Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.10.2010 23:50 - Цигания до шия
Автор: mamkamu Категория: Забавление   
Прочетен: 17582 Коментари: 42 Гласове:
49

Последна промяна: 24.10.2010 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много често си умирам от смях, когато някой почне да словохули циганите за това, че са мръсни и замърсяват околното ни пространство. Да, в 99% от случаите това е така и въобще няма да си позволя да споря . Тук обаче, ви показвам дело на чисти българи, които живеят така, сякаш са чистокръвни и потомствени цигани. Повярвайте ми, имам наблюдения не само за този конкретен случай. За беда обаче (на някои българи) в околността от години не живеят цигани (слава тебе Боже) и вината няма как да бъде хвърлена върху тях!

От няколко месеца съседния на мен двор е празен. Т.е. бутнаха постройките, изравниха терена и сега собствениците му го продават. „Ничият” двор, естествено повика първичното в българина и той взе да  изхвърля боклуците си там, а не в отстоящите на два метра и половина контейнери

image

image

image

Днес (събота!), нещата вече стигнаха своя апогей с комбинацията от напичащо слънце и усилената „помощ” на знайни и незнайни  жители на столицата. Ароматите носещи се във въздуха обгръщаха почти цялата улица. Да не говорим, че когато си отварях прозореца...после бързо го затварях.

И понеже яко взе да ми писва взех, че го изчистих туй място, както обикновено правя от време на време и с тротоара пред къщата ми, понеже каките от „Чистотата” минават един път месечно (всяка последна сряда на месеца, май). А пък и каква може да ми е работата на мен в един съботен ден?! Няма да купонясвам, я! Няма да се разхождам в някой парк, да ида на кино или в най-добрия случай да изпия няколко питиета по няколко пъти с някой и друг приятел!

Докато чистех, собствениците на отсрещните магазини ме гледаха някак особено и си говореха нещо по между си, сочейки ме. Даже една полицейска кола, минаваща по улицата намали, за да може ченгетата да ме огледат хубаво с  моите предизвикващи съмнение работни дрехи. Смех!

Смех, ама ми идеше да им нахлупя кофата върху главата, защото си мисля, че ако има бунище на метри от мястото, където правя бизнес, първата ми работа ще е да го изчистя или най-малкото да помогна на оня, улавия, дето чисти. Ама това е друга тема. Много философска!

Та накрая мястото не придоби идеален вид, но все пак се различаваше от първоначалното си състояние и най важното –не смърдеше.

image

Смърдят обаче онези хора, които са способни да си изхвърлят ненужностите през прозореца и през оградата на някое празно място, точно както са го правели техните прадеди през Средновековието! А находки не липсваха -опаковки от кисело мляко, безалкохолни напитки, салами „Сами М”, лакочистители, хапчета против забременяване, риба „Нортън кондишън”, лак за нокти, презервативи, голи охлюви, обелки от банани, меки картофи и цели пликове с полуизгнило неизвестно съдържание.

После взех, че изчистих собствения си двор, който беше потънал безобразно в листа и си стоеше все така пострадал от момента, когато един шофьор през април изсипа по по грешка варовия разтвор върху райграса. Но това е друга тема, съвсем тривиална.

image

И за капак на всичко, докато си виках накрая: „Е сега ще пия едно пиене с удоволствие след добре свършената работа”, забелязах, че прозорецът на мазето ми откъм улицата е разбит, шатрата в двора ми е хванала мухъл вследствие ненормалното време, а една от двете кучки нанесли се самоволно на моя терен, е бременна и всеки момент ще ражда. Не, че другата не роди през пролетта :)

Демонтирах шатрата и проснах брезента върху вездесъщото скеле, за което ще разправям друг път...

метнах едно око на бременната кучка и нейната приятелка (Блеки и Блонди)

image

и се прибрах да пия чай с коняк и аспирин, понеже, кой знае защо се бях разболял....

Направо събота –мечта!

Айде, че трябва да се къпя основно, а след това да наблюдавам родилката...

image



Тагове:   мърсотия,


Гласувай:
53



1. zezo - Няма да се справиш сам. Трябва ти ...
24.10.2010 00:29
Няма да се справиш сам. Трябва ти бабичка да чисти двора и улицата, да се грижи за бездомните гадинки в района и за КПП.
цитирай
2. tit - Ако знаеш пред високите блокове какво е!!!
24.10.2010 00:44
Наистина има хора, на които не им пречи, че им мирише! Важното е: да не си правят излишен труд / разбирай - ход до контейнера за смет/!
Пуша на терасата, пепелникът е пред мен, една съседка ми идва на гости за по цигара, изпушва я и хвърля фаса през терасата!!!
Ма нали съм сложила пепелник, бе! Що хвърляш?
Мии - тъй била свикнала, даже не и стана неудобно!
Навика, Мамакаму, навика!!!
Като оная студенка в коридора на влака, дето не я интересувало, какво става зад гърба и! И всички, които минавали...:)))
цитирай
3. анонимен - висока ограда си сложил
24.10.2010 03:13
висока ограда си сложил
цитирай
4. apostapostoloff - Какво казва Черноризец?
24.10.2010 06:27
"Българите са племе мръсно и най- паче крадливо."
цитирай
5. анонимен - Съчувствам ти! И мога да приведа ...
24.10.2010 09:22
Съчувствам ти! И мога да приведа поне още пет подобни примера, с главни действащи лица моя милост и една съседка от другия вход, която по сведения на клюкарника, била с ромски произход (дори да е така, ако всички бяха като нея, щяхме и ние да искаме да сме роми, повярвай!). Защото сметището, наречено междублоково пространство, е също толкова вонливо... Има и още нещо - нашите "мили" съседи, хвърлят неизвестно какво в тоалетните си, та около 5 пъти ни прелива мръсния канал..... за разкош, че другите боклуци са малко. Заради тези наши "навици" ми се ще да съм се родила леееекинко по- назапад, където ако хвърлиш на улицата хартийка, всички минувачи наоколо ще ти направят забележка, а ако не дай Боже нещо по-едричко оставиш, след минута ще цъфне общинската полиция, и такава глоба ще ти "цъфне", че ще ти държи влага за три години напред.... И това не е утопия, а реалност, но ... малко по-назапад. Обичам си родината, ама държавата ... И нашенския манталитет също! :(
цитирай
6. eli23 - Хвала на автора!
24.10.2010 10:37
Дай Боже,все повече такива българи!Да бъде!
цитирай
7. анонимен - Сега вече повярвах, че софиянци си ...
24.10.2010 10:44
Сега вече повярвах, че софиянци си изхвърлят боклука през балкона и където им падне.
цитирай
8. makont - Представяш ли си колко хубаво и
24.10.2010 11:15
чистичко би ни било, ако всички бяха като теб. Правя го и аз, когато мога, но това не променя нещата, как ще изкореним простотията от съзнанието на хората, това е по-важно. Та те дори пушат в асансьора, представяш ли си, в тази малка кутия да си се самоотровиш сам, такъв зор. Нямам думи! Хубава неделя!
цитирай
9. анонимен - София е център на културата
24.10.2010 11:20
София е център на културата
цитирай
10. cefulesteven - Мила, наша, родна реалност. Един ...
24.10.2010 11:34
Мила, наша, родна реалност. Един спомен ми се е запечатал, като голямо противоречие. Вървя по плажа в Тормолино и си мачкам един фас в ръката, почти несъзнателно, не мога да си представя да го хвърля. Накрая в един контейнер, а седнали наблизо тийнейджъри с бира ме гледат насмешливо. Става ми смешно и на мен, имитирам жеста на Бай Ганьо, соча гърдите си и викам гордо: "булгар" и се чувствам абсурдно. Не само не излъгах никого, че в България, не хвърляме боклуци, а не успях да излъжа и себе си за мотива на постъпката си. Толкова чисто беше наоколо, а международен плаж, че имах чувството, че изхвърля ли фаса си, ще го изхвърля в хола си. Постъпката ми беше, по-скоро комплексираност. Чак фас: престарах се, не бях сред природата, а на място, където службите по чистота са предвидили изхвърляне на фасове. Съзнах, че по-необходимо е било да се замисля как се държа по българските улици. Опитах се да си спомня, но не открих спомен, в който да съм държал толкова дълго фас в ръка и поради липса на пепелник, да го изхвърля в контейнера. А като повечето българи съм се чувствал оправдан от мърсотията, която правят другите, да правя и аз своята.
цитирай
11. tili - И да се изтъркаш хубаво
24.10.2010 12:35
с керемида :))) Герой!
цитирай
12. vmir - Поне интересно си живееш с такива интересни навици наоколо.
24.10.2010 13:32
Аз пък съм виждал чуждестранни туристи да събират боклуците по пътя пред себе си. Такова нагло вмешателство в културната ни идентичност и самобитност не бях очаквал. Трябва да се вземат мерки по въпроса.
цитирай
13. hristo27 - Каква родна идилия!
24.10.2010 14:21
По-важното е, че не скучаеш :))))
А сега, пий едно и от мен!
цитирай
14. анонимен - бай ганю - ЕВРОПЕЕЦ
24.10.2010 15:48
Посетете язовир или река- превърнати са в сметища.Селският простак не се различава от всеки друг ПРОСТАК.На 09-09-1944 год. на власт дойде ПРОСТАКА и простотията стана държавна ПОЛИТИКА. Няма спасение.
цитирай
15. анонимен - Камен
24.10.2010 16:20
Стефан го каза най добре! - все едно да хвърлиш в хола си, и те силните държави го знаят това, а ние си мислим че те са много културни, ами - друг път, всичко е въпрос на подражание - защо някои хора вече не пушат - ами вече подражават, ами ако всичко изглежда като тоалетна и хората нямат смисъл да подражават, циганите имат ли модел на подражание и защо ако нямат възможност за градинка като твоята, хайде не се прави - всеки циганин който е богат е и по чист от българин..
цитирай
16. анонимен - ХЪСКИ
24.10.2010 17:20
ОТЛИЧНО КАЗАНО ПРИЯТЕЛЮ, №14.....!
НА ВЛАСТ Е.... "ПРОСТАКА" ОТ 9.09.44г!!!!!!!!!!!!!!!!!
"ПРОСТОТИЯТА" Е В РАНГ ---ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА!
РУЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!
цитирай
17. анонимен - http://estrip. org/articles/...
24.10.2010 17:35
http://estrip.org/articles/read/48440/paul/_.html
цитирай
18. krisanka - Приятелю, това, което описваш се ...
24.10.2010 17:45
Приятелю, това, което описваш се наблюдава из цялата ни мила родина. Живея във Варна, във висок блок, но съм само на 2 етаж, не смея да си покажа главата от прозореца, да не би да ме фрасне някоя торба с боклук, а май и прозореца рядко отварям поради същите причини, които и ти описваш. Веднъж напражих забележка на една съседка, да не си изхвърля торбата с боклука през прозореца, а тя вместо да се засрами ме наплю. И ще добавя- в блока, в който живея няма цигани!
цитирай
19. анонимен - авторе, ами и ти не се различаваш ...
24.10.2010 19:26
авторе ,ами и ти не се различаваш много от тия които си хвърлят боклуците където им падне,след като пишеш статия за това че си почистил-един вид,направил си нещо извънредно,изключително,достоино за тема на статия.чисти по редовно,някои около тебе може и да сезарази от примера ти.
цитирай
20. анонимен - Верно, нека да почисти и околните ...
24.10.2010 19:50
Верно, нека да почисти и околните улици, трябва пример да се даде. Искаме снимки и отчет за свършената работа.
цитирай
21. анонимен - Не е никак интересно да почистиш и ...
24.10.2010 19:52
Не е никак интересно да почистиш и никой да не научи за доброто дело. Може би е почистил, само за да напише постинг и да направи снимки. Едно байландо.
цитирай
22. анонимен - кучката роди ли?
24.10.2010 19:54
кучката роди ли?
цитирай
23. katan - Ежедневие ...
24.10.2010 21:20
Ежедневие ...
цитирай
24. vmir - Имахме същата ограда, но беше между първите неща, които новопристигналите роми отнесоха.
24.10.2010 21:54
Градинките без ограда в момента представляват сметище, ама доста по-зле от твоето. Другите огради - решетъчни и от бодлива тел, заедно с вратите също са отнесени, а бетонните колове са натрошени, за да се извади арматурата. Ландшафтът ни е като след бомбардировка, някои от дърветата са силно обгорели от редовните огньове, на които любезните ни мургави съседи си горят откраднатите кабели. Засега единствено добрата воля на циганите ги спира от нови поселения на мястото на унищожените градинки, но не знам докога ще е.
цитирай
25. анонимен - Ей, българи...
24.10.2010 23:38
Т.н...."общонародна собственост" и в частност "етажната собственост",са творение на КОМУНИСТИЧЕСКИЯ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ И ЖИВОТ!
Струпването на хората по големите градове, е вследствие на отнемане на поминъка на населението в малките селищни системи!
НЯМА ГРИЖИ И ФИНАНСИРАНЕ НА МАЛКИТЕ ОБЩИНИ, ОТ ДЪРЖАВНАТА МАШИНА!
ТАКА БЕШЕ ПРИ КОМУНИЗъМА ,...ТАКА Е И СЕГА!
ДНЕШНОТО ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО ,ИМА НУЖДА ОТ "ПРОЛЕТАРИИ" ЗА ДА СЛУГУВА И УГАЖДА НА НОВИТЕ ЧЕРВЕНИ, КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ" КЛАНОВЕ"!
Големите, червени "МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ", имат нужда от работна ръка и
старателно торпилират местните прозводители и местната конкуренция!
ЛИЧНАТА ИНИЦИАТИВАТА НА ОТДЕЛНИЯ ГРАЖДАНИН НА СТРАНАТА, СТАРАТЕЛНО СЕ ЗАДУШАВА И ПОДТИСКА!
Това е лесно разбираемо:
Местното поризводство е АБСОЛЮТЕН КОНКУРЕНТ И УБИЕЦ , НА "МОНОПОЛИ"!
Запомнете ДОБРЕ:
ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е ИЗТОЧНИКА НА "МОТИВАЦИЯТА ЗА ТРУД"!!!!!!!!!!!!!!

СЛЕДОВАТЕЛНО:
ДВОРА И КЪЩАТА ВИ ,ЩЕ БЪДАТ ЧИСТИ И СПРЕТНАТИ --КОГАТО,... СА ВАША СОБСТВЕНОСТ!
КОГАТО СА "ОБЩИ", ЩЕ БЪДАТ ,КАТО...... В ЦИГАНСКИ БОРДЕЙ!
"ОРТАШКАТА КОБИЛА ....И КУЧЕТАТА НЕ Я ,ЯДАТ"!!!!!!
цитирай
26. kapito - :)
25.10.2010 00:36
:)
цитирай
27. internationalist - Добре,
25.10.2010 13:34
бичуваш, някои от многото "положителни" качества на българите.Но мигар, всичко това е толкова важно?!Ми да бе описал, как си се "изкензал",как си почистил лайната на кучетата и още 1000 битовизма.А?
Този блог-сайт е като бит-пазар,сериозни теми на някои автори се обграждат от шарени, еФтини,словесни пердета,бохчи и плачета от безкрайни словоизлияния и глупости, макар и с положителен характер, някои от тях.
Спирам да пиша тук....само да пре-публикувам,не си заслужава.
Айде,все така!
цитирай
28. badhornet - Така изглежда и всеки язовир в Бъ...
26.10.2010 14:32
Така изглежда и всеки язовир в България - камари с боклук от всякакъв вид, пък цигани риболовци не съм срещал. Имаме уникална природа и също така уникални простаци, а за капак и цигани. Това, че цапат само циганите е пълна глупост! Обърнете внимание на междублоковите пространства. И по принцип, тези които цапат са повече от тези, които чистят. Банална BG действителност.
цитирай
29. mikino - Простотията ходи по хората, не по животните!
27.10.2010 11:47
Само като се огледам в парка и видя поредният идиот, който си хвърля фасчето на тревата и ми иде да се скарам. Аз също съм пушач, но ми се е случвало да си държа фас в джоба, докато стигна до някой кош. Другата простотия на която редовно съм свидетел: отивам на Витоша, две лелки с по едно детенце си събират партикешите и след тях оставят недоогасен огън, няколко шишета, консервени кутии и пликчета, при все, че на 5 метра хората са направили кош!
Тая мърсотия никъде я няма в нормалните държави! А никой не се досеща, че от това зависи и здравето ни!
цитирай
30. toninabog - от Тони Браво !
01.11.2010 20:54
Браво,че си се опитал да поизчистиш.Ако всеки хване да посвърши нещо,вместо да мрънка ,май ще е по-добре...
цитирай
31. анонимен - kdcxUyuWnMRwj
09.06.2011 11:42
Thank God! Someone with brains sekpas!
цитирай
32. анонимен - sKEsnGGNaHvJFBi
10.06.2011 01:57
YouВ’re a real deep tnhiker. Thanks for sharing.
цитирай
33. анонимен - OHhfSQbCBiTxZ
10.06.2011 10:19
Rk6fHa <a href="http://doztakqcysdx.com/">doztakqcysdx</a>
цитирай
34. анонимен - oDRhozBhvIdOjDiZ
10.06.2011 14:55
lHWhLc , [url=http://pleyvpdbsjmi.com/]pleyvpdbsjmi[/url], [link=http://fvbhnsyalqgn.com/]fvbhnsyalqgn[/link], http://doybahiptkal.com/
цитирай
35. анонимен - qexTgDSdWyqHIqOqY
11.06.2011 10:21
IXeRB6 <a href="http://vmmezdiihadr.com/">vmmezdiihadr</a>
цитирай
36. анонимен - rAWOcffpGDj
12.06.2011 14:26
RyMwJX , [url=http://wsoizyjqyykn.com/]wsoizyjqyykn[/url], [link=http://bbztdizvckrw.com/]bbztdizvckrw[/link], http://rkdgtydafxnv.com/
цитирай
37. анонимен - EIfOUVgrB
13.06.2011 12:35
kNuNyE <a href="http://vxkzreuvekcj.com/">vxkzreuvekcj</a>
цитирай
38. анонимен - uBSkVRxoCDTJPTM
13.06.2011 12:35
eBB3LU <a href="http://wzfjacshrtrb.com/">wzfjacshrtrb</a>
цитирай
39. анонимен - uNVgsnErUJ
14.06.2011 13:35
u9iHEX , [url=http://qrmtuoetfltk.com/]qrmtuoetfltk[/url], [link=http://qkzefoketzkl.com/]qkzefoketzkl[/link], http://gvcwprxtxdhq.com/
цитирай
40. анонимен - asowgnQCWy
14.06.2011 13:44
Yk8g5E , [url=http://mcbzmgslcils.com/]mcbzmgslcils[/url], [link=http://rmwtbdnhalxi.com/]rmwtbdnhalxi[/link], http://wucsgquwnyiq.com/
цитирай
41. анонимен - kamagra reviews
18.01.2012 04:25
You can kill a man but you can't kill an idea. Your ideas are realyy great and useful. Hope you'll write more. buy kamagra soft <a href=http://medsildenafil.com/>kamagra</a> kamagra buy
цитирай
42. анонимен - Hello!
02.02.2012 05:08
Hi! my name is Jully. I would like to meemeet seemly boy :)
This is my homepage - http://jskdh5jkd7djh4.com/l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469880
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол