Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.06.2009 12:25 - Божидар Димитров –поредната политическа пеперуда
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 2300 Коментари: 5 Гласове:
0



image„Няма да напусна БСП. Аз не съм политическа пеперуда, която скача от партия на партия.” Така директорът на Националния исторически музеи отговаря на въпрос на агенция „Фокус” на 7-ми ноември 2005 г.   Три години и половина по-късно виждаме Божидар, кацнал при ГЕРБ, но не като божи дар, а като поредната политическа пеперуда.   Новината –Божидар Димитров напуска БСП и става водач на листата на ГЕРБ в Бургас: http://www.dnes.bg/article.php?id=72446 .   Това, разбира се на пръв поглед е радостна новина за ГЕРБ и лоша за БСП. Лоша обаче е и за политическия живот в България, защото е още едно поредно доказателство, че тук политиката не е основана на принципи и идеи, а на „иди ми-дойди ми”. Как иначе можем да си обясним, че един социалист и националист до мозъка на костите си отива изведнъж в една дясна партия, член на Европейската народна партия. Защото би трябвало да приемаш идеите на партията, на чиито листи ще се мъдри твоето име. При това на първо място! Нали?   Аз обаче се съмнявам, че Божидар Димитров е станал изведнъж убеден десен политик. Всичко тук ясно опира до приятелството му с Бойко Борисов и тяхната взаимна симпатия. В този смисъл избирателите на ГЕРБ в Бургас отсега могат да се чувстват предадени, че им пробутват социалист за водач на листата. Ако разбира се те въобще се определят, като десни.   За ГЕРБ на пръв поглед новината е добра –добавят още едно известно лице в своите листи. Но Бойко забравя, че политическото всеядство обикновено не води до нищо добро. Една уважаваща себе си дясна партия, не би трябвало да взима в редиците си, който дойде –националисти, социалисти и тем подобни. Това важи, разбира се, ако ГЕРБ могат да бъдат наречени „дясна партия”, а не личен проект на Бойко.   Най-губеща обаче е БСП. Първо Татяна Дончева, след нея Евгения Живкова, а сега и Божидар Димитров, все известни личности, бягат от БСП. Това може би са първите знакови трусове в иначе изглеждащата стабилно партия. Проблемът на столетницата е, че там всички се изживяват за много известни и популярни, а пък първите места в листите за 31. Другият голям проблем, привидно скрит от широката общественост е, разбира се, наличието на големи икономически фракции вътре в партията, упражняващи огромно видимо и невидимо влияние върху политиката и решенията й.   Та от цялото това пеперудчене явно губещи са и БСП и ГЕРБ и цялата ни политическа система, като цяло. Има една хубава народна поговорка за случая: „Мижи да те лажем”!   И народа мижи... Добре, че има някои хора, дето са си сложили клечки на очите, за да не мигнат и за момент. И гледат ли гледат!

image





Гласувай:
0



1. mph - *
12.06.2009 14:16
Търкулнало се гърнето - намерило си похлупак.
цитирай
2. mamkamu - Направо са си лика прилика!
12.06.2009 15:17
Направо са си лика прилика!
цитирай
3. tili - И Вежди - мажоритарен
13.06.2009 00:11
кандидат в Кърджали.
цитирай
4. анонимен - Поредното предубедено мнение
13.06.2009 12:16
Когато снощи официално потвърдиха новината за Божидар Димитров, споделих със съпругата си, че ни очаква сериозно доза словесна помия по адрес на този човек. И се оказах прав. В който и блог да влезна, в който и сайт за новини и анализи, навсякъде разни отявлени блогъри пищят, че бил политическа пеперуда. Добре де, че е така, така е! Но защо ли никой никъде не споменава никой друг от останалите политически пеперуди?! Няма да си губя времето да ги изброявам. Само едно малко примерче ще ви дам: Колко партии, начело с БКП (да не забравяме, че оттам тръгват 4/5 от "политическия ни елит"), смени данчо ментата, докато се снабди с тубичка вазелин и се намести на пръчката на доган?
Не се изказвам в защита никому, просто бъдете обективвни! Божидар Димитров нито е първият, нито ще е последният, която се е пребоядисал. Може би въпросът е кой кога. Защото, същият той доста време се задържа в партията майка в сравнение с някой други и изтърпя доста случки, до този момент.
цитирай
5. анонимен - mamakamu i t.n.
02.07.2009 21:45
B.Dimitrov e edno goliamo mekere i nishto poveche.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9472539
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол