Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.04.2010 14:23 - Браво бе, Бойко
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 20048 Коментари: 43 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageСамият аз не вярвах, че някога ще произнеса тия думи, но обективната истина ми го налага, колкото и да ми е трудно. Повод за това ми дава подкрепата на премиера по отношение на американския план за противоракетна отбрана в Европа. „Ние би трябвало да искаме противоракетната отбрана” заяви Бойко след срещата му с Обама в Прага. Премиерът си призна и че България в момента няма никаква защита и че ние би трябвало да бъдем активната страна, когато става дума за ПРО.

Друг момент, свързан неизбежно с предходния е изказаната твърда позиция по отношение на Иран. Всъщност Бойко произнесе всеизвестните истини, че в момента Иран има обогатен уран и ракетите му могат да стигат до българска територия.

Когато се събират две и две, отговорът би трябвало да е ясен на всеки. От една страна нямаме ефективна противоракетна защита, от друга имаме ултраислямска държава с ракети и уран само на 1000 километра от нас.

В скъпата ни родина обаче това явно не е разбираемо за доста хора. Противниците на противоракетния щит у нас са от средите на няколко, понякога преливащи една в друга, групи. Първата и най-важна от тях произлиза от средите на БСП с нейното генетично русофилство. За тях щом Русия е против американския щит, те естествено също ще са против. За тях защитата на България е по-маловажна от имперските притеснения на Путин и Медведев, а икономическите им интереси се припокриват почти с руските. Дори да приемем разпространявания от руснаците слух, че Щитът е насочен срещу тях, за България това би било още един плюс. По-добре американски ракети, отколкото руски олигарси.

Друга група извира от средите на тези, които десетки години по време на просъветския режим у нас бяха възпитавани в любов и преклонение пред „големия славянски брат”, започващо още от детската градина и завършващо с петолъчките по Централни гробища. Тази мозъчна промивка има чудно устойчиво въздействие върху мозъци, в които процесите са сведени до вторични рефлекси.

Има една трета група, чието верую е отдавна модерно на Запад и придобива все по-голяма популярност тук –антиамериканистите на всяка цена. Това са много често млади хора, мразещи военщината и полицейщината. И понеже днес САЩ са единствената супер сила в света, съвсем естествено тези квалификации се прехвърлят върху тях. Нещо като умозаключението „мразя Макдоналдс - Макдоналдс е американски - значи мразя и САЩ”. Тия тинейджъри не знаят, кой всъщност спаси света от империализма, комунизма и нацизма и на кого се молеха доскоро европейските лидери за помощ. Не си дават сметка, че дори една полицейска Америка е по-добра от войнстващите ислямисти, имперска Русия или комунистически Китай. Тези хора възприемат свободата, като даденост и през ум не им минава, че тя може да им бъде отнета просто ей така. Щом чуят думата Америка, ги побиват естествени тръпки.

Противниците на американския противоракетен щит изтъкват основния си аргумент против него -щели сме да станем цел за терористите. Много по добре било да си мълчим, за да сме си добре. Да наведем глава, докато бурята отмине. Това традиционно мислене, освен, че не е никак достойно е и дълбоко погрешно. Всички видяхме, че терористични атаки има и в благосклонно настроени към исляма страни. А бурята? Бурята ще потушават естествено американците!

И да се разберем! Не обичам Америка, не обичам американския провинциализъм, не обичам мормоните, не обичам Холивуд, не обичам дебелите американци, хич дори не обичам Обама, но не мога да си изкривя душата и да не кажа, че без САЩ днес светът щеше или да е потънал във варварство или в комунизъм. Което е все едно! В днешни дни няма световна опасност, която да е окончателно формулирана и толкова наболяла, но когато ножа опре до кокала всички пак вкупом ще завикат: „Америка, ела ни помогни”!

Естествено САЩ си имат своите интереси (и за миг не си представям, че са ангели с крилца). В случая обаче, те почти съвпадат с българските и е радостно, че премиерът и неговите съветници са прозрели това. Затова мога да кажа с чисто сърце „Браво бе, Бойко”!


image



Гласувай:
34



1. djgator - :))
09.04.2010 14:30
Доживях да чуя това от твоята уста :)) На ББ ще му целуваме ръцете след ~ 1 година, когато повечето от схемите за източване на бюджета бъдат унищожени, начело с енергийната и прочие.. Тогава ще видиш как изчезва и кризата- много е близко до разума.
цитирай
2. ianchefff - :)
09.04.2010 15:00
"естествени тръпки"
Велико!!!

Поздрави. :)))
цитирай
3. flyco - ...
09.04.2010 15:51
Америка не е това, което е била, нито утре ще бъде това, което е днес. От тази гледна точка преди да дам съгласие, ако на някого му пука за моето съгласие, държа да знам какво печеля, какво губя и да преценя дали си струва.
Един въпрос: какво спечелихме от членството в НАТО досега и колко ни струваше това? Какво загубихме не питам. Каква е била възможната алтернатива също не питам.
Засега все още съм далеч от "Браво бе Бойко!". И какво означава "Ние би трябвало да искаме"? Искаме ли или не искаме?
цитирай
4. tomcat - Светът е потънал в тоталитаризъм и ...
09.04.2010 16:41
Светът е потънал в тоталитаризъм и полицейщина именно заради САЩ.Ако някъде има известна свобода то това не е благодарение на америка а въпреки нея.Да видим сега как стоят в реалност нещата
1.На 9/11 престъпното американско правителство само си взривява небостъргачите и убива около 3000 от собствените си хора ,после пропагандира ,че това било дело на някакви си ислямски екстремисти,което разбира се е пълна щуротия.Завлича целия свят в безумните им анти-човешки войни все в места богати на петрол или наркотици/случайност/.в резултат на тези войни умират над 1 милион иракчани предимно жени и деца и десетки хиляди афганци пак предимно невинни.Нарочва независими и суверени държави като Иран за опасни за мира ,щото разработвали ядрена енергетика което си е право на всяка държава и никой не може да и попречи.Излъгаха нагло ,че Ирак имал оръжия за масово поразяване ,разбира се вече се и на най-големите балъци стана ясно ,че това е поредната американска измама.От време на време плашат хората с агента на ЦРУ Осама бин Ладен ,поумрял така леко от няколко години,но това не пречи на янките да "изровят" някой друг запис с него как отново се заканва да върши нови пакости.И с оглед на всичко това най-големите тирани и терористи в лицето на САЩ с типична за янките наглост позират едва ли не ,като спасители и искали да ни предпазят,при положение ,че те са най-големите убийци и престъпници в световен мащаб.Не мерси това ПРО могат да си го заврат .... знаят къде!Благодаря за вниманието!
цитирай
5. rat - Защо бе mamkamu? Защо? 1. Прог...
09.04.2010 16:59
Защо бе mamkamu? Защо?
1. Програмата за ПРО няма нищо общо с НАТО и ЕС, инициативата е само и единствено на САЩ.
2. ПРО ще сваля ракети насочени към територията на САЩ, демек с междуконтинентален характер и дълъг обсег на дйствие.
3. България автоматично става цел за всички противници на САЩ, защото при разрушен щит САЩ стават по уязвими.
4. Бъди сигурен, че пак ние ще платим всичко около инфраструктурата и всички поддържащи обекти около това ПРО на наша територия.
Като са толкова готини тези САЩ -войски, немците защо се чудеха как да се отърват от тях, ето го и решението предислоцираха ги в бившите соц-страни.
Е аз няма да изпадам в параноични теории на конспирациите и да твърдя, че сами са си взривили кулите близнаци, но определено не смятам, че имат голяма заслуга за световния мир. И все пак не мога да отрека изключително важната им роля при някои хуманитарни и военни операции.
цитирай
6. ianchefff - tomcat,
09.04.2010 17:41
тези твърдения откъде ги намери?
цитирай
7. анонимен - Бойко Борисов и леките жени
09.04.2010 17:43
Не мога да разбера защо премиерът на България си пада по леки жени?
Как иска да има авторитет, след като има явни предпочитания, свързани с мършите на България. Имам предвид Радост Драганова, Диана Любенова и куп други евтини еднодневки.
цитирай
8. demokratizator - Много добре си го казал!
09.04.2010 18:40
България и днес е потенциална мишена за тероризъм. Лошото е, че ако решим да се озъртаме и да изчакваме да мине време преди най-накрая да се решим за система като ПРО, останалите европейски страни ще са се защитили и ние ще останем естествена мишена за терористите. В такъв случай е по-добре сега да заявим ясно позицията си, за да получим необходимата отбрана навреме.
цитирай
9. ok3223 - Още една
09.04.2010 18:41
глупост казана от неглупави, предполагам спонсорирани ХОРА. Много ставате бре. Щом ви се воюва толкова, запишете се доброволци и повоювайте в Афганистан. Хем ще изкарате някой лев(100 долара на ден чисти), хем ще покажете на свето колко любите САЩ.
Руския министър на външ. работи
ЛАВРОВ каза ясно. Ако янките изградят ПРО у нас, Русия излиза от договора за намаляване на ядрените оръжия и насочва раетите си към ПРО-то. Иранците ще направят същото.
С американско ПРО на наша територия България става
ФРОНТОВА ДЪРЖАВА.
Магнит и цел САМО на руски и ирански ракети ЗАСЕГА.
ПРО-то на наша територия е опасно за руснаците и цел № 1. Защото поради близостта си до руските ракетни бази, е предназначено да насочва ракети, който да свалят руските ракети в момента на тяхното излитане, когато още не са набрали височина и скорост и са НАЙ-УЯЗВИМИ.
Затова и само затова руснаците са против американско ПРО на наша територия.
Защото то парализира частично или изцяло руската противоракетна отбрана и РАЗВЪРЗВА РЪЦЕТЕ НА САЩ ЗА НАНАСЯНЕ НА РАКЕТНОЯДРЕН УДАР. И,
ПАРАЛИЗИРА И НЕУТРАЛИЗИРА ОТВЕТЕН РУСКИ РАКЕТЕН КОНТРА УДАР.
КАТО ДАВА РЕШИТЕЛНО ПРЕДИМСТВО НА сащ.
цитирай
10. анонимен - BUSH
09.04.2010 19:24
DO BALGARIA MOGAT DA STIGNAT NE SAMO IRANSKI RAKETI , NO I MNOGO DRUGI , VKL. I AMERIKANSKI . PRO NA USA NE MOJE DORI IDA JELAE DA NI OPAZI OT TJAH. RAZBIRAM DEMOKRATICHNIJA TI ENTUSIAZAM , NO AKO BG PRIEME PRO , SHTE TRJABVA DA PRIEMESH I RUSKI RAKETI PO INTELIGENTNATA SI GLAVA ! BOJKO ZA NISHTO NA SVETA NJAMA DA POEME OTGOVORNOST ZA AMERIKANSKA PRO , TAKA CHE ENTUSIAZMA TI E NAPRAZEN. TOJ E SILEN SAS SLABITE , NO NIKOGA NJAMA DA POSMEE DA SE IZPRECHI SRESHTU RUSKATA JADRENA MOSHT. TOJ GOVORI ZA PRO TEORETICHNO ZA DA SE RADVAT TAKIVA KATO TEB I DA GLASUVATE ZA NEGO NA IZBORITE ZA PREZIDENT . AMERIKANSKA PRO NJAMA SHANS ZA BG ! EDINSTVENIJA SHANS E DA SI IZBERETE KOSTOV !
цитирай
11. vmir - Основно правило при отношението към САЩ е, които най-много ги плюят,
09.04.2010 19:42
най-настойчиво да им се предлагат и при най-малка изгода за тях. Наблюдавал съм го много пъти, гнусно е, но това са нашите антиамериканисти, за съжаление. Прав си, че без САЩ, идеализмът на американските хора и кръвта на синовете си, с която този народ винаги е бивал готов да плати за вдъхновяващите си идеали, светът сега щеше да бъде мрачно място за тиранията на средновековни сатрапи.

Погледнете само с какъв хъс се псува Бил Гейтс, че откраднатата от него операционна система не работела както купената, и ще усетите напорът на бруталността, насилието, грабителството и анархията, които витаят наоколо, и какво би било, ако САЩ не показваха, че могат да бъдат овладяни бандитските и потисническите страсти.
цитирай
12. podvodni - Автора на статията лекинко се е п...
09.04.2010 20:28
Автора на статията лекинко се е пообъркал. Не зная от къде са му хрумнали тези.... странни доводи, но да се надяваме че е временно това състояние!!
цитирай
13. boristodorov56 - Браво!
09.04.2010 20:43
По-добре едва ли някой може да го каже!
цитирай
14. kabuli - Напълно съм съгласен с автора. По ...
09.04.2010 20:52
Напълно съм съгласен с автора. По някога се налага да се молиш и за този, когото не искаш. По-добре е да сме със САЩ и ЕС отколкото с бавно, но сигурно умираща Русия, чиято смърт може да донесе небивали злини на света. Ето, как трябва вкупом да се молим и за нея, молейки се за нас.
цитирай
15. анонимен - подлоги
09.04.2010 20:53
на автора му е платено тоова е толкоз просто и логично
цитирай
16. анонимен - А НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ КАКВО Е ПРО
09.04.2010 21:31
ДРАСКАЧИ. НИКОЙ НЕ РАЗБИРА КАКВО Е ПРО ? НЕ ГО РАЗБИРА И БОЙКО БОРИСОВ, МАКАР ДА Е ПРЕМИЕР И ГЕНЕРАЛ, КАЕТА МУ ИЗУМЯВА. ТОЙ И ВСИЧКИ ДРУГИ ГОВОРЯТ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА С РАКЕТИТЕ "ПЕЙТРИЪТ". А ПРОТИВОРАКЕТНАТА ОТБРАНА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ ДРУГИ РАКЕТИ, ПРЕДИМНО ЯДРЕНИ, КОИТО АТАКУВАТ ЧУЖДИТЕ РАКЕТИ НА СОБСТВЕНАТА ИМ ТЕРИТОРИЯ. СТРАНА, КОЯТО ПРИТЕЖАВА ТАКИВА РАКЕТИ Е ЦЕЛ НА ЯДРЕНО НАПАДЕНИЕ.
цитирай
17. анонимен - А НЯКОЙ РАЗБИРА ЛИ КАКВО Е ПРО
09.04.2010 21:33
ДРАСКАЧИ. НИКОЙ НЕ РАЗБИРА КАКВО Е ПРО ? НЕ ГО РАЗБИРА И БОЙКО БОРИСОВ, МАКАР ДА Е ПРЕМИЕР И ГЕНЕРАЛ, КОЕТО МЕ ИЗУМЯВА. ТОЙ И ВСИЧКИ ДРУГИ ГОВОРЯТ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА С РАКЕТИТЕ "ПЕЙТРИЪТ". А ПРОТИВОРАКЕТНАТА ОТБРАНА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ ДРУГИ РАКЕТИ, ПРЕДИМНО ЯДРЕНИ, КОИТО АТАКУВАТ ЧУЖДИТЕ РАКЕТИ НА СОБСТВЕНАТА ИМ ТЕРИТОРИЯ. СТРАНА, КОЯТО ПРИТЕЖАВА ТАКИВА РАКЕТИ Е ЦЕЛ НА ЯДРЕНО НАПАДЕНИЕ.
цитирай
18. анонимен - Поздравления за автора на този т...
09.04.2010 22:20
Поздравления за автора на този текст! Изразява много точно мнението ми по всички тези въпроси.
цитирай
19. vmir - Тук някои май са се изходили не по въпроса, а малко върху себе си, като са написали:
09.04.2010 22:54
1. САЩ ще използват защитната система, за да нападнат Русия.
2. Защитната система била цел за нападение.
И в двете твърдения предполагат вероломност за предизвикване на конфликта. А историческата справка на причините за военните конфликти показва, че едва ли има по малко веромомна държава от САЩ в света, въвличането на които във военен конфликт винаги е ставало или след многократни настоявания за помощ, или след многократни предупреждения от страна на САЩ. Така е било и при ПСВ, и при ВСВ, всички бяхме свидетели, когато САЩ отправиха вероятно над 20 предупреждения към Саддам да се изтегли доброволно от Кувейт и как той се правеше на голям юнак и как ги заплашваше, същото беше и с Милошевич, само дето там предупрежденията бяха 16 или 17...

Е, добре, ако с отбранителна система бъдем вероломно нападнати, бидейки членове на най-мощния военно-политически съюз, кое ще ни предпази от вероломство, ако сме без отбрана и сами, приятелство с вероломните ли?
цитирай
20. rrashkova - Радвам се,
09.04.2010 23:02
че сте обективен / радко срещано качество по нашите географски ширини/
цитирай
21. gothic - Опасявам се обаче, че в малка Бъл...
10.04.2010 00:01
Опасявам се обаче, че в малка България интересите но огромната имперска Русия има много по-голям процент ревностни привърженици, отколкото в самата Русия.
цитирай
22. анонимен - valsodar pedoto
10.04.2010 00:27
анонимен написа:
на автора му е платено тоова е толкоз просто и логично


valsodar pedoto lae bezzubo
цитирай
23. анонимен - Alex --> mamkamu
10.04.2010 00:31
mamkamu, твърде много си чел книгите на Бжежински. А не беше зле да прочетеш и няколко на Чомски! Истината е някъде по средата.
цитирай
24. tomcat - Препоръчвам на всички този доку...
10.04.2010 00:46
Препоръчвам на всички този документален филм http://video.google.com/videoplay?docid=-6517776133137328105#

Много добре се обяснява цялата измама за "световния тероризъм" и истинската причина за геноцидалната политика на САЩ!
цитирай
25. анонимен - Christian Louboutin Sale
10.04.2010 04:43
http://www.christianlouboutinsale.us/
Christian Louboutin sale is a page dedicated to the best online sale links on Christian Louboutin merchandise. Christian Louboutin is a French shoe designer whose signature red-soled shoes have been worn by several celebrities including Angelina Jolie and Britney Spears. While Louboutin's shoes generally retail for approximately $500, diligent shoppers can often find them discounted online.
цитирай
26. ok3223 - А бе
10.04.2010 05:14
VMIR-чо. Защо лъжеш и тук като дърт циганин.
САЩ нападнаха ИРАКО за петроло под лъжливи предлози, имали били страшни ядрени и биологични оръжия. Отидоха, изпотепаха сума народ, иракчане. Около милион и отгоре са станале вече. Нема нищо. НЕ НАМЕРИХА НИЩО. ОКАЗА СЕ ГОЛА ЛЪЖА И ФАЛШИВ ПРЕДЛОГ ЗА РАЗБОЙНИЧЕСКО НАПАДЕНИЕ С ЦЕЛ ГРАБЕЖ. Сакат да го заграбат ПЕТРОЛО и да се возат по АмЕриката с бензин по 1 долар барело. И сега бенизино у них 3 пати по-евтин отколкото е у нас.
Сите го знаят това, само ти се правиш на малко-умен и ни разпраяш цигански баснословици лъжливи. Засрами се бе човек. Оно бива, бива ама това твоето е нахалство безмерно.
Оно англичането си прогониха министъро-председатело Тони Блеар(кучето на Буш) за тази мръсна лъжа и още го разследват. Сега оди човеко недраг и не мил по-света и скита без работа, а има маненки деца.
А за ПРО-то не се праи на шашнат и че си расъл у ФАКУЛТЕТО пловдивски. Я по горе сам рекал, защо америчкото ПРО е страшна и ужасна бедствена опаснаст за нас народо български.
С америчко ПРО ний стаяме ФРОНТ, ФРОНТОВА ДЪРЖАВА. Значи на крачка от ВОЙНАТА.
Цел номер ЕДНО за руските и ирански ракетни системи и за ракетите на всички врагове на САЩ по свето и на първо место за АЛКАЙДА.
А они враговете на САЩ не се намалят, а растата ли растат...
Обамата се поти човеко да ги понамали, ама нали от БУШО получи тежко наследство, та работата е бая трудна.
цитирай
27. ok3223 - Това е истината драги гусин MIR-чо
10.04.2010 05:52
анонимен написа:
ДРАСКАЧИ. НИКОЙ НЕ РАЗБИРА КАКВО Е ПРО ? НЕ ГО РАЗБИРА И БОЙКО БОРИСОВ, МАКАР ДА Е ПРЕМИЕР И ГЕНЕРАЛ, КОЕТО МЕ ИЗУМЯВА. ТОЙ И ВСИЧКИ ДРУГИ ГОВОРЯТ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА С РАКЕТИТЕ "ПЕЙТРИЪТ". А ПРОТИВОРАКЕТНАТА ОТБРАНА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ОТ ДРУГИ РАКЕТИ, ПРЕДИМНО ЯДРЕНИ, КОИТО АТАКУВАТ ЧУЖДИТЕ РАКЕТИ НА СОБСТВЕНАТА ИМ ТЕРИТОРИЯ. СТРАНА, КОЯТО ПРИТЕЖАВА ТАКИВА РАКЕТИ Е ЦЕЛ НА ЯДРЕНО НАПАДЕНИЕ.

Прочети я отново и отново и ако има нещо българофилско в теб и си българин, а не платено чуждо мекере, седни си на дъто и не прави хората на глупави.
Бедата на майка България е от такива като теб. Продавали я и готови да я продадът отново и пак за черни гологани адови.
Ясен си за всички тук. И последния наивник го разбира, ЧЕ СИ ПЛАТЕНО МЕКЕРЕ И СЛУГУВАШ НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И ПОЛИТИКА. Платен агитатор и гробокопач на България.
САЩ и Русия си ги мерят и не е за нас работа с нашите голи задници да се намесваме в това съзтезание. САЩ са далеко, далеко, а Русия и руските ракетни системи са прекалено близко до България...
цитирай
28. анонимен - Браво бе avtore
10.04.2010 06:01
"...Тия тинейджъри не знаят, кой всъщност спаси света от империализма, комунизма и нацизма ( ??? - e biva naakvane ama chak tolkova ??? )
цитирай
29. анонимен - Нещастен близач!!!
10.04.2010 08:29
Щом глупавия, безмозъчен пожарникар ти е харесал, значи си един обикновен лумпен и не виждаш по-далече от носа си. След време, Маркуча ще бъде нарицателно за съвременна байганьовщина.
цитирай
30. merkator - Много добре си напипал групите хора ...
10.04.2010 09:45
Много добре си напипал групите хора против ПРО и съответно против САЩ. Тези три прослойки отдавна нямат собствено мнение и като едни пасивни хомосексуалисти, чакат ерекцията на Путин да им покаже точната поза. А тя е ясна от 70-тина години вече, нагъзени към Кремъл без право на смазочни материали. Тези три групи са в основата на това, днес България да не е държава и всички да я наричаме булгаристан! Мазохистичното отдаване на "братушките" е истинската драма за родината ни и оскотяването на народа е част от тази унизителна игра. Един чешки журналист отговори вчера на въпроса "Е ли вече Чехия западна демократична държава?" ...."Дай те ни още 20 години!"
На нас времето ни изтече и ако се не тръгнем по стъпките на чехите сме абсолютно обречена нация!
цитирай
31. анонимен - Няма и не може да има, образно казано, слугуване на двама господари.
10.04.2010 10:02
С други думи - и с тия да сме добре, и с ония.
Затова поне сега имаме историчесаката възможност да изберем сами и да се измъкнем от прегръдките на Мечката и от мечешките й услуги.
Тъкмо ако т. нар. терористи - тези нови комунистически цървули, се появат и у нас, да използваме повода и да им строшим главите в зародиш.
цитирай
32. vmir - 27. ok3223
10.04.2010 10:15
Не аз, а ти лъжеш като дърт циганин. Ти правиш всичко възможно да подмениш истината с лъжата, за да объркаш възможно повече хора. Достатъчно ми е да видя как оплакваш Блеър, че не можел да си изхрани дечицата, за те видя в цялата ти преднамереност, лъжливост и алчно лицемерие.

Разчиташ единствено на платените с откраднати пари и повтаряни до безкрайност конспиративни “обяснения”, но милионът загинали в гражданските сбъсъци помежду си иракчани е резултат от дейността на лъжци като теб, и между другото, само нищожна част от тях са убити в сблъсъци или акции на американската армия.

Не го оплаквай Блеър, оплаквай иракчаните, че продължават да се избиват помежду си заради ехидни лъжци и блъфьори като теб и бившите активисти на социалистическата партия на САДДАМ, които подстрекават младите бедни младежи към тероризъм, и им пречат да узнаят истината.

Ако на всички вас лицемерни лъжливи антиамериканисти ви пукаше за иракчаните, нямаше да подстрекавате Саддам срещу САЩ, да правите петролни далавери с него в нарушение на международно ембарго, да му пишете окуражителни декларации за подкрепа и да му подарявате пушки да стреля с тях по американските войници, когато месеци наред го чакаха на границата му да се освести и да върне прогонените инспектори на ООН, за да направят планираните проверки за забранените оръжия и производства.

Защо вместо да подстрекавате Саддам, не го посъветвахте да не гони служителите на ООН от Ирак, за да видят всички, че ги няма оръжията, за които го подозират, ама ви беше готино да се прави все едно, че ги има и юнашки да декларира, че ще удави янките в залива, после, че ще ги зарови до един в пустинята и т.н., а сега по същия подъл и сеирджийски начин гледате как се избиват иракчаните и подстрекавате убийствата с конспиративните си теории и твърдения за петрола.

Да бяхте им припомнили поне близо хилядата петролни кладенци на Кувейт, които Любимецът ви Саддам подпали и остави да горят в Кувейт от яд, че не може да ги вземе със себе си в Ирак и бяха гасени в продължение на много месеци. Не ме карай да ти припомням заглавия от пресата у нас като “Ирак се съгласи да анексира Кувейт” и прочие лъжи, заради които и в момента в Ирак умират хора, докато вие радостно потривате ръчички и си мечтаете да направите същото и у нас. Червени безсрупулни лъжци. Ако ми беше в блога, изобщо нямаше да си правя труда да ти отговарям, ами щях да пратя гнусните ти лъжи директно в кошчето за боклук, където им е най-подходящото място.
цитирай
33. анонимен - Поздравления...
10.04.2010 10:17
Много точно и вярно написано.ББраво!
цитирай
34. angeligdb - Много верни мисли открих в тази статия
10.04.2010 10:30
Поздравления! Затова предлагам на автора да ми разреши да я препубликувам във в-к ГРАЖДАНИНЪ та да се прочете от повече хора. Той има и книжно издание, в което обаче нямаме възможност да плащаме хонорари на авторите :-( Затова ще чакам отговора на овтора
цитирай
35. bven - Без ракетен щит изстреляната ракета с ядрена бойна глава ще се взриви в краката ни
10.04.2010 11:37
При наличие на ПРО , тя ще бъде прихваната и ще се взриви над главите ни. Последствията от пораженията и в двата случая са едни и същи. Да не говорим, че може да последва и верижна реакция. ............. Новият договор между Русия и САЩ, подписан в Прага е правилната посока. От намаляване на половина на ядрения потенциал, да продължи до пълното му унищожаване. Атомът трябва да се използва само за мирни цели. Когато попитали Айнщайн с какви средства ще се води Трета световна война, той се усмихнал: За третата не знам, но четвъртата ще бъде с камъни и стрели. Това ясно ли е на всеки?
цитирай
36. alhimik1 - О, така си е, мамка му!;)
10.04.2010 12:34
!!! Браво момчета.:)
цитирай
37. mglishev - Много добър постинг,
10.04.2010 13:54
поздравления.
цитирай
38. ok3223 - VMIR-ЧО ти си
10.04.2010 16:43
Роденото мошеник,за пари
баща си, майка си продава.
Родината-и нея то дори
на вълци за пари оставя.
Само той да е добре,
а народът нека мре.
Няма съвест, нито ум,-
парата му е сват и кум...
цитирай
39. vmir - 39. ok3223
10.04.2010 18:57
ok3223 написа:
Роденото мошеник,за пари
баща си, майка си продава.
Родината-и нея то дори
на вълци за пари оставя.
Само той да е добре,
а народът нека мре.
Няма съвест, нито ум,-
парата му е сват и кум...


През оная работа ми е какво дрънкаш за мен, лайнохвърлячо.

Ти просто следваш примера на адвокатът на Николай Цонев, който, вместо да отговаря на обвиненията, преди два дни заяви по телевизията, че арестите са извършени единствено, за да пълнят чековите книжки на управляващите. Това го повтаряте и всички вие, лъжливи "защитници" на човешките права, които сте готови да затриете всеки и всичко, да затриете България, за да стане вашата.

Но нито адвокатите на Цонев, нито ти, ще представите доказателства за твърденията си, по простата причина, че цялата ви наглост идва от безнаказаността, с която 20 години вече клеветите другите в онова, което самите вие вършите.

Е, този път сбъркахте адреса...

По същата причина, по която Гоце няма очи да се срещне с Обама за ПРО, и ти нямаш очи да ми кажеш в очите простотиите си за мен. Защото и той, и адвоктат на Цонев, и ти, дължите положението си ЕДИНСТВЕНО на клеветите, които неуморно ръсите навсякъде.
цитирай
40. ok3223 - Този vmir Е
11.04.2010 01:05
Безродник и невежа за пари
баща и майка с кеф продава.
Родината готов е той дори
На Кумчо Вълчо да достови.
Гледа само той да е добре,
а нарадо нека мре, да мре.
Съвест няма, трошка ум,
парата му е сват и кум.
цитирай
41. ok3223 - Язък ти за труда.
11.04.2010 01:27
Отиди до съда да видиш какво става.
Съдът се чуди и мае. Защо са арестувни тези хора.
Няма улики, факти, доказтелства...
Днес(събота) в предаването на Петър Волгин в 12 плюс 3,
в което учствуваха САШО ДИКОВ и др. журналисти,Сашо каза;
че преседел 11 часа в съда да слуаша и гледа делата на октопода
и другите арестувани при знаковите акции на МВР.
Останал е потресен от глупостта и неподготвеността на обвиненията.
Същото споделиха и другите журналисти гледали процесите в съда.
Съдийката нямало как да не пусне арестуваните.
Нямало нито една сериозна улика или безспорно доказателство за престъпно
деяние. Пълен провал.
Това споделиха в предаването и др.журналисти.
Защо не се поинтересуваш, защо турците категорично отказаха преди два месеца на предложението на САЩ да розположат тяхното ПРО на ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ. Хем Турция и САЩ са стари, ама много стари дружки.
Обясни си и намери, и разталкувай сам причините. Може и да ти просветне, ако имаш българофилска съвест и почтен ум.
Каквито се опитваш да ни показваш тук.
цитирай
42. luben - Oт една страна е хубаво
13.04.2010 15:32
да имаме противоракетна защита, а от друга - може би на този етап да нямаме нужда. Политиката е една курва, която трябва да се третира деликатно (макар формално погледнато курва и деликатно са несъвместими). Аз си задавам преди всичко въпроса "Аджеба, кой е хукнал да атакува България?" и "Защо непременно трябва да си мислим, че сме в центъра на вниманието на света и всички ядрени сили?"

Иначе си прав и за русофилите, дето защитават повече руските държавни (да различим от обикновените хора) имперски интереси повече от самите руски политици, както и за фактът, че Бойко почва да изказва позиции по важни въпроси. Само дето според мен Бойко продължава с първичните си изкази и думи и ... за пореден път печели симпатии. В политиката и историята подобни позиции са предварително обмислени, обсъдени, анализирани ... нещо, което лично според мен Бойко не е правил (или се е задоволил с 1-2 разговора с някой от Външно или е споделил "некои мисуи" с Никито Младенов). Може и да бъркам, разбира се. Е - вярно е, че понякога важни, генерални насоки се взимат еднолично от лидери и се оказват по-добри за страната, отколкото ако се подложат на дълго и подробно обсъждане. И все пак ...

Да ти призная - не знам защо не обичаш Америка. Страна с интересни хора, малко особени нрави (всяко мокро петно е с табелка, да не ги съдиш, ако се подхлъзнеш),но идеално общество/страна е трудно да се намери. А Обама е интелектуалец, при това сериозен и си мисля, че с него би ти било голям кеф да си лафиш на вино/бира/ракия за какво ли не, щот е и чел и може да мисли. Но може и да бъркам. Мормоните и мен не ме кефят, но има холивудски филми, които ми въздействат страхотно и мисля, че без Холивуд, светът нямаше да е същия - никой не ме кара да му гледам всичко, но сравнено с качеството на другите кинематографии - онези изкарват не така рядко шедьоври!

Разни такива ми ти работи. По-точно такива ми ти мои си мисли :)

Поздрави!
цитирай
43. silverlining - Съгласявам се с:
14.04.2010 15:22
bven написа:
При наличие на ПРО , тя ще бъде прихваната и ще се взриви над главите ни. Последствията от пораженията и в двата случая са едни и същи. Да не говорим, че може да последва и верижна реакция. ............. Новият договор между Русия и САЩ, подписан в Прага е правилната посока. От намаляване на половина на ядрения потенциал, да продължи до пълното му унищожаване. Атомът трябва да се използва само за мирни цели. Когато попитали Айнщайн с какви средства ще се води Трета световна война, той се усмихнал: За третата не знам, но четвъртата ще бъде с камъни и стрели. Това ясно ли е на всеки?

Особено с цитата от Айнщайн!!! За Русия не знам и не ме вълнува. Но знам само, че не е хубаво човек насила да си създава врагове. Иран не е и намеквал, че има какво да дели с нас, но мисля това ще се промени, ако тръгнем да си мерим... "възможностите". Да ви припомня нещо аналогично? По време на Втората Световна война България в един момент обявява "символична война" на Великобритания и САЩ, ама бомбите, които те пускат тук никак не са символични. И колкото да не ни се ще да го признаем - в правото си са били напълно, ние сме се изрепчили първи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469996
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол