Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.11.2010 12:54 - Паметникът на Съветската армия и унижението на един народ
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 74550 Коментари: 178 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Почти във всички световни туристически справочници за София Паметникът на съветската армия неизбежно фигурира, като едно от местата, които обезателно трябва да се посетят в тоя град. Българска туристическа забележителност, `дет се вика! Това е така, защото той не привлича толкова с художествената си стойност, издържана в тип сталински класицизъм, колкото с мащабите си –това е най-големият монумент в София. И като такъв той може да бъде подминат единствено от слепец.

За съжаление най-големият паметник в нашата столица не е на някой български цар или поне на основателят на държавата, не е дори на славната българска войска, не е и на някой наш голям генерал, държавник или писател. Не! На пъпа на столицата ни стърчи шмайзер на съветски войник, чиято азиатска армия донесе половинвековно робство на източната част от Европа преди повече от 60 години.

И въпросът да го има или да го няма този мастодонт тук не опира до това, дали творението е един символ на чужда сила или не, а по-скоро до това, че тази сила остана тук и управляваше страната ни в продължение на десетилетия, чрез своите „български” представители, доунищожавайки срамежливите зародиши на демокрация, току що подали стръкове над българското политическо тресавище. Така шмайзера отгоре се превърна в творение, което да напомня на българите срама от това, че 50 години те бяха де факто част от една човеконенавистна система.

Примерът с Паметника на тази армия във Виена, който апологетите на комунизма и Русия повтарят в сякаш мантричен транс е едва ли подходящ за пример в нашия случай. В част от Австрия съветските войски поседяха-поседяха и си отидоха и за това австрийците след това живяха свободно. Именно, защото Съветската армия си тръгна от там! А не, защото остана! В този смисъл австрийците имат, за какво да благодарят на комунистическа Русия, че ги отърва от лапите на нацизма и че след това си тръгна от тяхната територия.

Съветската армия, обаче остана на Изток и там всички знаем, какво се случи. Там където минаха войските на западните съюзници обаче се установи свободно управление, дори в на териториите на техните вече бивши врагове и всички знаем, какво се случи и там. За съжаление тук в България руснаците, нямаше нужда даже да остават –техните български слуги успешно играеха ролята на окупационна армия в продължение на 50 години, водейки геноцид против собствения си народ, избивайки икономическия и интелектуален елит на нацията и потъпвайки даже най-елементарните човешки свободи, каквито дори прадедите ни по Турско са имали.

За чуждите паметници в България много може да се говори и още повече да се спори. Но нека погледнем към един друг такъв, отново в пъпа на София. Паметника на Цар Освободител, който е на двестатина метра от първия. Той отново е посветен на чужда за нас сила и в това спор няма. Но събитието Освобождение е именно с това забележително в нашата история, че наистина роди една независима държава и ни освободи от Османското владичество, без да ни вкарва под друго такова. За това, независимо от първоначалните имперски планове на царска Русия, ефектът е бил наистина Освобождение за нас, за разлика от 1944-та, когато от една полузависима държава България се превръща в една чиста колония на Комунистическа Русия. В този смисъл паметникът на Цар Освободител не ни унизява никак, като нация и едва ли трябва да бъде бутан, както вече се чуват тук-там някои гласове. То не може само бутане наред...

Преди няколко дни откриха паметник на Петя Дубарова в Бургас. Височината  му е точно 3 метра. И не е нужно да е по-голям. Преклонението пред някого не се измерва с големината на паметника му, а с мястото, което той заема в сърцата на хората.

И понеже аз знам, че Съветската армия не заема място в ничие сърце на човек с нормално функциониращ мозък, то се чудя, какво прави още тоя паметник там и как за двайсет години не се намери достоен българин, който да го взриви за да измие срама на всички нас. Отговорът го знам, но той е предмет на един много дълъг разговор за психологията, нрава и цивилизационния избор на нацията ни като цяло и в частност на онези, които се опитват, засега успешно, да подменят моралът на хората с криво разбрана толерантност към злото.

А! Съвсем се улисах и забравих защо започнах да пиша всичко това :)

На 9-ти ноември, вторник, в 18 часа пред това творение на сталинския "ренесанс" Инициативен комитет за премахването  му организира празник по случай 21 години от Падането на Берлинската стена.

image




Гласувай:
47



1. анонимен - точно така е. напълно подкрепям ...
08.11.2010 13:21
точно така е. напълно подкрепям автора. Паметника трябва да се махне от това централно място.
цитирай
2. chara - С риск да разгневя четящите текста ти и теб, ще кажа, че според мен, паметникът
08.11.2010 13:33
трябва да си остане!
Като материален знак на историята и на онова, което е било!
Освен това, мисля си, крайно време е, вглеждайки се в миналото, да застанем лице в лице с грешките, страховете, съмненията и колебанията си, а също и с омаразата и ненавистта си и да си простим на самите себе си за нерешителността си и за онова, което сме били или не сме били.
И ... да продължим напред!
:)))
цитирай
3. filipgeorgiev - история на България
08.11.2010 13:54
Не знам дали има друга страна, която така лесно и безметежно да унищожава паметниците на историята си. Дали Съветската армия е окупатор или не ще става тепърва ясно.
За друго авторът е прав. Ние сами не зачитаме собствените си герои.
Иначе "приятелската" авиация на САЩ по подобие на руските си събратия получи паметник пред посолството на САЩ. За офанзивата си по разрушаването на София през 2СВ.
Да се чуди човек на аршините в милата ни татковина?!
цитирай
4. benra - трябва да си остане!Като мате...
08.11.2010 14:28
chara написа:
трябва да си остане!
Като материален знак на историята и на онова, което е било!
Освен това, мисля си, крайно време е, вглеждайки се в миналото, да застанем лице в лице с грешките, страховете, съмненията и колебанията си, а също и с омаразата и ненавистта си и да си простим на самите себе си за нерешителността си и за онова, което сме били или не сме били.
И ... да продължим напред!
:)))

споделям напълно това мнение!!!
Не знам защо непрекъснато искаме да унищожаваме нещо. И мавзолеят не трябваше да бъде унищожаван...според мен
цитирай
5. eli23 - Същата причина,
08.11.2010 14:48
поради която сме оставили Съветската армия тук да бди над нас,държи и паметника на мястото му-страх,озлобление и егоистични ламтежи,нямащи нищо общо с държавническото мислене,зад каквото се прикриват.
Аплодирам инициативата на 9-ти.Щях да съм там,ако не бях на работа.
цитирай
6. mileidi46 - Ne me interesuva koi 6te se razgnevi!
08.11.2010 14:49
Az mislq,4e narod,koito ne priema i otri4a minaloto si,nqma bude6te i vmesto da rovi po pametnizite i grobovete na zaginalite v imeto na nqkakva kauza v minaloto e kraino vreme da vperi pogled v pravitelstvoto i genozida ,koito sega se uprajnqva nad naroda ni...!!!
Avtora na statiqta e po-dobre da pretendira da se maxnat Natovskite bazi ot Bulgariq..DNES!!
Ili te sa osvoboditeli? Mileqt za na6eto bude6te?Pametnizite i da se suborqt,ni6to nqma da promenqt..no bazite...o,da-bratqta amerikanzi sa svetlina v tunela...te 6te promenqt bude6teto ni...6te ni markirat s 4ipove..
ako 50 godini sa se podlagali na rusnazite..dne6nite politizi se podlagat na amerikanzite...
Na koi da dignem pametnik ,avtore?Az predlagam edin oromen monument na mistur Bush do tozi na Suvetskata armiq..za da imat za kakvo da te /ni/ psuvat dezata i vnuzite ni...ako izob6to ozeleqt!!!
Za6toto,ako ediniqt e sram ot minaloto ni,drugiqt -pozor ot nastoq6teto..!!
цитирай
7. анонимен - А "Скобелевата майка" в ...
08.11.2010 15:12
А "Скобелевата майка" в Пловдив? Нея ще я махаме или не?
И тя своего рода си е израз на чуждопоклонничество и има отношение към Освобождението ни. Вместо това може да спретнем едно паметниче на капитан Узатис, като на един заслужил и раноосъзнал се русофоб и борец за... абе, за каквото човек се сети. Поводи винаги ще се намерят.

Колкото до Паметника във Виена - той си е и си остава обществена признателност в Австрия, а не у нас. И двамата знаем добре, че оставането на Съветската армия из Източна Европа след войната е резултат на договореностите между Сталин, Труман и Чърчил, но интересно защо ли никой не отправя обвиненине към имперските и задокеанските интереси. Защо се запънаха за Гърция, но нас и румънците оставиха при подялбата? И ред други такива, като бомбардировките над София, доброназорнот разселване на софиянци ... и наскоро открития паметник в Южния парк. За него не трябва ли да също се тръшкаме? Нима болката на близките на загиналите при бомбардировките българи е по-малка?!

С риск да бъда обвинен за нещо което не съм, но ми се струва, че добро или лошо, миналото ни е такова, каквото се е случило и е по-добре да го оставим на мира. Нека паметниците да напомнят не само какво се е случило, но и за нашите, и за чуждите грешки. За да не ги допускаме отново, иначе рискуваме историята на русенските лозя от 1887 г. да се повтаря. Отново и отново. Защото родните ни традиции във физическата разправа с политическите противници, ограничаването на конституционните права и свободи, и преследването на интелигенцията започват още преди абдикацията на Батенберг. А със своето присъствие паметниците могат винаги да ни напомнят за скритите в сянката им политически цели и амбиции, съпровождани от шумни процеси, екзекуции, несъществуващи заговори, фалшифициране на документи, обвинения в престъпления и предателство, и най-вече с удобната подмяна/замяна на историята и спомените ни за нея.
цитирай
8. анонимен - А така!
08.11.2010 15:25
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува
цитирай
9. анонимен - от #7
08.11.2010 16:34
анонимен написа:
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува

Пич, последното важи във всички посоки, независимо от личното мнение. Лесно се "майносва", но нали си сещаш, че омразата е петно върху и за този, който я проявява, а не към когото е насочена.
И понеже си се разпалил, ще ти напомня един малко споменаван факт от родната ни история. По разбираеми причини! За изписаните по заминаващите за Германия вагони пожелания за успех в борбата на др.Хитлер! По времето на пакта "Молотов - Рибентроп", подялбата на Полша и малко преди юни 1941 г.
Източник са спомените на стар партиен деец, а не трябва много на човек за да се сети по изказа, кой е дал идеята за надписа...
Мисля,че е повече от показателно по въпроса за разбирането на хитлеризма у нас!
цитирай
10. haralanov - Да посрещнем Путин с развалени яйца!
08.11.2010 16:36
Няма място в центъра на София паметник на страна-окупатор!
цитирай
11. анонимен - С най-голямо удовоолствие давам гласа си
08.11.2010 16:55
за премахване на тая гавра с българщината. Червената армия избиваше собствения си народ, анонимни скудоумецо,и обвиняваше нацистите, ти адвокат си взел да й ставаш.
цитирай
12. monna - А какво да кажем ние, бургазлиите, след като паметникът на Альоша....
08.11.2010 17:03
....прегражда централната улица на града ни. Като застанеш в началото на ул."Александровска" , от гаровия площад виждаш, че е запушена ,именно от този паметник...
цитирай
13. анонимен - И да изправим Царо на пиедестала. ...
08.11.2010 17:09
анонимен написа:
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува


ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ
цитирай
14. анонимен - от ан 8 to ан 7/9/
08.11.2010 17:13
Прав си ан 7. Чувал съм го факта. И за „братушките” германци, от очевидци даже. Не съм разпален, нито пък „дърт комунист”. Просто съм против елементарната полигорщина, харалановщина, мамкамущина...
И не напразно писах за скудоумието. То си е дъно на кладенец в оазис. Има вода, но няма живот. Зеленото е горе
цитирай
15. apostapostoloff - За мен изходът е един:
08.11.2010 17:18
Да се свържем по някакъв начин с Осма и да помолим пича да ни оттърве най- сетне от това грозилище, от това миризливо лайно.
цитирай
16. darcy - Моето мнение:
08.11.2010 17:33
В Берлин паметникът на Альоша, освен, че заема съществено място сред забележителностите, всяка година се посещава от ученически групи от Русия, поднасящи цветя. И се поддържа - не само паметникът, а и ареалът около него. И то типично по немски, не колкото да мине номерът.

Премахването на Паметника на съветската армия нито ще изтрие някакво историческо минало, нито ще помогне то да се забрави.

цитирай
17. vencivaleri1951 - От двадесет години вече руснаците ги няма...
08.11.2010 17:47
анонимен написа:
анонимен написа:
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува


ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ

цитирай
18. koleff69 - Май ще си повтаряме историята, докато се опитваме да я забравим
08.11.2010 18:01
Мнението ми е еднозначно - цяла Европа е признателна на Червената армия (грешно наричана Съветска - това име е въведено след войната) за освобождението от фашизма. И иначе не може да бъде. Ако на някои фашизоиди паметникът в София им пречи, ако Альоша в Пловдив им е трън в очите - тяхна работа. Фашизмът няма да се върне, няма да се върне и "комунизма" с неговите благини като масови репресии, колективизация, уравниловка, несвобода, извращения, който заклеймяват дори крайно левите като мен. Тогава защо пръскаме слюнка и пяна? Паметта си е памет. Преди време написах един коментар в news.bg за паметника пред американското посолство на пилотите, опитали се старателно да заличат София от лицето на земята. Доволен съм, че форумът го прие почти прилично - така де, не ме псуваха много. Историята остава своите веществени следи и артефакти. Според мен - колкото и нелепи да са някои (като признателността към летците-убийци) - те имат своето място сред нас. Най-малкото - ще може да ги сочим с пръст и да обясняваме на децата си: а това е... А - да ви попитам, патриоти такива, които ревете от "съветския ботуш": някой да се присети над неделната салата и ракийка, че вчера не само бе годишнина от Великата октомврийска, която преди двайсет години с всеучрежденски революционно-запойни и сексуално-обременени банкети с колежки отбелязваха всички днешни демократи, но и кръгла - 125-а - годишнина от Сливнишката епопея. Първата победа на младата българска армия, на младия български княз Александър І, първият - а дали не и последен - път, в който България не облизва нечий задник, а сама се изправя срещу мнението на всички т.нар. Велики сили. В това число и срещу това на своите освободители. И побеждава. Не се сетихте, нали? Може би сте сбъркали салатата: шопска трябва да е - доматче, краставичка, сиренце. Така става трикольорче. И на петата ракийка всички ставаме патриоти...
цитирай
19. vencivaleri1951 - От двадесет готини руснаците ги няма
08.11.2010 18:07
vencivaleri1951 написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува


ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ



По добре ли сме? От не много богата, но подредена страна станахме страна от третия свят. Бедни, болни, необразовани и пълни с омраза и завист-това сме в момента. "Мамка ти" и останалите посерковци които пак ще бутате... / а ина кого ли бутате и срещу какво/Построили ли сте нещо през живота си. Повечето живеете в панелките на Тато, трошите си многогодишните таралясници по дупките на луннопеизажните ни градове и пътиша и чакате някъде да избиете комплексите си. Този паметник нито е на Политбюро на ЦК на БКП, нито е на Политбюро на КПСС. Откъснат е от залъка на българския народ и той е в правото си да решава . Направете референдум и поставете въпроса. Прочетете последното социологическо изследване направено от страната на Вашия Уорлик . 87% от българите смятат Русия за близка страна. Освен ЕС като цяло никоя друга държава не е така близка до сърцето на българина. Или ще кажете , че народа прост, тъмен и нищо не разбира. Целият акъл на нацията се събрал във вас-няколко неооценени преподаватели от марксистките преди време катедри и журналисти от политическите преди време редакции. А да и вие на които мамката ви се разкатава като погледнете сметките , но които сте готови по всяко време да бутате. Какво, или по вярното е на кого и срещу какво?
цитирай
20. анонимен - Еби се в мамата, бунак прост.
08.11.2010 18:16
Еби се в мамата, бунак прост.
цитирай
21. анонимен - И да изправим Царо на пиедестала. ...
08.11.2010 18:16
vencivaleri1951 написа:
vencivaleri1951 написа:
анонимен написа:
[quote=анонимен]И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува


ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ



По добре ли сме? От не много богата, но подредена страна станахме страна от третия свят. Бедни, болни, необразовани и пълни с омраза и завист-това сме в момента. "Мамка ти" и останалите посерковци които пак ще бутате... / а ина кого ли бутате и срещу какво/Построили ли сте нещо през живота си. Повечето живеете в панелките на Тато, трошите си многогодишните таралясници по дупките на луннопеизажните ни градове и пътиша и чакате някъде да избиете комплексите си. Този паметник нито е на Политбюро на ЦК на БКП, нито е на Политбюро на КПСС. Откъснат е от залъка на българския народ и той е в правото си да решава . Направете референдум и поставете въпроса. Прочетете последното социологическо изследване направено от страната на Вашия Уорлик . 87% от българите смятат Русия за близка страна. Освен ЕС като цяло никоя друга държава не е така близка до сърцето на българина. Или ще кажете , че народа прост, тъмен и нищо не разбира. Целият акъл на нацията се събрал във вас-няколко неооценени преподаватели от марксистките преди време катедри и журналисти от политическите преди време редакции. А да и вие на които мамката ви се разкатава като погледнете сметките , но които сте готови по всяко време да бутате. Какво, или по вярното е на кого и срещу какво?[

Няма какво да ти обяснявам и на теб,ЗАПОМНИ,ЧЕ ПО-ДОЛНО ПЛЕМЕ ОТ РУСНАЦИТЕ НЯМА!
А НА ПРОМИТИ МОЗЪЦИ,НЯМА КАКВО ДА ОБЯСНЯВАМ!
цитирай
22. анонимен - antikomintern
08.11.2010 18:28
Нямам време в момента да напиша мнението си (това ще се случи по-късно), но искам само да направя една поправка и забележка към автора - автоматът, който солдатинът е вдигнал високо към небето, се казва шпагин, а не шмайзер. Шмайзерът е немско оръжие. ;)
цитирай
23. анонимен - Томов
08.11.2010 18:31
Тези, които не познават историята си, са осъдени да я повторят. Нека стои този паметник, за да знаят поколенията, че 60 г от историята ни е подчинена на съветската машина и че сме се опитали да градим комунизъм, без да знаем какво е. А колкото до паметниците - на границата с Турция трябва паметник на Васил Левски, на границата с Гърция - цар Иван Асен II, на границата със Сърбиц - цар Симеон I, на границата с Македония - цар Самуил, и на границата с Румъния - княз Борис I
цитирай
24. анонимен - Тоя филм сме го гледали!
08.11.2010 18:34
Кефя се! Този път тъпото блогарче май го отнесе! В Берлин, Трептов паметникът на Съветския воин стои здраво върху гранита. Във Виена - също. В Париж има площад "Сталинград" (не "Волгоград" или "Царицин"!). Тук разни фашизоиди, минат не минат няколко години, се сещат да бутат паметниците на Червената Армия. No pasaran!.
цитирай
25. анонимен - Съветската армия е съюзник на САЩ и ...
08.11.2010 18:37
Съветската армия е съюзник на САЩ и Англия. Не го знаеш това - почети малко книги.
цитирай
26. анонимен - анго
08.11.2010 18:39
мамкати ти си много вреден за България.
цитирай
27. анонимен - Френската армия ли спря Хитлер бе, ...
08.11.2010 18:43
Френската армия ли спря Хитлер бе, алоуууу!!!!
цитирай
28. анонимен - Историята си е история, била тя д...
08.11.2010 18:48
Историята си е история, била тя добра или лоша.
В същия ред на мисли, пирамидите са паметник на режим обожествяващ фигурата на владетеля, който е притежавал животите на поданиците си и е имал правото да прави с тях каквото си поиска, включително да кара хиляди хора да работят безплатно къртовски труд за да бъде построена гробница с астрономични мащаби на владетеля-бог.
Концентрационните лагери на хитлеровия режим са туристически дестинации в Германия.
Ако ще събаряме наред, забравяме миналото. А този който не познава грешките от миналото рискува да ги повтори!
цитирай
29. анонимен - В Париж може да имат площад Стали...
08.11.2010 18:50
В Париж може да имат площад Сталинград, защото нямат комплекси като мамка му. Той е бил потискан, мачкан лично от съветската армия.
цитирай
30. mamkamu - .
08.11.2010 18:59
@ анон. 1
Благодаря

@ chara
Някой друг можеш да разгневиш, но не и мен, защото виждам, че си конструктивна. Чара, един паметник не е само „материален знак на историята”! Той е и символ. Най-вече! И мястото, на което е поставен той в центъра на София, също е символ. Ако се намираше някъде из покрайнините на София, където на 9-ти септември и 9-ти май да събира около себе си онези, които им изпраха мозъците за пет десетилетия, едва ли щях да имам нещо против. Всичко опира до онези 50 години комунистическо управление, които последваха след „идването” на Съветската армия у нас. Там е разковничето за недоволството ми от този паметник. И тук нещата не са толкова сложни –опират до елементарен морал, защото не мога да си изкривя душата и на черното, да кажа бяло. Всичко друго е софистика и невероятен комформизъм.

@ filipgeorgiev
Нее! Като военният носител на идеологията на Сталин, тази армия не може да бъде нищо друго, освен окупатор. Цяла Източна Европа го призна, но ние още се лутаме, между невероятно безродното ни русофилство и онова, което се опитват ония от бившите служби да ни внушат.

@ benra

Не съм останал с впечатление от теб, че си човек, който се примирява с несправедливостите. Но в името на замазването на всичко, дори в името на един граждански мир, аз нямам начин да си изкривя душата и да нарека Съветската армия Освободителка. Защото докато настъпваха напред през Втората световна война, пред тях се бягаха милиони устремени да стигнат до западните съюзници, където знаеха, че ще получат едно що годе човешко отношение.
цитирай
31. анонимен - НА НИКОГО ,НЕ Е ЯСНО....
08.11.2010 19:00
.....ЗАЩО СА НАПРАВЕНИ ,ТИЯ ОГРОМНИ ПАМЕТНИЦИ НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ В СОФИЯ И ПЛОВДИВ,... ...СЛЕД КАТО ,ДОРИ И ЕДНА-ЕДНИЧКА ЖЕРТВА, НЕ Е ДАДЕНА ПРИ ИДВАНЕТО НА РУСКИТЕ ВОЙСКИ НА ,БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!
ВИЖ , ...ОТ ПИЕНЕ И ПЛЮСКАНЕ В БЪЛГАРИЯ ,МОЖЕ И ДА ИМА УМРЕЛИ ОТ РУСНАЦИТЕ!
...ЗЕР ,ДОЙДОХА ГЛАДНИ КАТО ВЪШКИ И ИЗПИХА БРЪСНАРСКИЯ ОДЕКОЛОН В ГРАДЧЕТО НИ, ЩОТО ИМ МЕРИШЕШЕ НА ХУБАВО И ГО МИСЛЕХА ЗА КОНЯК!
КОГАТО ВЕЧЕРТА СЕ СЪБЛЯКОХА ЗА ЛЯГАНЕ ЗА СЪН ,НА ДОЛНИТЕ ИМ ГАЩИ И ВОЙНИШКИТЕ ФАНЕЛКИ БЕШЕ НАПИСАНО : "US-ARMY"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВОЙНИЦИТЕ РАЗКАЗВАХА НА БАБА МИ, КОЛКО МРАЗЯТ ТАЗИ ВОЙНА ,НО ОНЯ "СЪС
СИНЯТЯ КАПА"/ПАРТ.СЕКРЕТАР/,МОЖЕЛ ДА РАЗСТРЕЛЯ ВСЕКИ ОТ ТЯХ ПО СВОЕ ЖЕЛАНИЕ ,АКО НЯКОЙ МУ ПРОТИВОРЕЧАЛ, ИЛИ ТРЪГНЕЛ ДА ОТСТЪПВА!!
ТА ,......НА ТОЗИ СЪС "СИНЯТА КАПА" И ТАКИВА КАТО НЕГО, СЕ Е ДЪЛЖАЛ ГОЛЕМИЯ "ЕНТУСИАЗЪМ" И "УСТРЕМА" НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ!
КОГАТО НА СУТРИНТА СТАНАЛИ ДА СИ ХОДЯТ, СТАЯТА В КОЯТО СПАЛИ РУСКИ ТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ", БИЛА ТАКА ОСРАНА, ОПИКАНА И С КУПЧИНКИ ОТ ПОВЪРНЯ ,ЧЕ БАБА МИ ИЗВИКАЛА ДВЕ КОМШИЙКИ ДА ПОЧИСТАТ ПРОВЕТРЯТ И ИЗМИЯТ СТАЯТА ,ПРЕВЪРНАТА В КОЧИНА ОТ РУСКИТЕ ПИЯНИЦИ!
ТАКА ЧЕ:
...НЯМА УБИТИ ИЛИ РАНЕНИ В БЪЛГАРИЯ ,РУСКИ ВОЙНИЦИ!!!!!!!
ИМА БЪЛГАРСКИ ,КОМУНИСТИЧЕСКИ ДУПЕДАВЦИ---ГОТОВИ НА ВСИЧКО ,САМО ДА
ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИТЕ НА РУСКИТЕ СИ ГОСПОДАРИ И ДА ИМ СЕ ГАРАНТИРА ДА СА НА ВЛАСТ, ЗАЩОТО ТЕ НЕ СА СВИКНАЛИ НА ТРУД!!!!!!
ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ВЛАСТВАТ И УПРАВЛЯВАТ!
ТЕ ДУША И СВЯТ ДАВАТ ----ДА СЕ ЧУВСТВАТ, КАТО РУСКИТЕ ПОМЕЩИЦИ И ТЕХНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАСЛЕДНИЦИ В МОСКВА!
ТОВА Е ПРО-РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ НА БЪЛГАРИЯ, ЖЕЛАЕЩА ДА
ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИЯ В "РУСКА-ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ"!!!!
цитирай
32. mamkamu - .
08.11.2010 19:01
@ eli23
Лошото е, че тя, Съветската армия си тръгна по едно време, когато се увери, че има свои достойни български заместници тук. Що не си тръгна от Чехия или ГДР? Е то накрая си тръгна де, но добре, че руския комунизъм накрая фалира :)

@ mileidi46

На латиница по принцип не отговарям...Но... Щях да предпочета Натовски бези по онова време, вместо съветска комунистическа диктатура.

@ анон. 7

Западните сили се запънаха за Гърция, защото им беше съюзник, а Полша, заради която почнаха войната направо я предадоха. Тук спор няма...Но май нямаха и много избор. Иначе Втората световна щеше да прерастне в Трета. Аз съм съгласен, че такива паметници не трябва да се бутат, но когато те са част от градската среда и са настанени на централни точки в градската ни среда е направо гавра с етичните виждания на голяма част от гражданите. По този принцип трябваше да оставят и паметника на Ленин на площад „Св.Неделя”, опссс... площад „Ленин”. Може би и името на площада трябваше да оставиме, за да можем да спазим тоя принцип?

@ аноним 9

Ами, да! Те комунистите ако си бяха останали съюзници с нацистите, нямаше сега да ги разправят тия, а щяха под строй да ни събират... :)

@ haralanov

Това е много точно казано и май нямаше смисъл да се моря да пиша горното :)

@ poligor

Да, ако трябва да сравняваме Хитлер със Сталин, германеца е направо лаик в „изкуството” за избиване на собствения си народ.

@ monna

Абе знам, че и на вас не ви е лесно ... :)

@ аноним 13

Е, определено щяхме да сме по-добре и нямаше да ни се налага да правим тоя криминален „преход”. :)
цитирай
33. mamkamu - .
08.11.2010 19:02
@ apostapostoloff

Направо петиция трябва да му пуснем :) Ама се чудя после, как ще се отървем от него... Макар, че методите на Осама звучат някак детски, в сравнение с тези на Сталин.

@ darcy
Целта на махането на този паметник не е да изтрие някакво историческо минало, нито да ни помогне то да се забрави, защото за него винаги можем да научим от историческите извори. Но трябва ли да ни се оченабива всеки път, когато минаваме от там?

@ vencivaleri1951

Казваш, руснаците ги нямало от 20 години. В голяма грешка си. Тук са...
цитирай
34. анонимен - Да кажем по-кратичко и ясно
08.11.2010 19:05
анонимен написа:
точно така е. напълно подкрепям автора. Паметника трябва да се махне от това централно място.


ПАМЕТНИКЪТ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ !
Точка !!!
цитирай
35. анонимен - Атанас Юнака
08.11.2010 19:09
Ей "мамкаму",мнооо си тъп бе братче,1000 пъти ти го казах ама не се отказваш бе ,ей!С тъп човек нито сте двама ,нито си сам!
цитирай
36. анонимен - Иван Даскалов
08.11.2010 19:19
Ей,пич,искаш ли да го преоформим тоя паметник дето те дразни?Предлагам да поучукаме статуите и да направим войника с твоя образ!Отзад да е със свалени панталони и гол задник,готов да приеме плуралистични мнения,различни от съветския модел.Водеща фигура майка ти със прашки,тип "Версаче".брат ти ,дрогиран, със свастика на ръката пълзи във алкохолен делириум и търси руснаци.Баба ти носи погача на американците,дето освободиха Афганистан.Баща ти зад частната Ви пивоварна гледа небето и псува Сталин.
цитирай
37. vencivaleri1951 - "Мамка ти", иска ти се да е "Шмайзер" но е "Шпагин"...:)))
08.11.2010 19:25
Още един път предлагам: Съберете необходимите гласове и поставете въпроса на референдум. Защо не попитате Суверена какво мисли по въпроса, щтото на всички социологически изследвания/последното преди месец на янките 87%/ голямата маст от българите мислиме заРусия като за близка нам страна. Ти "мамка ти" си тръгнал да се плезиш на тази страна където ако отвориш руско евангелиеще видиш, че в Отче наш дори и препинателните знаци са като в нашето. Еднакво звучат и всички по съкровени думички в езиците ни...Мама, лябов, въздух, небе, слътце, вода, брат сестра...Народа ни знае много добре кой го освободи от турците/ти снисходително му пощадяваш паметника на цар "Освободител" макар, че ти е трудно:)/ Народа ни знае много добре как от една страна където главно газеника ни светеше вечер станахме ядрена и космическа държава , знае кой ни помогна и кой сега иска пак да ни върне към газеника. Това си ти и подобни комплексари като теб мамка ти. Комплексари които пиле със сатър не могат да даколят, а тръгнали жив слон с джобно ножче да дерат:))) Паметници ще бутат, Путин с яйца ще замерят/внимавайте , яйчар е и да не останете без вашите/...Посерковци. Защо наистина не опитате и ще видите "кон боб яде ли"
цитирай
38. анонимен - kaizer
08.11.2010 19:37
Ей, оляхте се с тази съветска окупация.Ако не знаете значението на думата по-добре не пишете глупости.Съветски войски в България е имало до 1947 година и толкова.
И мога да кажа на автора,че точно паметниците на Съветската армия в Германия трябва да се махнат,защото руснаците стояха там до края на СССР.Ама в Германия не се реве,не се търсят причини в камъка,а се прави нещо.И за това Германия е Германия.
А вие само ревете.На вас всичко ви пречи.
Май е вярна онази поговорка за кривата ракета и космоса.Заради собствената си некадърност търсите вината в камъка.
Е не е там. У ВАС Е НЕДОПИПАНИ "ДЕМОКРАТИ".
цитирай
39. анонимен - няма начин
08.11.2010 19:41
За добро или зло няма начин да се махне паметника ... Запазването на военните паметници е узаконено с международни спогодби и подобен акт ще се счита за прекъсване на дипломатически отношения.
Лично моето мнение е, че историята трябва да се помни, а не да се тълкува. Били са тука, сега ги няма. Донт лук бек ин енгър :)
цитирай
40. анонимен - КАКЪВ -"ШМАЙЗЕР", КАКЪВ "ШПАГЕН"......
08.11.2010 19:45
РУСНАЦИТЕ ,НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ!
ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ АВТОМАТ С ПЪЛНИТЕЛ ,КАТО КОНСЕРВЕНА КУТИЯ Е МОДИФИКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ МУ СЪБРАТ, ПОЛЗВАН ОТ БАНДИТЕ В ЧИКАГО, ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНОТО ЕМБАРГО!
АВТОМАТА "СУДАЕВ", Е КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ШМАЙЗЕР"!
ДНЕШНИЯ АК-47, Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ЩУРМГЕВЕЕР", ИЗЛЯЗЪЛ НА ФРОНТА В КРАЯ НА ВОЙНАТА, И ПРЕКОПИРАН 1:1 , ОТ СЕРЖ.КАЛАШНИКОВ , ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КПСС!
ПИШЕТЕ ,ГЛУПОСТИ ....И ИМ СЕ РАДВАТЕ!
цитирай
41. анонимен - pederast
08.11.2010 19:45
vencivaleri1951 написа:
Още един път предлагам: Съберете необходимите гласове и поставете въпроса на референдум. Защо не попитате Суверена какво мисли по въпроса, щтото на всички социологически изследвания/последното преди месец на янките 87%/ голямата маст от българите мислиме заРусия като за близка нам страна. Ти "мамка ти" си тръгнал да се плезиш на тази страна където ако отвориш руско евангелиеще видиш, че в Отче наш дори и препинателните знаци са като в нашето. Еднакво звучат и всички по съкровени думички в езиците ни...Мама, лябов, въздух, небе, слътце, вода, брат сестра...Народа ни знае много добре кой го освободи от турците/ти снисходително му пощадяваш паметника на цар "Освободител" макар, че ти е трудно:)/ Народа ни знае много добре как от една страна където главно газеника ни светеше вечер станахме ядрена и космическа държава , знае кой ни помогна и кой сега иска пак да ни върне към газеника. Това си ти и подобни комплексари като теб мамка ти. Комплексари които пиле със сатър не могат да даколят, а тръгнали жив слон с джобно ножче да дерат:))) Паметници ще бутат, Путин с яйца ще замерят/внимавайте , яйчар е и да не останете без вашите/...Посерковци. Защо наистина не опитате и ще видите "кон боб яде ли"

цитирай
42. анонимен - Който го е страх от паметници и гледа ...
08.11.2010 19:47
Който го е страх от паметници и гледа миналото вместо напред няма бъдеще! Ето сега в София беше изграден паметник на загиналите американски пилоти!!!!!!!!!!!! Защо не се коментира това, поне съветската армия не е бомбандирала София и не е избивала хиляди невинни!!!!
цитирай
43. анонимен - pederast
08.11.2010 19:49
този мамкаНу е поредния ПЕДЕРАСТ-свали си гащите бе лайньо и върви на майната си....
цитирай
44. ska - това е история
08.11.2010 19:49
Каквото и да мислим, колкото и да се напъваме не можем да си променим историята. А паметниците не са виновни, те просто я маркират. Много ще е глупаво да си събаряме паметниците.
цитирай
45. анонимен - Защо да се руши,нека имаме паметници."Героите" днес не са като героите от миналото!
08.11.2010 19:53
Не си направих труда да изчета всички противници на паметниците на историческите събития у нас.Ей,хора,ако имате живи дядовци или баби участвали във Втората световна война,едва ли ще имате наглостта да се обявявате с/у тези,които са помогнали да се срази хитлерофашизмът.Срамоно е,че в днешно време има злоба и ненавист към миналото ни.Факт е,че тези събития са се случили и е редно да се съхрани за поколенията след нас!Държава без история не е държава.
цитирай
46. vencivaleri1951 - Точно така приятел,
08.11.2010 19:59
анонимен написа:
РУСНАЦИТЕ ,НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ!
ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ АВТОМАТ С ПЪЛНИТЕЛ ,КАТО КОНСЕРВЕНА КУТИЯ Е МОДИФИКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ МУ СЪБРАТ, ПОЛЗВАН ОТ БАНДИТЕ В ЧИКАГО, ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНОТО ЕМБАРГО!
АВТОМАТА "СУДАЕВ", Е КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ШМАЙЗЕР"!
ДНЕШНИЯ АК-47, Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ЩУРМГЕВЕЕР", ИЗЛЯЗЪЛ НА ФРОНТА В КРАЯ НА ВОЙНАТА, И ПРЕКОПИРАН 1:1 , ОТ СЕРЖ.КАЛАШНИКОВ , ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КПСС!
ПИШЕТЕ ,ГЛУПОСТИ ....И ИМ СЕ РАДВАТЕ!


а Пушкин е преписвал от Едвин Сугарев...Господи колко мъка има по света...
цитирай
47. анонимен - До Автора mamkamu
08.11.2010 20:03
Някой изобщо грижа ли го е какво ви пречи? Сътворете вие нещо,пък покажете на народа що е изкуство:).А паметниците са историята ни,защо да се превръщаме в разрушители??? Хората обедняха душевно,резултаът е виден в писанията им по нета.
цитирай
48. анонимен - MNOO TERORISTI4EN PAMETNIK AMA SI IMA FAIDA. VINAGI MOJE DA POMOLIM CIGANITE DA GO PRODADYT NA MAMKAMU
08.11.2010 20:06
pametnikyt da se zapazi, ta edin den otgore na vyrhyt mu da turim bb I cc W MUTRENSKA PREGRYTKA DA IM SE RADVA MALO I GOLEMO AKO SE GYTNAT DALI KE IZPOTEPAT ILI KE UMRAT OT SMYRT 4REZ SKA4ANE....
цитирай
49. анонимен - ВЕНЦИ-51, ДРЪНКА КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛУПОСТИ....
08.11.2010 20:08
ЕВАНГЕЛИЯТА НА РУСНАЦИТЕ, СА КОПИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ----НАЛИ СМЕ ГИ УЧИЛИ НА АЗБУКАТА И СА Я ПРЕПИСАЛИ ОТ НАС, БЕ ГЛУПЧО....!
...НАРОДА ЗНАЕ СЪЩО, ЧЕ АВТОНОМИЯТА НА БЪЛГАРИЯ Е ДАДЕНА ОТ ТУРЦИЯ ,
ОЩЕ 1876год./м.декември/,НА КОНФЕРЕНЦИЯТА В ИСТАМБУЛ, ПОД НАТИСКА НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И АПРИЛСКИТЕ СЪБИТИЯ!
КОЛКОТО ДО ГАЗЕНИКА И АЕЦ......ТОВА ГО ИМА В ЦЯЛА ЕВРОПА!
НЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ВИЕ КОМУНИСТИТЕ, СТЕ ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА....!
ТЪПИ СТЕ ,КАТО СЛОНСКИ ЗАДНИЦИ----ДОБРЕ ЧЕ СЕ КРЕПЯХТЕТЕ НА ВЛАСТ С РУСКИ ЩИКОВЕ, ПАРИ И ПРОТЕКЦИИ!
РУСКИТЕ ПАРИ, ИГРАЯТ И ДНЕС--ЗАТОВА СА ТИЯ НЕИСТОВИ РЕВОВЕ ЗА "РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ"!!!!
ТЕ СА ГАРАНЦИЯ ЗА ВЛАСТ НА ПРО-РУСКАТА ВЪРХУШКА В БЪЛГАРИЯ!
ТАМ СА КОМИСИОННИТЕ И СПОНСОРИТЕ НА ПАРТИЯТА ВИ ,ПИЧ....!
ПРЕКРАСНО ЗНАЕМ....ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!
цитирай
50. анонимен - не ви ли писна
08.11.2010 20:21
Както мавзолея трябваше да остане и да бъде превърнат в галерия, така и този паметник трябва да остане просто за да помним историята си. Не ви ли е срам от този истерически антикомунизъм, че като мюсюлмани да искате да рушите паметниците на неверниците в случая комунисти?
цитирай
51. анонимен - ...ИЗОБЩО НЕ МЕ Е СРАМ, БАЙНО...
08.11.2010 20:43
КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЦИОНАЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!
ТОЗИ ПРОБЛЕМ, СЕ ВЛАЧИ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАМБОЛОВ!
ТОВА Е СРАМЪТ, КОЙТО СЪМ ПРИНУДЕН ДА ГЪЛТАМ ,КОГАТО КАЖА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН--ЗАРАДИ ТАКИВА РУСКИ-ДУПЕДАВЦИ, ПРОДАВАЩИ ДЪРЖАВА И РОД ЗА ПАРИ ВЛАСТ И ЛИЧНА ИЗГОДА!
МРАЗЯ РУСИЯ!
МРАЗЯ ДА МЕ ТРЕТИРАТ КАТО ПОКОРЕН ВАСАЛ!
МРАЗЯ ДА СЪМ ЛИЗАЧ А ЧУЖДИ ПИЯНСКИ ЗАДНИЦИ!
МРАЗЯ ДА МЕ ТРЕТИРАТ ,КАТО РОБ-ДЛЪЖНИК!
МРАЗЯ ДА МЕ "ОСВОБОЖДАВАТ"!
МРАЗЯ ДА МИ КАЗВАТ КОГА ДА ЖИВЕЯ И.....КОГА ДА УМИРАМ!
ТОВА РЕШАВАМ ,АЗ!
ЗАЩОТО АЗ , СЪМ ГОСПОДАР НА МОЯ ЖИВОТ.....А ,НЕ ТИ ТЪПАКО НЕЩАСТЕН!
цитирай
52. bbbb - Адски елементарна
08.11.2010 20:48
и плоска позиция.
цитирай
53. masterpiece08 - Здравей!:) Точно, защото е абсу...
08.11.2010 21:04
Здравей!:) Точно, защото е абсурден, унизителен и позорен античовешки символ на една робска епоха, търпяна от целокупния български народ, трябва да остане. Да ни напомня за срамното минало, в което сме живели, да служи за назидание на нас и следващите поколения, за да не допускаме и никога вече да не повтаряме това минало. А иначе, без да ги мразя, искрено съм съжалявала и съжалявам комунистите, които са просто едни заблудени овчици с промити мозъци. Нека не ставаме като тях:) Това са ми аргументите:) Поздрави!
цитирай
54. анонимен - КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЦИОНАЛ...
08.11.2010 21:15
анонимен написа:
КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЦИОНАЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА БЪЛГАРИЯ!
ТОЗИ ПРОБЛЕМ, СЕ ВЛАЧИ ОТ ВРЕМЕТО НА СТАМБОЛОВ!
ТОВА Е СРАМЪТ, КОЙТО СЪМ ПРИНУДЕН ДА ГЪЛТАМ ,КОГАТО КАЖА ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН--ЗАРАДИ ТАКИВА РУСКИ-ДУПЕДАВЦИ, ПРОДАВАЩИ ДЪРЖАВА И РОД ЗА ПАРИ ВЛАСТ И ЛИЧНА ИЗГОДА!
МРАЗЯ РУСИЯ!
МРАЗЯ ДА МЕ ТРЕТИРАТ КАТО ПОКОРЕН ВАСАЛ!
МРАЗЯ ДА СЪМ ЛИЗАЧ А ЧУЖДИ ПИЯНСКИ ЗАДНИЦИ!
МРАЗЯ ДА МЕ ТРЕТИРАТ ,КАТО РОБ-ДЛЪЖНИК!
МРАЗЯ ДА МЕ "ОСВОБОЖДАВАТ"!
МРАЗЯ ДА МИ КАЗВАТ КОГА ДА ЖИВЕЯ И.....КОГА ДА УМИРАМ!
ТОВА РЕШАВАМ ,АЗ!
ЗАЩОТО АЗ , СЪМ ГОСПОДАР НА МОЯ ЖИВОТ.....А ,НЕ ТИ ТЪПАКО НЕЩАСТЕН!

Като те е срам че си българин.....хващай пътя от татък окена тамм чаката за мияч на чиний
цитирай
55. анонимен - МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ ...53!
08.11.2010 21:17
....ТОВА ОБАЧЕ, НЕ ПРОМЕНЯ МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ!
УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ВСЕКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН, МИСЛИ СЪЩОТО, КАКТО СЪМ УБЕДЕН И ЧЕ СТРАДАНИЕТО Е СЪЗДАДЕНО ЗА ХОРАТА!
ОТ НЕГО -ТЕ СТАВАТ ,ПО-УМНИ!
МИСЛЯ ,ЧЕ БЪЛГАРИНА МУ ПРЕДСТОИ ДА СТРАДА ОЩЕ ДОСТА....!
ДАНО ,ПОУМНЕЕ!
БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ, И ТИ!
цитирай
56. анонимен - анго
08.11.2010 21:18
masterpiece08 написа:
Здравей!:) Точно, защото е абсурден, унизителен и позорен античовешки символ на една робска епоха, търпяна от целокупния български народ, трябва да остане. Да ни напомня за срамното минало, в което сме живели, да служи за назидание на нас и следващите поколения, за да не допускаме и никога вече да не повтаряме това минало. А иначе, без да ги мразя, искрено съм съжалявала и съжалявам комунистите, които са просто едни заблудени овчици с промити мозъци. Нека не ставаме като тях:) Това са ми аргументите:) Поздрави!

Твоя мозък не просто промит а нааправо измит
цитирай
57. анонимен - мирише на смърди
08.11.2010 21:22
Преди време бях в Италия , там има Колизеум , а простаците ги наричат българи...
цитирай
58. анонимен - ...ЗА 54...
08.11.2010 21:23
МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ ,КАТО ТЕБ---АЗ СЪМ ЛЕКАР, ГЛУПАКО....!
ТАКЪВ ,МОГА ДА БЪДА И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС.....!
ДОКАТО ТИ, ....САМО ПРИ БОГАТИ РУСКИ ЧОРБАДЖИЙ, И САМО МИЯЧ НА ЧИНИЙ!
ЗАПАДНЯЦИТЕ ,СИ ИМАТ МИЯЛНИ!
цитирай
59. анонимен - ГРОЗНО СЕДЛАРОВ, МНОГО ГРОЗНО
08.11.2010 21:24
ние българите имаме две много точни български поговорки за отношенията ни с руснаците - храни куче да те лае и на калпавата ракета космоса и пречи. Може би преди да седнете да пишете по тази тема първо трябва да сериозно да помислите, на 32 години съм и много хора от моето поколение не биха били съглъсни с мен, но аз ще ви задам няколко реторични въпроса, отговорите оставам за Вас, аз съм си отговорил с един гавър на българска поговорка - те не ме щат на масата, аз няма да им прескачам през прозорците.
1. Защо ни е било Априлското въстание/макар и велика саможертвата на нашите предци много ни е пречила по-късно/
2. Кой инициира Берлинския конгрес.
3. На чия салфетка е преразпределен света след 2-та световна, и на чий вестници принадлежат думите "живота на нито един поляк, не струва капка кръв от нашите войници"
Този паметник трябва да остане и там трябва да се носят "псевдодемократите", за които нашия народ и "див и варварски", а вие като искате вървете да "цвилите" ин дойчланд, нали знаете с кого императорите са разговаряли на този език.
и накрая кажете ми кога и къде руснаците са ви искали нещо за отплата, аз ще ви кажа един техен лаф, повтаряйте си го може и да проумеете горчивата ирония - дадохме ви ЗАЗ, КАМАЗ, няма ли кой да ни отърве от ВАС
цитирай
60. анонимен - МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА Ч...
08.11.2010 21:32
анонимен написа:
МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ ,КАТО ТЕБ---АЗ СЪМ ЛЕКАР, ГЛУПАКО....!
ТАКЪВ ,МОГА ДА БЪДА И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС.....!
ДОКАТО ТИ, ....САМО ПРИ БОГАТИ РУСКИ ЧОРБАДЖИЙ, И САМО МИЯЧ НА ЧИНИЙ!
ЗАПАДНЯЦИТЕ ,СИ ИМАТ МИЯЛНИ!


Кажи кой неграмотен лекар си, да не ходим при тебе.
цитирай
61. анонимен - МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА Ч...
08.11.2010 21:33
анонимен написа:
МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ ,КАТО ТЕБ---АЗ СЪМ ЛЕКАР, ГЛУПАКО....!
ТАКЪВ ,МОГА ДА БЪДА И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС.....!
ДОКАТО ТИ, ....САМО ПРИ БОГАТИ РУСКИ ЧОРБАДЖИЙ, И САМО МИЯЧ НА ЧИНИЙ!
ЗАПАДНЯЦИТЕ ,СИ ИМАТ МИЯЛНИ!

Хващай пътя още ли си тук
цитирай
62. анонимен - МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА Ч...
08.11.2010 21:34
анонимен написа:
МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ ,КАТО ТЕБ---АЗ СЪМ ЛЕКАР, ГЛУПАКО....!
ТАКЪВ ,МОГА ДА БЪДА И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС.....!
ДОКАТО ТИ, ....САМО ПРИ БОГАТИ РУСКИ ЧОРБАДЖИЙ, И САМО МИЯЧ НА ЧИНИЙ!
ЗАПАДНЯЦИТЕ ,СИ ИМАТ МИЯЛНИ!


Въх, божкееее, аз та мислех за плочкаджия трети разряд.
цитирай
63. анонимен - МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА Ч...
08.11.2010 21:38
анонимен написа:
МИЯЛНАТА ЗА ЧИНИИ, ЧАКА ТАКИВА ЧЕРВЕНИ НЕКАДЪРНИЦИ ,КАТО ТЕБ---АЗ СЪМ ЛЕКАР, ГЛУПАКО....!
ТАКЪВ ,МОГА ДА БЪДА И НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС.....!
ДОКАТО ТИ, ....САМО ПРИ БОГАТИ РУСКИ ЧОРБАДЖИЙ, И САМО МИЯЧ НА ЧИНИЙ!
ЗАПАДНЯЦИТЕ ,СИ ИМАТ МИЯЛНИ!

Абее докторче още ли си тук хващай пътя овреме
цитирай
64. lado - Юри, приятели, този паметник е п...
08.11.2010 21:41
Юри, приятели, този паметник е паметник на безродието на БКП и . Най-високият е - но пък и безразличието на българските комунисти към собствения му народ и подлагането му на експериментите на Коминтерна и КПСС с тяхна помощ също е грандиозно и единствено съизмеримо. Дали пък паметникът на предателството им не трябва да се съхрани? Разбира се - в друг вид. Разтурен....Приземен. Да се разположат скулпторните групи на ново място.
Не на последно място - колективът (така е ) от скулптори, участващи в проекта, е най-добрият възможен - ще спомена Далчев, който на вече преклонна възраст избяга от България, и после държавните институции се подиграха с неговите искания по повод на творбите му.
Какви са били мотивите на всеки от участниците, не се наемам да твърдя. Не е изключено да е имало убеждаване от рода на " Ако искаш да видиш сина си жив...трябва да се върнеш в България (от Италия) и да направиш паметник на Димитров" (Кирил Тодоров)
цитирай
65. анонимен - ХА,ХА,ХА,.....ИМАЛО ЧУВСТВИТЕЛНИ ДУПЕДАВЦИ...
08.11.2010 21:57
Я, КАКВИ БУРНИ РЕАКЦИИ....!
КАТО ,НА МАНИФЕСТАЦИЯ ПРЕД ПУТКИН!
цитирай
66. анонимен - Паметникът на Съветската армия и ...
08.11.2010 21:58
mamkamu - народ, който си унищожава историческите паметници, остава без история - mamkamu!!!
цитирай
67. анонимен - памет
08.11.2010 22:12
Съветската армия не е дело на руснаците, както и самият СССР. Но тази армия чудесно изигра далекобойната си роля да посее опасна омраза всред славянството. Паметникът на Съветската армия е също по идея НЕ на руснаци, а на нашенските братчеди, по настояване на отвъдокеанските им братчеди. Целта на паметника е трайно унижение на БГ и закотвянето й в положение на подчение, страхопочит и преклонение. Пред инициаторите на най-голямата гавра, първо, над една огромна и хуманна Русия (плашеща и тогава и сега някого с размерите и с мощта си) и, после, над всички останали славянски народи плюс БГ. Малка, горда и знаеща. С величествено и светло минало и още по-светло бъдеще. На което един натрапен паметник не може да попречи. Но постинг 64 е с много справедливо предложение- паметникът да бъде приземен, в друг вид. Русия няма нужда от паметници като тоя, за да си остане велика.
цитирай
68. анонимен - Ти пишеш глупости.
08.11.2010 22:13
анонимен написа:
РУСНАЦИТЕ ,НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ!
ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ АВТОМАТ С ПЪЛНИТЕЛ ,КАТО КОНСЕРВЕНА КУТИЯ Е МОДИФИКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ МУ СЪБРАТ, ПОЛЗВАН ОТ БАНДИТЕ В ЧИКАГО, ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНОТО ЕМБАРГО!
АВТОМАТА "СУДАЕВ", Е КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ШМАЙЗЕР"!
ДНЕШНИЯ АК-47, Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ЩУРМГЕВЕЕР", ИЗЛЯЗЪЛ НА ФРОНТА В КРАЯ НА ВОЙНАТА, И ПРЕКОПИРАН 1:1 , ОТ СЕРЖ.КАЛАШНИКОВ , ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КПСС!
ПИШЕТЕ ,ГЛУПОСТИ ....И ИМ СЕ РАДВАТЕ!

Поне гледай дискавъри за да се ограмотиш,после драскай простотии и то без главни букви.(Явно не знаеш какво значат.)
цитирай
69. анонимен - памет
08.11.2010 22:13
Съветската армия не е дело на руснаците, както и самият СССР. Но тази армия чудесно изигра далекобойната си роля да посее опасна омраза всред славянството. Паметникът на Съветската армия е също по идея НЕ на руснаци, а на нашенските братчеди, по настояване на отвъдокеанските им братчеди. Целта на паметника е трайно унижение на БГ и закотвянето й в положение на подчение, страхопочит и преклонение. Пред инициаторите на най-голямата гавра, първо, над една огромна и хуманна Русия (плашеща и тогава и сега някого с размерите и с мощта си) и, после, над всички останали славянски народи плюс БГ. Малка, горда и знаеща. С величествено и светло минало и още по-светло бъдеще. На което един натрапен паметник не може да попречи. Но постинг 64 е с много справедливо предложение- паметникът да бъде приземен, в друг вид. Русия няма нужда от паметници като тоя, за да си остане велика.
цитирай
70. анонимен - Паметникът на Съветската армия и ...
08.11.2010 22:26
mamkamu, заяждаш се с ПАМЕТНИКА, за да има коментарии по темата и за да събираш точки в блога, нали?! Признай си! Знам, че и на тебе паметника ти харесва, но се правиш на интересен. А, може би те сърби задника и чакаш МНОГО И РАЗНООБРАЗНИ сексуални ОТЗИВИ за ТЕБ от БЛОГЪРИТЕ!!!
цитирай
71. анонимен - не сте добре бе кретени
08.11.2010 22:45
анонимен написа:
РУСНАЦИТЕ ,НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ!
ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ АВТОМАТ С ПЪЛНИТЕЛ ,КАТО КОНСЕРВЕНА КУТИЯ Е МОДИФИКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ МУ СЪБРАТ, ПОЛЗВАН ОТ БАНДИТЕ В ЧИКАГО, ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНОТО ЕМБАРГО!
АВТОМАТА "СУДАЕВ", Е КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ШМАЙЗЕР"!
ДНЕШНИЯ АК-47, Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ЩУРМГЕВЕЕР", ИЗЛЯЗЪЛ НА ФРОНТА В КРАЯ НА ВОЙНАТА, И ПРЕКОПИРАН 1:1 , ОТ СЕРЖ.КАЛАШНИКОВ , ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КПСС!
ПИШЕТЕ ,ГЛУПОСТИ ....И ИМ СЕ РАДВАТЕ!


Ти си много зле бе пич. А от автора по-глупав несъм срещал от години. Селянин прост , защо занимаваш хората с глупости ???
цитирай
72. анонимен - канара
08.11.2010 22:48
Чудя се на акъла на тоя дето се представя за лекар - ама ти си бил много прост човек бе. Простак,мръсник, боклук. Как ти вярват хората,които лекуваш, ти си античовек. Паметникът трябва да остане, а на теб като ти пречи - не минавай покрай него. Благодарение на социализма милиони българи заживяха сравнително висок стандарт,България имаше подчертан авторитет в световен мащаб. А какво е сега - джунгла: глад, мизерия, безработица, болести, убийства,
престъпления, проституция, простащина, дивотия, и всичко най-лошо,което
може да си помисли човек. Това ли ти хареса. Виеш като побеснял и гладен
вълк. Върви паси трева в пустинята, за да ти дойде акъла. Същото пожелавам
и на всички върли антикомунисти, които се изявяват тук.
цитирай
73. анонимен - авангардно
08.11.2010 22:51
Аз пък мисля, че е далеч по-добре да измислим авангардно решение за паметника. Например да го държим нашарен в графити. Да го направим карнавален. Той и сега е карнавален, ако питате младежите, които пият бира и карат скейтборд там. Прочетете това: http://iskammagazine.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1543:2010-11-08-11-31-58&catid=38:2010-03-03-12-41-46&Itemid=139
цитирай
74. анонимен - Какъв ли паметник щеше да има за 6 000 000 изгорени в Камерите на Хитлеристите български славяни??
08.11.2010 22:57
Може би под формата на Немски абажур?където щяха да висят кожите ни ако не бяха русняците?

А пък на Иван Костов и на Бил Клинтон требе да им издигнеме Паметник под формата на ракета с острец Обеднен Уран и подплатена с плутоний и с детски трупове отдолу, умрели и които ще умират в близките 5,6 млрд години естествен полуразпад на уран и плутоний на Балканите.

Или пък на Обама бин Ладен паметник с Цунамите на Хаити и отгоре Хаарп.

демократично и демонично оргазмично!
цитирай
75. stamo - За разликите между StG-44 и AK / Блогърите и mamkamu
08.11.2010 22:57
Когато някой се опитва да се прави на остроумен, не е лошо да по прочете малко повече за да не се излага. Приликата между така наречения "съветски шмайзер" и StG-44 на Хуго Шмайзер е като между Кока Кола и Алтай - докарват го на външен вид. Ако все пак имаш желание следващия път да не изглеждаш смешен, може да се до образоваш тук: http://ru.wikipedia.org/wiki/Автомат_Калашникова Що се отнася до паметника, явно паметта на някои наши "блогъри" е доста кратка. Още в началото на 90-те имаше малоумници решили, че паметника им пречи, но тогава хората направиха жива верига около него и не позволиха да бъде съборен. Едва ли има по-голяма глупост от събарянето на паметници, без значение чии са. Дали ги почиташ или презираш решаваш сам, но и в единия и в другия случай няма логика да ги събаряш. Ако ги почиташ, то естествено няма да тръгнеш да ги буташ. Ако смяташ, че напомнят за нещо ужасно, гротескно или глупаво - още по-добре. Може би това ще помогне да не се повтаря въпросното събитие, може би някой все пак ще се поучи от грешките на миналото. Що се отнася до размера на паметника и това дали фигурира във всеки туристически справочник - "размера няма значение", а за туристическите справочници - силно се надявам скоро да започнем да създаваме неща които да влезнат в тях, но докато продължаваме само да "бутаме" от тях само ще отпадат неща, докато не останат само две думи - "почти безобидна"
цитирай
76. анонимен - Искам да кажа, че в Скандинавските държави нищо не бутат. Те не са талибани като нас
08.11.2010 22:58
Всички и всякакви паметници си седят. Дори бункерите на Хитлер.

Това е Талибанщина! Не се поддавайте на демонизма й!
цитирай
77. анонимен - КОГАТО ЧОВЕК ЗАПОЧВА ДА АГИТИРА ЗА НАСИРАНЕ, НАПИКАВАНЕ, БУТАНЕ, ПАЛЕНЕ, ГЪРМЕЖИ....
08.11.2010 22:59
СПУКАНА МУ Е МОЗЪЧНАТА ЧИВИЯ ОТГОРЕ
цитирай
78. анонимен - абсолютна талибанщина
08.11.2010 23:02
и талибанско умствено ниво
цитирай
79. анонимен - Logika? W anusa ili va chervata?
08.11.2010 23:02
kakwo ni sa vinovni osvoboditelite i pametnicite v chest na osvobozdenieto ni
che sled 1989 g okupatorite iztrebiha i izseliha 3 miliona balgari?
цитирай
80. анонимен - Saglasen s Vas. Momcheto e kandidat-talibanche. Sinjo. Kato vsichki Sinni Talibani. Sinja Talib-revolucija imat
08.11.2010 23:02
анонимен написа:
и талибанско умствено ниво

цитирай
81. stamo - За разликите между StG-44 и AK / Блогърите и mamkamu
08.11.2010 23:03
Когато някой се опитва да се прави на остроумен, не е лошо да по прочете малко повече за да не се излага. Приликата между така наречения "съветски шмайзер" и StG-44 на Хуго Шмайзер е като между Кока Кола и Алтай - докарват го на външен вид. Ако все пак имаш желание следващия път да не изглеждаш смешен, може да се до образоваш тук: http://ru.wikipedia.org/wiki/Автомат_Калашникова Що се отнася до паметника, явно паметта на някои наши "блогъри" е доста кратка. Още в началото на 90-те имаше малоумници решили, че паметника им пречи, но тогава хората направиха жива верига около него и не позволиха да бъде съборен. Едва ли има по-голяма глупост от събарянето на паметници, без значение чии са. Дали ги почиташ или презираш решаваш сам, но и в единия и в другия случай няма логика да ги събаряш. Ако ги почиташ, то естествено няма да тръгнеш да ги буташ. Ако смяташ, че напомнят за нещо ужасно, гротескно или глупаво - още по-добре. Може би това ще помогне да не се повтаря въпросното събитие, може би някой все пак ще се поучи от грешките на миналото. Що се отнася до размера на паметника и това дали фигурира във всеки туристически справочник - "размера няма значение", а за туристическите справочници - силно се надявам скоро да започнем да създаваме неща които да влезнат в тях, но докато продължаваме само да "бутаме" от тях само ще отпадат неща, докато не останат само две думи - "почти безобидна"
цитирай
82. анонимен - А мозък имаш ли
08.11.2010 23:03
Виж кои ни предаде в ЯЛТА и защо остана червената армия тук.Австрийците просто не са попадали в зоната на здрача.Какво да буташ ,ако така се почне камък върху камък няма да остане .А явно не си запознат с факта ,че във Франция има над 40 улици с името Ленин .Аз лично този плешив сифилистик го мразя но франсетата си държат на традицийте и името му си е там
цитирай
83. анонимен - Много си зле !!!
08.11.2010 23:06
haralanov написа:
Няма място в центъра на София паметник на страна-окупатор!


Абе пич , ти наистина си мнооого зле , как може да има такива кретени като тебе незнам , "страна -окупатор" ти сериозно ли бе ?? Заради такива кретени като тебе сме на това ниво и никога няма да се оправим. Ти виждал ли си руснак през живота си ? Говорил ли си с него ? Бил ли си в Русия ?
Аз съм бил над 30 пъти , а и всеки който е бил знае как ни посрещат руснаците , бил съм в села , малки градове , големи градове , навсякаде. Нямаме и няма да имаме по-братски народ от руснаците. Единствените които ни обичат истински. Знаеш ли , че Руско-турската война е под натиска на народа.Учих , а сега и преподавам в Люксенбург историа на Русия. Ти знаеш ли кретен бавноразвиващ се , че България е единствената страна в света която е седяла на 1-во място за руснаците , винаги !!! Това че имахме лоши управляващи по време на прехода и след това не е по вина на Руснаците !!! Защо Чехия и други бивши комунистически страни (да не говорим за и.Германия) се оправиха за 5-10 години ? Ама не , на нас някой трябва да ни е виновен. Пълно е с такива като тебе , хора които немогат да си намерят работа , защото ги мързи , хора изпълнени със завист и омраза. Лошото е , че не си само ти. Никога няма да се оправи България , ама никога.Няма какво да коментирам повече!!!
Извинявам се за правописа , последните години не пиша на Български. Успех на всички !!!
цитирай
84. анонимен - РУСНАЦИТЕ, НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА ...
08.11.2010 23:12
анонимен написа:
РУСНАЦИТЕ ,НЯМАТ РАЗРАБОТКИ НА АВТОМАТИЧНО ОРЪЖИЕ!
ШИРОКО ИЗВЕСТНИЯ АВТОМАТ С ПЪЛНИТЕЛ ,КАТО КОНСЕРВЕНА КУТИЯ Е МОДИФИКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ МУ СЪБРАТ, ПОЛЗВАН ОТ БАНДИТЕ В ЧИКАГО, ПО ВРЕМЕ НА АЛКОХОЛНОТО ЕМБАРГО!
АВТОМАТА "СУДАЕВ", Е КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ШМАЙЗЕР"!
ДНЕШНИЯ АК-47, Е АБСОЛЮТНО КОПИЕ НА НЕМСКИЯ "ЩУРМГЕВЕЕР", ИЗЛЯЗЪЛ НА ФРОНТА В КРАЯ НА ВОЙНАТА, И ПРЕКОПИРАН 1:1 , ОТ СЕРЖ.КАЛАШНИКОВ , ПО ПОРЪЧЕНИЕ НА КПСС!
ПИШЕТЕ ,ГЛУПОСТИ ....И ИМ СЕ РАДВАТЕ!

Умен си а името не знаеш казвал се е Томпсън ,измислен е от генерал Томпсън ,и се е произвеждал до 1945 год ,А няма нищо общо с руския си събрат.
цитирай
85. анонимен - ВИЖ, . . . ОТ ПИЕНЕ И ПЛЮСКАНЕ В БЪЛ...
08.11.2010 23:15
ВИЖ , ...ОТ ПИЕНЕ И ПЛЮСКАНЕ В БЪЛГАРИЯ ,МОЖЕ И ДА ИМА УМРЕЛИ ОТ РУСНАЦИТЕ!
...ЗЕР ,ДОЙДОХА ГЛАДНИ КАТО ВЪШКИ И ИЗПИХА БРЪСНАРСКИЯ ОДЕКОЛОН В ГРАДЧЕТО НИ, ЩОТО ИМ МЕРИШЕШЕ НА ХУБАВО И ГО МИСЛЕХА ЗА КОНЯК!
КОГАТО ВЕЧЕРТА СЕ СЪБЛЯКОХА ЗА ЛЯГАНЕ ЗА СЪН ,НА ДОЛНИТЕ ИМ ГАЩИ И ВОЙНИШКИТЕ ФАНЕЛКИ БЕШЕ НАПИСАНО : "US-ARMY"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Баба ти много ХИНТИЛИГЕНТНА БЕ как точно разчете надписа на ХИНГИЛИЙСКИ по гащите на руснаците.
цитирай
86. анонимен - БАБА МИ , СИ РАБОТЕШЕ ИМОТА НА СЕЛО ,ФУКЛЬО...ДО 9..09.44г.
08.11.2010 23:40
....НО ЗНАЕШЕ ,ЧЕТИРИ ЕЗИКА /БЕЗ РУСКИ/, ДОКОТО ТИ ОСВЕН ЦИГАНСКИ И РУСКИ
БАС ДЪРЖА ,ЧЕ ДРУГ НЕ ЗНАЕШ!
ЗНАМ И СЪС СИГУРНОСТ,ЧЕ СИ ЗАПОЧВАЛ АВТОБИОГРАФИЯТА СИ СЪС:
..."Произхождам от бедно ,но прогресивно селско семейство....."
цитирай
87. анонимен - ...ДА ТЕ СВЕТНА...
08.11.2010 23:44
ГОРДЕЯ СЕ ,ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ БЕДЕН И ПРОСТ!!!!
БЕДНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА ,СА ПОРОК----СТРАШЕН ПОРОК!
ПОРОК ,КОЙТО РАЖДА ВСИЧКИ ДРУГИ......ДОРИ, ИДИОТСКИЯ "РУСКИ КОМУНИЗЪМ"!
цитирай
88. vencivaleri1951 - Пол мира прошагали, ест ли нужно повторим....
08.11.2010 23:46
lado написа:
Юри, приятели, този паметник е паметник на безродието на БКП и . Най-високият е - но пък и безразличието на българските комунисти към собствения му народ и подлагането му на експериментите на Коминтерна и КПСС с тяхна помощ също е грандиозно и единствено съизмеримо. Дали пък паметникът на предателството им не трябва да се съхрани? Разбира се - в друг вид. Разтурен....Приземен. Да се разположат скулпторните групи на ново място.
Не на последно място - колективът (така е ) от скулптори, участващи в проекта, е най-добрият възможен - ще спомена Далчев, който на вече преклонна възраст избяга от България, и после държавните институции се подиграха с неговите искания по повод на творбите му.
Какви са били мотивите на всеки от участниците, не се наемам да твърдя. Не е изключено да е имало убеждаване от рода на " Ако искаш да видиш сина си жив...трябва да се върнеш в България (от Италия) и да направиш паметник на Димитров" (Кирил Тодоров)



:))))
цитирай
89. анонимен - А, в Атина ...
08.11.2010 23:53
В Атина оградата на германското посолсво е направена от ковано желязо с много красиви елементи. Правена е още преди 2-рата св. война. В нея има вградени елементи с ПРЕЧУПЕН КРЪСТ - символ на фашизма. Обаче и сега това си стои непокътнато и никой не го унищожава.
А този наш ТЪПУНЧО иска да събаря паметника на армията унищожила фашизма по света. МАЛОУМНИК !!!

цитирай
90. анонимен - за две години в блога,
08.11.2010 23:58
установих, че само неудачниците в живота се изживяват като "фоби" и пишат групости.
те затова са неудачници...
цитирай
91. анонимен - ТИ КАТО СИ "ФИЛ"......
09.11.2010 00:08
....КАКВО СИ СПЕЧЕЛИЛ.....БЕ,90??!
ХА,ХА,ХА,.....!
цитирай
92. анонимен - Командировки в чужбина.....ха,ха,ха,
09.11.2010 00:12
....и ядене на черен хайвер и шампанско на корем, в елитните кръчми на Русия ,от царско време!
Страшно!
цитирай
93. анонимен - Ти си просто момче...№89
09.11.2010 00:21
Оградата на Германското посолство в Атина, е германска територия, Ливадо!
Ако искат ,немците могат да окачат там на оградата и .....старите гащи на Кайзер Вилхелм!
Това, си е тяхна работа!
цитирай
94. анонимен - Този постинг би по глупост и оня, в ...
09.11.2010 00:30
Този постинг би по глупост и оня, в който си изчисти дворчето и се похвали в блогчето.
цитирай
95. анонимен - НА кривия..
09.11.2010 00:51
и паметниците му пречат
цитирай
96. анонимен - na nikoi dori na mamkamu i boristodorof56 ne mu puka za pametnicite.
09.11.2010 01:03
pi4ove celata dandania e kato s Alioshata.

na nikoi dori na mamkamu i boristodorof56 ne mu puka za pametnicite.

tova koeto e intersno e zemicata maika rodna pod pametnicite e na mnooogo be ubavo mestence za edin goleeeem MOLec.

systiat problem e s imotite na BAN, na nikoi ne mu puka za scientifistite i akademicite, ZEMICATA pod zgradite na BAN e interesyt.

taka 4e psevdo rusofobite da si ebyt i maikata a ako sa paderasi i tatkoto a ako sa polotici i dvete kaki barabart s dvamata batkovci

цитирай
97. xloranphyl - Дрън-дрън, mamkati, колкото и да се ...
09.11.2010 01:42
Дрън-дрън,mamkati,колкото и да се пенявиш,паметника ще си остане там!
Напъни от злоба,хи-хи-хи!
А,ве,що не наебете нещо,ами сте седнали да пишете простотии?
Аз си почивам и пак я захващам!
Хи-хи-хи!
цитирай
98. thomas - Чудя се...
09.11.2010 02:11
Не че умирам от любов или носталгия към Съветската армия, ама по-тъпо от това да унищожаваш паметници, каквито и да са те, не мога да се сетя. И ми е много интересно защо ли във Виена няма движение за премахване на паметника на същата Съветска армия, който, уверявам те, е на няколко пъти по-голяма площ, няколко пъти по-мащабен е от нашия, много по-богато и красиво е изработен, съчетан е с мащабни фонтани и се поддържа в перфектно състояние. Говорим за ВИЕНА, нали разбираш? Тъпаци!
цитирай
99. анонимен - smeh golem smeh
09.11.2010 02:20
mamkamu si e bash pederas , kato go iz4etem s glavni bukwi TATKATИ


ha ha ha ah ah ahsmehtaite mu se tova e pedal pod prikritie, kresti 4e ednovremnno i rusofil i tupofob, a to pidirastin pod prikritie, he he he he
цитирай
100. анонимен - Avtora e gnusen burgaski pedal, a ...
09.11.2010 02:20
Avtora e gnusen burgaski pedal,a sega ochakvame po temata za pametnika na Hamerikanskite letci ,srinali Sofia bez prichina
цитирай
101. анонимен - afturyt e nesto pod prikritie
09.11.2010 02:21
mamkamu si e bash pederas , kato go iz4etem s glavni bukwi TATKATИ


ha ha ha ah ah ahsmehtaite mu se tova e pedal pod prikritie, kresti 4e ednovremnno i rusofil i tupofob, a to pidirastin pod prikritie, he he he he
цитирай
102. анонимен - mamkamu на автора
09.11.2010 03:16
Тези хора нямат ли с какво да се занимават та са се захванали с тези паметници.То инициативни комитети по премахване , то .........В същото време нямат нищо против някой паметник на Американеца - освободител.Аман от дупедавци
цитирай
103. анонимен - Седерастите-на прасетата в Бел...
09.11.2010 06:00
Седерастите-на прасетата в Белене!!!!Формула докарала веднъж просперитет на България!!
цитирай
104. syrmaepon - Аз не съм от София, но тъй като това ...
09.11.2010 08:11
Аз не съм от София,но тъй като това все пак е столицата на моята Родина,имам едно предложение.Не знам дали някъде съществува паметник на Независимостта ,за това предлагам на площад "6-ти сетември" да направят паметник на Батенберг.
цитирай
105. mglishev - Хубаво си го написал,
09.11.2010 08:11
София е осеяна с ненужни и унизителни неща. Мавзолеят вече го няма, но обелискът на Братската могила, Партийният дом, Съветската армия си стоят, а ние клечим в сянката им.
Отскоро, за съжаление, си имаме тропосан и паметник на американските пилоти от Втората световна. Чудя се само как засега сме се разминали с паметник на храбрия османски завоевател...
Още по-окриляваща и патриотична мисъл е, че имаме конна статуя на чужд владетел току пред входа на сградата на върховната власт в страната... имам чувството, че някой път Царят-Освободител ще влезе с коня в Народното събрание, ще тресне с нагайката по трибуната и направо ще почне да диктува закони. Не че сега не е така.
Освен унизителните присъствия, има и унизителни липси. Може би някой Аспарух, Крум или Асен би бил повече на място, ама на, такъв ни бил късметът.
Колкото до унищожаването на паметници - напълно оправдано е, когато са унизителни. В 1955, в деня, когато съветската армия е напуснала Виена, някакви местни взривяват Щалинсплац с паметника на окупаторите. Вярно, после се оказва, че руснаците са купили площада от общината и възстановяват гадорията, но все пак доста смелият жест на виенчаните си остава. Има какво да се научи от него. За съжаление съветоидите са изтръскали подобни "красоти" по целия път на настъплението си. Техен паметник има и в Будапеща, а знаем колко се обичат маджарите и руснаците.

@syrmaep...:
Имаш предвид Съединението?

На анонимните розово-червеникави мозъчета: ами, момчета, идиоти сте си.
цитирай
106. mglishev - София е осеяна с ненужни и унизит...
09.11.2010 08:19
mglishev написа:
София е осеяна с ненужни и унизителни неща. Мавзолеят вече го няма, но обелискът на Братската могила, Партийният дом, Съветската армия си стоят, а ние клечим в сянката им.
Отскоро, за съжаление, си имаме тропосан и паметник на американските пилоти от Втората световна. Чудя се само как засега сме се разминали с паметник на храбрия османски завоевател...
Още по-окриляваща и патриотична мисъл е, че имаме конна статуя на чужд владетел току пред входа на сградата на върховната власт в страната... имам чувството, че някой път Царят-Освободител ще влезе с коня в Народното събрание, ще тресне с нагайката по трибуната и направо ще почне да диктува закони. Не че сега не е така.
Освен унизителните присъствия, има и унизителни липси. Може би някой Аспарух, Крум или Асен би бил повече на място, ама на, такъв ни бил късметът.
Колкото до унищожаването на паметници - напълно оправдано е, когато са унизителни. В 1955, в деня, когато съветската армия е напуснала Виена, някакви местни взривяват Щалинсплац с паметника на окупаторите. Вярно, после се оказва, че руснаците са купили площада от общината и възстановяват гадорията, но все пак доста смелият жест на виенчаните си остава. Има какво да се научи от него. За съжаление съветоидите са изтръскали подобни "красоти" по целия път на настъплението си. Техен паметник има и в Будапеща, а знаем колко се обичат маджарите и руснаците.

@syrmaep...:
Имаш предвид Съединението? В София имаме нова плоча в чест на Независимостта точно до стария дворец.

На анонимните розово-червеникави мозъчета: ами, момчета, идиоти сте си.

цитирай
107. анонимен - преди да се празниш по някоя тема е добре да се информираш
09.11.2010 09:18
http://www.tourmycountry.com/austria/soviet-memorial-vienna.htm
цитирай
108. анонимен - преди да се празниш по някоя тема е добре да се информираш
09.11.2010 09:20
thomas написа:
Не че умирам от любов или носталгия към Съветската армия, ама по-тъпо от това да унищожаваш паметници, каквито и да са те, не мога да се сетя. И ми е много интересно защо ли във Виена няма движение за премахване на паметника на същата Съветска армия, който, уверявам те, е на няколко пъти по-голяма площ, няколко пъти по-мащабен е от нашия, много по-богато и красиво е изработен, съчетан е с мащабни фонтани и се поддържа в перфектно състояние. Говорим за ВИЕНА, нали разбираш? Тъпаци!

http://www.tourmycountry.com/austria/soviet-memorial-vienna.htm
цитирай
109. анонимен - ХАЙДЕ ДА РАЗМИСЛИМ ТРЕЗВО.....
09.11.2010 09:21
Т.Н."ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ", СТОИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ И ЗАЕМА НЕОБОСНОВАНО И БЕЗМИСЛЕНО , ЕДНА ОГРОМНА ПЛОЩ, НА КОЯТО С ОГРОМЕН УСПЕХ, МОГАТ ДА СЕ ПОСТРОЯТ ПОНЕ 10-бр., ДЪРЖАВНИ, ФИРМЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ, ДАВАЩИ НОВ И ЕВРОПЕЙСКИ ИМИДЖ ,НА СТОЛИЦАТА!
ТОЗИ ГРОБИЩЕН МЕМОРИАЛ,ЗА КОЙТО НЕ Е ДАДЕНА И ЕДНА ЖЕРТВА НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, ПРОСТО НЕ МУ Е ТАМ ,МЯСТОТО!
СЪВСЕМ ЛОГИЧНО Е--ЦЯЛАТА ТАЗИ ПАМЕТНА КОМПОЗИЦИЯ,ДА БЪДЕ ПРЕМЕСТЕНА,НЯКЪДЕ В ПОКРАЙНИНИТЕНА СОФИЯ,ЗА ДА НЕ СМУЩАВА НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ НА ГРАДА, А И ДА МОГАТ НЕГОВИТЕ ПОКЛОННИЦИ,ДА МУ СЕ НАСЛАЖДАВАТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ОТ НИКОГО,И НА ВОЛЯ!
НОВИЯТ СТРОИТЕЛЕН АНСАМБЪЛ, НА ОСВОБОДЕНОТО МЯСТО,ОСВЕН ЧЕ ЩЕ ДАДЕ НОВ ОБЛИК НА СОФИЯ И ЩЕ ОСМИСЛИ ЗНАЧЕНИЕТО НА НОВИЯ ЦЕНТЪР ,ЩЕ БЪДЕ ДОБЪР НАЧИН ЗА ОТПУШВАНЕ НА СТРОИТЕЛНИЯ БИЗНЕС,КАТО ЦЯЛО!
ДА НЕ ГОВОРИМ ,ЧЕ ГРУПИРОВКАТА ЗАНИМАВАЩА СЕ С ТАЗИ ДЕЙНОСТ, ЩЕ ПОЖЪНЕ ОГРОМНА ПОПУЛЯРНОСТ ,СРЕД СТОЛИЧНОТО НАСЕЛЕНИЕ И СТРАНАТА!ПОМИСЛЕТЕ САМО,КОЛКО ВАЖНИ И ЗНАЧИТЕЛНИ ЗА ДЪРЖАВНОСТТА В БЪЛГАРИЯ СГРАДИ СЕ РУШАТ И СА ИЗТЛАСКАНИ В ПЕРИФЕРИЯТА НА СТОЛИЦАТА!
ИЗМЕСТВАНЕТО НА ПАМЕТНИКА ,ЩЕ Е РАЗБИРАЕМО И ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, ВМЕСТО ДА БЪДЕ ИЗЦЯЛО РАЗРУШАВАН!
ПАМЕТНИКА В ПЛОВДИВ , Е ИДЕАЛНОТО МЯСТО ЗА РАДИО-ТЕЛЕВИЗИОННА ,РАЗПРЪСКВАТЕЛНА КУЛА , ЗА ЦЕЛИЯ РЕГИОН, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ,КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ КОМШИЙТЕ НИ ЗАЛИВАТ ВЕЧЕ ОТ ЕФИРА СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ПРЕДАВАНИЯ!
....НО, ТОВА Е РАБОТА НА САМИТЕ ПЛОВДИВЧАНИ!!!!
НИЕ ,НЕКА ПОМИСЛИМ СЪВСЕМ РАЗУМНО ,ЗА СОФИЯ----НАШАТА СТОЛИЦА!
цитирай
110. thomas - @109
09.11.2010 09:24
Какво трябваше да науча от този линк? Описах това, което съм виждал ЛИЧНО. И съм абсолютно сигурен, че това няма да се промени, защото австрийците са културен народ, който си уважава историята. Нещо против? Пък и статията завършваше с едно Now and Forever, което само доказва и моето впечатление.
цитирай
111. анонимен - Икономист
09.11.2010 09:33
Паметника си е паметник.Стоял е. Стои.И ще стои.Покрай него ще преминават хора и кучета.Хората ще го гледат.Кучетата ще го препикават. Само това е разликата.От гледане и препикаване, нито ще се развали, нито ще рухне.Има обаче и хора - кучета.Те са най- смелите представители на българската нация.Преди 10.11.1989 г , те препикаваха и паметника на Тодор Живков в Правец.Но без да го вадят от гащите.Не смееха да лаят.Въртяха опашки и се умилкваха, да не ги натирят.
После придобиха смелост.Почнаха да лаят.Пак припикават и пак не го вадят,за да не се види ,че това им служи само за пикане, защото са кастрати и нямат топки.За това и лаят им е толкоз писклив.
Кучето си лае, паметника си стои!
цитирай
112. анонимен - marzila.Това е добра идея, ан.110
09.11.2010 10:13
Сам ли го измисли или някой ти го подсказа?
цитирай
113. анонимен - в музей
09.11.2010 10:20
chara написа:
трябва да си остане!
Като материален знак на историята и на онова, което е било!
Освен това, мисля си, крайно време е, вглеждайки се в миналото, да застанем лице в лице с грешките, страховете, съмненията и колебанията си, а също и с омаразата и ненавистта си и да си простим на самите себе си за нерешителността си и за онова, което сме били или не сме били.
И ... да продължим напред!
:)))

Като толкова искаш да остане, да го преместят в музей на съветската окупация. Ако имаш да се прощаваш, прощавай си. Аз на комунистите - и съветските и нашите, нищо не прощавам. Те избиха българската интелигенция, развратиха българите, отучиха ги от морал и работа, огравбат ни и до днес. НА СЪВЕТСКИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ НИЩО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЩАВА. СЪД ЗА ТЯХ - И НА ИСТОРИЯТА И ГРАЖДАНСКИ!
цитирай
114. анонимен - паметник на крадеца
09.11.2010 10:24
анонимен написа:
thomas написа:
Не че умирам от любов или носталгия към Съветската армия, ама по-тъпо от това да унищожаваш паметници, каквито и да са те, не мога да се сетя. И ми е много интересно защо ли във Виена няма движение за премахване на паметника на същата Съветска армия, който, уверявам те, е на няколко пъти по-голяма площ, няколко пъти по-мащабен е от нашия, много по-богато и красиво е изработен, съчетан е с мащабни фонтани и се поддържа в перфектно състояние. Говорим за ВИЕНА, нали разбираш? Тъпаци!

http://www.tourmycountry.com/austria/soviet-memorial-vienna.htm


Абе, комунистче долно, знаеш ли, как наричат виенчани паметника на съветските орди - "паметник на незнайния крадец". Те това главно са запомнили от съветската сган, но ние помним и над 30 000 избити и над 300 000 репресирани в България, със съветска протекция. Помним и ограбването и разрушаването на страната ни от съветите и техните местни мекерета. Днес са същите - и едните, и другите. И пак имат клакьори като тебе.
цитирай
115. анонимен - За икономиста...
09.11.2010 10:27
Вие сами ще го свалите, другарю.Така както сами си разрушихте селското стопанство.Забравяш за Жан Виденов ,който открито заяви ,че няма да налива повече пари в т.н., "орсовки".
Спряха им парите ...и те си умряха сами.
Ако ти е мъчно, отиди на село и си прави КООПерация!
...И Тато си го свалихте сами---не се прави на ударен.
Вие комунистите сте практичини хора--- парите са по-важни за Партията, отколкото купчината камъни в центъра на София, които всъщност нищо не значат!/няма умрели или убити ,за да им издигате паметници/
Както свалихте Живков ,така ще си бутнете и паметниците.
цитирай
116. анонимен - червени кастрати
09.11.2010 10:27
анонимен написа:
Паметника си е паметник.Стоял е. Стои.И ще стои.Покрай него ще преминават хора и кучета.Хората ще го гледат.Кучетата ще го препикават. Само това е разликата.От гледане и препикаване, нито ще се развали, нито ще рухне.Има обаче и хора - кучета.Те са най- смелите представители на българската нация.Преди 10.11.1989 г , те препикаваха и паметника на Тодор Живков в Правец.Но без да го вадят от гащите.Не смееха да лаят.Въртяха опашки и се умилкваха, да не ги натирят.
После придобиха смелост.Почнаха да лаят.Пак припикават и пак не го вадят,за да не се види ,че това им служи само за пикане, защото са кастрати и нямат топки.За това и лаят им е толкоз писклив.
Кучето си лае, паметника си стои!


Чудна тирада, ОТ ЕДНО КАСТРИРАНО ЧЕРВЕНО ПСЕ! В България, при съветска окупация и червен режим от местни убийци е ИМАЛО ВЪОРЪЖЕНА СЪПРОТИВА НА БЪЛГАРИТЕ - ГОРЯНИТЕ и пр. После, след като комунистите избиха съпротивата, не навъдиха кастрати като тебе.
цитирай
117. анонимен - червен педал
09.11.2010 10:29
анонимен написа:
Avtora e gnusen burgaski pedal,a sega ochakvame po temata za pametnika na Hamerikanskite letci ,srinali Sofia bez prichina


В същност, гнусен червен педал си ти.
цитирай
118. анонимен - червено педерасче
09.11.2010 10:30
xloranphyl написа:
Дрън-дрън,mamkati,колкото и да се пенявиш,паметника ще си остане там!
Напъни от злоба,хи-хи-хи!
А,ве,що не наебете нещо,ами сте седнали да пишете простотии?
Аз си почивам и пак я захващам!
Хи-хи-хи!


Виждам, че ти го вкарват анално и се радваш - типично червено педерасче.
цитирай
119. анонимен - паметник на грабителите
09.11.2010 10:33
thomas написа:
Какво трябваше да науча от този линк? Описах това, което съм виждал ЛИЧНО. И съм абсолютно сигурен, че това няма да се промени, защото австрийците са културен народ, който си уважава историята. Нещо против? Пък и статията завършваше с едно Now and Forever, което само доказва и моето впечатление.


Че виенчани са културни, културни са. И съвсем културно наричат паметника на съветските башибозуци - "паметник на незнайния крадец".
цитирай
120. анонимен - Юрий тъпото
09.11.2010 10:35
wladimir написа:
Вместо Юрий , прекръсти се на Юрук или Джордан бе брато!
Първа грижа паметника???


Съветски тъпанар. Джордан е Йордан на английски. Не Юрий.
цитирай
121. thomas - @mamkamu
09.11.2010 10:41
Всъщност, мамкаму (сега да не речеш, че те ругая), ти някога червеноармеец в България видял ли си? Че аз не съм, а не знам за теб, но дори и в армията съм бил 2 години, както си му беше редът в края на 80-те, и даже и там не видях нито един такъв. Така че Червената армия и у нас, друга роля, освен онази, за която казваш, че й благодарят австрийците, не знам да е имала. Така че всичките приказки за окупации са доста безпочвени. Съвсем отделен е въпросът за геополитическите влияния върху различните райони и за лошия ни късмет, че не се намираме географски на място, което би било от интерес за американците или англичаните, та да ни придърпат към себе си.
цитирай
122. анонимен - леке червено
09.11.2010 10:42
анонимен написа:
Седерастите-на прасетата в Белене!!!!Формула докарала веднъж просперитет на България!!


Абе, педерас съветски, да ти имам просперитета при убийците, дето хранеха прасетата в Белене с хора. За вас, червените, с "просперитета" ви, историята е показала, че няма друг лек, освен концентрационни лагери - ако не тези на Хитлер, поне тези, временните, на Пиночет. Вие от малко се насирате от страх, ама трябва да ви прочистват да девето коляно, защото сте отровни гадини.
А паметникът на свалените американски летци ще напомня за глупостта на Филов, при чието управление България обявява война на САЩ и българската войска сваля съюзнически (вкл. американски) летци, на връщане от бомбардировки на нефтените полета в Плоещ. Това дава на "англо-американците" повод да бомбардират София.
цитирай
123. thomas - @120
09.11.2010 10:44
Знаеш ли, и тук разни простаци наричат тоя или оня с някакви имена. Аз от виенчани не съм чул подобни приказки, нито пък на картата на метрото някъде пишеше "станция Паметник на незнайния крадец". Видях невероятно добре поддържан паметник, който съм сигурен, че струва много повече на общината, отколкото нашият на софийската. И спокойни хора, които се разхождат около него и го гледат, а не го драскат и опикават.
цитирай
124. анонимен - Ру . Да помним и мразим.
09.11.2010 10:44
И на мен не ми харесва да е там . Може би трябва да го преместим но не и да го махаме. Всяка нация има възходи и падения . Белезите трябва да останат за поколенията . Въпросът е в това , че все още има хора , за които този паметник е повод за гордост. Да се постараем да изчезнат.
цитирай
125. анонимен - олигофрения
09.11.2010 10:50
thomas написа:
Всъщност, мамкаму (сега да не речеш, че те ругая), ти някога червеноармеец в България видял ли си? Че аз не съм, а не знам за теб, но дори и в армията съм бил 2 години, както си му беше редът в края на 80-те. Така че Червената армия и у нас, друга роля, освен онази, за която казваш, че й благодарят австрийците, не знам да е имала. Така че всичките приказки за окупации са доста безпочвени. Съвсем отделен е въпросът за геополитическите влияния върху различните райони и за лошия ни късмет, че не се намираме географски на място, което би било от интерес за американците или англичаните, та да ни придърпат към себе си.


Това, че ти не си видял изроди от "Червената армия" в казармата, не значи, че не е имало. Освен окупационните войски до началото на 50-те г. на 20 в., остават многобройни "съветници", чак до 1990 г. Така че, освен съвсем чисто окупация, същото, под друга форма, даже и формално остава до тогава.

А мястото ни е от голям интерес и за американци и за англичани, но не могат да се оправят с нас, защото поне 1/3 от "народа" ни са червени отрепки. Затова, западняците предпочитат да купуват червени "български" управници на кило, а те - свикнали да се дупят на съветите, така процедират и със западняците. Затова сме на тоя хал.
цитирай
126. анонимен - червеноооо, червено ...
09.11.2010 10:53
thomas написа:
Знаеш ли, и тук разни простаци наричат тоя или оня с някакви имена. Аз от виенчани не съм чул подобни приказки, нито пък на картата на метрото някъде пишеше "станция Паметник на незнайния крадец". Видях невероятно добре поддържан паметник, който съм сигурен, че струва много повече на общината, отколкото нашият на софийската. И спокойни хора, които се разхождат около него и го гледат, а не го драскат и опикават.


То не било чувало, ами то, само това оставаше, да напишат виенчани "станция Паметник на незнайния крадец". Ти, червено, от днешните виенчани, половината от азиатски, африкански и източноевропейски произход ли очакваш да знаят за съветските грабители. Питай някой по-възрастен и по възможност с бяла кожа.
И не ми се прави на много културен/на и толерантен/на.
цитирай
127. thomas - @126
09.11.2010 10:54
Е, значи по какво се различаваме от Австрия тогава? И там е имало окупация до началото на 50-те. А какво, в Ирак днес няма ли окупация? Пък издигаме паметник на американските летци, разбираш ли... Дето са ни разрушили половината град. Тикви.
цитирай
128. thomas - @127
09.11.2010 10:54
Във всеки случай това за толерантността не бих си го помислил за тебе...
цитирай
129. анонимен - окопацията ни е съветска
09.11.2010 11:00
thomas написа:
Е, значи по какво се различаваме от Австрия тогава? И там е имало окупация до началото на 50-те. А какво, в Ирак днес няма ли окупация? Пък издигаме паметник на американските летци, разбираш ли... Дето са ни разрушили половината град. Тикви.


Различаваме се, много се различаваме, защото ОКУПАЦИЯТА НИ Е СЪВЕТСКА, А ОТ ТОВА, ПО-ЛОШО НЯМА. Но, ти явно си отгледан/а в стройна съветско-българска традиция и не можеш да го разбереш. Недей да плачеш за окупация в Ирак, тамошните арабски диваци никога не са проронили нито една сълза за България или българите. Когато ни бяха "братя", тук идваха главно за да пият и ебат българки, на разноски на нашата държава. А американската "окупация" само ще им помогне, утре ще се пооправят и пак ще дойдот тук да се опитват да ни лъжат и грабят.
цитирай
130. анонимен - НЯМА ТОЛАРЕНТНОСТ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ
09.11.2010 11:02
thomas написа:
Във всеки случай това за толерантността не бих си го помислил за тебе...


Нямам никаква толерантност към всички, което прилича на червено (като манталитет). НИКАКВА. И ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ, ИНАЧЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ЗА 100 г. НАПРЕД.
цитирай
131. анонимен - ПАРЦЕЛА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ Е ХУБАВ...ЗА ЕЛИТНИ СГРАДИ!
09.11.2010 11:12
МИСЛЯ ,ЧЕ НИЩО НЯМА ДА МУ СТАНЕ НА ТОЗИ ПАМЕТНИК ,АКО БЪДЕ ПРЕМЕСТЕН ,НЯКЪДЕ ЗАД ОКОЛОВРЪСНОТО....НА ТИХО И СПОКОЙНО МЯСТО!
ТАМ МОЖЕ И ХОТЕЛ ДА СИ СПРЕТНАТ ДРУГАРИТЕ, ЗА ПРЕСПИВАНЕ НА РУСКИТЕ ГОСТИ И ТЕХНИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ, СЪС НЕОБХОДИМИТЕ РАЗВЛЕЧЕНИЯ!
цитирай
132. vencivaleri1951 - Ако глупостта беше птица, щеше да се рееш в небето
09.11.2010 11:45
анонимен написа:
thomas написа:
Е, значи по какво се различаваме от Австрия тогава? И там е имало окупация до началото на 50-те. А какво, в Ирак днес няма ли окупация? Пък издигаме паметник на американските летци, разбираш ли... Дето са ни разрушили половината град. Тикви.


Различаваме се, много се различаваме, защото ОКУПАЦИЯТА НИ Е СЪВЕТСКА, А ОТ ТОВА, ПО-ЛОШО НЯМА. Но, ти явно си отгледан/а в стройна съветско-българска традиция и не можеш да го разбереш. Недей да плачеш за окупация в Ирак, тамошните арабски диваци никога не са проронили нито една сълза за България или българите. Когато ни бяха "братя", тук идваха главно за да пият и ебат българки, на разноски на нашата държава. А американската "окупация" само ще им помогне, утре ще се пооправят и пак ще дойдот тук да се опитват да ни лъжат и грабят.


За какви диваци говориш Мунчо...Да си чувал за Персия, за Вавилон...Това се сега Иран и Ирак. Напротив бяха сринати и разграбени хилядолетни културни паметници от тези които са на по малко години от огнището и дувара в селската ми къща. Ти цивилизовани и образовани нямаш и най малко понятие културата на тези народи. Ако някога сестра, жена, приятелка...се е забавлявала с господа от този регион не значи че трябва да бъдат унищожени. Това не оправя статуса ти. Битият си е бит,останалото е известно...
цитирай
133. анонимен - Рушители на съвременна България
09.11.2010 11:48
7. анонимен - А "Скобелевата майка" в ...
08.11 15:12
Поздравления!

А на тези които само рушене им е в главите, независимо дали на паметници, на сгради, на предприятия, на икономика, на селско стопанство, на здравеопазване, на образование, на морални ценности, на култура и изкуство, на наука...ще кажа, че рушейки миналото и настоящето, разрушават бъдещето. Дерзайте, не остана много още за рушене. Оставете паметника на съветската армия, защото е висок и на него оставете една електрическа крушка да свети, преди да пуснете кепенците на България завинаги.
цитирай
134. анонимен - До най ,най умния и най най богатия
09.11.2010 12:20
анонимен написа:
....НО ЗНАЕШЕ ,ЧЕТИРИ ЕЗИКА /БЕЗ РУСКИ/, ДОКОТО ТИ ОСВЕН ЦИГАНСКИ И РУСКИ
БАС ДЪРЖА ,ЧЕ ДРУГ НЕ ЗНАЕШ!
ЗНАМ И СЪС СИГУРНОСТ,ЧЕ СИ ЗАПОЧВАЛ АВТОБИОГРАФИЯТА СИ СЪС:
..."Произхождам от бедно ,но прогресивно селско семейство....."


В грешка си .произхождам от БОГАТО И ТО МНОГО БОГАТО семейство което след 09.09.1944 си е платило за това .А и още баба ми и дядо ми са били с висше /1937/,но са говорили само по 1 западен език ,Та баба ти явно е била преводач на Берлинската конференция .
Я да почваш с Ксанакса и Халоперидола ,или направо на Тигретол с Диазепам ,така по рядко ще пишеше глупости .
цитирай
135. анонимен - Статия откланяща вниманието от ...
09.11.2010 12:47
Статия откланяща вниманието от паметника на летците бомбардирали София пред американското посолство.
цитирай
136. ploudinperper - Този агитатор сладкодумен ще ни разплачи.
09.11.2010 13:01
vencivaleri1951 написа:
vencivaleri1951 написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
И да изправим Царо на пиедестала.
Съветската армия е от солдати. Тяхната памет тачи. Ако не бяха милионите им трупове, ти вместо "мамкаму", щеше да бъдеш "майнатати".
Глупако, ти хабер си нямаш, що е хитлеризъм. Съмнявам де, че имаш мозък, за да заеме място паметникът там, не в сърцето ти.
Скудоумието не се лекува


ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ



По добре ли сме? От не много богата, но подредена страна станахме страна от третия свят. Бедни, болни, необразовани и пълни с омраза и завист-това сме в момента. "Мамка ти" и останалите посерковци които пак ще бутате... / а ина кого ли бутате и срещу какво/Построили ли сте нещо през живота си. Повечето живеете в панелките на Тато, трошите си многогодишните таралясници по дупките на луннопеизажните ни градове и пътиша и чакате някъде да избиете комплексите си. Този паметник нито е на Политбюро на ЦК на БКП, нито е на Политбюро на КПСС. Откъснат е от залъка на българския народ и той е в правото си да решава . Направете референдум и поставете въпроса. Прочетете последното социологическо изследване направено от страната на Вашия Уорлик . 87% от българите смятат Русия за близка страна. Освен ЕС като цяло никоя друга държава не е така близка до сърцето на българина. Или ще кажете , че народа прост, тъмен и нищо не разбира. Целият акъл на нацията се събрал във вас-няколко неооценени преподаватели от марксистките преди време катедри и журналисти от политическите преди време редакции. А да и вие на които мамката ви се разкатава като погледнете сметките , но които сте готови по всяко време да бутате. Какво, или по вярното е на кого и срещу какво?


Абе, що така в един блог те питаха ти българин ли си и руснак?
Прав е човекът да те пита.

От залъка на хората били вземали комунягягте за да остроят този образец на сталинският класицизъм. Бе кой го пита тоз народ иска ли го паметника или не.
Както и за всички останали паментици на тези насилници у нас?
Сто пъти ви се каза - правете си Музей на комунизма и си го врете там - да му се наслаждавате и ронете сълзи за комунизъма.
Ебати и педала руски!
цитирай
137. анонимен - От един болен мозък
09.11.2010 13:02
Аз сигурно съм един от тези с болните мозъци но смятам,че статията е едностранчива и лекомислена/а може би нарочно/.На съветската армия трябва да се кланя цял свят за това което направи.Може би някои си мислят,че единственото което се случи котж резултат от успеха на червената армия е създаването на соц.лагера.Забравят,че тя спря Хитлер и швабите на които сега много се радваме.Отделно за България,нека обективно посочат фактите сочещи,че западните страни не са ни искали/водени са преговори да влязат/и са ни оставили на руснаците.После ако ни бяха взели западняците трябва да се погледне каква част от нашата територия трябваше да дадем на комшиите според претенциите им.Съветският съюз не позволи това да стане.А колкото до това какво е станало след 44г. и кой ни е виновен-нека погледнем вече 20г.кой ни е виновен за състоянието в момента-сигурно пак Красная армия.Не пипайте паметни и не разглеждайте историята едностранно.Толкова хора са загинали за да живеем сега и благодарение на тях Англия и щатите останаха непокътнати и са силни сега.Така,че вместо да се дрънкат глупости по добре запалете по една свещ пред паметника.
цитирай
138. godlieb - """унижението на един народ"""
09.11.2010 13:02
ВИЖ СЕГА - СИНКО! ВЕДНЪЖ УНИЖАТ ЛИ ТЕ - ВРЪЩАНЕ НЯМА. А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ - НЕ СИ ПО-ГОЛЯМ ОТ НЕГО - ЧЕ ДА ГО ГЪТНЕШ - Я ПО-КРОТКО - И ДА ВЪЗСТАНОВИМ МАВЗОЛЕЯТ - ЧЕ ЩЕ ПОТРЯБВА! ТО ПЪК Е ДРУГОТО СРАМИЩЕ ЗА БЪЛБГАРИЯ - ПОРУТВАНЕТО МУ!
цитирай
139. ploudinperper - Не ти е болен мозъка - просто си безмозъчен за да говориш подобни щуротии.
09.11.2010 13:06
анонимен написа:
Аз сигурно съм един от тези с болните мозъци но смятам,че статията е едностранчива и лекомислена/а може би нарочно/.На съветската армия трябва да се кланя цял свят за това което направи.Може би някои си мислят,че единственото което се случи котж резултат от успеха на червената армия е създаването на соц.лагера.Забравят,че тя спря Хитлер и швабите на които сега много се радваме.Отделно за България,нека обективно посочат фактите сочещи,че западните страни не са ни искали/водени са преговори да влязат/и са ни оставили на руснаците.После ако ни бяха взели западняците трябва да се погледне каква част от нашата територия трябваше да дадем на комшиите според претенциите им.Съветският съюз не позволи това да стане.А колкото до това какво е станало след 44г. и кой ни е виновен-нека погледнем вече 20г.кой ни е виновен за състоянието в момента-сигурно пак Красная армия.Не пипайте паметни и не разглеждайте историята едностранно.Толкова хора са загинали за да живеем сега и благодарение на тях Англия и щатите останаха непокътнати и са силни сега.Така,че вместо да се дрънкат глупости по добре запалете по една свещ пред паметника.



Себе си ли залъгваш или правиш агитация?
цитирай
140. ploudinperper - 138. godlieb
09.11.2010 13:08
Възроди на баба ти гъзъ!
цитирай
141. анонимен - kura mi shanko
09.11.2010 13:29
ti go turau guzu be, dali shteshe ti e priqtno e sa dogan da te peca u gazeca, ako ne beha Rusnacite be pedalchee
цитирай
142. ico33 - ехооо
09.11.2010 13:36
хубаво и красиво пишеш и се изразяваш,но болните мозъци са тези които постояно искат да рушат историята . простичкко е ..това не е паметник на комунизма ,а на обикновения руски воник...поклон пред загиналите !!!
цитирай
143. antikom - Боже, прости им - те не знаят какво горовят - сите са червени утрепки!
09.11.2010 13:40
Какъв руски войник, бе?
Да не е дошъл на екскурзия на Златните пясъци?
Плачете за руският ботуш, но не квичете как ще ги стигнете американците!

Баси и българи не останаха вече!
цитирай
144. анонимен - !?
09.11.2010 13:42
Не паметника на съветската армия,всички паметници да съборим,все си оставаме безмозъчен народ от лайна,интересчии,завистници и комплексари,дето все другите им са виновни!Между другото,когато "господата" обявяват война на Америка(!),имало ли е протести!?А когато "армията-освободителка"идва тук,кой я посреща с лозунга "ЗДРАВСТВУЙТЕ,ДРУГАРИ ТАВАРИШЧИ"!?Сигурно ескимосите!?И когато саксофона прибира гори и дворци,кой му ги дава!?Американските "империалисти",съветските "братя" или нашенските светлейши депутати!?Когато цецка цачева казва,че въпроса с ГМО е решен и няма нужда от дебати,кой излезе на улицата!?И още мноого може да се пише!Но полза няма!На всички ни е нужен Национален паметник на простотията,овчедушието и страхливостта,за да сме горди със себе си!
цитирай
145. анонимен - Не се косете ,другари....
09.11.2010 14:13
Целият парцел на който е разположен паметника на преялите и препили със бръснарски одеколон,руски войници в България, е хубав и апетитен!
Въпрос на време е, да го гушне някоя строителна компания за Мол, Фирмен магазин
ново Народно Събрание или Министерски Съвет!
Има кой да го финансира начинанието, пък и Държавата ,ще се включи активно!
Паметника ,може и в Кремиковци да го преместят---и комбината ,беше плод на
Българо-съветската дружба, тъкмо ще са си цял соц-комплекс!
цитирай
146. анонимен - Не е необходимо да крещиш, спазвай добрият тон
09.11.2010 14:44
анонимен написа:

ЕЙ ИЗВТРЯЛ МОЗЪК КОМУНИСТИЧЕСКИ,АКО НЕ БЯХА РУСНАЦИТЕ,СЕГА ДА СМЕ МНОГО ПО-ДОБРЕ,АМА ТИ НАЛИ СИ ЕДИН КРЕТЕН С ПРОМИТ МОЗЪК,ТА НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ,ЗА ТОВА НЯМА КАКВО ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ

Че нали руснаците ги няма от 20-ина години? Защо не се оправяме?! България била бедна, забавено било развитието й от руснаците окупатори. Но от 20 години новите богаташи грабят това отпреди, и още не са го ограбили напълно. Не че живеехме прекрасно преди 1989, но това, което е сега не сме си го пожелавали. Поне аз не съм.
цитирай
147. анонимен - Икономист
09.11.2010 14:46
до 116 !Щом знаеш да пишеш,значи имаш поне малко мозък за да направишзаключение.А именно, дали сме кастрати, съди сам:на такива като тебе сме го набивали,набиваме го и ще ти го набиваме. Ти само ще се връткаш и ще скимтиш.Вечно не доволен и незадоволен.
цитирай
148. анонимен - !
09.11.2010 14:55
анонимен написа:
Който го е страх от паметници и гледа миналото вместо напред няма бъдеще! Ето сега в София беше изграден паметник на загиналите американски пилоти!!!!!!!!!!!! Защо не се коментира това, поне съветската армия не е бомбандирала София и не е избивала хиляди невинни!!!!

Браво, много точно казано! Хора, които не са научени да градят, те рушат, защото е по-лесно!
цитирай
149. demonwind - Mamkamu,
09.11.2010 15:03
Напълно прав си, че този паметник не символизира абсолютно нищо и не му е мястото там (макар че като чисто произведение на изкуството никак не е лош). Обаче бих искал да ти кажа, че проблемът с руското влияние след Втората световна не е въобще само в руснаците. Просто т.нар. "Велики сили", само че тогава без участието на редица държави, а именно само на Чърчил, Сталин и Рузвелт, са седнали на една маса и са си поделили "пицата". За съжаление нашето парче е останало в руската уста (с благословията на другите). И е започнала финалната фаза на стартирания още в началото на века експеримент, наречен Комунизъм. От кой е иницииран няма да споменавам, че да не дразня определена група от хора в блога.
Въпреки това, въпреки цялото слагачество по време на т.нар. комунизъм (или социализъм), в България не е имало присъствие на редовна руска армия (както това става в момента с американските боклуци, настанили миризливите си задници, по-точно башибозука си, в български военни бази). Веднага някой ще ме обори, че руснаците са още по-разпасана команда. Всъщност и двете армии са един дол дренки. Това, че едните пият водка до спукване, а другите се друсат и поркат също до спукване са си две различни страни на една и съща монета.
Истинска армия едно време са имали германците (така поне казваше баба ми, лека й пръст, а тя никога не лъжеше), при които неща като изнасилвания, заграбване на имущество и прочее кокошлъци, са се наказвали на момента със смърт. Армията, са казвали те, е да воюва с вражеската армия, а не с цивилното невъоръжено население. Е, имало и е зондер команди, но такива е имало и от руска страна, като последните са били съставени от всякаква сволоч, дори освободени от затворите убийци.
"Умните глави" в блога не могат да проумеят, че всъщност чичко Ефрейтор е спасил Европа, а може би и света от нещо нечувано и чудовищно. При това е знаел, че тръгва на явна гибел (каквото и да говорим, срещу Руската мечка няма изправяне) (продължава)
цитирай
150. demonwind - (продължение)
09.11.2010 15:15
Все пак руснаците са потомци на викингите (със славяните имат общо дотолкова, че са завзели територии, населени с тях и малко от малко са се попретопили, а и са приели християнството, както и скандинавците), а от викингите са треперели и най-могъщите армии от тяхното време. Та, да не задълбаваме, ако не беше Фюрера, не знам дали щеше да бъдеш mamkamu или майната ти, ама на всички дупето трябваше да ни е доста ячко.
Както и да е, днес живеем в друга реалност, а тя за съжаление е, че Русия без нас може, а ние без руските ресурси не можем. Не казвам, че трябва да ближем дълбоко руския задник (както в момента ближем американския), а просто да бъдем като сърбите, дето навремето сме ги млатили край Сливница (то само това ни е останало). Сърбите в момента плащат в пъти по-евтино парно, заради руските суровини, които пристигат там на занижени в пъти цени в сравнение с нас. И при това строят магистрали с помощта на предприсъединителните фондове на ЕС (които ние изкрадохме), като са поставили условие на Европейската комисия в търговете да участват само сръбски фирми, без европейски (?!). Не знам как е станало, ама Европа е клекнала (това, че дадена държава е малка, не значи, че е безгласна буква), за разлика от нас, дето клекнахме в стойка партер пред Европа.
Така че дали трябва да има паметник или не, според мен нека той остане като произведение на изкуството и в памет на всички знайни и незнайни войничета, било то съветски или каквито и да е, които са си дали живота, без да знаят в каква чудовищна игра са били пионки, без да видят никога повече семействата си, без да вдъхнат въздуха на свободата.
А с тези твои твои статии утвърждаваш прочетеното от мен в една книга наскоро, че 95 процента от населението на Земята е стадо, което трябва да бъде водено и управлявано от останалите 5 процента... Продължавай в същия дух, кеф ми е да чета как се изливат тонове словесна помия от разни оплаквачи и защитници на една или друга кауза пердута.
Поздрави от мен :)
цитирай
151. анонимен - ами Альоша няма ли най после някой да ...
09.11.2010 15:49
ами Альоша няма ли най после някой да го търкуле надолу
цитирай
152. анонимен - ЗНАЕШ ЛИ, КОЕ ТИ Е ЛОШОТО ..."ДЕМОНВИНД"?
09.11.2010 16:00
ТОВА ЧЕ СИ ПРОСТИЧЪК И ЛЕКО ТЪПИЧЪК.....А ,СЕ ОПИТВАШ ДА НИ ПРОБУТВАШ,
АНТИЕВРОПЕЙСКА ПРОПАГАНДА!
ХОДИЛ СЪМ В СЪРБИЯ НАД 1000-ПЪТИ БЕ ЛИВАДО....!
ЗА КАКВИ ФОНДОВЕ ГОВОРИШ ,КАТО ТЕ НЕ ИСКАТ И ДА ЧУЯТ ЗА ЕС ??!
КАТО ТИ РЕЗНАТ ФОНДОВЕТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ ЕС, ...ОТ РУСИЯ ЛИ ЩЕ ГИ ПОЛУЧИШ??!
ТИ С КАКВО МИСЛИШ В СЪЩНОСТ ....С ГЛАВАТА СИ ИЛИ С ГЪЗА СИ?
РУСИЯ ИЗНАСЯ СУРОВИНИ ,ЗАЩОТО ДРУГО НЯМА КАКВО ДА ИЗНАСЯ НА СВЕТОВНИЯ ПАЗАР ОСВЕН СУРОВИНИ И ОРЪЖИЕ!!
В ТЕХНОЛОГИЧНО ОТНОШЕНИЕ ,СА ПОНЕ 10-г.,СЛЕД ЗАП. ЕВРОПА И АМЕРИКА!
ГОЛЕМИТЕ ИМ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ СА ЗА ПАРИ ...ОТ ЕВРОПА И АМЕРИКА--ИЗОБ
ЩО НЕ СА ЗА ДА ТИ Е ТОПЛО И КОМФОРТНО НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЧЕРВЕН ЗАДНИК, ИЛИ ЗАЩОТО СМЕ ИМ СИМПАТИЧНИ!
АЕЦ-БЕЛЕНЕ ,ЩЕ ИЗНАСЯ ЕЛ.ЕНЕРГИЯ ЗА ЗАП.ЕВРОПА, ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ ЕНЕРГИЕН ПРЪСТЕН---РУСИЯ ЩЕ СИ ПОЛУЧАВА ПАРИТЕ, А ПАРТИЯТА БКП/БСП-КОМИСИОННИТЕ И ГАРАНЦИИТЕ ДА СА ВИНАГИ НА ВЛАСТ!
СХЕМАТА Е ИЗМИСЛЕНА ,САМО СЕ ТЪРСЯТ ПРОДАЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КОПЕЛЕТА ,ЗА ДА ЗАРОБЯТ БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАЩА ЗА ТИЯ ПРОЕКТИ!
ТЪПАЦИТЕ ,КАТО ТЕБ....СА, САМО КЛАКЬОРИТЕ ЗА ГЛУПАЦИТЕ ....ТУК ВЪВ ФОРУМА!
БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ---КАТО ПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ!
ТОВА ИМ Е ТРАГЕДИЯТА -----БАВНО СХВАЩАТ,... ЗАЩОТО ЛАЙНАРИ КАТО ТЕБ ЯКО ГИ ЛЪЖАТ!!!
цитирай
153. demonwind - Мммм, доста анонимни овце са се навъдили, дори и тук...
09.11.2010 16:37
Много добре, дървени философе, много добре, че си ходил в Сърбия над 1000 пъти. Но май само дотам си стигнал. Не е грешно - кацата с меда не е за всички, някой трябва да яде и лайната. Откъде знаеш, че сърбите не искали да чуят за ЕС? Сигурно от някой изпаднал сръбски пияница - националист, с когото сте си хортували през някой от тези 1000 пъти?
А пък откъде разбра, че насаждам антиевропейски настроения? Явно хора, които четат с гъза си, не могат да проумеят нищо с главата си. Няма значение, брато, не всичко, което има две бузи, е лице. Най-лошото в такива случаи е, че докато "такива като мен" ходят на почивка за по 40-50 дни на някое екзотично местенце (с честно спечелени пари), такива като теб лочат урината на лелеяните "европейци" на родното ЧерномУТрие (ако въобще стигнат дотам, след като си платят борчовете на Топлофикация, ЧЕЗ и останалите "европейски" концесионери. А, забравих и банките. Те също са "европейски". И работят по европейски.
Крещиш или не, такива като теб (а може пък и дори самия ти, откъде да знам) ходят да мият задниците на западняците за някое и друго кирливо евро и мишкуват само и само да има какво да ядат, че в Родината ще им зарасне задника. Докато не съм чул руснак да ходи да мие задника на когото и да било. Или пък сърбин. Не ги защитавам, просто казвам истината.
Сега, за да отправяш такива коментари, въшко, първо погледни отвъд носа си, разбери как стоят нещата тук и там, поживея тук и там, пък тогава излез с вдигнато чело и оборвай аргументирано, а не плюй ей така, заради овчите си убеждения. Освен ако не си на хранилка някъде, където се краде, което пък силно ме съмнява, защото и там, където се краде, се избират предимно умни и интелигентни хора, а не полуидиоти и изкукуригали неврастеници!
цитирай
154. анонимен - ЛЪЖИ, ЛЪЖИ .....И ПАК ЛЪЖИ!!!
09.11.2010 17:56
ОТИДИ И ВИЖ ЗАПАДНИТЕ БАРДАЦИ---ПЪЛНИ СА С РУСКИНИ И БЪЛГАРКИ!
Т.Н., ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ И ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ У НАС ,СА С 99%-НАШЕ И 1-2%, ЧУЖДО УЧАСТИЕ!
СЪЩОТО ВАЖИ ЗА ,ЧЕЗ ,МЕЗ, ПЕЗ, И РЕД ДРУГИ КОМИСИОНЕРИ, С АКЦИОНЕРНО УЧАСТИЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ ПОЗИТАНО-20!
НЕЩО ПОВЕЧЕ,..... ПОВЕЧЕТО ОТ ТЪРГ.ВЕРИГИ ИМАТ И РУСКО УЧАСТИЕ!
ЗА ЦЯЛ СВЯТ ---СЪРБИТЕ СА АГЕНТУРАТА НА МОСКВА В ЕВРОПА!
ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЕС, .....АМА УТРЕ!
Т-МАРКЕТ , Е ЕДИН ОТ ТЯХ---ПРОВЕРИ И ЩЕ ВИДИШ!
цитирай
155. анонимен - 4oveka koito e pisal tazi statiq e ...
09.11.2010 18:00
4oveka koito e pisal tazi statiq e tolkova zle 4e se nujdae ot lechenie.za6to trqbva da uni6tojim absolutno vsi4ko koeto e predi 90 godina.tova e pametnik a simvolikata moje da se razglejda pod mnogo razlichni agli.neka uni6tojim i nas samite...glupavi balgari zatova sanarodnicite ni masovo bqgat ot prostotiqta koqto cari v momenta,vsi4ki mladi hora sme napat da izcheznem ot tazi razvalina narechena bulgaria
цитирай
156. demonwind - 154. анонимен - ЛЪЖИ, ЛЪЖИ .....И ПАК ЛЪЖИ!!!
09.11.2010 18:13
анонимен написа:
ОТИДИ И ВИЖ ЗАПАДНИТЕ БАРДАЦИ---ПЪЛНИ СА С РУСКИНИ И БЪЛГАРКИ!
Т.Н., ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ И ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ У НАС ,СА С 99%-НАШЕ И 1-2%, ЧУЖДО УЧАСТИЕ!
СЪЩОТО ВАЖИ ЗА ,ЧЕЗ ,МЕЗ, ПЕЗ, И РЕД ДРУГИ КОМИСИОНЕРИ, С АКЦИОНЕРНО УЧАСТИЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ОТ ПОЗИТАНО-20!
НЕЩО ПОВЕЧЕ,..... ПОВЕЧЕТО ОТ ТЪРГ.ВЕРИГИ ИМАТ И РУСКО УЧАСТИЕ!
ЗА ЦЯЛ СВЯТ ---СЪРБИТЕ СА АГЕНТУРАТА НА МОСКВА В ЕВРОПА!
ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЕС, .....АМА УТРЕ!
Т-МАРКЕТ , Е ЕДИН ОТ ТЯХ---ПРОВЕРИ И ЩЕ ВИДИШ!


Сърбите ще влязат в ЕС много по-бързо, отколкото ние чакахме на задния вход. Само че те ще влезнат през парадния вход. Защото пътят за Европа, освен през България, минава през Сърбия. Никой не е луд да минава през Румъния и цигани да му подхвърлят децата си пред колата, за да го съдят после за обезщетение.
По-добре е на Запад да има наши проститутки, отколкото наши цигани. А какво е лошото на магазините, направени с мръсни пари? Че на Запад в магазините за техника например всичко се купува с поръчка - чакаш по 1 месец да ти я изпълнят и нерядко ти дават нещо, което не работи. В България поне на дефектна стока не съм попадал. За разлика от Белгия, където на няколко пъти връщам развалени уреди. Единственото положително на Запад е, че поне веднага ти връщат парите, а в България ще те увъртат около месец.
А и пред Русия ние сами се засрахме, лапвайки к*ра на новия Голям брат - никой не ни е карал насила. Ако бяхме достатъчно хитри да бозаем от две майки (без да злоупотребяваме), сега освен финансова и суровинна изгода, щяхме да имаме и уважението на останалите държави. А в момента сме ... турски кенеф, сиреч стоим някъде между мърсотията под ноктите на краката и ушната кал на Европа... С такива "права" се ползва и българинът на Запад - негъра и арабина стоят на по-високо стъпало от него (нищо, че първия съвсем скоро е слязъл от палмата, а другия е излязъл от землянката, където по цели дни се е кланял на Мохамед)...
цитирай
157. анонимен - КАКВО ДА СЕ ПРАВИ, МЪЖКИ....
09.11.2010 19:00
РАДВАЙ СЕ НА "КЕНЕФА", СЪЗДАДЕН ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА.
АМА , ИЗОБЩО НЕ ТИ СЕ СЪРДЯ, ЧЕ ПРЕДПОЧИТАШ К++А НА СТАРИЯ ГОЛЯМ БРАТ.
ТО СИ Е ВЪПРОС НА ПРЕДПОЧИТАНИЕ--ДЕМОКРАЦИЯ, МЪЖКИ....РАЗБИРАМ ,ТЕ!
КОЛКОТО ДО СЪРБИТЕ....НИКОГА ,НЕ СЪМ ГИ ОБИЧАЛ !
МАКЕДОНСКА МИ Е ЖИЛКАТА,ЦЯЛАТА МИ ФАМИЛИЯ СА МИХАЙЛОВИСТИ И СМЕ БИЛИ ОТВРАТ , ЗА СЪРБИ ,СРЪБСКИ МАКЕДОНЦИ,КОМИНТЕРНОВСКИ ЛАЙНАРИ И ВСЯКАКВА ПРЕДАТЕЛСКА ИЗМЕТ -БЪЛГАРСКА.
СЕГА Е ДРУГО---ПОМИЯТА ПЛУВА НАД ВОДАТА.
НАРОДА Е СЛАБ И НЕМОЩЕН--НАЛАЗИЛИ ,СА ГО ВСЯКАКВИ ЧЕРВЕНИ ВЪШКИ, А ТОЙ НЕ ЗНАЕ ОТКЪДЕ ГО ХАПЯТ И СМУЧАТ.
..НО ЩЕ СЕ ОПРАВИ----НАЦИЯТА Е СИЛНА :
ЩОМ ИЗДЪРЖА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГНЕТ,БЕЗПРАВИЕ И ГРАБЕЖ ....ЩЕ ГО БЪДЕ!
ТИЯ ,КОИТО ЗАМИНАХА .....ЩЕ СЕ ВЪРНАТ, БЪДИ СИГУРЕН.
САМО ,НЕ ГАРАНТИРАМ ЗА ИЗХОДА!
ПАК ,ЩЕ ИМА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СОБСТВЕННОСТТА-ТОЗИ ПЪТ ,НАПЪЛНО ЗАКОННА, ЗАЩОТО И ЗАКОНА ,НЯМА ДА Е СЪЩИЯ.
цитирай
158. анонимен - Иван Даскалов
09.11.2010 19:41
Виж пич,сега му е времето!На 13 пристига Путин у нас.Вместо да си чешеш езика вземи и напиши всичките си желания ,изчакай го на летището и му ги връчи!Мисля,че мноого ще се зарадва,а имаш шанс да промениш историята на България.В миг ще дръпнем с космическа скорост,сега разбрах какво ни спъва-този паметник.А ще ти кажа какво рекъл навремето Вяхирев на Жан Виденов:"Какво предпочиташ,да те прескоча или да те заобиколя!"Ти си се грей с американска ракия и брой звездите.....по ЗНАМЕТО!
цитирай
159. анонимен - Е, ИВАНЕ.....
09.11.2010 20:54
РАДВАЙ СЕ ТИ НА ПУТИН, ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ДА МУ ДАВАШ ПАРИ.
АЗ БАЧКАМ ,НАВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ И ТАМ СИ ХАРЧА ПАРИТЕ.
МОЖЕ ДА СИ СЕ ПРЕСКАЧАТЕ,КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ---В КРАЙНА СМЕТКА ,ТИ ЩЕ СИ НАЕБАНИЯ, ХЕМ ПО БРАТСКИ!
МЕНЕ МИ Е ,ВСЕ ТАЯ!
КАКВОТО Е ТРЯБВАЛО ,СЪМ СИ ГО ВЗЕЛ!
НЕМАМ, НИ ДА ВЗИМАМ-НИ ДА ДАВАМ!
ТИ ДА МУ МИСЛИШ!!!!!!
цитирай
160. анонимен - Ей,отворковци...........
09.11.2010 23:06
Да,трябаше да се разруши този паметник,ама защо не го направихте преди 89г.,за да сваля шапка,да ви се поклоня доземи и да кажа: Ей,смели хора живеят в България,свободолюбиви,силни,-ще ни бъде като народ!!!!!!Ама нейсе,люзгяр!!!!
цитирай
161. demonwind - 160. анонимен - Ей,отворковци...........
10.11.2010 01:04
анонимен написа:
Да,трябаше да се разруши този паметник,ама защо не го направихте преди 89г.,за да сваля шапка,да ви се поклоня доземи и да кажа: Ей,смели хора живеят в България,свободолюбиви,силни,-ще ни бъде като народ!!!!!!Ама нейсе,люзгяр!!!!


Защото смелите хора са живели в България преди векове (не визирам теб или автора и още куп други). За съжаление сега преобладават овцете и чобаните им... А нали знаеш - кокошкатакато свикне с кафеза, си мисли, че е свободна...
цитирай
162. анонимен - mamkamu e lezba, a TATKATI e pederas.
10.11.2010 02:14
mamkamu e lezba, a TATKATI e pederas.

te twa e aftoro! ve4er moje da go zyrnete kak opipva ruskite voinici po onaia rabota i se navejda da lije sanitarkata po neinata onaia rabota.

цитирай
163. demonwind - 162. анонимен - mamkamu e lezba, a TATKATI e pederas.
10.11.2010 03:08
анонимен написа:
mamkamu e lezba, a TATKATI e pederas.

te twa e aftoro! ve4er moje da go zyrnete kak opipva ruskite voinici po onaia rabota i se navejda da lije sanitarkata po neinata onaia rabota.



Пиши на кирилица бе, недоносеник!
цитирай
164. анонимен - Икономист
10.11.2010 08:03
Добро утро пичове!Честит ви 10.11. и хайрлия да е за успелите.За неуспелите съболезнования, а на писача с големи букви - желаем по-малко нощни смени за миене на чинии и кенефи и повече време да харчи спечелените си евро центове, по евтини курви и мека дрога.Така след време ще пише с още по -големи букви.
Какво стана снощи,бе приятели?Наминах да видя събарянето на паметника.Ми нещо не вървеше.Опитах да пеброя участниците в събитието и нали съм неук комуняга, почнах да броя на пръсти.Таман свърших пръстите на ръцете и почнах с пръстите на левия крак, стигнах до средата и те свършиха.Не така юнаци.Масовос трябва.Като на манифестациите.Иначе как ще разкарате неправилно паркираният мотор с кош на руския окупатор, паркирал в градинката в центъра?
А пък после гледах и широкото отразяване в медиите на проявата.И днес във вестниците е на първа страница.Въобще триумф!
Айде да ви е спорна работота през следващите 50 години.Радвам се ,че се разделяте с комунизма.......като приятели!
цитирай
165. syrmaepon - Имаш предвид Съединението?. Да - ...
10.11.2010 08:11
mglishev написа:

Имаш предвид Съединението?

.


Да - това имам предвид.Това е датата и паметника трябва да се нарича Независимост.Според мен.Ако трябва да се гордея с нещо ;) аз се гордея с тая дата )
цитирай
166. petarpeev - За паметника
11.11.2010 20:14
Няма място тук!!!Има много по практични неща за парк,а че е история ,да, но тя има място в учебниците като тежко време за България.
цитирай
167. анонимен - мразещ мразещите
12.11.2010 05:22
абе викаите бакърджиев и това е.да го гърми та да мирясаме.ако не успее тогава докараите буш-тои какви небостъргачи бутна та един паметник ше му се опре.мене ако питате след демонстрацията пред паметника направо извиите редици по витошка за един геи парад.поканете и станишев,така и така сте от един дол дренки.
цитирай
168. анонимен - За паметника и още нещо
12.11.2010 10:13
Време е да спрем с деструктивното мислене, какво още можем да разрушим на едно или друго място. Трябва да се запитаме какво точно печелим и/или губим с разрушението на паметника, ще върне ли живота/здравето на пострадалите от режима? ще промени ли историята? Отговорът е "Не". Всичко това е минало, за което младото поколение няма ясна представа и информация, останалите паметници от комунистическият режим са част от уроците за тях, да им обърнат внимание към абсурдите на времето, да ги провокират лично, въпреки противоречивите учебници по история.
Какво спечелихме от разрушения Мавзолей - една градинка и едни хора, които се тупаха по гърдите как са сринали този символ на комунизма. Нямаше ли да бъде по-силна иронията на съдбата ако беше превърната сградата в дискотека, театър, концертна зала и т.н.?
Според мен трябва да насочим усилията си към градивни дейности, да строим нови паметници и да се грижим за тяхното състояние.
цитирай
169. анонимен - Злобен пасквил
12.11.2010 17:18
най тъп балкански драскач
цитирай
170. godlieb - ENOUGH!
12.11.2010 22:34
ploudinperper написа:
Възроди на баба ти гъзъ!

ВАШЕТО НИВО - НЕ Е ЕКВИВАЛЕНТНО НА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ПАМЕТНИКА - НО ЗА ПОСЛУЖВАНЕ - ЗА УПОТРЕБА ИНАЧЕ КАЗАНО - ЩЕ СТАНЕШ! А УПОТРЕБЕНОТО - ЗНАЕ СЕ КЪДЕ ОТИВА - НА СМЕТИЩЕТО - В СЛУЧАЯТ ПОЛИТИЧЕСКО!
цитирай
171. marknatan - mamkamu, В едно нещо можете да бъ...
13.11.2010 03:48
mamkamu,
В едно нещо можете да бъдете абсолютно сигурен. Ако България не бе изтеглила своите войски от Беломорието сега същия паметник за Освободените български земи щеше да иам и в Солун.
А иначе самият вие сте дали отговор на дилемата която ви дерзае .Пишете "Паметника на Цар Освободител, който е на двестатина метра от първия. Той отново е посветен на чужда за нас сила и в това спор няма. Но събитието Освобождение е именно с това забележително в нашата история, че наистина роди една независима държава и ни освободи от Османското владичество, без да ни вкарва под друго такова"

Наличието на Втория гарантира съюзника на нацистка Германия,Царство България да не се раздели с територията си на юг от Куманица,сега Стара планина(на гръцки Хем,на турски Балкан),което би се случило ако попаднеше под нежната ласка на обичния на България Чърчил. Веднага щеше да премахне откритите листове.Та любимото му мелнишко вино е само на един хвърлей от още по любимата Гърция.
цитирай
172. анонимен - ЗА!!!
13.11.2010 08:01
Да се премахнат всички паметници на руското зло и да се поставят на тяхното място бългаското добро-бай Ганьо със свалени гащи надупил се към запад.
цитирай
173. анонимен - Всички, които
13.11.2010 10:54
искат този паметник да остане са хора без национално достойнство.Те са неосъзнати роби, които са придобили едно чуждо национално самосъзнание.Те имат самосъзнанието на великоруският шовенист, който ги е тъпкал и унизявал половин век.Тези хора са загубени за националната кауза, защото са престанали да бъдат българи.Българските русофили служат или са готови да служат на една чужда империя , която светът не случайно нарича "империя на злото".
цитирай
174. анонимен - Това сме го чували
14.11.2010 22:18
По скоро кажи къде е доброто, че толкова ненавиждаш братята си славяни резан турчин!
цитирай
175. анонимен - канара
15.11.2010 19:29
Не мога да разбера защо се мъчите да променяте историята. Знаете ли вие глупави
противници на паметника на Съв.армия какви колосални събития са ставали в онези
жестоки военни години - това е била война за унищожаване на фашизма на Хитлер.
Червената армия е била главният решаващ фактор за победата над Германия.
Червената армия е освободителка не само на България,но и на половината Европа.
Затова народите на тези страни са издигали паметници на тази армия. И никоя
държава,освен България, не руши тези паметници. Ако не беше тази победа
драги ми идиоти, вие нямаше сега да съществувате, или най-малкото щяхте да
бъдете отдавна използван "ароматен" сапун, проготвен от вашата плът. Това ли
щеше да ви хареса. Паметника на Съв.армия е величествен символ на мощта
на една Велика славянска държава, дала милиони жертви в името на свободата
на народите, вкл.и на българския народ.

цитирай
176. анонимен - дуко
06.01.2011 03:55
Оставете на мира историята бе педереси омразни. Забравихте ли 200 години Византийско,500 години Турско какво са 45 години при тези измерения.Гледайте напред щото и от картата ли да ни заличат плод на бездарните ни политици-нехранимайковци и лизачи.
цитирай
177. germantiger - ...
21.06.2011 14:27
Забелязах, че писалите коментари споменават паметника във Виена, то и гробище има там пак на тия съветските изнасилвачи - разказва се, че ок. 150 000 виенчанки са изнасилени от съветско-руския мужик.

Апропо паметника във Виена и сталинския площад е бил "нападнат" след изтегляне на съветските убийци, паметника разрушен, но впоследствие възстановен - разказват, че и съветската страна в онези години е дала "бая пара" за да има "права" върху съградения отново паметник. Съжалявам че, не съм се интересувал каква е точно истината и какво е правното основание да се въздигне пак итн.

Това не ме интересува в детайл, защото и в детайл и в рамка знам идеално тази истина - съветската армия (каквато става с указ от февруари 1946г.), всъщност Работническо-Селската Червена Армия е армия убивала, насилвала и грабила цивилно население в Европа! Това ми е достатъчно да плюя върху всеки неин паметник или мемориал!
цитирай
178. alexanderherzdorf - Трябва да махнем МОЧА и да съградим ...
27.11.2011 01:48
Трябва да махнем МОЧА и да съградим на негово място достоен паметник на някой велик българин. Защо никъде в страната не съм видял паметник на Негово Величество Борис ІІІ? Защото сме родоотстъпници и се влачим по акъла на рублаждийските мекерета. Русия е причинила вреда на България не само с окупацията и с комун.онанистическия режим, а и преди това. Защо руснаците убиха например Христо Белчев, съпруга на Мара Белчева, финансов министър и поет? Защо убиха Стамболов? Защо два пъти обявиха война на България(като първия път българската конница доста е понатупала прехвалените казаци)? Какво разни мекерецна като онази шашава Шаренкова са се захванали да пискат за този паметник(Шаренкова плати лично 6 000 лева да бъде изчистен МОЧА), като има толкова паметници на българската войнска слава, които тънат в бурени и са забравени. Или пък има толкова старинни чешми, които са унищожени. Защо никой не се сети за тях, а трябва да се натяква най-големия позор, който при това е на пъпа на столицата - ПСА!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471445
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол