Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.06.2011 20:23 - Светослав Малинов, Прошко Прошков и моята изстрадала предизборна врата
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 12129 Коментари: 19 Гласове:
32

Последна промяна: 09.06.2011 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageХич не знам дали Светослав Малинов е моят президент. Първо, защото го познавам само най-общо от откъслечни новинарски информации. Второ, защото е напълно неизвестен за по-голямата част от "масовия" електорат. Е, за партийните членове на ДСБ той явно е физиономия добре познаваема, но за мен, като „обикновен” гражданин, който е далеч от вътрешния политически живот на дадената партия, той е почти Господин Никой. Но, какво пък, може би това е началото на неговата всеизвестност...

Все пак си дадох труда да попрочета биографията му и тя не ми направи никак лошо впечатление. Няма да я цитирам, защото доста хора вече са направили това  преди мен. Дори пишеха изсмукани причини, поради които щели да гласуват за него от рода, че бил голям преводач на големи хора. Това за тях може и да важи, но техните причини хич не ги споделям поради просто ми незнание, а пък и хич няма да ги вземе присърце и масовият избирател, до болка познат с висшата си интелигентност..

Най-важната причина, поради която на 12-ти ще ида да подкрепя Светослав на предварителните избори на Синята коалиция, не са никак неговите безспорни биографични и човешки достойнства. Като един последователен избирател, който цял живот е гласувал пропорционално, дори на мажоритарни избори, аз ще последвам изборът на ДСБ. И то не защото харесвам чак толкова  Костов, който е сякаш вечното лице на ДСБ, а защото тази партия в момента е единствената, формация, която е разпознаваема на полето на политическата координатна система в България. Що годе. И естествено що годе припокрива моето лично местопребиваване на това поле.

Почти същите причини ще ме накарат да дам своя глас и за Прошко Прошков. Освен разбира се десетките положителни неща, които направи за район Лозенец, където аз за нещастие не живея :) Прошко е диалогичен, вслушва се в мненията на „простите граждани” и е млад (приблизително) :)

И Прошко и Светослав са ми почти набори и са от поколението, което изнесе на гърба си всички грешки на нашите бащи. Дори бих отишъл по-далеч и ще се запитам, кой ли от тях ще е следващият председател на ДСБ. Защото това евентуално богохулно действие май е доста неизбежно и наложително. И не заради това, че Иван Костов е неспособен политик, напротив, а защото държаните от бивши членове и агенти на ДС медии, успяха в продължение на повече на десетилетие да разрушат образът му на последователен и принципен политик. А за да оцелее Синята идея (или Тъмносинята, както искайте го възприемайте) е наложително да извади свежи лица, каквито безспорно са Светослав и Прошко. Може би това е едно добро начало.

И след всичките тези набързо нахвърлени хаотични мисли, ще задам един въпрос, който ме вълнува доста повече от това, кой ще стане президент на Р България или кмет на София :) :

Абе, дами и господа съидейници, що ви трябваше да лепите обявлението за предварителните избори върху дворната ми врата? Не мога и с разтворител да го изстържа! Мъка!!! И сега то беше малко по размер (педя на педя, например). На предишните избори ми бяхте лепнали един огромен плакат, след който ми се наложи да пребоядисвам вратата наново. Ей туй вълнува практичната ми и просто устроена душа: дали ще се налага да се пребоядисвам след всеки предварителни, местни, парламентарни, президентски, европейски и предсрочни избори?

Щото вратите на хората за тях са си важно нещо! Повече отколкото въпросите за боклука, уличните кучета, ядрената енергетика, Набуко или Шенген...




Гласувай:
32



1. hatanasov - Точно в десятката!
09.06.2011 23:18
Анализът ти е много точен, а и кандидатурата на д-р Малинов вдъхва надежди за България!
цитирай
2. tili - В неделя
10.06.2011 00:32
ще гласуваме - ние и приятелите ни. Живея в Лозенец и Прошко се справя супер!
А ти си монтирай едно корково табло на вратата и не мрънкай:))) Сложи и разноцветни бодове за улеснение. Така лесно ще можеш да махнеш някоя обява в червено или друг цвят.
цитирай
3. mamkamu - АЗ КОМЕНТАРИ НЕ ТРИЯ!!!
10.06.2011 10:22
НЯКАКЪВ БЪГ В СИСТЕМАТА НА БЛОГ.БГ ТРИЕ ПРОИЗВОЛНО АНОНИМНИТЕ КОМЕНТАРИ. И ТОВА Е ТАКА ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА. ЯВНО СОБСТВЕНИЦИТЕ ОТ "ИНВЕСТОР" НЯМАТ НИТО РЕСУРСА НИТО ЖЕЛАНИЕТО ДА ОПРАВЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ. ТАКА ПОД ПРЕДИШНАТА МИ СТАТИЯ ИЗЧЕЗНАХА НАД 20 АНОНИМНИ КОМЕНТАРА.

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ИЗТРИТИТЕ КОМЕНТАРИ, НО НЕ БЯХ АЗ!

цитирай
4. syrmaepon - За Прошко
10.06.2011 10:22
нищо не мога да кажа,това си е избор на софианци.Обаче за изборът на президент не съм много съгласна.Ако той не е познаваема личност,то кой въобще тогава трябва да бъде? Симпатизирам повече на дясната идея,но някак си кадруването им не се получава.То не само и на тях.Като цяло изборът на политически личности във всички партии прилича много на появата на поредната чалга-звезда - блесне с три клипа и угасне в нищото...Няма силни характери - не такива кат Бат Бойко - супермен-манекен,а други с мисъл и виждане не само до 5 години и айде после поредната нова звезда
цитирай
5. lisichka - Я СТИГА СИ ЛЪГАЛ
10.06.2011 10:45
mamkamu написа:
НЯКАКЪВ БЪГ В СИСТЕМАТА НА БЛОГ.БГ ТРИЕ ПРОИЗВОЛНО АНОНИМНИТЕ КОМЕНТАРИ. И ТОВА Е ТАКА ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА. ЯВНО СОБСТВЕНИЦИТЕ ОТ "ИНВЕСТОР" НЯМАТ НИТО РЕСУРСА НИТО ЖЕЛАНИЕТО ДА ОПРАВЯТ ТАЯ ПРОСТОТИЯ. ТАКА ПОД ПРЕДИШНАТА МИ СТАТИЯ ИЗЧЕЗНАХА НАД 20 АНОНИМНИ КОМЕНТАРА.

ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ИЗТРИТИТЕ КОМЕНТАРИ, НО НЕ БЯХ АЗ!


цитирай
6. neutral - О, моите съболезнования. Сега р...
10.06.2011 12:30
О, моите съболезнования. Сега разбирам истинската причина за статията за Меглена Кунева.
цитирай
7. haralanov - Аз ще гласувам за Светослав Малинов
10.06.2011 13:14
Аз ще гласувам за Светослав Малинов не само тази неделя!
Смятам,че той е ноpмалния избор на нормалните хора!
цитирай
8. kass - mamkamu
10.06.2011 13:36
Чудесна статия mamkamu, дано четем повече такива. Политическите различия са част от всяка демокрация и е хубаво да ги има. Полжителните мнения с личните мотиви за подкрепата на един или друг кандидат са правилния път, според мен, вместо статиите на отрицание, които само отблъскват избирателите и водят до ниска избирателна активност...
Поздави!
цитирай
9. tomdju - Мисля си,
10.06.2011 14:34
че така като в Стани богат, когато публиката е призвана да гласува, не трябва и не са длъжни всички да гласуват и да се опитват да гадаят, а само тези, които знаят верния отговор. Тогава резултата ще е почти верния и правилния. Така и тези предварителни допитвания са като жокера помощ от публиката. Ако не знанеш и не си убеден в кандидата, по-добре не гласувай за да не подведеш, а остави може и сто двеста но запознати с кандитите. И мисли за личността повече, а не за пристрастията ти оформени в годините.Ти не гласуваш за парламент, за партията ти, а за индивид.
Имам симпатия към синята идея излагана и от Костов дори, но единствено когато предложи на предишните президентски избори предварително обречения Беронов ме озадачи и не мога да му го простя, че в резултат на това поднесе президентството на Гоце. Сега считам, че изборът е много добър и Светослав Малинов отговаря на вижданията ми за един еродиран, можещ, знаеш и логичен кандидат. Умее да убеждава и чува, да се държи коректно а не надменно.Сериозен и необвързан с ъндърграунда и държавна сигурност, с олигарсите и таварищите. Ще работи и за промяната в бетонираното статукво, нарочно насаждано в съдебната власт не да се развиваме, а да има анархия и повод за плюене и спъване, само и само другарите да се върнат и си я подкарат партизански. И макар, че знам , че шансове няма, смятам, че поне идея още има, па макар искрици само.
цитирай
10. zemaria - Не бих гласувал за Малинов и Прошков
10.06.2011 14:49
По няколко причини. Вижте биографиите на една камара бивши зампредседатели на СДС-Ники Младенов, Орешарски и другите. Страхотно ми прилича на търговищкия пишман седесар Митко Абаджжийчето-дайте му кокъл и дори ще му забравите името.
Те синца са безлични, правоверни и носят куфари-и сетне, от другата страна, където пак има куфари за носене.Наложи се да пиша цял постинг по темата:)
цитирай
11. schumpov - Гласувам за сините в зависимост от ...
10.06.2011 16:34
Гласувам за сините в зависимост от отношението им към БКП и ДПС. За сега Прошко води.
цитирай
12. neutral - A бе не разбрахте ли, че ГЕРБ ще уп...
10.06.2011 17:42
A бе не разбрахте ли, че ГЕРБ ще управлява в следващите 20 години??? Да си направят една почивчица на Карибите с откраднатите милиони всички. Сини, червени, депесари, резесари и всякаква измет. Не се тормозете излишно.
Тоя Малин Капинов само като му видя физиономията ми е ясен, даже няма нужда да му слушам приказките, нито да знам от коя партия е издигнат.
цитирай
13. evrazol - Аламинут
10.06.2011 20:15
ще е бъдещия президент. Ще ни бъде оповестен в последния момент, да не го компроматират опонентите.

Няма да доживея времето в което партиините структури ще се запознаят с масите, за да работят с тях и за тях. Та аргументи да бъдат делата им в предизборна ситуация и разпознаваеми да бъдат кандидатите им.

Обикновено аламинутите се правят от полуфабрикати. Бланширани, мариновани, или дълбоко замразени.
цитирай
14. zabunova - Хубавото е, че вече имате позиция. А ...
11.06.2011 05:04
Хубавото е, че вече имате позиция. А Калфин как стои, съпоставен на Малинов и Прошков? Наскоро имах интервю с него, изглежда спокоен и много ерудиран човек. И скромен, каза, че има и по-подготвени и по-добри от него. Другите не ги познавам...освен от медиите.
цитирай
15. hatanasov - Калфин...
11.06.2011 18:19
е направо калфа пред д-р Малинов.
цитирай
16. medima - Закъснял коментар
15.06.2011 05:27
Гласувах в неделя за Малинов и много съжалявам,че не се класира.Мисля,че има потенциал и тепърва ще се изявява.
цитирай
17. eli23 - Така си е!
15.06.2011 10:48
Грижейки се за вратите на хората партиите увеличават шансовете си.Много готино!
цитирай
18. pagan - Небих гласувал за Костов човек, дори да е Махатма Ганди, Майка Тереза или дори Христос!
21.06.2011 01:51
Защото не би издигнал неманипулируем (от него) кандидат. А ето и линк за опресняване на паметта:- http://megafon.blog.bg/politika/2011/06/13/ivan-kostov-politikyt-s-dve-lica.764442 Ето какво мисли за него Евгений Михайлов:- http://www.ekipnews.com/news/mnenia/intervjuta/evgenij_mihajlov_kostov_provali_sds/97834/ Ако някой се интересува, ще му пратя линкове към мненията (за Костов) на Ж.Желев, Петър Стоянов, Босия и Едвин Сугарев.
цитирай
19. pagan - На първите избори бях в ръководството на СДС,
21.06.2011 01:59
но настоящите СДС и ДСБ не са МОИТЕ! Поне докато Костов и това недоразумение Мартин Димитров са воглаве!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470624
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол