Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.07.2010 12:22 - Внимание, опасна болест!
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 22846 Коментари: 57 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageБолестта е позната от хилядолетия и в общи линии, може да се нарече най-старата болест на човечеството, макар че името си получава сравнително скоро. За разлика от други опасни болести, които бяха изкоренени с напредъка в интелектуалната, икономическата, и особено медицинската област, тази никак не е повлияна от това и процентът на заразените от нея остава сравнително еднакъв през вековете. Носителите на болестта лумпенизъм, страдат от характерни симптоми, които могат да бъдат описани с няколко думи в нейния български вариант.

-Лумпенът винаги е недоволен от нещо. В общи линии той е недоволен от целия си живот и от себе си, като цяло, но предпочита най-вече да е недоволен от другите, като например съседи, съпруги, съпрузи, педали, приятели, колеги, политици, цигани, турци, евреи.

-Лумпенът в повечето случаи милее за всичко българско и родно, но тази му обич обикновено е надмината от люта омраза към различните –по разбирания и по националност.

-Лумпенът е русофил. Не защото обича толкова Русия, а защото по принцип ненавижда САЩ, международната петролна индустрия, оръжейните картели и хуманизираното мляко.

-Лумпенът е запален фен на теорията за Великия световен заговор. Направо той я е измислил. Основна версия на тази теория е, как всички международни капиталисти (и особено богати евреи) са се наговорили да поробят човечеството. Българският вариант на тази теория гласи, че всички велики сили са договорили да унищожат България и опитват още от Освобождението та до наши дни.

-Лумпенът гласува за всеки политик, който го лъже най-добре. Колкото повече го лъжат, толкова повече гласува. Открояват се голяма част лумпенизирани маси, които гласуват винаги за най-обещаващата (т.е. даваща най-много обещания) формация, която може да предложи пазара в момента. Друга не малка част избира „националистически” партии, без оформени концепции за управлението на държавата, но с добре построени предложения, кого да мразим най-добре.

-Лумпенът винаги сравнява християнските държави с мюсюлманските. За него, щом в някои арабски страни не може да проповядваш свободно християнството, то и тук трябва да се забрани исляма и постепенно да заприличаме на една християнска Саудитска арабия. Ако питате лумпена той с готовност ще подкрепи един нов „Възродителен процес” или поне изгонването на българските турци в Турция.

-Лумпенът обожава да плюе. Не само по улиците. Основно занимание на лумпена е да гледа телевизия и да подлага на яростна критика всеки появил се на синия екран. Водещи, политици, артисти, случайни гости, бигбрадъри, мъже, жени, Азис –всички са подложени на унищожителния му огън. Така той затвърждава самомнението си, че той е единствения нормален в тази държава, без да си дава сметка, че най-често в случая обикновен лумпен гледа поиздигнали се лумпени.

Друга любима форма на плюенето му по принцип е писането на коментари в новинарски сайтове и блогове. Там той е в стихията си. Ако някой вземе да издаде сборник „Избрани цитати от новинарските сайтове и блоговете”, да знае, че книгата от раз ще влезе в топ 10 на най-продаваните книги в България.

-Лумпенът не винаги е малограмотен. Наблюдават се големи групи от лумпенизирани висшисти завършили по едно, че и по две-три висши, които с тревожна скорост навлизат във всички сфери обществения ни живот, рискувайки да довършат държавата и останалите незаразени.

-Лумпенът по правило не е религиозен и не познава ритуалите на християнството, но когато някой каже нещо лошо за Православието скача, като ужилен, сякаш ходи по три пъти на ден на църква и се изповядва лично пред епархийския архиерей.

-Лумпенът няма чувство за хумор. Той приема всяка сатира насериозно и много често е обиден лично от нея.


Ако страдате поне от поне пет от горепосочените признаци, сте заразен, но не се отчайвайте!  Лумпенизмът е болест, от която много рядко се умира :) Но и отърване от нея няма! Носи си се цял живот.

 

Наблюдават се единични случаи на излекувани, при които има подобрение чрез прилагане на терапия, включваща 1000 книги от класически автори, 125 разговора с подбрани събеседници, 35 театрални постановки (пак подбрани), 25 изложби (мнооого подбрани),  и стръкче опери, но обикновено и това не помага. Някои от малкото излекувани пък прихващат една друга сравнително малко известна болест наречена „Синдром на интелектуалното превъзходство”, но с нея ще се запознаем следващия път.

 

 

Ваш доктор Смехурков!

image



Гласувай:
47



1. him - :)
26.07.2010 12:33
Като четох заглавието си викам: любов ще да е тази опасна болест. Иначе поздрави за статията. Явно за отърваване от болестта, която описваш, ще трябва да се обърнем към предишната болест ;) Поздрави
цитирай
2. sabrosa - Прекрасна статия :)
26.07.2010 12:46
За едно е прав лумпенът - 'облъчвани' сме перманентно и безмилостно, за което обаче 'болният' не осъзнава, че е редно да се сърди на себе си: прокламацията от черната ни техника в къщи оправдава съдържанието в бялата ни техника!

Имам 2 телевизора у нас, но единственото, което струи от тях е музика ;)

Прекрасен ден!
цитирай
3. rat - Няма да крия, че ми хареса, при това ...
26.07.2010 12:49
Няма да крия, че ми хареса, при това много ми хареса. :))))))))))))))
Но никъде не споменаваш, какво заразява с тази болест. Заразата се предизвиква от нещо.
Представи си, че си работил доста като млад, ходил си на море всяка година, построил си си вила, заделял си за децата по някой и друг лев и спокойно си очаквал да се пенсионираш................................и след това.................влоговете за децата са били изядени от хипер инфлация, вземал си си храна с купони, безработни и гладни цигани са отнесли вилата ти тухла по тухла, оказваш се пенсиониран с пенсия равна на две бутилки уиски - при това не луксозно. Е, няма как да не се лумпенизираш, колкото и да си здрав.
Гладното куче, започва да яде и обелки от салам.
Нямаме право да съдим тези хора, те са продукт на "преходът".
цитирай
4. анонимен - Нищо ново
26.07.2010 12:56
Автора, вземи мерки. И теб здраво те друса същата болест, но симптомите са по-различни от описаните.
цитирай
5. haralanov - Лумпен-пролетариата...
26.07.2010 13:15
Лумпена-пролетариата,както навремето го описваха в учебничетата по История уж била някаква нисша но пък осъзната класа,която нямала какво друго да губи освен веригите си...С такива дивотии учеха от малки децата.И те нали деца,попиват всичко и го приемат за чиста истина.После,когато пораснат,вероятността самите те да се изродят и да станат лумпени е огромна.Любими книжки за четене на лумпените са книгите на Никола Николов,любим телевизионен водещ е Вучков,любими историци,които слушат със зяпнала уста са Пантев и Божо и разбира се имат Сендов за човек с извън-земен разум.Лумпена винаги е и комуноид.Шизоид.Не рядко и политически шизофреник...
цитирай
6. mikino - Хахахаха!
26.07.2010 13:39
Лумпенизъмммм - това ми хареса!!! Доста разпростарена е напоследък в комбинация с облъчване предизвиква остра загуба на паметта! Лек нЕма!!!
Весел и слънчев ден!
цитирай
7. cefulesteven - Лумпенът е бяс и агресия. При това не ...
26.07.2010 14:16
Лумпенът е бяс и агресия. При това не само своята агресия, а на масата от себеподобие в която се е претопил, защото е по-лесно.
Лумпенът трудно казва "аз" и предпочита "ние" защото в това ние се чувства по-малко уязвим, но донякъде е коректен защото в това състояние той е частица от нещо голямо, неконтролеруемо и не е своя разум. При всички случаи той не се смята за отговорен, но за сметка на това всички са му отговорни.
Лумпенът предпочита крясъка пред разумния аргумент. Лумпенът вярва на кресливите, а не на разумните.
Лумпенът смята мисленето на останалите за ограничаващо правата му.
Лумпенът смята щастието за останалите като лична обида, че не се чувства удовлетворен.
Лумпенът мрази различието, цар е на добрите съвети, но не обича да спазва нищо от това, което декларира на думи, че е добро.

цитирай
8. tili - Много точна диагноза, д-р
26.07.2010 14:28
Александров :))) Най-обичам да мразим всичко различно и непонятно. каквото съм научил - научил, няма сега пак да си човъркам мозъка да мисля.
И хараланов - познавам и доста десномислещи лумпени ли или десносектанти... Не знам как да ги нарека. Омразата им е идеологията, уж дясна.
цитирай
9. анонимен - Лумпенът е бяс и агресия. При това не ...
26.07.2010 14:52
cefulesteven написа:
Лумпенът е бяс и агресия. При това не само своята агресия, а на масата от себеподобие в която се е претопил, защото е по-лесно.
Лумпенът трудно казва "аз" и предпочита "ние" защото в това ние се чувства по-малко уязвим, но донякъде е коректен защото в това състояние той е частица от нещо голямо, неконтролеруемо и не е своя разум. При всички случаи той не се смята за отговорен, но за сметка на това всички са му отговорни.
Лумпенът предпочита крясъка пред разумния аргумент. Лумпенът вярва на кресливите, а не на разумните.
Лумпенът смята мисленето на останалите за ограничаващо правата му.
Лумпенът смята щастието за останалите като лична обида, че не се чувства удовлетворен.
Лумпенът мрази различието, цар е на добрите съвети, но не обича да спазва нищо от това, което декларира на думи, че е добро.



Подкрепям!
цитирай
10. sebastianthecancer - Пропуснат съществен симптом
26.07.2010 15:00
Може да Ви се види твърде крайно, но лумпена-цървул без изключение е фен на силиконови цицорани, кичещи се с едно име (различно от Мадона), както и на шоуто на гологлавия от Учиндол.
цитирай
11. bigbrother2 - Ами то
26.07.2010 15:16
да мърмориш по лумпените не е ли призанк на тази болест.
За последните 20-30-50 години хората се нагледаха как не-лумпени стават богати. С честен труд!!!???
цитирай
12. blackpredator - :)
26.07.2010 15:43
Май има епидемия.:(
По коментарните синдроми съдя, че предстои такава и от „Синдром на интелектуалното превъзходство”

Правя муски.

Шшттт, да не прочете някой от пишещите ходжи в блога, изживяващи се като кадии...
цитирай
13. анонимен - №А
26.07.2010 16:40
Автора също е лумпен на тази статия също е завършен лумпен и дебил. Разбрахме от какво е недоволен, но не разбрахме какво решение предлага.
цитирай
14. анонимен - ....
26.07.2010 17:00
Признавам, че съм лумпен - но имам чуство за хумор, а и съм изчел доста класически автори... но уми, оставам си лумпен!
цитирай
15. mikino - Автора също е лумпен на тази статия ...
26.07.2010 17:04
анонимен написа:
Автора също е лумпен на тази статия също е завършен лумпен и дебил. Разбрахме от какво е недоволен, но не разбрахме какво решение предлага.

Ми явно и ти си лумпен, щото не си разбрал... хахахахахха!
цитирай
16. анонимен - №А
26.07.2010 17:07
Изобщо не е лумпен авторът. Напротив, забележи. 15 минути няма посещения и после за минута гъсти орди блогъри лазят... Баси таксиста... С помпичка, а?
цитирай
17. анонимен - Митко
26.07.2010 17:12
Пропуснал си един много съществен симптом, а именно - лумпена разбира от всичко! Неговата гениалност включва (но не се изчерпва с) познания по:
-Политика
-Икономика
-Финанси
-Медицина
-Квантова физика
-Генетика
-Инженерство
-Спорт от всякакъв вид
-Компютърни технологии
-Забравени древни тайни на върховното себеосъзнаване и разкриване на вътрешен потенциал, най-добре описани накратко с две думи - Мастър Йода. Особено разпространени при анти-конспираторите.

Най-интересното е, че въпреки безкрайните му познания и вселенска мъдрост, правописа си остава неизследвана територия за средностатистическия лумпен...
цитирай
18. vmir - Изключително актуална и ценна диагноза,
26.07.2010 18:19
Поздравления!
цитирай
19. lado - Имам предложение! При толкоз голям ...
26.07.2010 18:22
Имам предложение! При толкоз голям лумпен-потенциал, да вземем и да го разгърнем - така и така няма да можем да спретнем олимпиада, но една лумпениада можем. Но в какво ще се изрази ? Да не стане като в Карлово - бой с дърве и камъне...
цитирай
20. анонимен - Опасна болест?
26.07.2010 18:33
Като прочетох симптомите ги открих в себе си - всички до един и даже още мога да добавя! Как да съм доволен и къде са доволните хора в България? От какво да сме доволни? Направиха ни лумпени, а не свободни хора!
цитирай
21. tomcat - Почти съм съгласен. Само с две от ...
26.07.2010 18:39
Почти съм съгласен.Само с две от позициите ще те поправя, да ненавиждаш САЩ е признак за нормалност,обратното е признак за дебилност.Световните заговори са факт и отричането им само не ги прави "теории"!Поздрави.
цитирай
22. lubimetz13 - ..
26.07.2010 18:40
нямам нищо против някои критерии на болестта.. Но мисля, че авторът е развил сидром за непогрешимост, или просто така му е по-изгодно, отчитайки зависимата си позиция..
(Имам в предвид, че определени среди, стоящи малко по-високо в обществото слагат лесно етикета "лумпен" , за да се чувстват прясно оросени от божественото )
С най добри пожелания
цитирай
23. анонимен - циливилизатор балкански-
26.07.2010 18:41
Ми да,така е,остава сега и Т.Дончева да цъфне с нейното "маргинали",а новопокръстени столичани с тяхното"прованс-ът"и нещата започват да се очертават!Между другото,чичето с атаката е много готин!Голям сладур-р!:)
цитирай
24. svoboda64 - С риск да обидя всички коментирали и дори Автора,
26.07.2010 18:44
малко вповече ми иде тази Лумпенидиада!
Ще ми се енергията ни да е заета с нещо друго, а не само да се "самоусмиваме". Прав е ан 20: като го прочетох и открих всичко в себе си - като прохождащ "медик"-"политопат"...
Но както и да е: отдавна всеки решава за себе си, затова идат "лумпени" да решават вместо всички нас - като най-малкото общо кратно :)))
цитирай
25. анонимен - Браво! Само бих добавил, към първия ...
26.07.2010 19:15
Браво! Само бих добавил, към първия симптом - този за недоволството - че лумпенът е уверен, че всички успели са престъпници или най-малкото връзкари, че всичко в България става по втория начин и т.н. Това е, защото не може да приеме, че той самият е тъп и некадърен и затова се е провалил.
цитирай
26. анонимен - интересно ми е нещо......
26.07.2010 19:45
интересно ми е нещо......
цитирай
27. анонимен - а-хм
26.07.2010 20:11
С риск да обидя всички коментирали и дори Автора,
малко вповече ми иде тази Лумпенидиада!
Ще ми се енергията ни да е заета с нещо друго, а не само да се "самоусмиваме". Прав е ан 20: като го прочетох и открих всичко в себе си - като прохождащ "медик"-"политопат"...
Но както и да е: отдавна всеки решава за себе си, затова идат "лумпени" да решават вместо всички нас - като най-малкото общо кратно :)))

Да-а-а, лумпенът единствено има идея и даже е склонен да пристъпи към незабавната и реализация. Той умора нема, само се поти. Дадохме му права, свободи и пример как се спекулира с тях. Той наистина е луд с картечница.

И макар да не изглежда така - той няма проблем. Реално проблемите са на останалите. Добре е те да се замислят за своите проблеми, вместо да се лумпенизират, оплаквайки се от лумпени.
цитирай
28. semtomovi - русофилията е патриотизъм. патриотизъмът не е лумпенство.
26.07.2010 22:27
По вашата желязна "логика" шведите също са "лумпени" тогава? Само защото уважават норвежските и датските си събратя от планирания Северен Съюз и си тачат корените?

Вие ако сте евреин и всеки ден с нова статия си уважавате еврейските корени и политика, също ли сте "лумпен" по тази логика.

Не съм съгласна че патриотизъма е "лумпенство".
Нихилизъмът е по-скоро лумпенство, а не патриотизма. То е равностойно на инстинкт за самосъхранение и оцеляване. Той не е лумпенство и изгъзица в природата а дар божи.
цитирай
29. semtomovi - Посещавайте по-често Гуугъла. Ще Ви е от полза!
26.07.2010 22:29
Не съм съгласна и с това, че всички които са против агресивната западна политика са русофили. Най-много журналисти против политиката на САЩ и Израел ще намерите родом от САЩ и без славянски корени. Замислете се преди да насирате като картечница всичко живо.
цитирай
30. анонимен - ;)))
26.07.2010 22:30
Много пълен портрет, много богат и изчерпателен. Моето определение е много кратко: за мен лумпен е всеки, който не е обзет изцяло от дадена идея, а стига само до външните й белези, използвайки я за избиване на чивия, а нерядко и само заради някаква изгода. Оттам следват останалите характеристики в различна степен и форма на проявление.

000000

Има много български ребуси,
но този е с най-дълъг стаж:
мнозина, вместо от себе си,
са недоволни от САЩ. ;)))
цитирай
31. анонимен - Абе батка ти големо високомерие ...
26.07.2010 22:34
Абе батка ти големо високомерие даваш!Кой ти пречи та се ерчиш и войска събираш
и другите като маймуната на цървула пригласят и се жлебят

Смешник си батка и такъв ще си останеш, ако се перчиш на първа
Умния човечец се прави малко на глупак в живота, за да оцелява от завист и простотия като тази твоята
цитирай
32. анонимен - :-))))))))))) Подозирам, че
26.07.2010 22:39
тази прецизна диагноза се дължи на опит натрупан м много аутопсии на лумпени. Дай Боже всекиму да натрупа такъв опит. Материал не липсва...
цитирай
33. mglishev - Идеален постинг.
26.07.2010 22:58
И аз бих написал абсолютно същите думи, но като не съм го направил, сега мога само да кажа, че това тук е съвсем точно.
цитирай
34. internationalist - Скритото внушение на Автора,
27.07.2010 01:29
е:
1.Русофилите са в голямата си част,ако не всички - Лумпени.
2.Тези които бурно декларират, че Православието трябва да е официалната религия в България и тя да е Православно-Слявянска държава,те също са Лумпени.
3.Всеки който вярва на "простотиите" за Ционистката Конспирация е Лумпен.
Като чета категориите,аз съм един изключителен Лумпен.
Е,нека да съм такъв но да устоявам идеалите си.Ако трябва и с оръжие!
Лумпени от всички страни-Съединявайте се!
цитирай
35. jdeel - Най-странното е, че някои болни от ...
27.07.2010 01:49
Най-странното е, че някои болни от това знаят за болестта си, но това по никакъв начин не им пречи да вярват, че са си готини такива.
Също когато като кажеш на някой пияница че се е напил, и той с жален половинчат поглед заявява "Не, не съм, нищо ми няма"
цитирай
36. apostapostoloff - Диагностик
27.07.2010 07:44
Вие сте изключителен диагностик! Много ме е яд на вас. Защото ме изпреварихте и написахте преди мен тази великолепна статия, която обмислям отдавна. Браво! Брависимо!
цитирай
37. wilim - .... и никога няма да бъда
27.07.2010 08:16
Аз не съм русофил и никога няма да бъда, което не пречи да вярвам в някой теории на конспирацията:) Освен това сте пропуснал онзи Дебел момент с комунизЪма, а от там огнището на заразата се разрастна в пъти!
цитирай
38. mikino - Като прочетох симптомите ги открих ...
27.07.2010 08:45
анонимен написа:
Като прочетох симптомите ги открих в себе си - всички до един и даже още мога да добавя! Как да съм доволен и къде са доволните хора в България? От какво да сме доволни? Направиха ни лумпени, а не свободни хора!

Не съм съгласна с това, че са ни направили лумпени, а ако е така, значи просто някой доброволно се е съгласил да бъде такъв! То за тая работа трябва малко мозък! Как така някой си ще ме прави на някаква си без мое съгласие - звучи адски нелогично! Ако ти и скаш да бъдеш такъв - такъв ще станеш. Свободата не ти я дава друг - ти сам се бориш за нея и тя си е твоя! В случай, че някой ти налага друго, не си длъжен да се съгласиш, защото ТИ си свободен и никой не те прави свободен, ако ти сам не го поискаш!
цитирай
39. eien - Болест или
27.07.2010 09:00
епидемия. Я, вижте размерите...
цитирай
40. анонимен - За 34. internationalist - Скритото внушение на Автора,
27.07.2010 09:06
internationalist написа:
е:
1.Русофилите са в голямата си част,ако не всички - Лумпени.
2.Тези които бурно декларират, че Православието трябва да е официалната религия в България и тя да е Православно-Слявянска държава,те също са Лумпени.
3.Всеки който вярва на "простотиите" за Ционистката Конспирация е Лумпен.
Като чета категориите,аз съм един изключителен Лумпен.
Е,нека да съм такъв но да устоявам идеалите си.Ако трябва и с оръжие!
Лумпени от всички страни-Съединявайте се!

Внушението на автора хич не е скрито. Много си е явно, даже. И като ще се съединявате,снимайте.... Филмчетата ще са интересни.
цитирай
41. gbfil2 - Ха..
27.07.2010 10:45
Тълковен речник:
мн. лумпени, м. Човек извън своята класа и обичайната си работа; бедняк, скитник.
Синонимен речник:
(същ.) гамен, уличник, негодяй, безделник, вагабонтин, скитник, нехранимайко, негодник, декласиран, дрипльо
Българско-Английски речник:
ragamuffin, tatterdemalion, vagabond
ЛУМПЕН пролетариат riff-raff, rabble, canaille; scum of society
Уикипедия:
Лумпен (от на немски: Lumpen - парцали, дрипи) е лице, което не притежава собственост и преживява от случайни доходи.
Терминът лу́мпен-пролетариа́т е въведен от Карл Маркс за обозначаването на низшите слоеве на пролетариата. По-късно като лумпени започват да се означават всички декласирани слоеве на обществото - бездомници, престъпници и други.
Като лумпенизация на обществото се означава провеждането на политика, която води до увеличаване на дела на тези слоеве от населението, както и разпространението на техния модел на поведение, и светоглед, в условията на обществена криза.
цитирай
42. mikino - 41. gbfil2 - Ха.. - взе ми думите от устата,
27.07.2010 10:50
Тамън мислех да се изразя! Благодаря ти!
цитирай
43. mamkamu - :))))
27.07.2010 11:12
На част от коментиралите мога да предложа спешно ударно лечение. Но гаранции не давам :)))))

Понякога електрошокът помага... :)))))))

Ей, благодаря на всички за мненията! Дори на лумпените :)))))
цитирай
44. анонимен - zeitgeist
27.07.2010 11:29
И КАКВО СЕГА РОБИТЕ КОЙТО СА СЕ СЪБУДИЛИ ОТ УТОПИЯТА СТАНАХА ЛУМПЕНИ
цитирай
45. miralyub - аз няма да се тествам, че току-виж ...
27.07.2010 11:49
аз няма да се тествам,че току-виж съм се лумпенизирала:))))).
цитирай
46. анонимен - До автора лумпен
27.07.2010 12:11
знаеш ли, не че си ми интересен, обаче ей така те чета, защото щом отворя тоя сайт и насреща ми винаги се блещи твоя милост, все т от най избраните, явно имаш връзки при модераторите, а не си умно копеле нито интелигетно, просто ти светва една червена лампичка в мозъка и почваш да тракаш на компа, но си червен бате червен като домат, че и повече
цитирай
47. анонимен - Чета коментарите тук и си мисля
27.07.2010 12:21
Мамка му, колко си хуманен. Електрошок, само. Според мене, една вана в смес от сярна,солна и азотна киселини ще свърши по-добра работа. :-))))))))))))
цитирай
48. анонимен - Ъ
27.07.2010 13:02
ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ ДА СЕ САПСИ ЗАГИВАЩАТА ПОЛИТИКА НО НЯМА КАК ДА СТАНЕ
цитирай
49. apostapostoloff - Русофили ли!
27.07.2010 13:12
Русофили ли! Не сте вие русофили, а рубладжий, недоубити комуняги. Мамка ви, ама изотзад, та да не се размножавате!

От днес започвам да засипвам ДАНС със сигнали за рубладжий, които водят комунистическа агитация срещу устоите на нашата държава.

Крайно време е да се разправим окончателно с тези отрепки!!
цитирай
50. giorgiocbr - Готино.
27.07.2010 14:11
Поздрави на автора.
цитирай
51. demonwind - Напоследък обаче в България
27.07.2010 16:32
се наблюдава и друга, също толкова опасна болест. Симптомите като цяло са сходни с тези при лумпените, но всъщност са доста различни. Ето няколко от тях (моля тези, които открият някои от тях в себе си, да не се притесняват, тъй като болестта е нелечима, но несмъртоносна). Забравих да спомена, че болестта се казва "Синдром на овчата глава":
- Болният от Овча глава е доволен от всичко - от мизерната си заплата, от съседите, които крадат ток и топла вода и заради които вече няколко месеца е на режим на тока и се къпе в корито, поливайки се с метален тас със сгрята от открит бързовар вода. Доволен е да работи по 16-18 часа на ден, а накрая да се прибере в малолитражната си панелка с бутилка ракия-менте в ръка (след като се е облизвал дълго пред шишетата с Talisker, Jack Daniel's, Jim Beam и други "недостижими" еликсири) и да се напие като талпа, псувайки (тайничко, да не го обявят за лумпен) де що има да се движи из тази "скапана държава";
- Болният от Овча глава обича всички - и педали, и сектанти, и всякаква друга сволоч, дори когато открито му го слагат.
- Болният от Овча глава обича пламенно "братския американски народ", който ще го избави от "Империята на злото", но когато се прибере през зимата в леденостудената си панелка, отново тайничко псува новите "господари", заради които "империалистите" ни продават енергийните суровини два пъти по-скъпо, отколкото на западните ни съседи;
- Болният от Овча глава не вярва в световни правителства, масони, илюминати и т.н. - той гледа турски сериали, сериали с трупове на килограм, кеч и какво ли още не (наливайки се с ракията-менте), а на другия ден отива да предоговаря (без особени надежди и с тежък махмурлук) непосилния ипотечен кредит, заради който е закрепостен за вечни времена да си стои там, където е (евентуално малко по-настрани, защото гарите обикновено са малко встрани от центъра на големите градове, в случай че не постигне съгласие с банката);
цитирай
52. demonwind - Продължение...
27.07.2010 16:48
- Болният от Овча глава не гласува. Той просто продава гласа си - за едночасовата надница на западния си еквивалент. Парите от "успешната" сделка се втечняват начаса и обръщат на активи под формата на луканки, суджуци и други, отдавна невкусвани деликатеси, а после пред телевизора се пеят сръбски песни и се боготворят новите народни "избраници". Поне докато и те не окалят терена и не се появи друг "месия", който вече да предлага по 100 кинта за глас;
- Болният от Овча глава е толерантен към всички религии - готов е дори да надене и чалма, само и само всяка събота и неделя да пълни догоре количката в Билла или Фантастико. Дори сам ще обреже детето си, ако трябва;
- Болният от Овча глава благородно завижда на всичката помия, която го облъчва от екрана - на участниците в псевдориалити шоутата, на "благотворителните" такива (където дава и последната си стотинка за СМС-и, а накрая кълне тези, които са си построили палати и накупили джипове и яхти с парите на такива като него), въобще се възхищава от всеки катил, който види пред себе си, дори онзи да го обърне и натърти със свалени до коленете гащи;
- Болният от Овча глава обича аристократичните ценности. За разлика от лумпените, той чете поне по един роман на ден (задължително класически), като се взира като трактор в баластра в страниците, от които не разбира нито ред, но накрая вписва книгата в "актива си"; задължително посещава театри и опери (където си отспива от очуканото ежедневие, но поне добива капка самочувствие, макар и без грам покритие).
Към тези симптоми могат да се прибавят и още много други, смея да твърдя значително повече от тези при т.нар. "лумпени". Освен това, болният от Овча глава задължително се възхищава на "успелите" в Родината си престъпници, а напусналите я счита за прости "миячи на чинии и разносвачи на пици", но всъщност тайничко се надява да отстрелят поредният "преуспял" милионер, докато родителите му с по 40 години трудов стаж са заприличали на Светите мощи от недояждане.
цитирай
53. demonwind - Продължение...
27.07.2010 16:58
Към всичко това може да се прибави и щипка от пословичната българска завист и злоба - злоба към успелите зад граница, към тези, които се борят да променят нещо, макар гласът им да отива нахалос. За "нелумпенът" е по-добре да живее от мизерна заплата и далавери и да шунтира държавата, банките, енергото, съседите, шефа си и кого ли още не, да не си плаща парното, защото Вальо Топлото е спал с 300 курви, на които е плащал именно с парите, които "нелумпенът" и негоподобните му са късали от залъка на семействата си, за да му олабят жилата, пък дори после да се полива с канче - нали новото му лизингово Пежо е паркирано гордо пред блока (макар и да го кара веднъж месечно, защото колата все пак върви с бензин, а бензинът е с пари). "Нелумпенът" не си и представя да отиде да живее в чужбина - за него чужбината се свежда до почивка на море (с кредит от Пощенска банка, разбира се) в Гърция или Турция (задължително "ол инклузив") и чат пат до Сърбия, където да скрие някъде из колата стек евтин (наполовина) Viceroy и бутилка качествена сръбска лозовица...
Какво да говорим, като огромна част от населението е заболяла именно от тези две взаимноотхвърлящи се заболявания... От останалата част половината отдавна е намерила изхода в лицето на Летище София, останалата половина тайничко се надява на такава възможност и полека стяга куфарите.
Блажени са вярващите, господа и дами, а най-страшното за роба е когато той сам не осъзнава, че е именно такъв...
цитирай
54. urukhai - „Синдром на интелектуалното пр...
28.07.2010 01:57
„Синдром на интелектуалното превъзходство”

Подраскай малко по тази тема да видим какво ще се получи. Обаче интелектуалното превъзходство, е същото това лумпенизиране
цитирай
55. nefelin - д-р Смехурков
30.07.2010 12:47
А Вие от коя от двете болести страдате? Или може би сте над масите и си имате уникално индивидуално заболяване?...

С ни най- малко лоши чувства, се интересувам от името на аудиторията :)
цитирай
56. demonwind - 55. nefelin
30.07.2010 15:54
При него се наблюдава каймакът и на двете заболявания, който е мутирал в едно ново, много по-страшно и нелечимо заболяване - Овча лумпения ;)
цитирай
57. анонимен - Самые элитные девочки
09.07.2011 23:17
Если вам холодно и вы желаете удовольствий для души и тела.
То мы можем предоставить эксклюзивные предложения от наших путан.
Стопроцентно анонимно и безопасно, вы можете нам доверять.
<a href=http://woshihone1932.sytes.net>интим за деньги</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471167
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол