Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.08.2010 10:51 - Първата държава на циганите в Европа -на българска територия?
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 107272 Коментари: 186 Гласове:
45

Последна промяна: 19.08.2010 10:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageОколо циганите се зашумя доста напоследък във връзка с депортацията на български и румънски „роми” от Франция, където те се бяха установили в импровизирани биваци около някои големи градове и се занимаваха главно с това, с което се занимават и тук –кражби, измами, проституция и прочее достойни дейности, присъщи за горещия им темперамент.

Около циганите се шуми не само покрай този случай. Всяко престъпление с тяхно участие у нас получава широк отзвук по медиите и само затвърждава негативното отношение на българина към цялата им разнолика общност. Негативизъм, който отдавна вече е преминал в чиста ненавист и омраза и постепенно превръща българина в обикновен расист или по-точно циганист.

За това състояние на нещата, разбира се са си виновни самите цигани. Доколкото може да се говори за виновност при дете родено в някое мизерно гето, без хигиенни условия, чиито родители му отказват достъп до образование и е отгледано почти на улицата.

Все по-засилващата се арогантност към обществото на огромни групи граждани от цигански произход и не признаването от тях на държавата, като авторитет, постепенно нажежава реотана на търпението българско и скоро можем да станем свидетели на сблъсъци доста по-мащабни от онзи в Овча купел, когато бе убито едно момче. И следващия път те може да не бъдат на битова основа.

Явно е обаче, че нещата с бой няма да се оправят. Насилието само може да ескалира до неподозирани висоти от които губещи ще са и двете общности. Едва ли ще проработят и десетките програми за интеграция поради простия факт, че повечето от тях пренебрегват дългосрочността на проблема и показват вопиюща некомпетентност.

Опитите с построени жилища за цигански семейства се срутиха с гръм и трясък, след като наемателите им ги опоскаха до тухла. Програмите за квалификация и преквалификация не действат, поради простия факт, че няма нормален работодател, който да наеме циганин, при положение, че за същото място чакат няколко българи. Повечето от тези програми се пишат от хора, които си нямат и понятие от цигански манталитет и светоглед и обикновено средствата се изливат в бездънната яма без никакъв ефект, но с отчетена благовидна дейност. Показателен пример е, как някои „анализатори” предлагат собствеността върху земята, където има цигански незаконни постройки да бъде прехвърлена на обитателите им –цигани. Така щели да станат по-отговорни. Дрън-дрън!

Циганските фондации пък никнат, като гъби вече двадесета година и обикновено се създават за да обслужват някой ромски клан или тесен кръг лица. Ако всичките те работеха според прокламираните си цели, циганите в България щяха да живеят поне една идея по-сносно.

Образованието на малките циганчета е най-съществения фактор, който може да свърши някаква работа, но за това се изисква и желанието на родителите, каквото по правило отсъства. Желание се изисква и при т.нар. десегрегация в училищата. Повечето цигани предпочитат децата им да учат в „циганските” училища, защото там те не се чувстват изолирани и не са притеснени, когато изостават от съучениците си българчета.

Образователния подход е несъмнено действащ, но за него се изисква доста, ама доста време. Време, с което нацията ни не разполага, като се има предвид ниската раждаемост сред българите, високата сред цигани и почти високата при турци. Две трети от циганите в България са на възраст под 30 г., което в бъдеще ще оказва огромен натиск върху етническите пропорции в страната, която и в момента е с най-висок процент циганско население в Европа.

Та понеже циганската интеграцията показа, че нещо не върви, а българите все повече показват, че не искат да живеят заедно с циганите, най-логичния възможен изход е двата етноса да се разделят. Необходимо е само да отделим част от територията на България (5-6%) за създаването на първата в света циганска държава. И понеже ние сме цивилизовани и не нарушаваме правата на хората, всичко ще бъде доброволно. На желаещите да се преместят да живеят там ще бъдат раздавани щедри помощи. Една сума от 10 000 лева на човек ще бъде доста примамлива и неустоима за почти всеки циганин. С получаването на помощта лицето възползващо се от нея, ще декларира, че се отказва от Българското си гражданство и автоматично ще получава циганско такова. След преместването на всички желаещи, ще се наложи да бъдат въведени визи за гражданите на Ромската държава. Влизане в България -само след доказване на доходи и имотно състояние от поне 100 000 евро :)

Естествено след време из страната ще изникнат катуни с нелегални емигранти, граждани на Ромската република. Тях обаче с чисто сърце и съгласно европейското законодателство, можем да депортираме по френския пример. За целта няма да са ни нужни дори самолети.

Разбира се помощи ще трябва да бъдат изплатени и на онези българи, които пожелаят да се преместят от територията на бъдещата Ромска държава, като те бъдат подсигурени и с жилища, строителството, на които ще пораздвижи замрялата българска икономика. Най-болезнен обаче ще бъде процесът на определяне на територията, която ще бъде отделена от България и реакцията на живеещите там българи. Паричната компенсация и предоставеното жилище до известна степен ще тушират недоволството.

Разходите от около 7-8 милиарда лева, направени за изплащане на насърчителните суми за преместване в Ромската държава, както и 3-4-те милиарда за компенсиране на гражданите, чиито имоти попадат на територията на новата държава, ще бъдат избити за няма и десет години само от драстично намалелите социални и всякакъв друг вид помощи, по-ниската престъпност, по-ниската смъртност и намалените разходи в здравеопазването. Земите отделени за Ромската държава ще са безвъзвратно загубени, но в днешни времена има много примери, че не територията прави една държава богата, а качеството на населението и.

И ако тук случайно остане някой и друг заблуден циганин с българско гражданство, вече ще можем да го интегрираме, обучаваме и преквалифицираме с търпение и обич.

Естествено това предложение ще намери своите противници, както от страна на националистическите среди, така и от страна на множеството организации следящи за правата на циганите. На други идеята ще се стори направо безумна, с което до известна степен съм съгласен и самият аз :) Алтернативата обаче е ясна. При един все по-очертаващ се крах на интеграционната политика в днешни времена, след стотина години по-голямата част от населението в България ще бъде циганско, а страната ще прилича на страна от Третия свят. Ако не вярвате, разходете се из Факултето. Може би виждате бъдещето на вашите правнуци!?

Приложения:
1. Примерна територия на новата Ромска държава.
image

2. Още неродената нова държава отдавна си има  химн и знаме :)

 

 

 

П.П. Разбира се, ако някой ми предложи по-ефективна идея за справяне с циганския проблем, аз с радост ще я прегърна.

 



image



Тагове:   България,


Гласувай:
45



1. dolsineq - ". . . Аааа, ромалееее, ааа, ...
19.08.2010 11:24
"...Аааа, ромалееее, ааа, шавалее"...;))))

Мамкаму, аз гледам на нещата откъм веселата им страна - музика и танци до зори. И ще станем безгрижното Рио на Балканите...
цитирай
2. osi4kata - идеята никак не е лоша,
19.08.2010 11:26
но е практически неосъществима.

Ще доведе до гражданско неподчинение.
цитирай
3. анонимен - 'П. П. Разбира се, ако някой ми ...
19.08.2010 11:27

'П.П. Разбира се, ако някой ми предложи по-ефективна идея за справяне с циганския проблем, аз с радост ще я прегърна.
'
НАПАЛМ
цитирай
4. injir - Положението е сериозно. Изобщо не е ...
19.08.2010 11:37
Положението е сериозно. Изобщо не е смешно.
цитирай
5. panazea - А от къде знаете , че циганите, които искат да ни върнат от Франция са български?
19.08.2010 11:38
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!
цитирай
6. анонимен - Добре дошли в европейският "Близък изток"
19.08.2010 11:58
Вариант на идеята за така наречения "трансфер". Ако се съгласят следващата фаза ше е да имат претенции за "техни земи" в Б-я. След това - справка с циганите на Близкия изток, палестинците.
цитирай
7. boristodorov56 - Антония е безапелационно права!
19.08.2010 12:43
panazea написа:
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!


Възелът е гордиев!
цитирай
8. dolsineq - Дълго се двоумях, дали да пусна този ...
19.08.2010 12:55
Дълго се двоумях, дали да пусна този коментар, но все пак ще се престраша. Та ако трябва да избирам между югоисточните комшии и "новите българи", се питам с кои ще сме по-добре в съвместното ни съществуване.
цитирай
9. анонимен - Mango
19.08.2010 13:07
Гърция е в криза... искат да си продават островите. не може ли с ообщата помощ на вс ЕС членки да се купят 1-2 празни острова, да се обявят за циганска държава и да пратим там "всичкото циганин". чиста работа... и да правят каквото искат от там нататък.
цитирай
10. gantree - @ mamkamu
19.08.2010 13:14
Дано не се решиш да се явяваш на избори, че с тия твои предложения не знам докъде ще се докараме най-накрая. И защо избра точно тази толкова хубава част от Добруджа? По-добре очертай едно пространство вдясно, в синята част от картата. Там също има земя, макар и малко под морското равнище. Плюс това е в териториалните ни води, и никой няма да се почувства ощетен. С някоя нова технология знаеш ли какви прекрасни наколни жилища могат да се получат? Освен това, ще са постоянно изкъпани и изпрани. Направо ще е муцка цялата ситуация.
:))

Извън шегата, няма справяне с циганския "проблем". С българския - също.
цитирай
11. анонимен - balgariq vse oshte ima shans da se ...
19.08.2010 13:15
balgariq vse oshte ima shans da se izbavi ot tazi 4uma. Vsqka godina oba4e shte stawa vse po trudno zashtoto shte se izrazvnqwame kato 4islenost...
цитирай
12. dolsineq - Гърция е в криза. . . искат да си пр...
19.08.2010 13:16
анонимен написа:
Гърция е в криза... искат да си продават островите. не може ли с ообщата помощ на вс ЕС членки да се купят 1-2 празни острова, да се обявят за циганска държава и да пратим там "всичкото циганин". чиста работа... и да правят каквото искат от там нататък.


Не е ли по-добре българите да се прехвърлим там, а тук който иска...;)
цитирай
13. doriana - В моя постинг сложих връзка към т...
19.08.2010 13:19
В моя постинг сложих връзка към твоя. Предполагам, че нямаш против! Благодаря!
:)
цитирай
14. doriana - Те даже не знаят български! Ще се ...
19.08.2010 13:21
panazea написа:
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!

Колкото и да е в разрез с някои "хуманистични" и "демократични" принципи на някои хора, аз съм ЗА!!!
;)
цитирай
15. doriana - Гърция е в криза. . . искат да си пр...
19.08.2010 13:23
анонимен написа:
Гърция е в криза... искат да си продават островите. не може ли с ообщата помощ на вс ЕС членки да се купят 1-2 празни острова, да се обявят за циганска държава и да пратим там "всичкото циганин". чиста работа... и да правят каквото искат от там нататък.

И тази идея си я бива!
Хахахахах! И за нея съм ЗА! Какви изобретателни българи имало тук! Щом европейците си позволяват да проявяват подобни сегрегистки настроения, що да не можем и ние, а?! Дам, стига сервилнечене!
цитирай
16. panazea - Ан 12 , много си прав!
19.08.2010 13:28
анонимен написа:
Гърция е в криза... искат да си продават островите. не може ли с ообщата помощ на вс ЕС членки да се купят 1-2 празни острова, да се обявят за циганска държава и да пратим там "всичкото циганин". чиста работа... и да правят каквото искат от там нататък.

цитирай
17. liliyanaandreeva - Вече има Северно-кипърска турска република...
19.08.2010 13:37
Да не мислите,че проблемът е решен?...
Та да не мислите, че ако направим Северно-българска циганска република, ще си решим проблема?...
Методът вече е изпробван и ефектът е ОБРАТЕН!...
цитирай
18. анонимен - За съжаление няма да стане
19.08.2010 13:44
panazea, имаш право. Те паразитират, и ако живеят отделно, няма да има от кой да крадат. И пак ще плъпнат навънка. Няма спасение...
цитирай
19. анонимен - Циганите в циганска държава
19.08.2010 13:44
Има няколко пътя за решение на циганския проблем в полза на българите:
1/Радикален-да се избият за няколко дни и каквото остане да се трудоустрои в резервати пожизнено/Американски подход/;
2/Да се кастрират поголовно мъже и жени-ще им се радват онези българофоби от Хелзинския комитет още 15-20 год/Швейцарски и Шведски подход/.;
3/Да се кооперират първо България и Румъния/после и др. страни/ и да се закупи някоя територия/остров, където да се въдворят тези човешки мутанти без право на напускане на Циганария/Идея на Румънски министър/..
Забележка: Който не знае как преди примерно 1000 г. Индия се е отървала от циганите да направи справка.и ще разбере, че има работещи подходи!.
цитирай
20. анонимен - Аз съм съгласен. Нека им дадем Ма...
19.08.2010 13:45
Аз съм съгласен. Нека им дадем Македония
цитирай
21. анонимен - УТОПИИ
19.08.2010 13:50
Обърнете се към Бил Гейтс!
Той иска да създаде програма за намаляване на населението на земята.
Как?
Чрез създаване на нови ваксини, които да премахват плевелите от поизоставените ниви и градини...
цитирай
22. анонимен - А защо да не ги пратиме там, откъдето ...
19.08.2010 13:56
А защо да не ги пратиме там, откъдето са дошли - в Бангладеш. Както можа да се създаде Израелска държава на земите, където са обитавали преди хилядолетия, така и те да си ходят там, откъдето са дошли.
цитирай
23. анонимен - ne tam ve umen(mamkamu)
19.08.2010 14:05
mezhdu Plovdiv i Pazardhik
цитирай
24. анонимен - Мангалите трябва да се натоварят на ...
19.08.2010 14:06
Мангалите трябва да се натоварят на няколко кораба за Индия от където са дошли или да се депортират в трудови лагери!
Няма друго решение. Те мразят българите, значи или ние или те!
цитирай
25. анонимен - Решение
19.08.2010 14:27
Наистина проблемът е голям и е свързан с раждаемостта на българите и с тази на циганите! Все пак някой може ли да ми обясни, кое ще спре циганите да пътуват и живеят свободно в ЕУ в момента, в който получим пълни права да пътуваме без паспорти във всички държави на ЕС?!Значи проблемът не е само на България, Румъния и Словакия. И според мен има само едно решение и то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБРАЗОВАНИЕ и възпитание в БЪЛГАРСКА КУЛТУРА=ПОВЕДЕНИЕ!!!Може и да сме "лоши" европейци, но все пак по-добре от снимката отгоре нали?
цитирай
26. анонимен - екзодус
19.08.2010 14:29
кастрация на всеки мангал срещу 5000лв.
цитирай
27. анонимен - има икономически начини за справяне с проблема
19.08.2010 15:02
чрез ограничаване на ражданията по пътя на икономическия натиск-а защо не и чрез дискретна стерилизация
цитирай
28. lado - Ха добре дошъл в Утопия!
19.08.2010 15:02
Ха добре дошъл в Утопия!
Тъй като никоя институция няма да одобри и реализира проекта ти, то времето ще ни накаже. Просто докато се туткат институциите, индобългарите ще станат достатъчно количество, че да ни запрат в кьошето, което си очертал. Оцелелите. Неемигриралите. Насила.
Ще наречем ивицата не Газа, А Гъза ....Защото ще се олицетвори наяве поговорката "Гъз глава затрива!"
цитирай
29. анонимен - Манго в Мангалия
19.08.2010 15:02
Не, не,не......., в никакъв случай, отделяне на скъпоценна българска земя за циганските мързели, не веднъж им се каза на циганските лидери, че те трябва да спазват законите на РБ, ако ли не, то всеки престъпил закона, да бъде надлежно осъден ( без право на обжалване ). Тяхната наглост няма край, омръзнаха на всички ни.
цитирай
30. анонимен - Цигани
19.08.2010 15:02
Най-хуманното е да се създадат трудови лагери по Беленските острови, на които да бъдат изселени максимален брой цигани. Другата част ще са във вътрешността на страната. в лагерите те ще получават подслон, храна и медицинска помощ срещу работа - ще се занимават със земеделие, животновъдство и изобщо всичко, от което лагера може да печели пари. Тъй като работната ръка ще е почти безплатна, цените на продукцията ще бъдат много конкурентни и може да се изнася. Който мангал иска да учи, ще му се дава това право. След като се образова ще има право да си търси работа извън лагера. Ако си намери такава (документално доказана), ще има право да напусне лагера. В лагера няма да се допускат медии. Ако има бунт, ще бъде потушаван бързо и радикално. Има начин да печелим от циганите, стига да има политическа воля за това. Няма да ни интересуват права на човека и т.н. Ако Европа по някакъв начин ни натисне, моментално ги пускаме под строй на екскурзия до избрана от тях държава. Аз лично смятам, че Франция, Дания и Норвегия биха финансирали този проект. Другият вариант за решаване на циганският проблем изисква пълно медийно затъмнение за няколко дена и огромно количество амуниции.
цитирай
31. анонимен - циганската държава
19.08.2010 15:05
Е баш пък на моя град (Силистра) ли намери да се спреш :) По-добре Видин, че там и без това са мнозинство.
цитирай
32. анонимен - Чидутинът mamkamu продължава да ...
19.08.2010 15:09
Чидутинът mamkamu продължава да създава отрицателни за България егрегори. Огън да те гори, куче бясно!
цитирай
33. анонимен - PREDLOGENIE
19.08.2010 15:16
NAPALM- silno zapaliva technost goriashta pri 300 " C otlichen dezinfektant eftino, sigurno, okonchatelno cena na litar okolo 2,5 leva, 350 000 (cigani)x2,5=875 00 leva na celiat proekt. ako na vseki 10 balgarski gragdani 1 ubie ciganin vaprosat e reshen. Po otnoshenie na choveshkite prava az sam ZA i sam himanist, no nali razbirate tova sa pravata na horata, koe e dokazal che ciganite sa hora?
цитирай
34. анонимен - лаборантката
19.08.2010 15:19
А защо не се въведе отново трудовата повинност /трудови войски/ само за тях.Ще има работна ръка за селското стопанство и строителството под надзора на войската.Младежите ще бъдат принудени да работят,ако не - затвор и принудително обучение.Ще излезе по евтино и полезно/под въпрос/.Китайският модел за 1 дете или кастрация.....Процент от приходите на циганските барони да се дават безвъзмездно на бедните и нещастни роми - старците.
цитирай
35. анонимен - Hmmm
19.08.2010 15:26
Пич, не съм съгласен и педя земя да се даде на тез биологични издънки.
Ако искат да платят на индийците да си ги приберат. Ако искат да ги изтребят все ми е таз но да се дава земя забрави.
цитирай
36. tili - Абе няма ли поне един романин, римлянин
19.08.2010 15:26
или циганин в този блог, та да чуем мнението и на другата страна?
цитирай
37. doriana - или циганин в този блог, та да чуем ...
19.08.2010 15:40
tili написа:
или циганин в този блог, та да чуем мнението и на другата страна?

Е, те не могат да се подпишат като си взимат соц. помощи, ти искаш интернет да ползват, че и смислен коментар да оставят. Най-много да влезе някой манго от циганските организации - него жена му го е издържала в лондон (да речем) да учи, докато кланът я е трафикирал да джебчийства из Европата и по морето. Мдам - те за това се продават циганските булки. А в клановете затова ги женят момчетата предимно за доказано най-добре обучените джебчийки - момците им да развяват после дипломи от университети и да се вписват в общата картинка на циганските НПО, уж защитаващи правата им.
цитирай
38. анонимен - Случайно минаващ
19.08.2010 15:41
Проблема е много лесно решим, стига да има съгласие мижду политиците ни.Все пак, циганите са основния изборен електорат на много партии и коалиции и те си го пазят.Необходимо е малко:
1.Вдигане забраната полицай да не закачат цигани ,даже и хванати в крачка .Да се действа при безредици с цялата сила на полицията, оневинявайки напълно полицайте, потушавали цигански безредици.Стрелба на месо по цигани, тръгнали агресивно към полицията, ако ще да са с голи ръце.
2.Социални помощи само за 2 деца, и то само ако майката предостави свидетелство за граждански брак И свидетелство за завършено основно образование.
3.Приемане за лечение в болници на деца до 18 години безплатно, а на възрастни-само ако предоставят справка, че последната 1-на година са се самоосигурявали или са ги осигурявали работодателите...
Просто това са нещата, които могат до някъде да решат проблемите, но няма воля.А волята е предимно у политиците, които разчитат при избори именно на циганите.Циганин няма да иде да копае лозе, канал ,основи за строеж като наемен работник, но би копал с металотърсач часове наред, за да намери и продаде старо желязоа за 2 лева.....
цитирай
39. internationalist - Dobre,
19.08.2010 15:42
napisano ot Avtora,estestveno izdarzhano v tipichnata mu pro-cionistka polirticheska orientaciya.Vizhdam,dosta e vdignal stila,zasluzhava si edno materialno stimulche,ot chichko sas shapchica kipa na glavata.
Uvazhaemi g-ne, na Cionistite im tryabva nashata teritoriya izchistena do golyama stepen ot bulgaro-slavyanskoto naselenie.Zatova nyama da pozvolyat razdelyane na B-ya na ciganska,turska i bulgarska chast,dokato bulgarite ne namaleyat do sanitarniyat minimum ot 1-2 miliona.
Vizhte moite publikacii na ciganska tematika:
http://internationalist.blog.bg/politika/2009/09/04/moite-publikacii-na-ciganska-tematika.391055
цитирай
40. andrei - Подкрепям идеята на 31
19.08.2010 16:03
Щом не може по доброволен път да се постигне резултат,единственият начин остава принудата в специални общежития на лагери и ограничаване на раждаемоста,каквато има в някои страни.Добавката за достатъчно муниции ще я оставим настрана.
цитирай
41. анонимен - Циганската държава
19.08.2010 16:08
Нека не забравяме, че Евросъюза в никакъв случай няма да разреши подобно "създаване на циганска държава".Техният лозунг за свободно движение на хора , стоки и товари е пълна демагогия,както и много други постулати, както се видя. Тоест - всяка държава на своята територия да намери най-подходящия начин за справяне с въпроса за респект към закона.Само икономическата принуда,както в Гърция, донякъде ще помогне.Дон Цеци има офис в блока в който живея вече 28 години. Не забравяйте, че той беше в затвора, но отново е на свобода и разполага с пари от ЕС за "приобщаването" на малцинствата. Той живее като лорд , да не забравяме цинагнските политици, ЦаР КИРО и подобните му.Те са поддържани от много циониски движения!Всичко е политика и не може така лесно да се отървем от тая миризлива напас! Но освен гражданска дискусия и натиск от гражданството за законови мерки срещу посегаталствата на циганите върху държавни институции и лица, трябва координация и търсене опита на другите страни.Иначе-жална ни майка!
цитирай
42. mglishev - Мисля,
19.08.2010 16:12
че това се нарича "бантустан". Ако не бъркам, анклавът Лесото в Южна Африка е създаден с подобна цел. Очевидно това е неприемлива възможност - териториите ни са малки и особено в Добруджа, където предлагаш да бъде тази зона, са производителни; националистите, а и умерените граждани не биха искали България още веднъж да се дели; моделът просто не сработва - българите, попаднали в рамките на бантустана ще са в много кофти положение, а и не всички цигани ще попаднат вътре; и най-сетне още една "държава" тип Косово окончателно ще превърне Балканите в царство на беззаконието; като добавим, че и помаците могат да поискат своя "държава", позовавайки се на прецедента, България ще заприлича на баница, от която всички си дърпат парченце. Не, благодаря, това не е вариант.

Не, законите трябва да се прилагат, ако ще циганските ни съграждани да напълнят затворите. В Чехия и Унгария редица цигански села бяха оградени с тараби и им беше наложен вечерен час - почти като лагери.Щом може там, значи може и тук. И накрая пращането на децата на училище трябва да става на всяка цена, включително с извличане на чаветата за ухото от чичко полицай. Насила хубост не става, ама в случая с милите ни мургавели не става и никак другояче. Ако ни питат що ги бием, можем да им отговаряме, че ги бием, щото ги обичаме. Те май разбират от тоя тип аргументи.

Между другото, има една сила, която оказва благотворно влияние между циганите - сектите. Протестантските секти облагородяват доста цигани. Карат ги да се покръстват, да се къпят, да бачкат и да не крадат. Това е факт. Май само сектантите знаят как да въздействат на Манговата душа. Може би трябва да се даде картбланш на всякакви мисионери да проповядват в циганските махали и села и да правят мисийки там. Евентуално да откриват и училища. Казвам това със смесени чувства, самият аз съм си православен.

Едит: коментарът на Ламбо под мен е доста верен. Абе - "слънце, въздух и расизъм, здрав и бодър организъм", е казал поетът :) Няма мърдане, ще ни трябват двайсетина години сегрегация, здрави закони, безцеремонност и протестантски мисии, за да се поочовечат циганите в България.
цитирай
43. lambo - Цялата България ще стане Ромска държава
19.08.2010 16:14
На всяко родено бяло дете се раждат 3 циганчета, които след 11-годишна възраст започват и те да раждат с бясно темпо. Има вече циганки с по 23 деца

Причината за това са щедрите Майчинства, Детски и Помощи, които се раздават от престъпните ни властници (всичките от цигански произход каквито са Доган, Първанов, Иван Костов, Сидеров, Борисов, Дянков, Мартин Димитров ) на непълнолетни и малолетни мургави момиченца.
Такова престъпление не се върши в никоя друга страна от ЕС и НАТО

Решението е семпло :

МАЙЧИНСТВА, ДЕТСКИ и ПОМОЩИ, САМО след ЗАВЪРШЕН 8-ми клас ! И до 3-то РАЖДАНЕ. ИНАЧЕ ... иначе НИ ЧАКА СТРАШНАТА СЪДБА на КОСОВСКИТЕ СЪРБИ ...


цитирай
44. анонимен - майченство
19.08.2010 16:21
децки - да получават само ако родителите имат средно образование и по големите ходят на училище
цитирай
45. анонимен - все едно слушам лекари да говорят за ...
19.08.2010 16:24
все едно слушам лекари да говорят за това как с появилия се тумор трябва да се постъпи хуманно . за това да му се остави да се развие в определена част от тялото и да му се каже да не се разпространява извън нея ! Щото видите ли , тумурните клетки и те всъщност били човешки клетки и имат равни права с другите такива.
Решението с циганския въпрос е толкова псото и естествено, че няма накъде повече ! проблемът е че живеем в противоестествено общество, с изкривени ценности и преценки. Общество, в което "всички виждат че царят е гол, но въпреки това , всички се възхищават на новите дрехи на царя"
цитирай
46. анонимен - много ми харесваш
19.08.2010 16:25
много ми харесваш
цитирай
47. анонимен - нас
19.08.2010 16:26
наистина това е решението друго няма трябва да се съгласим да им дадем пари и малко територия но ще запазим себе си иначе след 50 години ще погубим всичко няма да остане нищо за нас и ще ни тормозят като са пове4е по добре сега малка жертва отколкото след някоя година да изгубим вси4ко и да се затрие нацията ни това трябва да се направи
цитирай
48. анонимен - 555
19.08.2010 16:39
Болни мозъци!!! Що не на територията на Румъния или някоя бивша югославска-република например а точно в България. Ти, дето си измислил сценария си част от шибания народ.
цитирай
49. анонимен - чрез ограничаване на ражданията по ...
19.08.2010 16:56
анонимен написа:
чрез ограничаване на ражданията по пътя на икономическия натиск-а защо не и чрез дискретна стерилизация

САМО В ТОВА Е СПАСЕНИЕТО,ИНАЧЕ ЗАГИВАМЕ.
цитирай
50. giorgiocbr - Мразя циганите чисто и открито!
19.08.2010 16:58
Но идеята да им се даде дори един метър от земята, заради която са умрели Ботев и Левски, заради която са умрели стотици хиляди българи в балканските войни - НЕ!

Звуча като тъп националист какъвто определено не съм, но относно циганите - не ме е грижа как звуча!

Идеята е нестандартна, но глупава и неприложима поради един милион причини, така че дори не си струва да бъде обсъждана /поне в сериозен тон/.
цитирай
51. анонимен - Патриоти къде сте? Левски къде си?........
19.08.2010 17:10
Проблема с раждаемодса на територията на България е решим,но няма патриоти управници...
Ето една идея.
След девет месеца за първо дете-детски няма/всяко семейство иска дете,а ако е решило да остане с едно-да си го гледа/
За второ дете-две минимални заплати.
За трето дете още една минимапна заплата на семейството.
За четвърто дете-отнемат се даваните три заплати.Щом като се наема да ражда повече от три си е негов проблем,значи може-да му са чистити.
Разбира се нужен е механизъм,които да е обърнат и към майката-по ранно пенсиониране,безплатен транспорт ,лекарства с намаление и т.н.
Територията на България няма нужда от по голям и ускорен прираст на население...
цитирай
52. анонимен - Дори и да има мангусти тука,
19.08.2010 17:14
tili написа:
или циганин в този блог, та да чуем мнението и на другата страна?

няма как да напишат нещо. Знаете ли какво прави циганин пред компютъра? Рови се в рисайкъл бина.
цитирай
53. haralanov - Не ги разбирам аз френските власти
19.08.2010 17:16
Нашите цигани се жалват,че са гонени от един уж общ дом.И са прави.Поне формално са прави.Щото всеки гражданин на коя да е Държава от ЕС е и гражданин на коя да е от другите държави от същия този ЕС.Или както един манго правилно вика:Ако не си циганин и имаш манги си добре дошъл.Но щом си циганин и нямаш манги-къш!Как става тая работа?Къде са правата на всеки гражданин свободно да пребивава на територията на друга държава от ЕС?Веднага виждам как мнозина вече са ми скочили.Че съм защитавал циганите.Интересно би ми било как един такъв скачащ би се чувствал ако самият той е циганин от гетото.Как би си намерил подходяща работа и реализация в България?Излиза,че е по-лесно,по-човешки и по-нормално на Социални помощи в Норвегия.Не е ли така а...?
цитирай
54. thetrooper - Поздравления!
19.08.2010 17:16
Идеята е много добра, с уговорката, че вместо ромска държава е по-добре да се направят автономни територии в рамките на България (като резерватите за индианци в САЩ и бантустаните в ЮАР).
цитирай
55. damnation - Тц. Циганска държава не би могла да ...
19.08.2010 17:21
Тц.
Циганска държава не би могла да просъществува. Няма да има от кого да крадат...
цитирай
56. ledzeppelin - спокойно!
19.08.2010 17:25
просто е такъв периода!
цитирай
57. анонимен - "Една сума от 10 000 лева на човек ще бъде доста примамлива и неустоима за почти всеки циганин"
19.08.2010 17:25
Отива и остава там. Колко дълго? И има ли достъп след това обратно или са назначени караули?

Изобщо що за простотия е тази статия?
цитирай
58. cornflower - В Индия, Палестина или Пакистан
19.08.2010 17:33
им е мястото!
Екстрадиране от европейските държави срещу заплащане, с решение на ЕС!
цитирай
59. natali60 - поправка: анонимен 35
19.08.2010 17:35
Китайският модел не е "едно дете или - кастрация", а е едно дете или - огромна глоба, непосилна. И този модел действа.
цитирай
60. анонимен - До #3
19.08.2010 17:44
Е, това е приказка!

-Какво имате против циганите?
-Напалм!

Само силен геноцид и това е! А нека СЕЩ да говорят за правата на "човека"...
цитирай
61. анонимен - Умри, циганоиде жалък, спаси се от ...
19.08.2010 17:51
Умри, циганоиде жалък, спаси се от последващи грехове против народ и родина!
цитирай
62. анонимен - циганите
19.08.2010 18:17
Да им намерят работа в чистотата или др .място!.Да раждат до 3 деца.!Да имат адресна регистрация.Колко от тях са участвали в освободителните войни-май няма такива а?Бият медици а ?От моите здравни осигуровки за тях и др .Крадат,лъжат ,убиват ?До кога питам аз ?
цитирай
63. анонимен - ТЕ ,ТОВА Е "КОМУНИЗЪМ".....ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2010 18:25


БЪЛГАРИЯ , И БЕЗ ТОВА СИ Е ЕДИН ЧУДЕСЕН "КЕНЕФ" И МЯСТО ЗА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ РУСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ!
ТУК Е ЧУДЕСНО МЯСТО ЗА ОЧИСТВАНЕ НА ВСИЧКИ НАЦИИ ОТ ЦИГАНИ,ТУРЦИ И РАЗНИ МАЛЦИНСТВА!
ЕТО ,ЧУДЕСЕН БИЗНЕС ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ----СРЕЩУ ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ,......ПАСПОРТИ ЗА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦИГАНИ!!!
КОМАЙ, ГОЦЕ И ВИЦЕТО ГО БЕХА ОТПОЧНАЛИ ТОЯ ПРОЦЕС ,АМА НЕЩО ЗАМРЯ ,ПОРАДИ СКАНДАЛИ С "ИНПИЙЧМЪНТА"!
ЗА РУСКИТЕ ЦИГАНИ--С ПРЕДИМСТВО ПО МОРЕТО И ХОТЕЛИТЕ ---"ОЛЛ ИНКЛУЗИВ"!...."ОСВОБОДИТЕЛИ " И "БРАТУШКИ",.. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ...!????!

ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ:
....ДАЙТЕ ДА СЕ ИЗНАСЯМЕ,/ТОВА БЪЛГАРИТЕ/,ДОКАТО Е ВРЕМЕ И ИМА ОЩЕ МЕСТА ЗА АСОЦИИРАНЕ КЪМ ПО-ЦИВИЛИЗОВАНИ ОБЩЕСТВА!
В ТАЯ ДЪРЖАВА ,НЯМАТ НУЖДА ОТ НОРМАЛНИ ХОРА.
КОМУНИЗМА И ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА, ИМАТ НУЖДА ОТ ПОЛУИДИОТИ, ЗА ДА ВЯРВАТ В "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ" И ДА Я КАРАТ НА ПОМОЩИ И ДАРЕНИЯ!
НЯМА НУЖДА ОТ "СВОБОДЕН ПАЗАР"----ТУКА ЩЕ ВЪРВЯТ САМО ПОМОЩИТЕ И ПОДАРЪЦИТЕ!
ДАВАЙТЕ ,МОМЦИ.....НЯМАМЕ ПОВЕЧЕ РАБОТА ,ТУК!
цитирай
64. анонимен - дааа
19.08.2010 18:37
тази идея може да е безумна, но е единствената която реално може да спаси българския етнос от циганизация
цитирай
65. анонимен - нямам думи
19.08.2010 19:05
Настъпилата икономическа криза не е проблемът на държавата,а обстоятелството че отлагаме всеки ден решението на най неотложният проблем,който в най близко време ще ни постави пред свършен факт,като каква да се определя България ,като българска или като циганска държава.Сега е момента правителсрвото да вземе решителни мерки по този въпрос.Циганите да бъдат поставени на мястото им ,само работа ,никакви помощи и привелегии. Да плащат всичко каквото ползват.Неможе ние българите в собствената си ддържава да сме роби на едно превилегировано малцинство паразитиращо на гърба на нацията.Ако и този път правителството си затвори очите ине обърни внимание на тоси проблем призовавам за реферехдум по тоси въпрос.
цитирай
66. анонимен - Защо трябва да им даваме българска ...
19.08.2010 19:11
Защо трябва да им даваме българска територия? Кооперираме се с Румъния и Словакия, както и с други заинтересувани държави и им откупваме терен някъде в Сибир или Амазония - по света има толкова незаселени площи - там да си правят държава.
цитирай
67. evrazol - Като си в Цигания прави като циганите
19.08.2010 19:43
Първо – Циганите не правят деца за да получават помощи. Правят ги просто така – без никаква отговорност. Това че им дават помощи се дължи на държавното устройство. И те ги вземат. Но не това е причината за високата раждаемост. Те не мислят за „после” – това е причината. Така че ще раждат и на Антарктида.
Второ – Това че „не мислят за после” е в основата на всички грехове в които ги упреквате.
Трето - Това че „не мислят за после” е в основата на всички грехове в които упреквате и мутрите и политиците ни. Само че от страх не скачате срещу тях.
Четвърто – Всички горепредложени „идеи” говорят за тотално непознаване на държавното устройство, правните норми и конституцията, която явно няма място тук въобще.
Пето – Сложните проблеми се сътворяват от прости хора, които няма как да предложат просто решение на прост проблем. Единствения смислен коментар е на анонимен 45. Всичко друго са глупости усложняващи проблема.
Шесто – Като сте такива патриоти, защо не „направите на сапун” митничарите, корумпираните бедни съдии, народни представители и т.н. Съвкупно те са откраднали за 20 години повече отколкото циганите могат да откраднат за 200.
Седмо и последно – Германия, Франция и Италия нямат посочените проблеми. Значи може! Но понеже всички сме българи под прикритие, /цигани по манталитет/ се държим и живеем като тях – безотговорно. Само че на по-високо ниво, понеже нивото ни е по-високо. Ако някой се е обидил да приеме че съм казал че се държим безотговорно на по-ниско ниво от управниците. Истината е че циганите живеят удобно у нас, тъй като ние създаваме удобство на всички за своя сметка и мижав рахат.
Докато съм писал се е появил горния коментар. Поздрав за автора. Безкрайно е прав.
цитирай
68. анонимен - Политическият проблем-роми
19.08.2010 20:04
Трудно е да пише човек за ромите, когато в миналото те бях наричани и се самонаричаха цигани.Циганският проблем не е от двадесет години.Живеейки във феодални отношения, чийто тартор, цар и мешере отговаряха за останалите пред властта, в повечето време в движение бяха почти незабележими.Бяха удобни на властта. За всичко потайно и незаконно. Останалите хора бяха репресирани и не смееха, освен за дребни трудови услуги, след които горчиво съжаляваха, прилежно обрани.
След великият априлски пленум 1956 г. бяха струпани цигански фамилии в поречието на р. "Куруча" минаваща през гр. Сливен.Бяха натоварени с работа да чукат камъни за изграждане на пътната мрежа. Бяха отлично платени. При средна заплата от 110 лв те изкарваха 500-700 лв.Това ги задържа в Сливен и започна раждаемостта.Направиха си гето точно между днешната жп. гара и града.Имаше и много фабрики. Търсеха се работници.Започна естественото им разселване поради пренаселване в региона.С построяването на новата жп. гара бяха изместени на територията на летище "Бършен"-южно от жп гарата.През цялото време на моят съзнателен живот се усещаше една разлика на властите от всички нива към циганите.Подигравателно, но учудващо отстъпчиво след личен разговор с тартора.
Твърдя, че социализмът създаде прекрасни условия за увеличаване на циганите, създавайки им всичко необходимо за това.Помощи, безплатно медицинско обслужване, данъчна свобода, заселване в изоставени къщи на затворени, прогонени или избити българи.Няколко жълтици и кметът забравяше, че къщата е отчуждена за събаряне.Огромните кооперативни поля удобно снабдяваха по-младите семейства с царевица, слънчоглед, жито и всичко останало необходимо.
Циганите в България и в Румъния живееха в паралелни условия, но при нас условията бяха по добри.В останалите европейски страни, поради различие в условията, популацията им е по-малка. Манталитетът им е същият и хората не ги обичат и там, но не са числов проблем. Ние сме самоизтървал се народ, на който т.н. Велики сили искат
цитирай
69. анонимен - С война не става
19.08.2010 20:17
С бой, война и геноцид не става, доказано е. На първо време вместо помощи в храна трябва да им се дават презервативи и противозачатъчни, както и всякаква пропаганда против плоденето им. Това да важи и в световен мащаб за Индия и страните около нея, тъй като със света се случва същото с индийци, както това става с ромите у нас. Пълен идиотизъм е, че Бил Гейтс и други милиардери отпускат храни за Индия, това е като да храниш бездомни кучета - популацията им излиза бързо извън контрол. Та основната идея тук е - не война, която днес вече е неприемлива, а пресичане на размножаването им.
цитирай
70. анонимен - Християнин
19.08.2010 20:25
Грешката на коментиращите дотук, е че се опитват да разрешат духовен проблем с материални средства. Хората свързват циганите с омраза, лъжа кражба - това са неща от дховно естество и могат да бъдат разрешени единствено чрез духовни средства. Поне един човек - 42. mglishev, правилно е забелязал, че християнството променя циганите, тъй благовестието като е Божия сила за спасение на всеки вярва. Рим. 1:16

Текста на 42. mglishev, има нужда от корекция
>>Между другото, има една сила, която оказва благотворно влияние между циганите - сектите. Протестантските секти
Протестантските секти са християни, които не се срамуват да изявяват Христос

>> Протестантските секти облагородяват доста цигани. Карат ги да се покръстват,
насилственото покръстване има отрицателн ефект. Никой не ги кара насилствено,
Човек може да стане християнин, само ако Христос благоволи да му се разкрие като Бог.

>> Може би трябва да се даде картбланш на всякакви мисионери да проповядват в циганските махали и села и да правят мисийки там
в никакъв случай на "всякакви", само на хора с доказано християнско поведение

>>и да правят мисийки
не мисиййи, а църкви, защото: Господ всеки ден прибавяше на църквата ония, които се спасяваха. Д.А. 2:47
цитирай
71. анонимен - Роми
19.08.2010 20:28
Вече има подобна идея от Словаци и забравих другите,да им се купи земя и да се заселят там от където произхождат Индия.Хем ще са близко до корените си,хем ще са далеч от Европа.
цитирай
72. chinamaina - По-добре Видинско
19.08.2010 20:48
в Северозападнала България. Така и Румъния и Сърбия ще могат да дадат малко територия.
цитирай
73. анонимен - До 44
19.08.2010 20:50
Ти българин със средно (поне?!?!) облазование ли си или неук циганин? МайчИнство,деТСки, запетайка след "ако" и тиренце след "по", защото е за степен! Оспех в Увладяването на бАлгарския ИзиГ!
цитирай
74. анонимен - Поздрави за сериозните Ви теми по принцип!
19.08.2010 21:20
dolsineq написа:
"...Аааа, ромалееее, ааа, шавалее"...;))))

Мамкаму, аз гледам на нещата откъм веселата им страна - музика и танци до зори. И ще станем безгрижното Рио на Балканите...

Ами, като искате "Рио на Балканите", защо не се преместите във Факултета или друг цигански квартал?
Темата е достатъчно сериозно, за такива плоски шеги, пфу!:(
Към автора: Лично аз харесвам идеята, но съм съгласна с някои от горните изказвания, че е невъзможна.:( Но в общи линии, се припокрива с моето лично мнение по темата.
Поздрави
цитирай
75. darktales - Аз си мечтая да дадат на циганите т. ...
19.08.2010 21:22
Аз си мечтая да дадат на циганите т.н. курортен комплекс Слънчев бряг ( след като пратят в затвора сегашните му създатели ).
Но ако трябва сериозно - едва ли може да се направи нещо. Поне измислените националисти да спрат да сипят в монитора напалм и глупости, да се задомят за по някоя мома и да се захванат да направят по 2-3 деца.
цитирай
76. анонимен - НАЙ ЛЕСНИЯТ И ЕВТИН НАЧИН
19.08.2010 21:29
Аз имам по добра идея."ГЕНОЦИД"
Така вместо пари за територия,компенсации,интеграция,обучение , ще даваме пари само за да се отървем от телата.
Всички печелят ,дори циганите.Ще ги отървем от мизерния им начин на живот ОКОНЧАТЕЛНО
цитирай
77. анонимен - П. П. Разбира се, ако някой ми пре...
19.08.2010 21:31
П.П. Разбира се, ако някой ми предложи по-ефективна идея за справяне с циганския проблем, аз с радост ще я прегърна.

Molya- genocide sreshtu ciganite.




цитирай
78. gantree - :))))))
19.08.2010 21:36
По-големи цигани и от циганите сте.
Напалм, концлагери, убийства "до крак".

Помощ! Баси шибания народ!
цитирай
79. анонимен - do anonimen74. sapetajka se pishe ...
19.08.2010 21:39
do anonimen74.
sapetajka se pishe predi "ako", a ne sled
цитирай
80. toross - Не е избрана на точното място, а
19.08.2010 21:43
то е разширение в Тракия - от Столипиново към Садово. В Столипиново по данни на няколко евр. институции трайно живеещите са 65 000 цигани, а според кметовете на кв. "Изток" в Пловдив зимата /по обясними причини / стигат до 80 000 - т.е. най-голямото поселище на цигани в ЕС. Просто трябва да се разшири с цигани от Токайто в Пз, Ямбол, Сливен, София. Много, много хляб има в идеята ти и си струва да се поработи за нея....
цитирай
81. videnov - dano go 4etesh!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2010 21:45
otgovariame na tozi
Е баш пък на моя град (Силистра) ли намери да се спреш :) По-добре Видин, че там и без това са мнозинство.
kav ti viden be umnik tam niama tolkova kolkoto v silistra vidin eedin unikalen grad koito ima pove4e istoria ot kolkoto sa vashte dialekni glagoli vidin se stroi most kvi gluposti govorish az sam za tova koeto e napisal mamkamu zashtoto po dobre da otdelim teritoria i da ne izlizat ot tam romite otkolkoto da ni zimat pak sahtata teritoia i da se razxojdan nasiakade i da kradat balgarite napravo mu svaliam shapka n tva deto e napisal i sam saglasen tam da e arjavata deto e o4ertal ako triabva she xodia da stroia zgradite ama da ia osnovat taia darjava
цитирай
82. genadi2000 - Нито 1 кв.м за крадливите мангали.
19.08.2010 22:02
Да им се дадват по 100 000лв. за да емигрират в Индия...
цитирай
83. lambo - Знаете ли какво е "изнеаадааа" за циганина ?
19.08.2010 22:24
Съобщават му, че жена му не е бременна ....
цитирай
84. dolsineq - ". . . Аааа, ромалееее, ааа, ...
19.08.2010 22:48
анонимен написа:
dolsineq написа:
"...Аааа, ромалееее, ааа, шавалее"...;))))

Мамкаму, аз гледам на нещата откъм веселата им страна - музика и танци до зори. И ще станем безгрижното Рио на Балканите...

Ами, като искате "Рио на Балканите", защо не се преместите във Факултета или друг цигански квартал?
Темата е достатъчно сериозно, за такива плоски шеги, пфу!:(
Към автора: Лично аз харесвам идеята, но съм съгласна с някои от горните изказвания, че е невъзможна.:( Но в общи линии, се припокрива с моето лично мнение по темата.
Поздрави


Мога и още по-несериозно, анонимко. За 1300 г българска държава, 700 г България е под нечие робство. Циганите ли са й виновни? Проблемите са първо у българите, че са злобни и алчни, а на циганите им трябва комат хляб и едно дайре, затова и са щастливи, дори и без държава...

цитирай
85. evrazol - Ха-а-а-х
19.08.2010 22:50
Стегнете се и започвайте да ебете, моля Ви. Само здраво ебане може да спаси нацията. Никакви гей-паради повече. Никакъв безопасен секс. Чукането да стане национална идея и кауза. Ебаемост, Раждаемост, Народовластие. Долу фитнеса. Якия български УЙ е единственото ни спасение.
Да работим за родината!!!
цитирай
86. анонимен - РЕНИ
19.08.2010 22:52
АЗ СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ВАС ЗА СЪВЕТ. ЖИВЕЯ В ПЛОВДИВ( НЕ В СТОЛИПИНОВО).
ПРЕДИ ГОДИНИ СИ КУПИХМЕ КЪЩА БЛИЗО ДО ГРАДА В ЕДНО СЕЛО, ДА ХОДИМ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ И ТИШИНА ПРЕЗ УИКЕНДА. ДА АМА НЕ ЩЕШ ЛИ НА 100 МЕТРА СЕ ЗАСЕЛИХА СЪВСЕМ НЕЗАКОННО ЦИГАНИ, СТУПАХА СИ КОЛИБИ И ДАЖЕ СИ РЕГИСТРИРАХА ЖИТЕЛСТВО В СЕЛОТО. КМЕТА ПО ИЗБОРИ ГИ ЧЕРПИ И Т. Н. САГА СЪМ В ОТПУСК И РЕШИХМЕ ДА ОТИДЕМ НА ТИХО И СПОКОЙНО, НО ТЕ КРАДАТ ДЪРВА( РОДОПИТЕ СА БЛИЗО) И ЦЯЛ ДЕН ДНЕС РЯЗАХА С ЕЛЕКРТ= ТРИОНИ И НИЕ СИ ВЗЕХМЕ БАГАЖА И БЪРЗО, БЪРЗО СЕ ВЪРНАХМЕ В ПЛОВДИВ. ТА ВЪПРОСА МИ Е- КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЗА ПОМОЩ? АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ,,МОЛЯ ДА МИ ПОДСКАЖЕ.
цитирай
87. анонимен - За циганите и циганската ти постъпка
19.08.2010 23:39
Първо ми се иска да спомена майка ти,после жена ти а ако имаш дъщеря и нея,но не ми го позволява възпитанието,тааа,защо реши,че точно в Силистра ще бъде циганската държава?
цитирай
88. flyco - =
19.08.2010 23:59
Нали се сещаш какво си написал...
цитирай
89. meto76 - Северозападнала България също е ...
20.08.2010 00:39
Северозападнала България също е подходящ регион за новата държава.Лом ще да е столица.
цитирай
90. анонимен - abe govoria na teb anonimen: П...
20.08.2010 01:03
abe govoria na teb anonimen:
Първо ми се иска да спомена майка ти,после жена ти а ако имаш дъщеря и нея,но не ми го позволява възпитанието,тааа,защо реши,че точно в Силистра ще бъде циганската държава?
parvo ti gi spomena vtoro ti zashto reshi 4e triabva da e v vidin be umnik ako ne se beshe iziavil za vid i az nemashe se iziava a silistrae dosta dobro miasto no lom mi xaresva pove4e ;) i mi xaresa izkazvaneto na 87. evrazol - Ха-а-а-х
19.08 22:50 svaliam mu shapka :D
цитирай
91. анонимен - Ето ви решение: 1. Никакви дет...
20.08.2010 01:42
Ето ви решение:
1. Никакви детски! - Нормалните хора не създават деца за да се ползват от помощи.
2. Пари за майчинство само от частен осигурител или застраховател при ДОБРОВОЛНО направени вноски.
3. Никакви социални помощи. И тези които ги получават, и тези които ги раздават(разпределят) са паразити.
4. Помощи за безработица - само за тези, които ДОБРОВОЛНО и засвоя сметка са си направили съответната застраховка.
5. Абсолютно право за самозащита и защита на личната собственост.
6. Промяна на съотношението полицаи - чиновници в МВР в полза на първите и повишаване на правата им в случай на безредици и при противодействие на криминални престъпления.
7. Стига със задължителното образование! Това прави нарушители родители избрали алтернативно образование, като домашното такова. Освен това никой не може да ме убеди, че като назначаваме бюрократи и разработваме "добри" практики за контрол ни излиза по - евтино.
8.Ако тези мерки не помогнат и трябва да отделим територия, което все пак е нарушиние на конституцията, предлагам това да е София. С радост ще се изнеса от тук и без конпенсации, ако в замърсената ни столица(тогава вече ще е бивша) останат бюрократите, политическата класа и ромите без право да напускат територията на новосформираната държава Паразитания.
А кой и как ще се интегрира си е негова собствена работа. Не е редно да се правят такива разходи за сметка на данъкоплатците. Длъжни сме, като цивилизовани хора, да проявяваме търпимост към различните, но това не означава да "изкачаме" от джобовете.
цитирай
92. net - :)
20.08.2010 03:39
Всичко хубаво, ама не толкоз.
Имам една забележка. Към политици, журналисти и всички пишещи и мъчещи се да пишат.
Стига с цинизма – цигани и роми са две различни групи. Непрекъснато се бъркат едните с другите.
Цигани-Достойни наследници, които не се срамуват от името
1. Работят , 2. Стараят се да получат образование, не само средно при това. 3. Дори да живеят бедно, принудени от обстоятелствата и сред нашето презрение, те се държат по-достойно от някой българи.
Роми – Рожба на криворазбранa демокрация.
1.Нямат и понятие какво означава думата работа- имат ваксинация по рождение. 2. Посещават училище, само докато имат изгода.3. Наричат се роми, защото, това им дава статут на недосегаеми. Ползват права, но нямат задължения. Винаги правата им се нарушават.
Та стига с тези цигани и роми. Не обиждайте едните и не ласкайте другите.
цитирай
93. eien - Ха-хаааа-хааааааааааааааааааааа!!!!!
20.08.2010 04:58
Мамкаму, с една "крачка" напред съм: Вашата идея е да речем реализирна, държавата е създадена, гледам около Силистра ще да е. И.... Първата Рома държава е призната от съседи, европейските институции, Щатите, Русия, Китай..,.който се сетите от великите, по-малко великите и т.н. Циганите следва да си открият посолства /интерсно с какви средства/ и изпращат ПЪРВИТЕ ЦИГАНИ ПОСЛАНИЦИ, които си връчват акредитивните писма на: японския император, американския президент, наследника на Саркози, английската кралица...В тези техни посолства може би българите ще бъдат назначавани като чистачки, преводачи, финансисти /все задължения, без които циганските им посослства няма как да функционират. Кой ще плаща заплатите?
Имам още 101 серизони и още по-сериозни въпроси, въпроси-отговори и аргументи нементета...
Поздрави, ейен /за момента на място, където няма нито един циганин/
цитирай
94. анонимен - има цигански проблем, защото има ...
20.08.2010 05:54
има цигански проблем,защото има български проблем--не се прилагат и спазват законите -както от страна на държавата така и от нас гражданите.прост пример--някои си хвърля боклука от прозореца,друг го вижда и какво прави?в нормална държава-звъни на полицията.тя идва след малко ,задължава го да си почисти и го санкционира с акт/според съответното законодателство-глоба,обществ.полезен труд и т.н./.у нас--1.никъде не звъни а гопсува на ум.2.никъде не звъни а го псува на глас.съответно също е напсуван,и двама отиват да си пият ракията.3.звъни на полицията,която го псува,защо я занимават с глупости и всички отиват да си пият ракията.
цитирай
95. анонимен - Олимпийски шампион по предателство
20.08.2010 07:44
Земята за която Ботев, Левски...дедите ни са проляли кръвта си. Ти...нямам думи за теб, искаш да подаряваш на циганите. Е, ти си многократно по-зле и от циганин. Няма такъв човек на света. Ти си някаква гениална виртуална измислица на хилядолетния враг на българския народ. Ти от кой етнос си бе баце. По-лошо от теб е, обаче, че сто коментара, приемат моралната ти лудост за нормална. А, не щеш ли да подарим цяла България за държава на циганите по света. Вие не сте хора, ако сте българи
цитирай
96. анонимен - Морални мутанти
20.08.2010 07:50
Всички, които приемат, дори и за обсъждане тази идея, са плод на чалга генно инжинерство. На автора му личи и на мазната мутра.
цитирай
97. анонимен - Нямам думи
20.08.2010 07:56
Такъв като тебе би дал майка си и сестра си на циганите, за да си оттърве кожата.
цитирай
98. vmir - Подобен тип сделки биха могли да постигнат целта си с хора, за които не важи приказката:
20.08.2010 08:05
"Лъже като дърт циганин". В нашия случай резултата ще бъде обратен, и като изпапат паричките, ще се върнат още по-зли и убедени, че подобно "откупуване" е тяхно неотменно право да съществуват по този начин. Справка - палестинците, които не споделят целта на Хамас да унищожи Израел, но без колебание гласуват за тях, защото правели "хубави неща".
цитирай
99. анонимен - нищо не е случайно
20.08.2010 09:04
А кой ще гласува на следващите избори в БГ -Те се толерират от политиците ни с тази цел и ако се отделят от държавата ни на следващите избори ще има нулев процент активност.
цитирай
100. vmir - 101. анонимен,
20.08.2010 09:12
анонимен написа:
А кой ще гласува на следващите избори в БГ -Те се толерират от политиците ни с тази цел и ако се отделят от държавата ни на следващите избори ще има нулев процент активност.


Циганите и отношението им е най-доброто свидетелство за резултата от нехайството, користта, беззаконието и непоносимостта ни към държавата и властта.
цитирай
101. emil60 - Сериозно е мислено по този проблем!
20.08.2010 09:27
За сетен път се убеждавам, че сте много амбициозен и сериозен човек. Бих добавил към проекта и идеята ми, че за да се реши проблемът с циганите е задължително да се използват цигани - умни, амбициозни, образовани от нас, но със здрава психика. Цигани, които са приели християнските или мюсюлманските ценности - семейство, съпруга, родители, деца, образование, ред и дисциплина. Рамо до рабо съм работил с цигани родители, младежи и девойки, и зная, че никак не са малко в страната. Те са и бъдещата основа за преобразуването на общността им в цивилизовани хора...
цитирай
102. eltimir - Същността на проблема
20.08.2010 09:44
Същинският въпрос е кой, как и защо създаде този проблем. Аз твърдя, че той бе създаден изкуствено. Съгласно един стар план за обезбългаряване на земите ни. Тук:
http://eltimir.ucoz.ru/news/bezhanci_nashi_i_chuzhdi/2010-08-20-1251
съм очертал някои контури. Вижте, а после може да поговорим пак. С едно обаче съм съгласен. Не започнем ли незабавни действия, ще загубим България. Този път завинаги. Значи няма какво да губим и не бива да се страхуваме от нищо. Правителства, политици - всякаква сган - те са временни. България трябва да бъде вечна.
Е, ще почваме ли? Не казвам да грабваме пушките, има други методи. По-безопасни и което е по-важни - наистина ефективни методи.
цитирай
103. анонимен - П Е Т И Ц И Я
20.08.2010 10:10
Нали подписвахме ПЕТИЦИЯ СРЕЩУ ЦИГАНСКИЯ ТОРМОЗ !!! Какво стана с нея? Не я ли представиха в парламента? Нека да я публикуваме на цяла страница във вестниците с най-голям тираж. Всеки съгласен с нея като даде по левче, ще се купи страницата.
цитирай
104. анонимен - Направо гениално!
20.08.2010 10:31
Но да доразвием идеята - да отстъпи цяла България на циганите по света, а ние да отидем в Индия или където искаме на майната си. Просто нямам думи! Някакъв морален идиотизъм непознат досега за света.
цитирай
105. анонимен - НЕ,ЕЛТО....ИЗОБЩО НЕ МИСЛЯ ДА ПОЧВАМ!
20.08.2010 10:40
ВЕЧНИЯ ,НЕ Е БЪЛГАРИЯ!!
ВЕЧНИЯ СЪМ АЗ, МОИТЕ ДЕЦА,ДЕЦАТА НА МОИТЕ ДЕЦА И .....ТЕХНИТЕ ДЕЦА!
НИЕ ПРАВИМ БЪЛГАРИЯ!
МИСЛЯ ДА СИ НАМЕРЯ ,ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА МЕН И МОИТЕ ДЕЦА!
ПРОСТО СЪМ ДЛЪЖЕН!
ЗНАЕШ ЛИ КАК Е СЪЗДАДЕНА АМЕРИКА?????
ПРЕСЕЛНИЦИТЕ СА ОСНОВНО ОТ АНГЛИЯ,КОГАТО СА ЗАПОЧНАЛИ ДА ВЗИМАТ ЗЕМИТЕ ИМ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ОВЦЕ!
"ОВЦЕТЕ СА ИЗЯЖДАЛИ ХОРАТА"----ТОВА Е БИЛО ИСТИНА, ПИШЕ ГО В ИСТОРИЯТА!
ЩЕ СИ НАМЕРЯ И АЗ ,МОЯТА АМЕРИКА, ЗА ДА НЕ БЪДА ИЗЯДЕН ОТ ЦИГАНИТЕ!
ПРОСТО НЕ ИСКАМ ДА ИМАМ ТАЗИ СЪДБА!
МАЙНАТА И НА ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТЯ СИ ОТИДЕ ОЩЕ НА 9.09.44г., ТОВА Е САМО РЕЗУЛТАТА ОТ ТЕЗИ СЪБИТИЯ!...ПОСЛЕДСТВИЕ, ПИЧ!!!!!
БЪЛГАРИЯ МИ Е МИЛА....АМА АЗ СЪМ СИ ПО-МИЛ..!
цитирай
106. анонимен - Петиция!
20.08.2010 10:50
ДА ПОДАРИМ БЪЛГАРИЯ НА ЦИГАНИТЕ!
цитирай
107. анонимен - абе каква циганска държава бе луди ...
20.08.2010 10:53
абе каква циганска държава бе луди ли сте царе и хайдути са умирали за Българската териториална цялост а аз ще я дам на джангалите да ама не доколкото всички знаят те идват от Индия да си вървят там
цитирай
108. анонимен - Кое е морален идиотизъм ,бе...ан.106
20.08.2010 11:06
Да стоя в България да плащам и издържам ,въшкарите които грабят ,убиват и изнасилват наред без разлика във възраста и пола, ли?
Да стоя и да гледам как разграбват дома и имушеството ми и аз да съм вързан от закона и от тези които ме управляват,да не мога да се съпротивлявам, защото ако гръмна някого,при самозащита трябва да го лежа, нали така????!
КОЕ Е ПО-ВСШЕТО ОТ МЕН И МОИТЕ ДЕЦА .......ДЪРЖАВАТА ЛИ!!!!??????
ТАЗИ ЛИ ДЪРЖАВА ,НА КОЯТО СИ ДАВАМ ПАРИТЕ ЗА ДА ВЪРШИ И ПРОПОВЯДВА
УБИЙСТВА, БЕЗЗАКОНИЕ И ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖИ!!??????
КАКВО МИ Е ДАЛА ТЯ ДО СЕГА-------НИЩО !!!!!САМО МИ Е ВЗИМАЛА!!!!
ЕБАЛ СЪМ Я В ДЪРЖАВАТА!!!!
ДА Й СЕ РАДВАТ КОМУНИСТИТЕ И ЦИГАНИТЕ-УТРЕШНИТЕ И СТРОИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ!
ДА Й СЕ РАДВАТ ПЕДАЛИТЕ И ТРАВЕСТИТИТЕ ОТ МЕДИЙТЕ, И ШОУ ПРОГРАМИТЕ, ЗАЩОТО ГИ ХРАНИ!
РАДВАЙ Й СЕ И ТИ.....МОЖЕ И ДА ТИ ПОДХВЪРЛЯТ ПО НЕЩИЧКО!
АЗ НЕ СЪМ ПОМИЯР!!!!!!
ИМАМ СИ СТИЛ И НОРМИ НА ЖИВОТ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ САМОУНИЖАВАМ!
АЗ ОБИЧАМ И УВАЖАВАМ ,СЕБЕ СИ....ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ДРУГИ!
цитирай
109. анонимен - Задачата има и друго решение, също утопично
20.08.2010 11:45
Появява се политическа воля (незнайно от къде...поне за мен) и циганите се приравняват с всички Българи. Законите започват да се прилагат с пълна сила и строгост. Груповата отговорност не носи размиване на вина, а става утежняващо обстоятелство, както е по закон (организирана престъпна група). Използва се цялото наказание при безредици срещу държавата и държавността предизвикани по измислени етнически принципи. държавата става единствената отговорна и овластена да защитава права на малцинства след стратегия по приемане и шпризнаване на малцинствените групи.
цитирай
110. анонимен - отговор
20.08.2010 11:52
анонимен написа:
АЗ СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ВАС ЗА СЪВЕТ. ЖИВЕЯ В ПЛОВДИВ( НЕ В СТОЛИПИНОВО).
ПРЕДИ ГОДИНИ СИ КУПИХМЕ КЪЩА БЛИЗО ДО ГРАДА В ЕДНО СЕЛО, ДА ХОДИМ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ И ТИШИНА ПРЕЗ УИКЕНДА. ДА АМА НЕ ЩЕШ ЛИ НА 100 МЕТРА СЕ ЗАСЕЛИХА СЪВСЕМ НЕЗАКОННО ЦИГАНИ, СТУПАХА СИ КОЛИБИ И ДАЖЕ СИ РЕГИСТРИРАХА ЖИТЕЛСТВО В СЕЛОТО. КМЕТА ПО ИЗБОРИ ГИ ЧЕРПИ И Т. Н. САГА СЪМ В ОТПУСК И РЕШИХМЕ ДА ОТИДЕМ НА ТИХО И СПОКОЙНО, НО ТЕ КРАДАТ ДЪРВА( РОДОПИТЕ СА БЛИЗО) И ЦЯЛ ДЕН ДНЕС РЯЗАХА С ЕЛЕКРТ= ТРИОНИ И НИЕ СИ ВЗЕХМЕ БАГАЖА И БЪРЗО, БЪРЗО СЕ ВЪРНАХМЕ В ПЛОВДИВ. ТА ВЪПРОСА МИ Е- КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА ЗА ПОМОЩ? АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ,,МОЛЯ ДА МИ ПОДСКАЖЕ.


КАК към кого... към арменския попо или дядо коледа. друг така или иначе най-много да те обяви за расист. нацист и други ист-и. а не дай боже да те обади на цигнаска организация, че си проявил нетърпимост към цигнаския шум. свят ти се извива.
цитирай
111. vmir - Защо по света е нормално да те ограничават и да се разпореждат с теб,
20.08.2010 12:04
ако нямаш осигурена работа или средства да се издържаш, защо ти отнемат родителски права, ако не можеш да осигуриш минималната издръжка за децата си, а у нас такива ограничения и разпореждания са табу? Понеже някои си харесаха ролята на антифашисти, трябва ли заради тях да затрием държавата си?
цитирай
112. анонимен - Как пък точно Силистра избра?
20.08.2010 12:15
Не ми е ясно как обаче избра територията на т.нар. Циганска държава ...мислиш ли, че в този район на България има най-много цигани - явно тогава не ти е актуална информацията - вярно е, че си ги отглеждаме сполучливо ... но в сравнение с Факултето, Столипиниво и Ямбол - визирам филма "Хотел "Рай" ..ние сме цвете за мирисане ...пък и прояви съжаление, към българите :) а инак няма справяне с "циганския проблем" ...не може да има интеграция ако те самите не я искат - това е двустранен процес ...така че, нямаме кой знае какъв избор
цитирай
113. анонимен - Да дадем и на турците малко, и те са хора, и те ще искат!
20.08.2010 12:24
Наистина, щом такива мозъци, като автора, е започнала да ражда България, можем вече да я харизваме на цигани и турци.
цитирай
114. анонимен - цигани
20.08.2010 12:25
Според мен държавата е виновна.Научи ги да се редят за помощи без да работят.Че за какво им плащаме-да мързелуват.Ако се спрат помощите и се плащат детски само за две деца смятам, че сами ще се изселят.В някои страни като се регистрираш в бюрото по труда ти плащат само ако си работил някъде или ако си бил трайно безработен-ако изкараш курс за преквалификация.И другото-като ти предложат работа и откажеш-къш!В нашето село има една с 13 деца-държавата й плаща отоплението, а я й сметнете детските и помощите-ще се изненадате от сумата.
цитирай
115. анонимен - Нещо малко по-конкретно
20.08.2010 12:26
Исторически погледнато, има няколко подобни опита – за създаване на циганска държава, които по една или друга причина са се оказали неуспешни.
Първият изглежда твърде вицоподобно, но пък съотнесен към определени факти от действителността предразполага към относително високо ниво на достоверност...
И така:
След създаването на държавата Израел в края на 40-те години на ХХ век върху територии, принадлежали на необятната Британска империя, щедро отстъпени на народа, понесъл жестокия нацистки геноцид, се събрали и циганските лидери и решили да поискат и те земя за създаване на своя си, ромска държава – все пак, макар и арийски братовчеди на германците и те били пострадали от хитлеристката политика. Явно имало грамотни люде измежду тях, защото се твърди, че за целта внесли съответното мотивирано предложение в Британския парламент. Дълго дебатирали английските парламентаристи (и от двете камери). Накрая било взето решение да бъдат удовлетворени справедливите цигански искания. Така била създадена съответната комисия от мъдри британски парламентаристи, която била оторизирана да проведе работна среща с ромските лидери на циганския народ за доуточнение на някои подробности – къде да бъде разположена държавата, каква площ да има, какви ресурси, с какви държави да граничи (защото било проучено, че циганите никога не били водили воини и при агресивни съседи тяхната държава просто не би оцеляла), какви средства ще бъдат необходими за нейното създаване и откъде да бъдат намерени, бил направен и проектобюджет и пр. научноиздържани в духа на държавническата мисъл неща...
С дълбока благодарност ромските лидери на циганския народ изслушали мъдрите държавнотворчески предложения на британските парламентаристи. Започнали разговорите по същество. Един мъдър ромски лидер уточнил: „Ние искаме държавата да бъде голяма – за да се шири на воля свободната циганска душа...” Някаква ромска лидерка пък била казала: „Ние искаме да няма зима – да бъде вечно топло, за да не студуват нашите деца.” А един престарял ромски лидер заявил: „Ние искаме държавата ни да бъде богата, за да живеем добре!”
След като провели съответните консултации със съответните британски научни среди, представителите на създадената британска парламентарна комисия отново се срещнали с ромските лидери на циганския народ. Председателят на комисията заявил: „Ние ви предлагаме Южна Африка.” „Голяма ли е? – попитал някакъв ромски лидер.” „Огромна! – бил отговорът.” „А топло ли е там? – попитала ромската лидерка.” „Там е вечна пролет! – бил отговорът.” „А богата ли е? – поинтересувал се престарелият ромски лидер, на когото му било омръзнало да живее в бедност и нищета.” „Това е страната на диамантите! Най-богатата в света! – отговорили щедрите британци.”
Възрадвали се ромските лидери на циганския народ! Неописуемо щастие изпълнило бедните им изстрадали души! Усмивки грейнали по измъчените им лица! Най-накрая и те щели да имат своя си, циганска държава – голяма, топла, богата... „Добре де, - сетил се да попита тогава някакъв умен, млад ромски лидер. – А как се добиват диамантите?” „Изкопават се от земята. – отговорил достолепен британски парламентарист, ветеран от англо-бурските войни.”
И в този миг усмивките изчезнали от лицата на ромските лидери на циганския народ, а щастието ги напуснало... „Щом трябва да се копае земята, ни искаме държава! – вкупом казали те.”

*****
Другият опит е някъде от времето на Великия бащица на народите, Създателя на нации и държави, Й. В. Джугашвили, познат като Сталин. В духа на комунистическия марксистко-ленински принцип: „На всеки народ – територия.”, след като била създадена Еврейската автономна област със столица гр. Биробиджан нейде из необятните руски предели, и циганите си получили свой автономен окръг. Но макар, че както подобавало, (а и било отчетено по официални статистически данни), в най-голямата държава в света – великият Съветски съюз да би трябвало да живият и най-много роми – цигани, този циганки автономен окръг нямал постоянно население!!!

*********

А може би най-интересен е следващият опит... По време на Възродителния процес, след като видели, че турците масово си отиват в своята държава, и циганите решили да заминат за своето праотечество – Майка Индия... И понеже има едно старо циганско поверие, в което антрополозите виждат предхристиянските будистки корени на вярванията на циганите, че в тяхната родина ще ги отведе някакво бяло момче със светещи в тъмните нощи огнени очи, ромските лидери се втурнали да го търсят. И го намерили. И тръгнали те водени от него към Индия. И дълго вървели, но се върнали отново в България.
(Казват, че в отчета на някакъв циганин – доносник на съответното управление на могъщата Държавна сигурност пишело следното: „Тръгнахме към Индия. На турската граница мен ме обидиха, но само веднъж. Братовчедът, който е по-млад и хубав като Ален Делон, го обидиха и на границата с Ирак. Момчето, което ни водеше обаче го обиждаха на всяка граница чак до Индия. Затова се и върнахме. Тук никой не ни обижда...)
цитирай
116. анонимен - на българските управници така им е добре
20.08.2010 13:10
На мен идеята ми харесва, няма нужда да им даваме Добруджа, има достатъчно пустеещи села, цели окръзи. Но воля от страна на институциите в държавата-НЯМА.
Напротив, явно така им изнася на нашите управници, щом се отпускат помощи, плащат се детски, и всякакви други привилегии за ромите- но те са важен електорат, няма как.
Но се питам знаят ли нашите управляващи че плащаме ние българите-работещите за всичко това- с осигуровките и данъците си,плащаме си и тока и водата, че и техния, и докога ще търпим това положение - ние работим и пълним хазната, а манговците получават наготово?!
може би наистина вече сме малцинство, щом като електорат не сме важни?
цитирай
117. анонимен - Рио ли?Не ви го пожелавам и в най-мекия вариант.
20.08.2010 13:35
Рио...град на самбата и карнавалите?Нищо подобно.Това може само по телевизионните туристически канали и модни програми да се види.Скоро бях в Рио не като турист, а по работа и видях отблизо как загива този прекрасен град от проблем, мнго подобен на циганския у нас.Сега Рио е град на мизерията, град на стаха, град, където отвличането на хиляди хора дневно се е превърнало в професия, град , където в т.н фавали (картонени къщи, накацали по хълмовете на града), живеят над 5 милиона безработнти, а нощем се спускат към плажовете и повярвайте ми-не заради футбола, самбата и волейбола.Лепват се като гербови марки за туристите и ако си сам и добре облечен-Господ да ти е на помощ.Да..има полиция но ще дойде просто формално да регистрира поредното престъпление, което затъва в бюрократичните им папки.
Как се е стигнало до там ли?Това ме връща към нашия проблем с циганите (разликата при тях е че не са от една етническа общност), общото е желанието за паразитиране на гърба на по-богатите и наивните да работят.През 60-те години Рио е в разцвета си.Прииждат хора от цяла Бразилия и Латинска Америка да си опитат късмета...,само че малцина успяват без образование да се докоснат до облагите на големия град.За повечето остава перспективата на картонените жилища.И тук държавата допуска грешка, подобна на тази с циганите.Безработните са осигурени с достатъчни помощи, достъп до здравеопазване, безплатен транспорт и куп други социални помощи.Оказва се че да "работиш"безработен е доста доходоносно, особено като се има предвид ,че ти остава бол свобоно време да си формираш банда, бардак с проститутки, система за изнудване и други "престижни "професии.
Защо давам този пример?Защото не е нужно да си циганин за да те избие на цигания в държава с цигански закони.Не е луд циганина дето изял зелника, а този който му го е дал на тепсия и е превърнал Васильовден в ежедневие.
Трябва ли да се вайкаме?
Да , тябва да викаме с с цяло гърло , защото ножа е опрял до кокала!
цитирай
118. анонимен - Мисля, че в София има достатъчбо ...
20.08.2010 13:52
Мисля, че в София има достатъчбо място за всички цигани. През последните 20 години столицата се утвърди като притегателен център за всякаква сган.
цитирай
119. анонимен - tziganska durjava da, no ne na bu...
20.08.2010 14:07
tziganska durjava da, no ne na bulgarska teritoria

e tam ot evropeiskia suiuz deto revat za tiah blizo bo Bruksel nekude shte e perfektno
цитирай
120. анонимен - ЛИМОНАДА ОТ ЛИМОНИ - от Изнолзвача
20.08.2010 14:07
"Когато животът ви поднесе лимон, направете си от него лимонада" или как да се възползваме от "циганския проблем" ???
Предлагам: - първо, да се възползваме от биенето по гърдите от страна на МВР, че работят яко, и да им подскажем, че е време да спретнат една акция от типа "цигле-пандиз", ама в национален мащаб . - второ, така ще се даде шанс на клетата ни съдебна система да се възползва, да поизмие очите си пред евронаблюдателите, като опандизи по бързата процедура няколко хиляди кокошкари и тормозчии. - трето, предвид липсата на места в затворите, дъжавата ни може да се възползва, като поръча на строителните фирми спешно построяване на няколко нови затвора /поне по един голям във всеки бивш окръг/ и да получат работа строителите, а после охранители, социални работници, психолози и т.н.
Затворите е за предпочитане да се ползват без акт 16, за да бъдат условията в тях по-близки до естествените на циганите, но присъдите да се изработват вместо "излежават "- има достатъчно непривлекатени работни места и вредни производства.
Силно вярвам и много се надявам в следствие така решен проблемът с циганите, в следващите години България да бъде непрестанно критикувана от еврокомисарите единствено за лошите условия в родните затвори, а държавниците да нехаят.
цитирай
121. анонимен - ТОВА Е ИСТИНАТА :
20.08.2010 14:09
НЕ Е ЛУД ЦИГАНИНА ,ГДЕТО ИЗЯЖДА ЗЕЛНИКА , А ТОЗИ КОЙТО МУ ГО ДАВА И ПРЕВРЪЩА ВАСИЛЬОВДЕН В ЕЖЕДНЕВИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА, Е ИСТИНАТА!!!!
ТОВА СА, ХОРАТА ЗА УБИВАНЕ !!!!!

КАКВО ПРАВИМЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ???!
КАЗА ЛИ НЯКОЙ?????????????????????????????????????????????????????????????
цитирай
122. анонимен - или циганин в този блог, та да чуем ...
20.08.2010 16:58
tili написа:
или циганин в този блог, та да чуем мнението и на другата страна?

абе за имане има и ми е по интересно да ви чета отколкото да споря. Може да съм циганин ама цигaнския манталитет който се показва тука от господа пишещите много го мразя :-))) . Сега да ви светна защо циганите са опасност - защото се ебат и правят деца - следователно ебете се умни и образовани българи , правете деца и така съотношението ще е в полза на българите - елементарно е . Но никoй не иска да си разваля спокойствието и мизерното си живуркане. В Англия е нормално англичаните , образованите при това , да имат по 3-4 деца - нима те са по прости или и те са мангали. Ха останете си със здраве и продължавайте да си чешете езиците или по добре отидете да правите деца - така ще сте по полезни.
цитирай
123. анонимен - Уникална гадина
20.08.2010 18:23
Авторът на текстчето е готов да шитне и майка си на циганите, за да си пие рахат биричката. Такава гадна муцуна още не бях срещал. Циганите са цвете в сравнение с теб. Няма такъв нещастник. И в същото време мноого доволен от себе си.
цитирай
124. анонимен - който не работи - обществено полезен труд!
20.08.2010 22:58
Не съм съгласен и педя земя да дам за мангала , дето ще я направи на бунище! Ако се трудят и изкарват прехраната си по честен начин , нека сключват заеми , нека купуват имоти , нека живеят цивилизовано. Който не иска да работи и да живее нормално , трябва да полага обществено полезн труд докато не започне работа на заплата. А който престъпва закона - в затвора и пак обществено полезен труд!
цитирай
125. анонимен - А сега де
21.08.2010 09:47
Един лек цитат от wikipedia :
"When the Romani people arrived in Europe, curiosity was soon followed by hostility and xenophobia. Romanies were enslaved for five centuries in Wallachia and Moldavia until abolition in 1856. Elsewhere in Europe, they were subject to ethnic cleansing, abduction of their children, and forced labor. In England, there were hangings and expulsions of the Romani; in France, branding and the shaving of heads; in Moravia and Bohemia severing of ears of women. As a result, large groups of the Romani travelled back East, towards Poland, which was more tolerant, and Russia, where the Romani were also treated less heavy-handedly, as long as they paid the annual taxes."

С две думи нищо ново под слънцето
По-интересното е че в статията, която е на български този пасаж липсва.......
цитирай
126. анонимен - Я махай тая карта, че. . . Пинко!!!
21.08.2010 19:36
Я махай тая карта, че... Пинко!!!
цитирай
127. анонимен - запетайка след "ако"
22.08.2010 21:31
[quote=анонимен]Ти българин със средно (поне?!?!) облазование ли си или неук циганин? МайчИнство,деТСки, запетайка след "ако" и тиренце след "по", защото е за степен! Оспех в Увладяването на бАлгарския ИзиГ![/quote

ПРЕД "ако"
цитирай
128. анонимен - До Автора...
23.08.2010 02:17
До Автора:
Питай тук за идеи...
http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=ziganiromi&page=0&view=collapsed&sb=5
цитирай
129. анонимен - Problema vi moje da se re6i mnogo lesno
23.08.2010 04:02
Subirate si gnilite trunki i ialovite 6undi i begom mar6 pravo v Hamerika. Tam 6te vi se radvat meksikancite i drugite ekzotiki, s koito moje da si poigraete na precakvane. Na Balkanite 6te e mnogo po-licepriatno bez izmet, kato vas, na nikoi niama da lipsvate, puk nai-malko na makedoncite. Vie sami si prevurnahte durjavata v ko4ina, a sega se opravdavate s ciganite. Po cial den serete i revete v neta i ne se vijdate kakvo dolno kradlivo pleme ste. Sred vas koito i da jivee 6te se prevurne v prestupnik, za6toto na vas tova vi e v kruvta i v mantaliteta. Po-golemi kradci i izmamnici ot bulgarite NIAMA! Lujata i mo6eni4estoto sa zalojeni v dnk'to vi.
Ciganite sa se nau4ili na vsi4ki prostotii i idiot6tini ot vas, samo deto vse o6te ne sa se nau4ili da fal6ificirat pari.

Sorry za 6liokavicata, no niama da vi pravia kefa i da polzvam KuroLizatora, uppss kirilizatora, a i predpo4itam da ne pi6a na Kurovica, ouch.. kirilica. A gramatikata si ia zavrete v maimunskite dirnici- s neia i bez neia, bulgarskia ezik e totalno osran ot zlobata i maloumieto vi.

Aide sega izserete se, kakto samo vie si mojete.
LOL
цитирай
130. urukhai - Axxx1
23.08.2010 06:57
Единственото решение е да бъдат изолирани почти изцяло от българското общество!
В буквалния смисъл.
цитирай
131. анонимен - Te sa izolirani, v bukvalnia smisul
23.08.2010 12:08
Zatova sega si udriaite glavite lukovi i se 4udete kakva nova idiot6tina da izmislite.
Fakt e, 4e ciganite imat po-plodorodni polovi organi, a s tova kolkoto i da se napuvate niama kak da se preborite. Kazvat mu estestven podbor.
Sled polovin vek bulgarite 6te namaleiat do 1 milion, a ciganite 6te se umnojat s 3. Kef vi ili ne, tova e hoda na prirodata. Vreme vi e da si zatvorite zlobnite usti i da namerete na4in da zajiveete v mir s bude6tite naslednici na BG.
цитирай
132. urukhai - Axxx2
23.08.2010 14:08
Хммм естествен подбор а?
Какъв е тоя естествен подбор че се раждат повече глупаци отколкото умни хора?
цитирай
133. анонимен - Е, туй е мъжка приказка - http://kostadin.eu
23.08.2010 16:01
, а не твойте махмурлийски педеращини
цитирай
134. анонимен - do "urukhai"
23.08.2010 23:17
"Хммм естествен подбор а?
Какъв е тоя естествен подбор че се раждат повече глупаци отколкото умни хора?"

Ami to i ti si glupav, ama pak si jivee6, nali? Aide sega ne se nervi, a priemi fakta, 4e si ot poslednite pokolenia na vida si.
цитирай
135. анонимен - Да ги разселим по света!
24.08.2010 15:49
Единствения правилен ход е да се обяснява на достъпен език на циганите, че трябва по-бързо да се изселят оттук по европата, защото там дават пари и привилегии и може да си живееш цял живот на помощи. Така ще ги разселим равномерно и няма да се пречкат тук. Хубаво е да се използват за убеждаване думичките, които те много обичат - "дава ви се", "имате право на...", "ще получите..." и т.н. които са много убедителни за тях. Под път и над път да се пише колко добре си живеят я във Франция, я в Германия... където и да е, но не тук. Това е едниствения ни шанс. Иначе останат ли, жална ни майка. Ама те са толкова тъпи, че още не са се сетили да се придвижат на запад. Явно мизерията тук ги устройва напълно.
цитирай
136. daecon - Е па...
24.08.2010 19:18
точно Силистра ли откъсна от България? Този град дето е по-древен от държавата ни и за него са се били и умряли не един български войник. бах-маа-му
цитирай
137. анонимен - Напаст
27.08.2010 15:38
Циганин не значи човек от някакъв етнос. Циганина е състояние! Болест! Чума по-страшна и от СПИН-а. Индикация за пагубност! Печат за дефект! Аларма сред народите, че нещо им куца, че не се развиват правилно. Нагледен пример какво става, когато Господ си направи лоша шега. Ако циганите се въдят повече от нормалното в някой точки от земята, това означава, че там нещата са зле и е нужна намеса, нужна е помощ. Така, както помагаш на домашния си любимец, ако го нападнат кърлежи.
Погледни му стойката. Очите. Изражението на лицето. Гледай го как ходи, каква сянка хвърля, колко му е акъла, обноските. Цяла седмица да се кисне във „Веро”, пак ще мирише лошо. То всичко само ти се намества в главата.
Циганина е тъмен човек. Не черен. Тъмен! Вътре, в оная гнойна и вмирисана топка- вместо човешка душа! Ходи по тая земя за да е гаден, за да е противен, за да отвращава околните. Създаден е да убива, краде, насилва, лъже, да мързелува, да паразитира и използва. Събрал е в себе си най-черното и гадно, което може да се залепи на същество ходещо изправено. Няма морал, няма такт, не знае що е съвест, мрази да прави добро, не иска да се развива, няма положително виждане за околния свят. Всичко в него е първично и грубо материално. Същество с генно увредена същност.
Циганите са обявили война на реда и закона, на добротата и човечността. И когато масата им нараства някъде, това значи, че тези добродетели са обречени. Индикатор, че една общност се разпада. Циганина е наказание за слабите и лековерните. БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА.
цитирай
138. анонимен - "генно увредена същност"
27.08.2010 21:13
Българите са генно увредени много повече от циганите, прибави към този факт и безплодието на българите...Сам се сещай кой вид е по негоден! Оттам нататък всичките ти тъпотии по адрес на циганите са нелеп като автогол за българите.
цитирай
139. анонимен - "генно увредена същност"
27.08.2010 21:14
Българите са генно увредени много повече от циганите, прибави към този факт и безплодието на българите...Сам се сещай кой вид е по негоден! Оттам нататък всичките ти тъпотии по адрес на циганите са като нелеп автогол за българите.
цитирай
цитирай
140. анонимен - Голяма глупост
28.08.2010 15:16
Напълно съм съгласен с автора на статията - по добре сега половин България, отколкото утре - цялата. Имам 2 деца и искам да останат тук, затова не ми е до либерални и педалски песни за интеграция, права и т.н. Ако трябва 20 год ще плащаме 10% данък - имиграция или нещо такова, но трябва да ги изгоним докато е време.
цитирай
141. анонимен - Не е нужен друг начин за справяне с тях
02.09.2010 20:43
Малко над посочената територия за очередяването на циганска държава се намира държавата от която вероятно идват всички цигани и по конкретно има си област която се казва Мангалия.Защо да е в българия като има цяла съществуваща държава за тях.

Отзиви оза цигански набези и подобни както и други забавни и не до там забавни неща тук: http://blog.pcwork-bg.com
цитирай
142. анонимен - Те даже не знаят български! Ще се ...
22.09.2010 12:38
panazea написа:
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!


Господин "БЪЛГАРИН",ти знаеш ли колко българи крадът обиват живеят мизерно и още незнам какви криминално проявени има в българия ? Вие нямате друга работа ами се занимавате с циганите !?! Защото България е много добре финансово и изобщо... Докато не се превземете да наблегнете над сериозните проблеми на БЪЛГАРИЯ,няма да има оправия !!! Какво си мислите че само в България има роми !?! Жестоко се лъжете,но другите страни си имат уважение,каквито и да са ромите им !!! Но не и да ги нападат постоянно и подобни...!!! С уважение господин РОМ !! А не "циганин"
цитирай
143. анонимен - "С уважение господин РОМ-а !! А не "циганин"" - да се назовава на своя език както си иска на БЪЛГАРСКИ Е ЦИГАНИН !
10.11.2010 13:41
panazea написа:
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!

Единствено виновна е управията на държавността - плащаме на всички чиновници и редови полицай единствено за да създават и опазват обществения ред - не за да решаваме нещата по първобитен начин ! Циганите затова са силни, защото се събират и не зачитат законите и държавността в държавата, която ги хрантути и за което Ние плащаме ! Всичко получено наготово им е малко - ами тогава да го впрегнем да работят, ама неграмотни са - да са учили, в селското стопанство има нужда от работна ръка ! Е по-лесно е наготово да се чака и да се търси какво да се открадне. Но защо не вземем пример от Каварна, или пазарджишките села - там циганите работят - произвеждат, селскостопанска продукция, почти всички цехове в района Пазарджик/Пловдив за колбаси, за тестени изделия ползват цигани за работници - били ниско платени, но работят ! А за да са високо платени - да са учили ! Не-циганите да не би да са по-високо, но не са тръгнали да крадат. Масово кражби по селата, масово незаконна сеч по горите, всеки инцидент със крадене на проводници - все некой манго !
Бе "Банго" - аз БЪЛГАРИНЪТ с нищо не съм ти длъжен !
Ти циганино по никакъв начин не допринасяш за моята култура, за моето добруване или развитие, ти си един паразит на мой груб, на гърбовете на моите родители и предци и на обществото !
ТОВА Е ФАКТА !
КОЙ ЩЕ ОСПОРИ !?!
цитирай
144. анонимен - до 33. анонимен - PREDLOGENIE
10.11.2010 23:10
19.08 15:16 NAPALM- silno zapaliva technost goriashta pri 300 " C otlichen dezinfektant eftino, sigurno, okonchatelno cena na litar okolo 2,5 leva, 350 000 (cigani)x2,5=875 00 leva na celiat proekt. ako na vseki 10 balgarski gragdani 1 ubie ciganin vaprosat e reshen. Po otnoshenie na choveshkite prava az sam ZA i sam himanist, no nali razbirate tova sa pravata na horata, koe e dokazal che ciganite sa hora?
Ти, Ан33 , към кой животински вид принадлежиш? Успял ли си да додрапаш до приматите?
цитирай
145. анонимен - ЦИГАНИТЕ - ВИД МАЙМУНИ
24.11.2010 11:55
1.Ние и циганите сме от една раса, индо-европейската, следователно ако аз ги мразя съм всеки друг, но не и РАСИСТ. 2. За 2400 години паразитиране по Света, мангалите НАВСЯКЪДЕ са били прогонвани, обесвани, избивани, откарвани в каторги. Говоря за цяла Западна европа в периода 1500 - 1950 година. Дори в Турция не понасят вонящата сган! 3. Циганите стават само за едно - да се отглеждат лабораторно за производство на кръв и органи, т.е. за резервни части. 4. Циганите са човешки скрап, говорещи изпражнения, поради кръвосмесителните си традиции се вижда ясно загубата на човешки облик и разсъдък, довеждайки циганския индивид до нивото на животински инстинкти - да яде, да се размножи, да се брани, да напада, да спи. Нищо повече. 5. Циганите трябва да бъдат ОТПИСАНИ като човеци, да им се даде статут на вид животни, например ЦИГАНОРИЛИ, ЦИНГАНЗЕТА, ОРАНЦИНГАНИ и други маймуновидни прозвища поради очевидната им близост с въпросните видове.
цитирай
146. анонимен - анонимен
27.11.2010 17:47
Братя доктори,скопявайте кога можете и как можете тая напас,иначе ша ни изгризат и шушоните.
цитирай
147. анонимен - da ti eba maikata
10.01.2011 14:17
анонимен написа:
кастрация на всеки мангал срещу 5000лв.

za6to ne gi kastrira6 s ustata sreshtu 5 lv
цитирай
148. анонимен - da vi eba mamata balgarska
10.01.2011 14:24
elata da ni skopite be drisliovci
gledaite da ne si izkarte akala kato ni svalite pantalonite
6e vi 4ukame elate
BALGARIN + CIGANIN= BOLNICA za BALGARINA ot bolki v anusa i garloto
цитирай
149. анонимен - do evrozol
10.01.2011 14:31
ciganite ebat pove4e ot vas
be evrozool
ako ti go turq 6e vika6
da idem v tvoq grad
i jenite vi 6e nasilim
i dashterite vi
i maikite vi
CIGANIZACIQ CIGANIZACIQ
цитирай
150. анонимен - bg bokluci
02.02.2011 13:31
BALARI BOKLUCI CHIZOFTENICI
цитирай
151. анонимен - Коментарите под статията Ви док...
23.02.2011 00:05
Коментарите под статията Ви доказват на колко низко ниво е обществото и Вие като част от него разбира се. Велики идеи с велики поклонници сте си намерили. Тъй като замествате лагерите с нова държава, защо решихте, че вие сте тези, които ще изпращат някого. По какъв признак ще изберете хората, по тен? Българите като цяло са доста тъмни!
Винаги така се изненадвам от писанията по тази тема. Някой си българин си седи в панелката вечер и си мисли колко е неоправдан и така решава да пише за свои съграждани и да създава държави в сумрачния си хол. Протестирайте за низката си заплата, а не за социалните помощи на някой друг, протестирайте срещу държавата, не срещу някои хора в нея. Излезте от стаите си и изключете компютрите и блоговете си. Доста по-полезни ще сте. Ако имате проблеми, те не са свързани с цигани или българи, а със самите вас, дами и господа!
цитирай
152. анонимен - по примера на израел
06.03.2011 00:05
Ами аз много често съм мислил за това дали ако на циганите се даде определена територия както е в случая с еврейската държава.И както и да го премислям стигам до извода,че те просто ще опоскат всичко,което расте и което се движи като марокански скакалци.И после...Още повече,че те нямат елит,който да ги организира и води.Всъщност те са си чисто и просто паразити,а всички знаем как паразитите напускат гостоприемника когато умре и търсят нов.Иначе за сега единствената ни алтернатива е да се оградим с ел.огради,както в ЮАР.Другата реална възможност е,когато турците станат повече и поемат контрола(щото прирастът им малко по-висок на нашия) те да се справят с тях.Ама не ми се вярва,че и те ще съумеят
цитирай
153. анонимен - на изток мангалите са мижитурки
06.03.2011 00:44
анонимен написа:
elata da ni skopite be drisliovci
gledaite da ne si izkarte akala kato ni svalite pantalonite
6e vi 4ukame elate
BALGARIN + CIGANIN= BOLNICA za BALGARINA ot bolki v anusa i garloto

Преди няколко години пътувах през анадола(ако въобще знаеш какво е това).Спря ме турски полицейски патрул за рутинна проверка и се заговорихме,всъщност турския е матерния ми език(знаеш ли какво е матерен,миризлива гнидо?)В същото време спра един бус и шофьорът казва на полицаите,че малко по-надолу се обърнал автобус с румънска регистрация.На което един от полицаите казва"знаем получихме сигнал,екипите пътуват на там.Ама това е автобус с румънски цигани,майната им да мрат!"Схващаш ли ми мисълта надарени ебачо?Схаващаш ли каква неприязън(вероятно и това не знаеш какво е) изпитват към мнгалте не само в европа,но и турция и в близкия изток(щото съм чувал и иракчани как се изказват за мангалте).Само че на изток сте кротки щото там играе дебелата тояга,а мангала само от това разбира
цитирай
154. анонимен - !
06.03.2011 00:57
анонимен написа:
ciganite ebat pove4e ot vas
be evrozool
ako ti go turq 6e vika6
da idem v tvoq grad
i jenite vi 6e nasilim
i dashterite vi
i maikite vi
CIGANIZACIQ CIGANIZACIQ

Знаеш ли какво е праг на търпимостта?Погледни какво се случва напоследък с някои цигани в централна европа и ще се досетиш,защото вероятно това много сложна думичка за теб,маймуно!И някои хора ще се сетят как един словак преди месеци излезе на лов с автоматично оръжие по улиците на Братислава.Е,накрая сам се застреля за да избегне поне светското правосъдие,защото Божието такова на никой не се е разминало,но саможертвата си струваше,защото за броени минути успя да прати в отвъдното 12 цигански паразита,между които и малка циганска челяд.А явлението ще зачестява повярвай ми!
цитирай
155. анонимен - BALARI BOKLUCI CHIZOFTENICI [/...
06.03.2011 01:12
[quote=анонимен]BALARI BOKLUCI CHIZOFTENICI [/qu
Как намери твой грамотен събрат да ти прочете този "лозунг" и колко време ти отне да го препишеш?Три думи,две грешки,БРАВОС!Като за циганин си е напредък.Всеки път избеснявам от гняв и обида,когато срещна из европата някой миршещ на прокиш мангал,който казва,че е турчин.Или като ми каже"айде бе,нали си наш човек" Зарекъл съм се следващия такъв да го прострелям в капачките с моя 9 милиметров glog.Преди години в казармата за малко не убих мангал от бой,отърваха го няколко българи и днес може би съжаляват за това
цитирай
156. анонимен - Вариант на идеята за така наречения ...
06.03.2011 01:18
анонимен написа:
Вариант на идеята за така наречения "трансфер". Ако се съгласят следващата фаза ше е да имат претенции за "техни земи" в Б-я. След това - справка с циганите на Близкия изток, палестинците.

Еее,не можеш да сравняваш палестинците с циганската паплач.При палестинците политическата ситуация е много сложна и деликатна.Иначе казват,че преди са имали най-големия процент образовани хора от арабските наций.Не знам дали е вярно,ама с мангалите чак да ги сравняваш...
цитирай
157. анонимен - Коментарите под статията Ви док...
06.03.2011 01:39
анонимен написа:
Коментарите под статията Ви доказват на колко низко ниво е обществото и Вие като част от него разбира се. Велики идеи с велики поклонници сте си намерили. Тъй като замествате лагерите с нова държава, защо решихте, че вие сте тези, които ще изпращат някого. По какъв признак ще изберете хората, по тен? Българите като цяло са доста тъмни!
Винаги така се изненадвам от писанията по тази тема. Някой си българин си седи в панелката вечер и си мисли колко е неоправдан и така решава да пише за свои съграждани и да създава държави в сумрачния си хол. Протестирайте за низката си заплата, а не за социалните помощи на някой друг, протестирайте срещу държавата, не срещу някои хора в нея. Излезте от стаите си и изключете компютрите и блоговете си. Доста по-полезни ще сте. Ако имате проблеми, те не са свързани с цигани или българи, а със самите вас, дами и господа!

Да приятелю,до голяма степен съм съгласен с теб,не мислиш ли че тази омраза и злоба не е генерирана от по-тъмната кожа на циганите?Случайно да имаш възрастни родители на село?Или баба и дядо?Просто се поразрови из пресата от последния месец,виж колко възрастни хора са станали жертва на зверски цигански убийства в селата.Интересно ми е как би погледнал през очите на потърпевш.Аз дори не искам и да си го представям.Отвори си очите,огледай се и недей да демагогстваш.А това за циганската държава просто го приеми с чувство за хумор
цитирай
158. анонимен - Те даже не знаят български! Ще се ...
06.03.2011 01:43
анонимен написа:
panazea написа:
Те даже не знаят български!
Ще се съгласите да съберем циганите на Европа и да им дадем земя , та от там по-лесно да ни нападат?
А знаете ли ,че циганите не могат да живеят сами , щото няма от кого да крадат и да паразитират ! Някой трябва да работи и създава , за да има какво да се краде!
И не ме наричайте расистка, моля!
След като циганите нападнаха сина ми, удряха го с камъни , за да му откраднат колелото , а българската полиция се прави на утрепана , смятам че трябва да се направят отряди за защита на българите!


Господин "БЪЛГАРИН",ти знаеш ли колко българи крадът обиват живеят мизерно и още незнам какви криминално проявени има в българия ? Вие нямате друга работа ами се занимавате с циганите !?! Защото България е много добре финансово и изобщо... Докато не се превземете да наблегнете над сериозните проблеми на БЪЛГАРИЯ,няма да има оправия !!! Какво си мислите че само в България има роми !?! Жестоко се лъжете,но другите страни си имат уважение,каквито и да са ромите им !!! Но не и да ги нападат постоянно и подобни...!!! С уважение господин РОМ !! А не "циганин"

...Обиват???? А не беше ли Убиват? :))))
цитирай
159. анонимен - sXYvzTcNiUsJggrVxS
09.06.2011 04:31
Touchdown! That's a rellay cool way of putting it!
цитирай
160. анонимен - sXYvzTcNiUsJggrVxS
09.06.2011 04:31
Touchdown! That's a rellay cool way of putting it!
цитирай
161. анонимен - yTCqWbhPs
09.06.2011 09:52
Taknhs for sharing. What a pleasure to read!
цитирай
162. анонимен - WosGRgaHFfuqetE
09.06.2011 12:19
pIDtMo <a href="http://ehdjoodezyze.com/">ehdjoodezyze</a>
цитирай
163. анонимен - jgGfSjjkW
09.06.2011 16:23
ser6jR , [url=http://fjinmwvtgfgb.com/]fjinmwvtgfgb[/url], [link=http://rwilolgvqgxu.com/]rwilolgvqgxu[/link], http://ucxykjfyjnii.com/
цитирай
164. анонимен - OqCWqrpb
09.06.2011 23:51
Hey, youВ’re the goto eexprt. Thanks for hanging out here.
цитирай
165. анонимен - yfDqmmKIWVRib
10.06.2011 00:04
I thank you humbly for sharing your wisodm JJWY
цитирай
166. анонимен - QxpMvIpsZx
11.06.2011 10:23
g7a4YI <a href="http://penetotmndfw.com/">penetotmndfw</a>
цитирай
167. анонимен - SekkXcFJPFbXl
11.06.2011 10:25
Mzc4PT <a href="http://enkoxbuzhssc.com/">enkoxbuzhssc</a>
цитирай
168. анонимен - kvmslSEqjUCFEktkvU
11.06.2011 10:53
2YcFsl <a href="http://ymokeoeiwvth.com/">ymokeoeiwvth</a>
цитирай
169. анонимен - PoigxAvdlcRbbxFH
12.06.2011 14:28
cJNLUp , [url=http://rdvhijvfzkxq.com/]rdvhijvfzkxq[/url], [link=http://wravphvrslzs.com/]wravphvrslzs[/link], http://twqcagqhbvkw.com/
цитирай
170. анонимен - VBMdiejVRsqwY
12.06.2011 14:36
CaI5Ws , [url=http://brovbsgfojhr.com/]brovbsgfojhr[/url], [link=http://zpayhhmclldr.com/]zpayhhmclldr[/link], http://ikpyacfizxam.com/
цитирай
171. анонимен - EfNjirNQj
12.06.2011 15:27
B9XN46 , [url=http://gpsghmndgmzn.com/]gpsghmndgmzn[/url], [link=http://ciuaulealmtz.com/]ciuaulealmtz[/link], http://hprwfsajnodz.com/
цитирай
172. анонимен - FwAPxIlM
13.06.2011 13:01
nTiwCf <a href="http://emzftzvtniyq.com/">emzftzvtniyq</a>
цитирай
173. анонимен - VrzOECikig
13.06.2011 13:37
npgDgj <a href="http://lcznfssmadic.com/">lcznfssmadic</a>
цитирай
174. анонимен - eEQgbKGSnwjQYTo
13.06.2011 17:59
orhqcv , [url=http://bxsinaaifwlj.com/]bxsinaaifwlj[/url], [link=http://lvmuuvlhizii.com/]lvmuuvlhizii[/link], http://gqpjaumybsyv.com/
цитирай
175. анонимен - MmPFzgIue
13.06.2011 19:28
usxJdm <a href="http://pmbxszwvttff.com/">pmbxszwvttff</a>
цитирай
176. анонимен - EJopOTtu
14.06.2011 14:11
Cgg0Oz , [url=http://gchxobfgdrui.com/]gchxobfgdrui[/url], [link=http://yzzlprrvwbjo.com/]yzzlprrvwbjo[/link], http://jthmgxmanvwt.com/
цитирай
177. анонимен - WWJPXRfMql
15.06.2011 12:06
Bjj7Ly , [url=http://sysigajqdyfp.com/]sysigajqdyfp[/url], [link=http://ixrqckylgnke.com/]ixrqckylgnke[/link], http://btaqozorblyn.com/
цитирай
178. анонимен - циганите
08.09.2011 14:13
Аз предлагам да се направи геноцид, в услуга на човечеството!!! Циганите са паразит!!!
цитирай
179. анонимен - wallpapers asian xxx
24.09.2011 21:07
ItЎЇs so lucky for me to find your!
цитирай
180. анонимен - compound prescriptions pharmacy baltimore md
26.11.2011 12:04
pharmacy attorney http://exclusiverx.com/products/brand-amoxil.htm kareEagek 3413239 kilgore pharmacy
цитирай
181. анонимен - buy generic online
28.02.2012 01:11
Hello! <a href=http://qdtetodolon.webs.com#1533>cheap etodolac</a>.
цитирай
182. анонимен - темпераментен РОМ
14.05.2012 17:06
tili написа:
или циганин в този блог, та да чуем мнението и на другата страна?

ЗА СВЕДЕНИЯ НА ВСИЧКИ :НАРОД КОЙТО ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 2000ГОДИНИ И ДО ДНЕС НЕ СИ Е ЗАБРАВИЛ ЕЗИКА ТРАДИЦИИТЕ СМИРЕНОСТТА УВАЖЕНИЕТО ТОЛЕРАНТНОСТТА Е ДОСТАТЪЧЕН АРГУМЕНТ СЛЕД КАТО У БЪЛГАРИНА ТЕЗИ И МНОГО ДРУГИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ТАКИВА ЛИПСВАТ ТО ТОГАВА КАКВО ОСТАВА ОСВЕН ДА ВИ НАПОМНЯ ЖАЛКИ ДРАСКАЧИ ЧЕ СТЕ ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ РОБИ И СЕ ОПИТВАТЕ ВСЯЧЕСКИ (ПО ПРОСТАШКИ НАЧИН) да си избиете комплексите чрез насилие упражнени върху слабият безпомощният.ВЪПРЕКИ ТОВА РОМИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ТРАДИЦИОННО ДА ПРАВЯТ СЕКС И СЕ МНОЖАТ (А ВИЕ ВЕРОЯТНО НЕ МОЖЕТЕ) ЗАЩОТО МНОГО БЪЛГАРКИ ХАРЕСВАТ ТОВА И ГО НАМИРАТ ПРИ РОМИТЕ . УБЕДЕН СЪМ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРКИ ЩЕ ДАРЯВАТ РАДОСТ НА СЪПРУЗИТЕ СИ ДЕЦА ОТ БАЩИ РОМИ ИЛИ РОМСКИ БЪЛГАРЧЕТА КОИТО ВЕЧЕ НАВСЯКЪДЕ ИГРАЯТ ТЕМПЕРАМЕНТО КЮЧЕК ПО ТОВА ЩЕ РАЗПОЗНАВАТЕ ПРИСЪСТВИЕТО НА РОМСКАТА КРЪВ.
цитирай
183. анонимен - СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
16.09.2012 22:40
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3743601753765&set=a.1467770979418.2066087.1387886551&type=1&theater
-
ТАЗИ ВЕЧЕР ДРУГАРЯТ БАЙРАКТАРОВ ОТ ПРЕДАВАНЕТО СИ ПОКАЗА СКЕЧЪТ - ИЛЮЗИОНОСТЪТ И АЗ СЕ МАЛКО ВПЕЧАТЛИХ И УСПЯХ ДА ЗАСНЕМА ТОЗИ ЕПИЗОД ................

ПРИЯТНИ РАЗМИСЛИ, ЗАЩОТО ФИЛМ-ЧЕТО БЕШЕ ИНТЕРЕСНО, А ТЕМАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ...................

ДА НЕ ТИ ДАВА ГОСПОД ДА СТАВАШ ПЕН-ЦИОНЕР. ПОДИГРАВАТ СЕ С ЕДНА БЪЛГАРСКА ГРАЖДАНКА ОТ РУСКИ ПРОИЗХОД С БЛИЗО ТРИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ ТРУДОВ СТАЖ .....................

ТЯ ГЕРОЙ, АЗ ИМАМ ПО-МАЛКО КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАТВОРНИК И ДРУГИ ПРОСТОТИИ, И НЕ ПОЛУЧИХ ЗАВЕТНАТА 9 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ, ЗАЩОТО НЕ МОГА ДА СИ СЪБЕРА ОТ НЯКОЙ ФИРМИ СТАЖЪТ В ТОВА ЧИСЛО И ЗАТВОРЪТ - ПОПАДНАЛ НА ХОРА И СТАНАЛ ЧОВЕКЪ .........................

СЕГА ЩЕ ТЪРСЯ ПЕНСИЯ НА АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ЮДЕЙСКИЯ КОМУНИСТИЧЕСНИ РЕД НА ПРИВИЛЕГИИ - ДА ЖИВЕЕ ЮДЕЙСКИЯ УБИЕЦ СОЛОМОН ПАСИ И БАЩА МУ ПРЕДАТЕЛЯ И ЛЕА КОЕН И БАЩА УБИЕЦ И ВСИЧКИ ЮДЕЙСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ , "АКТИВНИ БОРЦИ ПРОТИВ КАПИТАЛИЗМА, ФАШИЗМА , ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА И НА КРАЯ КОМУНИЗМА"

БОЙКО БОРИСОВ - ИЛЮЗИОНИСТЪТ ЩЕ МИ ПОМОГНЕ, КАКТО ВЪВ ФИЛМЧЕТО !
..................
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=172828119521168&set=a.163803710423609.38773.100003819426618&type=1&relevant_count=1&ref=nf
...................
СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ
цитирай
184. анонимен - ciganina
04.11.2012 17:35
as sampo edno chte kaja otkade tolkova idva tolkova omraza neznam kakto kazva profesor vuchkov samo edno chte vi kaja ciganit drehite da vi nosiat
цитирай
185. sex29 - Opaa na kakvo popadnax bez da iskam i ...
31.07.2023 02:59
Opaa na kakvo popadnax bez da iskam i razbrax kolko dolni i egoisti xora s bolni mozaci ima abe xora na vas vi trqbva specialist psixolog da se lekuvate kakvo tolkova vi sa napravili ciganite che se straxuvate ot tqx i te sa xora kakto vsichki nas
цитирай
186. sex29 - 37. 38 mnogo znaete vie nqmate ...
31.07.2023 03:06
37.38
mnogo znaete vie nqmate ravni kato vas
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469152
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол