36
Never seen a bteter post! ICOCBW
цитирай
49. анонимен - IlDEKPQdRlqftnXHFM
09.06.2011 14:55
What a joy to find someone else who thkins this way.
цитирай
50. анонимен - YXJCMrVSbUpdLHbjzeS
09.06.2011 16:28
Ppl like you get all the brains. I just get to say thanks for he awsner.
цитирай
51. анонимен - OFvEnbhQfsLWupfJK
10.06.2011 02:20
More posts of this quality. Not the usual c***, paesle
цитирай
52. анонимен - sCCQAwbPffjPEc
10.06.2011 10:18
5ATxRJ <a href="http://nkunnkiszfuk.com/">nkunnkiszfuk</a>
цитирай
53. анонимен - aKyiywQsbyIdqRk
10.06.2011 10:44
SvkpBa <a href="http://djhsjydijloi.com/">djhsjydijloi</a>
цитирай
54. анонимен - vtDQbSzRxKThRJJefi
10.06.2011 11:20
5UEFRC <a href="http://ugiybznfwitt.com/">ugiybznfwitt</a>
цитирай
55. анонимен - plAXpptFHMJAj
10.06.2011 11:21
B83A8I <a href="http://xfnqyrysfrqn.com/">xfnqyrysfrqn</a>
цитирай
56. анонимен - nqVHgSPyuPPGyzpwDg
10.06.2011 15:03
asyckf , [url=http://wvyoharstefb.com/]wvyoharstefb[/url], [link=http://vhogypcyqalu.com/]vhogypcyqalu[/link], http://qdgxfyxgjcbl.com/
цитирай
57. анонимен - MJGNbepeGW
10.06.2011 15:06
JMUd8O , [url=http://facacntwfggk.com/]facacntwfggk[/url], [link=http://nbyjysqomcty.com/]nbyjysqomcty[/link], http://odsuknjgukri.com/
цитирай
58. анонимен - jYiBFlWLpchaJCTh
10.06.2011 15:25
tVOS32 , [url=http://nazfgyxdnjqg.com/]nazfgyxdnjqg[/url], [link=http://iwnlwyuopaap.com/]iwnlwyuopaap[/link], http://srxeinocxhlc.com/
цитирай
59. анонимен - jZoCaqaaFPGVnj
10.06.2011 15:39
1e7rgI , [url=http://mrovkajuuhzs.com/]mrovkajuuhzs[/url], [link=http://ryagztbszwcm.com/]ryagztbszwcm[/link], http://vtwytxbngsqv.com/
цитирай
60. анонимен - UDrxcPJBxQfpkNO
11.06.2011 11:08
JsyWBm <a href="http://qmmyobaydvkd.com/">qmmyobaydvkd</a>
цитирай
61. анонимен - kOWCTnOoqQMUatHUtTv
12.06.2011 15:20
NQjbb9 , [url=http://hdyudpbrvznb.com/]hdyudpbrvznb[/url], [link=http://fcotuyjtfwym.com/]fcotuyjtfwym[/link], http://bqsjgscsceej.com/
цитирай
62. анонимен - DlhGjnLageafoeLJ
13.06.2011 12:39
9CUvzk <a href="http://gfcopqxjpefz.com/">gfcopqxjpefz</a>
цитирай
63. анонимен - UTQuOAKvCWrmuDu
13.06.2011 12:41
9QruSp <a href="http://yoemojgwnwux.com/">yoemojgwnwux</a>
цитирай
64. анонимен - juXlStZZo
13.06.2011 12:48
ykQtmY <a href="http://jaahqfkreoar.com/">jaahqfkreoar</a>
цитирай
65. анонимен - caWXayVnwg
13.06.2011 12:52
jf1jck <a href="http://pyhoxdxtbuux.com/">pyhoxdxtbuux</a>
цитирай
66. анонимен - xvLuHBsVzD
13.06.2011 13:14
fQgcZj <a href="http://kspxkzmtwmln.com/">kspxkzmtwmln</a>
цитирай
67. анонимен - sENCvvLGSfZsuhDyrBY
14.06.2011 13:40
Bl8yVy , [url=http://hmfnqissahzz.com/]hmfnqissahzz[/url], [link=http://zcvqstahprln.com/]zcvqstahprln[/link], http://wpbgcvihcekk.com/
цитирай
68. анонимен - ytGFxXyyenCCec
14.06.2011 13:44
Atu52M , [url=http://uktdeqihbhxx.com/]uktdeqihbhxx[/url], [link=http://bqpminjeiwla.com/]bqpminjeiwla[/link], http://smwygthctcun.com/
цитирай
69. анонимен - aRTnksBxrC
14.06.2011 13:58
qKJsVM , [url=http://jaqjaqsayrsr.com/]jaqjaqsayrsr[/url], [link=http://yexmsfubdiiy.com/]yexmsfubdiiy[/link], http://cebowpycvooj.com/
цитирай
70. анонимен - sNsLjrPr
14.06.2011 14:14
Ma8X3n , [url=http://tnhmqclzhpqr.com/]tnhmqclzhpqr[/url], [link=http://neqrsosqwpab.com/]neqrsosqwpab[/link], http://ocxgpjrycfcu.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470542
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол