Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.11.2009 15:42 - Теодор Дечев в една минута -регулативните режими
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 3299 Коментари: 11 Гласове:
11



Кандидатът за столичен кмет Теодор Дечев коментира за вас едни от най-наболелите проблеми на София.



Тагове:   местни избори,


Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. luben - Хубаво е това
09.11.2009 16:32
навремето Костов стори точно това - разкара/ревизира многото разрешителни и регулативни режими и облекчи до голяма степен администрацията и намали корупцията (такава винаги е имало, но въпросът е в степента).

Радвам се, че както се очертаваше да не гласувам, щото имам избор между червенотиквениче с якичка и начална учителка от провинцията (лошо няма, но както не става за министър, още по-малко става става за кмет, поне за София - няма позиция, няма визия, няма политика). За жалост моят град го управляват все хора по начин, който не ме кара да се гордея. Даже Софиянски, който си е кореняк софианец започна модел Доган в местното управление. Може би е нямал друг изход - не знам и не съдя, но само това, че беше по-добър от предния кмет не го направи много добър кмет или такъв, заслужаващ адмирациите на софиянци.

Избираем кмет или желан кмет - дилема - Дечев е един благ интелектуалец, а май за избираемост трябва някой надут, скандалджия, пълно перде или кукла подкрепена от хита на деня. Днес хитът е Супермен (сори ББ, трябва да сме дискретни). Ама не е моят, нито на моите приятели man. Типът интелект ми харесва, а другия - не, но за жалост единият е избируем, а другия - не.

Малко ми е криво, но ми е приятно, че ще гласувам по съвест. Иначе - отново по съвест - нямаше да гласувам!
цитирай
2. gothic - Това е!
09.11.2009 16:44
Покрива се напълно с моите виждания!!!
цитирай
3. mamkamu - @luben
09.11.2009 17:57
Жена ми също каза, че имал благо излъчване! А нея я слушам :)))
цитирай
4. mamkamu - Ами...
09.11.2009 17:57
gothic написа:
Покрива се напълно с моите виждания!!!


Ами и с моите! Поне по този въпрос :)
цитирай
5. gantree - :)))
09.11.2009 18:06
Благо излъчване? Говорите така, сякаш ще избирате енорийски свещеник, а не градски кмет :))) Апропо, г-н Дечев като че ли е решил да се отказва от изборите, не разбрах обаче защо. Имам предвид това, което четох тук:

http://mediapool.bg/show/?storyid=158361&srcpos=12
цитирай
6. 777 - напълно основателно искане (относно горния коментар)
09.11.2009 18:42
пиши ме в списъка. от София съм и ще гласувам за него. )
цитирай
7. boristodorov56 - 5. gantree
09.11.2009 18:45
А нима репутацията на един енорийски свещенник не е
нещо, не което може да респектира, кой да е политически деятел от какъвто и да е ранг?Точно сега.

Ето това е казал г-н Дечев в Медиапул:




Независим кандидат-кмет иска отлагане на изборите в София
9 Ноември 2009


Независимият кандидат за кмет, подкрепен от ПП "Зелените", Теодор Дечев официално поиска отлагане на частичните избори за кмет на София с един месец. Мотивите си той е изложил в писмо, изпратено до ЦИКМИ, ОИК, посолствата на страните от ЕС, представителството на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, парламентарната група на Европейските зелени в Европейския парламент, Асоциация "Прозрачност без граници".

Като основание за исканото отлагане на насрочените за 15 ноември избори в писмото си Теодор Дечев посочва "изключително сериозни обстоятелства" като например обявената епидемична обстановка в цялата страна заради разпространението на вируса на така наречения "свински грип".

Според него обявяването на грипна епидемия, съпроводено със затваряне на лечебни заведения, детски консултации, учебни заведения и други, създава обстановка на несигурност и пълна неяснота, точно през последната, в някои отношения решителна, седмица на предизборната кампания. Липсва всякаква информация какви масови предизборни мероприятия могат да бъдат провеждани и кои биха се оказали в нарушение на предписанията на здравните власти. Също така нарастващата паника по естествен начин отблъсква гражданите от участие в каквито и да са предизборни срещи и публични дискусии.

"Ние не твърдим, че правителството е обявило грипната епидемия злонамеренно и тенденциозно, но тя по чудесен начин се вписва в стратегията на казионната кандидатура за избягване на каквито и да било срещи с останалите кандидати, на неучастие в публични дискусии и срещи с гражданите на закрито. Опозиционните кандидати, за разлика от кандидатката на управляващата партия нямат възможност да откриват градинки на чист въздух в съпровод на министър председателя", се казва в писмото.

По-нататък в писмото си кандидатът за кмет на София Теодор Дечев посочва, че по време на предизборната кампания са избуяли "нови вредни и откровенно непочтении практики, свързани най-вече с оказване на натиск върху медиите да не отразяват събитията, свързани с кандидатурите извън самообявилите се за фаворите кандидати на ГЕРБ и БСП". Обичайна практика са отказите за отразяване на НЕказионните кандидати, дори и срещу заплащане по утвърдените от самите медии тарифи.

"В моята кампания има такива прецеденти и във вестници и в уважавани от обществеността телевизии. Не назовавам имената на въпросните медии, защото ги смятам за жертви на този нерегламентиран натиск в почти еднаква степен, както мен самия. Подобно е положението и при другите НЕказионни кандидати", пише Дечев.

Като основание за отлагане на изборито той посочва и това, че те се провеждат при откровенно дискриминационен регламент в ущърб на кандидатите на извънпарламентарните партии и независимите кандидати. Дискриминационни според него са както изборното законодателство, което е архаично и непочтенно, така и подписаните от парламентарните политически сили споразумения за достъп до обществените медии.

"Под благовидния предлог да не се допускат неадекватни кандидатидатури на "партии фантоми" се задушават всички кандидатури, които не принадлежат към кръжеца на парламентарните партии. Фактът, че става дума за сто процентови мажоритарни избори, прави още по-абсурдно делението на кандидатите по партиен принцип. Изискването да се заплащат излъчванията по общестевните медии, при това по твърде високи тарифи, само по себе си представлява въвеждане на имуществен ценз, което е дори противоконституционно", се казва в писмото.

Освен за отлагане на частичните избори за кмет на Столична община с един месец, в него се настоява и за това да бъдат поканени наблюдатели от ПАСЕ и ОССЕ.

цитирай
8. gantree - @ boristodorov56
09.11.2009 19:06
Какво всъщност ме питате? Не Ви разбрах.
Не Ви разбрах и мнението по отношение на казаното в публикацията, както и защо беше нужно да я препоствате от линка, който съм дал в коментара си.
цитирай
9. анонимен - Проблема е важен!
09.11.2009 19:12
Има маса дублиращи се бюрократични звена, всяко от които си изисква някакви негови си документи или същите, които вече си представил в съседната стая. Би трябвало да има връзка между тях - когато веднъж си представил изискуемите по закон свидетелства, процедурите по-нататък да са задължение на апарата. А не като сега - донеси ми документа, и удостоверение, че си го представил и едикъде си, и печат, че си платил едикакво си! Който се е блъскал от етаж на етаж знае за какво говоря! Даже прочутото "едно гише" не промени особено положението - опитай да извадиш Удостоверение за наследници на прадядо ти, да речем и ... си вземи един месец отпуск да обикаляш Родината. За да събираш данни, които са в една система. Това - само като пример.
цитирай
10. luben - Благо излъчване? Говорите така, ...
10.11.2009 11:09
gantree написа:
Благо излъчване? Говорите така, сякаш ще избирате енорийски свещеник, а не градски кмет :)))


Ако кажа "бойно излъчване" ще излъжа. Иначе бих направил списък с качества за "кандидат-идеал", но спрях да чета приказки като поотраснаха децата. Дано в най-скоро време не ми тръснат внучета на главата, когато ще почна отново :)
цитирай
11. luben - Жена ми също каза, че имал благо и...
10.11.2009 11:12
mamkamu написа:
Жена ми също каза, че имал благо излъчване! А нея я слушам :)))


Имаше един готин филм за футболист (английски филм), където някой се колебаеше какво да избере и му казаха "Облегни се на разума си, послушай сърцето си и ... ще стане каквото каже жена ти!". Та ... по-добре е да ги слушаме жените си ... или поне те да имат усещането, че ги слушаме ;) Ако ли не - сменяме жената ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9472898
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол