Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.01.2009 23:18 - Един доклад, който може да те откаже да живееш тук
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3949 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 29.01.2009 23:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера Центъра за изследване на демокрацията публикува доклада си „Престъпление без наказание: противодействие на корупцията и организираната престъпност в България”. Заглавието звучи малко сухо и официално, въпреки кореспондирането му с Достоевски, но какво да се прави. Тия дето са го писали не са писатели. И така трябва да бъде, де!

 

Предизвикан от писанията по вестниците и публикуваните там заключения си дадох труда да поразгледам тия 105 страници. Понеже става дума за държавата, в която живея, а не за Зимбабве, например.

 

Няма, пък и едва ли съм квалифициран, да правя анализ на доклада, но някои моменти от него успяха отново да дигнат бариерите на културния пласт у мен и в главата ми нахлу, като парен локомотив, онзи така добре позабравен първичен гняв на безпомощния пред природните стихии пещерен човек.

 

Щото, като прочетеш написаното, друго освен познатия стон: „Боже, в каква страна живея!”, няма какво да добавиш. Или има, ама то не е за пред хора. Макар, че то и малко „хора” останаха тук, де.

 

Докладът отчита цивилизационния напредък на страната в някои изследвани области, но тази положителна тенденция е по-скоро  извършена под външен натиск, отколкото под вътрешно убеждение, според моето скромно мнение. И от там на татък се почва: два милиона платени подкупи за миналата година, криминализиране на държавата, овладяване на местната власт в много общини от „бизнес организации”, олигархизиране на икономиката, организирана престъпност, липса на политически морал, „квазиграждански сдружения”, цели градове контролирани от местни олигарси, преразпределение на националното богатство от организираната престъпност, политическа корупция, намаляващ брой на фирми, даващи си въобще зор да участват в обществени поръчки (за к`во да се хабат), „замени на държавни и общински имоти...Айде стига вече. И това е предостатъчно за все по-късащите ми се нерви.

 

Напрегнах се, въпреки омразата ми към цифрите, да разделя загубата за обществото през последната година в резултат на корупцията  при обществени поръчки от 1,5 милиарда лева на 7 200 000 души, каквото се предполага, че е населението на България в момента. Получава се сумата от 208 лева на човек. Т.е. бръкнали са в джоба на едно четиричленно с над 830 лева за една година. И то само при този „сегмент” от милата родна действителност!!! Бедна ни е фантазията, колко са загубите от останалите „дейности”! И всичко това ни се пише на задните части на нас - добросъвестните граждани, все още неизгубили надежда, че в някой хубав ден ще живеят в една справедлива и уредена държава

 

За това в някои страни с по-малък брутен вътрешен продукт на глава от населението от нашия, средните заплати са по-високи. Националното богатство тук просто се разпределя по предназначение сред малка група олигарси. Точно, като в някои страни в Латинска Америка или Африка! Те обаче не са моя идеал за развитие. Надявам се и на Вас! Е как да не се гневи човек! Даже в един момент гневът се превръща в обида. После в разочарование...

 

И май е по-добре да отида да мия чинии в Канада, отколкото да се оставя ежедневно да се подиграват с мен. Защото всеки един даден подкуп, всеки един политически тарикат, всеки един все още мърдащ мафиот в тая страна ги възприемам, като лична обида. А балъците в България, готови да понасят това все повече намаляват.

 

Е, аз не съм балък!

image



Тагове:   може,   доклад,   откаже,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Амии
30.01.2009 08:29
Амии...
Мамка му!
цитирай
2. анонимен - Да
30.01.2009 10:04
Дааа

Погледни това:...из "Програма за изтребване на бг народ" - има го на доста места
Удържане на властта:





1. Заграбване на средствата за масова информация.
2. Всички, които участват пряко във властта трябва да имат местни имена и външност.
3. Директорът може да бъде гой, но поне един от неговите заместници трябва да бъде от нашите.
4. Да не се допускат до властта трудещите се.
5. Да се поддържа репресивен апарат за пълен контрол.
6. Масон, който е оставил следи при провеждане на акция или използване на специални средства, завършва живота си със самоубийство или го ликвидират.
7. Да бъдат създадени и поддържани структури за чистка в оществото; обезглавяването на гоите да се провежда по план, независимо от степента на активност.

II. Идеология:


1. Средствата за Масова Информация, литературата и изкуството да се използват за демонстриране преимуществата на капитализма пред социализма.
2. За репресиране на гоите (неевреите) може да се използва митът за антисемитизма.
3. Да се разоръжи езичеството и да се внедрява религия, промиваща мозъците, на робски принципи. Поробването и асимилацията на българите трябва да продължава с нарастващи темпове.
4. Да се действа само от името на народа и за народа, само с добри намерения - може да се говори всичко.
5. Да не се допуска разпространение на антиеврейски лозунги сред обществото.
6. Да не се допуска разпространение на листовки, обръщения, вьзвания и заявления на гоите, нито призиви за справедливост и възмездие.



III. Денационализация:




1. Да продължи смесването на расите под вида на интернационализъм.
2. Да се използват всякакви средства за пълно национално обезличаване на българите.
3. Под претекст за борба с национализма и шовинизма да се унищожава всичко национално.
4. Да се осигури повсеместно организация и управление на българофобията (да се унищожава всичко българско с всички възможни средства).
5. Да не се допуска разпространение на българската предхристианска религия, тази религия да бъде обявена за фашистка.
6. Да се приобщят българите към робските религии, а в православието да не се допускат никакви инициативи и свободомислие.
7. Да не се допуска в паспортите на гоите графа “расова принадлежност” и да се ликвидира графата “националност”.
8. Да не се допуска статут на коренно българското население и други подобни ереси, които позволяват възраждане на нацията и културата.
9. Да не се допуска създаването на Центрове на българска национална култура.





цитирай
3. artanis - само не разбирам
02.02.2009 13:32
защо ти е трябвал доклад, за да го разбереш това. Има и още нещо. Сега недоволстваш, но замислял ли си се за кого работиш? Да не стане така, че първо осъждаш престъпниците, пък после работиш за тях и си купуваш техните стоки от магазина.

поздрави:
цитирай
4. анонимен - Хубав пост !
02.02.2009 13:39
Но няма да бъде разбран от много в блога ! Самите те са се изродили и смахнали и виждат с очите на слепци .Налагат се и критикуват ,неща дето си нямат и от понятие.Простотия и клише .Няма български народ ! Отдавна го няма ! Има турска провинция ,смърдяща със анадолските си тертипи на живот.Няма култура виж блога ,огледай се и ако не искаш да станеш ,като тях- бягай !Живота не е само заплати и пари ! Живота е среда и начин на общуване .Поздрави за поста и не си губи младините между турските фашкии ,мислещи се за велики ! Да велики невежи простаци са .За подкрепа на думите ми виж блога ! Хасковски блог !
цитирай
5. rummi - и аз като artanis ще кажа:
02.02.2009 22:51
за какво ми е доклад? аз живея тук.
цитирай
6. kaksiika - Хубав пост. Дано го прочетат повече ...
06.02.2009 09:14
Хубав пост.Дано го прочетат повече хора.Дори в одринска турция младите хора гледат кротко и погледите им излъчват хармония.За разлика от преобладаващата агресия в погледите,движенията,думите,а при някои и в делата на повечето млади българи.Тревожно е и състоянието в повечето училища,в които българчетата са колкото циганите,а понякога и по-малко от тях.
цитирай
7. raylight - Опитах се да популяризирам поста
06.02.2009 22:40
но май донесох само към 50-а четения :(
цитирай
8. dmitriiradoslavovich - Туркия ке падне - сигурен съм !
22.02.2009 04:25
Туркия ке падне - сигурен съм !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471373
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол