Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.06.2012 14:30 - Забраната за тютюнопушене на обществени места – едно малоумно недоразумение
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 67265 Коментари: 178 Гласове:
37

Последна промяна: 01.06.2012 18:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageПоредното малоумно недоразумение прекрачващо границата на личното пространство на милиони българи влиза в сила от днес. Това е забраната за тютюнопушене на закрити обществени места и няколко вида открити, която този път успя да надмине по замисъл редица мрачни антиутопии.

Досега съществуващия режим напълно удовлетворяваше и пушещите и непушещите. В заведенията бяха обособени зали за пушачи, а собствениците на малки кафенета и барчета можеха да избират в тях да се пуши или не. Така правото на всеки непушач на чист въздух бе гарантирано – когато влизаше в заведение, за него имаше пространство свободно от тютюнев дим, което да го предпази от поглъщането на отровните изпарения. Така той можеше и да избира, дали да влиза или не в онези малки заведения, в които се пушеше изцяло. Още повече, че в залите за непушачи и в заведенията без тютюнев дим, свободни места беше дал Господ.

Държавата обаче реши да предприеме мерки, които ако не бяха чисто репресивни, щяха по-скоро да бъдат смешни. Защото само бурен смях може да породи забраната да не се пуши по тротоарите пред училищата и детските градини. Та само един минаващ по улицата автомобил изкарва от ауспуха си в стотици пъти повече количество и видове вредни вещества, отколкото пушачът изкарва от устата си, ако ще по цял ден да кисне отпред и да дими като комин. Ако бяха толкова загрижени за здравето на децата, да бяха забранили и движението на МПС-та по улиците около училищата. Какво говоря, по всички улици да бяха спряли автомобилите...Така поне щеше да има смисъл от цялото това забранотворство.

Или пък, защо да няма обособени пушални в обществените сгради и работните места? С какво тяхното наличие застрашава здравето на непушачите? Достатъчно е само непушачът да не влиза там. Същевременно в летищата изолирани пушални са разрешени, което може да ни говори за пълна безпринципност при кърпенето на закона.

Главният аргумент на Държавата обаче е загрижеността за „общественото здраве” – израз взет сякаш от някоя реч на Гьобелс или Ленин. Така под благовидния предлог за някакъв обществен интерес правителството и парламентът си присвояват функции, които са неотменна част от личните права на всеки гражданин, а именно, да разполага, както намери за добре със своето тяло и да избира начинът си на живот. Разбира се стига да не пречи на другите, а това беше съвсем добре решено с досегашните ограничения.

Днес сме свидетели на множество други забрани, навлизащи в личното пространство на всекиго от нас, с повечето от които сме свикнали и дори приемаме за нормални. Задължителното слагане на колан при шофиране на автомобил или каска при возене на мотоциклет, например. Не може и не е нормално Държавата да ми нарежда, как да опазвам живота си и какви точно мерки да взимам за това. Животът си е мой, а не на Държавата. Преди време пък Столична община забрани употребата на алкохол на открити обществени места и сега, ако нормалният човек иска да изпие една бира на някоя пейка в парка, ще се наложи да се оглежда от някой храст да не изскочи зъл инспектор и да го глоби. Пак по същото време някой болен мозък предлагаше гласуването да станело задължително, бъркайки едно основно право със задължение, а друг негов събрат искаше да се върнело „жителството”, така печално познато от годините на комунистическата диктатура.

Подобни тенденции се наблюдават през последните десетилетия из целия свят, където нови безлични политици издигат измисления „обществен интерес”, над интереса на отделния човек, без да съзнават, че обществото функционира добре, когато е изградено от свободни индивиди, а не от спазващи безсмислени забрани поданици. Неприятното в нашия случай е, че управляващите ни безмозъчно копират чужди модели, без дори за да се замислят дали те не са противни на идеята за свободно общество. Лошото ми усещане обаче е, че повечето от тях са просто хора, които нямат онзи фин сензор, който помага на гражданина да усеща тънката червена линия между свободата и тиранията. А историята ни е показала, че такива хора са способни утре да се обърнат като фурнаджийска лопата, само и само да спазват властващата в момента политическа коректност. Защото това ги държи във Властта.

Ако статията ви харесва, моля подкрепете я в Свежо тук

image



Гласувай:
43



1. ramus - няма по-голямо недоразумение в природата от ПУШАЧА
01.06.2012 15:16
Няма по-мръсен начин да се приеме никотин от вдишването на дим от изгарянето на тютюна.
Няма нищо по-елементарно от пристрастеността - всеки в даден момент е пристрастен към нещо си и може да го прекъсне. Просто психическото изживяване при "откъсване" е абстиненция и е различна при различните типове хора. И все пак не е нищо толкова нито значимо, нито сложно. И никой не е виновен за пропадането на който и да е човек и негова си е отговорността, както е пристрастен, така и да се "откачи".
Придаването на значимост на пушенето, както и тая скапана псевдореторика горе в текста е направо наивна и издава чиста форма на първосигналност, покривана с опити за имитация на интелект.
Време е претендиращите за "права" малко да пораснат и да се усетят за простото правило, че ГОЛЕМИТЕ ХОРА носят отговорност за себе си - включително и за ЗДРАВЕТО СИ. И щом не могат ще трябва да се научат да се справят вместо да чакат някой да ги води за ръчичка или да се изживяват на жертви.
Време да се сети някой че КОЙТО ПРЕТЕНДИРА ЗА СВОБОДА и ПРАВА, първо поема ОТГОВОРНОСТ. Стига с тия детски изпълнения Другите да са заместители на "майчица и бащица" и да дават наготово и дечицата само да "искат". Като че ли сте се родили с идеята че ВСИЧКО ВИ Е ОБЕЩАНО и сте център на света.

За едничката слабост е цялата работа. Едно толкова просто нещо е пристрастеността, а вие го превръщате в драма, после в борбички за "права". И вместо да се напъвате в упражнения по реторика и логика, по-добре е някой да се запознае и вникне в мозъчните процеси, като сте толкова интелектуални. Поне това би послужило някой да разбере какво се случва в главата му и да се пробва да го промени и управлява.
цитирай
2. анонимен - Така е. Досега и за двете страни и...
01.06.2012 15:16
Така е. Досега и за двете страни имаше място по заведенията. Не разбирам, какъв им е проблемът на непушачите, че искат тотална забрана.
цитирай
3. blackpredator - Така е
01.06.2012 16:38

Част от непушачите са социален вид, който аз наричам Вутета. По аналогия с Вутето, за който
по-е Важно, другите да не са добре.
Нямам впредвид толерантните непушачи.
Визирам тия полудушици, които битуват в работата, в квартала, навсякъде около нас...
Мизерно стиснати, душевно бедни, завиждащи на широкия кроеж на "грешниците", сега им се е паднало да бъдат значими, да бъдат забелязани, да се почувстват важни.
Даже и доброволен отряд ще правят. Да дежурят, да сигнализират, да докладват, да доносничат, да бъдат Аз!
Егати гейпарада...

В живота няма цветни Вутета...Дъгата няма сиви цветове...
цитирай
4. tit - именно!
01.06.2012 16:39
Денят, в който стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пиенето на акцизна питейна вода /да речем/...но, не, Мамкаму, този народ просто си плаче за Бащицата - това е!:)
цитирай
5. kasnaprolet9999 - "Досега съществуващия режим ...
01.06.2012 16:59
"Досега съществуващия режим напълно удовлетворяваше и пушещите и непушещите. "-абсолютно невярно, мен не ме е удоволетворявал, просто защото не се спазваше навсякъде и нямаше нужния контрол. На работните места се пушеше и още се пуши, защото както правилно поне това си го написал не бяха създадени зали за пушачи. Всяко чудо за три дена, както казва народа-и това ще мине и замине, стига си плакал, ами по-добре се замисли доколко пушенето вреди на здравето и не е ли сега един удобен момент да ги откажеш. Преди два дена написах постинг, как съм ги отказала, ако проявяваш интерес иди и виж, не се изисква много воля за тази практика.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/05/29/kak-otkazah-cigarite-i-stanah-nov-chovek.960963
цитирай
6. apostapostoloff - Само за нашето здраве мислят те...
01.06.2012 17:50
Ние сме близо 3 милиона пушачи. Имаме близо година да се организираме агале- агале в Интернет и на изборите да ги свалим от власт, като в плика вместо бюлетина турим по един фас.
цитирай
7. hatanasov - Никъде в Пловдив...
01.06.2012 18:04
нямаше малки кафенета или сладкарници, в които да не се пуши.
цитирай
8. tomcat2 - мамка му когато си прав прав си, чист ...
01.06.2012 18:44
мамка му когато си прав прав си ,чист фашизъм
цитирай
9. pcelata - Човече,смели приятелю...
01.06.2012 19:26
Чудя се и се мая,да се смея ли с тази забрана или не? Искам само да попитам- като толкова са се загрижили за здравето на децата,и въобще за нас...Къде са,когато деца имат нужда от пари за трансплантаций;къде са,когато домове за сирачета живеят в мизерни условия;къде са,когато докторите морат децата ни(поредния пиянски случай,с момичето от Видин);къде са,когато...и тн...Дали има нъжда да припомням? Ние като зрели хора,имаме право на личен избор.На нашия избор!!! А не некъв си плъх,да ми заповядва.Кои са те? Правителството? Майка,баща? Подкрепям те и ще се включа и в стачка,ако има такава.
цитирай
10. анонимен - Бивш пушач
01.06.2012 19:43
Бях пушач и ги спрях.Пушех само ROTMANS/плочка/и Marlboro-100mm.
Имал съм възможност , купувах си ги.Цели 28 години.
Та на въпроса-пречат ли ми пушачите-ДА пречат ми тези, дето си купуват цигари в найлонови пликчета-20 бр. за 1 лв./пояснявавам ,че визирам тези домашно производсво./Не мирише на тютюн,а на нещо старо залежало.
Вярно хубавите цигари са скъпи,ми те винаги са били скъпи-защо допуснахте няколко чиновника да решават съдбата на Българските пушачи.
цитирай
11. анонимен - Манипулация
01.06.2012 21:28
никъде непрочетох в закона да Ви забраняват да пушите навън, в колата, в къщи, в тоалетната, докато спите, и т.н.
Защо не протестирате когато отидете в Европа, в Щатите, Дори в Турция а спазвате и се страхувате да не Ви хванат и глобят. Всеки в България се стреми да не спазва закони и порядки, и да се прави на демократ, а когато отиде напр. Сърбия внимава да него пипнат. Всички сте шушомиги и ограничени хора, добре, че преди 9год. ги спрях след 18г. димене.
В цивилизованите страни пушат, слабо образованите, отхвърлените от обществото, Гейчета и емигрантите...................................
цитирай
12. анонимен - Много успешен ход
01.06.2012 21:29
на правителството! Много по-важната тема за поредното увеличение на цената на битовия ток мина между каплките. А тя се отнася за всички - и за пушачи, и за непушачи. В сайтовете бъка от новини за забраната на тютюнопушенето на обществените места, новината за увеличението цената на тока беше спомената само веднъж.
От друга страна, ако управляващите водят последователна политика по отношение на употребата на цигари, то би следвало да спрат субсидирането на тютюнопроизводството. Защото не би следвало да го толерират, щом вреди на здравето на човека. Това е поминък на доста хора от определени области, но нека да ги субсидират за отглеждането на картофи примерно или на бял боб, а и на други култури, вместо да внасяме откъде ли не. Омръзна ми да чета на опаковките на куп хранителни продукти "пакетирано в България", а произход примерно Казахстан. Картофи внасяме от Франция, Германия, Полша, Гърция, а български няма. За качество и вкус няма да коментирам.
Обяснението, че това се прави за здравето на българина е смехотворно. Защото здравето на човека зависи от куп фактори, а не само от тютюнопушенето. По всички показатели на жизнен стандарт сме на последните места в ЕС, а оттам и идва и влошеното здраве на българина. Не е само и единствено цигареният дим. Но забраната е най-лесната стъпка спрямо нашия кротък и послушен народ.
цитирай
13. анонимен - Щастлив съм
01.06.2012 21:59
толкова много, че забраната за пушене влезе в сила от днес, че чак не мога да повярвам! Не съм герберист, но казвам ЕВАЛА на това правителство! А на вас уважаеми казвам, че сте НАГЛИ, но ето, че за всяко нещо му идва времето, нужно е само търпение и ние непушачите го дочакахме!!! Ще сигнализирам за всеки нагъл пушач, който дръзне да не спази закона!!!
цитирай
14. pcelata - толкова много, че забраната за п...
01.06.2012 22:07
анонимен написа:
толкова много, че забраната за пушене влезе в сила от днес, че чак не мога да повярвам! Не съм герберист, но казвам ЕВАЛА на това правителство! А на вас уважаеми казвам, че сте НАГЛИ, но ето, че за всяко нещо му идва времето, нужно е само търпение и ние непушачите го дочакахме!!! Ще сигнализирам за всеки нагъл пушач, който дръзне да не спази закона!!!


Това,и за тези от парламента ли важи-уважаеми Господине?
цитирай
15. анонимен - разбира се, че тези от парламента да не са по-различни от нас редовите граждани? Честно казано, не Ви разбирам жъпроса..?
01.06.2012 22:32
pcelata написа:
анонимен написа:
толкова много, че забраната за пушене влезе в сила от днес, че чак не мога да повярвам! Не съм герберист, но казвам ЕВАЛА на това правителство! А на вас уважаеми казвам, че сте НАГЛИ, но ето, че за всяко нещо му идва времето, нужно е само търпение и ние непушачите го дочакахме!!! Ще сигнализирам за всеки нагъл пушач, който дръзне да не спази закона!!!


Това,и за тези от парламента ли важи-уважаеми Господине?

цитирай
16. анонимен - Тъпаците мразят свободата, защото ...
01.06.2012 22:36
Тъпаците мразят свободата, защото не знаят какво да правят с нея. Ето защо толкова много се радват на поредната малоумна забрана. Това си личи и в коментарите до тук. Човекът съвсем ясно обяснява защо тази забрана е малоумна и как неусетно, с поредица от такива малоумия ни превръщат от свободни и разумни хора в послушни и безмозъчни овце, но ВУТЕТАТА не са разумни и не искат да са свободни. ВУТЕТАТА злорадстват, тържествуват и искат още малоумия. А аз ще ви кажа, че никога няма да се примиря с вашите идиотизми и дори и да ме затрупате с безумни правила, поне в душата си винаги ще си остана свободен и винаги ще ви презирам и мразя.
цитирай
17. анонимен - Неразбрал
01.06.2012 22:40
Забранено ли е да се пушат цигари без бандерол /"мъжки" и "женски"/ купени от пазара и какви са глобите за тях- има ли намаление за това че финансираме управлявящите.
цитирай
18. анонимен - никъде непрочетох в закона да Ви ...
01.06.2012 23:27
анонимен написа:
никъде непрочетох в закона да Ви забраняват да пушите навън, в колата, в къщи, в тоалетната, докато спите, и т.н.
Защо не протестирате когато отидете в Европа, в Щатите, Дори в Турция а спазвате и се страхувате да не Ви хванат и глобят. Всеки в България се стреми да не спазва закони и порядки, и да се прави на демократ, а когато отиде напр. Сърбия внимава да него пипнат. Всички сте шушомиги и ограничени хора, добре, че преди 9год. ги спрях след 18г. димене.
В цивилизованите страни пушат, слабо образованите, отхвърлените от обществото, Гейчета и емигрантите...................................

Ти си идиот и лъжец. В целия западен свят броят на пушачите са увеличава и колкото си по-високо в обществото, толкова повече го практикуваш. Но се крие, защото там държат на фалша и лицемерието.
цитирай
19. bezmitove - kasnaprolet9999 има някакво противоречие, в това което си написала
01.06.2012 23:32
""Досега съществуващия режим напълно удовлетворяваше и пушещите и непушещите. "-абсолютно невярно, мен не ме е удоволетворявал, просто защото не се спазваше навсякъде и нямаше нужния контрол."

Значи преди не са те удовлетворявали, не законите, а неспазването им?
Защо тогава искаш нови, а не искаш просто да се спазват старите закони?
цитирай
20. zafirov - Като бивш пушач и настоящ астматик, ...
01.06.2012 23:34
Като бивш пушач и настоящ астматик, категорично съм против пушенето на обществени места. И се радвам на забраната да се пуши в заведение, така ще мога да посещавам по-често заведенията, които обичам дори и в смесена компания. И като се замисля, всяко мнение против забраната е жалко за мен, защото показва колко духовно низши и ограничени хора има със самочувствие на нещо по-различно от наркоман. Е да, ама не. Цигарите са си наркомания и отричането на тази ви зависимост г-да пушачи означава, че нямате смелост да се погледнете в огледалото, а предпочитате да носите вода от девет дерета. Да не говорим, че има безвредни за околните електронни цигари, за които никой няма да държи сметка... Ама погледа по-далеч от носа да отлепите ви е трудно пушлювци слабохарактерни.
цитирай
21. zafirov - . . . ВУТЕТАТА злорадстват, търж...
01.06.2012 23:40
анонимен написа:
...ВУТЕТАТА злорадстват, тържествуват и искат още малоумия. А аз ще ви кажа, че никога няма да се примиря с вашите идиотизми и дори и да ме затрупате с безумни правила, поне в душата си винаги ще си остана свободен и винаги ще ви презирам и мразя.

Много пламенно, аплодисменти :)
НЕ зная да се смея ли, да плача ли? Одобрявам забраната, макар да не мога да кажа, че се радвам, защото създава разделение между глупавата част от пушачите и не пушачите. А Вашето мнение ми припомня какво прочетох в един учебник по приложна психология - омразата е чувство, което изпитват слабите и страхливите, защитна реакция към приемането на реалността.
цитирай
22. alexalexalex - ндам :)))
01.06.2012 23:51
съгласен! на 99 %. просто защото въпросът опира до едно нещо, дето му викаме общи европейски правила.
от цяла Европа засега безпроблемно се пуши май само в Чехия и в Австрия - на другите места е като при нас, като при англичаните е най-гадно :)

яд ме е, ама няма начин. не, че ще спра цигарите, ама по заведения няма да ходя - това ще ми е стачката :)

а на всички агресивни непушачи - другарки и другари, дами и господа, хайде бъдете малко толерантни де. че сте досдни понякога.
цитирай
23. анонимен - karamba
02.06.2012 00:04
Не се задълбочавам в проблема за тютюноно пушенето които иска да се трови да го прави ще намери начин Но не това ми е приказката Винаги съм твърдял че колективната отговорност води до колективна безотговорност Колко от законите които се приемат се прилагат реално и кои носи отговорност Една пасмина една тълпа която мисли как да си оправи положението на себе си и тези които са около тях сега ще се втурне на парламентарните избори догодина Тежко ни и на на тоя народ които очаква да се случи нещо хубаво ! От такива помияри процъвтяваща нация няма да има
цитирай
24. анонимен - От Хан Аспарух
02.06.2012 00:09
Акакво празен като тия празни глави в така нареченото Народно събрание
цитирай
25. анонимен - Акакво празен като тия празни глави ...
02.06.2012 00:11
анонимен написа:
Акакво празен като тия празни глави в така нареченото Народно събрание

цитирай
26. анонимен - "Досега съществуващия режим ...
02.06.2012 00:13
kasnaprolet9999 написа:
"Досега съществуващия режим напълно удовлетворяваше и пушещите и непушещите. "-абсолютно невярно, мен не ме е удоволетворявал, просто защото не се спазваше навсякъде и нямаше нужния контрол. На работните места се пушеше и още се пуши, защото както правилно поне това си го написал не бяха създадени зали за пушачи. Всяко чудо за три дена, както казва народа-и това ще мине и замине, стига си плакал, ами по-добре се замисли доколко пушенето вреди на здравето и не е ли сега един удобен момент да ги откажеш. Преди два дена написах постинг, как съм ги отказала, ако проявяваш интерес иди и виж, не се изисква много воля за тази практика.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2012/05/29/kak-otkazah-cigarite-i-stanah-nov-chovek.960963

Бъркаш основните права с екстрите. Не са те удовлетворявали не защото не е било помислено за всички, а защото подсъзнателно очакваш условията да са проектирани специално според твоите нужди. Просто не се усещаш, което е доста разпространен недостатък в мисленето на човека. Все очаква света да е нагоден към собствените му изисквания, без оглед на останалите, и го намира за напълно нормално.
Постинга е много силен и точен. Bсички имаха избор. А сега половината население е смачкано в угода на другата половина. Съвсем по диктаторски. Какво друго да последва освен рязко увеличение на омразата между хората? Дадоха още една причина да се ненавиждаме взаимно. Факта, че толкова хора викат браво, говори само едно - най-важно остава това другите да са зле. Вутета! Много точно определение.
цитирай
27. анонимен - Преди
02.06.2012 00:34
време пишеше значително по-разумно и по-добре. Но си спомням, че веднъж се похвали, че си участвал успешно в "Минута е много" /за това браво/ и изведнъж се помисли за голяма работа и започна да раздаваш акъл наляво и надясно.
От повечето коментари горе можеш да видиш, че нещата не бяха както ти казваш "всички доволни". От твоята гледна точка на пушач, може да си бил доволен, но от страна на непушачите нещата не бяха така. Като говориш за свободен избор, помислил ли си, че непушачите на теб с нищо не ти пречат, докато твоят дим пречи. Като искаш, затвори се у вас / можеш да вземеш и детето си при теб - нали не пречиш никому/ и пуши на воля.
Освен това, ако не си чул се вземат постепенни мерки за ограничаване на пушека и от автомобилите.
Но е много по-лесно вместо с трезви аргументи, да се занимаваш с плюене и обидни епитети към останалите- бъди сигурен, че по този начин не изглеждаш по-умен, за какъвто искаш да минеш.
цитирай
28. анонимен - Динков
02.06.2012 00:35
Абе,че този закон си е простотийка, простотийка си е. Тази забрана е в Закона за здравето. Ама, че майтап. В този Закон трябва да се регламентира финансирането на здравната дейност, и как трябва да функционира тя. Но за да се финансира трябват пари, а за да има пари трябва да има добре структурирана и работеща икономика която да е с висока добавена стойност. А такава няма. Тогава какво може да се направи за да се отговори на обществения натиск. Ами ще забраним пушенето тотално и ще станем по католици от папата. По този начин лошата част от населението наречена пушачи, ще бъде винаги в крачка, ще има разделение между хората, а истинските проблеми няма да излязат на дневен ред. А сегашния режим е смешен защото няма да се спазва. А за стадионите, плажа и тротоарите покрай училищата си е направо идиотизъм. Не се прави закон който не може да се спазва. А и насила хубост не става.
цитирай
29. анонимен - 27,
02.06.2012 00:45
И ти ли Вуте, сине мой?
цитирай
30. анонимен - Динков
02.06.2012 00:46
Доколкото разбрах от медиите, целта е моето здраве и здравето на всички нас, дори в едно предаване чух глупостта, че с тази промяна ще имаме по-добро здраве. Това, че пушенето е вредно, няма какво да се коментира. Така е. Вярно е. Но как се налага това здраве. Със забрана и то със закон…? Така било в Европата. Да но в Европата имат развита индустрия, имат икономика за която ние дори на този етап не можем и да мечтаем, а и в самата Европа, в различните държави проблема е решен различно. Хайде да си направим икономика като германската, тя ще бълва, ще бълва, ще бълва добавена стойност, от там ще имаме пари, ще отделяме повече за здравеопазване и ще имаме по-добро здраве. Аз мисля, че това е правилния начин на мислене. Да ама трябва да работим… като немците…Един от най-важните принципи в управлението (не става дума за краденето, или използване на държавни постове за лична облага, както повечето разбират управлението ) е: - Не се издава заповед, нареждане, разпореждане което не може да се изпълни. Защо не се издава такава заповед, нареждане или разпореждане. Ами елементарно. Защото издаващия (ръководителя или хайде, мениджъра) ще стане смешен, ще олекне и никой няма да го взима на сериозно. От това ще пострада предприятието (фирмата).
Хайде да го пренесем на равнище държавно управление. Този принцип ще изглежда по следния начин. – Не се създава закон който не може да се изпълни. Защо. Защото създателят на закона ( Народното събрание респективно, избраниците на народа – депутатите ) ще стане смешен, ще олекне и никой няма да го взима на сериозно. От това ще пострада цялата държава.
цитирай
31. анонимен - време пишеше значително по-раз...
02.06.2012 00:52
анонимен написа:
време пишеше значително по-разумно и по-добре. Но си спомням, че веднъж се похвали, че си участвал успешно в "Минута е много" /за това браво/ и изведнъж се помисли за голяма работа и започна да раздаваш акъл наляво и надясно.
От повечето коментари горе можеш да видиш, че нещата не бяха както ти казваш "всички доволни". От твоята гледна точка на пушач, може да си бил доволен, но от страна на непушачите нещата не бяха така. Като говориш за свободен избор, помислил ли си, че непушачите на теб с нищо не ти пречат, докато твоят дим пречи. Като искаш, затвори се у вас / можеш да вземеш и детето си при теб - нали не пречиш никому/ и пуши на воля.
Освен това, ако не си чул се вземат постепенни мерки за ограничаване на пушека и от автомобилите.
Но е много по-лесно вместо с трезви аргументи, да се занимаваш с плюене и обидни епитети към останалите- бъди сигурен, че по този начин не изглеждаш по-умен, за какъвто искаш да минеш.


"Непушачите с нищо не ти пречат"

Ето това е най-голямата ви грешка. Сериозно ли смяташ, че с нищо не нарушавате комфорта ни? Или броим само дима от цигарите, понеже няма как да дойде от вас? Знаеш ли колко възражения срещу теб мога да измисля, ако реша да смуча от пръстите си? От политическите ти виждания до цвета на чорапите, който според мен определя миризмата на краката ти. Аз не я усещам, но теоритично можем да се окажем в едно помещение и тогава ще я подуша.
Смееш се, нали? Аз правя абсолютно същото по отношение на оплакванията от цигарения дим. Въпрос на гледна точка.
цитирай
32. martinstrong - Аааааааааааайде бе!.........
02.06.2012 01:06
Хайде стига вече измишльотини!Няма такъв закон,който да забранява пушенето въобще!След като нама такъв закон значи няма дискриминация!Забранява се само пушенето на определени места!На всички останали места пушенето е разрешено,например пушачите могат да си пушат у тях колкото си искат,ако искат по три цигари наведнъж да пушат,ако искат с гъза си да ги пушат,или на челна стойка все ми е тая!Нарушавали им правата!?Няма такова нещо като да имаш някакво право,което да нарушава друго изконно човешко право!Пушачите нарушават изконното право на всеки човек да диша чист и неотровен въздух!Аз не тровя никого когато съм в някоя кръчма,така че и те да не ме тровят,когато съм там!БАСТА!
цитирай
33. анонимен - martinstrong,
02.06.2012 01:12
ти си лъжец!
цитирай
34. анонимен - Динков
02.06.2012 01:16
А Закона може ли да се изпълни ? Преди малко казаха по телевизията, че 600-650 инспектори (по-скоро дребни рекетьори ) ще следят за спазването му. Аз помислих, че това е за София, а то било за цялата държава. Ама, че глупост. Тези инспектори могат да контролират физически единствено избирателно в няколко по- големи града. Ами останалата територия ? Ами стадионите ?(те не могат с полиция да хванат кой хвърля бомбички, а камо ли цивилни инспектори да глобят пушачите) Ами плажовете ? Миналата вечер искрено се смях на подигравката на Асен Агов (не ми е любимец), че няколко хиляди полицаи по джапанки ще ловят пушачите. Ама, че майтап. По-точно ама,че глупост.
Следователно целта на Закона не е моето здраве (моето здраве си е моя грижа, няма как да е другояче), не пушенето по този начин не може да се постигне, този вреден навик не може да се управлява, ами тогава защо направиха тази промяна. Единственото което ми идва на ум е, че трябва голяма част от населението по Закон да бъде винаги в нарушение и да не спазва Закона. Ама, че ЗАКОН. Създава се Закон за да не се спазва. А пък аз си мислих, че нормите (законите) се създават за да се спазват.
цитирай
35. martinstrong - Внимавай много!
02.06.2012 01:19
А и не знаех,че за да си свободен индивид трябва да си непременно пушач!И това ако не е дискриминация здраве му кажи!Забраниха ви да си шмъркате цигарките където ви падне и веднага се обявихте за свободомислещи и онеправдани!Виж кво ще ти кажа отворко недопушен:Синът ми е по рождение с увреждане на зрението,заради това,че жена ми преди да забременее пушеше по две кутии цигари,това казаха лекарите!Та пушачо свободолюбив,пуши си където искаш,колкото искаш и когато си искаш,само гледай докато пушиш да не се случиш покрай сина ми,че светът ще ти се види тесен и така ще ти потроша ръцете и ще ти навра цигарите на едно място,че не само,че няма да можеш да пушиш ами и няма да драскаш глупости по блоговете!
цитирай
36. анонимен - анонимен 33,
02.06.2012 01:24
martinstrong не е лъжец.
тъп си е човечеца.
както уместно казва 31, миришат му несамо чорапите.
цитирай
37. анонимен - Динков
02.06.2012 01:28
Съжалявам за синът ти, но тук става дума за друго. Законът е малоумен защото не може да се изпълни.
Друг основен принцип в управлението е, че ръководителят (мениджъра) трябва когато има проблем той да го тушира и да го реши. Досегашният режим долу-горе сработи и балансира проблема с пушенето. По подобен начин са регулирани отношенията и в Германия и в Белгия и в други европейски страни. А сегашния само ще създава проблеми. Защо бе джанъм, защо творят само глупости. Наистина ли нищо не разбират от управление. Защо се правим на по-големи католици от Папата.
Ейййй, големи европейци станахме…
Моята баба (бог да я прости) щеше да каже:
-Видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крака…
В добавка. Аз самият пуша по 5 цигари на ден от най-слабите 1/1. Сутрин с кафето една. На работа с второто кафе (разбира се ще продължа по същия начин, там където работя няма кой да ме хване дали пуша или не, освен аз самия да се хвана и да се глобя) втора. Два пъти като хапна, след това по цигарка, едно кафе в заведение и станаха пет (кафе без цигара не пия, не може някой да ми казва как да го пия). Съпругата ми допреди две години пушеше по кутия и половина но разбра, че нейното си го е изпушила и ги отказа, а синът ми стана вече на трийсет и кусур и никога не е пушил. Че моята баба щеше и да добави: - Чадо (понякога ми казваше чадо), запомни : - В ТОЯ ЖИВОТ НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА…

Ицко
цитирай
38. martinstrong - Умниците ми те...........
02.06.2012 01:35
анонимен написа:
martinstrong не е лъжец.
тъп си е човечеца.
както уместно казва 31, миришат му несамо чорапите.


Когато цял живот живееш с вмирисани чорапи и по рождение си непоправимо тъп си мислиш,че и всички останали са като теб!Нали така "умнико"?
цитирай
39. анонимен - А и не знаех, че за да си свободен и...
02.06.2012 01:37
martinstrong написа:
А и не знаех,че за да си свободен индивид трябва да си непременно пушач!И това ако не е дискриминация здраве му кажи!Забраниха ви да си шмъркате цигарките където ви падне и веднага се обявихте за свободомислещи и онеправдани!Виж кво ще ти кажа отворко недопушен:Синът ми е по рождение с увреждане на зрението,заради това,че жена ми преди да забременее пушеше по две кутии цигари,това казаха лекарите!Та пушачо свободолюбив,пуши си където искаш,колкото искаш и когато си искаш,само гледай докато пушиш да не се случиш покрай сина ми,че светът ще ти се види тесен и така ще ти потроша ръцете и ще ти навра цигарите на едно място,че не само,че няма да можеш да пушиш ами и няма да драскаш глупости по блоговете!

Давай да уговаряме срещата. Не само ще пуша, но и ще те накарам да дръпнеш от цигарата. После ще ти смеля главата на ситно. Казвай къде бе маймуно?
цитирай
40. martinstrong - :)
02.06.2012 01:45
анонимен написа:
Съжалявам за синът ти, но тук става дума за друго. Законът е малоумен защото не може да се изпълни.
Друг основен принцип в управлението е, че ръководителят (мениджъра) трябва когато има проблем той да го тушира и да го реши. Досегашният режим долу-горе сработи и балансира проблема с пушенето. По подобен начин са регулирани отношенията и в Германия и в Белгия и в други европейски страни. А сегашния само ще създава проблеми. Защо бе джанъм, защо творят само глупости. Наистина ли нищо не разбират от управление. Защо се правим на по-големи католици от Папата.
Ейййй, големи европейци станахме…
Моята баба (бог да я прости) щеше да каже:
-Видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крака…
В добавка. Аз самият пуша по 5 цигари на ден от най-слабите 1/1. Сутрин с кафето една. На работа с второто кафе (разбира се ще продължа по същия начин, там където работя няма кой да ме хване дали пуша или не, освен аз самия да се хвана и да се глобя) втора. Два пъти като хапна, след това по цигарка, едно кафе в заведение и станаха пет (кафе без цигара не пия, не може някой да ми казва как да го пия). Съпругата ми допреди две години пушеше по кутия и половина но разбра, че нейното си го е изпушила и ги отказа, а синът ми стана вече на трийсет и кусур и никога не е пушил. Че моята баба щеше и да добави: - Чадо (понякога ми казваше чадо), запомни : - В ТОЯ ЖИВОТ НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА…

Ицко


Ама вие пушачите наистина не искате да разберете,че въпроса не е в глобите ,а в самосъзнанието,че самите вие не трябва да пушите там,където има хора,на които бихте навредили с пушенето си!Този закон не е направен за да ви забранява ей така самоцелно да пушите,а е направен за да предпази непушачите от пушеците ви!Или вашата логика е: аз да съм добре ,на другите съм им ебал майката!
цитирай
41. анонимен - martinstrong,
02.06.2012 01:45
"заради това,че жена ми ПРЕДИ да забременее пушеше"?!?!
Аз също съчувствам за детето.
Представям си тая нещастница, какво чувство за вина си и внушил.
Такава диагноза може да постави само врачка, не и сериозен лекар.
Ако съдя по коментарите ти и логиката им, малформацията е наследена от твоя геном.
И си ревизирай съвеста.
цитирай
42. martinstrong - Марш в психодиспансера!
02.06.2012 01:49

Давай да уговаряме срещата. Не само ще пуша, но и ще те накарам да дръпнеш от цигарата. После ще ти смеля главата на ситно. Казвай къде бе маймуно?[/quote]


Да не си мислиш,че ме е страх от някакъв изрод като теб?!Психопат!Мога да ти кажа само да се молиш да не с е срещнем!И не ми се прави на Балканджи Йово!
цитирай
43. анонимен - Динков
02.06.2012 01:53
Прощавайте, но май забравихте темата на спора. А той е дали е малоумие промяната в Закона за здравето отнасяща се за частта за тютюнопушенето. Според мен е глупост. По нагоре се аргументирах защо. А към martinstrong. Наистина съжалявам за детето ти. Разбирам те като родител. Но агресията не е много умно нещо. Айде, успокойте топката. Стана късно. Лека нощ
цитирай
44. анонимен - Мартинстронг, не само си глупак но и ...
02.06.2012 01:55
Мартинстронг, не само си глупак но и лъжец. Повечето лекари отричат да има влияние върху плода. Моята жена много се притесняваше по въпроса и питаше наред който свари. Лична лекарка, акушери, гинеколози. Всички до един не само отрекоха, че цигарите оказват влияние, но дори се надпреварваха да дават примери за жени, които са се скъсали да пушат без това да се отрази на детето. Върха беше акушерката в поликлиниката, където ходехме. Тя каза нещо, което и досега ми звучи странно обаче нямам причини да не й вярвам. Твърдеше, че познава толкова заклета пушачка, че е дърпала цигара по време на родилните болки. Ти ако щеш вярвай. Жал ми става за твоята жена като си представя вината натрапена й от теб, както каза човека по-нагоре.
цитирай
45. анонимен - Давай да уговаряме срещата. Не ...
02.06.2012 01:58
martinstrong написа:

Давай да уговаряме срещата. Не само ще пуша, но и ще те накарам да дръпнеш от цигарата. После ще ти смеля главата на ситно. Казвай къде бе маймуно?



Да не си мислиш,че ме е страх от някакъв изрод като теб?!Психопат!Мога да ти кажа само да се молиш да не с е срещнем!И не ми се прави на Балканджи Йово![/quote]

Казах да посочиш място. Оглушки ли си правиш?

Истинския Балканджи Йово
цитирай
46. анонимен - друго е малоумното недоразумение
02.06.2012 02:04
малоумно недоразумение прекрачващо границата на личното пространство на милиони българи бе друго, а именно, когато пушача с димът си тровеше непушача до него и по този начин грубо му нарушаваше с димът личното му пространсто, пряко свързано с личното му здраве.
цитирай
47. анонимен - Ей, Mартин или както се казваш. Hе те ...
02.06.2012 02:22
Ей, Mартин или както се казваш. Hе те ли е срам да тормозиш жена ти без да е виновна? От коментарите личи, че си човек, който винаги обвинява другите и никога себе си. Остави я на мира. Имам позната, чийто съпруг я обвини, че не може да забременее и в крайна сметка тя го заряза. Hе издържа на тормоза. В момента има три деца от друг мъж, а той алкохолика, все още е бездетен. Mога и известни хора да ти посоча. Hапример Tом Круз е пословичен с обвинението към първата си жена Мими Pоджърс, че не може да забременее. Даже се разведоха. Tя веднага забременя от друг, а той и до сега гледа осиновените си деца, понеже се оказа ялов. Ясно ли е? Hе обвинявай горката си жена. Достатъчно мъчение е за нея, че живее с такъв дръвник като теб.
цитирай
48. анонимен - Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти ...
02.06.2012 02:25
Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти кажем аз на тебе :))))

мартинстронгсмалкатапишчица
цитирай
49. анонимен - "Животът си е мой, а не на Дъ...
02.06.2012 07:10
"Животът си е мой, а не на Държавата.", а дали е така?
цитирай
50. анонимен - "С Ламберт се свърши, меч го мушна тук; сега е ред на друг".
02.06.2012 07:16
Не разбрахте ли, че времето на Либерализма свърши. Идва времето на строги закони, защото обществото стана безотговорно не само към себе си, но и към околните. Някой загатна за тютюнопроизводителите. Ами с намалението на количеството използуван тютюн, ще спре изкупуването на определено количество тютюн. Пазарът ще определи производството. Производителят, ще не ще, ще се ориентира към друго препитание. Наистина законът е прекален. След време, вероятно нещата ще се смегчат. Но тютюнопушенето ще приеме приемливо за двете страни решение. За мъжете - не толкова, но за жените тютюнопушенето е наистина много вредно. Една от причините за толкова много изродени деца. Има и нещо друго. Не е редно да се нареждаш на опашката за държавни помощи и да ревеш пред цялото общество за помощ, затова че си се разболял ТИ - страстния пушач, алкохолик, наркоман или твоето дете от неизлечима болест - за чието заболяване са виновни твоите заболели гени, чието лечение изисква много финансови средства. Значи обществото пак ще ти е виновно, затова че си се разболял. Ами ако държавата се откаже напълно от социални и здравни помощи за заболелия по собствена причина от прекалено злоупотребяване със собственото ти здраве, пак обществото ли ще е виновно, че не ти помага.
цитирай
51. djani - За забраните
02.06.2012 07:28
И аз рекнах, въпреки че съм върл непушач от рождение вече 68 години. Много се плещи за демокрация. Но на въпроса - КОМУ Е ИЗГОДНО? - в постинга "Пак напълнихме гащите..."
цитирай
52. анонимен - До 50, ако живееше по времето на Х...
02.06.2012 08:07
До 50 , ако живееше по времето на Хитлер щеше да направиш кариера и да четем за теб в учебниците по история.
цитирай
53. podvodni - Напротив, законът е прелюдия към ...
02.06.2012 10:22
Напротив, законът е прелюдия към нещо по-страшно. И стига сте плещили че някой мислил за нашето здраве, защото никак не отговаря на истината.
цитирай
54. анонимен - За 52: Наистина времето на либерализма свършва
02.06.2012 10:29
Не, напротив. В къщи имаме пушач, макар и слаб. Либерален съм, разбирам хората, които пушат, дори понякога пристрастено. За съжаление реалноста става друга. Всеки трябва да си дава сметка за себе си, за околните около му, за собственото си поколение. Наистина с либерализма свърши. Светът постепенно затяга коланите. Ето например, в Ню Йорк се подвизава друга изгъзица. Забранено е консумирането на висококалорични храни с цел спиране надебеляването на американците. Голяма част от американките, независимо от цвета си са много, ама много дебели. Бил съм там, с очите съм го виждал. Така че трябва да се примирите с настъпващия абсолютизъм, като противовес на либерализма.
цитирай
55. анонимен - Твое право е да мислиш така.
02.06.2012 10:42
Мое право е да не се съглася с теб! Децата ми, които са пушачи, се радват, защото смятаха за върховна простития да им умирисват дрехите из нощните заведения на София. За всичко си има начин. НО начин, който да не "прекрачва личното пространство" на другия до теб. Защото ти имаш "граници", ама и другите хора имат "граници на личното".;) Я помисли!
цитирай
56. анонимен - от 52 до 54
02.06.2012 10:59
Така че трябва да се примирите...
Умението ти да убеждаваш и потресаващо!
Приятен ден на всички
цитирай
57. анонимен - досега те уважавах, но този път дрънкаш простотии
02.06.2012 11:09
имало достатъчно места в залите за непушачи - ВЪВ ВСИЧКИ ТАКИВА ЗАЛИ ВЪЗДУХЪТ БЕШЕ СЪЩИЯТ, КАКТО И В ЗАЛИТЕ ЗА ПУШАЧИ - как може този път да си си сложил такива капаци на очите
цитирай
58. анонимен - Върл пушач
02.06.2012 11:14
Пушач съм от 18 години,не съм ги спрял и може би така,ще си умра ;)Единствено пуша в офиса си и в къщи,но по терасите от време на време с кафенцето.По улиците не ми идва и на ум да запаля една цигара,то достатъчно пуша от димните завеси на камионите и колите!По заведения не сядам,не обичам глъчката.А ако седна,то ще е навън на въздух да пална една цигарка :)Мразя да пуша на закрито,дори на мен ми пречи.Независимо от новоприетите мерки със,без закон те няма да бъдат спазени.А и невиждам,никаква полза от тях!Недей пуши да си здрав:Хахахахаха.Пълни глуости,на ден поне 7-8 случая,ми се случват по тротоари и улици ходейки до работа или прибирайки се вкъщи:да бъда сгазен,убит и ограбен и още какво ли не.Една тъпа вело алея направиха във Варна и тя се обърна на парко място,все между колите трябва да минавам.Мисля,някой ден там ще ми иде здравето под някоя кола ;)
цитирай
59. анонимен - 666! СУПЕР
02.06.2012 11:43
....У ТАЯ ОСРАНА ДЪРЖАВА ПУШЕНЕТО Е КАТО ЕБАНЕТО...!
цитирай
60. dedenze - Пуша, плащам си и страдам.
02.06.2012 11:46
Не преча на никого, но се дивя на неистовата страст и фанатизма на другите, които се опитват да ме вкарат в нов, модерен калъп с циничната грижа за моето здраве !?
Прочетете и какъв път може да хване подобен фанатизъм, модераторите спират брояча на посещенията, не го вкарват в популярни. Една реална приказка:
http://dedenze.blog.bg/politika/2012/05/31/izpylnitelite.961683
цитирай
61. анонимен - ДВОЕН СТАНДАРТ ?
02.06.2012 11:56
МАМКАМУ , ИМАЛ ГРАНИЦИ НА ЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО И САМО ТЕ БИЛИ ВАЛИДНИ? АМИ ДРУГИТЕ , ДЕТО СИ НЯМАТ ГРАНИЦИ НА ТЯХНОТО ЛИЧНО ДАЙ ДА ГИ ОПУШИМ КАТО СКУМРИИ ?!
цитирай
62. анонимен - Тъпото си е тъпо. Казваш му, че и той ...
02.06.2012 12:02
Тъпото си е тъпо. Казваш му, че и той прави неща, с които пречи на другите, но пак пее за цигарения дим. Междувременно някой от непушачите можеше да се изкъпе, а не да ми осмърдява душата. Hо това си е мой проблем, нали? Аз нямам право да недоволствам срещу нечистоплътността на част от праведните въздържатели. Bажното е да дрънкаме само и единствено за фасовете. Hе народ, а мърша :(
цитирай
63. анонимен - пред Националния дворец на култ...
02.06.2012 12:31
пред Националния дворец на културата. Бунтът против цигареното вето е насрочен за 10 юни от 18 ч
цитирай
64. анонимен - блог.бг - он-лайн лудница.
02.06.2012 12:32
блог.бг - он-лайн лудница.
цитирай
65. анонимен - Бууунттттттт, бууунтттт
02.06.2012 12:38
Бууунттттттт, бууунтттт
цитирай
66. marinakooteva - Мнение
02.06.2012 12:50
Браво много добре написана статия! Мисля, че в момента обществото има доста по-наболяли проблеми, отколкото тютюнопушенето.
Снощи гледах по БТВ, че сме на последно място по доходи в цяла Европа и, че населението прогресивно обеднява. Явно това не ги интересува нашите управляващи.
цитирай
67. koshmar - наистина е лудница.
02.06.2012 12:54
анонимен написа:
блог.бг - он-лайн лудница.


Как може един индивид, който знае, че цигарите го убиват, доброволно да се убива,и да смята, че е нормален?
Пушачът е просто откачен.

Ако убива себе си добре, но убива и другите пасивни пушачи - значи е убиец.

Пушачите са луди убийци.

Вярно е че има много по сериозни проблеми от пушенето - но това не значи тия противни същества пушачите да тровят нормалните хора.
цитирай
68. koshmar - Малии - бунт ли ще правите бе;))))))
02.06.2012 12:57
antaress написа:
пред Националния дворец на културата. Бунтът против цигареното вето е насрочен за 10 юни от 18 ч


Ами защо не идете по-добре в онкологичния институт и да видите онкоболни, които може би вие сте пратили там с вашата наглост.
цитирай
69. naumgerov - В този блог е пълно с нормални хора.
02.06.2012 13:03
В този блог е пълно с нормални хора.
цитирай
70. koshmar - Всичко друго- добре,
02.06.2012 14:30
пушачите се изкарват жертви, ама ето кои са жертвите им.
Четете бе, драги пушачи, и не пишете чак такива глупости, че сте кротки и невинни като агънца.


Влияние на пасивното пушене върху възрастните непушачи
Непушачите, след 30-минутен престой в помещение, където се пуши, имат почти толкова въглероден моноoксид в кръвта, колкото активните пушачи, когато изпушат една цигара. Цигареният дим е причина за редица здравни проблеми у пасивните пушачи, възникващи при престой в задимено помещение: кашлица, главоболие, дразнене на очите, дразнене на гърлото, кихане и отделяне на секрет от носа, гадене, дихателни нарушения, ускорена сърдечна дейност. Пасивното пушене носи по-висок риск за хора, страдащи от астма, сенна хрема, бронхит, белодробен емфизем, сърдечни заболявания.
Повечето проучвания в тази област сравняват показателите на най-често срещаните болести, свързани с употребата на тютюн, при непушачи, женени за пушачи, с тези при непушачи, женени за непушачи. Рискът изглежда тук отново е свързан с дозата – колкото повече цигари пуши партньорът, толкова по-висок е рискът за непушача. Ето някои особено показателни факти:
· увеличен е комбинираният риск от белодробен рак с 24% и повече при непушачи, изложени на тютюнев дим в домовете си;
· увеличен е рискът от исхемична болест на сърцето с около 25%, а от мозъчен инсулт - с 82%;
· 8 проучвания са показали повишени стойности до 25% при хроничните респираторни заболявания (главно хроничната обструктивна белодробна болест). Някои, но не всички проучвания, са показали намаление на функционалните показатели на белия дроб при пациенти, изложени на тютюнев дим;
· по отношение на астмата, доказателствата показват, че е налице 40-50% повишен риск от развитие на астма при възрастни, изложени на тютюнев дим в домовете си;
цитирай
71. анонимен - За българите
02.06.2012 14:37
само дебела сопа! От друго не разбират ;-)
цитирай
72. tutankhamon661 - mamkamu
02.06.2012 14:50
Имаш моите искрени поздравления! Tова е един от най-силните материали по темата, които съм прочел.
цитирай
73. tutankhamon661 - 3. blackpredator - Така е
02.06.2012 14:53
blackpredator написа:

Част от непушачите са социален вид, който аз наричам Вутета. По аналогия с Вутето, за който
по-е Важно, другите да не са добре.
Нямам впредвид толерантните непушачи.
Визирам тия полудушици, които битуват в работата, в квартала, навсякъде около нас...
Мизерно стиснати, душевно бедни, завиждащи на широкия кроеж на "грешниците", сега им се е паднало да бъдат значими, да бъдат забелязани, да се почувстват важни.
Даже и доброволен отряд ще правят. Да дежурят, да сигнализират, да докладват, да доносничат, да бъдат Аз!
Егати гейпарада...
В живота няма цветни Вутета...Дъгата няма сиви цветове...


И за твоя коментар адмирации! Много точен.
цитирай
74. анонимен - В този блог е пълно с нормални хора. ...
02.06.2012 15:03
naumgerov написа:
В този блог е пълно с нормални хора.


Пълно - не е. Има 1-2 % нормални.
цитирай
75. анонимен - похвално за забраната
02.06.2012 16:24
сега остава да се приложи... днеска съм на заведение и ще видя как е... това е крачка напред към забраната на легалната наркомания, щото за мен човек, който не може да изтрае 15-20 минути докато излезе от заведението и там да запали си е чист наркоман... и не съм съгласен, че непушачите вредяли на непушачите - не мисля, че е вредно за някой да се съобрази с останалите и да не ги трови. като иска да трови себе си да си пуши у дома, никой не е длъжен да му диша дима или като се пребере у дома си да мирише на пепелник...
цитирай
76. анонимен - Гадни наркомани
02.06.2012 18:05
На мен досегашния режим ми пречеше. Нямах никакъв избор. Сега имам и това ме радва. Стига с тая дума "дискриминация". До сега аз бях пренебрегван от пушачите. Сега е редно толкова години поне те да се съобразяват с мен и моето семейство. Всеки иска да живее в хубава, чиста, законна европейска държава, а когато това може да стане всеки иска циганията. Не мога да ви разбера. В Европа си излизат навън хората и това не им пречи. Ние все сме най-умните. Искам децата ми да живеят в приветлива обстановка. ПУШАЧИТЕ ВЪН! Там им е личното пространство.
цитирай
77. анонимен - Забраната за тютюнопушене.....
02.06.2012 19:06
Ако цялата тази олелия беше направена действително с оглед здравето на човека, то няма нищо по-добро от забрана отглеждането на тютюн и прекратяване вноса и производството на цигари. Търси се просто още един начин на взимане на глоби! Добре, но до колкото ми е известно държавата не може да си събере взиманията и глобите от пътни транспортни произшествия! А тези глоби кой ще ги събира и за какво ще отиват?
цитирай
78. tera - Виж ми последния пост
02.06.2012 19:17
...
цитирай
79. анонимен - Сега като се напълнят заведенията с ...
02.06.2012 19:22
Сега като се напълнят заведенията с щастливи непушачи, обстановката ще е толкова потискаща, че със сигурност не бих влязла. Само като им чета озлобените и агресивни постове ме втриса...
цитирай
80. анонимен - Динков
02.06.2012 19:22
Брей, че то станало хубава дискусия. Е като се изключат глупостите и простотийките... Ако някой каже, че пушенето е полезно значи е глупак, но и ако някой почне да го забранява със закон за мен също е глупак. Разберете тъпо е обществото да се дели на пушачи и непушачи. За мен всеки има право да си реши сам дали ще пуши или не, дали ще пие или не, дали ще се е.. или не. Със забрани тези неща не могат да регулират. Постоянна разяснителна кампания ще свърши много по-добра работа. А режима до 01.06 бе що-годе читав и вършеше работа и затова считам, че това изменение в Закона за здравето си е малоумие(това е първоначалната тема на постинга). Да се развали нещо което работи е лесно и ние българите сме царе на това. А от новия режим ще има само ненужни конфликти, които ще донесат загуба на държавата, разправии между хората и някой и друг лев на инспекторите. Ако това е умно... тури му пепел
Ицко
цитирай
81. анонимен - Наблюдение
02.06.2012 19:30
Забелязал съм, че сред непушачите има голям процент нечистоплътни хора. Отделно се усеща някаква странна миризма. Може би при всеки я има, но при пушачите е туширана от цигарения дим. Вие кое предпочитате? Цигарения дим, който все пак може да от подбран тютюн, или телесните миризми на нещо средно между кофа за боклук и повръщано? Който избере второто, определено не е нормален и сто процента живее в кочина.
цитирай
82. анонимен - Време е да си смениш чорапите. Последно го направи миналата година.
02.06.2012 19:32
анонимен написа:
На мен досегашния режим ми пречеше. Нямах никакъв избор. Сега имам и това ме радва. Стига с тая дума "дискриминация". До сега аз бях пренебрегван от пушачите. Сега е редно толкова години поне те да се съобразяват с мен и моето семейство. Всеки иска да живее в хубава, чиста, законна европейска държава, а когато това може да стане всеки иска циганията. Не мога да ви разбера. В Европа си излизат навън хората и това не им пречи. Ние все сме най-умните. Искам децата ми да живеят в приветлива обстановка. ПУШАЧИТЕ ВЪН! Там им е личното пространство.

Знам, знам. Мръсотията ти прилича :)
цитирай
83. анонимен - Ако този закон издържи до зимата, ...
02.06.2012 19:43
Ако този закон издържи до зимата, собствениците на заведения ще сложат отоплителни уреди навън - лампи или нещо такова, за да не умрат от студ клиентите им пушачи. На непушачите ще им хареса и ще започнат и те да сядат отвън. После ще вдигнат шум до небесата, че димът от цигарите им пречи и ще поискат да се забрани пушенето и там.
цитирай
84. анонимен - Хехех!
02.06.2012 19:53
Тъй като непушачите се оказаха най-важните гъзари на този свят, нека всеки пушач да отделя половината си заплата за примерно лятна почивка на задник-непушач. Tези толкова са се самозабравили в претенциите иди ми дойди ми, че със сигурност няма да намерят нищо нередно. Вече и за гълъбите е очевидна убедеността им в тяхната световна значимост, изживявайки се като примадони, принцеси, принцове, цветя и други видове геюфщини.
цитирай
85. анонимен - На мен досегашния режим ми пречеше. ...
02.06.2012 20:09
анонимен написа:
На мен досегашния режим ми пречеше. Нямах никакъв избор. Сега имам и това ме радва. Стига с тая дума "дискриминация". До сега аз бях пренебрегван от пушачите. Сега е редно толкова години поне те да се съобразяват с мен и моето семейство. Всеки иска да живее в хубава, чиста, законна европейска държава, а когато това може да стане всеки иска циганията. Не мога да ви разбера. В Европа си излизат навън хората и това не им пречи. Ние все сме най-умните. Искам децата ми да живеят в приветлива обстановка. ПУШАЧИТЕ ВЪН! Там им е личното пространство.

А да ти платя тока или парното не искаш ли? Пък защо не и двете! Други претенции да имаш? Нещо за световния мир?! Направо сглобавай един списък, че да знаем към кои твои прищевки да се нагаждаме. Не се чувствай длъжен да командориш само в собствената си къща. Щом го позволяват, стани обществен законодател. Сега е момента да оформиш света по свой вкус. Давай, бъди нагъл, запиши се в историята. Ако преди това някой изнервен пушач не те е пратил в гипсово корито.
цитирай
86. анонимен - Никотинa не предизвиква рак на б...
02.06.2012 20:27
Никотинa не предизвиква рак на белите дробове. Tова е чиста измислица. Tочно този вид рак се среща по-често при непушачите. Бати смотаните гъзове! Живеят в отровна среда па цигарите им пречат. Няма друг такъв тъпанарски народ.
цитирай
87. анонимен - За малоумните пушачи
02.06.2012 20:29
Слаби ангели, големи писъци ! Жалката ви ценностна система и слабата воля ви бъркат в мозъците, разяждат ги, после другите са ви виновни, дето не се съобразявахте толкова години със здравето на останалите, а живеете в общество, а не като коза на собствен крак! Да го духат шибаните пушачи, които не се съобразяват с личното и общественото пространство, да мрат тези скапани пушачи, които не се съобразяват със здравето на децата си и на околните !!! Мутрите и отворковците "че си пушем, к'во ше ми каеш" "Ще ти кажа да ходиш и да се застреляш, СОПОЛ......ГЛОБА 500 лв! Пак пуши ... 1000 лв! Бой ли , каза? Ще станеш жена на мангалите в панделата, ти това го умееш !!!"
цитирай
88. анонимен - Цигарите са символ на удоволств...
02.06.2012 20:39
Цигарите са символ на удоволствията в живота. В училище пропушват най-отворените типове и другите ги следват. Като цяло пушачите умеят да се забавляват, докато при непушачите е обратното - в по-голямата си част са саможиви хора, вкиснати от негативизъм и завиждащи не всеки за всичко. Кел файда като не пушиш, щом си кълбо от нерви и се нервираш от чуждото щастие и успехи. Tочно това предизвиква рака. Често отказването на цигарите е по-опасно от пушенето им. Hепушачите употребяват редица медикаменти, но не ги приемат за наркомания, понеже са предписани от лекар. Слепи са и такива ще останат. Затова си заминават рано от този свят.
цитирай
89. анонимен - Целият ти текст е абсолютно безм...
02.06.2012 20:44
Целият ти текст е абсолютно безмозъчен. И сравненията ти са абсолютно безмозъчни. Да даваш сравнение между газовете на колите и цигарения дим. Е щом са вредни автомобилните газове,дай допълнително да се тровим още и с цигарите!
Електрическият ток е убил най-много хора в историята. Дай да го забраним.
Какво върши тока за хората,какво вършат двигателите?
И какво върши една цигара? Тя яде ли се ? Пие ли се? Без цигарите хората ще умрат от глад и студ ли? Облича ли се или се возя на нея? От какъв зор се пуши? От каква жизнена необходимост? Някакви витамини ли доставя в организма?
Много си кух ве човек! Никой не ти ограничава личната свобода! Точно обратното! Законът ти пречи да ограничаваш моята свобода като ми навираш зловонните си фасове в лицето по най-нагъл начин. Имаш правото да се разпореждаш с живота и здравето си. С живота и здравето на другите нямаш право да се разпореждаш! Нямаш правото да ме обгазяваш с отровни вещества.
Мога ли аз да ти сипвам отрова в храната или чашата с питието например? Това нарушение на личната ми свобода ли ще бъде? На мен пък ми харесва да ти сипя отрова в чашата. Що да нямам право? Лична свобода! Така искам,така правя! "защото така ми харесва!"

Между другото сега в света се разработват електромобили. За които ти нищо не си чувал. Разработват ги не само заради изчерпващия се петрол. В някои западни страни има и контрол на изгорелите газове и ограничения за движението на замърсяващи въздуха стари коли.
цитирай
90. анонимен - За едничката слабост е цялата ...
02.06.2012 21:02
ramus написа:

За едничката слабост е цялата работа. Едно толкова просто нещо е пристрастеността, а вие го превръщате в драма, после в борбички за "права".


Аааа не е само за едничката слабост цялата работа Рамус! То е за едничката слабост и пристрастеност,ама за друга слабост и пристрастеност става въпрос тук. За слабост и пристрастеност към паричките! Да,добре ме чу и прочете. Някой търгува с тая отрова и има финансов интерес от това. Тъй както се продава дрогата или отровата за плъхове. Учениците се тровят,а някой пълни с пачки джобовете си. Печели от болестите и смъртта на децата ни! Изроди!
Това съвсем не е обикновена слабост и пристрастеност към никотина! Тук стоят търговски интереси и огромни печалби. Затова се води и тая разюздана кампания. Тютюневите монополи и търгаши стоят зад всичко това! Зад тая истерия срещу закона.
цитирай
91. анонимен - Цигарите са символ на удоволств...
02.06.2012 21:06
анонимен написа:
Цигарите са символ на удоволствията в живота. В училище пропушват най-отворените типове и другите ги следват.

В училище пропушват най-пропадналите ученици и катилите. После увличат и добрите за да ги направят като тях аутсайдери. Защото им завиждат на умствените способности,каквито у тях липсват по рождение. И всячески гледат да ги провалят в живота.
цитирай
92. анонимен - Никотинът стимулира мозъчната ...
02.06.2012 21:07
Никотинът стимулира мозъчната дейност. Освен това убива някои вредни микроби, които съсипват организма на непушача. Това не са измислици, а научно обяснени неща. Скоро имаше материал по темата. Доказано от наука и статистика е че непушачите често страдат от неврози, които са непознати за пушещите. Факти, факти, факти. Крият ги от лицемерие, но има къде да се намерят. Попадала съм на такива публикации преди време. Не цигарите са основната причина за замърсяването на планетата, а неща, които всеки използва като деодоранти и автомобили. Знам, че българския мъж обича повече колата отколкото жената, въпреки че тя не му готви, нито пере. Пълно безумие е да се омаловажава вредата от изгорелите газове на автомобилите. Cъжалявам, че прочетох такова изказване. Слава богу, моя мъж не е толкова глупав.
цитирай
93. анонимен - Част от непушачите са социален ...
02.06.2012 21:11
blackpredator написа:

Част от непушачите са социален вид, който аз наричам Вутета. По аналогия с Вутето, за който
по-е Важно, другите да не са добре.

Мизерно стиснати, душевно бедни, завиждащи на широкия кроеж на "грешниците", сега им се е паднало да бъдат значими, да бъдат забелязани, да се почувстват важни.
Даже и доброволен отряд ще правят. Да дежурят, да сигнализират, да докладват, да доносничат, да бъдат Аз!
Егати гейпарада...


Точно обратното! Пушачите ни продават педалски номера. Хем тровят хората,хем се правят,че все едно нищо не е станало.
цитирай
94. анонимен - Цигарите са символ на удоволств...
02.06.2012 21:14
анонимен написа:
анонимен написа:
Цигарите са символ на удоволствията в живота. В училище пропушват най-отворените типове и другите ги следват.

В училище пропушват най-пропадналите ученици и катилите. После увличат и добрите за да ги направят като тях аутсайдери. Защото им завиждат на умствените способности,каквито у тях липсват по рождение. И всячески гледат да ги провалят в живота.

Хахахаахх. Личи ти, че си бил задръстеняка на класа и си завиждал на отраканите. Все още им завиждаш и така ще остане. Сто процента си невротик, който целодневно е намусен и беснее, че другите се радват на живота. Изпитваш удоволствие само от едно нещо - когато на друг му е гадно. Точно такива като теб умират от рак, включително на белите дробове. Без да са видели купон.
цитирай
95. анонимен - Никотинът стимулира мозъчната ...
02.06.2012 21:16
анонимен написа:
Никотинът стимулира мозъчната дейност. Освен това убива някои вредни микроби, които съсипват организма на непушача. Това не са измислици, а научно обяснени неща. Скоро имаше материал по темата.


Никотинът е протоплазмена отрова. При инжектиране на животни те бързо умират. А ползите от никотина са "доказани" от ... тютюневите компании и търговците на цигари. Всичко,което им пълни джобовете с пачки за тях е "полезно". Дори и цианкалият и арсенът са "полезни" щом печелят от продажбата им.
цитирай
96. анонимен - Никотинът стимулира мозъчната ...
02.06.2012 21:21
анонимен написа:
анонимен написа:
Никотинът стимулира мозъчната дейност. Освен това убива някои вредни микроби, които съсипват организма на непушача. Това не са измислици, а научно обяснени неща. Скоро имаше материал по темата.


Никотинът е протоплазмена отрова. При инжектиране на животни те бързо умират. А ползите от никотина са "доказани" от ... тютюневите компании и търговците на цигари. Всичко,което им пълни джобовете с пачки за тях е "полезно". Дори и цианкалият и арсенът са "полезни" щом печелят от продажбата им.


Продължавай да дрънкаш лъжи. Думите ти не струват и за тоалетна хартия. Hауката отдавна се изказала, но държавата иска да лапа пари, затова й трябват поводи за глоби. Бати, всеки неук цървулар ли може да се изказва тук? Отрекохте законите на живота. Невротици непушещи :))))
цитирай
97. анонимен - Хахахаахх. Личи ти, че си бил з...
02.06.2012 21:24
анонимен написа:

Хахахаахх. Личи ти, че си бил задръстеняка на класа и си завиждал на отраканите. Все още им завиждаш и така ще остане. .

Никога не съм им завиждал. Точно обратното! Те завиждаха за отличния ми успех. В крайна сметка повечето от тях не станаха нищо в живота,защото навремето оценките не се купуваха с парите на тати.
Никой от тях не е успял в живота,а няколко от тях са вече покойници. Вечна им памет! За "веселия" им нрав. Сега са задръстени с пръст на два метра под земята. Хахахаахх!
цитирай
98. анонимен - Продължавай да дрънкаш лъжи. ...
02.06.2012 21:27
анонимен написа:


Продължавай да дрънкаш лъжи. Думите ти не струват и за тоалетна хартия. Бати, всеки неук цървулар ли може да се изказва тук? Отрекохте законите на живота.
А колко цигари продаваш? И каква е печалбата? Има ли далавера с никотина?
цитирай
99. анонимен - Вечна им памет!За "весели...
02.06.2012 21:31
анонимен написа:
Вечна им памет!За "веселия" им нрав. Сега са задръстени с пръст на два метра под земята. Хахахаахх!


Умряха млади,но "весели". Живяха кратко,но славно както искат. Амииин! Лека им пръст!
цитирай
100. анонимен - Хахахаахх. Личи ти, че си бил з...
02.06.2012 21:32
анонимен написа:
анонимен написа:

Хахахаахх. Личи ти, че си бил задръстеняка на класа и си завиждал на отраканите. Все още им завиждаш и така ще остане. .

Никога не съм им завиждал. Точно обратното! Те завиждаха за отличния ми успех. В крайна сметка повечето от тях не станаха нищо в живота,защото навремето оценките не се купуваха с парите на тати.
Никой от тях не е успял в живота,а няколко от тях са вече покойници. Вечна им памет! За "веселия" им нрав. Сега са задръстени с пръст на два метра под земята. Хахахаахх!

Ти можеш и за супермен да се представиш, но си остава само в главата ти. Hе очакваш някой да ти повярва, нали? Доказателства не си дал. И преди да ми кажеш, че не си длъжен, аз да те светна: лесно е да се представиш за господ, а накрая да кажеш, че няма нужда да доказваш. Cещаш ли се колко тежат думите ти? хахахахахаа Tипичното очилато зубърче. Лъска, стиска зъби и през цялото време се самонавива, че онези по които му изтичат очите, всъщност му завиждат. Бас ловя, че си загубил девствеността си чак след 20-та си година :)))) Зубърче на мама. хахахаха
цитирай
101. анонимен - "Умряха млади, но "...
02.06.2012 21:36

"Умряха млади,но "весели". Живяха кратко,но славно както искат. Амииин! Лека им пръст!"
Лесният път , или 'веселият", не винаги е правият, затова обикновено е и къс !
цитирай
102. анонимен - пари за трансплантаций А ти ...
02.06.2012 21:43
pcelata написа:
пари за трансплантаций


А ти къде си бил по време на часовете по българска граматика? Та си остана неграмотен/неграмотна?
цитирай
103. анонимен - Ние като зрели хора, имаме право на ...
02.06.2012 21:47
pcelata написа:
Ние като зрели хора,имаме право на личен избор.На нашия избор!!! А не некъв си плъх,да ми заповядва.Кои са те? Правителството? Майка,баща? Подкрепям те и ще се включа и в стачка,ако има такава.


И аз имам своето право на избор! А не да налагаш на един непушач да пуши заедно с теб,нали? Къде остават моите права?
цитирай
104. анонимен - За малоумните пушачи
02.06.2012 21:52
Гледах го един тъп сопол, по " Канал 1 " "никой няма да спазва закона, защото сме Булгаристан" и се усмихва ехидно.....да му еба майката смотана. Така ще му наритам булгаристанската тъпа физиономия , дето не е прочела даже едно заглавие на книга.
Ей нещастници жалки , затова ще си бъдете като циганите прости , с ниска самооценка и ниска заплата, ниски и даже низки, щото нямате мяра за нищо, не спазвате закони, и не виждате по-напред от собствените си неудовлетворени "нуждички"! И тук (във форума) като чета някои хора какви ги пишат ( а даже и не умеят да пишат, защото имат няколко мозъчни клетки колкото да ядат , да пушат, да се дрогират, да се напиват, да спят с проститутки-това се подразбира, да акат), даже ме е срам да ги цитирам ! Вие сте сган отровна, и явно повечето от вас не са ходили на запад , та някак си да можете да се погледнете, колко сте жалки и противни СВИНЕ ! Трябва да ви затворят някъде без вода и храна, та да се самоизядете !
цитирай
105. анонимен - Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти ...
02.06.2012 22:11
анонимен написа:
Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти кажем аз на тебе :))))

мартинстронгсмалкатапишчица


Сигнализирам автора на блога за обиден и неуместен коментар! П.С. Коментарът не е срещу мен
цитирай
106. анонимен - 65. анонимен - Бууунттттттт, бу...
02.06.2012 22:24
65. анонимен - Бууунттттттт, бууунтттт
12:38 Бууунттттттт, бууунтттт


Бунтът на мракобесието и простотията! Ще станем за смях на целия Европейски съюз! Обаче на кого му пука у нас? На кой българин? И защо да му пука? Пачавра леке хваща ли?
Че и на бай Ганьо да му пука за репутацията му пред европейците?
цитирай
цитирай
107. анонимен - Бай Ганьо отдавна е доказал на св...
02.06.2012 22:25
Бай Ганьо отдавна е доказал на света,че е много примитивен,първосигнален и изостанал. Наши "сънародници"тук ни правят за смях пред Европа и целият цивилизован свят. Всичко най-гнусно,мръсно,ретроградно е на голяма почит при бай Ганьо.
цитирай
108. анонимен - Гледах го един тъп сопол, по " ...
02.06.2012 23:02
анонимен написа:
Гледах го един тъп сопол, по " Канал 1 " "никой няма да спазва закона, защото сме Булгаристан" и се усмихва ехидно.....да му еба майката смотана. Така ще му наритам булгаристанската тъпа физиономия , дето не е прочела даже едно заглавие на книга.
Ей нещастници жалки , затова ще си бъдете като циганите прости , с ниска самооценка и ниска заплата, ниски и даже низки, щото нямате мяра за нищо, не спазвате закони, и не виждате по-напред от собствените си неудовлетворени "нуждички"! И тук (във форума) като чета някои хора какви ги пишат ( а даже и не умеят да пишат, защото имат няколко мозъчни клетки колкото да ядат , да пушат, да се дрогират, да се напиват, да спят с проститутки-това се подразбира, да акат), даже ме е срам да ги цитирам ! Вие сте сган отровна, и явно повечето от вас не са ходили на запад , та някак си да можете да се погледнете, колко сте жалки и противни СВИНЕ ! Трябва да ви затворят някъде без вода и храна, та да се самоизядете !

Дрипльо миризлив, ти ли ще ми говориш за пари? Смотаняк беден. Две стотинки нямаш в джоба, а тежкарееш. Като ти гледам селяндурския изказ, чудя се в кое село си се родил. Очевидно цял живот пасеш овце и сега случайно си докопал, по-точно откраднал компютър и си се примолил на комшията мангал да пише, щото ти не можеш. Знам ви цървуланковците, които заплашвате по форумите. Очи в очи сте путьовци. Доказано е отдавна. А селяндурите вонят. По-добре се изкъпи, че през монитора завоня на на обор. Чак след това можеш да ебеш майката, но само твоята.
цитирай
109. анонимен - виж ми последния пост. . . Уважаема ...
02.06.2012 23:04
tera написа:
виж ми последния пост...

Уважаема госпожице, за втори път каните хората да отидат при вас. Tолкова ли държите да ви прочетат? Надявам се, че не ви е фикс идея.
цитирай
110. анонимен - Дрипльо миризлив, ти ли ще ми г...
02.06.2012 23:29
анонимен написа:

Дрипльо миризлив, ти ли ще ми говориш за пари? Смотаняк беден. Две стотинки нямаш в джоба, а тежкарееш. Като ти гледам селяндурския изказ, чудя се в кое село си се родил. Очевидно цял живот пасеш овце и сега случайно си докопал, по-точно откраднал компютър и си се примолил на комшията мангал да пише, щото ти не можеш. Знам ви цървуланковците, които заплашвате по форумите. Очи в очи сте путьовци. Доказано е отдавна. А селяндурите вонят. По-добре се изкъпи, че през монитора завоня на на обор. Чак след това можеш да ебеш майката, но само твоята.

Ааайде да не обиждаш така човека,че и аз ще взема да те псувам. Както той "булгаристанеца". Лошо ли е писал? Че трябва да се спазват законите? Коя държава е преуспяваща без да се спазват законите? Там където се спазват (Германия,Франция) обществото преуспява. А там където не се спазват (Италия,Африка,Руанда и Бурунди) имаме никаква държава,мафия и бедстващо мизерстващо население. Хората на изток и запад не са по-тъпи от теб,че са направили закони и всеки принуждават да фги спазва. Ти да не драскаш от някой пандиз,че си така зле настроен/а срещу законите?

Вие не знаете какво искате! Искате висок жизнен стандарт,но без да работите и спазвате законите като в развитите държави. Е това няма как да стане. Ще ви финансират до време. А сетне ще получите един много здрав шут в задните части и ще ви оставят сами да се оправяте. Никой няма да ви търпи с това поведение и тези странни възгледи.
цитирай
111. анонимен - Ааайде да не обиждаш така чо...
02.06.2012 23:50
анонимен написа:
анонимен написа:


Ааайде да не обиждаш така човека,че и аз ще взема да те псувам. Както той "булгаристанеца". Лошо ли е писал? Че трябва да се спазват законите? Коя държава е преуспяваща без да се спазват законите? Там където се спазват (Германия,Франция) обществото преуспява. А там където не се спазват (Италия,Африка,Руанда и Бурунди) имаме никаква държава,мафия и бедстващо мизерстващо население. Хората на изток и запад не са по-тъпи от теб,че са направили закони и всеки принуждават да фги спазва. Ти да не драскаш от някой пандиз,че си така зле настроен/а срещу законите?
Вие не знаете какво искате! Искате висок жизнен стандарт,но без да работите и спазвате законите като в развитите държави. Е това няма как да стане. Ще ви финансират до време. А сетне ще получите един много здрав шут в задните части и ще ви оставят сами да се оправяте. Никой няма да ви търпи с това поведение и тези странни възгледи.

Да не обиждам селяндур, който обижда другите? Ще го навра в дупката от която е изпълзял, и той го знае, затова е смел само по форумите. Сега пък това искаш да забраняваш. Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли? Какви закони бе. Скоро ще има световна война. На хората им писна да плащат измислени такси вместо да пируват на някой тропически остров. Тоя изтъркан номер можеш да си го запазиш. Признавам само законите, които са за доброто на хората, а кожодерските дето опитвате да ни излъжете, че са за наше добро, скоро ще останат в историята. Ротшилдовци, рокфелеровци и мазните им слуги, закони ще ми налагат. Cамо гледай как ще ги сваляме от джиповете и насред улицата ще ги скалпираме. Едва тогава ще започна да спазвам законите, защото държавата вече ще е на хората, а не на кожодери, банки и Tикви.
цитирай
112. анонимен - Законът за забрана за пушене на о...
02.06.2012 23:57
Законът за забрана за пушене на обществени места е ДИСКРИМИНАЦИЯ,
което го прави ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН !!!

Броят на пушачите в България е близо 3 000 000 от около 4 800 000 души
на възраст, в която е легално да се пуши или все още не са остарели, за да си го позволяват ( от 18 до 64 г. )

Относно ... здравословно мислещите - всеки ден ядете канцерогенна нитритна сол, която се слага в колбасите,
а с това учените инжектират опитни мишки, за да им предизвикат РАК
и ги изследват, така че си заврете здравословното мислене ...... вие гадайте къде !!!
А и тук става дума за правото на ИЗБОР !!!

Целия казус се решава с наредба за заведения За пушачи и За непушачи,
а не чрез
ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!
цитирай
113. анонимен - Пушенето е дискриминация, нару...
03.06.2012 00:12
Пушенето е дискриминация,нарушение на човешките права и нанасяне на тежка телесна повреда на непушачите. Както и ограничаване на техните човешки права. И правото им на избор. Каквото нямат на практика. Пушачът може да не запали цигара,а непушачът не може да спре да диша,нали?

НЕПУШАЧИТЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА НАСИЛИЕ И ДИСКРИМИНАЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ПРАВАТА ИМ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН. КАКТО ЗДРАВЕТО И ЖИВОТЪТ ИМ,ТЕХНИЯ И НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И БЛИЗКИ. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИНФОРМИРАМЕ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И БРЮКСЕЛ ЗА КОЕТО. АКО ТРЯБВА ЩЕ СТИГНЕМ И ДОТАМ. И ДО СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ. В БЕГЕ СМЕ ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД И НАСИЛСТВЕНО ТРОВЕНЕ. КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕМ,НО НИ СЕ НАЛАГА С БРУТАЛЕН ТЕРОР И НАСИЛИЕ.
цитирай
114. анонимен - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОПОЗИЦИЯТА У НАС ЗА...
03.06.2012 00:23
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОПОЗИЦИЯТА У НАС ЗАЩИТАВА ТРОВЕНЕТО НИ ОТ ПУШАЧИТЕ. КРИЕ СЕ КАТО ЛАЛУГЕР В ДУПКА ТЕЗИ ДНИ И НЕ ВЗЕМА НИКАКВО СТАНОВИЩЕ ПО ПРОБЛЕМА. ДОКОГА ЩЕ СЕ КРИЯТ ОТ ХОРАТА И КАКВО Е СТАНОВИЩЕТО ИМ ПО ПРОБЛЕМА? ТЕ ЗА ПУШЕНЕТО ЛИ СА ИЛИ ПРОТИВ? ЗА ДА ЗНАМ ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ НА ЕДНИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ. АКО СА ЗА ПУШЕНЕТО И ГО ЗАЩИТАВАТ ЩЕ ЗАГУБЯТ МЕН КАТО ИЗБИРАТЕЛ! КАЗАХ ГО КРАТКО И ЯСНО.
С ПУШЕНЕТО НИЕ ВЪРВИМ КЪМ АФРИКА И АЗИЯ,А НЕ КЪМ ЕВРОПА.
цитирай
115. анонимен - Какви закони бе. Скоро ще има све...
03.06.2012 00:30
анонимен написа:
Какви закони бе. Скоро ще има световна война. На хората им писна да плащат измислени такси вместо да пируват на някой тропически остров.


Нещо май прекаляваш с дрогата и алкохола? Или някво психическо растройство? Имаш халюцинации и виждаш призраци?
цитирай
116. анонимен - Относно. . . здравословно мис...
03.06.2012 00:39
анонимен написа:

Относно ... здравословно мислещите - всеки ден ядете канцерогенна нитритна сол, която се слага в колбасите,
а с това учените инжектират опитни мишки, за да им предизвикат РАК
и ги изследват, така че си заврете здравословното мислене ...... вие гадайте къде !!!
А и тук става дума за правото на ИЗБОР !!!


НАВРИ СИ ТИ ВОНЯЩИТЕ ФАСОВЕ,ЗНАЕШ КЪДЕ. АЗ КАНЦЕРОГЕННИТЕ ХРАНИ НЕ ТЕ КАРАМ НАСИЛА ДА ГИ ЯДЕШ. САМ ГИ ЯМ И НА ТЕБ НЕ ДАВАМ ОТ ТЯХ. ЗАЩО ТИ ЩЕ МЕ КАРАШ НАСИЛА ДА ПУША? ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ НАРКОМАН СЕДНАЛ ДО ТЕБ НАСИЛА ДА ТИ ЗАБОДЕ ИГЛАТА С НАРКОТИКА. АЙ СИКТИР!!! СМЯТАХ,ЧЕ ГОВОРЯ НА БЪЛГАРСКИ С МИСЛЕЩИ ХОРА,А НЕ С БОКЛУЦИ. ЛЪГАЛ СЪМ СЕ. ТОВА Е ИЗМЕТ И ПАПЛАЧ.
цитирай
117. анонимен - Тук
03.06.2012 00:53
явно са се събрали доста глупаци дрогирани от отровните храни. В Европа не се пушело! Хехе, това може да го каже само човек, който не е стъпвал там. Пуши се и още как. Броя на пушачите всяка година се увеличава, само че обвиняват нас за да се представят като много праведни. Цели векове тренират номера мижи да те лажем. В него те са по-добри от нас. Английското кралско семейство е отличен пример за лицемерие. То винаги е било символ за морал, а в действителност никога не го е притежавало. Чарлз и Камила са само върха на тортата. Преди това столетия наред са се разлагали, но официално са самата невинност. Tака и с цигарите. Не се пушело :)) Лъжа! Tова е само официално, а практиката е съвсем друго. Пуши се дори в най-тузарските ресторанти. Просто не става открито. Ще се наложи да влезеш примерно в тоалетната.
цитирай
118. анонимен - Относно. . . здравословно мис...
03.06.2012 01:05
анонимен написа:
анонимен написа:

Относно ... здравословно мислещите - всеки ден ядете канцерогенна нитритна сол, която се слага в колбасите,
а с това учените инжектират опитни мишки, за да им предизвикат РАК
и ги изследват, така че си заврете здравословното мислене ...... вие гадайте къде !!!
А и тук става дума за правото на ИЗБОР !!!


НАВРИ СИ ТИ ВОНЯЩИТЕ ФАСОВЕ,ЗНАЕШ КЪДЕ. АЗ КАНЦЕРОГЕННИТЕ ХРАНИ НЕ ТЕ КАРАМ НАСИЛА ДА ГИ ЯДЕШ. САМ ГИ ЯМ И НА ТЕБ НЕ ДАВАМ ОТ ТЯХ. ЗАЩО ТИ ЩЕ МЕ КАРАШ НАСИЛА ДА ПУША? ВСЕ ЕДНО НЯКОЙ НАРКОМАН СЕДНАЛ ДО ТЕБ НАСИЛА ДА ТИ ЗАБОДЕ ИГЛАТА С НАРКОТИКА. АЙ СИКТИР!!! СМЯТАХ,ЧЕ ГОВОРЯ НА БЪЛГАРСКИ С МИСЛЕЩИ ХОРА,А НЕ С БОКЛУЦИ. ЛЪГАЛ СЪМ СЕ. ТОВА Е ИЗМЕТ И ПАПЛАЧ.

Говньо, с какво се дрогираш? Знам ви много добре. Цигари не пушите и пискате като ощипани, защото прикривате че всъщност сте на други наркотици, които наистина са опасни и реално отнемат живот. Не като тютюна само на хартия. Коментара ти е доста агресивен, което говори няколко неща. 1.Tи си неудовлетворен от живота и това те кара да беснееш. Явно доходите ти са ниски. Следователно е нормално да завиждаш на щастливите хора. 2.Cъбрал си много злоба, което означава, че често са те подигравали. Bероятно още от училище, но със сигурност продължава и днес. 3.Тук може да греша, но подозирам че си на анаболи. Те водят до необоснована агресия, говорене на глупости и проблеми с граматиката. Като доказателство за това предположение посочвам факта, че пишеш с голями букви, а това на виртуален език означава да крещиш. 4.В случай че още не си забелязал, нека да те предупредя: употребата на анаболи води до смаляване на половия орган. Hе е обида, казвам го честно. Hе знам защо е така, но има доста литература по въпроса. Първо провери вместо да ме обвиниш в лъжа. Та помисли дали има полза да дрънкаш глупости по форумите.
цитирай
119. анонимен - Пушенето е дискриминация, нару...
03.06.2012 01:16
анонимен написа:
Пушенето е дискриминация,нарушение на човешките права и нанасяне на тежка телесна повреда на непушачите. Както и ограничаване на техните човешки права. И правото им на избор. Каквото нямат на практика. Пушачът може да не запали цигара,а непушачът не може да спре да диша,нали?

НЕПУШАЧИТЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА НАСИЛИЕ И ДИСКРИМИНАЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. ПРАВАТА ИМ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ПО НИКАКЪВ НАЧИН. КАКТО ЗДРАВЕТО И ЖИВОТЪТ ИМ,ТЕХНИЯ И НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И БЛИЗКИ. ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА ИНФОРМИРАМЕ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И БРЮКСЕЛ ЗА КОЕТО. АКО ТРЯБВА ЩЕ СТИГНЕМ И ДОТАМ. И ДО СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ. В БЕГЕ СМЕ ПОДЛОЖЕНИ НА ГЕНОЦИД И НАСИЛСТВЕНО ТРОВЕНЕ. КОЕТО НЕ ЖЕЛАЕМ,НО НИ СЕ НАЛАГА С БРУТАЛЕН ТЕРОР И НАСИЛИЕ.

Имам сериозно възражение. Спри да ми дишаш въздуха, че не остана кислород за мен. Крадец на въздух. Масов убиец си ти и ще те топна в Брюксел.
цитирай
120. анонимен - Говньо, с какво се дрогираш? Знам ...
03.06.2012 08:17
анонимен написа:

Говньо, с какво се дрогираш? Знам ви много добре. Цигари не пушите и пискате като ощипани, защото прикривате че всъщност сте на други наркотици, които наистина са опасни и реално отнемат живот. Не като тютюна само на хартия.


Лайньо! С нищо не се дрогирам за разлика от теб. Който пуши, той обикновено пуши и трева. Който пуши трева,той шмърка и си боде иглите и се дрогира. Тъй че едното върви с другото. Няма как да си пушач без да си наркоман! А следователно си отрепка и измета на обществото ни.
4. Аз анаболи не вземам. Обаче никотинът води до атрофия на мозъка. Длъжен съм да те предупредя. Направи справка. Има доста литература по въпроса. Мозъкът на пушача атрофира и затова драска простотии като теб. Никотинова деменция,какво да се прави?
ТЮТЮНЪТ НЕ Е САМО ВРЕДЕН НА ХАРТИЯ,А Е ВРЕДЕН РЕАЛНО! НАЙ-МАЛКОТО ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ДЪВЧЕ ТЮТЮНА,А ГО ПУШИ. А ПУШЕНЕТО Е ПРОЦЕС НА ГОРЕНЕ,ПРИ КОЙТО СЕ ОТДЕЛЯТ ОТРОВНИ ГАЗОВЕ И ВЕЩЕСТВА. САМОТО ПУШЕНЕ Е ВЕЧЕ СУПЕРВРЕДНО НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СЕ ПУШИ НИКОТИН ИЛИ СУХА ТРЕВА ИЛИ ДРУГО НЕЩО. ДУМАТА "ПУША" ИДВА ОТ ПУШЕК,ЛАЙНЬО!
А ПУШЕКЪТ Е ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНО. ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ,ЧЕ ДИМЪТ,ВЪГЛЕРОДНИЯТ ОКСИД И ДИОКСИД СА НЕЩО ПОЛЕЗНО. ДРИСЛЬО!

ВРЕДАТА Е ЗАЛОЖЕНА ОЩЕ В САМОТО СМЪРДЯЩО ПУШЕНЕ,ПИКЛЬО! И В НЕПОЗВОЛЕНОТО ОБГАЗЯВАНЕ НА ОКОЛНИТЕ С ВРЕДНИ,ТОКСИЧНИ ВЕЩЕСТВА. КРЕТЕНЧЕ!
цитирай
121. анонимен - Говньо, с какво се дрогираш? Знам ...
03.06.2012 09:56
анонимен написа:
анонимен написа:

Говньо, с какво се дрогираш? Знам ви много добре. Цигари не пушите и пискате като ощипани, защото прикривате че всъщност сте на други наркотици, които наистина са опасни и реално отнемат живот. Не като тютюна само на хартия.


Лайньо! С нищо не се дрогирам за разлика от теб. Който пуши, той обикновено пуши и трева. Който пуши трева,той шмърка и си боде иглите и се дрогира. Тъй че едното върви с другото. Няма как да си пушач без да си наркоман! А следователно си отрепка и измета на обществото ни.
4. Аз анаболи не вземам. Обаче никотинът води до атрофия на мозъка. Длъжен съм да те предупредя. Направи справка. Има доста литература по въпроса. Мозъкът на пушача атрофира и затова драска простотии като теб. Никотинова деменция,какво да се прави?
ТЮТЮНЪТ НЕ Е САМО ВРЕДЕН НА ХАРТИЯ,А Е ВРЕДЕН РЕАЛНО! НАЙ-МАЛКОТО ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ДЪВЧЕ ТЮТЮНА,А ГО ПУШИ. А ПУШЕНЕТО Е ПРОЦЕС НА ГОРЕНЕ,ПРИ КОЙТО СЕ ОТДЕЛЯТ ОТРОВНИ ГАЗОВЕ И ВЕЩЕСТВА. САМОТО ПУШЕНЕ Е ВЕЧЕ СУПЕРВРЕДНО НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СЕ ПУШИ НИКОТИН ИЛИ СУХА ТРЕВА ИЛИ ДРУГО НЕЩО. ДУМАТА "ПУША" ИДВА ОТ ПУШЕК,ЛАЙНЬО!
А ПУШЕКЪТ Е ПОСЛЕДНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОЛЕЗНО. ЗА ПРЪВ ПЪТ ЧУВАМ,ЧЕ ДИМЪТ,ВЪГЛЕРОДНИЯТ ОКСИД И ДИОКСИД СА НЕЩО ПОЛЕЗНО. ДРИСЛЬО!

ВРЕДАТА Е ЗАЛОЖЕНА ОЩЕ В САМОТО СМЪРДЯЩО ПУШЕНЕ,ПИКЛЬО! И В НЕПОЗВОЛЕНОТО ОБГАЗЯВАНЕ НА ОКОЛНИТЕ С ВРЕДНИ,ТОКСИЧНИ ВЕЩЕСТВА. КРЕТЕНЧЕ!

Очевидно скоро не си изпитвал удоволствие от живота. Вероятно поради липса на средства. Ниското ти образование личи отдалече, а реакциите вече потвърдиха, че си на анаболи. Точно невротици като теб умират от рак. Мозъка атрофирал! Малоумен кретен. Отдавна е доказано, че ефекта е точно обратния, но за да го знаеш трябва да прочетеш някоя книга вместо да наблягаш на порното. Едно ще те успокоя: мастурбацията не води до затъпяване, така че продължавай в същия дух :))) Друг път не пиши коментари от тоалетната, нищо че там си сред роднини :)))
цитирай
122. анонимен - Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти ...
03.06.2012 10:04
анонимен написа:
анонимен написа:
Нищо нищо. Ти па че ми додиш. Ке ти кажем аз на тебе :))))

мартинстронгсмалкатапишчица


Сигнализирам автора на блога за обиден и неуместен коментар! П.С. Коментарът не е срещу мен


Мартинстронг, защо се включваш анонимно? Не разбрах кое отричаш: че си мартинстронг или че пишката ти е малка? И защо толкова те притесни като се заговори за размера :))
цитирай
123. анонимен - Какво разбрах дотук
03.06.2012 11:28
Че пушачите сме неграмотни буклуци, като ме види някой да пуша ще ме пребие (но защо досега никой не ми е казал и една думичка на улицата). Извинете прекалено грамотни непушещи дами и господа това че пуша не значи че съм тъп от втори до 10 клас нямам друга оценка по различна от 5 или 6. Това е просто личен избор в големите ресторанти имаше остъклени помещения в които нямаше начин да влезне цигарен дим (до колкото знае неграмотното ми мозъче стъклото е доста добър изолатор). Но не мишоците сега искат да се почувстват значими трябва да останат в историята със злобата си.. добре нека спрем да ходим по заведения да видят как ще фалират всичките (3,5млн пушачи в България). Нека и да не пушим държавата печели по 1.10лв на кутия цялата икономика ще се срине ще падне на колене пред пушещите :)
цитирай
124. анонимен - За смешниците пушачи
03.06.2012 11:47
Тук някой,май нещо се опитва да ми каже, ама само си пръцка (образно казано) , като явно не разбира откъде пиша, защото нито пиша неграмотно, нито пиша от село, камоли пък от затвора, а като ги слушам хората по улиците как говорят...всяка втора дума им е на изостанал диалект. И ми говори за някакви дупки...и че излизал от тях..... то така се съди за другите.
Така е .... смел е човека, ама най-много да си върже краката на фльонга ! Колкото до това дали ме е страх.... не ме е страх ...но нямам намерение да се занимавам с пръдльовци. Аз казах вече мнението си за всички пушачи до един. Те са ТЪПАНАРИ !
цитирай
125. анонимен - И за същия чекиджия, пред компа, дето се мъчи да ме заплашва !
03.06.2012 11:50
Аз не познавам Мара с петте баджака, и със сигурност съм постигнал много повече от теб, защото ти виждаш само до върха на цигарката :)
цитирай
126. анонимен - Мамо, мамо, аз не пуша! И кво от това ...
03.06.2012 12:13
Мамо, мамо, аз не пуша! И кво от това като си все сам? Спести си отричането, защото съм го виждал. Злобеещи самотници, които гледат живота отстрани и си повтарят, че нямат нужда от това онова. Pазполагат с трима познати на кръст, които подобно на тях мразят всеки забавляващ се човек. Cамо изпаднал задръстеняк може да нарича това живот.
цитирай
127. анонимен - Че пушачите сме неграмотни букл...
03.06.2012 12:17
анонимен написа:
Че пушачите сме неграмотни буклуци, като ме види някой да пуша ще ме пребие (но защо досега никой не ми е казал и една думичка на улицата). Извинете прекалено грамотни непушещи дами и господа това че пуша не значи че съм тъп от втори до 10 клас нямам друга оценка по различна от 5 или 6. Това е просто личен избор в големите ресторанти имаше остъклени помещения в които нямаше начин да влезне цигарен дим (до колкото знае неграмотното ми мозъче стъклото е доста добър изолатор). Но не мишоците сега искат да се почувстват значими трябва да останат в историята със злобата си.. добре нека спрем да ходим по заведения да видят как ще фалират всичките (3,5млн пушачи в България). Нека и да не пушим държавата печели по 1.10лв на кутия цялата икономика ще се срине ще падне на колене пред пушещите :)

И аз се питам същото :-))) Пуша където пожелая. Гледат ме и мълчат, но по форумите са бабаити. хохохо Cмехурковци на квадрат. Hека ми рекне нещо. Като му зашия два шамара ще забрави забрани и све.
цитирай
128. анонимен - За малоумните пушачи
03.06.2012 12:18
"111. анонимен
Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли?"

А бре ти си голям клоун, честно..... Хайде да дадем тогава и на бебетата, а ? Какво ще кажеш, щом закона е за всички..... Трябва да ти намерим някъде един Булгаристан на теб, че чак тук се усеща как смърдиш на цигари (евтини цигари - като теб) и алкохол....алкохолът е фермент ,ако не знаеш, а той се съдържа в екстрементите (тази дума вероятно не ти е позната) !
Жалки сте, жалки! Като искаш да пушиш се затвори в някой нужник на село, и там си пуши! Аре бай, че ми омръзна да се занимавам с вас.
УРА! ЗАБРАНИХА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО в закрити и обществени места!
цитирай
129. анонимен - http://de. wikipedia. org/wik...
03.06.2012 13:26
http://de.wikipedia.org/wiki/Tabakrauchen
цитирай
130. анонимен - Че пушачите сме неграмотни букл...
03.06.2012 13:30
анонимен написа:
Че пушачите сме неграмотни буклуци, като ме види някой да пуша ще ме пребие (но защо досега никой не ми е казал и една думичка на улицата). Извинете прекалено грамотни непушещи дами и господа това че пуша не значи че съм тъп от втори до 10 клас нямам друга оценка по различна от 5 или 6.


Прочети това http://de.wikipedia.org/wiki/Tabakrauchen
цитирай
131. анонимен - "111. анонимен Абе на вас ...
03.06.2012 13:35
анонимен написа:
"111. анонимен
Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли?"

А бре ти си голям клоун, честно..... Хайде да дадем тогава и на бебетата, а ? Какво ще кажеш, щом закона е за всички..... Трябва да ти намерим някъде един Булгаристан на теб, че чак тук се усеща как смърдиш на цигари (евтини цигари - като теб) и алкохол....алкохолът е фермент ,ако не знаеш, а той се съдържа в екстрементите (тази дума вероятно не ти е позната) !
Жалки сте, жалки! Като искаш да пушиш се затвори в някой нужник на село, и там си пуши! Аре бай, че ми омръзна да се занимавам с вас.
УРА! ЗАБРАНИХА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО в закрити и обществени места!

Овцете чакат да ги водиш на паша. Марш в обора. Неграмотник дрогиран. И не ми пробутвай хероин. Предпочитам никотина.
цитирай
132. анонимен - Където не съм решил там не съм зап...
03.06.2012 13:37
Където не съм решил там не съм запалил. Чакам някой да ми попречи. Къде сте путьовци? Посочете място и още днес ще запаля там.
цитирай
133. анонимен - Където не съм решил там не съм зап...
03.06.2012 13:58
анонимен написа:
Където не съм решил там не съм запалил. Чакам някой да ми попречи. Къде сте путьовци? Посочете място и още днес ще запаля там.


Мангал!!!
цитирай
134. анонимен - За отворения пушач
03.06.2012 14:06
"132. анонимен - Където не съм решил там не съм зап...
13:37
Където не съм решил там не съм запалил. Чакам някой да ми попречи. Къде сте путьовци? Посочете място и още днес ще запаля там."

Аре, (понеже си магаре, тъпо и инато) като си толкова отракан запали в сградата на Министерския съвет :)
Ти си Булгариндрисльо :) Шамандура :) Празната кратуна :)
цитирай
135. анонимен - Аре да те видим , смешник !
03.06.2012 14:07
Аре да те видим , смешник !
цитирай
136. анонимен - Аре да те видим, смешник ! Тъ...
03.06.2012 14:13
анонимен написа:
Аре да те видим , смешник !


Тъпак!!!
цитирай
137. анонимен - "132. анонимен - Където не съм ...
03.06.2012 15:02
анонимен написа:
"132. анонимен - Където не съм решил там не съм зап...
13:37
Където не съм решил там не съм запалил. Чакам някой да ми попречи. Къде сте путьовци? Посочете място и още днес ще запаля там."

Аре, (понеже си магаре, тъпо и инато) като си толкова отракан запали в сградата на Министерския съвет :)
Ти си Булгариндрисльо :) Шамандура :) Празната кратуна :)

Ако бях тъп миризлив непушач, вонящ на кофа за боклук вместо на готин тютюн, сега щях да кажа окей утре съм там. Hо за разлика от плешив маймун като теб нямам навика да се изхвърлям по форумите като чекия на пясък. В министерския съвет няма да запаля, много ясно. Имах предвид обществените места, за които много се радвате, че не се пуши. Вчера например пафках в едно кафе. Bратата беше отворена и на практика изобщо не пречеше на маймуните наоколо. Bъпреки това гледаха намусено и мълчаха, но никой дума не обели. Tи щеше да направиш същото. Да си траеш и тихо да недоволстваш. Ясно ли е цинга манга :-)) тичай да крадеш жица. Чалгаджия вмирисан на пот :-))
цитирай
138. анонимен - анонимен- най после стигнахме до истината
03.06.2012 16:50
анонимен написа:
Брей, че то станало хубава дискусия. Е като се изключат глупостите и простотийките... Ако някой каже, че пушенето е полезно значи е глупак, но и ако някой почне да го забранява със закон за мен също е глупак. Разберете тъпо е обществото да се дели на пушачи и непушачи. За мен всеки има право да си реши сам дали ще пуши или не, дали ще пие или не, дали ще се е.. или не. Със забрани тези неща не могат да регулират. Постоянна разяснителна кампания ще свърши много по-добра работа. А режима до 01.06 бе що-годе читав и вършеше работа и затова считам, че това изменение в Закона за здравето си е малоумие(това е първоначалната тема на постинга). Да се развали нещо което работи е лесно и ние българите сме царе на това. А от новия режим ще има само ненужни конфликти, които ще донесат загуба на държавата, разправии между хората и някой и друг лев на инспекторите. Ако това е умно... тури му пепел
Ицко

опа най после стигнахме до истината.на управляващите изобщо не им пука кой пуши и кой не нито са загрижени за нашето здраве,а да уредят многобройните си роднини и познати на държавната трапеза.тези инспектори ще си получават тлъстите заплати и 80% бонуси към тях пари пак платени от нещастния данъкоплатец т.е. от нас за да клатят въздуха и случайно ако им попадне някой пушещ пред очите да понапълнят съдрания бюджет на Дянков пак от нашите пари.мъдрите хора ненапразно са казали:"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари".вие продължавайте тук да се джавкате и обиждате едни други като подивели кучета те властниците точно това искат.как иначе ще ви отвлекат вниманието от скъпия ток ,горива и засилващата се инфлация която изяжда оскъдните ни пари всеки ден.вмвсто да се обиждате едни други позамислете се и сами ще стигнете до същината на проблема:"трудния живот в България"
цитирай
139. анонимен - опа най после стигнахме до ист...
03.06.2012 17:02
анонимен написа:

опа най после стигнахме до истината.на управляващите изобщо не им пука кой пуши и кой не нито са загрижени за нашето здраве,а да уредят многобройните си роднини и познати на държавната трапеза.тези инспектори ще си получават тлъстите заплати и 80% бонуси към тях пари пак платени от нещастния данъкоплатец т.е. от нас за да клатят въздуха и случайно ако им попадне някой пушещ пред очите да понапълнят съдрания бюджет на Дянков пак от нашите пари.мъдрите хора ненапразно са казали:"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари".вие продължавайте тук да се джавкате и обиждате едни други като подивели кучета те властниците точно това искат.как иначе ще ви отвлекат вниманието от скъпия ток ,горива и засилващата се инфлация която изяжда оскъдните ни пари всеки ден.вмвсто да се обиждате едни други позамислете се и сами ще стигнете до същината на проблема:"трудния живот в България"



Не ме интерсува кои са управляващите и кои са властниците! Искам да не бъда тровен аз и семейството ми. Накрая някой хубав божи ден ще ми падне пердето. И някой пушач до мен ще изплюе вонящата цигара! Заедно с всичките зъби в устата си! Ха да видим ще може ли после да пуши с изкуствено чейне!
цитирай
140. анонимен - анонимен
03.06.2012 17:17
господа и госпожи непушачи не ви ли е неудобно да пишете такива простотии и закани тук във форума.я помислете вие също имате приятели които пушат ако прочетат цялата тази помия която изливате тук дали ще ви бъдат повече приятели? съмнявам се по скоро не,ако аз разбера че мои приятели пишат такива простотии само за това че аз пуша а те не уверявам ви повече няма да ми бъдат приятели.всеки си има своите пороци но трябва да има и някаква толерантност.
цитирай
141. анонимен - Ареее
03.06.2012 17:54
Добре айде сега лятото ще ходя по заведения примерно но зимата кво ще стане?! Всичко празно леш и мор.. Аз и още двама от моята компания пушим (10) човека. Заради нас останалите биха отишли някъде където не се пуши досега на никой мой приятел не му е пречели че пуша :)
цитирай
142. анонимен - Добре айде сега лятото ще ходя по ...
03.06.2012 19:31
анонимен написа:
Добре айде сега лятото ще ходя по заведения примерно но зимата кво ще стане?! Всичко празно леш и мор.. Аз и още двама от моята компания пушим (10) човека. Заради нас останалите биха отишли някъде където не се пуши досега на никой мой приятел не му е пречели че пуша :)


Няма ли работа за теб безделнико,че по цял ден по заведенията висиш? :)
цитирай
143. thedarkangel1977 - зимата. . . пускаш планета на макс - ...
03.06.2012 23:50
зимата...
пускаш планета на макс - чалга да гърми...
събираш тайфата от 10 човека...
почвате да пафкате... да пиете... да кълчите кълки на чалгийката...
а кат прегладнеете, правите поръчка за ядене от някоя пицария или кръчма - и ви го носят след половин час. нема да готвите, нема да цапате тенджери и тигани...
цитирай
144. анонимен - Динков
04.06.2012 01:56
Ако изменението в Закона за здравето в частта му за тютюнопушенето е целял да се получи подобна простащина значи е успял. Темата на постинга е дали е малоумие тази промяна. Ако нормален човек без значение дали пуши или не пуши прочете горните простотийки, ще разбере, че наистина е малоумие.
Ицко
цитирай
145. анонимен - опа най после стигнахме до ист...
04.06.2012 08:55
анонимен написа:
анонимен написа:

опа най после стигнахме до истината.на управляващите изобщо не им пука кой пуши и кой не нито са загрижени за нашето здраве,а да уредят многобройните си роднини и познати на държавната трапеза.тези инспектори ще си получават тлъстите заплати и 80% бонуси към тях пари пак платени от нещастния данъкоплатец т.е. от нас за да клатят въздуха и случайно ако им попадне някой пушещ пред очите да понапълнят съдрания бюджет на Дянков пак от нашите пари.мъдрите хора ненапразно са казали:"каквото и да ти говорят да знаеш че става дума за пари".вие продължавайте тук да се джавкате и обиждате едни други като подивели кучета те властниците точно това искат.как иначе ще ви отвлекат вниманието от скъпия ток ,горива и засилващата се инфлация която изяжда оскъдните ни пари всеки ден.вмвсто да се обиждате едни други позамислете се и сами ще стигнете до същината на проблема:"трудния живот в България"



Не ме интерсува кои са управляващите и кои са властниците! Искам да не бъда тровен аз и семейството ми. Накрая някой хубав божи ден ще ми падне пердето. И някой пушач до мен ще изплюе вонящата цигара! Заедно с всичките зъби в устата си! Ха да видим ще може ли после да пуши с изкуствено чейне!


дано попаднеш на някой каратист че да ти разкаже играта.ще ти сложи на тебе изкуствено чене и ще продължи да си пуши
цитирай
146. silvia0505 - Искам да споделя до къде стига бъ...
04.06.2012 09:11
Искам да споделя до къде стига българската простотия и невежество!Случи ми се следното:в заведение,на масите отвън, където пушенето е разрешено,естествено няма места.Само на една единствена маса има само едно свободно място.Питам учтиво дали мога да седна и господина ми кани...Сядам, вадя цигара, двете"дами" на възраст над средната гракват в един глас, да не пуша, защото било забранено!Естествено, че бях в правото си,но не влязох в такъв нагласен и глупав спор, защото аз съм пушач, а не откровен простак за какъвто ме бяха взели и явно искаха да ми провокират!
цитирай
147. solinvictus - Браво на бат Бойко, бях сигурен, че ...
04.06.2012 11:27
Браво на бат Бойко , бях сигурен ,че нямаше да го приеме ,но...Това е европейската поолитика на "белите" държави дето много олигофренски джурналисти постоянно тръбят ,че сме били анадолци , ориенталци и т.н. все турски мурафети!
Пък на пушачите никой не им забранява да пушат ,това могат да го правят на чист въздуу и плачът им е твърде заблуждаващ.Въпросът е сега да се глобяват ,това е европейска ценност за въвеждане на "съзнание у гражданите" - така е у "белите" държави!
цитирай
148. анонимен - Динков
04.06.2012 12:06
Съпругата ми след 30 години пушене преди 2 г. ги отказа. Но това бе неен избор. Просто разбра, че нейното си го е изпушила. Синът ми е на повече от 30 г. но не пуши. Повечето от тяхната компания са не пушачи, един-двама пушат но си имат търпимост и се съобразяват едни с други. Начина да се ограничи пушенето е чрез постоянни разяснителни кампании, а не чрез насилие (забрани). Не разбрахме ли, че насила хубост не става.
цитирай
149. анонимен - Съпругата ми след 30 години пушене ...
04.06.2012 12:25
анонимен написа:
Съпругата ми след 30 години пушене преди 2 г. ги отказа. Но това бе неен избор. Просто разбра, че нейното си го е изпушила. Синът ми е на повече от 30 г. но не пуши. Повечето от тяхната компания са не пушачи, един-двама пушат но си имат търпимост и се съобразяват едни с други. Начина да се ограничи пушенето е чрез постоянни разяснителни кампании, а не чрез насилие (забрани). Не разбрахме ли, че насила хубост не става.


ето един напълно разумен коментар написан от мъдър човек.жалко че такива вече рядко се срещат в интернет.моите адмирации господине.дано и тези които изливат цялата си злост тук и поливат с помия всеки който се опита да напише своя гледна точка.дано един ден се научат как се води дискусия в което дълбоко се съмнявам.
цитирай
150. анонимен - Браво на бат Бойко, бях сигурен, че ...
04.06.2012 12:38
solinvictus написа:
Браво на бат Бойко , бях сигурен ,че нямаше да го приеме ,но...Това е европейската поолитика на "белите" държави дето много олигофренски джурналисти постоянно тръбят ,че сме били анадолци , ориенталци и т.н. все турски мурафети!
Пък на пушачите никой не им забранява да пушат ,това могат да го правят на чист въздуу и плачът им е твърде заблуждаващ.Въпросът е сега да се глобяват ,това е
европейска ценност за въвеждане на "съзнание у гражданите" - така е у "белите" държави!


хайде спри се с тази европейска политика в самата Европа вече се усетиха че прекалиха със забраните и сега пренареждат правилата къде може да се пуши и къде не.аз самия не пуша но ми е чудно защо нашия закон за пушенето много ми прилича на законите за негрите през 50те-60те години на 20 век в САЩ не мислите ли?
цитирай
151. анонимен - Искам да споделя до къде стига бъ...
04.06.2012 12:45
silvia0505 написа:
Искам да споделя до къде стига българската простотия и невежество!Случи ми се следното:в заведение,на масите отвън, където пушенето е разрешено,естествено няма места.Само на една единствена маса има само едно свободно място.Питам учтиво дали мога да седна и господина ми кани...Сядам, вадя цигара, двете"дами" на възраст над средната гракват в един глас, да не пуша, защото било забранено!Естествено, че бях в правото си,но не влязох в такъв нагласен и глупав спор, защото аз съм пушач, а не откровен простак за какъвто ме бяха взели и явно искаха да ми провокират!


правилно си постъпил с такива склеротирали дами не се спори на тях само се показва мястото което заемат под слънцето.в такива случаи по умния отстъпва.от друга страна струва ли си да си хабиш нервите с две склеротички то и без това животът ни не е лесен
цитирай
152. анонимен - Ако изменението в Закона за здра...
04.06.2012 12:52
анонимен написа:
Ако изменението в Закона за здравето в частта му за тютюнопушенето е целял да се получи подобна простащина значи е успял. Темата на постинга е дали е малоумие тази промяна. Ако нормален човек без значение дали пуши или не пуши прочете горните простотийки, ще разбере, че наистина е малоумие.
Ицко


защо ли този закон ми прилича на законите за негрите през 50те-60те години на миналия век в САЩ.здравеопазването ни е пълен провал,а тези от жълтия паваж се загрижили за здравето на непушачите.смешно и тъжно.
цитирай
153. анонимен - Добре айде сега лятото ще ходя по ...
04.06.2012 13:02
анонимен написа:
анонимен написа:
Добре айде сега лятото ще ходя по заведения примерно но зимата кво ще стане?! Всичко празно леш и мор.. Аз и още двама от моята компания пушим (10) човека. Заради нас останалите биха отишли някъде където не се пуши досега на никой мой приятел не му е пречели че пуша :)


Няма ли работа за теб безделнико,че по цял ден по заведенията висиш? :)


тебе пък какво те интерисува момчето работи или не.когато ти му дадеш пари да си купи цигари тогава можеш да го наричаш безделник.много започнахте да се бъркате в личния живот на другите темата "е закона за забрана на пушенето на обществени места"или пиши по темата или недей да спамиш форума.
цитирай
154. анонимен - зимата. . . пускаш планета на макс - ...
04.06.2012 13:18
thedarkangel1977 написа:
зимата...
пускаш планета на макс - чалга да гърми...
събираш тайфата от 10 човека...
почвате да пафкате... да пиете... да кълчите кълки на чалгийката...
а кат прегладнеете, правите поръчка за ядене от някоя пицария или кръчма - и ви го носят след половин час. нема да готвите, нема да цапате тенджери и тигани...


идеята е добра и аз ще я приложа с моите приятели ще се събираме ще се веселим и ще си пушим по домовете. да оставим непушачите да правят оборота на заведенията:))))
цитирай
155. анонимен - Така е. Досега и за двете страни и...
04.06.2012 13:31
анонимен написа:
Така е. Досега и за двете страни имаше място по заведенията. Не разбирам, какъв им е проблемът на непушачите, че искат тотална забрана.


проблемът им е че и те не знаят какво искат.умират от удоволствие че на някого нещо са забранили това им дава самочуствие.тъй като в реалния живот те такова нямат избиват си комплексите във форума мислят си че това ги прави "велики"че от тях нещо зависи.напразно може след време друг парламент да отмени този безумен закон и тогава какво правим?
цитирай
156. анонимен - Ние сме близо 3 милиона пушачи. И...
04.06.2012 13:36
apostapostoloff написа:
Ние сме близо 3 милиона пушачи. Имаме близо година да се организираме агале- агале в Интернет и на изборите да ги свалим от власт, като в плика вместо бюлетина турим по един фас.


супер да вземем да го направим та да видим какво ще запеят тогава кандидатите за власт и привилегии.
цитирай
157. анонимен - Чудя се и се мая, да се смея ли с тази ...
04.06.2012 13:43
pcelata написа:
Чудя се и се мая,да се смея ли с тази забрана или не? Искам само да попитам- като толкова са се загрижили за здравето на децата,и въобще за нас...Къде са,когато деца имат нужда от пари за трансплантаций;къде са,когато домове за сирачета живеят в мизерни условия;къде са,когато докторите морат децата ни(поредния пиянски случай,с момичето от Видин);къде са,когато...и тн...Дали има нъжда да припомням? Ние като зрели хора,имаме право на личен избор.На нашия избор!!! А не некъв си плъх,да ми заповядва.Кои са те? Правителството? Майка,баща? Подкрепям те и ще се включа и в стачка,ако има такава.


даа когато в държавата са се натрупали толкова много пролеми властниците ги няма те винаги са отсъстващи.нищо не виждат и не чуват живеят в своя измислен свят,а за нас се сещат само когато наближат изборите
цитирай
158. анонимен - "111. анонимен Абе на вас ...
04.06.2012 14:02
анонимен написа:
"111. анонимен
Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли?"

А бре ти си голям клоун, честно..... Хайде да дадем тогава и на бебетата, а ? Какво ще кажеш, щом закона е за всички..... Трябва да ти намерим някъде един Булгаристан на теб, че чак тук се усеща как смърдиш на цигари (евтини цигари - като теб) и алкохол....алкохолът е фермент ,ако не знаеш, а той се съдържа в екстрементите (тази дума вероятно не ти е позната) !
Жалки сте, жалки! Като искаш да пушиш се затвори в някой нужник на село, и там си пуши! Аре бай, че ми омръзна да се занимавам с вас.
УРА! ЗАБРАНИХА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО в закрити и обществени места!


като толкова много се радваш поне прочете ли закона.достатъчно много вратички има за заобикаляне.утре ще си купя електонна цигара или противоастматични билкови и ще пуша където си искам.ако някой се опита да ме санкционира провала му е сигурен всеки съд ще признае че това което пуша не е тютюн защото само пушенето на тютюневи изделия се санкционира.не само ще ми отменят глобата ами и ще ми платят разноските.
цитирай
159. анонимен - анонимен-пушачите и изборите
04.06.2012 14:15
ние сме повече от три милиона пушачи в България.да се заемем да се организираме чрез ИНТЕРНЕТ и социалните мрежи и след една година на изборите да се види че и от нас нещо зависи и може да се промени.изборът-празна бюлетина, избори до дупка и митинги в цяла България за отмяна на този дискриминационен закон.тогава ще видим какво ще запеят кандидатите за власт и привилегии.
цитирай
160. анонимен - Динков
04.06.2012 14:48
Написах постинг по тази тема. Заглавието е "Пушене.Насила хубост не става". Ако на някой му е интересно може да го прочете. Слава богу, поне писането в блог.бг не са го подложили на тотален контрол...
Ицко
цитирай
161. анонимен - Вечна им памет!За "весели...
04.06.2012 15:10
анонимен написа:
анонимен написа:
Вечна им памет!За "веселия" им нрав. Сега са задръстени с пръст на два метра под земята. Хахахаахх!


Умряха млади,но "весели". Живяха кратко,но славно както искат. Амииин! Лека им пръст!


по добре кратко но славно отколкото дълго и нищожно
цитирай
162. анонимен - Към N21: Моля да не ми излизате с н...
04.06.2012 16:42
Към N21: Моля да не ми излизате с номера, че в училище пропушвали само пропадналите ученици, които завиждали за успеха на отличниците. Аз съм на 20, пропуших на 14 и абсолютно винаги съм имала отличен успех и даже завърших като отличник на випуска. Почти всички мои съученици имаха висок успех въпреки че пушеха, така че твърдението ви е тотално грешно и пропито със злоба
цитирай
163. анонимен - За мизерните пушачи, пък било те и с електронни цигари !!!
04.06.2012 19:51
анонимен написа:
анонимен написа:
"111. анонимен
Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли?"

А бре ти си голям клоун, честно..... Хайде да дадем тогава и на бебетата, а ? Какво ще кажеш, щом закона е за всички..... Трябва да ти намерим някъде един Булгаристан на теб, че чак тук се усеща как смърдиш на цигари (евтини цигари - като теб) и алкохол....алкохолът е фермент ,ако не знаеш, а той се съдържа в екстрементите (тази дума вероятно не ти е позната) !
Жалки сте, жалки! Като искаш да пушиш се затвори в някой нужник на село, и там си пуши! Аре бай, че ми омръзна да се занимавам с вас.
УРА! ЗАБРАНИХА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО в закрити и обществени места!


като толкова много се радваш поне прочете ли закона.достатъчно много вратички има за заобикаляне.утре ще си купя електонна цигара или противоастматични билкови и ще пуша където си искам.ако някой се опита да ме санкционира провала му е сигурен всеки съд ще признае че това което пуша не е тютюн защото само пушенето на тютюневи изделия се санкционира.не само ще ми отменят глобата ами и ще ми платят разноските.




Пробвай, да видим!
И на теб и на онова дете на спукан презерватив (пушача пред бабички , които много ясно, че нищо няма да му кажат), дето с педерастки страхливи усмивчици ме праща за жица ще кажа:
"Като улични псета не можете да бъдете надлаяни" !
цитирай
164. анонимен - България е създадена през 680 година
04.06.2012 19:57
България е създадена през 680 година , но е призната от Византийската империя през 681, въпросът е неточен !
цитирай
165. анонимен - "111. анонимен Абе на вас ...
05.06.2012 08:46
анонимен написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
"111. анонимен
Абе на вас забраните са ви голяма мания нещо. Кво ще кажеш да си разменим ролите? От утре пушенето става задължително. Ще пафкаш ли?"

А бре ти си голям клоун, честно..... Хайде да дадем тогава и на бебетата, а ? Какво ще кажеш, щом закона е за всички..... Трябва да ти намерим някъде един Булгаристан на теб, че чак тук се усеща как смърдиш на цигари (евтини цигари - като теб) и алкохол....алкохолът е фермент ,ако не знаеш, а той се съдържа в екстрементите (тази дума вероятно не ти е позната) !
Жалки сте, жалки! Като искаш да пушиш се затвори в някой нужник на село, и там си пуши! Аре бай, че ми омръзна да се занимавам с вас.
УРА! ЗАБРАНИХА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО в закрити и обществени места!


като толкова много се радваш поне прочете ли закона.достатъчно много вратички има за заобикаляне.утре ще си купя електонна цигара или противоастматични билкови и ще пуша където си искам.ако някой се опита да ме санкционира провала му е сигурен всеки съд ще признае че това което пуша не е тютюн защото само пушенето на тютюневи изделия се санкционира.не само ще ми отменят глобата ами и ще ми платят разноските.




Пробвай, да видим!
И на теб и на онова дете на спукан презерватив (пушача пред бабички , които много ясно, че нищо няма да му кажат), дето с педерастки страхливи усмивчици ме праща за жица ще кажа:
"Като улични псета не можете да бъдете надлаяни" !


Валентин Касабов от телевизия Скат вече показа този експеримент в ефир и ефекта беше поразителен.оказа се че не могат да го санционират защото пуши билкова цигара.а за електонните ако не ти е ясно нещо търсачка не е мръсна дума стига да знаеш как да я ползваш.та по темата електронната цигара не вреди не само на околните а и на този който я пуши оттук и извода:след като не вредя на никого мога да пуша навсякъде.
цитирай
166. анонимен - какво става в Брюксел
05.06.2012 10:42
новина току що по телевизия "скат"предадоха че вече се пуши в самия европейски парламент,а вече във всички нощни заведения в Брюксел може свободно да се пуши.явно умните европейски политици оцениха че са прекалили със забраните и дадоха заден ход.само ние сме по католици от папата.
цитирай
167. анонимен - какво става в Европа
05.06.2012 13:06
Държави от Европа започват да омекотяват мерките срещу тютюнопушене. "И те бяха тръгнали така рязко със забрани, видяха, че няма ефект и облекчиха режима". Франция, Германия и Италия вече са с по-лек режим за пушене - там има места само за пушачи и места за непушачи.какво излиза,че техните политици могат да превъзмогнат собственото си его и да признаят че са отишли твърде далече със забраната.в Брюксел вече се пуши дори в европейския парламент,а е разрешено пушене във всични нощни заведения.откъде е информацията:търсачка не е мръсна дума ровете се и ще намерите това което ви е нужно.а информацията за Брюксел е от телевизия "Скат" съобщена преди два часа.
вече е известно че и в нашия парламент имат намерение да преразгледат закона до тази есен и ще го коригират така ,че да няма засегнати и обидени.
цитирай
168. анонимен - Държави от Европа започват да ом...
05.06.2012 13:12
анонимен написа:
Държави от Европа започват да омекотяват мерките срещу тютюнопушене. "И те бяха тръгнали така рязко със забрани, видяха, че няма ефект и облекчиха режима". Франция, Германия и Италия вече са с по-лек режим за пушене - там има места само за пушачи и места за непушачи.какво излиза,че техните политици могат да превъзмогнат собственото си его и да признаят че са отишли твърде далече със забраната.в Брюксел вече се пуши дори в европейския парламент,а е разрешено пушене във всични нощни заведения.откъде е информацията:търсачка не е мръсна дума ровете се и ще намерите това което ви е нужно.а информацията за Брюксел е от телевизия "Скат" съобщена преди два часа.
вече е известно че и в нашия парламент имат намерение да преразгледат закона до тази есен и ще го коригират така ,че да няма засегнати и обидени.


моля ви престанете да се плюете и обиждате едни други с това нищо не постигате само създавате напрежение.вместо да спамите форума спорете цивилизовано и аргументирано като интелигентни хора
цитирай
169. анонимен - Божидар Димитров
05.06.2012 13:27
Ще цитирам интервю на Божидар Димитров поместено във "Фрогнюз":

"...Няма нищо по-лошо на този свят от разкаял се пушач, коментира Димитров забраната на тютюнопушенето. Той обаче каза, че и този път сме потвърдили старото правило, че "когато Москва пръдне, ние се насираме", сега това ставало, когато "Брюксел пръдне"..."
цитирай
170. анонимен - Ще цитирам интервю на Божидар Ди...
05.06.2012 13:37
анонимен написа:
Ще цитирам интервю на Божидар Димитров поместено във "Фрогнюз":

"...Няма нищо по-лошо на този свят от разкаял се пушач, коментира Димитров забраната на тютюнопушенето. Той обаче каза, че и този път сме потвърдили старото правило, че "когато Москва пръдне, ние се насираме", сега това ставало, когато "Брюксел пръдне"..."


да обясниш на непушач какво е електонна цигара все едно да обясняваш на абориген защо не може да улучи луната със стрелата си.
цитирай
171. анонимен - Отговор към 165. анонимен - "Опак човек "
05.06.2012 14:39
Аз знам какво е никотин, знам какво е и билка, знам е какво е електронна цигара, съмнявам се че при изпаряването на веществата не се отделят канцерогени...ето ти и едно доказателство...да си го набиеш в канчето
http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_3525.html
''.....Пет години, след като на пазара се появиха първите електронни цигари, Американската агенция по храните и лекарствата също излезе със становище, че рекламираните като напълно безвредни заместители не са безопасни и също нанасят вреди върху здравето.
Американски експерти изнесли резултати от проучване, които покачват, че в 19 вида от продаваните на пазара в САЩ електронни цигари се съдържа канцерогенното вещество нитрозамин, откриващо се и в истинските цигари.
В някои от считаните за опасни продукти е открит и диетиленгликол – вредно за здравето вещество, използвано в производството на антифриз.
Особено внимание експертите обръщат на няколко марки изпарители, на чийто етикети се твърдяло, че не съдържат никотин. При химичен анализ, обаче такъв бил открит.
Американска агенция обори твърденията за здравословната алтернатива на пушенето.Според тяхно изследване няма достатъчно доказателства, че заместителите на тютюна са безопасни в дългосрочен план. Поради липса на достатъчно данни те са забранени за продажба в много страни.''

И не ме учи как да използвам търсачката. Проблемът обаче е в това , че ти използваш само нея, НЕВЕЖ ТЪПАНАР! НАВРИ СИ ЕЛЕКТРОННАТА ЦИГАРА В никотиновата черепна кутия !!!

И да се застъпя за 169.
170, чувал ли си за трета космическа скорост? А за нещо "по-простичко" като гравитацията например ?
Може и да си чувал, ама едва ли знаеш кое всъщност предизвиква гравитацията.... А пък аз знам, че е свързано с време-пространството и с така наречената тъмна материя, а не само от размера на телата. Но друга тема е това. Но къде ти..... книжки, книжки, а не само google
цитирай
172. анонимен - бъдете внимателни когато избирате ...
05.06.2012 15:15
бъдете внимателни когато избирате течност за своята електронна цигара трябва да обърнете внимание на съдържанието - в него не трябва да присъстват каквито и да било консерванти. И разбира се трябва да имате доверие в производителя на продуктите които използвате, защото много фирми злоупотребяват с доверието на клиентите си и не винаги обявяват на опаковката цялото съдържание на продукта. Липсата на консерванти в продукта ще вигарантира и липса на канцерогенните "нитрозамини".
Допълнителна информация можете да получите на http://www.la-vape.com/.
цитирай
173. virginblack - Само за информация на тези, които ...
06.06.2012 18:54
Само за информация на тези, които подскачат от щастие. В еврпейските страни, които така се цитират тук, нещата се регулирани много лесно. В Австрия например (знаем за церберския маталитет на хората тук) има вериги заведения за пушачи и вериги заведения за непушачи, и заведения със салон за пушачи и за непушачи. Във всеки един квартал има изоблие от двата вида. Не се предлага нищо по- различно като меню или цени. Отиваш там, където искаш. Навън можеш да пушиш навсякъде и за удобство са ти сложени огромни пепелнци, за да си хвърляш фаса и пепелта. Не се пуши само в закритите станции на метрото. Дори в болници, обществени сгради и т.н. има обособено място за пушачи. На летището в Стокхолм например, вътре в самото летище, до самолета ти, има кабинки, в които да влезеш и да пушиш със силен абсорбатор. Просто е намерен компромис за всички, защотот тоталното погазване на личните ти права е в разрез с основни закони. Ако не ти харесва в съседното заведение някой да пуши... ми твой проблем. Ако наемаш жлище, пвечето ще изискат от теб да не пушиш вътре, но ако искаш да пушиш, трябва да си боядисаш преди да напуснеш. Елементарно. Никой не е нарушул правилата, защото на практика няма недоволни. Бе тровели ги били...
цитирай
174. анонимен - Пушач
06.06.2012 19:55
Не съдете, че моят порок (Пушенето) не съвпада с вашите....!!!
цитирай
175. анонимен - само дебела сопа! От друго не раз...
08.06.2012 14:01
анонимен написа:
само дебела сопа! От друго не разбират ;-)

а какво ще кажеш сопата да заиграе по тебе??
цитирай
176. анонимен - законът
10.06.2012 13:25
законът вече е факт мисля че вече всякакви коментарии са излищни.успокойте се и не се обиждайте едни други.и двете страни имаха някакво право но........законът си е закон по добре забравете и си насочете енергията в друга посока.
цитирай
177. анонимен - по добре кратко но славно отколкото ...
11.06.2012 19:55
анонимен написа:
по добре кратко но славно отколкото дълго и нищожно

Ами иди и ти при тях! Вместо да пращаш в гроба невинни хора непушачи.Прав ти път към гроба и лека ти пръст!
цитирай
178. анонимен - Към N21: Моля да не ми излизате с н...
11.06.2012 19:57
анонимен написа:
Към N21: Моля да не ми излизате с номера, че в училище пропушвали само пропадналите ученици, които завиждали за успеха на отличниците. Аз съм на 20, пропуших на 14 и абсолютно винаги съм имала отличен успех и даже завърших като отличник на випуска. Почти всички мои съученици имаха висок успех въпреки че пушеха, така че твърдението ви е тотално грешно и пропито със злоба


С паричките на тати и мама можеш и диплом със седмици да имаш!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469101
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол