Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.09.2008 00:33 - Quo vadis, Нова телевизия?
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3464 Коментари: 4 Гласове:
0



Както обикновено телевизорът вкъщи не спира. Няма начин, да бъде изключен, докато вътре има поне и един човек. Независимо кой с какво се занимава, черната кутия в дома ми е един вездесъщ фон, който създава някакво, може би измамно, но плътно чувство за движение, наситеност, тишиногонство, та ако щете и „прозорец към света”.

Та докато се бях залепил до другия „прозорец към света” –вездесъщия компютър, какво дочувам зад гъба си (буквално преди минути)? Един от влизащите в поредния „Биг брадър” съквартиранти е  човек със забавено интелектуално развитие. Но не с такова, каквото показват повечето от досега влизащите участници, за които можем да се чудим с чисто сърце, от къде аджеба са се пръкнали такива дивни екземпляри, а просто човек с истински мисловни проблеми. Сякаш гледаш едно огромно дете. Невинно и безпомощно! Това, разбира се го видях, защото моментално се обърнах потресен към екрана. „Не е истина! Мамка им и гадове!”, бяха първите ми мисли изречени и на висок глас, естествено отправени към телевизията и продуцентите от „Сиа адвъртайзинг”. „А как ще има да ви съдят разни хелзинкски комитети и прочее ”-злорадствах в захлас.

................................

Но, какво се получава в един момент?! Оказа се, че момчето, онова улавото, си е напълно наред. Просто продуцентски похват и добра актьорска игра. Даже то получи задача, да продължава да се прави на откачен пред другите. Бях изписал сума ти гневни и сърцераздирателни редове, които вече изтрих (добре, че не съм толкова бърз та да съм ги публикувал и после да се излагам), но гневът си ми остана. Вече малко по-друг гняв, но гневът си е гняв, нали? Не може да го терминираш в миг, да се усмихнеш до уши и да засвиркаш безгрижно. Защо ли още продължавам да се пенява? Ами тия типове от „Сиа” и Нова TV успяха да ме накарат да гледам тяхната невъзможна продукция в продължение на 30 минути, че и повече. И то използвайки естественото ми възмущение от един антихуманен акт. Евалата, явно хората са професионалисти и знаят как се вдига рейтинг! Но сигурно и знаят лафа за лъжливото овчарче. И че следващия път, ако ще и да им вдигнат офиса във въздуха, хич няма да им повярвам и да ги загледам. Но какво да се прави, като по света все още има такива чисти лапнишарани като мен, които на всичкото отгоре обичат да се правят на онзи така близък до всяка човешка природа множествен герой на Оруел. Един съвет от мен: Ако не харесваш концепцията на това шоу, никога не го оставяй да върви по телевизора, даже за фон. Все ще измислят начин да те прекарат да се загледаш. Дявола си знае работата, казваше баба ми Веска!

Е, яд ме е че се хванах на такива хищнически похвати. Не ми е приятно и, че си загубих времето с простотии, но въпроса си ми остава: Quo vadis, Нова телевизия? И с цената на какво?

Но пък от там сигурно ще ми отговорят: „Абе що не си гледаш компютъра и „History channel, ами си взел да се занимаваш с неща, от които не разбираш! Твойта целева група вече съвсем е на изчезване. Също, като динозаврите ”.  И сигурно ще са прави. Мамка му!



Тагове:   нова,   телевизия,


Гласувай:
0



1. blueskies - поздравления!
27.09.2008 00:13
аз на нова вече не им се хващам, обаче понеже съм "тъпа и упорита" с мазохистичен уклон продължавам да гледам френски филми по канал1. преди малко гледах поредната французойска простотия в стил "к..вите са к...ви и нищо не може да ги промени". след като на два-три пъти ми се пригади от отврат, изгасих телевизора и седнах пред компютъра.
та тъй - и аз що не взема да си гледам "History chanel" и компютъра. или пък да си слушам радиото и музиката.
цитирай
2. анонимен - http://radobg.wordpress.com/
03.10.2008 18:15
Още един блог, който добавям с удоволствие на страницата си с линкове.
цитирай
3. анонимен - red star forwards!
03.10.2008 19:02
Еми да ти кажа, това предаване някакси става скучно след 20-30 мин. гледане. А и има един друг съществен момент - за семейно гледане хич не става. В смисъл съмнявама ме някои деца и родители / братя или сестри да го гледат - просто има твърде много селяния, цигания и простотия, които те карат да се чувстваш неловко.
Според мен таргет аудиторията им е самотни хора на възраст 25-55 години, които са отвратени от живота си и да гледат как става за резил някой им е като утеха.
А такива в България сигурно има над 1 милион... Абе тъжна работа, като се замислиш...
цитирай
4. анонимен - Jaguar: Не им се връзвай
12.10.2008 12:41
Нова телевизия при мен я сполетя следното - беше изтрита от списъка с каналите. По абсолютно същите причини, споменати от теб. Един два пъти може и да им мине номера, но толкоз. Сега и да си цъка някой с дистанционното, няма опасност да попадне на Бай Брадър или, не дай боже, на Нова+
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470904
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол