Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.09.2011 21:55 - Гугъл ни направи чисти руснаци
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 8091 Коментари: 7 Гласове:
22

Последна промяна: 19.09.2011 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Приложението на Google, „Google Maps”, отново постави държавата ни в невъзможно положение на световната карта. Изписа България, като „Болгария”, така както се изписва името на страната ни на руски език. Отдавнашна традиция  обаче на Гугъл е да представя на своята световна карта имената на държавите с правопис, на който те се изписват на местните езици и едва след това си позволява под някои от тях да напише английската версия. На картата може да се види, че това е сторено с всички наши съседи, по-големи или по-малки. При нас обаче, нашенското си „България” наскоро бе подменено с руското „Болгария” и отгоре на всичко английското наименование изчезна в небитието. Ето как изглежда картата днес:

image


А ето обаче как изглеждаше тази карта на 30.03. 2009 г., преди две години и половина- пише си очакваното "България":

image

Съвсем ясно може да се види българското наименование на държавата и под него английското изписване. (Кликнете върху картите за по-ясно изображение)

Тук Гугъл явно не отбелязва никакъв прогрес и никак не се вписва в технологичния и информационен напредък, който видимо отбелязва през тези 2 и 1/2 години.

А може би пък иска да внуши реалното положение на нещата, след държавните  ни двоумения за АЕЦ Белене и победата на руската компания „Лукойл” над данъчната администрация. Да не говорим за времената на зрелия социализъм, когато си бяхме чист съветски протекторат. Знам ли какво иска да ни каже Гугъл? Политически намек или просто американска неграмотност?

И докато пиша това на Word, текста автоматично ми бива определян като Russian (Russia)...И Майкрософт ли взе да се ебава с тоя малък народ...





Гласувай:
22



1. анонимен - Правилно са го написали от Гугъл. ...
20.09.2011 16:25
Правилно са го написали от Гугъл. Истината си е истина ;)
цитирай
2. tit - Добре, че Добрич не е Толбухин и Варна не е Сталин!:))))
20.09.2011 23:55
Още вчера ми направи впечатление, че никой не коментира...тъжно!
Впрочем коя кирилица е официална в Евросъюза - нашата или тяхната?
цитирай
3. анонимен - Нищо, просто за пореден път, си н...
21.09.2011 13:56
Нищо, просто за пореден път, си направиха ташак, със смешната държава Булгаристан.
цитирай
4. анонимен - act!
21.09.2011 16:39
Ами отделете време да сигнализирате, ейй там долу дясно има линкче "Сигнализирай за проблем". Аз вече го направих, колкото повече сигнали получат, толкова по-вероятно е да го оправят по-бързо. Само с мрънкане не става.
цитирай
5. demonwind - А днес
22.09.2011 11:14
сюрия пияни финландци и холандци протестираха срещу евентуалното приемане на България в Шенген... Резил, цял Брюксел псува наред българи и мамалигари, че заради тях не могат хората да си стигнат до работните места. Лично на мен това ми струва 8 евро - за метро и платен паркинг, нищо че в работата имам безплатен. Май е по-добре наистина да сме руснаци... Експериментирал съм с това няколко пъти в Германия и Испания - понеже не могат да правят особена разлика на славянските езици, ни питат дали сме руснаци. В двата случая, в които казахме, че сме българи, по-нататъшното отношение беше като към домашни любимци, но хлебарки... Когато решихме да кажем, че сме руснаци, ни погледнаха със съвсем друго око, доста по-различно от предишното. Вече не бяхме хлебарките от кутията зад шкафа, които могат да си живеят с трохите оттам, вече бяхме равнопоставени. Нищо, че братушките не са от ЕС...
Поздрави! ;)
цитирай
6. анонимен - Гугъл
29.09.2011 02:06
То май само ние смятаме руснаците за по-долна проба хора. Но това отделно от въпроса за Гугъл. В Гугъл работят доста българи. Не е като да са неграмотни в славянските езици и в частност български.
цитирай
7. анонимен - RE:women in charge
24.11.2011 22:54
mamkamu.blog.bg : #grabbed[n - fingering my wet pussy till i squirt ryurikpiroumita.blogspot.com/2011/11/fingering-my-wet-pussy-till-i-squirt.html fantastic_40s_dp_gang_bang_2
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9460604
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол