Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.11.2013 20:10 - Клеветата на подлеците
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 13449 Коментари: 20 Гласове:
38

Последна промяна: 14.11.2013 09:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Покрай все по-ескалиращите протести против Властта, техните противници не престават да обясняват, пишат и подмятат, че бунтовете били организирани от ГЕРБ и че всъщност протестиращите искали да върнат на власт ГЕРБ. Това внушаваха и днешните безотговорни изказвания на лидерите на БСП и ДПС от може би най-високото място в политическия ни живот - трибуната на парламента. Тезата на Станишев и Местан напълно припокриваше задъханите писаници на техните привърженици по форуми, мрежи и блогове за някакъв „герберски заговор“ за сваляне на властта и за платените гамени излезли да правят поразии в центъра на София.

Освен че е чиста проява на стар рефлекс от времената на комунистическата ДС, този прийом на говорене обаче показва и още нещо. Нещо много по-важно! Властта се страхува, да не се окаже изведнъж, че отвън протестират хора с гражданска позиция и мозък, на които им е писнало да бъдат сполетявани от тъжната ни действителност. Тогава ще се разбере, че полицейските палки и кубинки всъщност не удрят гамени и скинари, а се стоварват със страшна сила върху цветът на нацията. Ще лъсне голата истина, че в името на властта олигархическият мастодонт е готов да пролее и кръв (за кой ли път!). Тогава режимът ще се почувства някак неудобно пред собствените си избиратели, които го крепят и пред които по всякакъв начин се опитва да се изкара добър и загрижен за бъдещето на обикновения човек. Не върви някак да биеш деца и техните преподаватели по площадите, нали?! Не звучи по социалистически! За това, когато ги наречеш „ултраси, дошли да щурмуват и да превземат сградата на парламента” изведнъж всичко си идва на мястото. И боят е оправдан и клеветите също. Пък и съвестта на клеветника някак се поизчиства…

Всъщност Станишев и Местан много добре знаят, кой стои срещу тях. И ние знаем, че те го знаят. Цялата им словесна полюция е един есхибионистичен подъл театър насочен към бедния объркан техен електорат, който трябва да бъде убеден да продължи и занапред рекордната серия от грешни избори, правени на всеки четири години, че и по-често. А социзбирателите и онези на ДПС и Атака са много добра почва за покълване на такива откровени клевети. С типичния си източен светоглед натрупван с векове те не могат да си представят, че съществуват хора, които предпочитат да са свободни, отколкото сити. Че човек може да протестира за идеали, а не само за хляб и топло. Затова обърканите им мозъци възприемат съвсем наивно Клеветата, защото просто не могат да си представят, че някой нормален гражданин на тая окаяна страна може да се изправя срещу полицейските кордони, освен ако не е платен, не е някакъв бандит (пак платен) или пък иска пари. Доказателства бол… Особено през ранните години на т.нар. „преход“. И през онова отминало време се опитваха да окачествят протестиращите студенти и въобще всички опълчващи се против властта на БКП / БСП, като „западни агенти”, „платени провокатори”, „мързеливци”, „хулигани”... Все думи ползвани и днес, малко поосъвременени, но по същество същите. Сякаш не сме направили и крачка в моралното си развитие като нация от времената на Алеко (добре, че е мъртъв, та да не гледа срама ни, лека му пръст)! Ако не вярвате станете от компютъра и пропътувайте разстоянието до най-близкото село или малко градче и поговорете с хората. Какво говоря, просто се огледайте около вас, където и в България да се намирате… Ако не виждате нито един лумпен, то значи сте един от тях…

Разбира се, едва ли някой здравомислещ човек си представя, че студентите и подкрепящите ги са пълни идейни съмишленици. Между тях явно има и такива, симпатизиращи на ГЕРБ. Но, както вече не един път повтаряха и „ранобудните” и голяма част от протестиращите и по отделно в интервюта и в лични и групови страници, те се дистанцират от всички партии. За подавляващото мнозинство от онези, които излизат срещу властта, криеща се зад полицейските щитове, ГЕРБ са същите като БСП, а именно „банда разбойници” (ще ме прощава Манол Глишев, че го цитирам). Ако не вярвате, излезте днес от дупките си и ги попитайте… Ако нямате въпроси пък, си гледайте спокойно мача, сериала или вип брадъра или си купонясвайте в любимия си чалга клуб, но не се обаждайте… Защото просто отдавна сте изгубили моралното си право на това.



Малка редакция след написаното... С респект и уважение добавям следната декларация на Ранобудните студенти:

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/11/13/2181370_ranobudnite_studenti_kum_borisov_ne_chakame_da_ni/



Гласувай:
40



1. staler - естествено че станишев и местан ...
14.11.2013 01:20
естествено че станишев и местан знаят кои стои зад протестите--иначе отдавна да са ги намачкали,както са го правили вече по времето на троината коалиция.
цитирай
2. svoboda64 - Много обичам да си "говорим глупости", ние сме възрастни, нали, за разлика от "струдентите"
14.11.2013 02:38
Цялата емоционална "пара" не може да скрие политическата алтернатива: БСП(омарзаните) или ГЕРБ (още по-омразните)

Хайде, питайте някой непредубеден, неплатен... КОй? И за съжаление, Ваше и мое, отговорът е: Може ли всичко друго, но не и ГЕРБ І(

Това е "изключителен" вот, включително и докаралите Днешните на Власт.... И каквито и да са те, признавам, ПОІДОБРИ СА от ГРОБарите... на власт, надлъж и нашир.... Човек трябва много да се мрази, за да иска ТЕ отново да са "НА ВЛАСТ"
цитирай
3. vmir - Съвършено вярно.
14.11.2013 06:51
Крайно време е да стане публично достояние факта, че целият преход и случващото се са продукт на подобни клевети и подлости, които точно определени партии и привържениците им превъзнасят като "висш политически пилотаж", игнорирайки всеки разумен и отговорен аргумент.

Крайно време е да се обърне внимание и на технологията за фабрикуване и насаждане на подобни клевети. Главно на това, че съществуват точно определени хора, чиито функции са да провокират и зарибяват общественото пространство с екстремни оценки за всяка политическа алтернатива.

Така, поставяйки членовете на една влиятелна партия под общия знаменател "престъпници", беше осигурено прикриването на престъпниците в нея от самите й редови членове, което предопредели целият ни преход, ставащото в него и наложените представи за добро и лошо. За тези, на които не им е светнало още, ще поясня, че демокрацията, правилата, законите и държавата са последното нещо, за което ги е грижа тези хора, а най-много от всичко ги интересува да размиват разликата между реални престъпници и пропагандно зашеметени редови членове. Погледнете как ехидните им клевети се подемат от цялата им мрежа от сътрудници и ще разберете причината за нечовешката им наглост и политическото им дълголетие.

Днес ехидността им е на прага на нова епохална болшевишка победа - да наложат мита, че всеки заможен у нас е "олигарх", "престъпник", "мутра" или "милиционер", а хората, с които работи - "подлоги" или някакви подобни "революционни" гадости. Подлостите и клеветите, от които е заплетена тази дълго подготвяна болшевишка победа са примката, която ще доудушават България, за да няма сили да се справи с беззаконието, което е рай за подлеците и клеветниците.

цитирай
4. staler - спокоино г-жа, алтернатива има, не ...
14.11.2013 06:59
спокоино г-жа,алтернатива има,не четете ли текста по горе---бат боико е отсвирен,минава в отбора на мажоретките,ще подгрява публиката.сега иде ред на друга кукла--плевня президентдисидент в комплект с честни протестиращи и служебен кабинет.
цитирай
5. karaiany - Поздрав за достойния пост! Този ...
14.11.2013 08:27
Поздрав за достойния пост!
Този народ няма да изтрие позора от челото си още много години, ако позволи собствените му деца да бъдат мачкани и пребивани така, както бяха убивани най- светлите му синове и дъщери през последните 70 години!
С най- дълбок поклон пред крехката младост на България!
Те(студентите) са тези , които ще изтрият позора от лицето на три поколения българи!!!
цитирай
6. theeconomist - Бе, добре, че телевизиите в пристъп на безумие
14.11.2013 08:37
показват почти всичко, та и ние сами без ментори и медиатори да разберем, кои са студенти, кои окупатори, кои протестиращи, кои лумпени, кои агитки ....
или както казва президентчето "обединител" - "граждани" и "антиграждани" :-))

Мамка му, всеки се бори за това което няма!
цитирай
7. syrmaepon - Че то електоратът сам си се зомбира, ...
14.11.2013 08:56
Че то електоратът сам си се зомбира, не е нужно Станишев да полага някакви особени усилия...Отричането на диагнозата е част самата нея

Големият проблем е друг - че алтернативата на досегашния сценарий не се е проявила
цитирай
8. vmir - 7. syrmaepon,
14.11.2013 09:40
syrmaepon написа:
Че то електоратът сам си се зомбира, не е нужно Станишев да полага някакви особени усилия...Отричането на диагнозата е част самата нея

Големият проблем е друг - че алтернативата на досегашния сценарий не се е проявила


Алтернатива не може да съжителства продължително върху платформата "Всички са маскари", която допуска единствено статуквото, защото е факт. Въпрос на елементарна логика, както и курсът към ликвидация на държавата върху тази вносна платформа, възприета още от Бай Ганьо.
цитирай
9. ok3223 - Пееш си старите песни на нов глас.
14.11.2013 11:10
Деца на по 30 год., като този Манол Глишев, учил и не доучил вечен студент, служител във фирма на олигарха Прокопиев. На когото се плаща да мъти водата и дава ръководни указания как да се щурмува НС, и както стана вчера с указание при възможност, да се запали Народното събрание.
Цветът на нацията !!! Та 3/4 от озовалите се "Случайно" на щурма и на опита да се запали НС са активисти ултраси на ГРОБ, на ДСБ, СДС, на"Реформата ...Куневица", на 70 образувания и партийки останали извън НС, не успели да преминат 4%, притекли се по команди, и насъбрани от цялата страна да помагат в щурма.
Вчера късно снощи бе арестувана такава щурмова група дошла чак от Благоевград.
Това е добре съгласуван и подготвен опит за насилствен преврат от подготвени банди от превратаджии от .... "цветът на нацията".
Не са "виновни" те.
Властта е виновна, че отдавна не ги е посрещнала и изпращала, както се полага на банди от опитващи се да вземат насилствено властта в една демократична страна.
Днес, ако бе постъпила с най-наглите както се полага по закон и Конституция, най наглите да са по арестите и затворите, осъдени от законни съдилища по нормалните процедури на българските съдилища.
И днес в България да е спокойно, редът и законът на почит от всички и всеки, а избраното от българският народ на законни избори НС и правителство да работят необезпокоявани, и да решават бързо и ефективно проблемите на страната в днешното сложно време.
За просперитета и благото на българският народ!
Не се ли виждаш смешен в жалкия си опит да ппреставиш за идеалисти и герои една жалка тълпа.
Да, жалка от надничари-протестери, които вече над 100 не дни трамбоват жълтите павета и иулици на София всеки ден почти, като пречат, пречат на всички нормални трудови граждани на столицата, и са намразени и омръзнали на всички.
цитирай
10. eteternity - Поздравления за хубавата статия!
14.11.2013 11:48
Колкото и да им се иска на комунистите да прокламират навсякъде, че Бойко плаща за протестите истината е малко по-различна. Много качествени млади хора прогониха комунистите извън България, но все пак явно има и останали тук. Нагли същества са комунистите и не случайно не успяхме да се преборим да се отворят досиета и да бъде приет закон за лустрацията. И затова стигнахме до тук. Ако и сега не успеем нещата ще се задълбочат и ме е страх, че ще станат неспасяеми. Хубавото е, че виждам интелигентни българи и млади и възрастни. А това не е малко.
цитирай
11. blondinkas4uk09 - Поздравления за статията!
14.11.2013 13:18
Пука му на някого дали един изверг е от БСП или ГЕРБ... Изверг ли е? Вън...
цитирай
12. vencivaleri1951 - Не е коректно авторе!
14.11.2013 13:34
Безда симпатизирам на Местан и Станишев не виждам в какво не са прави. ГЕРБ стои твърдо зад протестите и това личи от изказанията на Борисов и компания. Може да поставите в устата на студентите разграничителна декларация, но не меубеждавай, че "Гугутката" и тези около него са станали слушатели /поне/ в СУ. И по телевизията , а и снимки в пресата личи ясно кой стои зад мелетата с полицията.
И за плащанията не си прав:
В деветмесечния одит на тръста за "Гражданско общество " за Централна и Източна Европа ясно е отбелязано какви пари са дадени за НПОтата в България. Чукаш на Гугъл и виждаш и титулярите на тези дружества с идеална цел. Случайдо ли излизат Саша Безуханова, Огнян Минчев, Кунева, Кръстев...случайно ли излиза "Протестна мрежа"" Паница" и проче. Говорим за около 2млн долара за през пролета и лятото.
Какво да си мисли човек когато гледа тези очети.
Какво да си мисли когато Кандидат снахата на Виденлиеви и онзи ден Галя Прокопиева протестират срещу Олигархията!?
Отричането Ви от Борисов ми напомня много за Гари Каспаров/ най великият шахматист според мен/ Той е за западна демокрация, той е против комунистите, но използва на драго сърце националкомунистите и лидера им Лемонов за своите протестни маршове на" Другата Русия". "Нацитата" блокират проспекти, правят мелета с милицията, а Каспаров се жалва че бият инакомислещите и "будните россиани":)
Така и на Вас /реформаторите/ Ви е нужен Борисов за пълнеж, но се разграничавате от него и му "крадете" от електората. Не от този на БСП и ДПС/там няма как да Ви се получи/, а имено от Борисов, защото без неговите симпатизанти сте рехава общност. Ти авторе отиди също до което си искаш село и питай кои са Кунева, лидерите на СДС, ДСБ, "зелените" и ще видиш че никой не е чувал за тях. Ако не видиш наивник, то наивника си ти:)
Накрая искам да кажа следното: Няма как да успее един протест/освен ако не стане метеж/ когато протестират главно ползвателите на бюджета, а не тези които го пълнят. Бъди здрав!
цитирай
13. vencivvg - Много точна статия,Браво. !
14.11.2013 13:55
Много точна статия,Браво. !
Но стига сме чели и коментирали от това няма голяма полза.
Довечеа както и всеки друг ден - всички на протеста !
Време е да изметем червените боклуци !
цитирай
14. kbalenciaga - Колко пъти да ви пиша, ама не щете да разберете!
14.11.2013 14:00

Явно сте много ограничени и глупави.
Боко Тиквата, Станишев, Местан, Костов, Сидеров са прости марионетки на Червените олигарси, и правят това, което им наредят.
Както и останалите под тях разбира се.
А Червените български олигарси са слуги на управляващите Западните държави.
Да, преди бяха слуги на СССР, но днес същите са слуги на Запада.
И под негова команда през последните 24 г. разграбиха, съсипаха, разрушиха България.
Но като че ли малко са се поуляли. Един вид са преизпълнили плана на Западняците. За това са тези клоунади и циркове днес с протестите.
Да се хвърли прах в очите на българите, виждате ли нещо се пробужда, идва промяна...
Но българина вече се е парил доста и в по голямата си част вижда за какъв ФАРС става въпрос.

Така че зад протестите няма как да стои Боко Тиквата, защото просто той е една тъпа пионка.
Разбирате ли?
цитирай
15. apostapostoloff - В обществото няма никакво
14.11.2013 18:06
напрежение.

Напрежение има само между двете бандитски шайки, които се бият за властта. Това напрежение се отразява чинно от медиите и се раздухва допълнително от безделниците, които се наричат блогери.
цитирай
16. staler - аа. . не така, некои блогъри, не са ...
14.11.2013 19:11
аа.. не така,некои блогъри,не са безделници,плаща им се ,г-не.не е трудно да се предвиди че предстоят интересни месеци в свинарника.негово превъзходителство пърдю си е дигнал задника от щатите,за да се срещне с групичката протестиращи и ет ти го винету отсвирен на втора линия.притискат ги некакви срокове явно.негово превъзходителство руския посланник пък хич не е ебе да се среща с контрапротестирсщите--опекли са си работата значи.местния матрял спи,г-не,та се наложи да внесат по спешност вносен,за "арабската пролет".е има и маики с деца.ма то маиките от тия ширини имат своиството да избухват понякога.пък някакви пребили турче нашенче.случаино.много мирни,тия наште турчета,маи ще се наложи да ги пребиват по редовно та белки се вдигнат.пък бисеров ,бил разкрит от неизвестни чужди служби,че върти некакви милиони.тия дни.а доган не е знаел че бисеров е разкрит и не си е подал оставката заради това,нито пък е пробутвал пеевски за шеф на данс,защото пеевски не е трябвало да замаже некак положението.причината за циркове и турболенции не са едни тръбопроводи.бсп не са подписали с руснаците за южен поток и не правят опити да съживят белене,защото фирмите им не крадат стотици милиони покраи руските проекти.руския газ не ни е скъп,защото руснаците не начисляват в цената посредниците,които не се отчитат на бсп.предходното правителство не е било на дететоидиотче с ножици в ръце --винету,а пък съвсем не е било на неевреина н.младенов ,които на ни е вкарал в едни лаина наречени---маршрут на газопровод,полит.зависимост и съучастие в международни престъпления по оста катар--сауд.арабия--турция/сирия,ама там временно се закучи/,българия--западна европа.та белки подполковника издуха супата.не е имало атентати и конференции на амуджи тука.няма никакви милиони в никакви одити,г-н венци-валери,няма и никакви бенефициенти,следователно.горния автор не е от тях,може би.протестиращите не са студенти,не са и дансуващи,те не са и протестиращи ,те са съгласни.но пък територията ....
цитирай
17. diadokolio - Благодаря Ви, за ситото!
14.11.2013 19:12
Добра да е вечерта Ви!
Защо подкрепям студентите?
Защото предложиха най- доброто и то е бъдещото сито.
Всяка лято, през август, ходя на река Каменица и се отдавам на пресяване.
Спокойствие, чист въздух и много търпение, за да пресея, докато напълня кибритена кутийка.
Това виждам в студентите!
Те предлагат възможността за избори, един, два или три пъти, докато се уверим в златните късчета, които ще ни предложат чист и морален изход.
Не е честно, да натоварваме младите хора с всички отговори, но трябва да се вслушаме в техните въпроси.
Да, аз съм от мързеливите дядовци, които се отказаха от участие в промените и се оттеглих на село, за да съм тиловак, децата ми да се реализират по техен си начин, но да имат минимума от чиста храна за внуците.
Да дойдат, да пием по домашна ракия, да си кажат мъката, да се заредят и да тръгнат, а аз да чакам лятото, за да ме радват внуците.
Какво могат младите хора?
Могат да ни призоват, нас, работещите или пенсионерите, да направим истински референдум с действие.
Трудно е да дойдем всички в София.
Можем ли да действаме солидарно и от малките села, и градове?
Да!
Какво направиха жителите на Телиш и земеделците?
Застанаха на пътищата!
Това могат да ни призоват студентите!
Примерно: На 18.11.2013г., от 12.00 до 13.00ч. , да сме по всички пътища в страната, пълно парализиране на движението, нали сме в обедна почивка и можем да я подарим на студентите. Нито едно превозно средство в движение.
Вярвам в действията и личното ни участие, защото и провинцията е със студентите!
Това не е мое откритие, това е от историята, така са обграждали крепостите в древността, като са спирали всички доставки.
Може да е наивно, но вярвам в общото ни действие, а не само във възхищението ни пред младите хора.
Навярно си спомняте моят пост от 01.04.2013г.- всеки клиент със змия на опашката, за плащане на тока. Да, възприе се като първоаприлска, но ....?
Да сме съпричастни и действащи!
Приятна вечер!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
18. staler - . . . ще си остане тука, само насел...
14.11.2013 19:13
...ще си остане тука,само населението ще го разкараме,щото е едно заспано,русофилистично някак.
цитирай
19. zaw12929 - Ако тези студенти са" цветът ...
29.11.2013 19:12
Ако тези студенти са" цветът на нацията" , а не са , време е и вие да спрете да манипулирате

ПОСОЧЕТЕ, АКО СЕГА И ДО 5-6 МЕСЕЦА ИМА ИЗБОРИ СТУДЕНТИТЕ ЛИ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛЯТ тЕ НЕ СА ХОДИЛИ ДО СЕГА НА ИЗБОРИ - НЯМАЛО КОЙ ДА ИМ ПЛАТИ

НЯМА ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ДНЕВНИЯ РЕД НА ДЪРЖАВАТА??
цитирай
20. zaw12929 - . . . ще си остане тука, само насел...
29.11.2013 19:14
staler написа:
...ще си остане тука,само населението ще го разкараме,щото е едно заспано,русофилистично някак.


ПРАВ ТИ ПЪТНЕГРАМОТНИКО...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471293
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол