Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
18.03.2008 00:03 - Чистотата и гневът на човека
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3096 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 18.03.2008 00:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image

image

Това е улицата, на коята живея. На 300 метра от Министерски съвет. Една от поредните простотии стана през есента на 2007-ма. Копаха за да полагат някакви кабели и така си и остана и до днес, 18-ти март. Моя вина е, че не разбрах, кой е тоя дето копае. Мислех си, че и ако аз реша да си прокарвам подземен кабел за нещо си мое, няма кой да ме спре. Или пък после да ме кара да възстановявам настилката. И после се сетих за онази инспекторка от общината, която преди година и половина искаше да ни глобява за това, че не сме изчистили снега пред „прилежащия ни тротоар”. И когато й казах, че няма начин при наличието на тези паркирали коли по тротоарите, тя само ми отвърна, че това не е нейна работа и ми връчи предупредителния лист. Мамка им! Колкото повече време минава толкова улицата се разпада и става все по-мръсна. А данък сгради и такса смет, естествено растат. Нищо лошо в това, но да виждам поне ефектл Допреди четири-пет години, отивайки на работа, сутрин все засичах някой циганин от „чистотата” да мете улицата. От тогава –ни вест ни кост от концесионерите. Опитвам се, когато няма спрели коли на тротоара да измета пред къщата, където живея (с риск съседите да си умрат от смях), но още на другия ден това не си личи. Защо ли? Ами хората, които минават по улицата, просто си мятат отпадъците, където им падне и то със замах и увереност за правота. Веднъж, когато видях един тип да си хвърля шишето от боза (от литър!) на тротоара пред моята къща, му викам: „Извинете изпуснахте си нещо.” А той ми отговаря: „Е, па тва е боклук. Не ми требва.” Исках да му отвърна, че и на мен не ми трябва да ми се въргаля под прозореца, където спя, но реших, че отворя ли си устата, ще се наложи да отворя и неговите задни части за да му навра там това, от което искаше да се освободи така лесно и после да давам обяснение на съпругата си, как аджаба, пак съм се забъркал в поредния скандал. Примирявам се! Всеки ден. И се чудя до кога? Явно ще си искарвам гнева на това място.

А, снимките са направени в неделя. За това няма коли по тротоарите.

Естествено, че следват още такива простотии от целия град на различни теми. Поне с това, с което аз или моите близки и приятели се сблъскват!




Гласувай:
3



Следващ постинг

1. fancylady - Направо си е така!
18.03.2008 00:33
Аз живея на Хан Крум и е адД!!
Не мога да не си скапя някоя обувка поне два пъти в седмицата.
цитирай
2. jokera - Навсякъде е така!
18.03.2008 06:19
За съжаление. Варна беше един от най-чистите и хубави градове, а сега като гледам и се отчайвам.Весел ден!:)))
цитирай
3. анонимен - Ех, то вече мисълта ни от всичко това,
18.03.2008 09:44
което е повсеместно и безвременно, стана от сорта-
ми естествено, нима има друг начин !
цитирай
4. krotalka - Препрати го и
18.03.2008 10:36
на страницата на общината адреса е WWW.ZAGRADA.BG ( за всеки случай ако не го знаеш.)
цитирай
5. анонимен - Невероятно, но факт. Виртуалното деловодство на общината върши работа
18.03.2008 22:39
С този материал искам да призова всички, които се оплакват в този сайт, да направят copy/paste на материала си във Виртуалното деловодство на Столична община и да го озаглавят "жалба". Колкото и да е невероятно, върши работа.

zagrada.bg/show.php?storyid=471211
цитирай
6. lubopitka - с чистотата никога не сме били на ТИ. ...
25.03.2008 14:16
с чистотата никога не сме били на ТИ...имам чувството понякога,че това ние е напълно непозната дума..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9460766
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол