Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
16.07.2010 12:37 - Европа –смело назад (или сбогом френски бурки)
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 23835 Коментари: 59 Гласове:
15

Последна промяна: 16.07.2010 12:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageКогато през 381 г. император Грациан нарежда от Римския сенат да бъде изнесен Олтарът на Победата –един от последните символи на старата вяра, всички римски граждани окончателно се убеждават, че с езичеството окончателно е свършено. Този акт бележи началото на продължил повече от 15 века период на нетолерантност и религиозен фанатизъм в Европа, която едвам успя да се освободи от тези си окови, стъпвайки крачка по крачка в модерните времена.

Един акт на френския парламент –суверена на най-голямата европейска римско говореща страна, като че ли постави началото на нова ера, връщаща ни в едни отдавна отминали, но явно незабравени времена. С безпрецедентно мнозинство френските парламентаристи последваха белгийските си колеги и приеха закон забраняващ покриването на лицето на публично място. Законът най-вече рефлектира върху мюсюлманките, които покриват лицата си с бурка –един традиционен и религиозен символ у някои мюсюлмански групи, олицетворяващ за тях чистотата и невинността.


Тревожен е факта, че подобни закони се подготвят в Нидерландия, Австрия, Италия, да не говорим за забраната за строежи на минарета в Швейцария. Заражда се тенденция Европа скоро да заприлича на един клаустрофобичен кът от света, където религиозната толерантност е изместена от страх и ненавист. Звучи познато нали? Така европейските държави ще направят още една крачка към онези арабски монархии, където религиозната свобода никак я няма. Нещо повече -етническото и религиозно напрежение, ако не да ескалират, поне ще останат да витаят задълго из въздуха на цивилизована Европа.


Тревожни са и социологическите изследвания според които повечето от европейските граждани одобряват подобни дискриминационни закони –един ясен сигнал, че европейската цивилизация отива на кино. Или поне се готви за това. Същевременно американците, отново дават сигнал, че не всичко е загубено и че успяват да разпознават религиозните атрибути от религиозния тероризъм –повечето от тях са твърдо против една такава забрана. Във Великобритания пък подобен въпрос изобщо не е поставен на дневен ред.


Същевременно съвсем наскоро редица европейски лидери осъдиха израелската защита на блокадата на Газа от „Флотилията на свободата” и се обявиха против израелските твърди мерки спрямо ислямистки терористични организации. С тази си позиция западно-европейските държави съвсем изтрещяха, притискайки обикновените мюсюлмани в собствените си страни, но подкрепяйки на международната сцена варвари, като Хамас, чиято първа и неизменна цел е унищожаването на цяла една демократична държава. Така дадоха много лош сигнал на ислямските фундаменталисти, че могат да си разиграват корана, както им скимне, а на собствените им граждани-мюсюлмани показаха, че те все пак са втора ръка европейци.


Наред с това европейското население застарява със застрашителни темпове и е ясно, че Европа ще се нуждае все повече от внос на работна ръка. За беда голяма част от тази работна ръка ще е съставена от мюсюлмани. Другият вариант е пенсиониране на 90!


Години и столетия на световни промени очкакват европейските страни и те трябва да запазят някои от основните си рефлекси, които им помогнаха да се превърне в едно добре устроено и напоследък спокойно кътче от света. Един от тях е толерантността към различните, друг –безкомпромисността в борбата срещу елементи, застрашаващи сигурността им.


Не обратното!

image



Тагове:   Франция,


Гласувай:
20



1. flyco - =
16.07.2010 13:00
От гледна точка на капитализма няма никакво значение как е облечен този, който произвежда или този, който потребява.
От гледна точка на глобализацията обаче има, защото тя може да е с различни посоки.
цитирай
2. haralanov - А религиозната толерантност къде е...
16.07.2010 14:18
Франция страната първа провъзгласила чрез Революция свободата на човешкия дух сега потъпква този дух.Някои ще ми възразят,че това не е свободен човешки дух.Ако не беше 11.09.2001г.до тези забрани изобщо нямаше да се стигне.Добре е всеки да се облича(забражда)както намери за добре.
цитирай
3. ianchefff - тц.
16.07.2010 16:13
Не съм съгласен. Нищо не отива на кино.
Толерантността си има граници.
Прочети Ориана Фалачи.
Даже, мисля, че Европа закъснява с тези мерки.
Може ли 1 момиче да се разхожда с къса пола в центъра на Саудитска арабия, примерно? Без да си има проблеми?
В толерантността трябва да има реципрочност.
Ето, виж този материал.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2415&sectionid=5&id=0001102

Браво на французите, бих казал, надявайки се, че наистина Европа не е закъсняла безвъзвратно.
цитирай
4. ianchefff - хараланов,
16.07.2010 16:13
казваш "Ако не беше 11.09.2001г.до тези забрани изобщо нямаше да се стигне."
Да, ако не беше, щеше да е друго.
Ама се случи.
цитирай
5. ianchefff - eto още един линк:
16.07.2010 16:16
http://e-vestnik.bg/7274

и още един: (на какво заприличва вашето "уредено" кътче)

http://www.youtube.com/watch?v=6h2XBZz88VE&feature=player_embedded

цитирай
6. ianchefff - и още малко текст:
16.07.2010 16:28
"Гневът и гордостта":
http://www.online.bg/kultura/my_html/2201/falachi.htm

Четете и си отворете очите, докато не е късно.
Толерантността е прекрасно нещо, стига да има кой да я приеме и да отвърне подобаващо.
цитирай
7. boristodorov56 - Четете и си отворете очите, докато не е късно.
16.07.2010 16:33
Да не затваряме очите си,
когато се опитваме да ги отваряме.
цитирай
8. sparhawk - и аз не съм съгласен
16.07.2010 17:03
не ме разбирай погрешно, аз съм за религиозната толерантност и съм силно против идеята, че Европа била някаква си ексклузивно християнска цивилизация, напротив, тя е цивилизация смес от наистина християнски идеи, но най-вече от заветите на Античността, преоткрити и претворени през Просвещението.
Но всичко, което сме постигнали през тези векове, в които сме пратили Инквизицията на бунището на историята - то ще отиде по дяволи, ако ислямистите (не мюсюлманите - ислямистите) започнат да си развяват шалварите и бурките из Европа. Ще си отидат правата и свободите, "за да не ги обидим", а нашите чувства никога няма да имат значение. Не е нормално млади хора да не могат да се разхождат спокойно из европейски квартали, било заради сексуална ориентация, било заради облекло, защото ги дебнат фанатици.
Както каза Янчев - Толерантността е прекрасно нещо, стига да има кой да я приеме и да отвърне подобаващо.
цитирай
9. rat - Подкрепям постинга. Не виждам с...
16.07.2010 17:13
Подкрепям постинга. Не виждам смисъл, някой някому да пречи, защотото е решил да ходи със забулено лице. С какво точно и на кого точно пречи. Част от целта на фанатиците е точно такава, да настроят европейските демократични страни и техните граждани срещу живеещите спокойно в техните страни мюсюлмани. И след това обратната връзка е налице. Защо да може някой да ходи по улиците окичен със сатанински символи или облечен с японско кимоно, а бурката да е проблем?
цитирай
10. tili - Не знам! На морето съм
16.07.2010 17:19
и съм изненадана от промяната на етническия състав на плажа. Освен родните цигани има и доста арабски групички. Жените се къпят по сутиен и панталони, а мъжете са облечени задължително в черно. По-облечени от жените. Малко е странно, но не се делят настрани.
цитирай
11. ianchefff - rat,
16.07.2010 17:19
виж линковете, които съм пуснал.
Не ми се обяснява.
цитирай
12. rossasommer - Покритото мляко котката не го лочи?!
16.07.2010 17:19
Миналата седмица немският бундестаг отдели цял ден за дебати относто приетия предишния ден във Франция закон против бурката. Мненията, какво винаги, бяха много полярни. Няма да се спирам на привържениците на тоталната верска толерантност, то и в статията горе това вече е прокламирано. Ще се опитам само да предам думите на един депутат, за мен неговото мнение най-пълно покрива моето собствено. Той каза, че няма нищо против чуждата религия, в конституцията е записано - пълна верска свобода. Да, но там е записано и "човешка свобода", а тази религия поставя жените в унизително, неравнопоставено положение, принуждаващо ги да ходят като живи плашила по улиците. В този смисъл, човешкото право е поставено под натиска на религиозното. Затова, забраната на бурката е просто едно връщане на нещата на правилните им места - на първо място - свободата на личността и едва тогава, и то - само ако не уронва свободата на личността, следва религиозната свобода. Или на някого му се струва редно жените да бъдат третирани като "собственост", част от "имуществото" на съпрузите и бащите си и като такива да бъдат покривани?
цитирай
13. анонимен - Юрий, приятелю,
16.07.2010 17:24
разбирам твоите скрупули. Но не съм съгласен, защото тези хора просто ще разсипят всичко, създадено от цивилизацията.
цитирай
14. ianchefff - парасол,
16.07.2010 17:28
като например 50 метровите статуи на Буда в Афганистан, мисля. Ако не са 50 метрови, 20 метрови да са, няма значение.
цитирай
15. анонимен - Пусти рязан х*й за всички недокл...
16.07.2010 17:38
Пусти рязан х*й за всички недоклатени пишлемета като автора на тая помия... Ама не какъв да е х*й, а от европейски, толерантен и интергиран мюсюлманин, борец за права!
цитирай
16. анонимен - ianchefff
16.07.2010 17:39
ianchefff написа:
като например 50 метровите статуи на Буда в Афганистан, мисля. Ако не са 50 метрови, 20 метрови да са, няма значение.


Това им беше първата "работа" на талибаните. Даже го записаха и го показваха по ТВ. Да се похвалят.
цитирай
17. ianchefff - ами то
16.07.2010 17:43
простотията винаги бърза да се покаже, какво да ти кажа...
цитирай
18. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
16.07.2010 18:15
Не съм съгласен с теб майна. Още по- малко с Хараланов.
Да, Франция е първата провъзгласила се за свободата на човешкият дух и сега страда много от лавини гнусни мароканци. Щот мароканците са гнусни, аз го знам от първа ръка, защото ги виждам всеки ден около мен.
Та когато не познаваш чуждият проблем е глупаво да се говори за него. Защото Франция има огромни проблеми с мюсюлманските общности. Това едно.
Второ- не съм чел много, но доколкото си спомням, закона предвижда също така глоба за мъже, принуждаващи жените си да носят бурка. Т.е. по този начин предпазва част от жените, които НЕ ИСКАТ да я носят, а такива има.
Трето- не намирам за нормално навсякъде в Европа да стърчат минарета. НЯмам нищо против да си имат джамиите- но без минаретата и противните викове на мюезините /така ли се наричаха?/. Нека някой от вас ми посочи колко църкви и камбанарии има в ислямският свят, пък пак да се дръвчи по темата.
И четвърто- за каква свобода на религията говорим? За тази ли:
http://vesti.az/photoslide.php?id=23605#1
Ако е така, ще ме извинявате, ама вървете на майната си.
цитирай
19. pilcho - ...
16.07.2010 18:23
Много занимателна статия. Хареса ми, въпреки че не съм съгласна с повечето твърдения. Според мен всички религии трябва да бъдат поставени извън закона, защото са порочни и носят само манипулация и смърт. Не, не се обявявам против вярата и човешките добродетели, а срещу масовото зомбиране, продължаващо в различни форми откакто съществува човечеството.
Но отново казвам, разсъжденията са поднесени по наистина приятен начин и карат читателя да се замисли. (Дори русия женски читател)
Наздраве!
цитирай
20. vmir - Изобщо не те разбирам.
16.07.2010 18:23
Освен, ако забулването на всяка част от тялото се толерира в Израел, но можеш ли да го потвърдиш?
цитирай
21. анонимен - случаят Надя
16.07.2010 19:59
Живея в Мадрид. От няколко дни по всички телевизии вървят репортажи за Надя. Въпреки славянското си на пръв поглед име (Nadia Chahbi), тя е от Тунис и носи ниджаб/бурка, т.е. покрита е от темето до пръстите на краката си. Полемиката е, че Надя съди испански личен лекар за отказа му да й даде направление за гинеколог, защото не си е свалила ниджаба си в кабинета му. В съда също отказва да си свали ниджаба в присъствието на мъже и има изисквания да бъде разпитвана в отделна стая само от жени и съдията да е жена. Едновременно с това се оказва, че Надя има заповед за експулсиране от Испания за нередовни или по-точно липса на документи за пребиваване, което обаче не й пречи да ползва безплатна медицинска помощ и да има изисквания за лични лекари, гинеколози, съдии, прокурори и т.н. единствено и само от женски пол. Е, mamkamu, чак такава толерантност... някак си ми идва много, въпреки че по възпитание и убеждения съм доста толерантен човек.
цитирай
22. анонимен - Религията е отрова
16.07.2010 20:09
рилигията е отрова, приятели ! Не знам какв ае тази "християнска цивилизация" з акоято говорите, но аз доколкото знам, християнството е преследвало и мачкало носителите на цивилизацията . Да не забравяме какво се е случило с римската цивилизация, след като християнството се е наложило. Да не забравяме как ХРИСТИЯНСКАТА инквизиция е постъпвала с пионерите на ренесанса...Лошото е че, тъкмо хората се поосъзнаха от християнското религиозно робство и сега са на път да попаднат под ислямското такова !
цитирай
23. анонимен - E, mamkamu,
16.07.2010 20:44
neshto mnogo si se oburkal. Ili ne si izlizal nikoga ot BG. Ne znam kakvo razbirash pod religiozna tolerantnost, nito znam, dali si semeen. No kato si takuv borec za choveshki prava, opitay se da zaminesh za koy da e myusyulmanska strana sus suprugata ti /ako si semeen/ i se opitay da napravish samo 2 neshta: 1/ Da propovyadvash hristiyanstvo, kakto i da se optash da postroish hristiyanski hram /mozse i maluk paraklis/ , i 2/ Neka zsena ti se opita v nay-golyamata zsega da izleze na ulicata po teniska i kusi pantalonki.

Merci!
цитирай
24. анонимен - Европа не бива да се предава!
16.07.2010 20:55
Наистина, излишни са многото думи и празните спорове. Има хора, които всичко са казали, и то както трябва! Непременно прочетете текста от линка на Янчев под номер 7, ако не сте запознати с книгите на голямата италиянска журналистка и писателка Ориана Фалачи. Потресаваща е и в гордостта, и в гнева си. А тя познава проблема отблизо. И как пише! Човек се задъхва, когато я чете. Жалко, че си отиде от този свят, обожавана от едни и ненавиждана от други. А у нас- почти непозната...
цитирай
25. анонимен - борбата с проникващите религии е ...
16.07.2010 21:37
борбата с проникващите религии е много трудна, като по своятяа същност напомня малко на борбата на организмът с раковите клетки. В началото друговерците се предтавят като хрисими проповедници на доброто, на "словото божие " и т.н измишльотини ! Едиснтвената им цел обаче е да се домогнат незабелязано до власт и влияние. А когато това стане, почват да колят и бесят. И християните в миналото си са били такива, такива са и мюсулманите сега
цитирай
26. анонимен - войнстваща религия
16.07.2010 22:18
Исляма е млада,агресивна и назадничава религия,ограничаваща правото на собствено мнение,Целият днешен свят живее благодарение на Западната цивилизация и нейните научни постижения,Ако нещо трябва да се разпространява,това не е исляма.Как да съчетаем днешното ниво на науката и техниката и исляма.Не може и "душата в рая,и .....докрая".
цитирай
27. eien - Интересен факт:
16.07.2010 23:02
в Япония почти, или май даже н-и-к-о-г-а не срещнах жени в бурки, въпреки че законът тук им разрешава. Дали защото са единици тук в многомилионна Япония?
цитирай
28. анонимен - ами тона на автора не ми харесва н...
16.07.2010 23:15
ами тона на автора не ми харесва нещо! става въпрос че всички ако се облечат като нинджи и може спокойно да се краде и убива на улиците без никой да бъде разпознат!!! като не им харесва да си стоят в тяхните страни и да си ходят както искат! аз лично искам да съм спокоен и да виждам кой стои пред мен!
цитирай
29. genadi2000 - Либерално-левичарски идиотизъм
16.07.2010 23:18
"Тревожни са и социологическите изследвания според които повечето от европейските граждани одобряват подобни дискриминационни закони –един ясен сигнал, че европейската цивилизация отива на кино. "!?!?!?
Европейската цивилизация е основана върху 10-те Божи Заповеди. Европейската цивилизация е немислима без Християнството! Ако ти под европейска цивилизация разбираш либерализЪмЪ, социализЪмЪ, циганизация, африканизация, педерастия и педофилия, то тогава си най-обикновен дегенерат и боклук.
цитирай
30. анонимен - В мюсюлманските държави имат пр...
16.07.2010 23:19
В мюсюлманските държави имат проблем с толерантността от фанатизъм, докато в Европа е въпрос на оцеляване на идентичността на държавите.Просто се вземат мерки своевременно.Тези хора не са глупави, и неслучайно го правят!
цитирай
31. анонимен - Abe molya wi se!
16.07.2010 23:34
"В толерантността трябва да има реципрочност", towa pvk otkvde nakvde? Ili si tileranten ili ne. Wse edno da kajesh che w bremennosta tryabwa da ima reciprochnost: wsichka sa na sedmiya mesec...
цитирай
32. анонимен - PS:
16.07.2010 23:38
I wvobshte prawlino pishe momcheto: Ewropata svwsem si zabrawi merkite. Kakwi mi gi pishete takiwa kolko nila obmislena politikata? Az shte wi kaja kakwa e sledwashtata stvpka, zashtoto towa e koeto mislyat powecheto moi nemski kolegi: znachi po-debre da nyama totalna zabrana naburkata, a samo za tezi, koito jiweyat postoyanno w Germaniya. Za gostite, molya da si nosyat tabelka "Gast/Tourist" na widno myasto....
Nyakoy da se seshta za jvltite markirowki w NAZI-wremeto?
цитирай
33. анонимен - Oleeeee!
16.07.2010 23:48
genadi2000 написа:
"Тревожни са и социологическите изследвания според които повечето от европейските граждани одобряват подобни дискриминационни закони –един ясен сигнал, че европейската цивилизация отива на кино. "!?!?!?
Европейската цивилизация е основана върху 10-те Божи Заповеди. Европейската цивилизация е немислима без Християнството! Ако ти под европейска цивилизация разбираш либерализЪмЪ, социализЪмЪ, циганизация, африканизация, педерастия и педофилия, то тогава си най-обикновен дегенерат и боклук.

Syakvsh pvk ti gi znaesh wsichkite deset in nikoga ne si gi pristvpwal???
Oh, oh, drvjte me da ne padna ot smyah!!!
цитирай
34. анонимен - Австралия го каза преди време. Да си го припомним..
17.07.2010 00:37
В Австралия бе публикувано постановление, в което се посочва, че мюсюлманите, които искат да живеят в тази страна съгласно законодателството на шариата, трябва да напуснат страната, защото правителството чувства тази категория граждани като заплаха за националната сигурност.

Постановлението е адресирано до арабско-мюсюлманските имигранти. На следващия ден, след като група умерени мюсюлмани на специална среща с австралийския премиер Джон Хауърд се закле във вярност към Австралия и кралицата, Хауърд и министрите му направиха недвусмислено изявление в смисъл, че към екстремистите ще бъде приложена цялата тежест на закона.

Финансовият министър Питър Костело, считан за наследник на Хауърд като премиер, намекна, че някои радикални духовници може да бъдат помолени да напуснат страната, ако те не приемат факта, че Австралия е светска държава, в която законите са приети от парламента.

„Ако нашите национални ценности не са ваши, ако искате да живеете в страна, която се управлява според шариата, то Австралия не е за вас” – изтъкна Костело по държавната телевизия. Бих казал на духовниците, които твърдят, че в Австралия има две правни системи – на Австралия и на исляма, че това е лъжа. Ако не могат да се съгласят с парламентарното законодателство, независимите съдилища, демокрацията и предпочитат Шариата, те могат да отидат в друга страна, това е най-добрият вариант.” Костело обяви още, че притежателите на двойно гражданство може да бъдат помолени да напуснат Австралия и да идат в страната на другото си гражданство. От своя страна, министърът на отбраната Брендън Нелсън заяви пред репортери, че мюсюлманите, които не искат да приемат местните ценности трябва да си вървят. Уморен съм, че страната ни трябва постоянно да се тревожи за това, дали обижда някои хора и тяхната култура - заяви Нелсън.

„В действителност хората, които не искат да бъдат австралийци, и които не искат да живеят в съответствие с австралийските ценности е необходимо да разберат, че трябва да се махнат.” Хау
цитирай
35. andrei - Когато едно вероизповедание
17.07.2010 07:44
се ползва,като оръжие,срещу хора от друго вероизповедание,наложително е да се вземат мерки,които да ограничават тази агресия и посегателство.ТОЧКА!
цитирай
36. vmir - 36. анонимен,
17.07.2010 09:21
[quote=анонимен]В Австралия бе публикувано постановление, в което се посочва, че мюсюлманите, които искат да живеят в тази страна съгласно законодателството на шариата, трябва да напуснат страната, защото правителството чувства тази категория граждани като заплаха за националната сигурност.

Постановлението е адресирано до арабско-мюсюлманските имигранти. На следващия ден, след като група умерени мюсюлмани на специална среща с австралийския премиер Джон Хауърд се закле във вярност към Австралия и кралицата, Хауърд и министрите му направиха недвусмислено изявление в смисъл, че към екстремистите ще бъде приложена цялата тежест на закона.

Финансовият министър Питър Костело, считан за наследник на Хауърд като премиер, намекна, че някои радикални духовници може да бъдат помолени да напуснат страната, ако те не приемат факта, че Австралия е светска държава, в която законите са приети от парламента.

„Ако нашите национални ценности не са ваши, ако искате да живеете в страна, която се управлява според шариата, то Австралия не е за вас” – изтъкна Костело по държавната телевизия. Бих казал на духовниците, които твърдят, че в Австралия има две правни системи – на Австралия и на исляма, че това е лъжа. Ако не могат да се съгласят с парламентарното законодателство, независимите съдилища, демокрацията и предпочитат Шариата, те могат да отидат в друга страна, това е най-добрият вариант.” Костело обяви още, че притежателите на двойно гражданство може да бъдат помолени да напуснат Австралия и да идат в страната на другото си гражданство. От своя страна, министърът на отбраната Брендън Нелсън заяви пред репортери, че мюсюлманите, които не искат да приемат местните ценности трябва да си вървят. Уморен съм, че страната ни трябва постоянно да се тревожи за това, дали обижда някои хора и тяхната култура - заяви Нелсън.

„В действителност хората, които не искат да бъдат австралийци, и които не искат да живеят в съответствие с австралийските ценности е необходимо да разберат, че трябва да се махнат.” Хау
цитирай
37. анонимен - Бурките и Европа
17.07.2010 09:42
1. Никъде в Корана не е казано, че жените ТРЯБВА да носят бурки 2. Бурки носят или фанатизирани, готови на всякакъв екстремизъм мюсюлманки, или принуждавани с цената на отвратителна жестокост от бащи, братя и съпрузи. Противно на природата е ДОБРОВОЛНО да се покриеш от глава до пети с черно плътно покривало, особено в страни с горещ и сух климат. 3. Как да не се страхуват християнските държави за живота на гражданите си, след като жени в бурки се взривяват / сами или с помощта на екстремисти с дистанционно в ръка / и предизвикват небивали по жестокостта си атентати? Та нали една от жените, взривили се в Московското метро съвсем наскоро, беше високообразована, учителка, компютърен специалист? Кой нормален човек би очаквал от такава жена подобен акт? Срещу каквото и да е протестирала? Кажете ми, защитници на бурките, това нормално ли е? Колкото до християнството - отдавна църквата е признала вината си за Инквизицията и др. изстъпления в далечното минало. 4. Богатите западни страни много добре знаят защо прокарват подобни закони. Даже прекалено дълго търпяха нахалството на радикалните ислямски групировки в страните си. Нетолерантни, неинтегриращи се в чужди култури, слабо образовани, с нечовешко отношение към жените, многодетни, мюсюлманите са само източник на смутове и на източване на социалните системи на християнските държави. 5. Задавате ли си въпроса, защо напускат своите страни, в които се проповядва собствената им религия? Или считат, че в западните демокрации им е по-добре, или съзнателно се провежда политика за ислямизация на света. Впрочем, не е далече и това време. Достатъчна е само високата раждаемост. Та нали точно с тази стратегия албанците постепенно, в течение на годините, изтласкаха сърбите от земите им, пълни със стари християнски манастири?
цитирай
38. rpatel - А не мислиш ли, че мюсюллманите в ...
17.07.2010 09:45
А не мислиш ли, че мюсюллманите в Европа сами са си виновни? Ако вместо да залагат бомби се бяха опитали да се интегрират, никой нямаше да се тревожи дали жените им носят бурки или не. Обаче, след толкова много бомби и антентати, след толкова много загинали, това решение е продиктувано, най-малкото от съображения за сигурност. Защото, кой може да гарантира, че под бурката вместо някоя смирена съпруга не се криен фанатизиран терорист? Това едно. А замислял ли си се, че голяма част от тези жени, особенно по-младите, насила са принуждавани да носят бурки? Те не са слепи и виждат как живеят връсничките им, виждат на каква свобода се радват и едва ли са щастливи от начина по който ги третира тяхното семейство. Защото бурката е само външния израз на подчиненото им положение. С две думи те са робини! И ние вместо да направим нещо за да помогнем на тези жени да се измъкнат от това положение, продължаваме да настояваме, че баща им или мъжът им има право да се отнася с тях като с вещ! Много хуманно, няма що! Но, разбира се, ти си мъж и нямаш представа какво им е на тези момичета и жени. Насилвани да се държат и обличат така, защото им е пределно ясно, че откажат ли могат да платят дори с живота си. Ти смяташ ли, че това е нормално? Да те пребият с камъни защото си показал част от лицето си? Ако да, няма какво да си говорим.
Поздрави и преди да пишеш колко е "нетолерантна" Европа, си помисли колко са "толерантни" роднините на тези жени.
А и трето. Те са дошли тук, след като аз ако ида в Иран, примерно, трябва още на летището да си сложа бурка, защо те не желаят да се съобразяват със законите на страната, която ги е приела? Не е ли това нетолерантност? Всички трябва да се съобразяват с нас, обаче никой не може да ни принуди да се съобразяваме с другите! Малко нахално, не мислиш ли?
цитирай
39. анонимен - един танк срещнал червената шап...
17.07.2010 10:12
един танк срещнал червената шапчица и я попитал--червена шапчице,защо ти е толкова смешна шапчицата?а тя отвърнала--ако на мене х..я ми беше на челото,нямаше да задавам толкова въпроси.
цитирай
40. анонимен - не на бурката в цяла европа
17.07.2010 11:13
европа е притеснена за бъдещето си поради големия процент на убийства на честта и други фанатични и антихуманни изпълнения на мюсюлманите в нея!За да бъде взето такова решение фактите трябва да са били изключително притеснителни!те идват в европа със многочеядните си семейства-минимум седем деца и държавата им дава жилище,помощи и е религиозно толерантна с тях.След 10 години едно от децата им бива убито в името на честта по не по малко жесток начин от случая в турция!Изводът е че те немогат да се интегрират и ние трябва да спасъм европа от това!Категорично не на бурката!Когато християнин отиде в арабска държава е длъжен да се съобрази с тяхните ценности и ние искаме същото в замяна!Бурката е символ на насилие!
цитирай
41. анонимен - Run&Gun
17.07.2010 11:19
Нямам нищо против мисюлманите които живеят в азия , там да си носят каквоно и както искат.Но да доиде от маината си некакъв дивак който ще ми налага мисюлмански норми на поводение и обличане - НЕ.Не мога , нито пък искам да съм толерантен към тия побъркани диваци.Ние реципрочно едва ли бихме могли да наложим нещо в техните страни но те искат да налагат тук в ЕС тяхната дивашка култура и религия , религия на фанатизма и терора която сее омраза и ненавист срещу християните / филма фитна - http://www.vbox7.com/play:eb18ed86 /, религия създаващи изроди терористи и психопати.Ще подкрепя само изказването на Джеимс Матюс -"Дяволски кеф е да стреляш по такива типове, на които не е останало мъжко достойнство", казва генералът.Прав е , сигурно е истински кеф да пръскаш мисюлмански тикви с хубава оптика.
цитирай
42. kass - mamkamu - за медеца и жилото
17.07.2010 11:41
Не можеш да ползваш благата на дадена държава, а да не приемеш жилото. Всеки има право да живее както си поиска и където си поиска и ако някой счита, че Франция му отнема някакви права, то може спокойно да се върне в родното си място. Няма как да осъждаме страна, че по някакви си свои съображения е взела едно или друго решение не засягащо по никакъв начин националното вероизповедание, култура и бит. Честно казано на мен специално ми се струва много нахално да отидеш в чужда държава, развита и устроена, и да претендираш, че законите й не се съобразяват с теб!
цитирай
43. анонимен - Поведението на нашите араби, малко ...
17.07.2010 12:09
Поведението на нашите араби, малко ми прилича на поведението на наш Манго. Само права и никакъви задължения! Хем да се ползват с привилегиите на френски граждани, хем да живеят според собствените си закони. Точно както като стане дума за помощи Манго е българин, но ако когато продава 12-годишната си дъщеря това е традиция, така и с тези араби. Като става дума за подпомагане от държавата са чисти французи, обаче иначе могат да пребиват жените и дъщерите си с камъни, защото е традиция! Е, сори. Или си французин или си арабин. Обаче ако искаш да живееш според Шериата, какво правиш в Европа? Върви си там в Азия и си живей както искаш. Обаче останеш ли във Франция или където и да е в Европа, ще се държиш като европеец!
цитирай
44. internationalist - Проблема,
17.07.2010 12:31
със бурките е един от многото трудно решими на мюсюлманите заселени в традиционно християнски страни.Противоречията, не са малко и универсално решение за да се балансира и всеки да е доволен,няма как да бъде намерено.
Факт е, обаче че тези проблеми изкуствено се инспирират от Юдео-Масоните,които целят пълна крайна конфронтация между всякакви християни от една страна и мюсюлманите от друга.По този начин, да могат да си разгиграват коня в Близкият Изток и навсякъде посвета,както си искат. На принципа разделяй и владей.Така както финансират и екстремистки групировки да раздуват противоречията между шиити и сунити в ислямският свят.
Три неща ги плашат най-много, които биха попречили за установяването на техният "Нов Световен Ред".
1.Обединение на Шиити и Сунити,което автоматични ще се насочи към изкуствената им зла държавичка-Израел
2.Обединение на всички Православни Славянски държави във военен и икономически съюз.
3.Сключване на пакт за сътрудничество между двата гореизброени Съюза.
Тогава с тяхната военна крепост-САЩ и със плановете им за световно господство е свършено!
цитирай
45. ianchefff - inter,
17.07.2010 12:36
освен тъпотии нещо конкретно би ли разказал?
цитирай
46. demokratizator - За съжаление е така, както си го написал
17.07.2010 12:38
Твърде малко толерантност остана на тоя свят, а това определено не е положителна тенденция за началото на един нов век, в който трябва да се стремим да заличим различията помежду си и да работим за общия напредък на всички хора на планетата.
цитирай
47. raders - Подкрепям постинга. Не виждам с...
17.07.2010 12:49
rat написа:
Подкрепям постинга. Не виждам смисъл, някой някому да пречи, защотото е решил да ходи със забулено лице. С какво точно и на кого точно пречи. Част от целта на фанатиците е точно такава, да настроят европейските демократични страни и техните граждани срещу живеещите спокойно в техните страни мюсюлмани. И след това обратната връзка е налице. Защо да може някой да ходи по улиците окичен със сатанински символи или облечен с японско кимоно, а бурката да е проблем?


Защото ислямизмът е агресивен и се опитва да налага навсякъде своите ценности, дори насила. Прочети "Сблъсък на цивилизациите" на Самюъл Хънтингтън. Другото, което е фатално е фактът, че планетата е пренаселена /това означава екологична катастрофа с всички последствия, поради нуждата от изхранване/, а точно тази религия настоява най-много за безконтролна популация.
цитирай
48. internationalist - Янчеfff,
17.07.2010 12:54
на всеки човек с нормална интуиция, като ти види снимката и част от "публикациите", ще му стане ясно че си с "нетрадиционна" ориентация.Тоест непрекъснато си мислиш освен другите неща и как да извъртиш гъзЪ или да налапаш банана.
Ненапразно в СЗО до 1992 ви имаха за хора със психично заболяване.Мигар дотогава,медицината бе грешна:) Ха;)
Днес "обратен", утре ако няма страх от законово преследване и Педофил.
Така че, твоите забележки са ми под достойнството да ги отговарям.
Но тъй като Вас педерастите най-много САЩ и Масонството ви защитават,вие сте им вярни идеологически, яко псета.
Това FFF какво значи,един банан в устата,един в гъзЪ,а третият?АААА,може би твоят е в същото време в чужд мъжки гъзЪ,разбрах!
цитирай
49. ianchefff - inter,
17.07.2010 13:48
да, да, тези простотии сме ги чували.

Явно имаш сериозен недостиг на нещо качествено като мнение, за да наблягаш постоянно на това, че опонентите ти били обратни и т.н.
А да не би ти самият да си ляво ориентиран, във всички смисли на думичката "ляво" и да имаш поради този факт известна доза комплексираност???

Бъди спокоен, все пак, не сме в арабския свят и никой няма да те убие с камъни, смешни човече.

И пак да попитам, нещо конкретно по темата можеш ли да кажеш?
Или си толкова тъп, че използваш мозъка си само за псувни, за равновесие и за храна?
цитирай
50. streetsmart - Не ги разбирам - канадци, белгийци, французи...
17.07.2010 13:53
И слава Богу! Надявам се да не дойде ден, в който да ги разбера!
цитирай
51. internationalist - ИанчеFFF,
17.07.2010 14:36
от писанията ми на хомосексуална тематика,се вижда дали съм "ляв" във всяко едно отношение.Ако публикувах само псувни надали, надали щях да имам по 5-6000 прочитания на някои от публикациите ми и доста коментари.За справка,последната ми публикация,от отзивите на хората е видно.
Кажи сега, на аудиторията ти ходи ли в казарма или те освободиха за педерастия?
Ако случайно те изтърваха,беше ли "курвата" на ротата?
Аз бях в секретно поделение на ВВС и с достойнство съм държал автомата,имам и заловен нарушител на поста,по време на караул.Имахме един педераст в ротата,но никога не ни е предлагал да ни "облекчава",защото знаеше че ще яде бой.Затова си пазеше,наклонностите за навън в отпуска.
Относно по темата, нещата са изпълнени с толкова противоречия, че решение или отговор не мога аз дам,без да накърня едните или другите.
Но ако Западните държави,бяха наистина християнски и искаха да решат проблема,щяха да изискат от видни християнски и мюсюлмански духовници, да се съберат и да решат този казус.След това, вече вярващите да ги следват в предписанията.Но Протестантските и част от Католическите духовници отдавна са кривнали от правият път.Църквите им са празни,младите вярват само в материалното.За разлика от Джамиите и Православните Църкви,пак в Западна Европа, имам на предвид.Тук в Копенхаген,има 2 православни църкви-руски и двете се пръскат по шевовете в неделя.Джамиите също.
Така че,драги педерЯнчеФФФ,лапай си бананите и си мери приказките.
Защото всичко си има граници,света е малък!
цитирай
52. анонимен - Толерантност ли?
17.07.2010 14:57
Сигурно сте ходили на екскурзия до някоя мюсюлманска държава. Най-малкото - до Истанбул. Е, и какво ви принуждават да правите при посещение на джамиите им? Да си оставите обувките отвън, да обуете някакви чехли, най-вероятно бъкащи от гъбички, жените - да се препашат с престилки и да покрият рамене с шалове, употребявани също многократно, от кого ли не. Защото религията им го и з и с к в а! А знаете ли как са се държали сомалийски мюсюлмани, пребиваващи нелегално в Италия? Когато според закона им е наредено да напуснат страната, отказали и "протестирайки", се разположили / в продължение на три месеца!/ на площада срещу катедралата Santa Maria del Fiore в центъра на Флоренция - един от най-красивите стари градове на Европа, древно етруско селище, пълен с християнски културни паметници и галерии. И къде, мислите, са си облекчавали физиологичните нужди многобройните фамилии? В близката църква от девети век! А италианските карабинери гледали безпомощно, защото се страхували да не ги обвинят в расизъм! Това го казва Ориана Фалачи, самата тя родена във Флоренция.
цитирай
53. thetrooper - Каква толерантност, какви пет лева?
17.07.2010 16:41
В християнска Европа трябва да важат християнските норми и правила. Ако на мюсюлманите не им изнася, да си ходят в Близкия изток.

А осъждането на израелската защита на блокадата на Газа от страна на европейските лидери само показва колко неадекватна е европейската позиция (когато я има) спрямо израело-арабския конфликт.
цитирай
54. demokratizator - Време е да спрем да се делим на мюсюлмани и християни
17.07.2010 18:02
Европа не е християнска политически днес, в смисъла на това, че държавите, от които е съставен Европейският съюз, са светски държави, в които на практика църквата е отделена от държавата. Европейските страни са част от християнското културно наследство и това е факт, но не бива тази културна и може би цивилизационна (ако четем Хънтингтън) принадлежност да ни кара да бъдем нетолерантни към хората, принадлежащи към други култури. Съгласен съм, че мнозинството от мюсюлманите са нетолерантни към християните посетители в техните собствени страни, но не съм съгласен, че това е оправдание за нашето реципрочно отношение към тях, защото така се стига до една вечно навиваща се спирала на взаимно възмездие, а това е равносилно на спиране на развитието и циклично повтаряне, което не носи на никоя от двете страни нищо положително. Ако ние предпочетем да се отнасяме толерантно към мюсюлманите, може би това ще спомогне и в тяхната собствена култура да се случи аналогична на протестантската Реформация ситуация - поставяне на ценностите на индивида на най-високо ниво и намаляване на ролята на религията в личния и обществения живот на хората чрез отделяне на религиозна от политическа власт. А това би спомогнало и за намаляване на влиянието на онези крайни течения, които зоват за религиозни войни с нас, християните.

Точно християнството е религия, която се уповава най-много на умереността и толерантността и поне когато не се използва за политически машинации в стил Борджиите тя трябва да ни кара да се отнасяме по-умерено и с хората от други религии. Именно ние, християните, трябва да задаваме тона на толерантност и диалогичност между различните вероизповедания, защото такова поведение е най-близо и до нашата собствена вяра.
цитирай
55. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
17.07.2010 20:05
Една поправка- мюсюлманите са нетолерантни към другите култури, дори когато живеят в страните на дадените култури. Пример- Ан23, който спомена за случай с който самият аз съм запознат.
Така че нека не се изсилваме кой виновен кой крив.
Ето ти друг пример- в България оставиха циганите да си веят конят зад прикритието на етнически традиции. В момента в БГ етническият конфликт заради тези традиции е доста тежък. Европейците, за разлика от такива пишман демократи като нас, имат акъл в главата и действат навреме.
Пък ти си демократизирай.
цитирай
56. анонимен - Диалогичност ли?
18.07.2010 11:40
demokratizator /56/, хайде да разсъждаваме логично! Напълно съм съгласен, че толерантността е нещо много ценно. Но всички виждаме, западните демокрации се мъчат да водят диалог и се опитваха дълги години да бъдат толерантни, както към мюсюлманите, така и към изповядващите други религии. Ясно ни е, че с това те се стараеха да поискат прошка за жестокото подтисничество на населението в бившите си колонии. Ще ми отговориш ли обаче защо няма особени проблеми с китайци, виетнамци, индийци и др. представители на различни раси и вероизповедания? Живеят нормално сред християни, работят, учат, стараят се да се интегрират и не провокират, съзнавайки много добре, че чуждата страна добронамерено ги е приела, осигурила условия за живот и развитие, и очаква от тях уважение и съответното поведение. Кой би обърнал внимание мюсюлманските жени с бурки ли са, със забрадки и шалвари ли, ако нямаше вече толкова случаи на предизвикани от тях смъртоносни атентати? Жени, създателки на живота, убиват по жесток начин други жени, деца, бебета? Не нетолерантност, ужас изпитват хората по улиците на европейските градове, пострадали от атентати, когато срещнат жена /? /, покрита изцяло от бурката. А ти как ще влезеш в метрото, ако до тебе застане подобна фигура? Само не ми отговаряй, че ще си спокоен! Накрая ще ти кажа, че познавам много хора, изповядващи исляма. Знам, че не той ги учи на екстремизъм, а радикалните групировки, плъзнали из целия свят. И с каква цел? Задаваш ли си този въпрос? Самите мюсюлмани са кротки и добри хора, работливи и честни, гостоприемни. За съжаление, поддават се на внушения. Понеже са трудови хора, небогати- и на обещания за много пари. Познавам и надъхани от идеята за превъзходството и безпогрешността на исляма младежи. И знаеш ли какво? НЕВЪЗМОЖНО е да пробиеш мъглата в мозъците им, убежденията им вече са втърдени. А те са само още млади хора!
цитирай
57. flyco - =
19.07.2010 09:17
Не става нито със закони нито със забрани. Янчо, за тебе го пиша.
цитирай
58. solinvictus - Къде са го сложили тоя олтар? Да го ...
23.07.2010 11:37
Къде са го сложили тоя олтар? Да го видим не пишеше ли някъде ?
А как стои въпросът с толератността в мюслюманския свят?
Българската Православна Църква може ли да построи една църква в Триполи ,Александрия,Кайро и т.н.
Жените туристи НЕмюслюманки също тря да са покриват макър ,че това не им е религията!
Има нещо гнило в тая хистори.
цитирай
59. анонимен - mitaka
26.08.2010 20:26
Тая статия е писана или прекопирана и преведена от друга такава статия която със сигурност е писана от симпатизант на мюсюлманите. Няма здрав и прав човек които да напише такива глупости просто не е възможно.
Подкрепям коментара на SAMOTNIQT_VOIN.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469279
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол