Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.05.2015 18:59 - А вие комунист ли сте? Тест
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 20195 Коментари: 36 Гласове:
17

Последна промяна: 10.05.2017 12:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image1. Вие сте съгласен парите, които изкарвате, да бъдат облагани от държавата със ставка между 50 и 80 %, за да може безработните и социално слабите ви съграждани, да живеят охолно и без материални лишения.

2. Вие възприемате Сталин, като един от най-великите и добри управници в света.

Прочети нататък >


Тагове:   хумор,   тест,   комунизъм,   лумпени,


Гласувай:
18



1. getmans1 - Поздравления за теста mamkamu, ако пък е твое дело, порцията е тройна :)
03.05.2015 20:02
Десет каратовия комунист е утопия особено по нашенско и то не заради нещо друго а заради в.№1. То като гледам и автора на теста е наясно с този препъни камък та е снишил прага на съвършенството на 7-ДА хитро, а?

Тук в блога има доста „съвършени“, даже има един дето с кръвожадност компенсира НЕ-то от в.№1.
Има и доказателства, само гледай как 10 - каратовия свива сърмите на един 8 - каратов:

„ - Браво, още малко ще го прегърнеш и ...
14.04 17:36
Браво, още малко ще го прегърнеш и разцелуваш...тоя гнусен сопол. Това е заклет фашист, враг който трябва да бъде одран жив и от кожата му да се направи тъпан. Това се прави с враговете, не се хвалят. Да ти пратя на мейла една снимка на "детска огърлица"? Знаеш ли какво е това и кой го е правил? Правили са го кумирите на сопола, а ти си играеш на толерантност. Ако избухне гражданска война и трябва да ги изтребим до крак, ти какво ще правиш, ще си говориш сладки приказки ли? Не става така, на война се убива без милост, за да не убият теб.
цитирай“

Умишлено махнах имената, не от страх а от липса на време за „блогови битки“, любимо иначе занимание. :)))
цитирай
2. vencivaleri1951 - Мамка му, извинявай, но профанизираш нещата.
03.05.2015 20:08
-по отношение на фиска. Твърдо над 50% облагане на доходите имаме в страните с най висок стандарт на живот.Скандинавските, Канада , Австралия, не съм сигурен дали и не в Н Зеландия защото течеше дебат по този въпрос преди време. Германия, франция , Великобритания , а и САЩ са с прогресивно доходно облагане със сериозна скала. С ниски данъчни стваки е България 10, Русия 13, но в последната има и други сериозни сболрове. Например Данък върху износа на някои стоки/горива, метали, дърво/
-октомври 17та година е следствие на ПСВ, а соц системата следствие на ВСВ.
Обясни каква е разликата между преврат от този тип, революция, гражданска война?
И по какво се различава революцията от октомври с боржуазните в Англия и Франция.
Навсякъде пролитическия противник се убива и се почва най.напред от елита. Процентът на жертвите е приблизително равен, монарсите и аристокрацията избити/В САЩ робовладелците от Юга/ Църквата репресирана. След това почва и самоизтребването. Ако мислиш, че смърта от шашката боли повече от гилотината или пиката и въжето/ангричаните/ то позволи ми да не се съглася.
За лумпените социалисти и комунисти. По правило адептите на социалистите и комунистите са с блестящо образование и заможни . Някои от тях неприлично заможни. Някои от тях и аристократи. Херцен е княз, Ленин е с дворянски произход, Джержински е пан. В българия като изключим реституцията на царя/лазбира се сега тя е оспорена/ с най сериозна реституция е фамилията на Коларов. От партизанските отряди имам поглед върху този на Трънски най вече. Самият Трънски е учител, има написани книги, поставени пиеси, а много голяма част от хората му в отряда са гимназисти от последните класове и студенти. БОНС и школата за запасни офицери имат сериозни позици в съпротивителното движение. Има ли смисъл да цитирам леви наши и световни автори учени и интелектуалци.
Ще те помоля да се опиташ да цитираш стих за брокер, предприемач, адвокат, фиск, тренд или посочи в кой музей имаме шедьовър с модел банкер:)
цитирай
3. mamkamu - @getmans1
03.05.2015 20:28
Благодаря :) Забравих, да се подпиша, и вече го направих...
Иначе тоя Кушел, който си го цитирал, мога от първия път да го позная :) Ако греша, поправи ме.
цитирай
4. mamkamu - @vencivaleri1951
03.05.2015 20:58
Профанизирам, щото в общи линии се шегувам :) Но сега сериозно, за това което пишеш...

За фиска, въобще не оспорвам истината за високите данъци в голяма част от западните страни, които по същество в последните десетилетия станаха чисти соц. държави и именно там се корени началото на тяхната бъдеща гибел, според мен. Високите данъци, дават възможност на едрия бизнес, да създава монополи чрез прехвърляния на потоци към дъщерни фирми в други държави, чрез офшорни схеми, чрез възползване от данъчните дупки и всъщност, да плаща нищожни данъци. Потърпевшите от това са средният и дребен бизнес, дори и добре заплатените наемници... т.е. ония, които градят съзнателните общества.

- Разликата м-у преврат и революция е естествено участието или не на добре въоръжени и организирани групи в някакви действия срещу властта. И тук си прав, разлика чак такава няма. Разликата е във силите, които надделяват след цялата патаклама. `Щото има разлика, дали след това ще се установи някакъв вид тирания, както става след Френската революция или пък след "ВОСР", или пък ще се установи някакъв вид обществен договор, който в общи линии удовлетворява по-голямата част от населението, както става след Войната за независимост в САЩ.

- Що се отнася, до левите интелектуалци, то ако сравним като брой, онези които подкрепяха комунизма през 30-те, то те са в пъти по-малко от тия, които го подкрепят сега. Пък и същността на всеки творец е да критикува текущата действителност. Независимо дали живее в комунизъм или капитализъм той недоволства. И добре, че е така :)
цитирай
5. blackpredator - 11.
03.05.2015 21:28
Ако се радвате, че през 1952 г са родени 182000 българи, през 1975 година,
когато на Славимир са зели окончателно земите и козичката и са родени 140000, а през 2014 - 68000, от които 55% от нямат за майчин език българския, то определено не сте комунист.

Елементарно Мамкаму! :)
Толкова елементарно, американски пай за гетито и останалите кратунковци.
Но през 89 г, брутният продукт се правеше от 80% промишленост и 20% услуги.
През миналата година обратното...
Само не ми пробутвай комунизма, моля!
Той беше в Унгария, Чехия, Словакия и Полша, но сега всички ручаме полски картофи, ябълки и праЗ.
В некадърното "демократично" управление, изклало племенни стада и претопили стругове на скрап.
Тук комунизма непричьом!!!
Въпрос на управление. И нашето участие в него, щото си носиме в тъмната стаичка въженцата. През всичките 26 години.
Еле последният месия. За неговото управление, раждаемоста от 81000 на 68000. Детска смъртност първа в Европа, обща - шеста в света?!

На блоговите демократи, мога да предоставя 130 декара отличен чернозем с бонус ще купя 2 козички, да антикомунясват и да се хвалят в блога...:)
цитирай
6. mamkamu - @blackpredator
03.05.2015 21:57
О, не. Не само комунизмът е виновен за състоянието на тази окаяна страна, но той я дозакопа. Помня само, че през 89-90 г комунизмът фалира и магазините бяха празни, после отказахме да си плащаме външния дълг. Преди комунистическия режим, съм се начел на големи управници, които са ни водели, като него към пропастта. Ако ние, като народ, не успяхме да си направим свястна държава за 130 години и при комунизма, и при царизма, и при "демокрацията", това значи, че нещо ни куца и не трябва да търсим идеологически причини за нашата немощ.
цитирай
7. getmans1 - Ха-ха, познах! Но не съм съгласен, че си профанизирал нещата, напротив ...
03.05.2015 22:26
... този полушеговит и полусериозен /няма майтап/ тест би трябвало преди всичко да събуди съвести.

Но като гледам при Венци, /Здрасти, Венци/ се е събудила любовта му към цифрите, сравнителните но често пъти остарели статистики, жалбата му по светлото ни минало и фалшивата му загриженост за бъдещето ни.
Пък като чуя леви и прогресивни интелектуалци направо виждам В. Дърева и Венци да си хортуват интелектуално на Първомайската с плакати в ръце.

Тъй като съм сигурен, че Венци ще ме профанизира определено, то ще го помоля тези сериозните неща да си ги приказва на пленумите а не да се борят за гласове с разни популистки искания особено в социалната сфера която нагло монополизираха.
От такъв див популизъм и механично привнесена социална политика се облагодетелства едно малцинство и мързеливата част от народа. До там я докарахме, че Боко като каже агне и картофи всичкото инелегентно се обижда.

Много се изкефих и от жалбата на Венци, че нямало литературни произведения за една определена категория труженици, е по-голяма лъжа от това няма!
цитирай
8. 1997 - Е, не е необичайно
03.05.2015 22:57
Щом пропагандата представя комунистите така, ясно защо антикомунистите са надъхани. Истината е друга. Комунистите вярват в това, че общественият ред може да стане по- хуманен и това можем да направим със свои сили.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Казах стих
03.05.2015 23:01
getmans1 написа:
... този полушеговит и полусериозен /няма майтап/ тест би трябвало преди всичко да събуди съвести.

Но като гледам при Венци, /Здрасти, Венци/ се е събудила любовта му към цифрите, сравнителните но често пъти остарели статистики, жалбата му по светлото ни минало и фалшивата му загриженост за бъдещето ни.
Пък като чуя леви и прогресивни интелектуалци направо виждам В. Дърева и Венци да си хортуват интелектуално на Първомайската с плакати в ръце.

Тъй като съм сигурен, че Венци ще ме профанизира определено, то ще го помоля тези сериозните неща да си ги приказва на пленумите а не да се борят за гласове с разни популистки искания особено в социалната сфера която нагло монополизираха.
От такъв див популизъм и механично привнесена социална политика се облагодетелства едно малцинство и мързеливата част от народа. До там я докарахме, че Боко като каже агне и картофи всичкото инелегентно се обижда.

Много се изкефих и от жалбата на Венци, че нямало литературни произведения за една определена категория труженици, е по-голяма лъжа от това няма!


гети. Кажи един и ще си посипя главата с пепел публично. Иначе романи, пиеси бол, но стихотворение няма или поне аз не съм чул. Адвокате, адвокате не се брои:)
цитирай
10. vmir - Ще си позволя забележка по точка 5 - за обществената солидарност.
03.05.2015 23:03
По мои многократно потвърдени наблюдения, западните общества са много по-солидарни от бруталната претенция на комунистическата държава, че е солидарна. Това, че у нас липсва солидарност е заслуга не на капитализма, а на манталитета който разбира солидарността като "Моето си е мое, а чуждото е общо". Много анкети и проучвания са правени още по комунистическо и показват недвусмислено, че апологетите на "солидарната държава" са последните, които биха проявили лична солидарност с нуждаещи се от подкрепа и са измежду първите, които не биха се поколебали да се възползват от чуждата беда, за да се облагодетелстват лично.

Освен това, според мен Справедливостта и Закона не могат да съществуват реално без реална солидарност. У нас имаме солидарност, която на дело оправдава беззаконието и несправедливостта, докато на думи е за тях. Самият Закон в цивилизованите общества е базиран както в законодателен, така и в изпълнителен аспект на обществена солидарност и стремеж към справедливост, без наличието на които закона е "врата у поле" и неслучайно поборниците за социална държава са най-яростните противници на правовата държава. Да чакаш справедливост от държавата, а не от фактическото отношение на хората е като да чакаш ВВ1951 да си вярва онова, което повтаря като латерна, защото за него то е нищо повече от опорна точка, и ако ще милион пъти да го повтори, то няма как да го засегне вътрешно не защото е кютюк, а защото никога не е изпитвал онова, за което говори по опорни точки.
цитирай
11. getmans1 - Опа връщам се отново, че в последния момент видях, още един шминтикапел се появил!
03.05.2015 23:06
Абе таранкоолу, на гетито американски пай, а? Мерси!

Кой бе апап, заложи всичко това или си мислиш, че виновника си отиде заедно с Луканов?
Това, че го предадохте най подло не ви оневинява! То си е стил!

Кой създаде ДПС, питам щото знам, че кравите отидоха не в кланиците а в Турция.
Точно в твоето Русе офиса на турския търговец беше в Мюсулманскато училище.
Сега правиш ли връзката?

Гетито преди да чуе за амириканския пай се подвизава малко във вашто КТМ пълно с уникални машини, на скрап били станали, дрън-дрън па пръц, отидоха в Индия.
Гетито може да ти ги изреди уникатите, ама не и да ги прати в Индия.
Тия дето ги пратиха, те измислиха скрапа, сега правиш ли връзката?

Да ти рекна за Дунавията, а? Дето уж го купи руснак че да работи износ за Русия, и там машините на скап ама другия път.

Няма те питам за връзката, то за всичко си има хора, крадене и продаване,за мазане и замитане а ти гаче си от последните!

Вече го казах, то си ваш стил, предава, краде и маже!




цитирай
12. getmans1 - Бе Венци аз много работи казах, ти стих искаш ...
03.05.2015 23:19
... на три водки или бутилка вино мога да ти спретна нещо но знам,че няма да го признаеш.
Или по-добре ще помоля Славомир, той поне е с тапия!

Но ако искаш опера, моля моля, там ти си спеца, пък и баба ти да ти е написала!

Големи плазмодии сте бе Венци, един ми се лови за запетайките, друг за някаква незначителна думичка само и само да избягате от темата.
цитирай
13. vencivaleri1951 - Ще ти припомня или разкажа някои неща мамка му.
03.05.2015 23:40


За пръв път пропорционалния данък за всички се опитва да го въведе Кромуел. Той вкарва проектозакона с проект за отмяната на друг-правото на първа брачна нощ от титуляра на анода. Аристократите това с първата брачна нощ се съгласяват да се откажат, но данък не искат да дават. И имат известно право, защото правят инфраструктура, крепости, подържат войска- всеки според имуществото и броя на крепостните си. Така "десятъкът" пропада. Въвеждат го обаче французите. За първата брачна нощ много , много не се интересуват - при тях първата рядко е брачната:) Другият обаче законопроект минава, като предвидливо резват главите на част от аристократите с право на глас, а другите гласуват вкупом. Факт е обаче, че този данък с течение на годините от справедлив и "ляв" сбор се явява днес данък облагодеталстващ олигархията. Ще се опитам да ти го обясня простичко.
Преди 50 години 1 процент от населението притежаваше около20% от световното богатство. Днес този процент притежава над 50%. Стремежът е да се увеличава. В тази прогресия вървиме към притежание на цялото световно богатство в ръцете на много малка част от хората. Тази част решават кой да живее , кой да умре. Светът е в незапомнена криза, а оръжейниците печелят сериозни пари/ руските оръжейници също/ От плюс да имаш горива на територията се превърна в проклятие. Колко са страните които имат горива и не воюват.-близките на САЩ султанати и Русия защото е втората военна сила. Всичко друго е в пламъци, а Девид Рокфелер е със седма трансплантация на сърце. Как така жребият му е намерил седми донор?
В България която има най-ниска данъчна ставка в много случаи при болест оцеляването ти зависи от това дали си платежоспособен. В страните които ще "загинат " според теб с пациента и близките му за пари не се говори. Така е и с образованието, така е и със спорта и културата. Не те произвеждат лумпени, а ние. Защото над 25% имаме младежка безработица. Повечето от тях са трайно безработни, а голяма част стават от криминогенния контингент
цитирай
14. vencivaleri1951 - Това с ДПС то е пълна лъжа
03.05.2015 23:46
getmans1 написа:
Абе таранкоолу, на гетито американски пай, а? Мерси!

Кой бе апап, заложи всичко това или си мислиш, че виновника си отиде заедно с Луканов?
Това, че го предадохте най подло не ви оневинява! То си е стил!

Кой създаде ДПС, питам щото знам, че кравите отидоха не в кланиците а в Турция.
Точно в твоето Русе офиса на турския търговец беше в Мюсулманскато училище.
Сега правиш ли връзката?

Гетито преди да чуе за амириканския пай се подвизава малко във вашто КТМ пълно с уникални машини, на скрап били станали, дрън-дрън па пръц, отидоха в Индия.
Гетито може да ти ги изреди уникатите, ама не и да ги прати в Индия.
Тия дето ги пратиха, те измислиха скрапа, сега правиш ли връзката?

Да ти рекна за Дунавията, а? Дето уж го купи руснак че да работи износ за Русия, и там машините на скап ама другия път.

Няма те питам за връзката, то за всичко си има хора, крадене и продаване,за мазане и замитане а ти гаче си от последните!

Вече го казах, то си ваш стил, предава, краде и маже!






БСП атакува пред КС ДПС като противоконстутуционна партия. Гласовете бяха 6 на 6 и се взе мнението на председателя на съда като меродавно. / един от съдиите се скри и не отиде на заседанието. Погледни кои съдии гласуваха против ДПС и тогава говори , че БСП ги създало. Който създаде албанските партии в Македония, Босна, Косово, той и създаде ДПС в България. Ето видя се за Южен поток кой бутна правителството , та да дойде друго и да го спре.
цитирай
15. vencivaleri1951 - Защо си мислиш , че като непрекъснато обиждаш
03.05.2015 23:49
getmans1 написа:
... на три водки или бутилка вино мога да ти спретна нещо но знам,че няма да го признаеш.
Или по-добре ще помоля Славомир, той поне е с тапия!

Но ако искаш опера, моля моля, там ти си спеца, пък и баба ти да ти е написала!

Големи плазмодии сте бе Венци, един ми се лови за запетайките, друг за някаква незначителна думичка само и само да избягате от темата.


си по хард, по смел и проче. Такива като теб обикновенно си дават при първото поискване джобните, а иначе се правят на Голямата работа
цитирай
16. getmans1 - Венци опитваш се да ми вменяваш, вина ...
04.05.2015 00:37
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... на три водки или бутилка вино мога да ти спретна нещо но знам,че няма да го признаеш.
Или по-добре ще помоля Славомир, той поне е с тапия!

Но ако искаш опера, моля моля, там ти си спеца, пък и баба ти да ти е написала!

Големи плазмодии сте бе Венци, един ми се лови за запетайките, друг за някаква незначителна думичка само и само да избягате от темата.


си по хард, по смел и проче. Такива като теб обикновенно си дават при първото поискване джобните, а иначе се правят на Голямата работа


... в духа на коментара това не би трябвало да звучи като обида, и това го знаеш много добре.
Другия вариант е, да се разсърдиш и обиди и пак да избягаш от конкретиката и бас хващам, че ако не беше тази дума пак щяхме да стигнем до тук!

Нали се досещаш, че мога да напиша цял постинг от обиди по мой адрес, не, това е детинско и несериозно.

Ето сега пък аз се разсърдих и няма да ти кажа това което бях намислил, ще те гложди любопитство и сън няма да те хване цяла нощ! / за гащите втора употреба друг път/


цитирай
17. vencivaleri1951 - Плазмодий комплимент ли е?
04.05.2015 01:42
getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... на три водки или бутилка вино мога да ти спретна нещо но знам,че няма да го признаеш.
Или по-добре ще помоля Славомир, той поне е с тапия!

Но ако искаш опера, моля моля, там ти си спеца, пък и баба ти да ти е написала!

Големи плазмодии сте бе Венци, един ми се лови за запетайките, друг за някаква незначителна думичка само и само да избягате от темата.


си по хард, по смел и проче. Такива като теб обикновенно си дават при първото поискване джобните, а иначе се правят на Голямата работа


... в духа на ко



Аз си имам свои виждания, симпатизирам на дадена идеология и какво...трябва да търся за това извинение, че не съм се обърнал заедно с палачинката.
Аз мога да обясня защо съм за прогресивен данък със умерено стръмна скала, но бас държа , че нито ти , нито авторът можете да обясните защо подържате например пропорционален сбор и нисък процент. Аз мога да обясня защо смятам за престъпно украинските президент и правителство, Вие не може да обясните защо му симпатизирате. Аз мога да обясня/с цифри и факти/ защо бяха нужни енергийните проекти, Вие не можете да обясните защо смятате този енергиен капан в който Западът ни вкара/понеже му позволихме/ като висш политически пилотаж.
Аз имам обяснение за себе си защо считам 9 май за голям празник/баща ми, чичо ми са участвали в двете фази на войната/, но Вие не може да дадете смислен отговор защо ви пречи този ден.
Аз мога да дам смислен отговор зашо харесвам повече Путин от Горбачов и Елцин да кажем/и това с цифри вможе да се докаже/, а Вие не можете да кажете защо предпочитате посочените двама, освен защото бяха на път да затрият омразната Ви Русия.
цитирай
18. zlika - Аз съм шибан комунист,
04.05.2015 05:18
а ти си шибан глупак ;-)
цитирай
19. yohnny - Първо ти ми отговори на въпросите:
04.05.2015 08:24
1. Що е то справедливост?
2. Що е то демокрация?

за да мога да ти опонирам сполучливо :))
цитирай
20. vmir - 17. vencivaleri1951,
04.05.2015 08:57
vencivaleri1951 написа:

Аз мога да дам смислен отговор зашо харесвам повече Путин от Горбачов и Елцин да кажем/и това с цифри вможе да се докаже/, а Вие не можете да кажете защо предпочитате посочените двама, освен защото бяха на път да затрият омразната Ви Русия.


По времето на Горбачов и Елцин Русия отпусна примката около вратовете на нормалните хора и държавите, в които се разпореждаше кой, как и с какви средства и методи да разчиства пътя пред мераклиите да водят будалите към "светлото бъдеще" - лайтмотив, от който никоя престъпна душа не би пропуснала да се възползва.

Днес престъпните души у нас сънуват как путлерови танкове отново окупират България, а те затриват всеки, който се противопостави на престъпната им алчност и си присвояват имотите и собствеността му, за да може отрочетата им да си прекарват живота в безхаберие и лъжи.

На Путин цифрите му спихнаха с цената на петрола и не ми се говори в какво превръща Русия, защото това си е работа на руснаците, но докато у нас има изроди, които да заплашват с насилие и убийства, няма как да не виждам в цифрите на Путин заплаха, защото насилието и убийствата са атрибут на престъпниците, които Путин превърна в част от властта, а те са кореши на нашенските бандити, готови на всичко за пари. Дано да си разбрал този път и да не ми отговаряш как на запад бият негрите, защото този изтъркан номер е безумно банален, и запазена марка за всички мошеници или бандити вдъхновен от идиотщините на Кремъл, които се радват, че руски бандити тероризират и избиват украинци на украинска земя и се взират за танковете на Путин да видят кога бандити отново ще избиват българи защото държат на земята и законите си.

Твоята идеология е да дойдат руските танкове от Украйна и тук, да те калесват да "управляваш", а ти (понеже си добър човек) да препоръчаш очевидни изроди за целта и да си клатиш кура докато "скърбиш" за затритите и ограбените от корешите ти.
цитирай
21. getmans1 - Венци, и аз мога да докажа „черно на бяло“ как СЕ гаврехте с мен /на другите не съм адвокат/ и после уж сте се били забавлявали ...
04.05.2015 09:11
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
vencivaleri1951 написа:
getmans1 написа:
... на три водки или бутилка вино мога да ти спретна нещо но знам,че няма да го признаеш.
Или по-добре ще помоля Славомир, той поне е с тапия!

Но ако искаш опера, моля моля, там ти си спеца, пък и баба ти да ти е написала!

Големи плазмодии сте бе Венци, един ми се лови за запетайките, друг за някаква незначителна думичка само и само да избягате от темата.


си по хард, по смел и проче. Такива като теб обикновенно си дават при първото поискване джобните, а иначе се правят на Голямата работа


... в духа на ко


Аз си имам с ...


Уточних вече, че моите коментари и разговори с тебе са в унисон с шеговития тон на автора, а пък на теб не ти е за сефте да неглижираш основната тема и накрая до се „обидиш“.
До тук с обясненията който разбрал, разбрал който не значи не е искал!

Това обаче не пречи да ти задам едно елементарно въпросче, Венци как наричаме тези които в единия месец си платиха членския внос в БКП а следващия в БСП? / да не казвам за една нощ/
Каква е разликата от всички останали, ми според мен никаква?!

Сега ще ти подам една сламка да се разсърдиш отново или да изклинчиш, или да се ... абе както искаш.
Тези хора Венци според мен действително са „Модерни леви“, леви, ама на жаргон!
Приятен ден! :)))
цитирай
22. slavimirgenchev1953 - Комунетата са мързеливи готованци,
04.05.2015 09:23
които заслужават само едно: камшика на Джупуна по голия им задник.
цитирай
23. vdp - Мамка му,
04.05.2015 10:50
slavimirgenchev1953 написа:
които заслужават само едно: камшика на Джупуна по голия им задник.


Те ти един типичен антикомунист по точка 9. А иначе и комунизма и нео-либерализма са две изначално сбъркани крайности, които нищо добро няма да донесат.
цитирай
24. mikolaj - Доста ограничено понятие за комунизъм
04.05.2015 11:04
"2. Вие възприемате Сталин, като един от най-великите и добри управници в света"- ако този въпрос е сериозен, то значи Троцки не е бил... комунист???

Комунизмът има много разновидности. Имало е утопичен социализъм (премахване на частната собственост, всички трябва да са равни); имало е марксизъм (класова борба); имало е "широк социализъм" (социал-демокрация- социалното равенство се постига без революция, а чрез политически натиск); имало е ленинизъм (култ към Вожда, унищожение на всички инакомислещи); днес има "модерно ляво", което е доста близко до политическия либерализъм (легализация на гей браковете, борба против дискриминацията). не разбирам защо всички тези идеи са смесени в един огромен миш-маш.

За мен лично има разлика между социалисти, комунисти и сталинисти. Социалистите търсят социално равенство и се борят срещу експлоатацията; комунистите искат класова борба; сред сталинистите са всички, които се възхищават на хора като Сталин, Хитлер, Мусолини, Франко, Пиночет.
цитирай
25. haralanov - Аз не съм комунист!
04.05.2015 12:16
Аз не съм комунист и никога няма да бъда!
цитирай
26. haralanov - И да се разберем. Кушел не е комунист.
04.05.2015 12:33
Кушел е комунал онанист!
цитирай
27. slavimirgenchev1953 - Юри, няма смисъл да се правят анализи и да се привеждат аргументи,
04.05.2015 12:57
тъй като кухелотъпанариатът винаги увърта и чете евангелието като дявола. Нещата са много по-простички: комунета са всинца, дето си сакат цоциализъмо, хвалят Раша и мразят САЩ, НАТО, ЕС, както и да работят. )))
цитирай
28. theeconomist - Извинявай за
04.05.2015 13:35
плагиатството, ма азе, толкоз си можем....!:-)))

От мен + за актуалното социологическо изследване!
цитирай
29. mt46 - Това е пример за тоталитарно, сталинистко мислене...
04.05.2015 13:36
9. Вие мислите, че вашите политически опоненти трябва да бъдат убити или поне вкарани в затвора, само заради това, че се обявяват против вашите политически възгледи.

22. slavimirgenchev1953 - Комунетата са мързеливи готованци,
09:23
които заслужават само едно: камшика на Джупуна по голия им задник.
цитирай
30. demonwind - Определено отговорите на всички въпроси при мен са
04.05.2015 13:51
НЕ. Но! Има едно много важно НО. В много западни държави например (особено Белгия, Дания, Холандия), доходите на хората се облагат с над 50%, точно за да хранят безработни търтеи, алкохолици и чернилки (първата и втората категория пътуват до Слънчев бряг всяка година с тринадесетата помощ - четиринадесетата е за Коледа), в неделя не можеш да намериш отворен магазин или аптека (лекарствата в дежурните аптеки са два пъти по-скъпи през почивните дни), ако имаш магазин например и си е дори в твоята къща, нямаш право да оставаш отворен след указаното работно време (глобите са свирепи и отнемат разрешителните завинаги)...
И още едно нещо - за Словения бъркаш - словенците пищят като ненормални, защото цените им са непосилно високи при техните заплати, макар и доста по-големи от нашите. Знам го от първа ръка - колега отиде да работи там - при заплата от 1200 евро наема на сносно жилище е около 1000.
Но както и да е - на фона на останалите въпроси, тези неща бледнеят. Най-лошото обаче е, че все повече се чуват призиви за "народен съд". Ако държавата не се вземе в ръце след случаи като този с малкия Паоло (убиецът е пуснат на свобода), убиецът с аудито, дето смачка детенцето пред къщата му и т.н., то този "народен съд" все повече започва да пуши и просто само една искра от Изтока може да го разпали с пълна сила. Познавам бая бивши военни - комунисти, дето само съскат на чаша кога "ще ги повикат най-после" - значи знаят нещо, което ние не знаем или най-малкото нещо се мъти и то определено е от хора, дето дават положителни отговори на повечето въпроси (тук първия го изключвам, защото при комунизма социално слабите и неммощните хора обикновено обитават едни специални места с решетки, а търтеите са във властта. Чернилките пък са "от нашите" и спадат към неопределена облагодетелствана категория) ;)
Поздрави!
цитирай
31. kbalenciaga - Е защо е този абсурден и неадекватен Тюрлю гювеч от взаимно изключващи се точки?
04.05.2015 15:20

Каква е целта?
Да разиграят за пореден път десните и левите Цирка под ръководството на Червените олигарси?

Е най-накрая не ви ли писна от тези нескончаеми Простотии?
До кога ще продължава това???
цитирай
32. slavimirgenchev1953 - КАКВИ СА БИЛИ И ВСЕ ОЩЕ СА ЦЕЛИТЕ НА РУСИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И БАЛКАНИТЕ
04.05.2015 16:22
"Приоритетите в дипломатическа ми дейност в Константинопол са: да може Русия сама да господства на Балканския полуостров и в Черно море; да се сложи край на разширяването на Австро-Унгария, и източните народи, особено славянските, да обръщат погледи изключително към Русия, поставяйки своето бъдеще в зависимост от нея, а не от другите европейски държави"
"Позицията на Русия по Източния въпрос "зависи от правилната оценка", а именно" :
1. Унищожаване на Парижкия договор, преди всичко на онези негови членове, които се отнасяха до неутрализирането на Черно море и до отнетата от нас част от Бесарабия.
2. Откриване на свободен излаз за Русия в Средиземно море.
3. Създаване на такъв местен ред на Балканския полуостров, който би представлявал със своята самобитност достатъчна преграда за намесата и влиянието на Запада и не би застрашавал спокойствието на Изток, не би предизвикал практическа намеса на европейските държави."
"И най-важното: новите княжества или държави, които би трябвало да възникнат върху развалините на Турската империя, по своя държавен строй и характер трябва да служат за укрепване, а не за отслабване на естествените народни връзки с Русия. Няма съмнение, че тази част на задачата е най-трудна. Формула, съответстваща напълно на нашите планове, още не е намерена."
Граф Николай Игнатиев, руски посланик в Цариград
"Записки" (1875-1878), издадени през 1908 г.
цитирай
33. vencivaleri1951 - Е добре, да смятаме
04.05.2015 16:31
Четри са държавите които се заявяват като комунистически- Китай, Виетнам, Куба, С Корея.
-За Китай се спори дали е първа или втора икономика в света.
-Виетнам е страна със сериозна икономика и може да се каже, че днес в свят обхванат в криза е една от малкото страни "асансьори"
-Куба е държава с непознато като продължителност икономическо имбарго в света и то от мощен съсед и световен доминант. Куба обаче не само устоя, но и е световна марка в някои неща.медицина, тютюневи изделия, а също така в захарни и конячни. Марка е и в спорт, култура. Представлява атрактивна туристическа дестинация. Този достоен народ си е извоювал правото американци и руснаци да преговарят с него, а не да му "тропат по масата"
-В Корея управлението е позор, но е съизмеримо с това в Саудитска Арабия като човешки права и свободи.

Нямаме се оказва различия че страни със социално/социалистическо / преразпределение /над 50% от БВП/ са лидери сред страните с най висок жизнен стандарт и, че някои от тях вече са сред първите икономики в света/Бразилия, мексико/
Толкова за левите
Къде сме ние обаче е въпроса. Имаме най ниската данъчна ставка, най десните президент, премиер, НПОта, блогъри и каквото се сетите. Всичко ни е дясно, най-вече десенът:) Е питам се къде сме ние сред тези леви и сравнително леви държави.
цитирай
34. getmans1 - Смешно ...
04.05.2015 18:55
... абе, смешно бе!

Верно, толкова си могат.
цитирай
35. injir - Ако политиците не объркваха кон...
04.05.2015 19:14
Ако политиците не объркваха конците, хората щяха да се разберат в мир.
цитирай
36. injir - Швеция, Финландия и Словения не са ...
04.05.2015 22:05
Швеция, Финландия и Словения не са имали колонии.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469477
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол