Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
13.04.2009 13:07 - Отворено писмо до моя избраник в парламента
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 3805 Коментари: 11 Гласове:
1



До г-н Нено Димов

народен представител в 40 ОНС 25-ти Многомандатен избирателен район, София                                     Уважаеми г-н Димов, пиша настоящото писмо, като ваш избирател, пред когото, надявам се, имате моралното задължение да отчитате своите политически действия. Каня се да направя това, още когато, напуснахте парламентарната група на Демократи за силна България през януари. Скорошното ви присъединяване към новото образувание на „Ред законност и справедливост” обаче, беше капката, която преля чашата на моето търпение към Вас.   Г-н Димов, когато преди четири години аз гласувах за листата на Демократи за силна България, направих това с ясното съзнание, че гласът ми отива право в целта -избраната от мен партия. Какви надежди за една европейски уредена и действително свободна държава съм имал, не е предмет на настоящето писмо. Просто това беше моят избор, гарантиран ми от Конституцията на републиката! Когато гласувах, аз дори не бях чувал за вас. Не бях ви виждал дори. Но фактът, че фигурирате в листата на една така близка да светогледа и принципите ми партия ми вдъхваше увереност, че съм направил един добър избор.   Аз не съм партиен член, нито пък съм запален партиен фен. Не се стремя и да участвам по някакъв начин в политиката, защото знам, че това ще ограничи свободата ми и ще увеличи ангажиментите ми към обществото. Такава тежест аз не съм готов да понеса. Вие обаче, като народен избраник, трябва добре да познавате отговорностите, които носите към избирателите си и даже да се съобразявате с тях. Те започват в момента на избирането ви, а не свършват тогава! Би трябвало и да знаете, що за понятия са думичките чест и дълг, но понеже не съм сигурен в това ще ви припомня -това са онези човешки измерения, които ви правят човек, а не мижитурка. Те ви помагат да се държите достойно в моменти на изпитания за съвестта! Какво е съвест няма да ви разяснявам! Ще си проверите в речника.   С поредицата си от действия Вие по същество откраднахте моя глас и като един умел регулировчик го пренасочихте към партия, на която никога не съм симпатизирал. Сега излиза, че до изборите в Народното събрание ще съществува парламентарна група създадена с откраднати гласове, един от които, благодарение лично на вас, е моят.   Разбира се, аз не отричам правото ви на свободен избор и при едно несъгласие от ваша страна с политиката на ДСБ, съвсем честно е да напуснете, както партията, така и парламентарната група. Но следващата крачка, уважаеми господине е да напуснете и парламента. Защото аз не съм ви упълномощил да правите жонгльорства с моя глас. Нито пък да го крадете!   И скъпи ми господине, надявайте се да не ви срещна някой ден на улицата, защото знам, как да постъпвам с крадците! Имам нещо у вас, което не ви принадлежи –моят глас!

image




Гласувай:
1



1. miralyub - Браво! Така е - не можем да ги пр...
13.04.2009 13:13
Браво!
Така е - не можем да ги пращаме като едни- а да излизат после други в НС!
Подписвам писмото ти и аз.
цитирай
2. stone - и аз съм за
13.04.2009 14:26
на маймуни ни обърнаха... а яне янев щял да се коалира за изборите със стефчо софиянски! думи нямам - уж се бореше против корупцията, пък с най-корумпирания стана ортак.
цитирай
3. tili - Аз пък го бях виждала и чувала във ВИАС
13.04.2009 17:34
И се радвах -ето - нови лица, млади хора, нали всички за това се вайкат, че старите им били омръзнали. И кой ще ми каже каква е разликата между Нено Димов и Христо Бисеров? Така е в държава без политически традиции.
цитирай
4. boristodorov56 - И ти ли, Димо!
13.04.2009 18:12
Винаги съм харесвал уравновесения и спокоен по
характер човек.

Вероятно съм предоверчив.

Аз не съм гласувал за него, но за ДСБ!
Разочарованието ми е пълно.
цитирай
5. ianchefff - екстра.
13.04.2009 18:12
Браво!!!
цитирай
6. veselaj - Браво на автора!
13.04.2009 19:25
Браво на автора!
цитирай
7. mamkamu - Доста интересно беше, че до днес ...
13.04.2009 19:36
Доста интересно беше, че до днес следобед на сайта на ДСБ все още се мъдреше снимката му, заедно с автобиографични данни! След 2 месеца и половина тия от ДСБ реагираха чак сега и накрая явно са го махнали!

Дано съм допринесъл с нещо, де :)
цитирай
8. анонимен - Браво!
14.04.2009 13:43
Прекрасен текст! Нека винаги и навсякъде да отстояваме позициите си!
Следващата стъпка е подписка в 25-и МИР за отзоваване на този папуняк.

Поздрави,
Дими
цитирай
9. eien - Браво!
22.04.2009 12:17
Право в десятката!
цитирай
10. realistka - Поздравления!
08.05.2009 22:52
Възхищавам се от постъпката Ви!
Така трубва да се действа! Точно така. За да знаят всички, на които чрез гласа си сме дали определени права да действат от наше име, че с този акт ние сме ги натоварили и с бремето на една голяма отговорност!
цитирай
11. eien - Отлична позиция на
12.02.2010 06:44
нормален и мислещ човек. Браво!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470624
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол