Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.11.2008 12:34 - Какъв дълг бе, Хачо?!
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 19782 Коментари: 73 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Да се хвалиш и да се чувстваш горд с принадлежността си към една репресивна организация, каквато е била Държавна сигурност е меко казано проява на наглост и висша форма на личностна деградация. След като вчера Комисията по досиетата обяви имената на разни лакеи на бившия тоталитарен режим, били на ръководни постове в БНТ и работили за ДС и разузнаването на БНА, някои от тях започнаха с шикалкавенията или пък с гробовната тишина.           „Знам си псевдонима и съм горд с него...Ако сега съм на 27 години, както съм бил тогава, отново бих поел такава работа, защото това е дълг към родината, към България, а не към партията.” Това са думи на Хачо Бояджиев, които вчера изговори по БНТ. К`ъв дълг бе, другарю?! К`ва България?! Тя тогава България съществуваше ли или беше просто придатък на СССР. Не помниш ли съветските знамена, дето висяха на всеки ъгъл по повод и без повод. Не помниш ли че „Партията и държавата” тогава бяха едно и също нещо. Нима не знаеш, че докато ти си разузнаваше на Запад, тук застрелваха като куче всеки, който се осмелеше да прекоси границата. Или пък не знаеш за разстрелите, лагерите, изселванията, съботната ангария, жителството... Знаеш, ама по ти изнася да се правиш на герой, отколкото да се покаеш, щото тогава целият ти живот би изгубил смисъл. Нали? Ей такива интелектуалци, като теб, крепяха комунистическия режим и заради такива мушмули България (за разлика от другите източноевропейски страни) нямаше нито едно сериозно надигане против това смачкващо човека управление. Боже! Че и офицер отгоре на всичко! Ти човече, яко си го забатачил! Вместо да си борил против тиранията, като всеки  нормален интелектуалец, ти си я крепял, а сега искаш и да ти ръкопляскаме за това. Т`ва да не ти е некоя от твоите соц. постановки?
          Нидал Алгафари пък продължил да агенствува и след 10.11.1989. И в Куку ли, бе? Егати! Той за т`ва ли се върна към партията-хранителка преди време да им оправя пи ара.
          Няма да изброявам останалите мижитурки. Достатъчно известни са и някои от тях до болка познати. Могат да се прочетат навсякъде! Но всичко това не трябваше ли да се случи преди поне 15 години. За да не могат отворковци като Хачо, да ми разтягат локуми сега.


Тагове:   Какъв,   дълг,


Гласувай:
0



1. guinness - откак се помня
27.11.2008 13:37
баща ми го нарича Храчо Бояджиев... Трябваше много неща да се случат преди 19 години, но и преди 15 щеше да е добре :) И всичко това е защото не се подиграваме достатъчно на отрепки като този. Ако се изсипе пред къщата му огромна тълпа, която да крещи УУУУУУУУ и т.н. гнили домати да хвърля нямаше да ходи с гордо вдигната глава. При едно изразено обществено отвращение този човек щеше ли да може да си намери работа в обществения сектор? Уви, отвращаваме се деликатно.
цитирай
2. ianchefff - guinness,
27.11.2008 13:40
така е.
Точно защото малко се крещи срещу тази измет, си позволяват да говорят какви ли не простотии и да се хвалят с принадлежността си към ДС.
цитирай
3. thomas - @guinness
27.11.2008 13:44
А какво точно те отвращава при Хачо? Качеството на новогодишните телевизионни програми, на които всички се възхищаваха с десетилетия ли!? И на които и при целия им наивитет от днешна гледна точка, и при всичките съвременни възможности (технически и креативни) никой не може да се качи и на малкия пръст... Или просто плюенето е едно от най-лесните движения.
цитирай
4. guinness - ianchefff,
27.11.2008 13:44
крещене даже е малко :) но все отнякъде да се започне.
цитирай
5. guinness - thomas,
27.11.2008 13:48
ако се възхищаваш на Хачо това е лично твой избор. Мен ме отвращава доносникът Хачо, не "entertainer" -ът Хачо (не виждам как това би го оневинило?!?) Освен това не мисля, че е талантлив - просто е имал на разположение нужните ресурси и е бил единствен при тогавашната липса на конкуренция. Така че няма как да знаеш как някой друг е щял да се справя по онова време. Пък и да тупаш по рамото доносник не е като да подкрепяш репресиран.
цитирай
6. анонимен - томас
27.11.2008 13:50
не ме разочаровай де - програмите на хачо за НГ бяха точно толкова нелепо смешни, колкото и любимия сериал "17 мига от пролетта". Най-хубавото нещо май беше балета на телевизията на ГДР, щото това си беше порноканал за социалистическия морал направо))))
тази лява ориентация, този травмай, както бях отбелязъл вече, съвсем ви пообърка... продължава да ми е странно как капиталист като теб поддържа с такова упование лявата идея - същински Енгелс ще излезеш))))
да се защитават доносници, повярвай ми, е - меко казано - странно. кой знае колко народ е "изгорял" от доносите на този "велик" режисьор... замисли се за тези хора.
аз такива като хачо не плюя, че и плюенето даже е показване на отношение, а тия са пълен игнор, ако ме питаш.
леле, колко сериозно стана, усмихвай се))))
цитирай
7. guinness - alexalex,
27.11.2008 13:54
:) Само нещо за игнора - именно от този игнор се хранят и на него разчитат всичките тези бивши агенти, доносници и кафявоносци и оцеляват в ежедневието ни, вместо отдавна да са забравени да си съхнат в дадените от Партията апартаменти, ние им "разрешаваме" с игнора си да си заемат работни места, за които в автобиографията позицията "доносник" не е уместна.
цитирай
8. анонимен - thomas
27.11.2008 14:07
Новогодишните предавания, за които говориш, са правени от телевизионен екип, а не от Хачо. Да не говорим за плеядата от златни актьори и актриси. Такива вече няма.
цитирай
9. thomas - @guinness (5)
27.11.2008 14:08
Хайде тогава да ми обясниш защо при цялата днешна конкуренция и несравнимо повече ресурси на разположение на медиите (благодарение на сериозния рекламен пазар) не може да се роди нещо на поне подобно ниво на онова, което правеше Хачо?

А последното ти изречение само ми напомни, че днешният доносник много прилича на вчерашния репресиран - всъщност и двамата са често несправедливо репресирани.
цитирай
10. thomas - @анонимен 8
27.11.2008 14:09
А защо вече няма такива актьори?! Замислял ли си се? При всичките възможности на новата епоха, при толкова по-голямото ни БВП, при всичките пари, които се наливат в какво ли не?
цитирай
11. guinness - Thomas :)
27.11.2008 14:11
няма да ти обяснявам нищо, знаеш достатъчно :) но да сравняваш доносник с репресиран ме отказа завинаги да влизам в разговор или спор с теб.
цитирай
12. uporit - Добър коментар..
27.11.2008 14:31
Чудовищно е да си доносник, 20год. да го криеш и, когао стане достояние да започнеш да се гордееш с това.
цитирай
13. анонимен - guinness
27.11.2008 14:45
не съм бил разбран правилно, извинявам се - имах предвид, че тези вече не ме интересуват - каквото са могли да скапат - скапали са го, на който на могли да навредят - навредили са. сега даже не трябва да ги плювам - съжалявам ги и не искам да ги виждам и чувам. като хлебарка, настъпена пред входа - минаваш и забравяш - иначе всички стават герои, а са пълни мушмороци.
цитирай
14. анонимен - томас
27.11.2008 14:48
леле, мен ме игнорираш направо ли))))))
цитирай
15. bros - Тоя 4овек винаги ме е отвращавал
27.11.2008 15:33
Както и колибаров-лайв, кеворкян също. Под статията в днес.бг има много уместно описание на това, какво намирам за гнусно в тях - много са арогантни. Да, имало защо! Зад тях седели топмилиционер4етата...
цитирай
16. telepuzik - ne vigdam.....
27.11.2008 15:56
ne vigdam kakvo tolkova se palite....takav e bil regima.....tova e trjbvalo da pravjt......sega da ne e po razli4no......ama nikak dage.....dage po lo6o....MNOGO PO LO6O......za da stane6 njkoi trjbva da se prespi s njkoi....da ima tati pari.....ina4e si ostava6 edno laino........ako ne sam prav elate me zapluite.......vsjko ne6to s vremeto si.....togava taka-sega po drug na4in......se6tam se kakvo mi razpravjt moi kolegi ispanci.........taka e bilo po vremeto na FRANKO......no za men si ostava edno ne6to-koito go moge......go moge....DA OCELJVA.......nezavisimo kade i kak i po koe vreme i regim.....drugite 6te si podsmar4at......i 6te pi6at ehidno.....kato drugo ne mogat da napravjt.....s uvagenie...............!!!!!
цитирай
17. mamkamu - Мен ме притеснява факта че, какато ...
27.11.2008 15:56
Мен ме притеснява факта че, какато пише guinness по-нагоре, не ги освирква никой. Някак си в обществото липсва моралната присъда за такива типове. Както, разбира се, и на тия дето си работаха на щат в ДС и всички други властови структури от онова време. Вместо това, тези хора са част от новообразувания "елит", заедно с мафиоти, корумпирани политици и фолк певици. Ебати!!!
Има нещо гнило в Дания, нали?
цитирай
18. ianchefff - telepuzik,
27.11.2008 15:59
няма смисъл да те заплюва, който и да е.
Ти си го свършил сам с това, което си написал.
цитирай
19. анонимен - mamkamu
27.11.2008 16:01
уфффф, каква морална присъда за тези смешници. тия като чуят "морал" и се хващат за кобура))))
като цяло до един са нещастници - сега томас ще каже, че са се грижили за родината, ама не на нас тия, моля))))
обикновени педали, според мен, даже не са имали акъл да са гейове)))))
цитирай
20. telepuzik - ianchefff
27.11.2008 16:11
smjtam se dostata4no kulturen.....za da ne obigdam......no kakto kaza edin 4ovek.......u nas kulturata e porasnala......dage ve4e pluem v urnite....!!!normalno e vseki da ima mnenie.....az sam na 37.....vidjh togava.....vidjh i posle......da ti kaga edno.......iskam da se varne togava.....makar da mi e dobre izvan balgaria......4ustvam se prekrasno.....no iskam tova,koeto be6e predi......4estno....priemi go kakto si iska6......men ne mi puka....vseki si ima givota.....i da sedi6 skrit zad ekrana tam i da plue6 v "urnata".....njma smisal......
цитирай
21. ianchefff - теле,
27.11.2008 16:14
аз не плюя в урната.
Но след като искаш да се върне "онова време", по-добре си стой там и не се връщай.
цитирай
22. telepuzik - ianche
27.11.2008 16:19
galko,4e ne vnikna......no 6tom sam tuk kadeto sam,zna4i ne6to sam napravil......a "proslovutia mantalitet"-za galost njma da moge nikoi da go iztrie....toi si ostava kato pe4at v mozaka na na6eneca.....galko 4e taka se u4at i na6ite deca........mnogo galko!!!
цитирай
23. анонимен - ianchefff
27.11.2008 16:20
и да осинови хачо, сергейката, доганката и дедо мони и да ги си вземе)))))
а аз си мислех, че идиотите са само у нас - видимо и по света щъкат)))))
цитирай
24. ianchefff - алекс,
27.11.2008 16:21
те са "на всеки километър", забрави ли?
:)))
цитирай
25. анонимен - ianchefff
27.11.2008 16:24
като хлебарката от "Уоли" са - неизтребими тия... и тоя теле-то май е сложил онзи билборд на станишката , "сергей, звънни ми" - да се чуват))))
мъжка любов, уф, отивам да драйфам)))))
цитирай
26. telepuzik - alex
27.11.2008 16:25
"idiotite"-neznaino za6to imat smelost da sa po sveta.....edin moge....drug ne moge...koito ne moge 6te hvarlj kamani....to e jsno...spomenah za mantaliteta.....taka si e....ubegdavate me......a dori ne sme po temata.......
цитирай
27. анонимен - telepuzik
27.11.2008 16:29
не те визирам конкретно, не се радвай. колкото до скитането по света - айде, холан, и ние сме били - даже до турно мъгуреле съм бил, ахам))))
и като те гоня носталгия по комунизма - бягай при кастрото или в кимирсения - още ги има.
лесно е да си комуняга като нямаш акъл, с акъл е трудно))))
цитирай
28. telepuzik - alex
27.11.2008 16:33
sam go kaza,no kato gledam "komunjgite"zavzeha evropa....viziram monopola na ruskite otkam gaz i petrol......bednite te......sega samom ispania e ostanala...no mai i tj pada.....kolkoto do turno magurele.....vse pak si e postigenie...,a domnule))))
цитирай
29. telepuzik - alex
27.11.2008 16:33
sam go kaza,no kato gledam "komunjgite"zavzeha evropa....viziram monopola na ruskite otkam gaz i petrol......bednite te......sega samom ispania e ostanala...no mai i tj pada.....kolkoto do turno magurele.....vse pak si e postigenie...,a domnule))))
цитирай
30. mamkamu - Ето за това говоря,
27.11.2008 16:35
това дето е написал telepuzik №16 е показателния симптом за болестта на обществото ни.
Уважаеми telepuzik, няма ли някой около теб да ти разясни, че от това, дето си го написал трябва ужасно да се срамуваш, а не да го изтъпанчваш гордо като мнение.
На това, което обясняваш е описание за следните видове хора: дупедавец, подлизурко, слагач, мазник, лакей, нищожество...и т.н.
Не забравяй, че не всичко при хората се върти около оцеляването. Това ни отличава от животните. Думи като чест, достойнство, себеуважение говорят ли ти нещо?

П.П. И за какво, по дяолите, са ти тези точки между изразите?!
цитирай
31. анонимен - telepuzik
27.11.2008 16:35
освен, че чуството ти за хумор е останало на "позитано" 20 и фантазията ти е необуздана... не бъркам българските леви кретени с европейската левица. все едно да сравниш чаша калифорнийско каберне с това, дето го правеше дядо ти от крадетото лозе от ткзс-то, да ме прощаваш за сложната метафорка)))))
цитирай
32. telepuzik - alex
27.11.2008 16:40
jvno trjbva da obarna drugia ton.....ako ne si vigdal genski polovi organi otidi bavno do banjta....tam ima ogledalo i 6te vidi6 mnogo dobre......a djdo 6te go ostavj na spokoistvie da i napravi vinceto....))))
цитирай
33. telepuzik - mamkamu
27.11.2008 16:43
hubavo ime.....haresa mi......6te pi6a kakto si iskam.....nali sme DEMOKRACIA ....po djvolite......a....koi 6te mi kazva kak da si pi6a....tova si e moe pravo i moj rabota..................................................................
цитирай
34. анонимен - telepuzik
27.11.2008 16:47
да ти кажа ,че си прост означава да те похваля)))) а към левите идеалисти съм непохвалителен, никак даже)))) още повече, когато ги чака тежка вечерна смяна в пицарията))))
целуни румен петков по бенката и отиди да пикаеш във фонтана...
цитирай
35. telepuzik - alex
27.11.2008 16:50
dale4 sam ot politikata......no se radvam 4e poznava6 intimni 4asti na rumen petkov(dage ne znam koi e!).....jvno si pikal ve4e v fontana i si celuval.....ne znam dali bemki-......ti sam znae6 nai dobre kakvo.......da ne go uto4njvame
цитирай
36. valsodar - Смешна работа :)
27.11.2008 17:39
На фона на слуващото се у нас, да заклеймяваме Хачо а да мижим пред бандитизма на управниците ни е проява достойна за съжаление :)
цитирай
37. анонимен - Niki
27.11.2008 17:43
Thomas ne se izlagai, toia debil nishto ne e pravil,a imeto mu e bilo vinagi nai-otpred imenno po prichini,koito nauchavame v momenta.
цитирай
38. ianchefff - валсодар,
27.11.2008 17:47
не "мижим пред бандитизма на управниците ни".
За друго става дума тук.
цитирай
39. valsodar - На умряло куче нож да вадим ?!
27.11.2008 17:57
Нека, който е безгрешен да хвърли първия камък ! - дотук един такъв не видях, а камъни много ?!
Всичките ербап сега, а по него време всичките наведени ходеха , що ли се учудвам и аз - то историята се повтаря ?!
Сега просто няма нужда от агенти, всичко и всеки се купува, а мнозина и без пари се продават, само да са край трапезата когато падат трохите от нея :)))

Дали Хачо е бил агент или не - за мен няма никакво значение, защото не виждам каква вреда е нанесъл пряко на мен ?!
Но виж, сегашните управници вредят сериозно на настоящето ми и още по-сериозно на бъдещето ми, лишавайки ме от възможността да живея в нормална европейска държава, за което имаше възможност да се случи с помощта на ЕС !

То, точно тези хора от настоящето са за порицание, а не позабравените културтрегери от миналот ни.
Просто истерията с досиетата е поредния хитър номер за отвличане на вниманието от по-важните неща, които се случват в страната ни.
цитирай
40. flyco - за освиркването
27.11.2008 18:01
Старите няма да освиркват, защото всички са в кюпа.
На младите не им пука.
Останалите нямат време.
Valso, за последното си прав!
цитирай
41. анонимен - valsodar
27.11.2008 18:09
ех, все така става, че не съм съгласен с теб - за да се случват тези неща сега в държавата вина имат доносниците )))
не изпадам в теория на конспирацията, ама си е така - само ги виж къде са сега и как дават акъл и как те са съвестта на нацията...
абе пунт, пластика и отвсякъде))))
къртят, чистят и извозват - айде, лека и наздраве)))
цитирай
42. patilan - @valsodar
27.11.2008 18:11
Какво умряло куче?
Нали точно за това става въпрос ве mamkamu !
Настоящите са именно тези агенти, нали повече от 50% от депутатите са били агенти? А някои листи направо бъкат с такива. Тези които не са били агенти са креатури на агенти!

Как очакваш хора, поставени от чуждо правителство, които 45 години са имали единствена задача да държат цяла нация във вегетиращо състояние, да мислят и да работят за тази нация?

И от личен опит мога да ви кажа, че се говори само за дребните риби, за тези които все още имат досиета.
и с не повече от 6 нули в сметките си.

Тези които са ИМАЛИ досиета, със сметки със 7-8 нули, а те не се броят на пръсти, не се чува нищо за тях. Ако им напишете името в Гугл, едва ли ще има повече от 10на резултата.
цитирай
43. guinness - християнският подход с нехвърлените камъни не е равносилен на справедливост
27.11.2008 18:24
valsodar, дването на прошка е също едно чудесно християнско качество, но комунистите бяха атеисти (сега някои са християни, но това е друга тема), второ когато някой е бил доносник (и заради когото хора са отивали в затворите) не можеш просто да махнеш с ръка, да му простиш и хайде още толкова години да работи на държавен (медиен) пост. Но съм съгласна с тебе, че всичко е за откланяне на вниманието. Това трябваше да е свършено отдавна.

Относно паленето, което някой спомена - ами скатаването води до това да ти се качат на главата, както е сега и на фона на блатистото "все ми е тая" всяко ангажирано мнение звучи като палене.
цитирай
44. анонимен - този thomas
27.11.2008 18:47
Винаги ми е бил неприятен първосигнално, но след
този коментар - вече и второсигнално.
цитирай
45. анонимен - Iancheff-дисидента познавате ли го.
27.11.2008 19:43
цитирай
46. анонимен - Нагледен пример затова, че историята не се прави , а се пише!
27.11.2008 20:05
Юнак, като те чета разбирам, че бая са ти промили мозъка след 10-ти ноември. Не бива да отричаш всичко тотално. Разбирам, че не си запознат с някои неща, а други си научил от агитките по улиците. Истината е, че имаше гадни доносници и хора, които съвестно си вършеха работата в името на България. И когато такива комплексарчета като теб ги слагат под общ знаменател, просто настръхвам. Не е редно това! Така неможе. Така небива. ....
цитирай
47. mamkamu - до №46
27.11.2008 21:29
В името на коя България са си вършели работата тези хора? На съветския сателит ли? На хората, които убиха Георги Марков? Или, които следяха българите в чужбина да не кривнат от "правия път?
Сигурно и кмета на Червен бряг през края на петдесетте, където са изселили баба ми сама с две малки деца след като вкарали дядо ми в Белене, и той си е изпълнявал родолюбиво задълженията си, когато й отказал работа в неговия град, защото била съпруга на "фашист" (разбирай интелектуалец). Всичките тия плазмодии, ако ги питаш ще кажат, че са си вършели "работата".
По принцип, да си вършиш работата в една тоталитарна система, значи индиректно да поткрепяш режима!
И какво значи България? България може да значи единствено съвкупност от свободни индивиди, които работейки за себе си, работят за родината си.
Не, че сега сме най-свободните в света.
То и немците по времето на Хитлер са си вършели работата, ама достойни от тях остават само онези, които се осмелиха да се опълчат на нацистите.
Вършеха си работата и Лех Валенса, Солженицин, Георги Марков, обикновените граждани на Прага, дето излязоха срещу съветските танкове през 1968, унгарците през 1956. Ей тия хора си вършеха работата. И евала на тях!
цитирай
48. thomas - @mamkamu
27.11.2008 21:46
Ти направо даде накъсо вече... Не се ли усещаш, че това, че всичките ти разсъждения са "политически коректни" от американска гледна точка (т.е. гледната точка на днешните победители), ги прави точно толкова невалидни, колкото и онези на комунистите?! И наистина ли не разбираш, че всичко с двете системи е просто борба за надмощие, точно както и между религиите? Все едно американците не са преследвали комунистите точно както тук са преследвали онези, които служат на американците? Все едно там не са имали и нямат агенти? Все едно там можеш да кривнеш повече от правия според властта път? Все едно там можеш да кажеш каквото и да е лошо за евреите, без от това да ти загине холивудската или някоя друга много успешна кариера? И все едно Георги Марков не е бил просто още едно ченге, само че избрало да кривне от правия път и да служи и на още едни господари! Айде моля ти се вземи и слез малко по-ниско, че хвърчиш из облаците...
цитирай
49. gantree - @ thomas
27.11.2008 22:18
Томас, не се ядосвай на "победителите". По-доброто винаги побеждава.
На твое място бих се сърдил на "победените" и тоталната им некадърност, втч. и за едновремешните тъпи новогодишни програми по държавната телевизия.
Не виждам за какво защитаваш Хачо Бояджиев. Бита карта е той, освен, че е некадърник. Изобщо, не виждам какво точно се опитваш да формулираш в негова защита. И другите коментиращи не виждат какво искаш да кажеш, доколкото разбирам. Сигурно затова се дразнят, на празните ти приказки за "американска" политическа коректност.
цитирай
50. krassko - Още преди години ми е било ясно какви са
27.11.2008 22:24
Но тази сутрин гледах Георги Лозанов как извади няколко папионки и си избра "подходяща" преди да влезе в телевизиата. И в Канала направиха специална видеостена , за да могат да сменят цветовете според партиите. И още доста години ще се отварят досиета, докато разберем кой-кой е и на кого служи.
цитирай
51. mamkamu - @ thomas
27.11.2008 23:13
Абе ти сещаш ли се, че тогава сума ти народ искаше да "избяга" на запад, пък никой от запада не искаше да дойде (не да избяга) на изток. Що беше така? Двете системи не можеха да се сравняват, нали? Няма начин да сравниш тиранията със свободния свят!
И те хората тогава правеха своя избор, вдигайки си чукалата в свободни страни, където всичко зависи от тях, а не от партииния секретар или банда доносници.
Да, студената война беше борба между две системи, но между две коренно различни системи, които като ги сравниш, ти става ясно къде можеш да си свободен. А свободата не е ли по-важна от родолюбието?! Или по-точно, не трябва ли разбирането за свобода да е част от родолюбието?
И стига с тая Америка, бе! То стана като с Костов. САЩ, явно вече не са това, което бяха, но все пак те бяха основната причина Европа да е свободна!
Само погледни назад в последните 90 години и си дай сметка, кой те отървал от нацизъм и комунизъм! И добре, че надмощието беше на САЩ!
Или просто тоталитаризма те кефи!?
Иди тогава в Куба или КНДР. Ще ти се зарадват, като единствения имигрант. Айде със здраве :)
цитирай
52. анонимен - Миро към telepuzik
27.11.2008 23:16
Абе теле ли си пъзльо ли си...това е български сайт!!!
Ако не знаеш как да пишеш на родния си език, просто се омитай от пространството тук!!!
цитирай
53. thomas - @mamkamu
27.11.2008 23:40
Ти тотално бъркаш филма. Някой те бил отървал от комунизма. И защо да го прави? Защото си много готин? Или за да може да те превърне в свой пазар и да ти продава боклуците си? Надявам се, че ще уцелиш правилния отговор. Ще ти дам жокер: и руснаците са ни освободили от турско робство не за наше добро, а заради имперските си амбиции. А американците са били длъжни да "освободят" Европа от фашизма, защото ги е било страх от него (доколкото изобщо имат някаква съществена роля за тази победа).
цитирай
54. анонимен - E нема толкова прост пост
27.11.2008 23:50
Абе момче, преди време са се вели СССР-ски знамена днес се веят ЕС-овски. След 50 години, ако ЕС се окаже грешка и всички работили за благото на България в ЕС почнат да бъдат преследвани без значение кой крал, кой си вършил работата, какво ще блещиш тогава?

Безспорно има мекерета агенти, но не всеки агент е мекере. А сега точно това се получава. На времето разузнаването и контраразузнаването беше част от ДС, където имаше и съдържатели на явочни квартири. Сега ти лепват агент на ДС и никой не те пита (или не търси) какво си правил, дали си бил мекере или си гледал интересите на родината.

Стига гледахте едностранно на нещата и заклеймявате без да знаете. Общи приказки приказвате и това е. И нещата далеч не са били толкова крайни колкото ги описваш. Ех прост народ сме и това е.
цитирай
55. gantree - @ thomas
27.11.2008 23:54
Това, което днес наричаш "боклуци", Томас, навремето беше лукс.
Лукс, в сравнение с нашите и до днес останали некачествени боклуци.

И спри да защитаваш комунизма.
Петниш паметта на дядо си.
цитирай
56. thomas - @gantree
28.11.2008 00:06
Всичко е относително. Достъпът до лукс не е гаранция за щастие. И качеството не е причина нещо да не е боклук, ако то не носи полза на този, който го използва. Освен това май забравяш, че и западният свят се е променил съществено за последните 20 години. Много от нещата, на които се радваме днес тук, тогава не ги е имало и там (например компютри и мобилни телефони). За сметка на това там днес има много по-малко свобода, отколкото е имало тогава. Защото вече си нямат силен външен враг, който да ги обединява и съвсем нормално лошите човешки качества да се проявяват вътре, а това неизбежно налага да се въведат ограничения за всички. И изобщо не защитавам комунизма. Просто отказвам да идеализирам неговата алтернатива.
цитирай
57. gantree - @ thomas
28.11.2008 00:30
Капитализмът победи, а комунизмът загуби, Томас. Преживей го.
Дори и децата на комунистите го преживяха, я ги виж какви изпечени капиталисти станаха. Е, малко са крадливи, щото тя крушата не пада по-далеч от дървото, но ЕС им спря краденето. Може би едва внуците им ще се научат, че не трябва да се краде, да се надяваме.

И да се върнем към хубавата тема на момчето, за Хачадур, дето бил горд.
Като е толкова горд, защо, според теб, не си беше написал в биографията, че е милиционер? Нали е горд? Защо го кри толкова години досега? От гордост ли, или от срам? Аз мисля, че е от срам. Гарелов му е бил резидент, един вид началник му е бил, представяш ли си какво унижение е такъв цървул да му е шеф по милиционерска линия?

Ще видя отговорът ти сутринта.
Приятна вечер, и не забравяй преди лягане - по-доброто винаги побеждава.
цитирай
58. thomas - @gantree
28.11.2008 00:41
Доброто винаги побеждава... Тогава комунизмът защо беше победил преди това?! Разбери, тая история прилича на един футболен шампионат. Един път са германците, после са руснаците, после са американците, сега пък при тях победиха черните, а след това може арабите да победят всички, като направят само едно велико нещо, както се казва в онази реклама. Окончателен победител просто няма, докато някой не победи толкова убедително, че да съсипе цялата цивилизация. Хайде, сладки сънища, и да сънуваш окончателната победа на капитализма. Ех, сънища...
цитирай
59. spassovm - solidaren
28.11.2008 07:18
Prisuediniavam se.
Vij po temataza dosietata,mediite i slona:
spassovm.parliament.bg
цитирай
60. анонимен - позволявам си да постна линка,
28.11.2008 12:02
че иначе коментарът щеше да е много дълъг

http://alexalex.blog.bg/viewpost.php?id=259707
цитирай
61. ianchefff - thomas,
28.11.2008 14:16
комунизмът беше победил преди това безвъзвратно и окончателно единствено и само в твоето съзнание, както и в съзнанията на такива като теб, дето вярват на приказки като тези, които си написал.
Иначе моят дядо, лека му пръст, до последно вярваше и беше убеден, че соц. простотията у нас и около нас все ще свърши в един момент.
Не я дочака, но съм сигурен, че сега е щастлив.
Разбира се, последното изречение си го казвам на ум, не го споделям с теб, защото не те касае и не го разбираш.
Хората произлезли от маймуна нямат такива възможности.
цитирай
62. gantree - янч
28.11.2008 15:25
Томас е прав - простотията е непобедима.
Аз затова си мълча, и не му отговорих. Прав е.
цитирай
63. thomas - @ianchefff
28.11.2008 17:03
Намерил да ми говори за немаймунския си произход някой, дето има повече окосмяване от мен :-)

Сутринта един индиец - анализатор на тероризма каза една неповторима мъдрост по CNN, за да обясни за какво им е на терористите да убиват и отвличат хора в някои от най-луксозните обекти в Мумбай: "Понеже не могат да измислят как да подобрят състоянието на борсата в Карачи, те опитват поне да влошат състоянието на тази в Мумбай". Просто такава е човешката природа. Противопоставянето и отричането на "другия" е в нашата природа. Точно затова съм абсолютно сигурен, че окончателна победа няма да има. Не и преди всички нас нещо да ни победи окончателно и да се присъединим към динозаврите. :-)
цитирай
64. ianchefff - thomas,
28.11.2008 17:10
ти започна да говориш за победа.
Вие, социалистическо обременените все победи са ви в глвите, преизпълнени петилетки и планове.
Хората просто си живеят нормално и това е.
Вие сте обременени от революции, възстания и други такива.
А хората в нормалния свят бавно, полекичка се развиват. някои стигат до нещо като социализъм, но разбира се в съвсем друг вид, не от този, който вие сте имали предвид.
Лесно е.
А това за Мумбайската борса просто е потресаващо. Изобщо не мога да разбера защо го пишеш тук.
Противопоставянето е част от вашата соц. идеология. Все да сте най-добрите, най-умните, най-всестранно развитите, най-свободните... и виж докъде я докарахте...
Знам че Иван Костов ви пречи, ама по бай тошово време нямаше Костов. И Буш нямаше.
Кой пречеше тогава?
цитирай
65. thomas - @ianchefff
28.11.2008 17:49
Не помниш ли вече!? Рейгън! :-P
цитирай
66. ianchefff - thomas,
28.11.2008 17:52
Рейгън, лека му пръст, винаги ще ви държи влага.
Ама това е положението.
И се сещам култовия лозУнг:
"Рейгън - враг номер 1 на Тутраканска селищна система!"
хахахааааааааааааааааа:)))))))))))))))))
цитирай
67. gantree - :)))))))))
28.11.2008 18:53
хахахахахахахаааааа
цитирай
68. rockbul - Системата им работи отлично
29.11.2008 20:48
точно когато им трябваше извадиха досиетата и вие се хванахте на въдицата. Както чета и виждам, спорите, карате се и цялото ви внимание е заето с личността на Хачо, Кеворк и другите от дружинката. Това беше целта да не питате за 200 те милиона взети от ЕС, да не разваляте хатъра на "българите" Доган,Сергей и Симеон, да не ги обвинявате за това , че продължават да крадат и ви карат да живеете , като маймуни. Виждам по постовете ви, че сте умни хора. Защо тогава се хващате толкова лесно на въдицата им та даже и се нахвърляте един срещу друг, като чужди хора. Ето системата им работи отлично. Постигна ли са целта си. Мисли бе народе, мисли или всички сте мазохисти!
цитирай
69. ianchefff - rock,
29.11.2008 21:21
бъркаш.
Питаме постоянно за всичко това, което говориш, споко.
цитирай
70. mamkamu - @ rockbul
29.11.2008 22:53
Нормални приоми на старите комуняги. Те това го учеха още в първи курс в Школата в Симеоново. И в Москва, де!
Обаче ние, въпреки всичко си питаме. Само, че е май глас в пустиня!
Ето тук, поне аз бях избеснял:
http://mamkamu.blog.bg/viewpost.php?id=259020
Ама, к`во от това, мамка им!
цитирай
71. gantree - @ rock
29.11.2008 23:10
Какви въдици, човече? Комисията просто си спазва графика, и откъде-накъде решаваш, че едната тема замества или пречи на другата? За скандала с парите по ФАР се говори цяла седмица от самото му начало, и не виждам защо изобщо смяташ, че въпросът е засенчен. Темата е сред първите както в медиите, така и в коментарите. Ако ти лично не си чул или чел нищо, това вече е съвсем друг въпрос.
цитирай
72. rockbul - Съгласен съм с вас и по никакъв начин ...
30.11.2008 04:43
Съгласен съм с вас и по никакъв начин не искам да обидя някого. Това , че живея далеч от родителите си и моите приятели, далеч от моята улица и кръчме не ме прави по- малко Българин. В моят хол е закачено Българското знаме с едни Пижо и Пенда- мартеници. Защо трябва да се срамувам да се наричам Българин, защо трябва да извинявам некадърниците, който са на власт и да приписват всичко на мен? Светът е едно голямо село благодарение на интернета и всички разбират моментално кой, как се е усрал в България.Смеят ни се и аз съм безсилен да им отговарям, че Българина е добър, нормален и обичащ човек. Не ми вярват. Казват ми: България...Nueve Sicilia! Новата мафия? Ако вие не го усещате в Бг, то аз и семейството сме на пангара. На следващите избори не ходете за гъби, а гласувайте и променете статуквото. Вижте какво направиха Американците!
цитирай
73. gantree - @ rock
30.11.2008 12:23
Прави са хората, които ти казват това "Nueve Sicilia".
Не те лъжат. Вярно е. Не можеш в нищо да ги упрекнеш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470103
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол