Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.11.2010 11:23 - Интеграцията умре
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 27803 Коментари: 58 Гласове:
38

Последна промяна: 23.11.2010 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

8 милиона цигани, 1,5 милиона турци и 300 000 българи. Това ще е населението на България през 2100 г. според неправителствената организация „Център за демографска политика.

Само след двайсет години пък циганите щели да достигнат 2 милиона, турците 1, а българите само 3,4 милиона. Надявам се повечето от нас да доживеят тази година, но защо ли...

Всички виждаме, че циганската интеграция не върви, нищо, че за нея се изливат милиони и държавни и европейски пари. Още повече ще зацикли тя след 20 години, когато на около 1,5 милиона работещи българи ще се налага да плащат пенсиите на 2 милиона сънародници пенсионери, социалните помощи на 2 милиона цигани и отгоре на всичко за интеграция.

Преди време бях оптимист за интеграцията на съгражданите ни цигани. Вярвах, че с дългосрочна политика по образованието на младите „роми”, един ден ще можем да се поздравим с истински успехи. Аз вярвам и сега в този подход, но днес в България се оказва, че той е невъзможен, поради елементарния факт, че самите ние, като държава и общество нямаме ресурсите за това. Нито финансови, нито човешки. Изпуснахме влака в началото на 90-те...

При едно все по-намаляващо население, произвеждащо благата и все по-увеличаващо се непроизвеждащо такова (като тук включвам и пенсионерите разбира се) е пределно ясно, че за интеграция пари няма да има. Няма да има и квалифицирани хора, които да я извършват. Колкото и да ни се иска. От там пък е пределно ясно, че ще ставаме все по-бедна държава, докато един ден не се превърнем в страна от Третия свят.

На една моя карта,
публикувана преди няколко месеца, бях представил, как ще изглежда Европа в един хумористичен план. Нещо напоследък започнах да я гледам все по-сериозно тая хумореска. Поне югоизточната четвърт :)

 

image

 

Това, което не успяха да направят две световни империи с България, май ще го направят съгражданите ни цигани след 90 години.

Щото интеграцията им умре отдавна...




Гласувай:
51



1. atanasof - Носете си последиците!
23.11.2010 11:29
В тази връзка: солиден български мъж ми обясняваше колко по на сметка били циганките - искали по-малка заплата; хубави били, млади; вършат каквото трябва и каквото не трябва, ама точно каквото им наредиш! Та как да не предпочете да вземе повече циганки при себе си на работа, пък и за друга работа!
цитирай
2. анонимен - ГРЕШИШ....
23.11.2010 11:37
ТОВА Е ЦЕЛТА НА ВСИЧКИ ЛЕВИ, ПРО-КОМУНИСТИЧЕСКИ УПРАВЛЕНИЯ НА СТРАНАТА И ПАРТИИ!
ЦЕЛТА Е :
ТЪПИ ,НЕУКИ И ПОЛУГРАМОТНИ "ПРИМИТИВИ", КОИТО МОГАТ ЛЕСНО ДА БЪДАТ МАНИПУЛИРАНИ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ, ПЛАТЕНИ ШОУ-МЕНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИГЛЬОВЦИ, ЗА ДА МОЖЕ БЕЗПРОБЛЕМНО ДА ПРОТИЧАТ ВСИЧКИ ИЗБОРНИ ПРОЦЕСИ----В УГОДА НА ОПРЕДЕЛЕНА ,ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСЛОЙКА!!!!

ЦИГАНИТЕ ,ЦИГАНСКИТЕ ТУРЦИ И ЦЯЛАТА ПРИМИТИВНА БЪЛГАРСКА ИЗМЕТ, СА
ИДЕАЛНИЯ "ЕЛЕКТОРАТ" ЗА БКП/БСП,ДПС/ДС И "АЗ-букито" на ГОЦЕ!!!
УМНИТЕ И МИСЛЕЩИТЕ .....СА НЕНУЖНИ НА ПАРТИЯТА И ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА!
ТЕ СА ВРЕДНИ----ТЕ МИСЛЯТ!!!
ЗНАЧИ СА ,....ОПАСНИ!!!
ХАЙДЕ ,КАЖИ ЧЕ....ЛЪЖА ИЛИ БЪРКАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
3. lambo - За циганите отиват 80% от помощите и 85% от детските
23.11.2010 12:56
Естествено че при такава политика, ще изчезнем
Ще изчезнем, след като с парите си сме ги размножили да ни наследят на тази земя

И никой не надига глас. Умираме си кротко, с тихо мишо цвърчене
цитирай
4. mamkamu - :)
23.11.2010 14:21
В тая връзка, преди малко прочетох един виц във форума на "Инвестор":

България. 2039 година. Полицейски патрул спира самотно вървящ мъж, който е и бедно облечен. Карат го да се легетимира. Мъжът си подава документите. Единият полицай чете, а след малко казва на другия:
- Виж, Манго, какво смешно име - Димитър!

:)))
цитирай
5. bigbrother2 - Това няма да стане,
23.11.2010 14:49
по простата причина, че като няма българи, няма да има кой да храни циганите...
цитирай
6. internationalist - г-н Юри,
23.11.2010 15:49
това което предричате, ще се изпълни само до едно положение, евентуално.
Всичко, зависи от нас.
Много неща съм писал в проза и публицистика за циганският проблем.
Но все пак:
Циганизацията е част от тихият геноцид срещу славяно-българското, православно население. Скрито дирижиран и планиран от хипер богатите Евреи-Ционисти.
Тяхната, крайна цел е чрез много, легални и полулегални методи, да станат българите едно смачкано малцинство,натикано по гетата в големите градове.
Да бъдат българите обезземлени, без собствени домове даже, потънали в кредити на ръба на мизерията.Да умират от болести на по 55-60 г, да не бъдат харчени и пари за пенсии по тях.
Чрез циганите да бъде отнета тази държава от изконните и собственици-българите.После, ако това стане на циганите, на свой ред ще им се намери цаката.Я чрез някоя болест,разселване в САЩ или кой знае какво,ще измислят пъклените мозъци,тоест те са го измислили.
Тогава, прочистена от цигани и българи, тук да бъде построен втори Израел на тази земя.За разлика от нас,които сме принудени да забравим много неща от древната си история, Ционистите знаят силата закодирана в тази земя на която отчасти е и нашата сегашна България.
Дали това ще стане, всичко зависи от нас в бъдеще.


цитирай
7. internationalist - Мой,фейлетон на тази тема:
23.11.2010 15:56
http://internationalist.blog.bg/politika/2010/09/06/quot-parad-na-bydeshteto-quot-po-sluchai-syedinenieto.601870
цитирай
8. haralanov - Интеграция с пари не става
23.11.2010 15:57
Всяко едно нещо е добро,когато се случва по естествен път.В този смисъл изливането на стотици милиони левове по всякакви интеграционни проекти са пари хвърлени на вятъра.Не виждам по какъв начин може да се случи интеграцията между цигани и българи.Бил съм не само в циганската махала на Нова Загора.Подобни гета има вече в почти всеки един град на България.Там е такава бедност и мръсотия,че всеки един човек поставен при такива условия би бил готов и на убийство в името на собственото си оцеляване.Основният проблем е тези хора(циганите) по гетата сутрин да излизат на работа.Но работа в някои райони няма никаква.А като имат работа,да си плащат и данъците.Поне 80% от циганите се препитават в и от сивата икономика и кражби.Това е положението...
цитирай
9. анонимен - АЛО ,"ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТА".....ОТ №6!!!
23.11.2010 16:17
АБЕ ,КОМУНИСТЧЕ СКАПАНО.....ТИ ЗА БАЛЪЦИ ЛИ НИ МИСЛИШ, ТА НИ ПРОБУТВАШ ТАЯ, "АНТИЕВРЕЙСКА СХЕМИЧКА"???!!!
ЧРЕЗ ТАЗИ АНТИЕВРЕЙСКА СХЕМИЧКА ,ДА АТАКУВАШ ,МНИМОТО "АМЕРИКАНСКО ВЛИЯНИЕ"В БЪЛГАРИЯ .....В ПОЛЗА НА РУСКИТЕ ТИ, ГОСПОДАРЧЕТА И ПУТКИН!!!

МНОГО СИ ПРОСТ И ПРОЗРАЧЕН ,БЕ ТИКВО ЧЕРВЕНА........!!
НЕ СТАВАШ ЗА "АГИТАТОР" ,БЕ ПЕДАЛ......
ХОДИ ПРИ СТАНИШКО И ВИГЕНИН, ДА СИ НАПРАВИТЕ "ТРОЙКА НА РАЗСЪМВАНЕ"!!
ТОВА ЩЕ ТЕ .....УСПОКОИ!
цитирай
10. анонимен - До 9
23.11.2010 16:37
Ей, калъф недозашит. Ти като си толкова мноооооого умен... хрумвало ли ти е някога, че ако не бяха руснаците които плюеш, щеше сега да ми говориш на мангалкси или на некой комшийски език. Пра-пра-пра-пра дядо ти, ако не е бил предател то е умирал до руско рамо, за да брани тази държава и сега да можеш да говориш на собствения си език. Имай малко уважение, че такива мижитурки където цял живот се крият в дупката си и лаят от нея много ме ядосват. И като си толкова умен я ми кажи какво направиха американските ти господарчета за теб или държавата ти - ако изобщо знаят къде се намира. Ей, туй много прост народ се навъдихте бе... ма некак изведнъж. Ти калъфино, като си такъв антикомунист, знаеш ли че ако не беше този режим сега немаше да можеш да си вдигнеш гащите насрани от заеми. Ама нали баба и дядо купили земица, купили апартаментчета ... та сега само знаем да харчим, за наеми на жилище не мислим ... и ако не беше същия онзи режим сега щеше да си тътриш гъза по коларски пътища, защото сигурно 80 % от пътната мрежа в страната е все още добре, въпреки че е строена преди 50 години ... плюй, плюй ма гледай да не се оплюеш. Много ще ми е интересно един ден да се обърнат така нещата, че комунистите да дойдат на власт(надявам се да не стане), та да видя такива поплювковци като теб къде ще се дянат и какви ще ги говорят тогава.
цитирай
11. анонимен - БАБА МИ И ДЕДО МИ.....
23.11.2010 17:06
ТИКВО ЧЕРВЕНА ,СИ ИМАХА ИМОТИ И ПАРИ И НЕ СА БИЛИ ВЪШКАРИ, КАТО ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ.ВЗЕХА ИМ ГИ КОМУНИСТИТЕ НА 9.09.44г.
АКО ГИ БЯХ НАСЛЕДИЛ И ПРОДЪЛЖИЛ ДЕЛОТО ИМ--ТИ ЩЕШЕ ДА МЕ МОЛИШ ДА ТЕ ВЗЕМА ЗА ПЪДАР!
МОИТЕ ПРАРОДИТЕЛИ ,СА ЖИВЕЛИ ДОБРЕ И ПРИ ТУРЦИТЕ, ЗАЩОТО СА СИ РАБОТИЛИ ИМОТИТЕ И НИКОЙ НЕ ИМ Е СЪЗДАВАЛ ПРОБЛЕМИ!
ИСКАЛИ СА ВЕРСКА И НАЦИОНАЛНА НЕЗАВИСИМОСТ ...И СА Я ПОЛУЧИЛИ, 1876-г.,ЗАЩОТО СА СЕ БОРИЛИ ЗА НЕЯ--НЕ ИМ Е ПОДНЕСЕНА НА ТЕПСИЯ, ПРОСТАКО ЧЕРВЕН ,КАТО НА ТЕБЕ!
КОЛКОТО ДО КОМУНИЗъМА ...НАДАЙ СЕ...
УМРЯ, МАРКО!
САМО В БЪЛГАРИЯ ,ОЩЕ Я КАРАТЕ ПО СТАРОМУ...АМА И ТОВА ЩЕ СИ ИДЕ!
БЪДИ СИГУРЕН!
АКО МНОГО СЕ ПРОТИВИТЕ.....ЩЕ ЗАПУСТЕЕТЕ, КАТО СЕЛАТА ПО ПЛАНИНИТЕ И ПАЛАНКИТЕ....ТОВА ВИ ЧАКА!
цитирай
12. haralanov - Eдин съвет от мен
23.11.2010 17:10
Блокирай анонимниците!
цитирай
13. анонимен - TOLKOVA VIARNO...
23.11.2010 17:14
...NAPISANI NIAKOLKO IZRECHENIA NE BIAH VIJDALA V POSLEDNO VREME.BRAVO NA nomer 2.JALKO CHE POVECHERO HORA NEMOGAT DA GO OSAZNAIAT.AZ ZA TOVA OT 7 GODINI JIVEIA V CHUJBINA.V STRANA V KOIATO DUMATA KOMUNIZAM NE SASTESTVUVA.
цитирай
14. анонимен - към Харланов
23.11.2010 17:28
Работни места бол - българската земя пустее! Толкова държавна и общинска земя, по която растът само бурени!! Помислете разумно, кое ще ни излезе по-ефтено ? Ежемесечно раздаване на готови пари или да им раздадем по 10 дка безплатно да си изкарват прехраната, без право да я преотстъпват и продават. Да се правим, че не виждаме как всеки ден се разширяват гетата превземащи частна и общинска земя, или да парцелираме общинска земя, в която със собствен труд да участват в изграждането на малки прилични жилища. Готовото не се цени, унищожава се и се ограбва. Собственото и циганите го пазят, поне по-голямата част от тях. Ние сме виновни. Ние създадохме у тях нагласата, че сме длъжни да си ги отглеждаме. По-скоро не всички ние, а нашите политици. В България има много етнически малцинства /признати и непризната/ и всички някак си полагат усилия да се справят с трудностите на живота. Защо само ромите не могат!?! Защо само за тях се пишат програми и харчат специално пари? Роден съм в каракачанска колиба в гората, тръгнах на училище без да знам дума български и днес съм изключително добре интегриран в обществото без грам помощ от никого. И не само аз, а около 20 000 представители на моя етнос. При условие,че при принудителното заселване ни е отнета собствеността и средството за препитание -стадата овце и коне. На нас ни е отнето и се интегрирахме, а за циганите се дават милиони да се интегрират, ама нещо не се получава! Според мен причината е че се дава - това разглезва хората и ги превръща в консуматори. Спрете да давате! Нали всички трябва да сме равни пред закона. Който не работи не трябва да яде! А работа е както ученето, така и производството на нещо, така и управлението на семейните дела. Никой не може да иска повече от това което дава. Не може вече трето поколение да живее само от помощи!! Това е безумие! Ножа опря у кокала.Трябва да има и принуда, а не сама ако желаят да работят, ако желаят да намалят броя на децата.
цитирай
15. анонимен - Стряскаш ме с твоя хумористичен ...
23.11.2010 17:39
Стряскаш ме с твоя хумористичен план,ей. Изтрий я тази карта ,че тръпки ме побиват. И дай нещо по -оптимистично!
цитирай
16. анонимен - нова българия - 45 светлинни години от планетата майка :P
23.11.2010 17:39
"8 милиона цигани, 1,5 милиона турци и 300 000 българи. Това ще е населението на България през 2100 г. според неправителствената организация „Център за демографска политика."

Може да са останали толкова малко защото по-голямата част от населението е мигрирало към планетата Нова България (открита тайно от deep space отдела на БАН) в търсене на светло бъдеще. :P
цитирай
17. анонимен - СТРАШЕН СИ ПИЧ, №14.....
23.11.2010 18:05
НЯМАШ ПРЕДСТАВА ,КАКВИ ВЕЛИКИ ДУМИ ИЗРЕЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
АЗ ,СЪЩО СЪМ ОТ СЕЛО И БЯХМЕ "ПРОЛЕТАРИЗИРАНИ" НАСИЛА ПРЕЗ 9.09.44-г.!!!
ИЗБЯГАХМЕ ,ЗАЩОТО НЯМАШЕ ЖИВОТ ЗА НАС ТАМ!
САМО БОГ НИ ПОМОГНА ДА НЕ ПРАТЯТ НЯКОЙ ОТ МОИТЕ РОДИТЕЛИ НА ЛАГЕР.
ИЗБЯГАХМЕ В ГОЛЕМИЯ ГРАД ,ЗА ДА СЕ ПРЕТОПИМ В ТЪЛПАТА!!
УСПЯХМЕ!
СЕГА САМ СИ ВАДЯ ХЛЯБА, НО В ТАЯ ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА КОЧИНА, Е АДСКИ ТРУДНО!
ВОЙНАТА ,ПРОДЪЛЖАВА!!!
МАМКА МУ.....ОБИЧАМ ТАЗИ ВОЙНА-ТЯ Е МОЯТА ВОЙНА!
ГОСПОДИ ,КОЛКО ИМАТ ДА ВРЪЩАТ ТИЯ ЧЕРВЕНИ КОПЕЛЕТА ......
ЩЕ ВРЪЩАТ С ЛИХВИТЕ!!!!
цитирай
18. анонимен - към анонимен 11
23.11.2010 18:45
Ужасно е това което казваш. Ако имаше поне малко природна култура, подобни изблици едва ли биха ти дошли в главата. И понеже си много "умен", мога да ти предложа нещо: Ела в България и поеми управлението да те видя като толкова лаеш какво ще направиш. На мен специално ми омръзна от толкова "наперени недодялани умньовци", които от чужбина дават акъл какво да правим ние тук. За мен ти лъжеш, и понеже не можеш да го правиш истински, по-добре се откажи. С тази злоба може да си само един пъдарин и нищо повече.
цитирай
19. pegas08 - Към автора, ако позволи.
23.11.2010 18:51
Мамка, това му е хубавото на блогуването, че:
пускаш кокала,кучетата налитат и...
започва една... Пата-кюта, пата кюта- Егати!

Много лаф, много нещо!
ЛАФ, за лаиците, Летящи анонимни фъшкии.

Някой няма ли да обобщи дЕбата, че нищо не схванах?

Всъщност едно е ясно, че се ръфаме по- зле от циганите!

И друго, братя мили се налага, а то е ...

Докато ние тук смърдим наляво - надясно, ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА МАФИЯ , КОЯТО Е БЕЗ ВКУС И БЕЗ ЦВЯТ,
ЩЕ НИ СЪДЕРЕ ЗАДНИЦИТЕ ОТНОВО И ОТНОВО.

ТОГАВА, СЪС СЪДРАНИ ЗАДнИЦИ, ЕВФЕМИСТИЧНО, РАЗБИРА СЕ, ЩЕ НИ БЪДЕ ВСЕ ЕДНО КАКВИ СМЕ- цигани или българи!

Такива ми ти работи!
Мамка му!
цитирай
20. asthfghl - Уф,
23.11.2010 19:01
Винаги ми е било смешно, когато разни демографи почнат да правят проекции от типа "При сегашният темп, населението след 50 години ще бъде....." Попадали са ми много такива писания, включително книжка от 1978 г., озаглавена "2000-та година и след нея", където прогнозираха, че при тогавашните темпове на нарастване на населението на Земята, през 2000 г. хората щели да седят един връз друг върху главата на другия. Пълно незачитане на елементарни демографски фактори! Това са процеси, които проявяват смайваща тенденция да се саморегулират. Това важи и за етническия състав на групи от хора. Вярно е, че в момента циганите се множат с големи темпове, докато българите стареят. Но може ли някой да предвиди ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ последствия и ИСТИНСКАТА динамика на тези процеси след 10, 20, 30 и повече години?

Още един пример. В началото на 20 в. Ирландия е страдала от масово изселване в Америка, поради глада. 1/4 от ирландците са напуснали страната за десетилетие. Тогава пак са побързали да прогнозират, че ирландската нация ще се стопи и ще изчезне. Е, не е станало така. Естествени демографски процеси са се намесили.

Така е и с пренаселването вътре в дадена демографска група (циганите например) - в един момент настъпва насищане и се проявяват процеси в обратна посока. С две думи: големи групи от хора имат тенденция да се саморегулират. Но това са сложни процеси, които още не са напълно разбрани.

Всичко останало е евтина сензацийка на някои журналя, които се опитват всячески да си повишат тиража за сметка на доверчивите хора. А тъпото е, че мнозина надават ухо и искрено им вярват. Или поне им се иска да им вярват, защото от тях чуват точно това, което очакват да чуят. Т.е. чуват собствения си глас, увеличен като ехо. Колко удобно.

Все пак не искам да оставям впечатление, че по някакъв начин отричам сериозния демографски проблем с циганите. Но там нещата са много по-дълбоки, отколкото някои се опитват да ги изкарат.
цитирай
21. анонимен - Правилно! Само българите хвърлят храна и дрехи в казаните за боклук.
23.11.2010 19:30
bigbrother2 написа:
по простата причина, че като няма българи, няма да има кой да храни циганите...

-----------------------------------
Циганите не хвърлят нищо друго освен лай....та си. Ако няма българи - циганите ще трябва да работят и да гласуват без да им се плаща,щото циганин на циганин пори недава.
цитирай
22. demonwind - Мамка,
23.11.2010 19:52
Цар си на метода на разлайване на кучетата ;) Ама много анонимни кучета, щот българина като тия анонимници когато е скрит на сигурно, лае, ама като види дебелия, подвива опашка и грабва ибрика.
Колкото до циганизацията на България - не е само България. Цяла Западна Европа е бъкана с мюсюлманско-циганска измет, която (най-важното) НЕ РАБОТИ, или поне в по-голямата си част. Работят местните (предимно бели) хора и малката част от чернилките, които също роптаят срещу своеволията на сънародниците си. Защото са се интегрирали и нямат намерение някакви лентяи да ядат хляба на децата им - нали в крайна сметка всички са се родили и раснали в една и съща мизерия? Кой е по-равен? А и да не забравяме какво е пишело на едно историческо местенце - "Работата те прави свободен". Колко истина има в тези няколко думи! Честно да ти кажа, нашите мангали май по-скоро ще станат хора, отколкото дивашката сган, наводнила Западния свят. Ама хак да им е - щом имената на Ефрейтора, Птицевъда, Професора и още други "герои" от Войната са табу дори за споменаване и понятието "човешки права" е издигнато в култ само за мазните резаци!
Казваме често, че в България българина няма права, а Манго има. Така е, ама я ела например в Белгия - чернилките са окупирали цели квартали, накичили са си сателитите, простират си прането на балконите и лапат социални помощи. За местното население и останалите цивилизовани хора, искащи да живеят нормално, права няма - нямаш право дори да си сложиш сателита на терасата. В някои блокове дори не можеш да си изнесеш цветя през пролетта и лятото (да разнообразиш малко от малко бетонния кафез). Да, но за черните може всичко!
Така че проблемът не е само в България. И ми е доста ясно кой инициира тази предпоставка за расизъм и ксенофобия, вместо да помага на хората да живеят хубаво там, където са се родили и където почиват близките им, ама няма да спомена, че веднага ще ме налазят ибрикчиите и лайнометите с осраните си аргументи, изтръгнати от ипотекираните им задници!
цитирай
23. анонимен - БЛАГОДАРЯ ,18!...ТРОГНАТ СЪМ ОТ ВНИМАНИЕТО....
23.11.2010 20:34
....И ЖЕСТА,С КОЙТО МЕ КАНИШ "ДА ДОЙДА И ДА ПОЕМА УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА"....!
ЩЕ ТЕ РАЗОЧАРОВАМ:
НЯМАМ И НАЙ-МАЛКОТО ЖЕЛАНИЕ ДА "ОСВОБОЖДАВАМ" ИЛИ "ОПРАВЯМ", КОГОТО И ДА БИЛО ,ЗА...... 800-ДНИ,ПОВЕЧЕ ИЛИ ...ПО-МАЛКО!
АЗ ,СЪМ СЕ ОПРАВИЛ, ДРАГИ...!
СЕМЕЙСТВОТО МИ,ДЕЦАТА... СЪЩО!
ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ И ХОРА ,С КОИТО НЯМАМ НИЩО ОБЩО И ИЗОБЩО ,НЕ ДАВАМ АКЪЛ НА НИКОГО!
СЛЕД КАТО СИ ИМАТЕ АКЪЛ----ЩЕ СЕ "ОПРАВЯТЕ" САМИ, ЗА ДА ВИ ОПРАВИ И ГОСПОД
..АКО ВЯРВАТЕ В НЕГО ,РАЗБИРА СЕ....!
АКО ЛИ ПЪК НЕ МОЖЕТЕ .....ПРОСТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА ,....КОЕТО СЕ СЛУЧИ СЪС СЕЛАТА И ПАЛАНКИТЕ ПО БЪЛГАРИЯ,...КОГАТО ХОРАТА ГИ НАПУСНАХА, СЛЕД "НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА" И Т.Н."КОЛЕКТИВИЗАЦИЯ" НА ЗЕМЯТА!
ПРОСТО Е .....АКО УМЕЕШ ДА РАЗСЪЖДАВАШ ЛОГИЧНО!
СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ---ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ!
БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО МАЛКО СЕЛО ......ЗА ЕВРОПАТА И СВЕТА...С ЦЕНТЪР СОФИЯ И САМО 8-млн.ЖИТЕЛИ!/май ежегодишно намаляват/
СХВАЩАШ ЛИ??!
АКО ЛИ ,НЕ......ИМА ВРЕМЕ,ЩЕ ПОЧНЕШ ДА ....ВДЯВАШ!
ХА,ХА,ХА,.....ЖИВОТА НЕ ТЪРПИ ПРАЗНО, ДРАГИ ...А ГЛАДНИ ХОРА ,ДОРИ И "КЕНЕФ", НЕ МОГАТ ДА НАПЪЛНЯТ!
ЧАТ ЛИ СИ....???!
цитирай
24. анонимен - 23
23.11.2010 20:54
Аз съм чат, но ти не си. И след като бълваш змии и гущери по-добре спри да го правиш. Много е лесно отстрани да си гледаш "сеира" и постоянно да даваш "съвети". Ела тук и направи необходимото, а не от километри разстояние да даваш квалификации и да ръсиш простотии. Хората не пасат трева и много добре знаят каква е ситуацията в момента в България. И след като нямаш и "най-малкото желание да "освобождаваш" или "оправяш" когото и да било ТИ, анонимен елемент нямаш и най-малкото право да изказваш каквато и да е "мисъл", която ръсиш като кукуруз и нямаш нищо общо с България. Може би когато ние тук се оправим и държавата започне да се въздига, тогава ще започнеш да говориш друго. Да ги нямаме такива НЕбългарино. Хора, които НЕ живеят в България, но си мислят, че като псуват и създават напрежение, което и без това не е малко, изобщо не трябва да се слушат нито да се взима под внимание какво казватт. Не се трогвай от вниманието. То изобщо не е положително. Напълно мога да разбера хората които живеят в България, но ти, който си предател спрямо собствената си страна нямаш никакви права да говориш каквото и да било. Откъде накъде ще обиждаш Родината ми??? Кой ти дава това право??? Няма такова!!! Аз съм абсолютно убеден в правотата си и съм сигурен, че хората ще съумеят да се организират и разберат какво да направят. А ти, стой си някъде на калъп и си гледай живота. Нашият обаче, не е твоя работа. Това да ти е ясно!!!
цитирай
25. анонимен - Екстраполацията като метод работи перфектно но ...
23.11.2010 21:14
Когато се използува методът на екстраполация, се предполага, че продължава действието на факторите, които действуват до момента !

За посочения период колко вода ще изтече, колко неща ще се променят.

От сега действуващите фактори, най-вероятно, нито един няма да продължи своето действие.

Прогнозата е просто една закачка с голям цирей.
цитирай
26. asthfghl - 25.
23.11.2010 21:47
Ето малко по-задълбочен поглед върху въпроса:

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1897/08-029.1/full
цитирай
27. dolsineq - Ще ми се да не си прав с тая карта, m...
23.11.2010 21:55
Ще ми се да не си прав с тая карта, mamkamu, но аз пък ще стана още по-крайна, та Великото царство на ромите ще го заменя с Великата Турция. Дали ще е Манго или Мехмед няма голяма разлика...:(
цитирай
28. анонимен - С цялото ми уважение,
23.11.2010 22:02
но трябва да кажа, че тази карта е направена от човек, който никога не е стъпвал в чужбина
цитирай
29. eien - Интеграцията....или?
23.11.2010 22:50
http://kp.ru/online/news/669886/

цитирай
30. анонимен - Айде и ти...
23.11.2010 23:35
Популизма не ти отива- имал си доста добри попадения, но това е режи-сечи прост популизъм.
От десетилетия- даже столетия- се развива теорията, за западане (и изчезване) на европейското. Е, и! На основата на тъпанари статистики, дай да вярваме на всяка щуротия, а?
Стежни се и престани с евтини сензации. Глупаво е, постоянно да се търси под вола теле.
цитирай
31. genadi2000 - Естествено че при такава политика, ...
23.11.2010 23:50
lambo написа:
Естествено че при такава политика, ще изчезнем
Ще изчезнем, след като с парите си сме ги размножили да ни наследят на тази земя

И никой не надига глас. Умираме си кротко, с тихо мишо цвърчене

Ами надигнете глас! Грабвайте оръжието! Бийте комунягите и мачкайте либералите! Взривявайте чалгаджийските бардаци!
цитирай
32. genadi2000 - Бий комунягата- спасявай България! Мачкай либералните педерасти- пази Родината!
23.11.2010 23:52
Ако Германия и нейните съюзници бяха спечелили Втората световна война, Европа днес не би приличала на цигано-негърско-пакистански кенеф!
цитирай
33. genadi2000 - етническо прочистване на българите
23.11.2010 23:53
"През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите – осем милиона, а турците – 1,5 млн. души."
Какво е това? Ордите на Чингиз Хан ли ни прегазиха, или е избухнала чумна епидемия?
Не, чисто и просто на 9.9.1944 Българското Царство беше окупирано и унищожено от чифутският юдео-комунизъм- най-големият враг на Белите народи! Естествено, започна програма за развъждане на циганите, с цел етническо прочистване на българите.
цитирай
34. genadi2000 - Циганите наистина НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВИНА ЗА СИТУАЦИЯТА!
23.11.2010 23:54
Циганите наистина НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВИНА ЗА СИТУАЦИЯТА! Вината е в нас! Виновни сме, че вярваме на безумните простотии на либерало-левичарите! Виновни сме, че изоставихме законите и обичаите на дедите си, потъпкахме религията си, и ги заменихме с циганска чалга , турски сериали и "Шоуто" на Славина Трифонова.
цитирай
35. genadi2000 - В старата, Арийска България, мъжете са били мъже, а жените- жени!
24.11.2010 01:28
В старата, Арийска България, мъжете са били мъже, а жените- жени!
Мъжът е работил цял ден в кантората, фабриката или на полето, създавал е блага, когато се е налагало е воювал. Жените са отглеждали и възпитавали децата в здрав християнски морал, въртели са домакинството, били са пазителки и господарки на дома!
След 1944г. , в новата окупирана Чифутска "България" "мъжете" са едни плашипутарници, алкохолици и мърди. "Жените" са разкурвени патки, правещи аборти, ако случайно забременеят.
цитирай
36. mglishev - Мда,
24.11.2010 04:17
неприятно, но вероятно вярно.
цитирай
37. анонимен - Комунист
24.11.2010 07:42
Десните напълниха Европа с получовеци и това е факт!!!
цитирай
38. nicodima - Съгласна с № 2 и № 5...
24.11.2010 07:43
Всичко е казано точно!
цитирай
39. liliyanaandreeva - Преди 120 години няколко английски вестника направили прогнози за бъдещето...
24.11.2010 08:20
...Сбъднали се само 9-те прогнози на хумористичния вестник и една не се е сбъднала - тази,че след 100 години ще се намери лекарство срещу плешивост.
А иначе положението е много сериозно: В Европа няма достатъчно водни ресурси , а в Африка,Америките и Австралия няма достатъчно земеделска земя за изхранването на бързоплодящи се азатски популации и техните кръстоски.Но...гласът на специалистите хидролози и по почвознание не бе чут от интернационала!!!
цитирай
40. liliyanaandreeva - Аз съм на 60 години и помня,че...
24.11.2010 08:37
...по времето на комунизма малка България трябваше да изхрани по някакъв вълшебен начин многобройното бързо-плодящо се монголоидно население на целия социалистически лагер.Сега пък "Мистерията на българските гласове" ще трябва да стане Майка Тереза за още по-бързо плодящото се мургаво население на капиталистическия лагер от Хаити до Хавай!Това и Херкулес не го може,но изчезващите като биологичен вид българи може и да могат!Чакаме да се случи "Чудото на агнетата" за " Сватбата на вълците".Така пророкуват някои ,които пишат наопъки - от дясно наляво.
цитирай
41. syrmaepon - След всичко прочетено започнах да ...
24.11.2010 08:50
След всичко прочетено започнах да мисля,че тази демографска прогноза е част от започналата вече предизборна кампания.Демек - вървете българи да гласувате,за последно,че после няма да има...
цитирай
42. hristo27 - Жалка, много жалка перспектива за ...
24.11.2010 08:51
Жалка, много жалка перспектива за децата и внуците ни!
цитирай
43. анонимен - :-D коментар от циганин
24.11.2010 08:52
Баща ми много често като ЧЕТЕ или ГЛЕДА ПО НОВИНИТЕ материали за циганите казва :"Циганите им са виновни за всичко!" А аз допълвам: "Циганите, и чалгата тате!" Аз не съм бил в чалготека, нито някои от махалата която е големичка. Чалготеките ги пълните вие БЪЛГАРИТЕ! :D Излиза ,че ние сме виновни за просперитета на поп фолка, а вие плащате безумните хонорари на Азис, Глория и Ивана ;) Изхвърляте ни в гета. . .ами много ясно че няма как да имаме (болшенството от нас) вашите житейски навици. В заключение-все се говори, че всички сме равни пък все "циганите, турците" И още нещо се сетих което ужасно ме дразни. . .ЦИГАНИТЕ ГОВОРЯТ НА Ц И Г А Н С К И който няма нищо общо с турския. Циганите който говорят турски са чиста проба ТУРЦИ! Оригиналните мангали знаем само цигански!!! Разберете го това най-накрая!
цитирай
44. sparhawk - всеки сериозен социолог
24.11.2010 09:13
ще ви каже, че екстраполация за сто години напред е меко казано несериозна. Също трябва да се отговори на въпроса в сметката включена ли е смъртността на етносите, при ромите тя е ужасяващо висока.
цитирай
45. анонимен - Зарадвах се, че има някой от този етнос, който чете блогове...
24.11.2010 09:21
анонимен написа:
Баща ми много често като ЧЕТЕ или ГЛЕДА ПО НОВИНИТЕ материали за циганите казва :"Циганите им са виновни за всичко!" А аз допълвам: "Циганите, и чалгата тате!" Аз не съм бил в чалготека, нито някои от махалата която е големичка. Чалготеките ги пълните вие БЪЛГАРИТЕ! :D Излиза ,че ние сме виновни за просперитета на поп фолка, а вие плащате безумните хонорари на Азис, Глория и Ивана ;) Изхвърляте ни в гета. . .ами много ясно че няма как да имаме (болшенството от нас) вашите житейски навици. В заключение-все се говори, че всички сме равни пък все "циганите, турците" И още нещо се сетих което ужасно ме дразни. . .ЦИГАНИТЕ ГОВОРЯТ НА Ц И Г А Н С К И който няма нищо общо с турския. Циганите който говорят турски са чиста проба ТУРЦИ! Оригиналните мангали знаем само цигански!!! Разберете го това най-накрая!


Ама може ли да ми кажеш колко са такива като тебе?! Дай Боже да са повече, тогава и проблемите с етноса ви няма да са толкова много. А ти какво предлагаш за да се намали социалното напрежение, все пак резрешенията до голяма степен трябва да дойдат от етноса, който е причинил това непрежение...
цитирай
46. milionche - Подкрепям мненията,
24.11.2010 11:18
че всичко зависи от нас. Ако продължаваме да мълчим- ние, българите, ще изчезнем ....Поне държавата да стопира циганската раждаемост..има механизми...Няма българин, на който да не му е писнало да се чувства чужденец в родната си държава- заради циганите, ромите или..номади както ги нарече Саркози. Поздравления за постинга, защото червената лампичка за проблема вече не блещука, а - направо ослепява.
цитирай
47. velichka84 - само се прави паника
24.11.2010 11:48
с такава популистка паника нищо няма да постигнем!
цитирай
48. анонимен - Втори коментар от МАНГАЛ :-D
24.11.2010 11:56
анонимен написа:

Ама може ли да ми кажеш колко са такива като тебе?! Дай Боже да са повече, тогава и проблемите с етноса ви няма да са толкова много. А ти какво предлагаш за да се намали социалното напрежение, все пак резрешенията до голяма степен трябва да дойдат от етноса, който е причинил това непрежение...

Малко сме, но ни ИМА. Заради техните действия и ние ли да страдаме. Знам, че много патите от нас. Знам какво представляват циганите. Но българина трябва да се научи да спре да етикетира. Мисля че от една дума се разбира кой е свестен и кой не. Ако ще ни трепите нека всеки мине през някакъв тест за интелигентност. Аз не се боя, ще го взема. :-D
цитирай
49. kikowsky - Егати ужаса!
24.11.2010 12:43
Да колим ли, що ли да правим? Или да се отпуснем, пък каквото ще?
цитирай
50. анонимен - Коментар от изненада
24.11.2010 12:49
:) много сте ми интересни тук :) знаете ли, имам преки наблюдения върху проблемния етнос - вярно е - като цяло са без желание за каквото и да е - било то работа, било то спазване на порядъка.. като цяло не могат да бъдат интегрирани никъде, защото насила хубост не става...
Но за радост и при тях има изключения от масата.. мисля че точно тия изключения заслужават вниманието и помощта - останалите да си се оправят - няма смисъл по тях да се пръскат милионите.. те са направили своя избор, ако го променят тогава да усвояват средствата и да живеят като другите..
Основното, което пречи на интеграцията на този етнос като цяло, е неправилното отношение към неговото поведение - значи човек, който е демонстрирал във Франция, или където и да било, своето неуважение към общоприетия порядък, не бива да бъде защитаван само защото имал културни различия с обществото там.. ЕС сгреши, че започна да защитава правата им.. Всеки трябва да знае, че преди да си потърси правата, трябва да си изпълни задълженията.. И не може да живееш както ти харесва и където ти е удобно само щото на никого нищо не си направил - има ред.. Като не го спазват ще ги изгонят - май е трябвало да се приложи същият подход и у нас преди време... Какво значи етническо малцинство? Какво значи да се толерира това малцинство?! Колко години е имало това малцинство у нас, за да научи официалния ни език?! Защо трябва да бъде улеснявано с новини на турски език и разни подобни?! Да е научило български - в щатите да не би да има новини на китайски по американска телевизия?! А на неграмотните попълват ли им молбите за помощите?! Не знам колко от тия хора ще разберат какво да правят на теста за интелигентност :) изобщо тук не става въпрос за интелект а за манталитет.. Може наистина да си изчезнем - щото сме допуснали подобно поведение и сме го толерирали толкова време - сами сме си забили пироните и отчасти си го заслужава нашата държава.. след време основното й население да е малцинство.
цитирай
51. internationalist - Браво,на Каракачанина!
24.11.2010 20:14
[quote=анонимен]Работни места бол - българската земя пустее! Толкова държавна и общинска земя, по която растът само бурени!! Помислете разумно, кое ще ни излезе по-ефтено ? Ежемесечно раздаване на готови пари или да им раздадем по 10 дка безплатно да си изкарват прехраната, без право да я преотстъпват и продават. Да се правим, че не виждаме как всеки ден се разширяват гетата превземащи частна и общинска земя, или да парцелираме общинска земя, в която със собствен труд да участват в изграждането на малки прилични жилища. Готовото не се цени, унищожава се и се ограбва. Собственото и циганите го пазят, поне по-голямата част от тях. Ние сме виновни. Ние създадохме у тях нагласата, че сме длъжни да си ги отглеждаме. По-скоро не всички ние, а нашите политици. В България има много етнически малцинства /признати и непризната/ и всички някак си полагат усилия да се справят с трудностите на живота. Защо само ромите не могат!?! Защо само за тях се пишат програми и харчат специално пари? Роден съм в каракачанска колиба в гората, тръгнах на училище без да знам дума български и днес съм изключително добре интегриран в обществото без грам помощ от никого. И не само аз, а около 20 000 представители на моя етнос. При условие,че при принудителното заселване ни е отнета собствеността и средството за препитание -стадата овце и коне. На нас ни е отнето и се интегрирахме, а за циганите се дават милиони да се интегрират, ама нещо не се получава! Според мен причината е че се дава - това разглезва хората и ги превръща в консуматори. Спрете да давате! Нали всички трябва да сме равни пред закона. Който не работи не трябва да яде! А работа е както ученето, така и производството на нещо, така и управлението на семейните дела. Никой не може да иска повече от това което дава. Не може вече трето .."
Това бе, едно от най-стойностните писания. Живея в Сливен и мога да кажа, че едни от най-големите патриоти за България това са Каракачаните!!!
Повече каракачани,по-голям просперитет за България!
цитирай
52. анонимен - ДОКАТО ТЪРПИТЕ...
24.11.2010 20:31
..БИВШИ КОМУНИСТИ ,ЧЕНГЕТА ,ДОНОСНИЦИ, ИСЛЯМО-ЛЕВИЧАРИ,ЛИБЕРАЛИ, "АЛАБАЛИСТИ" И ПОДЛИЗУРКИ ДА ВИ КОВАТ ЗАКОНИТЕ И ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯТЕ ,КАТО "ВРАТА В ПОЛЕТО"......
ВИНАГИ ,ЩЕ СИ ЖИВУРКАТЕ В "КЕНЕФА",НАРЕЧЕН БЪЛГАРИЯ ДО... РАЗПАДАНЕТО МУ НА ТРЕСКИ!
ПРИЯТНО Е ДА ЧЕТЕШ МИСЛИТЕ НА УМЕН ЧОВЕК ,КАТО №50!
ТОВА Е ИСТИНАТА!
НЕОБХОДИМИ СА ,.....ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ!
РЕЗУЛТАТА ,ЩЕ СИ ДОЙДЕ САМ!!!!
цитирай
53. marystaneva - Да ви припомня нещо.
28.11.2010 04:22
Февруари 2009-а, Чикаго. Борисов казва: "Това е основата на населението в момента - един милион цигани, 700-800 хиляди турци и два милиона и половина пенсионери... И вие като избягахте - милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям."

Тогава почти всички заклеймиха това изказване. Направиха се на много обидени. Добавиха му и думичката "лош", за да е по-ефектно. А има и видео от срещата:

http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/06/11/istinata-predi-vsichko.347453

Но видеото не се появи в медиите. А сега излиза, че май е бил прав...
цитирай
54. анонимен - АБСОЛЮТНО ,53....
29.11.2010 17:12
АБСОЛЮТНО ПРАВ!
цитирай
55. marystaneva - И от мен - поздрави за Каракачанина!
30.11.2010 11:50
И на всички хора, независимо от етноса им, които са станали Човеци! Поклон и пред тези родители, които са отгладували образованието на децата си, научили са ги на труд, уважение и почтеност и са ги направили достойни хора.
Наливането на пари /колкото да не умрат от глад/ в дадена общност не е решение. Решението е в разкриването на работни места за родителите и в образованието на децата. Държавата няма достатъчно собствени средства, но има земя, с която да участва в смесени предприятия заедно с външни инвеститори - преработвателни фабрики за месни и млечни продукти, консервни фабрики, селскостопански предприятия... Всичко, което беше разрушено или разграбено през годините. За много от тези професии не се изисква кой знае какво образование и много хора биха могли да намерят препитанието си там. Това е и една от политиките, които разработва сегашното правителство. А ако се сетят да построят и ведомствени жилища край тези предприятия, аз съм сигурна, че кандидати за работа няма да липсват. Но за да дойде някой да инвестира у нас, България трябва да има прилични пътища и инфраструктура. Тях няма да дойде някой отвън да ни ги направи. Заради това се започна от магистралите, пътищата и канализацията. И се работи за привличането на инвеститори:
http://www.novini.dir.bg/news.php?id=7516571
цитирай
56. tirith - -
02.12.2010 17:56
"You know it's sad but true!"
Както казва Metallica.

С малки допълнение - Швеция е северен Ирак.
цитирай
57. анонимен - purchase adobe acrobat professional
17.02.2012 20:07
latest version windows xp cs photoshop http://vjmufrk.hostingsociety.com/acrobat-writer-distiller.html acrobat writer distiller
цитирай
58. dimat - До цялата "право"(циганозащитна ) измет:
15.03.2013 22:15
Може ли,някой,който все пак е учил Българска история,да ми обясни,кой е създавал
специални условия за образоване и "интеграция" на българите по време на ТУРСКО
ТО робство(не "присъствие").Кажете,бе умници,които вечно хвърляте кал и вменя-
вате вина на българите.ВСИЧКО,АБСОЛЮТНО ВСИЧКО,БЪЛГАРИТЕ СА СИ СЪЗДАЛИ
САМИ И НЕ СА ДЛЪЖНИ НИКОМУ,С ЕДНО ИЗКЛЮЧЕНИЕ - НА ОБИКНОВЕНИЯ РУСКИ
ВОЙНИК И НА БЪЛГАРСКИЯ ОПЪЛЧЕНЕЦ.Само на тях.На никой друг.Всичко друго,
хубаво,или лошо си е наша работа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471209
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол