Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.02.2009 23:09 - Бойко Борисов –не за мен
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3290 Коментари: 6 Гласове:
0



Май вече и на децата стана ясно, че кмета на София ще бъде новият български премиер. За жалост на тази яко оакана страна. Явно няма да може да управлява сам и ще му се наложи да се коалира с някой. С кого, хич не ми дреме! Далече съм от следизборните (и предизборни) гьонсуратщини на българските партийни централи. Знам само едно –фактът, че един българин, който меко казано е далеч от идеала ми за човек с средна обща култура, ще ме управлява.

 

„О-оо” ще каже някой, „те пък другите дето бяха интелигенти, виж до къде ни докараха”. Да така е! Само, като се сетя за Беров, за НВ цар Симеон ІІ,  за Жан Виденов, за Георги Първанов, та дори и за Сергей –все интелигентни хора -ми иде да обърна три на екс и да ги забравя! Да, ама аз трудно забравям -пробвал съм и с пет шест мастики, но не би. Особено, след като се събудя сутрин с тежък махмурлук и главоболие. Понякога не пия и главоболието си остава –тия всичките кандидати за моя глас могат да ми докарат само това –една душевна болка стигаща до натрапчив фзиологизъм независимо от всички хубави неща на света.

 

За „бате Бойко” всичко възможно е изписано и няма смисъл да преповтарям другите. Няма да обяснявам миналото му на шеф на охранителна фирма, както и връзките му с доста, ама доста съмнителни типове. За това има „Гугъл”. Дразнят ме само тия, дето продължават да търсят бъдещето си, търсейки „екшън героя”. От собствен опит знам, че това са същите онези, дето прегръщаха Царя и викаха „Алилуя”! После пък някои от тях избраха „Атака” –що пък не, нали Волен крещи, че ще „оправи” България, като елиминира турския елемент. Други сега се връзват на „ГЕРБ”.

 

И така, като сметнете... Сега процента на настоящия т.нар. „десен избирател” сигурно може да възлиза и на трийсетина процента от гласуващите. Е, според някои умни десни политолози! Е да, ама това не е типичен десен избирател, според световните норми! И според моите. Няма начин! Оказва се, че повечето от тези, които гласуваха за десните на първите свободни избори преди 19 години са лумпени, месиянци и националисти. Айде оборете ме, ако можете! Те непрекъснато избираха онзи, който обещава повече и е различен от комунистите. Други пък решиха, че „всички са маскари” и отказаха да гласуват въобще. В това време всички знаем, как гласуваше „твърдия” електорат на БСП и ДПС.

 

Е тук трябва да се пречупя и да добавя, че Бойко беше прав в Чикаго. Да, срещу него са турците, циганите и пенсионерите. Те бяха едно време и срещу обединените десни. Но пък той, едва ли трябва да си представя, че зад него са десните избиратели. Десните избиратели имат акъл в мозъка и гласуват за програма и показан интелект, а не за мускули и силни думи. По презумпция. За съжаление този електорат е на изчезване в милата ни родина.

 

А, към журналистите: Абе що не вземете да го питате на някоя пресконференция , кой е автора на „Граф Монте Кристо” или кой е написал „Капитан Немо”! Веднага ще почне да ви говори за идеално почистените от сняг улици на София.

 

Няма начин тоя тип да е моя министър-председател!

image


Тагове:   мен,


Гласувай:
0



1. анонимен - .....rabota
24.02.2009 00:42
Моят внук (на 4 години е) ако можеше да чете щеше да каже за по-гореписаното "маимунска му работа" защото не познава кръчмите, иначе щеше да каже "кръчмарска му работа".
Аз бих го поправил "кръчмарска му приказка"
К.А.К.
цитирай
2. анонимен - Ами, че то в кръчмите се ражда ист...
24.02.2009 09:52
Ами, че то в кръчмите се ражда истината.
Както и по блоговете :)
цитирай
3. luben - Бойко
24.02.2009 13:55
ми се струва, че знае авторите на тези 2 книги. Което не пречи да не може да се сети кой точно е Хайдн и какъв е Робърт Фрост (примерно де...). Не че това е важно.

Бойко прихваща електората на Ж Ганчев и наследниците му, вкл и не малка част от електората на Атака. Което не включва мен и моите близки и приятели, нито ни прави по-щастливи, че бивша мутра се очертава да е наш министър-председател. Ала пък веднъж чух, че той се бил обиждал като го споменат като "мутра".

Както и да е - да направя дългата история по-къса - фактите сочат, че ще си избираме (аз няма, но съм част от елекората и не предвиждам някакво божествено чудо в нагласите) охранител и пожарникар за шеф на държавата. Кофти, но факт. Какво да си мисля ли? Само, че очаквам да видя дали може да я докара тази наша държава до по-лошо състояние от тройната коалиция...Някой сеща ли се за друго?
цитирай
4. mamkamu - @ luben
24.02.2009 15:24
Е, все се надявам да не я докара, тая страна до по-лошо!!! Макар, че знае ли човек?!
А за електората му, незнам. Къде изчезнаха тогава ония дето гласуваха за СДС през ранните 90?
цитирай
5. luben - Не са изчезнали
24.02.2009 17:53
първо да не забравяме, че даже тогава гласувалите не можаха да направят правителство на СДС с пълно мнозинство (хубаво - имаше мошенничества, имаше какво ли не, но все пак това си е факт). Второ - самата кауза на СДС беше с времето компрометирана - както от къртици, така и от тъпи грешки на представители на СДС (било от глупост, било от незнание), а и не на последно място - БКП си поддържаше една дуднеща и в хармония с предишните 50 години пропаганда и думите на Ленин за една лъжа повторена много път как става истина се доказаха в практиката.

Аз поне така ги виждам най-общо причините. Според мен, ако дойдат/дойде един харизматичен лидер на СДС/дясното, който е наистина нов и свеж, синьото ще триумфира отново. За добро или зло, не винаги идеите печелят избори - необходими са и личности. Примери в историята - много. Макар и в 90-те точно идеята да победи, но в днешни дни е необходим и нов, харизматичен лидер.
цитирай
6. raylight - Има потенциал към
25.02.2009 00:21
800 000 гласа за десните, една широка дясна коалиция трябва да се стреми да ги вземе на максимум, в държавата с най - тежки репресии по времето на комунизма и най - тежко ударена от историята на Балканския полуостров няма как да се надяваме на чудеса. Чудеса се случват там, където хората не са били тотално смачкани с насилие и то много насилие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9472678
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол