Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.04.2009 12:03 - Двойно сметопочистване -благодаря ви, няма нужда
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 4201 Коментари: 11 Гласове:
0



Вчера, през има няма два часа, на малката уличка където живея, два пъти минаха сметопочистващи машини за да приберат боклука от контейнерите. Не че втората кола имаше какво да прибира де! Въпреки това, работниците от втория камион чинно закачиха контейнерите, „обърнаха” ги в камиона, върнаха ги на местата им и отпрашиха нататък по маршрута си, който явно съвпадаше със този на миналите преди тях. Такова чудо до сега не бях виждал. Да събират боклука от празните кофи! Обикновено всяка вечер минава една кола, прибира всичко и това е напълно достатъчно! Не беше така обаче, преди седмици, когато за да стигна до дома си трябваше да прескачам камари от смет, натрупани по тротоара и пътното платно. Тогава я минеше кола един път в седмицата, я не.

После се сетих за „кризисния щаб” на правителството и отговора ми просветна мигновено. Явно едната кола я праща общината, а другата правителството. И понеже шефовете им са в непрекъсната медийна война, явно съвсем са забравили понятия като координация и съгласуване. Сметката обаче, я плащам аз! Като данъкоплатец и както изглежда пълен балък!

Представете си, че отивате на автомивка, оставяте колата си за измиване и когато се връщате след трийсетина минути, на касата ви представят две сметки.

-К`во е т`ва бе? –ще попитате вие в потрес. -Ами след като Бойко е почистил колата ви, след него я е почистил и Серго! Колата ви е почистена два пъти, съответно трябва да заплатите за две услуги! Ако тази нелепа ситуация, някой път вземе, че ви се случи, ще платите само едната сметка, нали? Случаят при сметта, обаче е друг. Нека да продължим с хипотетичния вариант: -Аз няма да ви платя две сметки! Да не сте луди! –ще възнегодувате вие. –Едната си я заврете, нали знаете къде! -Господине, вие, като си купите два сладоледа нали не плащате за един? Ние вече сме си удържали парите от сметката ви! Нали трябва да платим и на двамата си работника за работата. При тези думи юмрукът ви някак несъзнателно се отправя към мазната физиономия на служителя пред вас и...   Но да се върнем в реалността, която за съжаление е по нелепа и от горната хипотетика. Ние данъците вече сме ги внесли, а два клона на властта –местната и държавната се надпреварват кой да ги похарчи за едно и също нещо. Не, не се надпреварват, а направо си ги харчат без да се разберат, аджеба, какъв точно е проблема. Но какво им дреме, нали сметката вече ние сме я платили предварително!   Да се опитаме да разсъждаваме логично по отношение на проблема с боклука и правителството. Него (проблема, де) или го има или го няма. Ако приемем, че го има, то той е поне от няколко месеца. Свидетели за това сме всички! Щом това е така,  то излиза, че правителството реагира прекалено бавно на кризисни ситуации. Ако трябва да се надяваме на тях да ни спасяват при бедствия, докато реагират повечето от нас ще гушнем букетите. Ако приемем, че проблема вече не съществува и общината се е справила, то и това е лош вариант за правителството, защото значи, че просто се опитва да си прави предизборна реклама! Но защо с моите данъци, не мога да разбера!   За общината нещата седят по същия начин. Още преди нова година започнаха да подхвърлят публично, че ще късат договора с "Новера" и когато го направиха, бяха така парализирани от учудване, че ефектът от това видяхме всички.   Не знам, кой е виновен за цялата тая работа около боклука -правителството или общината и не ме интересува, защото и двете институции са, както казва народа: "Хвани единия -удари другия"! Просто не желая един месец улицата ми да тъне в мърсотия и смрад, а на следващия да изхвърлят дори и празните кофи по два пъти! Не искам много, нали?   image


Тагове:   боклук,


Гласувай:
0



1. kostadin - Това е деморацията правиш сищаб и ...
14.04.2009 12:23
Това е деморацията правиш си щаб и революцията е готова Това став,а когато имащ пари или разполагаш с данъците на хората.Може би се плаща на повдигната кофа.Да не ти пука, ние всички ще го плащаме, този малък пред изборен кеф
цитирай
2. lelya - И аз драсках нещо за това ново явл...
14.04.2009 12:23
И аз драсках нещо за това ново явление в живота на столицата - съсипват се да чистят. При теб през деня, на нашата улица през нощта. Да им се ненарадваш, работят, работят. Май ни взимат за пълни идиоти. Поздрави за постинга.
цитирай
3. mamkamu - @ kostadin
14.04.2009 12:55
Е, писна ми да плащам, за тъпотиите на управляващите!
цитирай
4. mamkamu - @lelya
14.04.2009 12:57
Взимат ни просто за безгласни букви. Е, около избори не е точно така, де! Надцакват се :)
Благодаря!
цитирай
5. kostadin - Не са тъпи, а крадливи безкруполни, ...
14.04.2009 17:44
Не са тъпи ,а крадливи безкруполни ,като бащите и дядовците си
цитирай
6. henzelski - "За цялата тая работа
15.04.2009 11:38
около боклука", Мamkamu, са виновни Боклуците, от които отърване няма, че и в кофите не се събират, ей, богу! ;)))
цитирай
7. mamkamu - Абе, ще ги понатъпчем и накрая ще се ...
15.04.2009 12:16
Абе, ще ги понатъпчем и накрая ще се съберат! После сметоизвозването ако може да е чак до Китай :)
цитирай
8. henzelski - От Китай
15.04.2009 13:06
може и да се върнат, Мamkamu! Виж, ако ги забутаме в Хималаите, то е все едно вдън гори тилилейски и няма излизане оттам...;))
цитирай
9. luben - Леле,
15.04.2009 19:35
ако това стане и с пътищата - да запълват дупките и после отгоре да ги асфалтират...

ако това стане и с полицаите - да спират мутри и после пак да ги спират ... по няколко пъти...

ако това стане и с лелки по офиси - да ти обърне една внимание, а после и друга...

лошото е, както казваш, че всичко това идва от нашия джоб. Много явно и много от нашия. И отива или в мутро-кмет, или в съвето-премиер, или в някой друг обикновен идиот. И що след подобен анализ в мен остава едно леко чувсто, че идиотът съм аз? Щото винаги гласувам (освен веднъж, дето се налагаше да избирам между Танчето и Бойкича) и все се усещам идиотски след това...

Ала пък е толкова приятно да видиш, че не си единствен дето мисли така и има и други колеги по съдба/усещане ;))) Примерно де :)
цитирай
10. анонимен - :)
16.04.2009 19:42
Поздравления за постинга!!! И "честито на печелившите" данъкоплатци :) Пенка
цитирай
11. clan - Mamkamu,
24.04.2009 15:49
хак ни е! Щото преди да им дадем да чистят на ония от "Титаник" да ги бяхме научили да метат и чистят.А вече сериозно-просто както каза Едвин Сугарев, маските паднаха!Другото го оставям на хората с малко акъл в главите. Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469470
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол