Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.05.2015 18:18 - Защо 9-ти май не може да е празник за хората от Източна Европа
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 17604 Коментари: 29 Гласове:
19

Последна промяна: 08.05.2017 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Краят на Втората световна война просто замени хитлеристката тирания в Източна Европа с болшевишка...

Прочети нататък





Гласувай:
20



Следващ постинг
Предишен постинг

1. theeconomist - А не е ли по - добре, след въпроса "защо", да добавиш "аз мисля,че".....
07.05.2015 18:33
Всеки има право да празнува каквото си иска, стига да не пречи на другите.
Да беше турил и някоя карикатурка с Адолф Шикългрубър или с херцог Малбъро или с гъбката на Труман?
Вторият фронт се открива единствено и само, защото Бай Винстон натиска Рузвелт с аргумента, че след по - малко от година казаците пак ще си поят конете в Сена.

Пък и да ти кажа, боли ги рушняците, кой какво празнува. ТЕ празнуват победа във Велика Отечествена, а не победа в Европейска.

Мир на праха на всички жертви, цивилни и военни. Включително на онези 300 000 немци от Дрезден!
цитирай
2. mamkamu - :)
07.05.2015 18:49
Ми аз затова съм написал "хората" в заглавието, а не например "елементите изповядващи тоталитарни идеологии" :) И нека руснаците празнуват! За тях е по-разбираемо...
цитирай
3. getmans1 - Аз даже не мисля, че ...
07.05.2015 19:15
„ Затова всеки уважаващ свободата си човек на Изток, едва ли може да празнува тази победа, която просто отбелязва една граница между края на една и началото на друга тирания. “

... една тирания е сменила, друга. Просто такова е било времето даже държавата ни се е развивала с по бързи темпове от т.н. Запад, просто е трябвало да навакса онези 500 години.
Безусловно жертвите на тази война заслужават нашата почит, те и пред Бог са равни също като в гробището, под всеки камък лежат костите на скъп за някого човек!
цитирай
4. balebalev - Те хубаво си празнуват руснаците,
07.05.2015 19:19
ама тая година парадът е пълно фиаско. Ракетата лети неуправляема към Земята, недостижимите танкове блокират един през друг на Червения площад...

http://sysadmins.ru/topic438365.html
цитирай
5. mamkamu - Е, да...
07.05.2015 19:27
getmans1 написа:
Аз даже не мисля, че ...
„ Затова всеки уважаващ свободата си човек на Изток, едва ли може да празнува тази победа, която просто отбелязва една граница между края на една и началото на друга тирания. “

... една тирания е сменила, друга. Просто такова е било времето даже държавата ни се е развивала с по бързи темпове от т.н. Запад, просто е трябвало да навакса онези 500 години.
Безусловно жертвите на тази война заслужават нашата почит, те и пред Бог са равни също като в гробището, под всеки камък лежат костите на скъп за някого човек!


Е да, ама сега времената са други и всеки може да избира свободно, какво да празнува и, какво не :) Иначе да, в гроба всички са равни.
цитирай
6. mamkamu - :)
07.05.2015 19:34
balebalev написа:
Те хубаво си празнуват руснаците,
ама тая година парадът е пълно фиаско. Ракетата лети неуправляема към Земята, недостижимите танкове блокират един през друг на Червения площад...

http://sysadmins.ru/topic438365.html


Хе,хе :) Голем зор, големо чудо. Made in Russia...
цитирай
7. vencivaleri1951 - Интересно племе сте това демократите "мамка му"
07.05.2015 20:17
Най интересното е , че сте скарани с демокрацията. От къде накъде ти ще ми казваш какво да празнувам, какво не Чичо миь баща ми са учавствали в двете фази на войната, баща ми е кавалер на орден от нея. И десетки и стотици хиляди като него. Милиони от Източна Европа...Ти им казваш не празнувайте щото сте поробени на ново...

Няма по широкомащабно събитие в Русия, което да не буди скепсиса у теб.
Олимпиадат в Сочи за твоего брата беше пълен провал, че имало втора тоалетна чиния в сервизното помещение. Хората на гола поляна направиха спортна инфраструктура / и не само спортна/ за чудо и приказ, създадоха великолепни условия за спорт и по всеобщо признание тази зимна олимпиада е сред най успешните. Ние тук обаче се вперихме в кенефите.
Сега парадът пречи. С какво ви пречи бе хора? Какво са ни виновни рашките, че се давиме при всеки дъжд, че сме си избрали абсолютни смешници и престъпници за управници. Какво иската, да копират от нас Гергьовденския парад вчера? Мен лично ме е срам от това което видях. Та нашата войска е е с по малък числен състав от това което ще мине в събота на Червения площад. Върху това мислете, а не какво правят в Русия
След година, две темата ще бъде световното по футбол. Пак ще се взреме в някаква измишльотина и ще почнем да търсим под вола теле, но няма да се запитаме защо терените са ни разорани ниви, защо стадионите ни са все едно след бомбардировка и защо България която бе редовен участник в тези първенства, днес е редовен неучастник.
И не е ли по коректно всеки да празнува или скърби когато сам реши.
Лично аз с интерес ще гледам парада. Чух, че и разширен репортаж ще има на 3Д което ще е Супер ако е вярно
цитирай
8. getmans1 - Разбира се, че въпроса е морален mamkamu - ...
07.05.2015 20:20
... и от космоса се вижда кой политизира това събитие, в края на краищата след Крим и Украйна света вече не е същия. Запада криво-ляво преглътна Крим но Украйна, едва ли, Путлер и феновете му трябва да го разберат това нещо, те са които се заиграват с паметта на жертвите от ВСВ.

Ето, веднага и пример, кой дърпа дявола за опашката, миналата година 2014г. БСП-депутатите дето се фукат, че подписали през техния мандат влизането ни в ЕС на 09.05. влязоха в Парламента окичени единствено, ЕДИНСТВЕНО с Георгиевски лентички на реверите си.
В същото време тези юнаци обвиняват несъгласните с тях,че разделяли обществото ни, еВа си!
цитирай
9. blackpredator - хахахареса ми картинката
07.05.2015 21:35
Я помню!
Забравил си да постнеш салфетката на Чърчил.
Я тоже помню!
цитирай
10. podvodni - Добре ги редиш думите, гусин Але...
07.05.2015 21:45
Добре ги редиш думите, гусин Александровь! Обаче само с гола пропаганда никак не стават нещата, а си требе малце фактология. И който е беден на фактология или я пренебрегва, даже и да е Гьобелс всичко което пише и казва си остава една кръгла нула. С огромна дупка в средата.
Та явно не знаеш за съществуването на така нареченият "Канцлер Пакт".
Знаеш ли какво е това?
Точно така, не знаеш!
Това, гусине, е наложено правила над Германия, при което всяко едно правителство и неговият глава, стават действащи само след одобрение на Лондон, Вашингтон и Париж. Срокът му на действие изтича през 2045 г. или 99 години след като е наложен на Германия.
И вервай ми, до ден-днешен се спазва най-стриктно!
Друг факт който, нито един демокрантин не желае да съществува и всячески се стреми да пренебрегне, е че благодарение, ти гусин Александров, днес се казваш Юри, а не Йосеф Али.
Смяташ че фантазирам?
Нищо подобно!
По времето когато тримата големи са си делкали зоните на влияние в Европа, онова чифутско нещо наречено Чърчил е настоявал ( именно настоявал, а не предлагал) България да бъде разделена на 4 части като всяка част бъде предадена като компенсация на съседните и страни.
Т.е. настоявал е България да бъде тотално ликвидирана.
А зощо ли го прави?
Ами защото има горчиви спомени от ПСВ в сблъсъка си с Българската войска която за малко не му е коствала политическата кариера.
И тук се намества сатрапа Сталин който ясно заявява - "Ето, никогда не будеть!"
В последствие следва историята със салфетката!

И така, не ме карай да си мисля, че жестоко съжаляваш, че се казваш Юри Александров, вместо Юсеф Али!
цитирай
11. getmans1 - Ей, подводния ти тоя Чърчил ...
07.05.2015 23:41
... кат бургия в кисело мляко го завъртя бре! То сигур и салфетката щей кат Ботьовото символ-верую, до квото се докопате се го опетолъчквате, серсеми със серсемите!
цитирай
12. slavimirgenchev1953 - Шибаняците русофили
07.05.2015 23:47
искат да ме накарат да празнувам съвецката окупация на България. И това ми било демократи. С нож между зъбите. Я бегом на парада да бутате танковете, че не знам...
цитирай
13. podvodni - Ами Гети, разумните хора не отричат ...
08.05.2015 00:43
Ами Гети, разумните хора не отричат фактите, докато "проповедниците на правата вяра" бягат от тях като дявол от тамян.
Салфетката е факт, разделянето на следвоенна Европа - също и това е причината за следствието. Английските войски след като освобождават Гърция, изведнъж, съвсем необяснимо спират на Българо-Гръцката граница и не помръдват и сантиметър по-напред. Доста време след това, границата ни пресича 3-ти Украински фронт. Друг такъв странен факт се случва ва Австрия. Та Австрия е "освободена" от РККА, но .....
Но когато идват съюзниците (войските на САЩ и Аглия), СССР доброволно, моментално, предава "освободените" от тях територии. А уж руснаците където се настанят остават там почти завинаги.
И така, в историята, както и в живота съществуват логически събития, или по-просто - причинно-следствени връзки.
Т.е. едно събитие е следствие на някаква причина, което от своя страна се явява причина за друго следствие. След всяка причина има само едно възможно следствие. И понеже това се знае от големите играчи (куклуводите) много често формират причини които водят до желаните от тях следствия.
Това е възможно когато имаш огромни знания и никога не пренебрегваш фактите.
Хубавото е че причинно-следстевните връзки могат да се проследят в обратен ред, и това е онова което ние наричаме логика.
България е била 45 години в соца защото тук е влезла РККА, но не са влезли съюзниците защото е имало споразумение между тях. Но нямаше да бъде възможно влизането на СССр в България, ако Хитлер не е бил нападнал СССР. Но Хитлер е нападнал СССР защото е бил уверен в своят успех в следствие на сирата на своята войска, която е била възможна да стане такава ако "великите сили" (САЩ, Франция и най-вече Англия) не си затваряха нарочно очита за нарстването на Бундестага и самите те не подпомогнаха Хитлер при нападението му над Чехословакия. И т.н. и т.н.
Ако се продължи нататък ще се стигне до съвсем нелицеприятни факти, които никак неще се харесат на днешните "правоверни".
Капиш?
цитирай
14. podvodni - искат да ме накарат да празнувам ...
08.05.2015 00:45
slavimirgenchev1953 написа:
искат да ме накарат да празнувам съвецката окупация на България. И това ми било демократи. С нож между зъбите. Я бегом на парада да бутате танковете, че не знам...

Теб пък кой те натиска та звъниш неподготвен?
Явно си много тъп та да си мислиш, че си значим и някой отдава значение на това какво празнуваш и какво не?
цитирай
15. slavimirgenchev1953 - Извинявай, не исках да те засегна. Ти си толкова значим, че просто те забравих. Така е, като не гледам под водата!
08.05.2015 07:02
podvodni написа:
slavimirgenchev1953 написа:
искат да ме накарат да празнувам съвецката окупация на България. И това ми било демократи. С нож между зъбите. Я бегом на парада да бутате танковете, че не знам...

Теб пък кой те натиска та звъниш неподготвен?
Явно си много тъп та да си мислиш, че си значим и някой отдава значение на това какво празнуваш и какво не?

цитирай
16. slavimirgenchev1953 - Славухове
08.05.2015 07:02
"Имам намерение на 9 май да кацна пак така незабелязано на Червения площад с нова "Чесна" и да поведа парада", споделил Матиас Руст пред близки приятели."
Д-р Зоргенчев
цитирай
17. vencivaleri1951 - То шамандура няма как да гледа под водата
08.05.2015 08:56
slavimirgenchev1953 написа:
podvodni написа:
slavimirgenchev1953 написа:
искат да ме накарат да празнувам съвецката окупация на България. И това ми било демократи. С нож между зъбите. Я бегом на парада да бутате танковете, че не знам...

Теб пък кой те натиска та звъниш неподготвен?
Явно си много тъп та да си мислиш, че си значим и някой отдава значение на това какво празнуваш и какво не?



въпреки , че е все в нея и е "гола вода"
цитирай
18. slavimirgenchev1953 - Хваливенци,
08.05.2015 11:15
закъсняваш за парадо. Може да се наложи некой танк да се бута, да помогнеш на друзьята. Вземи си и суха храна за из път, че там може и да няма блини.
цитирай
19. vencivaleri1951 - И откъде блини в Русия
08.05.2015 13:00
slavimirgenchev1953 написа:
закъсняваш за парадо. Може да се наложи некой танк да се бута, да помогнеш на друзьята. Вземи си и суха храна за из път, че там може и да няма блини.


Като гледам как са се наредили в блог бг "блин " до "блин", до един /е/зоБи и демокЛати
цитирай
20. slavimirgenchev1953 - Блини, млини, перез кура ми е. Важното е ти да си горд заедно с кухия, икомуниста, черния предач, подводния глупак и остальная сволоч.
08.05.2015 13:05
vencivaleri1951 написа:
slavimirgenchev1953 написа:
закъсняваш за парадо. Може да се наложи некой танк да се бута, да помогнеш на друзьята. Вземи си и суха храна за из път, че там може и да няма блини.


Като гледам как са се наредили в блог бг "блин " до "блин", до един /е/зоБи и демокЛати

цитирай
21. djani - Интересно, в българския именник...
08.05.2015 14:54
Отсъства името Юрий? Защо ли хора, чиито родители кръщаваха децата си с руски имана, сега са най големите русофоби???
цитирай
22. mamkamu - @vencivaleri1951
08.05.2015 18:00
За пореден път се опитваш да ми вкараш в устата ми думи, които не съм казвал. Взе да ти става навик :) А и аз пиша за тиранични режими, ти ми говориш за спорт?! Мерси от тоя спорт, ако трябва да мълча...
цитирай
23. mamkamu - @10. podvodni
08.05.2015 18:13
От Освобождението си та до ден днешен България е страдала от германофили и от русофили. Националните ни катастрофи са от тях. Първо от едните, после от другите. Иначе добре съм запознат с историята и всичките тия неща в края на ВСВ са следствие на дългогодишните забежки на управляващите ни клики да ни вкарат в някакви съюзи с Германия. После обаче идват на ред русофилите. И всички видяхме, докъде стигнахме.

Явно ти е трудно да си представиш, че някой, който се отвращава от комунизма, може да ненавижда и монархическия ни авторитаризъм преди 9-ти :)
цитирай
24. mamkamu - ?!
08.05.2015 18:30
djani написа:
Интересно, в българския именник...
Отсъства името Юрий? Защо ли хора, чиито родители кръщаваха децата си с руски имана, сега са най големите русофоби???


Явно, когато нямаш аргументи против написаното, много удобен начин е, да използваш лични нападки. Признавам си и аз съм се подхлъзвал по тази пързалка, от което не се гордея особено много!

Раждан съм след годините, когато умира Юрий Гагарин. За 21 годишната ми майка (мир на праха й) е било съвсем естествено, да ме кръсти на първия човек летял в Космоса.

Дядо ми се е бил против нацистите през ВСВ. Запасняк капитан е бил. Няколко години след края на войната, обаче новият режим го вкарва за награда в Белене, а баба ми с двете си дъщери и била изселена от София в Червен бряг. Без право на работа! Радвам се само, че по-късно дядо ми ме научи освен на любов към българската и западна литература, но и към руската. Това само показваше, колко широко скроен човек беше. Беше човек на изкуството, дърворезбар, преподавател в НХА. До края на живота си обаче работеше, като строителен работник, понеже комунистическия режим не му позволяваше друго... Когато се връща от лагера, заварва в дома си самонастанил се... милиционер, който 10 години не може да изгони. Не знам за какви русофоби въобще говориш!

цитирай
25. apostapostoloff - Какъв празник, бе? Вовката
10.05.2015 18:34
шумно се изпърдя и толкоз. И тази пръдня струваше на горките руснаци цели 150 милиона долара!
цитирай
26. mikolaj - С чужда пита помен
10.05.2015 18:41
Много е неправилно да се поставяме на една черга с Полша, Чехословакия, Унгария. Първо, след 1945 при тях е имало силна съпротива срещу съветската (марионетна) власт. За разлика от нас, където на 9 септември не е гръмнал и изстрел срещу съветските войници. За добро или зло, нашият народ е посрещнал съветските войски, а не се е бил срещу тях.

Другият факт, е че като съюзници на Хитлер е можело да ни чака и по-лоша съдба- гърците са искали всичко до Пловдив. Полша и Чехословакия, от друга страна, са били нападнати от нацистка Германия. От горепосочените три държави само Унгария е била съюзник на Хитлер, така че се доближава до нас по някакъв начин.

Накратко, когато говорим за народите, борили се срещу съветските войски, е малко комично да поставяме там и себе си.
цитирай
27. staler - я, гагарин се изказал от името на ...
11.05.2015 02:31
я,гагарин се изказал от името на източноевропеиските народи.еи чуите бе кюпеци,сталин,малин,русия е сила.точка.спрел един танк и некъв мастурбатор ше се насере вече.ам също кат батковците от нато кога видят руски изтребител в илюминаторите.тъи е то братлета,горна волта ама с ракети.мноого ракети .щатите и те са сила.глобална.джърманито тоже-икономическа.а нии братя сме фурнаджииска лопата,бантустат пълен с комплексирани слузести сополи ,плевни,тикви,сергеичета от горе в президентството та надолу чак до форумното нищо незначещо пространство.не ви ли прави впечатление че в бантустата се отбиват само случаини минувачи с диария,братлета,м?
цитирай
28. zaw12929 - Най после успяхме да се докопаме до ...
12.05.2015 14:01
Най после успяхме да се докопаме до американската свобода: Алън Дълес е 5-ят директор на ЦРУ (1953-1961) и ръководител на американските тайни служби в Европа по време на Втората световна война. През 1945-та година той пише една изповед, на която тогава никой не е обърнал особено внимание. Днес тези думи изплуват от миналото и се превръщат в едно от най-страшните пророчества за света. Вижте ги.

„Ще свърши войната. Всичко някак си ще улегне, ще се утаи и уреди. И ние ще хвърлим всичките сили, всичкото зло на САЩ, цялата материална сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората.Човешкият мозък, съзнанието е приспособено към промяна. Посявайки там хаос, ние незабелязано ще заменим човешките ценности с фалшиви, в които да вярват. Как? Ние ще намерим наши единомишленици, наши съюзници и помощници в самата Русия. Епизод по епизод ще се разиграва грандиозна по своя мащаб трагедия към гибелта на най-непокорния народ на земята, окончателното необратимо угасване на неговото самосъзнание.

От литературата и изкуството ние например постепенно ще изтръгнем тяхната социална същност, ще отучим художниците, ще им отнемем желанието да се занимават с изобразяване, с изследване на тези процеси, които се извършват в глъбините на народните маси. Литературата, театрите, киното ще изобретяват и прославят най-ниските човешки чувства и страсти. Ние по всякакъв начин ще поддържаме и издигаме така наречените художници, които ще започнат да насаждат и втълпяват в човешкото съзнание култ към секса, насилието, садизма и предателството – с една дума, каквато и да е безнравственост.
В управлението на държавата ще създадем хаос и бъркотия. Незабелязано, но активно и постоянно ние ще съдействаме за безпринципността на чиновниците, рушветчийството, всичко, което води до онова,каквото им скимне да правят.Бюрократизмът и недобросъвестната работа ще бъдат издигнати в добродетел. Честността и почтеността ще се осмиват и ще станат никому ненужни, ще се превърнат в отживелица на миналото.
Простащината и наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинският страх на един от друг, предателството, безсрамието, национализмът и враждебността между народите, най-вече враждебността и омразата към руския народ – всичко това най-ловко и незабелязано ще култивираме и то ще разцъфне с кичести цветове.
Само малцина, малко хора ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но такива хора ние ще поставим в безпомощно положение, ще ги превърнем в посмешище, ще намерим начин да ги оклеветим и да ги обявим за измет на обществото. Ще изтръгнем духовните корени на болшевизма, ще опошляваме и унищожаваме основите на родната нравственост. По този начин ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и ще отстраняваме ленинския фанатизъм. Ние ще се занимаваме с хората още от детските и юношеските им години. Главният залог ще бъде върху младежта. Ще започнем да я разлагаме, развращаваме, да я лишаваме от чест. От младежите ще направим циници, вулгарни хора, простаци, космополити. Ето това ние ще направим.“
И ГО НАПРАВИХА.... ТОВА Е ДЕМОКРАЦИЯТА ДО КОЯТО СЕ ДОКОПАХМЕ И СЕ... ЗАКОПАХМЕ.. ЖИВИ УМРЕЛИ
САМО ГЛУПАЦИ МОГАТ ДА СРАВНЯВАТ ФАШИЗМА...
цитирай
29. vmir - На 9-ти май съветския войник донесе
15.05.2015 10:43
нова ера на тирания, унижения и деспотизъм. Това, че за някои това е далаверата на живота им, не оправдава половинвековни извращения, защитавани и до днес от най-престъпните, извратени, безскрупулни или некадърни елементи у нас, за които клатикуренето е над всичко останало.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469996
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол