Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
22.04.2009 12:06 - В реда на нещата
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 2266 Коментари: 5 Гласове:
0



Изказвам благодарността си на екипа на вестник „Седем” за това, че публикува в днешния си брой моето отворено писмо, адресирано до депутата Нено Димов. Сега вече знам, че тоя хубостник ще го прочете. Не че очаквам някакъв ефект или пък действие от негова страна, но тайничко се надявам да ми отговори. Тайничко, защото политическите традиции у нас не са това, което са в утвърдените демокрации и да чакаш писмо от човека, който си изпратил в парламента е все едно да чакаш от умрял писмо. Но какво пък ще чакам! И някой ден може и да получа... От Тутанкамон или от Великия инка, де!   Но докато чакам няма да си трая! Първо щото наистина мразя да правя това и второ –имам гражданско отношение към заобикалящата ме действителност. Наглостта и безочието на повечето ни народни избраници стигат до безумни висоти изразявани в чувство за недосегаемост и богоизбраност, както и дивна наглост. Това е така, разбира се, защото и скъпият ни народ е безпросветен, глупав и изключително прост. Можеш ли да очакваш от някакъв безумен чалгар например, да има гражданска позиция. Ха! Чалга и гражданска позиция! Звучат като антиподи, нали? Е, сигурно около 10% от народа ни е читав, но това не стига. Ама хич не стига! Васко Кръпката беше написал някъде, че можеш да си правиш изводи за един народ по музиката, която слуша! Прав е!   Затова поне тия 10% е необходимо непрекъснато да притесняват избраниците си, да им досаждат, да изискват, да им напомнят, че в тая държава съществуват граждани и така да превърнат депутатското кресло от едно удобно и комфортно местенце в нажежен пиронен стол, на който не всеки може да седи. А това си е в реда на нещата! Нали?

image



Гласувай:
0



1. tishinaaa - Успех
22.04.2009 12:10
Чалга - простотия - безумие.
Дано да те чуят. Вече капка вяра не ми остана.:(
цитирай
2. eien - Очевидно е!
22.04.2009 12:19
На този Ненов хоризонтът му е до ламперията.
цитирай
3. veselaj - Юрий, много повече от 10% са тия, ...
22.04.2009 14:18
Юрий, много повече от 10% са тия, които не слушат чалга. И в буквален, и в преносен смисъл. Само че чалгаджиите са по-шумни, а ние си мълчим и ги оставяме да "изпълват ефира". Там ни е проблема.
цитирай
4. анонимен - До Юрий
22.04.2009 19:57
Днес прочетох статията във вестник "Седем" и бях очарована, защото съм я чела вече във Вашия блог. Страхотен изказ имате, г-н Александров, страхотно дар слово и много тънко чувство за хумор и ирония. Следя редовно Вашият блог - пълните душата ми с мисленето си, гражданската си позиция и чувството си за отговорност. Късмет и чакаме следващото Ви мнение в блога. Пенка
цитирай
5. raylight - Това писмо
23.04.2009 09:00
си заслужаваше да го прочетат повече хора,глътка морал в море от аморалност :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9521418
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20436
Блогрол