Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.02.2009 12:41 - СДС умря
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 2202 Коментари: 3 Гласове:
0



Неведоми са пътищата Господни, но още по неведоми са пътеките на политическите алабалисти.   Една дясна партия, член на Европейската народна партия, прави предизборна коалиция с фашизоидно образувание, ръководено от истеричен лидер. Къде може да стане това ли? Ами тук, в България!   Няма начин да не сте чули за предложението на зам. председателя на СДС Пламен Радонов за коалиция с „Атака”. Предложение, което може да изкара за известно време нормалния десен избирател, извън всяка нормална мозъчна дейност. И когато след претърпения шок, мислите лека полека започнат да се завръщат в тая дясна електорална единица, първата от тях ще бъде риторичния въпрос: „Що така бе, лайноядецо? Втората навярно ще бъде: „Абе що не ви таковам аз майката и цялата рода под ред!”.   Най опасна за СДС ще е мисълта, която ще дойде след псувните. Доста от малкото им останали избиратели просто ще им кажат „чао”. Както е ставало и преди това. Вижда се, че в последните десетина години десните избиратели са една непрекъснато топяща се маса стабилизирала се напоследък около скромните 10-12% поделени между ДСБ и СДС. За това, разбира се не съм виновен аз, а само тия две образувания   Десния избирател изстрада доста от 2001 г. насам. Наред с оформените твърди ядра на СДС и ДСБ са поостанали и такива, дето преди всеки избор изпадат в шизофреничното положение, за кого да гласуват –за СДС или за ДСБ. Някой политици, обаче трябва да знаят, че този тип избиратели не могат дълго да търпят такава разкрачена поза.   Повечето от тези хора имат ясно виждане за живота и са изградили ценности, които са далече от светогледа на тълпата вечно търсеща някой „месия” като Жан, Симеон или пък Бойко „да ги оправи”. Тези избиратели имат мнение и свободолюбив дух и трудно могат да бъдат манипулирани.   Особена гавра за тях ще бъде една коалиция с „Атака”, която по идеология и ценности е твърде далеч от СДС, че да бъде толкова лесно преглътната. За това след такава изцепка от страна на заместник председателя на СДС, много от тях ще кажат „сбогом” на синята партия. Единственият начин да се пооправят нещата, разбира се, е този Радонов да си подаде оставката. Защото, даже и да не се осъществи тази коалиция, самият факт, че в СДС има хора, готови да се съюзяват с фашизоиди и то на ръководни постове, хич, ама хич няма да им помогне на предстоящите избори.   Та СДС умря за мен и ме освободи от шизофреничното ми раздвоение. Да се надяваме, че в някой хубав ден някой ще се наеме да го възкреси. Но не „месия”, де J



Гласувай:
0



1. анонимен - Точно
12.02.2009 16:25
заради такива глупаци като Радонов, П. Стоянов, хубавото Наде и пр. от СДС си тръгна Иван Костов, а с него и голяма част от кадърните хора. Звам, че хората на твоята възраст трудно ще ми повярват, след като толкова години им се набива в главите колко са лоши тия от ДСБ, как Костов окраде държавата и т. н. Точно затова идва подобно предложение - защото имаше (надявам се, още има) реална опасност СДС да се обедини с ДСБ и тагава става лошо... Започват да се налагат правила, да се гонят корумпирани и съмнителни хора, а не дай Боже и да осъдят някого.
цитирай
2. luben - От много време
12.02.2009 16:35
чакам и аз възкресението. За жалост на видния хоризонт то не се задава. Е - пред урните е ясно кого ще предпочета, но това е повече вот против еди кой си, а не за този, за когото гласувам. Не е най-приятното, но няма алтернативи.
цитирай
3. abulafia - отврат
12.02.2009 21:13
заедно ли ще правят ре-национализацията? Сигурно дори ще сложат Ал Бож да отговаря за нея!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469675
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол