Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.06.2010 10:42 - Земляни (18+)
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 29515 Коментари: 55 Гласове:
24

Последна промяна: 03.06.2010 11:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageАко въобще успеете да изгледате този филм, вече ще посягате по друг начин към щанда с месо. Или съвсем ще спрете да посягате. После ще се замислите за обувките, кожените якета, лекарствата, парфюмите... Всички онези неща, които правят живота ни по-поносим и приятен. С цената, на какво обаче!

Макар целенасочено да предава нещата в еднопластов вариант, филмът определено е от онези произведения, които се запечатват в съзнанието ни за цял живот. Неосведомения зрител остава шокиран от масовите практики в развъдници, кланици, птицеферми, риболовни кораби и други места за „обработка на животни”, заснети със скрити камери. Защото едно е да знаеш, че месото идва до теб след, като убият животното например, друго е да видиш, по какъв начин става това.


Филмът показва, до къде може да стигне жестокостта на човека в отношението му към живи същества и ни напомня, че ако съществува ад, то той е тук на Земята. За някои от обитателите и!


След краят му, у човек остава едно натежало чувство, което дълго няма да го напусне. Не ме напуска и мен, докато пиша тези редове.


П.П. Ако имате слаби нерви, хич не се и захващайте да го гледате.




image



Тагове:   риболов,   животни,   убийства,


Гласувай:
25


Вълнообразно


1. tit - Човекът е най-страшния хищник на Земята!
03.06.2010 11:02
Без други думи!
цитирай
2. svoboda64 - Докато гледах кадрите,
03.06.2010 11:11
ми хрумнаха много неща. И за, и против. Няма как да не убиваме животни: месоядни сме. Въпросът е как го правим, в какви размери и с какви мотиви.
Както и няма друг "вид", който убива за удоволствие - така просто, да си постреля, да провери колко му е точен мерникът.
Както и няма друг вид, който с такава последователност и наслада в любопитството и крайностите да си прави експерименти с живота... върху животните. И не само - върху всички "по-слаби", вкюлчително и от собствения си вид.

Снощи гледах "Паника" по Канала. В резюме: как се става наемен убиец. Когато баща ти (респективно, дядо ти) на 6 години те научи да отстреляш първата си катерица. И ти каже от висотата на безприкословния си авторитет, че това е "естествено" и ти си natural (роден за това), че това е "съдбата" ти ...
цитирай
3. koki4e - Не изгледах този клип.
03.06.2010 11:57
Не защото имам слаби нерви,а защото съм вегетарианка и зная за какво става въпрос.Дано скоро хората да престанат да използват животните за храна.
цитирай
4. grigorsimov - Откъс от: Кризата в нашето училище – Архимандрит Борис Неврокопски, 1928 г.
03.06.2010 12:25
...За нашето училище е съвсем чуждо най-великото, вечното в човека – неговата душа. То презира тая божествена същност у човека. То признава само материята. То се стреми да заличи съществената разлика между човека и животното, и да внуши на нашите младежи, че техните прадеди са били човекоподобни животни и че са от животински произход. При такива внушения е ясно какъв мироглед ще могат да си създадът тези младежи и какви заключения ще направят за себе си и за своя живот. Щом по същина и произход те са съвсем близо до животните, няма как те и по живот да са далеч от тях. Нашето училище, което външно се развива правилно и расте нормално, тъй както расте едно здраво животно без душа, вътрешно е бездушно и мъртво. То е без положителен творчески дух, без идеализъм и въодушевление, без високи добродетели и благородни пориви, без далечни идеали и възвишени цели. Нашето училище е материалистично.
Нашето училище обаче отрича не само човешката душа – то отрича и вечния, абсолютния дух, от който човешката душа е само дихание. Нашето училище отрича Бога. В нашето училище открито се говори по всякакви начини против Бога и против всичко божествено в човешката пророда. Но и да не се прави това, щом в училището не се говори за Бога, щом Бог е изгонен от него, значи то е без Бог, значи то е безбожно. А щом Бог не се утвърждава в училището, значи Той се отрича. Щом ние престанем да говорим в училището за Бога и душата, със самото си мълчание ние проповядваме бездушие. Не може да има безразлично отношение.
А щом се отрича Бог, отрича се и се руши всичко божествено и велико в човека и в живота, отрича се и се руши човекът и животът в неговата същина. Нашето училище е атеистично.
Щом атеизмът и материализмът проникнаха в нашето училище, те започнаха да вършат опустошения във всички посоки. Те са тъмни сили, които рушат всичко положително и ценно, всичко възвишено и светло. Атеизмът е демонично явление, а материализмът – проява на животинщината в човека...
от: http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/05/26/arhimandrit-boris-nevrokopski-krizata-v-nasheto-uchilishte-1.551666
цитирай
5. анонимен - Пако
03.06.2010 14:15
daimyo написа:
Сигурен съм обаче че ако всеки който иска да яде месо трябва лично да заколи животното, да го одере и изтърбуши поне 80% от човечеството няма да погледне месо повече :)

Ами аз съм ги правил тия неща, с изключение на коленето - това е най-трудната част и просто не мога. Но това е положението .. тва са си напълно естествени неща - хранителна верига му се казва :) Разбира се, най-добре е ако всичко се случва с минимален стрес за животното. Филма е правен в Америка, а там са си абсолютни изроди - всичко се прави по възможно най-примитивния и брутален начин .. в крайна сметка там е важна парата, печалбата. В природата всичко е много просто - убиваш, за да се храниш и оцелееш. Човекът като част от тази природа не прави ни най-малко изключение. Замислете се ако останете в гора пълна с хищници за 1 нощ, дали ще останете живи до сутринта ? Е и тук е същото, разликата е, че ние сме си улеснили живота и не се налага да бродим по пущинаците да си търсим месо, а си го отглеждаме сами :)
цитирай
6. анонимен - клипа е супер
03.06.2010 14:17
какво сте се разлигавили е???? нещата са много прости: сега ние убиваме утре ще убиват нас за храна!!! времето е само ням свидетел, а за колежката вегитарянец ще и кажа само PEACE и ще си запаля една................Мариана
цитирай
7. анонимен - Винаги в природата е имало ядящи ...
03.06.2010 14:35
Винаги в природата е имало ядящи месо. Аз разбирам да го ядем месото, но не и да мъчим животните. Не разбрах защо одраха една животина кижа. Не разбраж защо не убиват хуманно животните. Ако ще ги ядем, поне да ги убием човешки.
цитирай
8. анонимен - от кога има човешко убийство?
03.06.2010 14:45
от кога има човешко убийство?
цитирай
9. haralanov - Здравей!
03.06.2010 14:56
Добър филм дори и за деца над 14 години.Нещата отрано трябва да се знаят.
цитирай
10. boristodorov56 - Да, стресиращо е.
03.06.2010 15:03
Въпросът явно не опира до вегетарианството,
а до проблема за атеизма и материализма, за който говори Архимандрит Борис Неврокопски в коментара на grigorsimov.
цитирай
11. furiika - и аз пропуснах клипчето
03.06.2010 15:08
не заради слаба психика...
цитирай
12. анонимен - Пако
03.06.2010 15:25
Ами като мислиш, че всички сме една раса що не се ожениш за някоя овца и да си народите агънца, а ? :))
цитирай
13. анонимен - rodeem si se
03.06.2010 16:00
ami to ljubov veche se pravi
i prijatelstvo ima
i osinovjavaneto na kotki i kucheta vecke e de fakto
цитирай
14. анонимен - Болест
03.06.2010 16:08
Това, което се вижда на в този филм са симптоми на една страшна болест, и мисля че всички знаем името на тази болест. Всички до известна степен сме болни от нея. Няма начин. Така е и така ще е докато има пари на този свят. Лошото е едно - Че тази болест само 2 кубика жълта пръс я поравят, но и до там ще се стигне.
цитирай
15. ledzeppelin - ...
03.06.2010 17:15
Гледала съм филма.
Въпросът не е да не ядеш месо,а сам да си го отглеждаш и колиш и квото там правиш.А не само да концумираш. Като си гледаш прасе на село цяло лято,много ясно че накрая ще го заколиш...
Иначе филмът е повече от потресаващ.Аз не ядох месо около 3 месеца след като го гледах,сега ям само риба.
цитирай
16. анонимен - Добре дошли
03.06.2010 17:19
в 2007г.
цитирай
17. cefulesteven - Снощи бях шокиран от друго, от уб...
03.06.2010 17:23
Снощи бях шокиран от друго, от убийството на делфини за забавление, успях да хвана само това и не разбрах къде се развива действието, но е било обичай от векове.
Иначе гледам на въпроса от двете му страни. По време на военната служба съм бил почти година в помощното стопанство към поделението, където отглеждахме прасета. Знам достатъчно за животните отглеждани за да стане от тях храна. Като дете пък често съм прекарвал ваканциите, а и учих един срок в селото от което е баща ми и съм помагал на баба и дядо при отглеждането на цял двор: крави, кокошки, патици. И без филма, знам.
Много организми обаче си се нуждаят от месото. Захапката на човека е с каними и молари. Каними и молари имат мечките, прасетата, хиените. Всеядните животни. Всички могат без месо, но все пак самия факт, че не са закърнели кучешките зъби си е достатъчен, според мен, като доказателство, че тези организми все още се нуждаят от месото.
Освен това в сравнително бедната социална среда в родината ни е много по-трудно вегетарианството, защото пълноценна храна без месо излиза по-скъпо.
Но за облекло!!! За облицовки, трофеи и т.н. Просто си е много гадно да се отнема живот.
А самоцелната жестокост към животните си е престъпление.
цитирай
18. анонимен - гоце
03.06.2010 17:47
Гоце да покаже трофеите си и квитанциите за платен отстрел! Иначе неяденето на месо предизвиква белтъчна недостатъчност,която следва да се компенсира с много ядки,яйца,млечни продукти и т.н.Това страдание е много разпространено в Индия, където някои не ядат дори яйца, но пък имат много ядки.Имахме такъв случай с колега аспирант от Индия, едвам го спасиха, ама накрая прояде яйца, май го и прелъсти една дама ...абе живот!
цитирай
19. stone - гадно е, но то си е така открай време
03.06.2010 18:03
а и много "природозащитнички" уж месо не ядат, обаче обувки, чанти, и коланчета от кожа носят.

за да си касапин наистина трябва много нечувствителност и жестокост, затова повечето хора сме щастливи да си плащаме на някой друг да върши тази работа. и мен ми е жал за животинките, даже съм готов освен да се подпиша под някоя петиция за хуманно третиране, и да плащам повече, за да ям месо от по-хуманно гледани животни. ама то в магазина не пише кои какви са. като знам българската работа, нищо чудно и да пише, че са хуманни, те да са пак от същите ферми.
цитирай
20. анонимен - По-различен коментар ...
03.06.2010 18:26
В този филм става въпрос за САЩ, там хората са меко казано малоумни или поне изоставащи... В тази "люлка" на "модерния" свят единствената водеща сила е печалбата. Там не е важен живота не е важна природата, ако могат ще избият всичко и всеки само и само да имат повече. В България положението е съвсем различно, първо тук не говорим за такива големи количества месо и месни продукти, освен това колко процента от хората в България си отглеждат по едно прасенце или някоя кокошчица... Разберете този филм няма нищо общо с нас като манталитет и като общество.

Сега за забавалението и спорта... Като цяло аз съм против цирковете, смятам че в това едно животно да ходи на 2 крака няма нищо забавно, ако искаш да го видиш просто пусни "Най-смешните животни на планетата". Зоопарковете са нещо съвсем различно, те са последните убежища за много видове, повечето зоопаркове развъждат животни, кореспондират с други подобни паркове и т.н.
Лов и риболов, имаше една популярна песен в която се пееше: "...и ловец съм и рибар съм..", за мен това важи в пълна сила често ходя за риба, а когато имам възможност не пропускам и лов. Но всеки един от вас който оплюва тези спортове някога посещавал ли е подобни мероприятия!? Занете ли всяка година аз и моята дружинка какви усилия полагаме за дивеча, с хранилките и така наречените дивечови ниви, правят се убежища и т.н. след отстрела на някое животно се изразява почит към природата, НЕ никой не знае тези неща. Някой от вас знае л че след като се улови рибата се претегля и мери и ако не отговаря на стандартите се пуска обратно във водоема, но и не само тогава на лов или риболов не се ходи за месото, ходи се за удоволствието, заради компанията... :) Помислете си кога за последно големите "природозащитници" и "вегетарианци" са правили нещо повече от мен ловеца (убиеца) за околната среда, спомнете си кога за последен път засадихте едно стръкче или помогна на диво животно да оцелее през суровата зима ... :) Мартин Василев 27г. Перник
цитирай
21. mglishev - Earthlings?
03.06.2010 18:40
Изгледах го, с кокер-шпаньола, легнал в краката ми, докато двамата дружески си поделяхме няколко къса говежда пастърма. Светът е жесток и ние с кокера сме близо до върха на хранителната верига.

Филмът показва тенденции, от които месопроизводството наистина трябва да се отърве, но радикалните му изводи са неверни. Нюейджърщина. Месото е необходимост.

Впрочем, аз също съм клал домашно животно за храна. Тъжна работа е, наистина. Но това ни е участта.
цитирай
22. анонимен - БОРБА ...ИЛИ АУТСАЙДЕРСТВО....
03.06.2010 20:46
ДАМИ И ГОСПОДА,
НА НИКОГО ОТ ВАС, НЕ МУ Е ОБЕЩАНО ,КОГАТО СЕ Е РАЖДАЛ,
ЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕ В РОЗАВА ГРАДИНА И ЩЕ СЕ ХРАНИ С НЕБЕСЕН,НЕКТАР!
ЖИВОТО Е ТАКЪВ-КАКЪВТО Е , И ЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ЖИВЕЕМ, НЕЗАВИСИМО ОТ НАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ И ПРЕДПОЧИТАНИЯ!
БОРБАТА ЗА ЖИВОТ,...... Е НАШЕТО ОСНОВНО ЗАНИМАНИЕ, НА ТОЗИ СВЯТ !!!
ТОЗИ ,КОЙТО НЕ ГО РАЗБИРА ИЛИ ,НЕ ЖЕЛАЕ ДА ГО РАЗБЕРЕ.......ПРОСТО САМ
СЕ ПОСТАВЯ В СИТУАЦИЯТА НА....."АУТСАЙДЕР"!!!!
цитирай
23. photon - Прекалено тесногръдо
03.06.2010 21:05
е направен филма. Има и страшно много подвеждащи реплики. Например кравите на които им давали пестициди за да увеличат млеко надоя. Егати и глупостта.
Да не говоря за кучкарниците. Какво предлагат авторите на филма? Лошите собственици не искали да си кастрират животните, след 5 мин. лошите фермери режат рогата на кравите. Демек кастрацията е хуманна ли? А защо не видях едно решение поне във филма? Какво да правим с тез кучета и котки? Да ги пуснем на улицата ли? А от къде и как да си набавяме месо за да се храним? А не тровят ли природата и не я ли съсипват за да произвеждат вегетарианска храна?

В интерес на истината съм тотално неспособен да си сложа в устата нещо което съм виждал живо. Два или три пъти съм ходил на свинска смърт и никога не съм нито ял нито взимал нещо за вкъщи. Но иначе месо си ям. Просто се пробвам да гледам реално и да не съм на кон с капаци
цитирай
24. анонимен - до 25
03.06.2010 21:09
Sorry, ама за какво борба става въпрос? Да не би да сме във война или в ледниковата епоха, че чак за борба си говорим? Борбата на щанда кое парче месо ще избереш ? Борбата на касата? Или бората над печката и масата? С пържолите към прогрессссссссссс, хомо олигофрениус!
цитирай
25. martiniki - Магазин за месо
03.06.2010 21:23
Силвия Томова


Ръцете й миришат на месо. Свински флейки, свински гърди, свински шол, вратни пържоли. Пръстите посягат към месото, погалват червената му кожа, жилите, които пълзят по него като вени, после парчето месо ляга тежко в дланта й. Мускулите й се стягат и тя изсипва месото върху кантара. Електронните му сетива трепват, очите на жената отсреща падат върху ръцете й, после се плъзват нагоре по плътта и спират в зениците. „Желаете ли да го нарежем“, ще попита тя. „Да“ чува гласа отсреща и вижда ръка, с банкнота, протегната към нея. Месото е мокро, понякога мазно, понякога лепкаво. Банкнотите винаги сухи. Езикът им е хартиен, банкнотите шептят тихо, поставени една до друга. Ласките им се нежни, взаимни и дискретни. Месото говори друг език – цветът му крещи с оранжев глас, приглушен от снежнобялата сланина като пяна. Когато държи гърдите понякога си мисли, че тази плът, мускулите между ребрата са още живи и всеки момент ще се изплъзнат от пръстите й, животното ще нададе изплашен вик и ще изчезне сред тълпата хора на улицата. Банкнотата потъва в гърлото на касовия апарат, той изплюва бележка, бележката се предава от ръка на ръка. След жената пред нея застава мъж. Ръцете му са спокойни, кожата също...
http://glosi.bgland.net/forum/index.php?topic=2480.0
цитирай
26. nicodima - Добре, размислихме дотук...
03.06.2010 22:13
Какво предлагате?
Има ли хуманно убийство?
Да - това, при което е проявена жестокост / хуманно означава човешко, нонсенс, но факт /.
Животните, които убиват - хищниците, не са жестоки, те убиват от необходимост, за да се нахранят...
Ние сме на върха на хранителната верига и трябва да си го признаем, следователно - трябва да убиваме...
Който не може - да става вегенарианец, ако не може - да се примири!
Да убива, но без насладата от убийството, без садизма...
А производството на ГМ - растителни продукти как да го наречем в такъв случай?!
цитирай
27. photon - Защо
04.06.2010 08:35
трябва да ставаме тревопасни? За да угодим на нечии виждания? А защо той заради нас не направи нещо. Защо света изобилства от хора със странни и обществено неприемливи каузи които лека полека започват да се изживяват като дискриминирани и обвързват болшинството с безумията си?
цитирай
28. rpatel - А, аз месо не ям от години! И кожа не ...
04.06.2010 10:02
А, аз месо не ям от години! И кожа не нося. Като има зеленчуци и плодове и памучни, вълнени, ленени и т.н. дрехи защо да причинявам това на някое животно! Само за да се фръцка с кожено палто? Струва ли си? Едно или няколко невинни животни да загинат за да мога аз да демонстрирам лукс и да се правя на град дама с кожено палто? Което и без това, я облека веднъж годишно, я не! И с вълнено палто изглеждам добре! И съм си ОК, живея в мир и хармония и със себе си и с природата! Това да убиеш животно и да го изядеш е гнусно, но все пак го разбирам, но да го убиеш само заради кожата?! Това е престъпление!
цитирай
29. анонимен - ?!?
04.06.2010 10:54
Това което наистина ме потресе е дрането на оновва пухкаво животинче докато е още живо. В главата ми изникна записът в който отрязаха главата на един млад войник и аналогията какво си позволява човек, който има власт над някой друг.
Гледайки си задавах за кой ли път въпроса, докъде стигаме за едната печалба и задоволяване на извратените си желания.
В 21 век нямаме жизненоважна причина да ядем месо, да носим кожа или да убиваме животни. Правим го просто защото ни харесва....
цитирай
30. absinthium - вегетарианка съм от 15 годишна. . . ...
04.06.2010 17:13
вегетарианка съм от 15 годишна...по здравословни и лични съображения. плаках от началото до края на филма, но го изгледах и ще продължавам да гледам такива кадри, защото това, че не се интересуваш от нещо, не означава, че то не съществува...

на хората, които твърдят, че сме хищници имам да кажа следното - хората са всеядни (като прасетата) - omnivorous, т.е. ядем каквото намерим, не задължително месо - хищниците ядат растителноядни животни, защото не могат да разградят и усвоят определени в-ва, докато хората го можем това. Съответно при консумиране на месо повече от 50% от протеините и другите белтъци остават неусвоени от организма, защото не са в 'чист вид'. т.е. другият организъм вече ги е преработил и нашият не може да се възползва от тях. Отделно при консумиране на месо в организма постъпват много отпадични в-ва, натрупани в месото на животното, което ядем - а нашия организъм също трупа и без чужда помощ отпадъчни в-ва, които не може нито да изхвърли, нито да разгради..Излишно е да казвам, че това не е здравословно..

не ме разбирайте погрешно - не агитирам никой да не яде месо. Но за мен е противоестествено...И жестоко..
цитирай
31. ledzeppelin - ...
05.06.2010 12:25
spasymyr написа:
"...Аз не ядох месо около 3 месеца след като го гледах,сега ям само риба."
Не яж това, което има очи и ще си добре

Aз съм си добре,мой човек. ;)

Още веднъж искам да спомена,че филмът е обърнат към бизнеса с месо,към индустрията. А не към това да не се яде месо в никакъв случай. Много крайно гледате на нещата.

И вземете махнете тая гнусна снимка.
цитирай
32. анонимен - Ганди
07.06.2010 00:21
Има толкова много призми да се погледне на света. Ако не ви харесва умъртвяването на животни станете вегетарянци, но не бийте барабана, не се превъплащавайте в ролята на съдници.
цитирай
33. анонимен - факт е
06.07.2010 19:09
надявам се скоро да се приеме закон който да наказва убийствата на животни със затвор(няма значение с каква цел) Мисля,че този който днес убива животно утре може да посегне и на човек.
цитирай
34. анонимен - отговор на факта
12.08.2010 15:32
Аз като цял живот съм клал животни за храна,в затвора ли да вляза бе глупчо глупави,индийците като са вегетарианци не се ли избиват бе глупак.
цитирай
35. анонимен - !?
08.12.2011 08:42
Вземете се притеснявайте за тийнейджърите, дето почнаха да се избиват без свян за какво ли не, не за животните! И изобщо какво хуманно искате да има в отношението човек-животно, след като човека яде месо? По- скоро се замислете за отношенията човек-човек, че те отдавна са задминали по жестокост тия спрямо животните! За съжаление и законите стават все по-сбъркани - може да убиеш кучето, което зверски те е нахапало и да влезеш в затвора, но ако убиеш човек не е толкова страшно...Абе изобщо светът е все по-сбъркан, но уви, ние сме света!
цитирай
36. анонимен - Рiч Харвест - Продаж пестицидів і агрохімії в Україні
05.03.2012 12:08
<img>http://i077.radikal.ru/1203/50/5eb5ee1ee30d.jpg</img>

«Річ Харвест» в перекладі означає «щедрий урожай». Так ми вирішили назвати нашу компанію, бо саме щедрий урожай є запорукою благополуччя як сільськогосподарських підприємств і фермерів, так і держави.

Продаж пестицидів в Україні: «Річ Харвест» є партнером, а також ексклюзивним представником ТОВ «Франдеса» - виробника засобів захисту рослин в Республіці Білорусія. Завод «Франдеса» побудовано з дотриманням усіх необхідних сучасних вимог по забезпеченню високої ефективності препаратів і екологічної безпеки. Сучасне обладнання дозволяє виробляти різні препаративні форми пестицидів: концентрати емульсій, концентрати суспензій, водні розчини і водорозчинні концентрати.

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/insecticides/>інсектициди механізм впливу</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/pesticides/herbicides/>техніка безпеки під час застосування гербіцидів</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/pesticides/herbicides/>гербіцид</a>

<a href=http://richharvest.com.ua/ru/>пестицид харвест</a>
цитирай
37. анонимен - :(((((((
29.08.2012 18:28
когато гледам това и се срамувам че съм творение на човешкия род!!!!
цитирай
38. анонимен - payday loans 759 9040
20.10.2012 11:51
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16870>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#10412>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#555 payday loan
цитирай
39. анонимен - generic viagra 548 20656
20.10.2012 13:07
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6390>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12282>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15525 viagra online
цитирай
40. анонимен - cheap levitra online 9469
20.10.2012 14:24
<a href=http://orderlevitrahere.com/#zwsec>levitra online without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#xjder >order levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#yaohi buy levitra online
цитирай
41. анонимен - viagra 200 mg 15842
20.10.2012 22:09
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vnymp>viagra 50 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#imuff >viagra 50 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#bljiq viagra 200 mg
цитирай
42. анонимен - purchase levitra
21.10.2012 01:24
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#1310 - cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#3090>levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5692 online
цитирай
43. анонимен - cialis 40 mg 17128
21.10.2012 22:37
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#jivva>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#bbjip >buy cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#azfek buy generic cialis
цитирай
44. анонимен - buy kamagra soft 13740
22.10.2012 03:22
<a href=http://orderkamagranow.com/#mlvhv>kamagra usa</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#vszcd >buy kamagra cheap</a> , http://orderkamagranow.com/#zwlru purchase kamagra
цитирай
45. анонимен - payday loans 553 13675
22.10.2012 06:21
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12380>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17561>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#6174 payday loans
цитирай
46. анонимен - generic cialis 898 5304
22.10.2012 07:18
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17526>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4917>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#12298 buy cialis
цитирай
47. анонимен - levitra 20 mg
23.10.2012 16:00
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5778>cheap levitra online</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6972>buy generic levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6896 online
цитирай
48. анонимен - generic viagra 18690
24.10.2012 13:53
<a href=http://viagrastorehere.com/#qvsvj>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ykhjj >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#jahwf cheap viagra
цитирай
49. анонимен - levitra online 12250
24.10.2012 20:17
<a href=http://levitrastorehere.com/#fglcm>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#ytmzu >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#knzzz buy levitra online
цитирай
50. анонимен - generic kamagra 21012
25.10.2012 15:04
<a href=http://kamagrastorehere.com/#htigv>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#jasps >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#jzhfd cheap kamagra
цитирай
51. анонимен - generic cialis 17613
26.10.2012 04:46
<a href=http://cialisstorehere.com/#njrfs>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ssojn >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#zucll generic cialis
цитирай
52. анонимен - online payday loan 17888
27.10.2012 17:10
<a href=http://badcreditloanhere.com/#nfeba>online payday loan</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#rkykc >payday loan online</a> , http://badcreditloanhere.com/#fouti payday loan online
цитирай
53. анонимен - buy cialis online 10378
30.10.2012 12:21
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#avbhx>generic cialis</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#tnrqx >generic cialis</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#zotte cheap cialis
цитирай
54. анонимен - buy zithromax uk 808 14975
31.10.2012 19:06
<a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#4922>buy generic zithromax</a> - <a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#15300>zithromax 1000 mg</a> , http://buyzithromaxonline24h.com/#3987 zithromax online
цитирай
55. анонимен - cheap levitra 2573
04.11.2012 10:48
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#nliyw>generic levitra</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#bgxov >cheap levitra</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#sbetn generic levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470506
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол