Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.03.2013 20:08 - Христо Стоичков –един студентски идеал
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 8496 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageСтудентите би трябвало да са цветът на една нация. Бъдещият елит, който ще е моторът на обществото и на държавата в съвсем близкото ни бъдеще. Те би трябвало да са съвестта на нацията, хората, които винаги са в предните редици на търсещите справедливост. Навсякъде по света те са тези, които повеждат съпротивата против всяка тиранична и корумпирана власт. Така беше и в България през 1990-та и през 1997-ма. Така обаче не е днес, когато по улиците протестираха главно хора на средна възраст налегнати от грижи за насъщния, а не за свободата и правата си.

След почти едномесечни протести почти без тях, студентите обаче явно се събудиха и в сряда при езерото Ариана, представители на различни университети проведоха среща, на която поискаха участие във властта. Това според тях щяло да стане, като те станели ядрото на едно обединение с протестиращите. За свой водач те поискаха да изберат политически необвързан известен българин и се спряха на ... Христо Стоичков. Не, не греша. Студентите не избраха някой творец, не избраха човек на духа и словото. Не избраха някой достоен за подражание съгражданин. Те избраха Стоичков, човекът който преди години плачеше по погребенията на приятелите си мафиоти -същите ония мутри, от които бяха пропищели българските граждани, включително и родителите на днешните студенти. Те дори потвърдиха избора си в събота  на едно събрание в зала „Арена Армеец“ , наема за която бе заплатил бившия футболист.

Същият този Стоичков, който днес е облян от мощните струи на студентската обич, бе в средата на 90-те години лице на мафиотската групировка ВИС заедно с редица други спортисти, някои от които днес са по върховете на спортните ръководства. Дори нахално караше джипа си из центъра на София със синя лампа на предното стъкло в противоречие на всякакви правилници и закони. Бившият футболист с докторска титла е известен и с провинциалната си обидчивост и буен нрав. Всяко негово интервю предизвиква смях сред публиката, но не заради находчивите му шеги, а заради патологичната простотия изскачаща от устата му с всяка негова дума.

Студентите пропуснаха и факта, че Христо Стоичков въобще не е политически неутрален. Много пъти в последните години той не пропускаше да декларира симпатиите си към ГЕРБ и конкретно към Бойко Борисов, съгласно. На последните президентски избори той безрезервно подкрепи кандидата на Борисов за Президент –Росен Плевнелиев. Студентите сякаш обхванати от амнезия не помнят думите на бившия футболист в едно негово писмо, разпратено до медиите преди година и половина: „Аз, Христо Стоичков, заставам с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България". Изречението обаче, което може да потресе всеки и което е симптоматично за светогледа на мнозина управляващи и управлявани е:
„...Само че в България вече има мъжкари като мен, Плевнелиев и Борисов, които сме готови да стигнем до край!”

И макар, че за Борисов и Стоичков можем да кажем, че са някакви мъжкари, макар и типичните балканско-ориенталско мъжкари, от които очакваш, аха и да започнат да се тупат в гърдите викайки „булгар, булгар“, то Плевнелиев едва ли може да бъде вместен в това определение, от каквато и географска точка да го погледнеш. С изключение, ако гледате от хълмовете на Сан Франциско, може би… Но това е тема на друг, съвсем различен разговор.

Ядното в цялата тази случка е, че онези, които избраха Стоичков за лидер, не са някой провинциален футболен отбор, нито някои подивели от благоговение фенове на ритнитопковците, а са онези хора, на които ще оставим България след нас. Ядното е и че човекът, приятел на мафиотите се оказа в първите редици на онези, които искат да освободят България от властта на същите тези мафиоти. Не чух нито един от журналистите обградили Стоичков да му зададе съвсем резонния въпро, как се връзва приятелството му с вече мъртвите босове на ВИС Васил и Георги Илиеви и другаруването му със съмнителни олигарси днес с почетното му лидерство в една организация, която претендира да е символ на чистотата и честността в политиката. Подобен въпрос едва ли някога и ще му бъде зададен.

Показателното за манталитета на световноизвестния българин бе и безкрайното повтаряне от негова страна, и в сряда и в събота, на заклинанието, да не се цапало името му. Той едва ли си дава сметка обаче, че никой друг не може да изцапа името на човек така, както самият сам той.

image



Гласувай:
20



1. hristo27 - Доктор Стоичков: Здравейте, цъ...
26.03.2013 20:22
Доктор Стоичков: "
Здравейте, цървули, алма ви матерна!"

"Буенос диас, г-н Stoichkov!"
" Буенос Айрес ".
цитирай
2. born - "Подобен въпрос едва ли ня...
26.03.2013 21:17
"Подобен въпрос едва ли някога и ще му бъде зададен."
Отговорът на Доктора е известен и несъмнено е свързан с мамата на задаващия въпроса тюфлек .
цитирай
3. vencivaleri1951 - Не сте съвсем прав авторе
27.03.2013 10:54
Чел съм от дневниците на Пастернак, Корольов...Слушал съм изказвания на Елена Бонар. Ами и тримата изпадат в много силна меланхолия след смърта на Сталин.Сълзите са най малкото...Били са суциидно настроени и с много грижи близките им ги спасяват от подобни действия. И лекарска помощ! Лично и аз познавах добре една доста спорна личност и бях като разбит след неговата насилствена смърт. Плаках и на погребението му. Това прави ли ме престъпник, Патологични престъпници ли са и гореизброените? Смъртта е феномен и е безсмислено да търсим логика в отношението ни към нея. Нали си спомняш как нацията ни беше възмутена от катастрофата на Сталийски/ и с право/. Сигурно си спомняш обаче в каква покруса бяхме повечето българи при смъртта на "Гунди"? Да но той прави същото като Сталийски . Да се виним за сълзите ли???
За Стоичков: - Толкова е голям в своята професия, че е дребнаво да се заяждаме че е суетен. " Да хвърли пръв камък , на който суетата му е чужда" Вие доколкото знам сте журналист и пишещ човек. Ами то е все едно да съдим Хемингуей, Висоцки за къркането и кур...лъка им:) Вазов е кофти човек, лош министър, но гениален автор. Байрон е имал специфични отношения с природената си сестра, а Адам Смит с майка си...Пречили ни това да ги четем, да се възхищаваме от тях?
Аз имам дисертация, ползвам още три езика освен българския. Рядко/да не кажа никак/ не казвам "Мамка ти":) Тренирал съм и футбол, но го докарах до "Сливнишки герой" :) Не излезна от мен футболист, но обичам и разбирам футбола. Повочето експлузивни играчи/Меси е изключение/ са и с подобен на Стоичков Характер. Марадона,Кантона, Бест,Гаринча, Ромарио...Сега Балотели, Руни...Нужно ли е да изброявам още? Стоичков е като "пионерче" хванато да пише на чина "лоша" дума пред изцепките на гореизброените. Ще кажете, че те не се завимават с политика и ще сбъркате. Берлускони е на върха от години зарад Милан. По време на избори съм виждал във Франция спортисти начело на мероприятията. Пеле беше министър:) Помислете.
цитирай
4. starotomagare - Проблема е ,че опростяхме...
27.03.2013 13:21
до там ,че да чакаме да ни спасяват не хората които години са учили за това ,имат опит и са се доказали но не като са забогатели съмнително .Защо непрекъснато ни навират спортисти сякаш са универсалните специалисти за всякаква дейност.Само тотално монипулирани нации могат да правят от своите спортни любимци хора управляващи тяхното бъдеще и дори перспективите на потомците им в дадената държава.У нас ,прехода показа ,че именно хора уж носители на високите спортни добродетели се превърнаха дори без да свалят анцузите в престъпни босове .Това ,че сега са със скъпи костюми макар и след силна куршумена и бомбена селекция оживелите не са забравили нищо старо нито са придобили морални добродетели нито са усвоили принципите на почтенния бизнес.Няма и нищо чудно ,че тези студенти отново се крият зад колоритно спортно величие.Колко от тези завършили къде ли не ,са дечица на номенклатурата и гравитираците около нея кръгове? Старите използваха спортистите -мутри за димна завеса на основния грабеж защо не спортисти отново да им свършат мръсната работа като с тяхна помощ манипулират народа или поне се спекулира с техните имена.
цитирай
5. lado - Връзката на "студентите&...
27.03.2013 14:34
Връзката на "студентите" с тюфлека е Величко Адамов и Емо Ротманса. В Етрополе тюфлека има детска школа. А шефа на СС е гербер.

Поздрави!
цитирай
6. fascindoo - а през 1992 сАветва пловдивски студенти:
27.03.2013 15:35
"ПовИчИ ИбетИ, по-малко учЙетИ!"
цитирай
7. blackpredator - Прав си Венци,
27.03.2013 16:14
какво е виновен моста /в случая автора/, че магарето си е магаре?!

Айде и министър хонорис кауза досущ Пеле!
Ама не може бе, за хонориса като хонорар току виж съм съгласен, но каузата е пердута, щом го сравняваш с Хемингуей.:)
Не на три, на трийсе езика, да е различно като "музика", смисълът за простак си е простак!!!
Ама политиката не хиподрум бе Венци, та и магаретата да броим за атове...
цитирай
8. vencivaleri1951 - Привет блеки
27.03.2013 18:05
blackpredator написа:
какво е виновен моста /в случая автора/, че магарето си е магаре?!

Айде и министър хонорис кауза досущ Пеле!
Ама не може бе, за хонориса като хонорар току виж съм съгласен, но каузата е пердута, щом го сравняваш с Хемингуей.:)
Не на три, на трийсе езика, да е различно като "музика", смисълът за простак си е простак!!!
Ама политиката не хиподрум бе Венци, та и магаретата да броим за атове...


Виж , че една мома е грозничка не и е забранено да се покаже на стъргалото. Нали за това "ручаме жабетата", че да можем даси кажем свобосно приказката, да бъдем избирани и да избираме свободно. Едни слагат емблема петолъчка, други кръст, трети магаре...слон и проче. Тези решили да сложат Ицо. Всеизвестна е суетата на Стоичков, всеизвестен е и изказът му. Хората решили да го поканят, той приел. " Какво значи тук някаква си личност":) Значи ако е Стоичков. Направихме министър на спорта "човека анфибия", шеф на Борда на АЕЦ някаква издледователка на скалния орел...Изрълнителен директор-абсолютна калинка. Някой да е написал пост. Гибоните/и двамата/ играха за депутатско мякто, Джамбов е кмет, Лечков също ,Йолов се кандидатира... Някой да се възмути, постинг да написа? Стоичков подкрепи някаква група и стана леле мале...Постинги, фейсбук "пламна" . Подкрепял скрито Борисов. Ами да подкрепи когото си иска. Ами хайде аз и ти да подкрепим други. Хайде , ама не ни щат. В началото на 90те си спомням някаква псевдо журналистка "развенчаваше" Гяуров по твто набрала цялата си "панелна" злоба. Та той бил тикан напред защото се подмазвал на властта, понеже блат му билпартиен велможа и куп щуротии. Истината е точно обратната. Брат му се издигна благодарение на него, а в Ла Скала, Большой или Метрополитен импук за брат му:)Проблемът е в моженето на Стоичков. Той е направил своя " Пулицър" в професията си/постигнал е почти всичко възможно/, на "Мамка ти" все още му предстои. Това е и подсъзнателната причина за този постинг макар авторът още да не го знае
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9472553
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол