Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.09.2009 10:31 - Трагедията в Охридското езеро – нецензурирано видео
Автор: mamkamu Категория: Новини   
Прочетен: 6563 Коментари: 9 Гласове:
4



Държавните ни органи са прословути със способността си да си слагат качулката, едва след като дъжда отдавна е спрял. За съжаление този път ролята на дъжда изигра една трагедия в Охридското езеро, където загинаха 15 наши сънародници. Като че ли този път реакцията на правителството бе адекватна, т.е. то направи това, което можеше след случилото се.   Сега обаче започват проверки на нещастната фирма, организирала екскурзията от „Автомобилна инспекция”, от Комисията за защита на потребителите, от данъчните и от кого ли още не . Сякаш 85-годишното корабче е било нейна собственост! Щели да проверяват рейса, с който е осъществена екскурзията! Аз доколкото знам рейса не е някакъв вид „амфибия” и не е плувал по езерото претъпкан с народ. Премиерът не пропусна да намеси и скорошния случай със Спаска! Пловдивския митрополит пък обвини Мадона?!   Ясно е, че виновник има, но май не е необходимо да търсим под вола теле и да набедим някой в България, а някъде там край брега на Охридското езеро. За да може повече такива трагедии да не се случват!

Моля хората със слаби нерви да не кликат на линка по-долу! Видеото на македонската телевизия А1 е нецензурирано!

image
 


Тагове:   охрид,


Гласувай:
4



1. jblog - Доколкото разбирам, смисълът от ...
07.09.2009 10:49
Доколкото разбирам, смисълът от всички проверки, за които говориш е, че ако някой беше си свършил работата навреме ( а не след дъжд, како правилно отбелязваш!), можеше и да не се стигне до поредната нелепа българска трагедия! Т.е., ако някой беше спрял пишман туристическата фирма от организиране на подобни пътешествия, хората въобще нямаше да стигнат до злополучния т. нар. кораб!
А иначе - вече почвам да си мисля, че има някаква зла прокоба - дори и в чужбина, дори и на място, което посешават хиляди хора от всякакви националности, с корабчето, което е превозило толкова народ, точно българите трябваше да са нелепите жертви!
Съжалявам за тях и за близките им!
цитирай
2. miralyub - проблемът е в Бг само дотолкова- ...
07.09.2009 11:00
проблемът е в Бг само дотолкова- доколкото безпаричието кара сънародниците ни да избират най-евтиното... но то пък е и най-несигурно.
македонците трябва да си понесат вината- защото изтърбушеният им кораб със същияуспех щеше да съсипе и туристи от Англия, от Швейцария, Бангладеш... да не изреждам още примери.
вчера погледнах статистиката на траурните дни. с днешния правим прецедент за държавата- за първи път имаме 2 нац. траура в една година...а тя още не е свършила...
цитирай
3. mamkamu - До jblog
07.09.2009 11:06
Не съм фаталист и ми е трудно някак си да възприема версията за прокоба!
цитирай
4. mamkamu - До miralyub
07.09.2009 11:12
Да, но фирмата няма вина -закарала ги е до Охрид, предполага се, че щеше и да ги върне обратно живи и здрави!

А, за най евтиното е така, но нали всеки има глава на раменете си, за да избира между скъпо и сигурно и евтино и рисковано! Друг е въпроса, че научаваш за степента на риска едва, като видиш раздрънкания рейс преди тръгване.
цитирай
5. анонимен - Нямам здрави нерви,
07.09.2009 13:22
но изгледах видеото!Продължавам да живея с мисълта, че не съм "дебелокожа".
Дебелокожи са тези, които са го снимали!
Мисля, че това е ужасен инцидент, от онези, след които "вече не е същото"!
Граченето, че това е прокоба, че са си виновни, понеже "са искали да минат ефтино"/най-противния коментар/ - само отклоняват обществената енергия от главния проблем: Властта по никакъв начин не защитава обикновените и доверчиви граждани от пиявиците, които трупат пари за сметка на наивността и неинформираносттана хората.
В нашата страна вече не можем да сме сигурни какво дишаме!И тезата "това е пазарна икономика" звучи перверзно дори в устата на проститутка!
Не знам какво трябва да стане, за да осъзнаем, че качеството на живота ни зависи от отношението ни - не само към собствения ни, а и към живота на другите около нас!
Поздравления!
цитирай
6. mamkamu - До tit
07.09.2009 13:45
Всъщност у нас нещата са си много добре уредени от нормативна гледна точка! Остава някой само да я прилага!
цитирай
7. анонимен - Съгласна!
07.09.2009 14:56
И има кой да я прилага - даже му се плаща с нашите данъци!Мисля, като данъкоплатци трябва да питаме: защо?
За това трябва да говорим, а не - прокоби, тинтири-минтири и прочее.
Но първото е доста по трудно - по обективни причини!
Аз съм по-разгневена от реакцията на митрополит ли е, що ли е?! В смисъл: добре - Мадона е развратна, ония, що я слушат - и те.Грях в очите на Бог! - хубаво!Ама да не си вършиш работата не е ли грях?!Ако беше заклеймил безхаберието и немърливоста - щях да си трая!Ма смее ли пред президент и подобни - лицемер!Струва ми се, че съм наивна - но все са грехове, нали?
Страхувам се, че справедливото възмездие за тези хора ще стане дан на "добрите междусъседски отношеня" - дано съм лош пророк!
P.S.- коментарите на всички клипове в дясно - "всички загинали са българи" - демек "споко - не са човеци"!Не мога да ги разбера тези македонци, или - не искам...
цитирай
8. анонимен - Поклон пред паметта на нашите сънародници !!!
07.09.2009 21:09
Казвайки , че са виновни за това че са искали да минат тънко , гарантира ли че ако си платиш по скъпо няма да се полуи така.Не вярвам някой от нас да избира ефтино от скъпо в точно такъв случай.Може да правим разлика при дрехи , обувки да сравняваме обувка от 5 лв. с тази от 120 лв. ИМА ЕФЕКТ. Беше неподготвено казано това и супер убидно. КВО СЕГА - фирма обявява че прави екскурзия до охрид и ти кво : - "А-а-а не , аз ще ходя с по скъпа фирма " ЕБАСИ и МИСЛЕНЕТО. ЯВНО ИСКАТЕ си КАЗВАТЕ - АКО ЩЕ УМРА , то да ми излезе по -скъпо си струва....
цитирай
9. анонимен - не е баш така
08.09.2009 15:32
Към последния анонимен - има голяма разлика между това да избереш евтина екскурзия и такава с нормална цена. Евтиното почти винаги означава нещо съмнително. Една уважаваща себе си фирма няма да натъпче туристите си на 85-годишен кораб без спасителни жилетки! Това може да го направи само някой печалбар, който рискува живота на хората заради по-ниската цена. Печалбари са били както организаторите на екзкурзията (без лиценз и елементарна грижа за сигурността на пътуващите), така и тези от екипажа на корабчето - да качим колкото се може повече, за да приберем повече пари. Да, но сега те са живи. Дано съвестта не им даде мира до края на дните им.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469152
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол