Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.04.2009 16:41 - Бивш атакист в ОДС! И това доживяхме
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 1910 Коментари: 3 Гласове:
0



Последните години се нагледахме доста на парламентарното явление „напускане на парламентарна група”. Това на пръв поглед е нещо съвсем нормално –когато един човек не е съгласен с политиката на партията и представляващата я парламентарна група е редно да напусне редиците им. Следващата коректна крачка е да напусне парламента, защото е ясно, че при нашата пропорционална избирателна система гласоподавателите са гласували не за него, а за политическата формация в чиито листи е бил. Обаче някои наши избраници са далеч от политическата коректност, да не говорим за такива измерения като чест и достойнство!

Такива депутати някак щяха да позамажат резила си (макар и минимално), ако ставаха независими. Но не! Голяма част от тях се прехвърлят в други парламентарни групи с политическа ориентация, доста често съвсем различна от досегашната им.   Пресен пример -депутатът от „Атака” Христо Попов напуска парламентарната си група и отива къде? В ОДС! По думите му (http://news.ibox.bg/news/id_1163735281) , бил поканен от самия Мартин Димитров!   Боже! Тия хора срам нямат ли? И тоя Христо и Мартин?   И доколкото за такива екземпляри, като бившия (вече) атакист вече се изказах, ще съсредоточа погледа си върху председателя на СДС.   Мартин Димитров (когото иначе уважавам) явно яко го е избила сачмата, за да кани в парламентарната група на ОДС такъв човек. Знам, че ОДС е на границата на изискуемия лимит за съществуване, но едва ли това е начина да си осигури глътка свеж въздух и спокойствие за съществуването си. Да приемеш в редовете на дясна парламентарна група доскорошен член на популистка полуфашизоидна партия е меко казано грешка. Не върви някак си към избирателите ти, на които едва ли им е минавало през ума, че такова нещо някога може да се случи.   Сега очакваме господин Попов да извърти възгледите си на 180 градуса и да се превърне във върл седесар.   А не беше ли тоя екземпляр един от вносителите на така и негласувания законопроект за пенсиониране на депутатите на 55 годишна възраст, с пенсия възлизаща на 70% от депутатската заплата? А?   П.П. Сещам за един народен представител от моя избирателен район, за когото съм си дал труда да гласувам и който тия месеци направи подобни акробатики с кулминация днес, но на него мисля да изпратя едно отворено писмо, защото съм доста повече от бесен.



Гласувай:
0



1. katan - Политика!
10.04.2009 16:47
Нали знаеш, че това е най-мръсната дума у нас/и не само/!
цитирай
2. raylight - Да,
12.04.2009 10:24
доста лош сигнал е за избирателите това, Мартин should know better
цитирай
3. tili - Не мисля, че "политика" е мръсна дума,
13.04.2009 12:31
когато се практикува от почтени хора. Признавам правото на хората за промяна и всеки глас за излизане от този батак е добре дошъл.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9505465
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20436
Блогрол