Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.09.2009 08:50 - Време е за края на сапунката, май?
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 10361 Коментари: 29 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageКакво друго освен овации може да заслужава правителството на Бойко Борисов за полицейския хъс, с който разкрива едно след друго престъпленията на отишлата вече в небитието тройна коалиция. Такъв  завладяващ сериал в България по време на „прехода” до сега не е излъчван. Всеки ден хората на Генерала поднасят поредния епизод от сапунката, а жадните за зрелища уважаеми зрители поглъщат с наслада разкритите злоупотреби с розови лимузини, луксозни супници, космически принтери  и носни кърпички за 72 лева бройката на Станишевите авери. Всички тръпнат в очакване на нови потресаващи разкрития и Бойковата чета не им остава длъжна – понякога епизодите са по няколко на ден, нещо на което може да завиди дори и Боливуд. Народът масово се отказва от доскоро любимите си турски и латино сапунки и с наслада следи новините, защото вече знае, че там действието е по-наситено, образите са по-драматични, а заформящата се интрига е достойна поне за „Еми”.

Като във всяка касова сапунка тук не липсват и завладяващите образи на снажния, силен и добър герой, на неговия верен до гроб приятел, на неспиращия се пред нищо злодей, на финансиста-измамник, на интригантката, целяща със злостни клюки да унищожи щастието на влюбените... А, влюбените! Липсва главната героиня, безумно влюбена в главния герой, но това е само привидно и заблуждаващо! Сериала всъщност е интерактивен и нейната роля отдавна е поета колективно от наскоро гласувалите уважаеми зрителки тръпнещи от любов по истинския мъж, който някой хубав ден, след като накаже лошите, ще ги качи на белия си кон и ще ги отведе в една прекрасна полицейска държава, където всички ще заживеят дълго и щастливо. А покрай тях и мъжете им :)

Разбира се някои серии разкриват наяве и по-сериозни нарушения на „тройните”, граничещи с престъпления и умопомрачаващи суми. Върху тях си заслужава да се поразмишлява. И не само да се размишлява, но и да се поразследва. Разследването, обаче в една правова държава е работа на компетентните органи, а не на министерствата. Министерствата не са дирекции в МВР, нито отдели на ДАНС. Даже не са и Сметната палата. Нито пък е редно да се саморазследват. Защото, ако политическото и висше ръководство в тях вече е сменено с новите от ГЕРБ, то средния ешелон ръководни кадри, без който нередностите и измамите не могат да бъдат задействани, все още не е и прибързаното обявяване на резултати, може да накара някой само хубаво да  замете следите на старите му благодетели. А нали целта е да има накрая осъдени бивши министри и висши чиновници, а не само да се надават вопли, какви измамници били всички тия типове? Ние това си го знаем!

Бойко трябва да пипа по-внимателно, ако иска освен PR, ревизията на старото управление да има и реален ефект, за да не ни се налага после да гледаме новите епизоди на стария сериал от главносекретарския му период „Ние ги хващаме, а те ги пускат”!

Задълбочаващият се икономически спад пък е още една причина, поради която е необходимо да се разтоварят онези хора по министерства и агенции от несвойствена за тях дейност, за да започнат да вършат най-сетне работата за която са назначени и малко от малко да спомогнат за туширането на кризата. Щото иначе възмездието е хубаво нещо -топли и храни душата! Но не и тялото! И след като осигуриха зрелищата крайно време е герберите да осигурят и хляба, щото иначе техните избиратели много бързо ще ги отсвирят.

Иначе дотук добро начало за правителството. Всички обаче очакваме момента, когато най-сетне ще дойде развръзката на драмата и ще започне дългата, безславна и неблагодарна работа по управлението на една бедна страна.

image





Гласувай:
17



1. ka4ak - Добро утро! това не става само с гледане на сеир!
02.09.2009 09:02
бб Ако дойде директор и почне да ми говори, че не знае или тепърва ще търси кои са наркодилърите, ами ако отидеш в един квартал и питаш майките, те ще ти кажат. „Ей там е оня, продава до детската градина, ей тоя там ,другият, ето там” и толкоз.

http://reporter.blog.bg/novini/2009/08/28/borisov-po-lesno-e-da-si-premier-otkolkoto-kmet.387415
цитирай
2. miralyub - и аз чакам не само шум, но и нещо ре...
02.09.2009 09:32
и аз чакам не само шум, но и нещо реално...

цитирай
3. boristodorov56 - Аз пък очаквам само пепел в очите на хората.
02.09.2009 10:18
Закона за амнистията - да се провокира отмяната му.
Пред конституционния съд,.
А защо не се изнуди т.н. Президент - да направи нещо от прерогативите си в тази насока - т.е. върне закона за преразглеждане, което ще даде възможност на парламентарното мнозинство да го отмени. Просто една кампания в пресата ще го принуди да направи това - или да си отива. Отказа му да се тълкува като национално предателство.
Кво има толкова - нещата трябва да се казват с истинските им имена.
цитирай
4. анонимен - Еее и други преди него писаха едни ...
02.09.2009 10:23
Еее и други преди него писаха едни бели книги с престъпленията на комунистите.Аз до тук не съм чул нещо ,което да не го знаят всички.Разбира се обаче ,трябва да се докаже ,че различните харчове дето са правени са престъпление.Последните години се говореше само за големи бюджетни излишъци и как скоростно да ги похарчат ведомствата за да не си ги прибере бюджета обратно.Затова има розови БМВ-та и скъпи супници.Пък и те са държавно имущество-старите управляващи не си ги взеха с тях.А иначе има голяма разлика между икономия и икономика.Вярно ,че харченето безразборно не е правилно ,но ако не тръгне икономиката положението ще става все по-лошо и никакви икономии няма да помогнат
цитирай
5. monarchism - С комунисти нормална държава не се ...
02.09.2009 11:13
С комунисти нормална държава не се гради.
цитирай
6. анонимен - monarchism 5
02.09.2009 11:22
абсолютно сте прав - така че не очаквайте нищо различно...докато закрият държавата България
цитирай
7. анонимен - Интересно - гоним семкаджии и бо...
02.09.2009 11:30
Интересно - гоним семкаджии и бонбонкаджии, а Миленчо и с-ие, които пред очите на цял свят ни го нахлузиха с дълга, никой и не помисля да ги разследва.
цитирай
8. анонимен - i az 4akah no ve4e ne
02.09.2009 11:32
И аз чаках но вече не, ичкака ми се чакалото, не вярвам на пусканите но медиите огромни балони,които после се пукат-но като са се спукали,тези които ги пускат си мълчат,Казано е че вълкът козината си мени но нрава не.Аз не искам всеки ден Г-н премиера Б.Б.да ми се кара ,да се държи с нас,като с лумпени,които не разбират нищо,не искам да ме смятат за малоумник,защото не съм такъв.Защото -най напред - г-н Б.Б. трябва да си признае- той самият и неговото семейство колко пъти е скримал дължимите си данъци,и тогава да се пита защо в хазната няма пари.Ами няма,защото всички правят врътки с дължимите си налози.Нека той каже от както е в частния бизнес,дали е осигурявал своите хора на реалните им заплати,дали той си е плащал реалните данъци,колко пари е скил от печалбити си и тогава да говори за другите.Това аз разбирам за честност и реалност.Най напред първият човек в държавата да си каже истината,да каже как Цветелина Бориславова спечели милионите си и колко данъци е платила за тях.Нека да е честен и да си го каже в прав текст - но няма - защото не му стиска
цитирай
9. анонимен - Незнам как точно си представяте да ...
02.09.2009 11:41
Незнам как точно си представяте да стане това -за 2-3 месеца да се извършат някакви невероятни промени ,при условие ,че 20години се крадеше със всякакви средства -законни и не дотам .Има гласувани закони за собствена употреба от властиимащите тогава,трябва да бъдат променени ,трябва първо да си изчистиш мястото ,където ще съграждаш нещо ново.Възможно ли е да очаквате чудеса за 3 месеца,при това наследство, което завещаха комунистите ,царистите,сините преди това -крадци и разсипници ?Какво направи народа през тези години досега ,защо никой не търсеше отчет от досегашните,при все ,че виждахме какво се случва и как разграбват и разсипват България ?Сега гракнахте срещу Герб и Бойко Борисов ,който нищо не правил.Вие какво направихте ?На избори кротко седяхте вкъщи и не гласувахте ,псувахте си и до там стигаше протеста ви ,а турци и комунисти вземаха и се разполагаха с властта както искаха.Сега ,когато от държавата ни не остана почти нищо ,ревнахте ,че не са ви я "оправили "за 3 месеца .Е,,,,българска работа !Няма угодия ,няма оправия !
цитирай
10. mamkamu - До ka4ak
02.09.2009 12:01
Ама това е така щото всички са навързани и за всеки има по някоя троха от трапезата на мафията!
цитирай
11. mamkamu - До miralyub
02.09.2009 12:02
Финансовият министър вдъхва доверие, ама как ще се разберат с Бойко... :)
цитирай
12. mamkamu - До boristodorov56
02.09.2009 12:04
Всъщност не съм си дал труда да прочета закона за амнистията и не мога да взимам отношение по него!
цитирай
13. mamkamu - Да анон. 4
02.09.2009 12:08
Бюджетните излишъци е по-добре да се харчат за инфраструктура, отколкото за супници! Нали?
цитирай
14. mamkamu - С комунисти нормална държава не се ...
02.09.2009 12:10
monarchism написа:
С комунисти нормална държава не се гради.


Напротив, гради се! Ако са в затвора :)
цитирай
15. mamkamu - До ан.7
02.09.2009 12:12
Силно се надявам скоро да започнат и с него!
цитирай
16. monarchism - С комунисти нормална държава не се ...
02.09.2009 12:12
mamkamu написа:
monarchism написа:
С комунисти нормална държава не се гради.


Напротив, гради се! Ако са в затвора :)

И кой ще ги вкара?
цитирай
17. mamkamu - До ан 8
02.09.2009 12:13
Това е друга тема, по-която може да се говори много. Какъвто народът, такива и управляващите.
цитирай
18. mamkamu - До ан. 9
02.09.2009 12:16
Никъде не съм намекнал дори, че очаквам чудеса. Просто трябва работа, а не панаир ;)
цитирай
19. mamkamu - С комунисти нормална държава не се ...
02.09.2009 12:17
monarchism написа:
mamkamu написа:
monarchism написа:
С комунисти нормална държава не се гради.


Напротив, гради се! Ако са в затвора :)

И кой ще ги вкара?


Е, как кой ;) Супермен!
цитирай
20. анонимен - Първо, извинявам се, че не е по те...
02.09.2009 12:49
Първо,извинявам се,че не е по темата,но търсех някоя тема с повече коментари!
Имам идея-не ви ли писна да гледате по дърветата край пътищата ни грозните хартиени "реклами" на ауспуси,тегличи и радиатори?!Не искате ли да се опитаме да направим така,че не само да изчезнат,но и да се потърси сметка на хората,които са отговорни за тази чудовищна грозотия?Ако сте блогъри или имате познати такива,пишете там или просто пускайте таъв призив по форумите!Може пък и до Бойко да стигне!
цитирай
21. monarchism - С комунисти нормална държава не се ...
02.09.2009 13:47
mamkamu написа:
monarchism написа:
mamkamu написа:
monarchism написа:
С комунисти нормална държава не се гради.


Напротив, гради се! Ако са в затвора :)

И кой ще ги вкара?


Е, как кой ;) Супермен!

Да, ама Супермен е червен. ;)
цитирай
22. boristodorov56 - 12. mamkamu
02.09.2009 13:50
Ами Закона за амнистия - най-общо не разрешана наказания за министри - освен с административен път, дори и трябва да ив се връща конфискуваното, ако има такава процедура.
Как ще ги наказват тогава - за кражбете - например Даниел Вълчев за 100-те милиона само ще го мъмрят - може и много строго.
Ако парламентарното мнозинство не отмени този жалък и сегрегационен закон - за какво ще вдигаме пепел и пушек до небето? За какво беше цялата дандания на ББ?
цитирай
23. haralanov - Здрасти!
02.09.2009 15:10
Изобщо не съм сигурен,че наближава краят на сапунката умело режисирана и играна от ГЕРБ!Тази сапунка ще я консумираме цели четири години!То и затова е сапунка.Трае дълго време,като в края на всяка серия аха-аха,най-важното да се случи.А след четири години Суека Станишев,Р.Овч. и Румен Овчаров ще дойдат да ни спасят от корумпираната мутра,пожарникар и цар Ивайло накуп!
цитирай
24. thetrooper - Бойко и хората му вдигат много шум,
02.09.2009 17:21
но докато не се отмени Закона за амнистията - файда нема...
цитирай
25. анонимен - комунистите си опекоха работата и ...
02.09.2009 22:02
комунистите си опекоха работата и ни пре*баха. в края на управлението си те глауваха закон, представляващ еднократен акт. според това получават амнистия за точката по закона, която можеше да ги вкара в затвора. непоправимото тук е, че този акт е приключил и по същество не подлежи на промяна. все едно да обявиш вчера за неработен ден.
цитирай
26. анонимен - Сапунката ще свърши когато
03.09.2009 10:24
свърши сапунът. Но котилото управляващи - наследници на бившите комунисти, са изобретателни. Ако сапунът случайно свърши ще използват други пенообразуващи средства. А на пазара / политическия / има и ще има вовеки.
Значи не сапунът трябва да изчезне, а КОТИЛОТО !!!
цитирай
27. jblog - Мисля, че и те самите ще усетят, че е ...
04.09.2009 09:23
Мисля, че и те самите ще усетят, че е време за смяна на плочата. И да се залавят за работа. Дойдоха с претенцията, че са различни от всички предишни - нека започнат да го доказват!
цитирай
28. анонимен - Да, ама Супермен е червен. ;) ...
05.09.2009 09:49
monarchism написа:

Да, ама Супермен е червен. ;)


Ми червен като тебе.Кво се чудиш?
цитирай
29. begoogle - до 45 г. за да си министър в следващото правителство
19.01.2010 20:56
45 е макса за да няма връзки с миналото, но пък за връзките с насоящето какво да измислим???
Желева 40 г- ама какво чудо излезе.....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469175
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол