Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.02.2009 00:39 - Вестник „Атака”! К`во да ги правиш?
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 5315 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 17.02.2009 00:41


Случайно се натъкнах на един брой на вестник „Атака” от 07.02.2009 г. Та там в рубриката „глас народен” са публикували моя публикация от блога ми.

 

Досега се е случвало и на други места да чета свои статии, но винаги те сe публикуват едно към едно, придружени със съответния линк към моя блог. Има само две изключения до сега –в блога „Како Сийке не съм от тях”, където Longanlon бая беше попреправил поста ми „Какво ме прави истински мъж” ...и сега във вестник „Атака”....

 

Longanlon мога да го преглътна, защото ми е симпатичен, но вестник „Атака”...това ми идва повечко!

 

Особено, като се има предвид, че първия ме попита най-учтиво преди да публикува моя материал, а ония от „Атака” просто са го копирали. И да беше само копиране, бих се примирил, но са направили някои промени, типични за техния стил,  които точно на тях не бих  простил.

 

Първо –не съм привърженик на „Атака” и никога не бих се унижил да пратя писмо до техния вестник (защото човек остава с такова впечатление от тяхната рубрика „Глас народен”). Просто те са далече, ама много далече от моя светоглед. Уточнявам го, че да не вземе някой мой приятел да си помисли, че пращам писма на тоя вестник. После ще вземе да откаже да си пие пиенето с мен! Все пак искам да си запазя отношенията с близките ми хора. И да поддържам някакъв авторитет все пак J

 

Второ –как можаха в кафане.нет, вестник „Писна ни”, в блога на Ангел Грънчаров, във форума „Де зората”, в радо.бг, в блога на Оги Стоянов, в блога на Даниела и Михаил, в сайта на „Епохални времена”, даже във форума на вестник „24 часа” (да ме простят тия дето не ги споменавам)  да ме цитират дословно, а в „Атака” решиха да го поукрасят.

 

Трето –когато цитираш някого (това го писах и на Longanlon) е важно да го цитираш дословно, спазвайки елементарни и основополагащи принципи на коректност. А те са:

- Цитирай точно!
- Когато добавяш нещо от себе си, отделяй го по-ясен начин от оригинала, дали с кавички, тирета, болднат шрифт или словесно, няма значение. Важно е ясно да се разграничава твоя текст от оригиналния!
- Не орязвай съществени части от текста, които променят смисъла и стилистиката му или, ако го правиш, поне обозначи по някакъв начин това!

 

Четвърто –Не мога, ама хич не мога да си представя, че мои думи ще стоят до образа на „вожда” Волен Сидеров. Аз да не съм ти рекламно лице, бе Волене?!

 

Журналистите от вестник „Атака”, обаче явно не са наясно с това.

 

Ето моя оригинален пост:  http://mamkamu.blog.bg/viewpost.php?id=283892

 

Ето и сътвореното от „Атака”:
image

 

Вижда се ,че са попипнали тук там и, че не са публикували цялата статия. Което я прави лексикално и смислено малко по-различна от това, което съм искал да кажа. Нали? Подчертал съм с жълто промененото или липсващото от моя текст.

 

Пък и не значи, че всеки дето е против правителството е поддръжник на „Атака”! По-скоро ще подкрепя комунистите (макар и дядо ми да се обърне в гроба) отколкото такъв политически елемент, като това демагогско образувание!

 

Ама, като няма кой да им пише смислени писма, тия хубавци явно използват написаното в блогосверата. Само дето оня дето го е полукопирал това, не си е дал зора да прочете нещо друго от мен като например: Още една джамия в София? Защо пък не”, „Какъв АЕЦ, бе мозъци” и още доста други мои статии, които нямат нищо общо с техния начин на мислене!

 

Но от друга страна си мисля, че има Господ и факта, че аз -един надсмиващ се над архиидеите на „Атака” човек, съм публикуван в техния вестник е едно удоволствие за мен, което не всеки ден може да ми се отдаде!

image


Тагове:   атака,   вестник,


Гласувай:
0



1. gothic - За това се полага съд....
17.02.2009 01:07
За това се полага съд....
цитирай
2. luben - За жалост
17.02.2009 12:14
там е събрана изхвърленият от всяка друга политическа партия "материал". И в този ред на мисли е съвсем очевидно, че би постъпил по начин, по който дядо ти би почнал определеното от теб движение...

Има партии/идеологии, които са отблъскващи, неприятни, но има и такива, които са на по-долно морално и интелектуално ниво.
цитирай
3. sis - тъпо!
17.02.2009 12:53
:(
цитирай
4. siikastation - майната им
18.02.2009 11:06
майната им
цитирай
5. empire - xx
18.02.2009 23:49
Вместо да се радваш - плюеш :D
цитирай
6. анонимен - meny
20.02.2009 18:25
съди ги тия извратеняци!!!!!!!
цитирай
7. анонимен - Интересно за какъв се взима тоя Юрий ...
16.03.2009 06:01
Интересно за какъв се взима тоя Юрий ? Предполагам, че не е по-различен от останалия плебс ?!
цитирай
8. анонимен - Какво може да се очаква от В.Сидеров
12.11.2009 14:08
Този индивид е демагог,който е прочел нещичко от Хитлер,но си остава само един нещастен ямболски измамник,поредната парламентарна фекалия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470238
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол