Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.09.2010 13:33 - Международен ден за горене на Корана?!
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 26564 Коментари: 58 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageЕдна баптистка църква в Гейнсвил, Флорида обяви 11 септември за „Международен ден за горене на Корана”. Пасторът и Тери Джоунс възнамерява заедно със своите последователи да изгори стотици броеве от свещения за мюсюлманите Коран. Церемонията е замислена в памет на жертвите от атентатите през 2001 г., а също и като предупреждение към радикалния ислям. Тя ще бъде извършена от 18 до 21 ч местно време в двора на църквата в града, където се мъдри многозначителния предупреждаващ надпис "Ислямът е от дявола".

image

Други надписи из Нета, призовават хората да се включат в "международния ден"

image
Дори предлагат безплатни Корани за изгаряне

image

Съвсем естествено повечето официални и неофициални институции в САЩ и света тия дни осъдиха замисленото. Което си е една съвсем нормална човешка реакция. Не институционална. Тревожен е обаче огромния брой американци и европейци подкрепящи една такава стъпка.

Да изгориш свещената книга на хора, изповядващи друга религия не е голямо геройство, още по-малко пък богоугодно дело. Всички знаем тия неща по кои времена са ставали и кой ги е вършел. Сега към тази зловещата компания ще се присъедини и една църква, наричаща себе си християнска. Нищо ново под слънцето нали?
Слънцето, обаче е направило стотици обиколки на Земята от времената на Теофил и Торквемада и християнството е извървяло своя дълъг и нелек път оттогава до наши дни, когато вече можем да го наречем една що годе толерантна религия. Явно обаче, че това не важи за всичките му разновидности, какъвто е примера с тази църква, която се завръща към любимите си кумири. Лошото е, че и тези, които я подкрепят се потапят назад към тъмните дебри на историята и съзнанието си. Хайнрих Хайне беше казал „Там където изгарят книги, изгарят накрая и хора.“ Сто години след него, когато нацистите изгарят произведенията му по площади и улици той се оказва доста прав.

Аз силно се надявам тези, които ще горят след няколко дни Корана, поне да са го прочели преди това. Името на Иисус се споменава поне двадесетина пъти в него и то с почит и уважение, като един от пророците на Бога, а майка му Мария дори е спомената повече отколкото в Новия Завет. Така че да не излезе, че горейки „злото”, тия „християни” горят и имената на собствения си Бог и неговата майка..
Разбира се Коранът не възприема Иисус, като Бог, защото монотеизма отхвърля съществуването на други богове освен един, а пък християнската постановка за Триединството е толкова объркана и оплетена, че дори един съвременен човек не може да я разбере, камо ли ония ми ти диви араби от 7 век. Заради това и по ред други причини (които не смятам за достойни за изброяване в днешния век) техните днешни наследници са обвинени от християнския пастор, че изповядват една дяволска религия.
image!!!

Същия този пастор написа преди време книгата „Ислямът е от дявола”. Гледайки, слушайки и четейки го, съвсем естествено ще бъде някой незапознат извънземен наблюдател да си направи извода, че и „Християнството е от дявола”. А това не е така!

Нали?

image



Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veselaj - За съжаление идиотите нямат свъ...
08.09.2010 13:41
За съжаление идиотите нямат свършване. А и техните гласове се чуват много по-силно от гласовете на нормалните....
цитирай
2. haralanov - Дяволско дело е и...
08.09.2010 13:42
Дяволско дело е и изгарянето на Свещеният Коран.При това от хора,които никога не са го чели!
цитирай
3. tili - Аман от фашистки
08.09.2010 13:49
простотии !!! :((
цитирай
4. tomcat - Ако искат американците да си решат ...
08.09.2010 13:54
Ако искат американците да си решат проблемите ,както и на голяма част от света мога да им предложа едни сгради във Вашингтон да изгорят!Но да се върнем на темата да уникална тъпащина е тази идея и само налива масло в огъня, просташки и жалък опит да се настроят християни срещу исляма. Корана е един вид пренаписана библия, и там се почитат Исус, Дева Мария и почти всички християнски светци,останалото е спекулация назаинтересовани кръгове!
цитирай
5. jedi - Тъпа и грозна постъпка
08.09.2010 15:18
Макар и да ненавиждам религията като доктрина и църквата като институция - всеки има право да вярва в каквото му е кеф, колкото и да не им изнася на другите!
цитирай
6. анонимен - taka e
08.09.2010 15:38
do jedi: az vqrvam v sveshtenata shiroka halka na gz-a na maika ti shtoto taka mi e kef :>
kolkoto i da ne ti iznasq :)
цитирай
7. анонимен - СЪМ ЗА ГЪМЗА-кво им пречи корана на тия
08.09.2010 15:43
Като им се горят дяволи,да подпалят "Монсанто" с всичките им ГМО-боклуци!Да,ама там удрят през ръцете,а тука дребната главица е в безопасност!Или поне така си мисли!Щото и ония демократчета от Дания и Холандия се бъзикнаха с Мохамед,а после напълниха гащите,та досега!И още миришат!Бих им теглил на всичките една нашенска дълга и сочна,ама хайде да не цапам блога!
цитирай
8. анонимен - Прав си Jedi
08.09.2010 15:46
Нека всеки да вярва в каквото си поиска, стига да не пречи на другите и най-вече да не им натрапва собствените си вярвания, особено пък с оръжие в ръка. И аз не съм фен на религиите като цяло, но определено исляма е най-нетолерантната религия от всички, които познавам.
цитирай
9. ianchefff - да,
08.09.2010 16:24
в корана се споменава Исус, но заради корана са избити и продължават (в 21 век) да се избиват маса хора.
Не подкрепям горенето на корана, но е доста дълга и сложна тази тема.

цитирай
10. tomcat - в корана се споменава Исус, но за...
08.09.2010 16:33
ianchefff написа:
в корана се споменава Исус, но заради корана са избити и продължават (в 21 век) да се избиват хора.
Не подкрепям горенето на корана, но е доста дълга и сложна тази тема.



а в името на библията по-малко хора са избити нали!
цитирай
11. ianchefff - томкат,
08.09.2010 16:42
къде съм казал такова нещо?
Просто при тях се случва и сега.
Не извъртай думите ми.
цитирай
12. injir - Книгите се пишат , за да се четат.
08.09.2010 17:42
Книгите се пишат , за да се четат.
цитирай
13. анонимен - От Немесис
08.09.2010 19:33
Усещате ли как деня на страшния съд се приближава с БЯСНА скорост ?
цитирай
14. анонимен - Не харесвам мюсулманите, защото ...
08.09.2010 20:14
Не харесвам мюсулманите, защото религията им е била насилствено налагана над хиляди българи! Но тава е глупости. Уважавай за да те уважават! Тези хора са същите като Бен Ладен, тъпи американци. Ограничени хора! Аз съм християнин, не искам вярата ми да бъде свързвана с гонене на мюсюлмани и горене на коран или гонене на гейове. Трябва да има ЛЮБОВ И РАЗБИРАТЕЛСТВО! КРАСОТА И ОБИЧ МЕЖДУ ХОРАТА! НЕ ОМРАЗА И СМЪРТ!
цитирай
15. анонимен - sijalenie
08.09.2010 20:19
SRAM I POZOR ZA HRISTIQNITE AKO POZVOLQT NA TOQ MALOUMNIK DA IZGORI SVE6TENA KNIGA,,,, MIKA MI E ZA AMERIKA AKO SE SLU4I TOVA JALKO ZA ZA VSI4KI NATSIII MAI NQMA DA DOJIVEMMM 2012 GODINA
цитирай
16. анонимен - Цветан Караилиев-АМАН ОТ МАЛОУМНИ
08.09.2010 20:31
ГОРЯЩИ СВЕЩЕНИ КНИГИ НЕ МИ ГО ПОБИРА УМА ХРИСТИЯНИН СЪМ НО НЕ МОГА В НИКАКВ СЛУЧАЙ ДА ПОНАСЯМ ТОЗИ И ДРУГИ ПОДОБНИ НА НЕГО СЕКТАНТСКИ ПЕРКОВЦИ НЕ НАПОМНЯ ЛИ С НЕЩО ТОВА МУ КРЕТЕНСКО ДЕЙСТВИЕ ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ СТРУВА МИ СЕ ЧЕ ТОЗИ ЛУМПЕН ДО ВЧЕРА СВЕТОВНОНЕИЗВЕСТЕН ГАД ПРЕДПРИЕМА ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ЗА ДА ГОВОРИ СВЕТА ЗА НЕГО И АКО ГО СВИТНАТ СПОРЕД МЕН-ЗАСЛУЖЕНО ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ЕДВА ЛИ НЕ В МЪЧЕНИК ЗА ВЯРАТА ТОЛКОВА ВРЕДИ НАНАСЯТ ТАКИВА КАТО НЕГО СЕКТАНТСКИ ИЗВРАТЕНЯЦИ НА ХРИСТИЯНСТВОТО-ДУМИ НЯМАМ
цитирай
17. blackpredator - С любопитсво прочетох коментарите
08.09.2010 20:36
И съм съгласен с вас. Българинът е коректен, толерантен и с нещо космополитно в него по отношение на религиите и на хората.
Не така мислят обаче нашите мусУлмани. При тях е Нашите и Вашите. Твърдя го. Те нямат чувството за общност извън религиозната им.
Светът на инквизията и на фашизмът не трябва да се връща.
Е ли е ответна реакция поводът за постинга?
цитирай
18. анонимен - koran
08.09.2010 20:54
dqvoli v çove6ki obraz
цитирай
19. анонимен - Добре е че българските граждани....
08.09.2010 21:15
.......си остават толерантни и не се връзват на првокации.Мюсулманин съм и съм заклет потриот.Много хора се опитват да бъркат патриотизма с религията,също с етност.Но ако някой ви изгори библията пред вашите очи та дори да е комшия-как ще реагират???Не палете/библията и корана/ наново Балканите-трагедията ще е за всички нас........
цитирай
20. анонимен - hataka
08.09.2010 21:30
аз съм муслуманин ,и знам че християнската религия е най старата ,и че християните са помоганли на муслуманите да създадат своя религия.и че няма разлика между двте религии.и при двте религии ,важат 10 те божи заповеди.аз мисля и го правя рабира се ,аз отделям хората само на добри и лоши.не на религия не на цвят,не на държава,не бих дал 1 християнин за 1000 мислумани които са ми направили лошо.
цитирай
21. анонимен - Що за глупост?!
08.09.2010 21:33
цитирай
22. sparotok - коран
08.09.2010 21:37
Хубав постинг за една гореща тема!

Христос ни завеща да обичаме дори и враговете си, и да се молим за тях.
Не знам какво проповядва американският пастор, но то в никакъв случай не е християнство.
цитирай
23. анонимен - Проблема на християнството е, че е ...
08.09.2010 22:39
Проблема на християнството е,че е прекалено толерантно. На това разчита исляма и налага доктрините си по толкова лесен начин. Живея в град със смесено население и макар аз да не съм религиозен, мога да ви кажа,че самите помаци не спазват и 90% от нещата от Корана. Така че той става някакси излишен. Тогава може и да го запалим,щом не се чете както трябва :)
цитирай
24. анонимен - Атеист
08.09.2010 22:53
А всъщност исляма произлиза от християнството, то от юдаизма, а юдаизма от египетските религии, а те от слънцепоклонничеството. Религията е един развален телефон, който трови хорските умове, заплашва с ада и примамва с рая... ако си послушен.
Ето истината за бога - той ни мрази всички!
http://www.vbox7.com/play:ca6ceb42
цитирай
25. thetrooper - Вместо да горят Корани
08.09.2010 23:23
тия що не вземат да се присъединят към американския контингент в Афганистан да похвърлят малко запалителни бомби по талибаните? Ще има по-голям ефект...
цитирай
26. xloranphyl - Ха! Имало един дребен австриец с ...
08.09.2010 23:40
Ха! Имало един дребен австриец с мустачки "ала Хитлер",който също е горил книги.
Не му помня името...
P.S.thetrooper,като те гледам каква плужясала свиня си,най-вероятно да си тиловак.
И не опетнявай хубавата песен с този ник,просто не ти отива...
цитирай
27. thetrooper - @27
08.09.2010 23:50
От уважение към домакина на този блог няма да ти отговарям. Само един съвет - намери си добър очен лекар.
цитирай
28. анонимен - Мюсюлманите горят Библията и рушат ...
09.09.2010 01:18
Мюсюлманите горят Библията и рушат статуте на Буда. Нима смятате, че ако се оставите на тях те ще са милостиви с "неверници" като вас които Корана разрешава да се лъжат и убиват, като дори това е в прослава на варварския им бог?
цитирай
29. анонимен - Практикуването на педофилия от исляма датира от времето на пророк Мохамед
09.09.2010 01:20
Наскоро в Газа се състоя гала събитие. Групировката Хамас спонсорира масова сватба на 450 двойки. Повечето от младоженците бяха между 20 и 30 години, а булките под 10 г.
Влиятелни мюсюлмански личности, сред които Махмуд Ал-Захар, лидер на Хамас, присъстваха и поздравиха двойките, които участваха в тази внимателно режисирана церемония.
„С това искаме да кажем на света и на Америка, че не можете да ни отнемете радостта и щастието”, каза Захар на младоженците, които бяха облечени в еднакви официални черни костюми и получиха приветствия в близкия бежански лагер „Джабалия”. Всеки младоженец получи от Хамас 500 долара като подарък. Момичетата, които още дори не са навлезли в пубертета, бяха облечени в бели рокли, силно гримирани и получиха като подарък букет. „Тази масова сватба е подарък за нашия народ, който геройски издържа обсадата”, каза местният лидер на Хамас Ибрахим Салаф.
Сватбените снимки разказват останалата част от тази отвратителна история.
Международният център за изследвания на проблемите на жените смята, че на нашата планета има над 51 млн. деца-булки, като почти всички са в мюсюлмански държави. В Египет 21% от тези деца редовно са подлагани на тормоз и малтретиране от своите съпрузи, в Йордания този процент е 26 на сто.
Според УНИЦЕФ всяка година 3 млн. мюсюлмански момичета са подлагани на осакатяване на гениталиите. Тази практика не е поставена извън закона и в много части на Америка.
Практикуването на педофилия от исляма датира от времето на пророк Мохамед, който след смъртта на възрастната си съпруга Кадиджа, имал 11 жени и много наложници, сред които и Рейхана - еврейка, пленена от него. Жените и наложниците на Мохамед са били задължени от исляма да задоволяват сексуалните нужди на пророка по всяко време на деня и нощта.
Това може да не звучи толкова шокиращо, докато не споменем Аиша – любимата жена на Мохамед. Аиша е била дъщеря на Абу Бакр, най-близкия приятел и последовател на Мохамед. В момента, в който Мохамед видял Аиша, той започнал да се стреми тя да му стане жена. Проблемът бил, че по това време Аиша била на 4-5 години, а Мохамед на 50 години. Въпреки това Мохамед не губел време, за да осъществи стремежа си. Когато Аиша станала на 6 години, той поискал ръката й от Абу Бакр. Абу Бакр смятал, че този съюз би бил неправилен, но не поради възрастта на Аиша, а заради това, че смятал Мохамед за свой брат. Пророкът бързо разсеял съмненията на Абу Бакр, като казал, че всичко това е правилно в очите на Аллах. Бащата се съгласил. Малкото момиче станало новата жена на Мохамед.
След като се оженили, Мохамед дал благоволението си Аиша да вземе със себе си играчките си и куклите си в новата шатра. Бракът бил консумиран, когато Аиша била на 9 години, а пророкът на 53 г. Мохамед е изчакал 3 години, не защото имал скрупули, че жена му е още дете, а защото Аиша прихванала някаква болест, от която й окапала косата.
Педофилията не само е била практикувана от Мохамед, но е и разрешена от Корана. Тези, които си мислят, че модерният ислям е загърбил тези практики, трябва само да видят снимките и видеоматериалите и да чуят думите на Аятолах Хомейни (Иран) – най-известният ислямски духовник на 20-ти век: „На мъжа е позволено да получи сексуално удоволствие от дете, даже и то да е още бебе. Содомията с дете е разрешена. Ако обаче мъжът причини трайни увреждания на детето, той трябва да му осигури бъдещето и издръжката. Това дете-момиче не се включва в броя на 4-те съпруги на мъжа и той не може да се ожени за нейна сестра. За момичето е по-добре да се омъжи рано, така че менструацията му да започне в дома на мъжа й, отколкото в дома на баща й. Всеки баща, който ожени дъщеря си толкова рано ще има постоянно място в рая.”
цитирай
30. анонимен - Какво е отношението на Исляма към педофилията?
09.09.2010 01:21
В Корана е записано - Сура 65, аят 4

4. А за онези от жените ви, които изгубят надежда за месечното кръвотечение, ако се съмнявате, срокът им е три месеца, [също] и за онези, които все още нямат кръвотечение. А за бременните срокът е, докато родят. За онзи, който се бои от Аллах, Той ще облекчи неговото дело.

Това правило се отнася за развод - да се изчака три месеца за да се разбере дали са бременни съпругите. Три месеца се изчаква и когато "онези" нямат кръвотечение!

Изключително елегантно местоимение в неопределителна форма!

Повече от ясно е, че с местоимението "онези, които все още нямат кръвотечение"Са деца!
В случая става въпрос за деца, които са били женени / щом става въпрос за развод с тях /!
Това е пример, че педофилията се налага чрез религия!

Как обаче се изпълнява това знамение?
Знаем, че за Исляма е характерна Полигамията.

Сура 4, аят 3 и 129 -

3. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи към сираците, [ако се ожените за тях,] встъпвайте в брак с онези от жените, които харесвате две и три, и четири. А ако ви е страх, че няма да сте справедливи с една или с [пленнички] владени от десницата ви. Това е най-малкото, за да не се отклоните.

129. И не ще съумеете да сте справедливи към жените [си], дори да се стремите. И не се увличайте всецяло по една, та да оставите друга висяща. И ако помирявате и сте богобоязливи Аллах е опрощаващ, милосърден.
За разлика от всички мюсюлмани / имащи право само на четири жени /, Пророка Мохамед има изключителното право да има 11 / единайсет / жени!

Бухари (5:268) - "Пророкът използва да посети всичките си жени в кръг, по време на деня и нощта и те бяха единайсет на брой ...."
Любимата жена на Пророка Мохамед е Аиша. Всички жени, за които се е женил Мохамед са били преди това омъжени. Само Аиша е била девственна.

Книга за брака (008) (Kitab Ал Nikah), номер 3311:
Аиша (Аллах бе доволен от нея) съобщила това на Апостола на Аллах (да бъде мир над него), че се оженила, когато била на седем години, и той я взел в къщата си като невеста, когато тя става на девет, и с нея били куклите, И когато той (Светия Пророк) почина тя била на осемнадесет години.
Други линкове доказващи твърдението.
Том 7, Книга 62, номер 64: /:
Разказвам "Aisha: че пророкът си женен, когато е била на шест години и той консумиран брака си, когато тя е на девет години, а след това тя остава с него в продължение на девет години (т.е. до смъртта си).
Бухари - Том 7, Книга 62, номер 64

Разказва "Aisha: Пророкът се ожени за нея, когато тя беше на шест години и той консумиран брака си, когато тя е на девет години, а след това тя остана с него в продължение на девет години (т.е. до смъртта му).

Източник - http://www.usc.edu/s...tml # 007.062.064

Самият Мохамед чистосърдечно признава:

Том 3, Книга 47, номер 755: "... Тогава той каза на нея," Не ме боли по отношение на Aisha, тъй като Божествена вдъхновение не идва с мен на някой от леглата с изключение на тези Aisha ... "
Източник - http://www.usc.edu/s...ri/047.sbt.html

Бухари - Том 3, Книга 47, Номер 755:

... Тогава той каза за нея, "Не ме боли по отношение на Айша, Като Божествено вдъхновение не идват при мен на някое от леглата с изключение на Айша ... "

Резервирайте 008, брой 3310: "A'isha (Аллах да бъде доволен от нея) разказва: Аллах апостол (може да бъде мир над него) ме женен, когато бях на шест години, и аз бях допуснати до дома му, когато бях на девет години .

Сахих Муслим книга 8, хадис номер 3310.

"A'isha (Аллах да бъде доволен от нея) съобщи: Апостолът на Аллах (да бъде мир над него) се ожени за мен, когато бях на шест години, и е приет у дома си, когато бях на девет години.
-Сунан Абу Дауд том.3 номер.4915 p.1374
http://www.muslimhope.com/AbuDawud.htm

Aиша разказва: Апостолът на Аллах (да бъде мир над него) се ожени за мен, когато бях на седем или шест .... и той заживя с мен, когато бях на девет.

Тук виждаме първите трима най-уважавани събирачи на хадиси от Сунна-та!
И твърдят едно и също - Пророкът е Педофил!
За мен не остава друго, освен да се съглася с тях!
- Кой ще ги обвини в лъжа?

Изводи:
1. Пророка Мохамед се жени за Аиша, когато тя е навършила 6 години!
2. Взема я в къщата си, когато тя става на 9 години, заедно с куклите й и консумира брака.
3. Когато Пророка умира, Аиша е едва навършила пълнолетие!
4. Педофилията се налага чрез религията в Исляма!
5. Пророкът Мохамед е Педофил!
цитирай
31. анонимен - Трябва да сме толерантни към всички религии - Даже към тези: Сектата на тугите (удушвачите на богинята Кали))
09.09.2010 01:37
Това е тайно общество в Индия, възникнало на основа култа към Кали – „Черната Майка“, богиня на разрушението. Името на сектата произлиза от sthaga (санскрит) – измамник. Счита се, че днес има около 12 подобни организации на територията на Индия./Според някои автори сатанинските култове водят началото си именно от култа към богинята Кали, разпространил се под различни форми с преселението на народите./

За пръв път това общество влиза в полезрението на европейците около 1812 г. Това е времето когато Великобритания разширява влианието си в Индия. Към британските власти постъпва информация за банди от удушвачи върлуващи из страната. През 1922 г. със задачата да се справи с тази секта е натоварен Уилям Слиман (William Sleeman), офицер прехвърлен на цивилна служба. В периода 1830 – 1941 неговите хора успяват да заловят над 3 700 члена на това тайно общество, което нанася сериозен удар върху тагите.

За да бъде посветен някой в тайните на това общество, задължително условие било родителите му да са членове на сектата. Изключения са правени само за момчета отвлечени по време на някое от нападенията, извършвани от тагите. Обучението в техниките на сектата започвало от ранна детска възраст. Минималната възраст за посвещаване била 10 години. Членовете се обучавали в различни техники на удушаване. Целта била да не се пролива кръвта на жертвата. Убийствата били извършвани като жертвопринушение към богинята Кали. Те вярвали, че самата богиня е заповдала на основателя на сектата да извършва убийствата, така, че да няма и капка кръв. Жертви ставали обикновено търговци и пътници. Масови убийства били извършвани през ноща, когато пътуващите лагерували. Младите членове на сектата наблюдавали по-възрастните за да усвоят техниката. Преди убийствата те извършвали ритуали с които призовавали Кали да им дава сили.

Тагите били изключително ефективни убийци. Група от двадесет човека, заловена от полицията на Слиман признала за извършени над 5 200 убийства. Борбата на властите с тях била изключително трудна, тъй като сектантите били майстори на дегизировката. На практика те не се различавали от своите жертви.

Как британците се справили с проблема? Тъй като убийствата били ритуални, те били извършвани на определени дати. Слиман водел бележки за датите и отбелязвал на картата местата на които се извършвали нападения. Така той можел да предскаже къде ще е следващата атака. Неговите хора се дегизирали като търговци и очаквали в засада нападателите. Този метод бил доста ефективен и нанесъл сериозни поражения на сектата.
цитирай
32. анонимен - Трябва да сме толерантни към всички религии 2
09.09.2010 01:39
:) Какво ще кажете за ритуалния канибализъм и не следва ли след като това са вярванията на хората от векове, да не им пречим?

Също и онези които заради вярата си режат глави на случайно преминаващи и ги сушат :))))


цитирай
33. eien - А, бе защо веднага се обобщава от любезните форумци, защо веднага от един частен случай се
09.09.2010 04:54
разсъждава за АМЕРИКАНЦИТЕ!!! и Америка, за християните?
Някакъв пастор или пишман-пастир, каквито има десетки хиляди по света решил нещо за своята мижава църквица, с предполагам неповече от 50-ина "овце," да се изяви. И гръмнал в световните медии, та чак в блога.
Никой вярващ!!! християнин не би застъпил и одобрил подобна позиция!
По-ми е интересно,мамкаму, когато след 50 години пълен летаргичен сън у нас, нашите попове решили и те да раздават ордени?! и те да заклеймяват хомосексуализма, но..."говорителят" им се оказал също действащ хомосексуалист. Е, и това ако не е пародия на вярата и източното православие! Ако и това не е "живо горене на Словото"?
цитирай
34. vmir - Лошото е, че повече или по-малко, всяка религия без изключение се използва не само за добри, но и за съвсем не богоугодни дела.
09.09.2010 05:38
Същото, между впрочем, се отнася и до науката и технологиите, но за това не се говори, защото сме в ерата на войстващият атеизъм, който си е намерил перфектното прикритие - религиите. Така, нетолерантността расте, а вината цинично се прехвърля върху вярващите в Бог, въпреки, че истинската опасност е вярата, че конкретния човек може да измести Бог.
цитирай
35. анонимен - Религията е като опиума, без зна...
09.09.2010 07:09
Религията е като опиума, без значение кой ще е нейният Бог.
Днес мюсюлманите празнуват байрам. Честито!
цитирай
36. vmir - 36. анонимен - Религията е като опиума, без зна...
09.09.2010 07:38
анонимен написа:
Религията е като опиума, без значение кой ще е нейният Бог.
Днес мюсюлманите празнуват байрам. Честито!


Ето такива разкрачки раждат изродите, които не признават друг бог, освен себе си. Най-лошото е, че същите не правят нищо, за да оправдаят поне малко претенциите си, а при възможност не биха се поколебали да унищожат всеки, който не ги приема за бог с всичките им очевадни комплекси и некадърности.
цитирай
37. eien - Ха-хаааааааа, коментар 37 е
09.09.2010 07:52
право в десятката!
цитирай
38. boristodorov56 - Няма лоши религии!
09.09.2010 08:40
Има лоши хора, които ги използват користно!
цитирай
39. анонимен - . . . И да има Бог, той не дава и пет пари ...
09.09.2010 08:43
vmir написа:
...


И да има Бог, той не дава и пет пари за нас.
цитирай
40. анонимен - Малко за "миролюбивия" ислям - Драматичната сага на статуите на Буда от Бамиян
09.09.2010 08:48
5 години след като талибаните унищожиха двете уникални статуи на Буда, изсечени преди столетия в скалите на Хиндукуш в Бамиян, надеждите за възстановяването им не са особено големи. Разрушаването на статуите, включени от ЮНЕСКО в списъка на световното културно наследство, предизвика вълна от възмущение сред будисти и християни. Въпреки многобройните опити от различни правителства и организации да разубедят талибаните, в средата на март 2001 г., няколко месеца преди атентатите срещу Ню Йорк и войната на САЩ срещу Афганистан, статуите бяха направени на решето с автоматична стрелба и взривени.

В началото на 2001 г. - последната от управлението на талибаните, откъм Афганистан започват да идват вести, че ислямистите втвърдяват още повече режима си и започват да унищожават древни и нови статуи - всяко изображение на човешко тяло те приемат за греховно. През февруари до медиите стига мълвата, че над 10 древни статуи от Кабулския музей са били разрушени. На 1 март водачът на талибаните молла Мохамед Омар (който все още се крие някъде в Афганистан или Пакистан) обяви пред света, че започва унищожението на доислямското изкуство в страната. Става дума за стотици и хиляди предмети от различни епохи и култури, цъфтели в земите на Афганистан.
"Рушенето на скулптури започна в цялата страна, включително и на известните статуи на Буда в Бамиян", съобщава министърът на културата Кудратула Джамал на 1 март 2001 г. Според него абсолютно всички изображения ще минат "под ножа". "Разрушени са вече статуите в провинциите Кандахар, Херат и Джелалабад. В момента се унищожават тези в музея в Кабул", допълва той.
Изявлението предизвиква взрив от възмущение в целия свят. Генералният директор на ЮНЕСКО Коичиро Мацура изпраща специален пратеник, който да преговаря с талибаните да не разрушават паметниците на доислямската култура. Безуспешно. Молла Омар отхвърля протестите на международната общност с думите, че "само ще строшат малко камъни". "Само Бог, всемогъщият, трябва да бъде почитан", изтъква той и добавя, че статуите се "използват като идоли и се обожествяват от неверниците".

Статуите са обстрелвани с танкови снаряди, а след това

взривени с динамит

Талибаните канят журналисти да видят резултата от делото им - медиите пишат, че ръка на Буда на едната статуя е оцеляла. Няколко дни по-късно молла Омар обявява, че разрушаването на двете огромни статуи е донесло дългоочаквания дъжд на страдащия от суша Афганистан. "Разрушихме тези идоли и Аллах ни прати дъжд"
цитирай
41. sparhawk - идиотско действие
09.09.2010 08:50
не, че радикалните ислямисти не правят подобни... тъжно е, някакси, в 21 век така...
цитирай
42. анонимен - 50-годишен арабин иска развод с 9-годишната си жена
09.09.2010 08:56
50-годишен саудитски гражданин е заявил желание да се разведе с 9-годишната си съпруга. Причината в голяма степен е международната критика. Майката на момичето, която се противопоставила на брака, отнесла случая в съда. Съдът в град Онаиза обаче разреши брачният съюз. В патриархалното общество на Саудитска Арабия, в което се изповядва строгият сунитски ислям бащите имат право да решат кога да венчаят дъщерите си.

„В исляма не се споменава точно на каква възраст трябва да се сключи брак.
цитирай
43. анонимен - Кадри от убийство с камъни на 17-годишно момиче - Мъже ритат девойката, тълпата снима с мобилни телефони
09.09.2010 08:57
17-годишното момиче, подмамено от родителите си и убито с камъни от тълпа от 1000 души, част от които снимали екзекуцията с мобилни телефони. Снимката е направена с телефона на някой от екзекуторите, който е качил после клипа в Интернет.

От няколко дни в Интернет се разпространяват кадри с убийството на 17-годишно момиче от тълпа мъже в Мосул, Ирак. Видеоклиповете са заснети с мобилни телефони от участници в убийството и зяпачи (виж линк по-долу). Жертвата е момиче от общността йезиди, което било наказано, защото опетнило семейната чест.

Наказанието е – публично убийство с камъни. На мястото присъстват около хиляда мъже. Част от тях участват в екзекуцията, други снимат с мобилните си телефони, трети гледат зрелището.
Преди няколко месеца 17-годишната Дуа Калил Асуад, чието семейство е от кюрдската общност йезиди, направила фатална грешка – влюбила се в мюсюлманин-сунит. Близките на момичето приели връзката й с него като опозоряване на семейната чест. Те се разгневили и от слуховете, че Дуа е приела сунитската вяра, обиждайки по този начин религията на общността си. Заради това момичето с месеци се укривало от роднините и близките си. В един момент обаче семейството й успяло да се свърже с нея и да я придума да се върне вкъщи, убеждавайки я, че грешката й е простена. Оказало се обаче, че това не е така.
Когато Дуа все пак решила да се прибере вкъщи, на пътя я пресрещнали стотици мъже, начело с нейни роднини. От кратките клипове, пуснати в мрежата, става ясно, че момичето е проснато на земята, тълпата е образувала кръг около нея, мъжете я ритат, докато лежи на земята, а повечето наблюдаващи я удрят с камъни. Чуват се възгласите на мъжете и се вижда как много от тях се опитват да запечатат случващото се с мобилните си телефони. На клиповете се вижда как тя лежи на земята полугола, окървавена и все още дишаща. В продължение на половин час десетина мъже яростно я замерват с камъни. В един от клиповете, докато момичето плаче и вика за помощ, мъжете й се присмиват и я ритат в корема. Мъките на Дуа свършват, когато един от екзекуторите разбива главата й с огромен камък и тя престава да диша.
Според очевидци на събитието на мястото са присъствали и въоръжени местни полицаи, които обаче не са предотвратили кървавото убийство. По-късно към тях са се присъединили и иракски военни, които не допуснали никого до местопроизшествието, включително и медиите.
Убийството е станало миналия месец, но за него се разчу едва след пускането на клиповете в Интернет. Разпространяват се най-малко 8 различни видеоклипа от екзекуцията (тук са пуснати 3). От британския клон на правозащитната организация “Амнести Интернешънъл” определиха случилото се като “ужасяващо убийство” и поискаха виновните да бъдат подведени под отговорност. Говорител на организацията в Лондон заяви, че често получават сигнали за престъпления, свързани с “честта” от Ирак, най-вече от северните части на страната, където има предимно кюрдско население. Жертвите обикновено са момичета или жени, които според роднините си мъже са посрамили семействата си с “неморално поведение”. Кюрдските власти са въвели промени, с които тези убийства са поставени извън закона, но не успяват да разследват подобни престъпления, нито пък да осъдят извършителите.
Съществуват и опасения, че екзекуцията на момичето, вече е предизвикала ответни реакции. Преди две седмици група въоръжени сунити застреляха 23-ма йезидски работници, пътуващи с автобус в Мосул.
цитирай
44. анонимен - Ислямски морал спрямо жените:
09.09.2010 08:58
http://e-vestnik.bg/976

Внимание! Клиповете съдържат сцени на насилие и жестокост. Не се препоръчват за гледане от непълнолетни.

клип 1
клип 2
клип 3
цитирай
45. анонимен - 12-годишно момиче иска развод от 80-годишния си съпруг
09.09.2010 09:08
12-годишно момиче е подало молба за развод с 80-годишния си съпруг, за когото била омъжена насила миналата година, съобщи британският вестник „Дейли Телеграф". 12-годишното дете е омъжено за братовчед на баща си през 2009 г. Освен че е скрепен с 85 000 рияла (приблизително 17 000 евро), съюзът им вече е изконсумиран.
цитирай
46. petra111222 - Анонимен ?!?. . . всъщност разбирам ...
09.09.2010 09:51
Анонимен ?!? ... всъщност разбирам ви!

да! Самюъл Хънтингтън е прав!
цитирай
47. vmir - 40. анонимен - . . . И да има Бог, той не дава и пет пари ...
09.09.2010 10:24
анонимен написа:
vmir написа:
...


И да има Бог, той не дава и пет пари за нас.


Мислиш ли, че ако Бог лично раздаваше всекиму парите, положението щеше да бъде много по-различно? Или си забравил случая с Каин и Авел?
цитирай
48. анонимен - . . . И да има Бог, той не дава и пет пари ...
09.09.2010 10:46
vmir написа:
анонимен написа:
vmir написа:
...


И да има Бог, той не дава и пет пари за нас.


Мислиш ли, че ако Бог лично раздаваше всекиму парите, положението щеше да бъде много по-различно? Или си забравил случая с Каин и Авел?


Значи сам признаваш, че не ги раздава той или поне не си гледа много съвестно работата ;)
цитирай
49. flyco - ...
09.09.2010 11:20
Така, хайде сега обясни ми защо и ти слагаш на първо място "Една баптистка църква", а не името на пастора Джоунс? Според теб ако подобна случка стане в България /не за Корана, а за каквото и да е - по принцип/ дали на първо място няма веднага да се сложи нечие име? Къде е разликата и защо я има?
цитирай
50. vmir - 49. анонимен,
09.09.2010 11:25
анонимен написа:


Значи сам признаваш, че не ги раздава той или поне не си гледа много съвестно работата ;)


Не, лросто недоволството от Бог логически предполага изискване за подчинение от Негова страна. И като се сетя, че най-глупавите обикновено са най-необузданите Му критици излиза, че атеистите се дразнят защо Бог не е достатъчно глупав, за да им уйдисва на акъла. Затова и препират да го заменят с човек, който е достатъчно лъжлив, за да обещава решение на всичките им проблеми и достатъчно нагъл, за да ги противопоставя едни на други, за да им намира работа. ;)
цитирай
51. анонимен - Значи сам признаваш, че не ги ...
09.09.2010 11:29
vmir написа:
анонимен написа:


Значи сам признаваш, че не ги раздава той или поне не си гледа много съвестно работата ;)



Май и теб яко те е пернала религията по главата :) Я ми кажи нещо за теорията на Дарвин. Вярна ли е според теб? :))
Не, лросто недоволството от Бог логически предполага изискване за подчинение от Негова страна. И като се сетя, че най-глупавите обикновено са най-необузданите Му критици излиза, че атеистите се дразнят защо Бог не е достатъчно глупав, за да им уйдисва на акъла. Затова и препират да го заменят с човек, който е достатъчно лъжлив, за да обещава решение на всичките им проблеми и достатъчно нагъл, за да ги противопоставя едни на други, за да им намира работа. ;)

цитирай
52. анонимен - . . . достатъчно нагъл. . . бля-бл...
09.09.2010 11:36
vmir написа:
...достатъчно нагъл...бля-бля


Май и теб яко те е пернала религията по главата :) Я ми кажи нещо за теорията на Дарвин. Вярна ли е според теб? :))
цитирай
53. анонимен - ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
09.09.2010 11:52
тук проличава колко е тъп българския народ КЪМ КОГО СТЕ ТОЛЕРАНТНИ БЕ
КЪМ ТЕЗИ ДЕТО СА КЛАЛИ НАШИТЕ ПРАДЕДИ И КЪМ ТЪПАТА ИМ КНИГА.
КАКВО Е СВЕЩЕНОТО НА КУП ХАРТИЯ?? ЗА ТОВА ЩЕ ПАДАМЕ И НА ФУТБОЛ ЗАЩОТО СМЕ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ВСИЧКИ НИЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ОБИЧАМЕ КАКВИ ЛИ НЕ МАЙМУНЯЦИ. ЗНАМ ЧЕ СЕГА ЦЯЛА ГЛУТНИЦА ТЪПАЦИ ЩЕ СЕ НАХВЪРЛЯТ ОТГОРЕ МИ ДА МЕ ХУЛЯТ НО ТОВА НЯМА ДА ИЗВЕДЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НА ПЪТЯ НА УСПЕХА АКО НЯМА ТАКОВА ГОРЕНЕ В БЪЛГАРИЯ АЗ ЩЕ ОРГАНИЗИРАМ
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ А НА НЕВРНИЦИТЕ С КОРАНА КОЛ В ГЪЗА!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
54. vmir - 53. анонимен.
09.09.2010 12:42
анонимен написа:
vmir написа:
...достатъчно нагъл...бля-бля


Май и теб яко те е пернала религията по главата :) Я ми кажи нещо за теорията на Дарвин. Вярна ли е според теб? :))


И теб ли като Кушел трябва да уча как се цитира?

Теорията на Дарвин е била достатъчна за отричане на Библията от нейните врагове преди около век и половина. Ако знанията ти са с такава давност, аз нямам какво повече да ти кажа.

Първо се научи се да цитираш вярно, пък след това се прави на теоретично отворен.
цитирай
55. анонимен - Re: vmir Ok. Ами я кажи кога е бил ...
09.09.2010 12:47
Re: vmir
Ok . Ами я кажи кога е бил създаден света? И от къде се е появил човека? И ако има нещо божествено в теб, защо всяка сутрин тичаш до тоалетната да пуснеш по нещо миризливо сякаш си животно, а гена ти е на 99.98 % същия като на шимпанзето ?
И ако Дарвин не е прав, от къде идва цвета на кожата у различните народи? А блондинките?
И аз не цитирам, опитвам се да мисля.

цитирай
56. vmir - 56. анонимен,
09.09.2010 13:15
анонимен написа:
Re: vmir
Ok . Ами я кажи кога е бил създаден света? И от къде се е появил човека? И ако има нещо божествено в теб, защо всяка сутрин тичаш до тоалетната да пуснеш по нещо миризливо сякаш си животно, а гена ти е на 99.98 % същия като на шимпанзето ?
И ако Дарвин не е прав, от къде идва цвета на кожата у различните народи? А блондинките?
И аз не цитирам, опитвам се да мисля.



Ей, ей, аз да не съм всезнайко, че да знам като теб конюнктурните отговори на такива трудни и оспорвани според епохата въпроси. Според настоящите представи за вселената и космоса, светът е създаден преди няколко милиарда години и не смятам, че библейското описание на сътворението е в решаващо противоречие с тези представи. Да си забелязал, че в центъра на Библията е човекът и взаимодействието му със заобикалящата го среда, и в състояние ли си от тази гледна точка да си представиш как би могло да се опише сътворението, за да бъде и едновременно събрано в половин страница, и едновременно разбираемо извън контекста на конюнктурата в който и да било момент? Или не си мислил по въпроса? Къде по-лесно е да приемеш, че маймуните са паднали от небето, ама не знаеш как са се появили там, нали?
цитирай
57. vmir - И само още едно бонусче:
09.09.2010 17:19
Откъде следва, че представата ни за седемте дни на сътворението съвпада по продължителност с това, което сега разбираме като седем дни? Нали си представяме само познатите понятия, а понятието "ден" или денонощие е времето за завъртане на планетата около оста й? Ако сътворението е продължило по актуалните ни представи милиард години, естествено е и денят (доколкото и където го е имало, когато е дошъл редът за създаване на земята, да е бил невъобразимо различен от днешната му земна продължителност). А, ако надмогнем поне за миг неверието си и приемем, без всякакви резерви, че разполагаме със словото на създателя на цялата вселена, откъде накъде ще очакваме всемогъщият и всевишен Господ да отмерва дните чрез завъртанията точно на нашата планета, или планетата на някои други свои чада, сякаш точно на нас или на тях им е шурей или баджанак?

Но, понеже постингът е за Корана, не за Библията, нека да завърша с това, че ми звучи кошмарно, което прочетох за педофилията и наказанията. Потресаващо до там, че се чудя къде е границата на религиозната неприкосновеност, а това означава война не просто за правата вяра, а за това какво е допустимо и какво не.
цитирай
58. анонимен - Правда
07.12.2010 17:02
Этих паскуд убить мало
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471384
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол