Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2022 15:17 - НИКОЛАЙ МЕТОДИЕВ СЕВАСТЯНОВ – БЪЛГАРСКИЯТ ВЛАДИМИР МИХАЙЛОВИЧ ГУНДЯЕВ ?
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1721 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

НИКОЛАЙ МЕТОДИЕВ СЕВАСТЯНОВ – БЪЛГАРСКИЯТ ВЛАДИМИР МИХАЙЛОВИЧ ГУНДЯЕВ ?

 

   Кой е полковникът, а може би вече генерал от ФСБ, Гундяев е известно. В Русия той има друго име - всероссийский патриарх Кирил. Може би не трябва да ползвам понятието ИМЕ, а АГЕНТУРЕН ПСЕВДОНИМ. Нека приемем за Русия този факт като нормален, защото тя е известна като страната на Голямата лъжа. Полковник Гундяев по същество е олигарх, който дори има частен самолет, предоставен му лично от Путин. Живее в суперлуксозен дворец. Твърди се, че в двореца той си има и жена, и тя от ФСБ, с фалшива самоличност – по документи се води се негова сестра, или баба, или майка. Напомням, че когато Алина Кабаева роди близнаците, направи официално изявлеие от двореца на Путин в Сочи, че не Путин бил баща им. Аз повЕрвах. Толкова вЕрвам и че в двореца на Гундяев живее...сестра му.

    Две неща да напомя за полковника.  По едно време той долетя у нас по заказ на Путин, с менгеме в самолета си, да притегне в него президента ни. Вероятно е носел и тръби за удължаване на дръжките на менгемето, та още по-яко да натегне колегата си от ФСБ. По време на срещата полк. Гундяев от ФСБ, предрешен като всероссийский патриарх Кирил, напомни на президента ни, че Русия е наш двоен освободител. Какво са си говорили обаче не стана ясно, защото президентът „забравил” да включи звукозаписната уредба. А това което излъчиха наподобяваше на менторски тон на висше ченге към по-низко в йерархията.

   Още нещо характерно за  полковника. По време на патриаршески служби той неотменно повтаря пред вярващите,  че най-големият дар Божий на Русия е Путин.

   Това е достатъчно за да се разбере що за Божий служител е полковникът от ФСБ, предрешен като всероссийски патриарх, приел името Кирил.

 

   В момента има напрежение в нашия Синод, защото патриарх Неофит е на края на земния си път. Още от 1994/96 г, вече по времето на Путин, вероятно в Русия има разработен обект  за наш патриарх, това е Николай Методиев Севастянов. Той вероятно принадлежи към ДС и после е преминал и към ФСБ. Така Путин преименува КГБ, достигнало върха си по времето на Андропов. Николай е изпратен да специализира в Московската духовна академия, продукт на която е и полк. Гундяев. Едва ли има нещо случайно в избора на точно този обект да го изпратят в Московската духовна академия. От изявите му на висш духовен архиерей отдавна е ясно кому той служи, но след „речта” му по случай Съединението на България той потвърди решимостта си да продлъжи да им служи още  по-крепко ако бъде избран за патриарх. Той е Божий служител колкото и полковника от ФСБ, Гундяев...

   След смъртта на патриарх Максим, Севастянов не отгововаряше за патриарх по възраст и турнаха временно Неофит. Тази пречка за тургането на пловдивския митрополит за патриарх вече отпадна. Възникват обаче две загдаки около патриарх Неофит. Първата е защо той се присъедини към позицията на полк. Гундяев, когато последният отказа да участва във вселенския събор. Недопустимо е патриарх да откаже да участва в най-висшия събор, вселенския, и да изтъква мотиви, които не правят смисъл, по същество същите,  заподмятвани от полк. Гундяев във връзка с неговия отказ. Върнаха ни го от Вселенската пратриаршия по повод църковния спор за църквата в Битоля.

   Втората загадка е защо, на края на земния си път, патриархът ни не посочва свой заместник, за което има право, а оставя на Светия синод да избере патриарх? Висшите ни духовници са зависими от службите и така следващият ни партиарх без всякакаво съмнение ще бъде Севастянов. Той е един сгрешен човек, с неправилна сексуална ориентация, наактивиран яко по повод евентуален нов избор за патриарх на църквата ни, видно от последната му реч по случай Съединението на България. В нея той твърди,  че всичко ценностно на света идва от Путин, а Западът го руши. А прекаралите известно време наши хора на Запад възприемали мръсотията им и връщайки се я разсейвали из България. Гундяев пък твърди, че Путин е най-големият дар Божий за Русия. Явно и двамата са разработвани на едно място, към двамата има закази що да говорят. Казваното от тях не прави смисъл, това са опорки. Вярващите обаче според вероучението не могат да критикуват висщите духовници, защото властта им е дадена от Бога и отговорност те носят само пред Него. Те трябва да вярват в това, което им се проповядва и да го изпълняват. На тоя фалшив кон играят неверниките и хибридните офицери на ФСБ.

  А сега за някои мои предположения:

  Вероятно голяма част, може би всичките  ни висшите духовници са вербовани от Службите. При възникнал казус с някой от тях, от ДС обикновено заподмятват досието му, ползвайки го за компромат. Това обаче никога не се получава с патриарсите.  Обяснението за мен е просто - тяхното досие е в КГБ, сега ФСБ. От там нищо не се вади, може да излезе само като дим от комина при изгарянето на документа.

   Духовността на българите е много увредена след „освобождението” ни през 1944 г. от СССР. Ще приложа пример с двама много първи българи, Радев и Трифонов, за които съм убеден, че ако ги питаш за духовността им, те  ще попитат:

-       А какво е духовност?

Липсата на духовност при на личност означава, че

той е продукт, но е и човек. При това положение остава да ни турнат за патриарх Севастянов. Той е сгрешен като човек, видно от излъчването му, без да е казал нито една дума. А какво той ще каже няма защо да се слуша, защото е ясно. Той го синтезира в последната си реч п случай съединението на България. Речта му е поръчкова, а той се изяви като зависим от службите сгрешен човек, от който не само патриарх, но нищо не става. Резултатът ако Севасянов стане патриарх ще бъде по сценария, който извърши Радев с президенттовото, превърна го в отдел на ФСБ. Напомням, че за избор за президенент Радев бе предложен от генералът от ФСБ Решетников. Разработен на същото  място, където вероятно и Радев, Севастянов ще превърне Светия ни синод във втори ефесбешник. А той ще стане като всероссийският патриарх Кирил. Така Путин ще отвори още един фронт срещу България, да пущарами остатъка от духовността на хората. Към троянските коне на Путин у нас – Радев, Копейкин, Сидеров и др, Путин ще разполага с троянски кон и в Светия ни синод...

   Президентът ни според мен бе избран от най-простите, манипулиируеми хора в България, наактивирани да гласуват за него от опростачветелни предавания, каквото бе това на Трифонов. Принципът за избор на патриарх обаче е друг, ще го избират зависими. А как мислят зависимите, привеждам за пример двама – шефката на лудницата в Курило и душеппиказчика на Радев, Слави Василев. Едната открива все нови и нови умности у Радев, другият го оправдава дори когато съгреши.

   Ако ни сполетят и тази беда, да ни натресат  за патриарх Севастянов, липсата на духовност у нас ще стане факт. Повтарям, неверникът, наричан от турците гявурин, не е човек, а продукт на системата. Той няма ценностна система и най-точната оценка за него е боклук. Да направи хората боклуци, това ще е приказът на Кремъл към кандидатпатриарха на България.

   Не казвам, да не допускаме това, защото в случая от нас нищо не зависи. Изборът се извърщва от висщите архиереи, за голяма част от които не мога да преценя Богу ли служат или на Службите. Както полковникът от ФСБ Гундяев...

   А патриархът ни, който вече не може да изпълнява службата си защо не се откаже от нея и не посочва за свой приемник един достоен архиерей, а оставя всичко в ръцете на хора, за които аз поне не съм убеден, че всичките са почтени. Имахме един патриарх в черно расо и под него червена рубашка, сега пак ли? Путин ще падне съвсем скоро, путизЪма обаче чрез такива като Радев и Севастянов у нас, ще остане...


image

  Руска старостилка, не се вижда муцката й, да я нарека Улянна Идийотовная, целува ръка на патриарх менте. На снимката се вижда и наш архиерей, доволен от това, което се случва.






Гласувай:
4



1. dobrodan - Е ти направо си поВервал :):):).
12.09.2022 16:04
Сигурно ли е какво цалива всъщност госпожата?
Като разправям КАКЪВ ДИВ МИНДИЛ Е ЦЯЛАТА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА, всички мълчат...
И останалите са съвсем същите, разликата е само в имената.
Рано или късно всяка аврамистка вяра опира до любовта между мъжете, които я изповядват, а жената е не само на втори план...
Благодаря ти, господи, че не съм се родил жена - казва евреинът.
Има ли жената душа или не е било предмет на спорове доста дълго.
Вземи си жена, и две, и три, и четири (ако можеш да ги издържаш, разбира се; мюслиманите са поне щедри)...
Айсиктир на всичките свети отци!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12286968
Постинги: 4567
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930