Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.09.2010 21:40 - Още един път честит празник, свини
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 22784 Коментари: 55 Гласове:
32

Последна промяна: 10.09.2010 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма смисъл да спориш с хора, които празнуват годишнината от един преврат, отделил ни за дълги години от развитието на свободния свят и станал причината за разбиването на стотици хиляди съдби. Няма и да навлизам в подробности в нашата „нова” история, защото има неща, които цивилизования и знаещ човек или приема или не.

Когато през 86-та категорично отказах да вляза в комсомола, почти всички учители от училището, в което учех се изредиха да ме разубеждавах, особено класният ми т. нар. ръководител. Едва по-късно си дадох сметка, че преподавателите ми са били разтревожени от възможния скандал, който може да се получи, ако един от техните ученици откаже по идеологически причини да се включи в младежката комунистическа организация. Тогава всички деца стигнали до седми -осми клас бяха задължавани да членуват в т. нар. ДКМС (Димитровски комунистически младежки съюз). Е, аз бях в последната вълна, след годишни кандърми. И когато ме питаха, защо не искаш да влезеш в Комсомола, аз с присъщия за един тийнейджър идеализъм и наивност отговарях: „Защото идеологията на тази организация не отговаря на моите виждания”. Просто книгите, които бях прочел до тогава не ми позволяваха да сторя това. Даже класният ми обясняваше, че ще ме изпратят в трудови войски, ако не вляза в комсомола и как съм щял да страдам там. Шибана работа -изнудване на деца

Едва по-късно, разбрах, какво е изживяла майка ми от моите недомислени изявления. След 10-ти ноември научих от нея, че дядо ми през 50-те години е бил изпратен от комунистите в Белене, където „престоял” няколко години, като враг на „народната власт” -бил е преподавател в Художествената академия. Какво е изживял, той така или иначе не ми сподели по-късно, но като чета и слушам нещата, които са ставали в комунистическите концентрационни лагери, мога само да се прекланям пред него. Умря, като достоен човек, грижейки се за семейството си, като бояджия и учейки ме, че от достойнството на човека по-важно няма.

Баба ми пък, заедно с двете си дъщери била изселена в гр. Червен бряг. Когато пристигнала там и по задължение отишла да се представи на кмета, го попитала за някаква работа. Той обаче категорично и заявил, че за такива фашисти, като нея работа няма. Как е изгледала майка ми и леля ми, само тя си знае, мир на праха и.

По късно комунистическите управници позволили на семейството да дойде по-близо до София. Разрешили им да живеят в едно село но трийсетина километра от София –Владо Тричков, където баба ми и дядо ми отгледали майка ми и леля ми.

Майка ми разказваше за бедността, в която са живели и как баба ми редовно подържала пръстения под чист и го покривала с разни импровизирани покрития , за да изолира зимния студ и мърсотията.

Онзи ден се разговорихме с майка и тя някак между другото ми сподели, че в селото била отличничка в началното училище. Когато обаче режимът им позволил най-накрая да се върнат в София, на нея и било бая трудно да се приспособи към столичните изисквания и резултатът от успеха и бил плачевен. Пропуснати възможности, които никой не може да плати...

Когато накрая, след десетки години се върнали в собствения си дом в София, в част от него се бил настанил един милиционер...

И после, как човек да не каже: „Честит празник, свини”.


 

image



Гласувай:
34



1. miralyub - подобна е съдбата на единия от бр...
09.09.2010 21:47
подобна е съдбата на единия от братята на баба ми...
и майка ми е плащала с лишаване от отвъзможност за учене и работа тук и там, понеже чичо й бил "враг"...
цитирай
2. vmir - Прав си, мамка му!
09.09.2010 22:16
цитирай
3. cefulesteven - И от мен!
09.09.2010 22:27
И от мен!
цитирай
4. анонимен - Имах
09.09.2010 22:39
едно време един познат, който разправяше, че не му дали да следва, защото дядо му бил поп. Този поп беше дядо на още трима внука, и тримата завършили висше образование. Такива ми ти работи! ...Как човек да не възкликне - чудни са делата ти, Господи!
цитирай
5. hatanasov - Свини до вожда?!
09.09.2010 23:25
За тези свини, един лежа 10 г. в Белене. Човекът сложил в кабинета си в ТКЗС портрета на любимата си свиня и до него Червената свиня/Тато/.
цитирай
6. анонимен - БЯХ МНОГО МАЛЪК, НО ДОБРЕ ПОМНЯ....
10.09.2010 00:04
...КАК ПРЕБИВАХА ХОРАТА В СЕЛО ,ЗА ДА ИМ ВЗЕМАТ ЗЕМЯТА ПАРИТЕ И ИМОТИТЕ ,ЗА ДА ПРАВЯТ ТКЗС!!!
ОСТАНАЛИ БЕЗ ИМОТ И ПРЕХРАНА -ХОРАТА ГЛАДУВАХА И МИЗЕРУВАХА,КАТО ЖИВОТНИ!
НЯКОИ ,НЕ ИЗДЪРЖАХА И СЕ САМОУБИХА ,ДРУГИ ГИ ПРАТИХА ПО ЛАГЕРИ ИЛИ ГИ ИЗСЕЛИХА!
СЕГА ,ЗЕМИТЕ И СЕЛАТА ПУСТЕЯТ И УМИРАТ!
ЧАКАТ НИ ГЛАД И МЪКИ!!!!
КОМУНИЗМА,НА НИКОГО НЕ Е ДОНЕСЪЛ ДОБРО.....САМО НА МЪРЗЕЛИВЦИТЕ И НЕГОДНИЦИТЕ...КЯР И МУФТА!
ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА КОМУНИСТИТЕ....НЕ СА ГО ПРАВИЛИ И ТУРЦИТЕ!!!!
ЗА 50-г., КОМУНИСТИТЕ НАПРАВИХА ТОВА,...КОЕТО ТУРЦИТЕ ЗА 500-г., НЕ МОЖАХА ДА НАПРАВЯТ!
500-г.,ТУРСКО .....НИЩО НЕ СА ,ПРЕД 50-г.-КОМУНИЗЪМ!!!!!
ЧУМА Е ТОВА ,ХОРА.......ЧЕРВЕНА ЧУМА!!!!
цитирай
7. анонимен - За комунистическите изчадия...
10.09.2010 00:23
...има един много точен лаф: старци-магарци (без умисъл да обидя работливото добиче)!
цитирай
8. jedi - ...
10.09.2010 00:52
Слоганът на блога ми е предостатъчен.
Поздрави.
цитирай
9. genadi2000 - Браво!
10.09.2010 01:53
Девети септември- празник на дегенератите, педерастите, алкохолиците и малоумните идиоти в България
цитирай
10. thetrooper - Честит празник, свини
10.09.2010 01:58
си е направо комплимент за тях - тези, дето са произлезли от маймуните (при това по техните собствени думи)!
цитирай
11. vmir - В едно не се съмнявам - ако родът ти беше тръгнал на побратимяване или сродяване с престъпниците,
10.09.2010 05:40
можеше да бъдеш сега нещо като "батето" №2, но нямаше как да бъдеш измежду най-ерудираните хора в България - трикратен победител в "Минута е много".

Някога имах двама колеги. Единият се хвалил, че на 9.IX.1944 собственоръчно с вила е убил стражара на селото си. Другия беше син на селски стражар, който не е бил убит, но пък "слугуването му" на "фашистите" не е останало без последствия за него и семейството му до смачкването им и поставянето на всички в "девета глуха". За да не влизам в нерадостни подробности, и двамата колеги представляваха едностранно деформирани същества, първият - поради надценяване, вторият - поради подценяването му в средата на "победилият социализъм". Най-кофтито е, че първият е получавал хиляди пъти повече възможности (и държавни средства), въпреки доказаното си тъпоумие и неграмотност, докато вторият се мъчеше отчаяно да реализира поне нещичко от идеите си, но за сметка на и без това малката си заплата. Първият достигна върхове в йерархията, вторият сe пенсионира на дъното й, може би, защото беше на принципа "всички са маскари".

Поздравления за теб, че не си се примирил, правиш необходимото разграничение, и си си изработил щит срещу пропагандата, че щом са затрили други, а не теб, значи трябва да си много благодарен за "милостта" и свинското им "великодушие".
цитирай
12. trolllpower - Предлагам да не празнуваме и Трети ...
10.09.2010 08:41
Предлагам да не празнуваме и Трети март. Той също е комунистически празник. Повече предпочитам Трифон зарезан.
цитирай
13. анонимен - Това е то!
10.09.2010 09:09
Това е то!
И да си го празнуват!
цитирай
14. анонимен - свини преди, свини сега
10.09.2010 09:09
Докато се наричаме свини и се ровим в миналото ще сме вечно гневни, недоволни, неуспяли.
цитирай
15. анонимен - За животните и хората
10.09.2010 09:12
То свините са навсякъде свини - както и в този блог. За себе си имам определението: Не станах другар при другарите, но не станах и господин при господата. Просто си останах човек. Трябва дори да се пише с любов. А от вашия блог струи само омраза.
цитирай
16. antikom - Днес на и на милиционерите!
10.09.2010 09:25
„Честит празник, свини”.
цитирай
17. vmir - Любов към тържествуващи убийци? Само Господ е способен на такова великодушие, но те го отричат.
10.09.2010 09:31
Мога обаче да ги поздравя така:
"Честит празник, мили катили!"
цитирай
18. trolllpower - Всъщност не трябва да се пренебр...
10.09.2010 09:38
Всъщност не трябва да се пренебрегва нито един повод за празнуване. Все пак тук предимно пием пък останалото, ако има време.
цитирай
19. veselaj - Свинете ще са на власт
10.09.2010 11:33
докато има овце, които скандират в тяхна полза. Лошото е, че и сега е така.
цитирай
20. анонимен - направо ме разплака
10.09.2010 12:04
направо ме разплака
цитирай
21. анонимен - До "човека", дето не бил ни другар, ни господин
10.09.2010 12:05
От този блог, според него, струяла само омраза... Но ще го поправя, от комунистите струи омраза - безсмислена, жалка, чудовищна и безчовечна... От този блог струи СПРАВЕДЛИВ ГНЯВ срещу онези, които ограбиха деството ни и осъдиха родителите ни (и нас после) на мизерно съществуване само защото бащата на единия имал 150 дка, а на другата баща й бил секретар-бирник - така де, комунягите щяха да кажат: "да де - фашист". Само с малко допълнение, че в Блъгария фашизъм никога не е имало. За сметка на това имаше нещо много по-лошо от фашизма и националсоциализма - КОМУНИЗЪМ. И което е още по-страшно, ТОЙ ОЩЕ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ, даже МИНАВА В НАСТЪПЛЕНИЕ...
Във всички нормални страни, престъпници като комунистите ги преследват до дупка. И докъто не се пролее кръвта на тоя, дето е пролял кръвта на близките ти, ОТ ОНЕПРАВДАНИТЕ СТРУИ СПРАВЕДЛИВ ГНЯВ - той изисква възстановяване на справедливостта и законността в една държава чрез ВЪЗМЕЗДИЕ НАД ПАЛАЧИТЕ. И няма милост! Чувах след 10 ноември някои да казват: "Жертвите на комунизма не желаят мъст"... А бе хора! Как не желаят мъст бе? Я виж, в Италия, дали се примиряват току така с престъпника. А в АМерика? А в Англия? А в Китай, Япония, Израел? А в Арабските страни? Навсякъде по тези места един престъпник е преследван до дупка и му се дава възмездие! Задължително! Инак не се възстановява законността и справедливостта в държавата и тя става нещо, като България. Затова и на Запад и на Изток има достойни народи - защото си преследват палачите докато не ги унищожат. Не искате да унищожите комунистите?
Е, тогава плащайте за вересиите им - пийте горчивината от съсипаните съдби на близките ви, търпете комунистическите издевателства над вас и децата ви и премълчавайте бруталните им подигравки!
ТА, ИЛИ ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ НАД КОМУНИСТИТЕ ИЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ЖАЛКИЯ ЖИВОТ, КОЙТО ТЕ НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ВОДИМ. НО НЕ И ДВЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО! ТЕ ПРОСТО НЕ СА ВЪЗМОЖНИ... И МАЙ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ИЗБРАЛИ ВТОРИЯ ВАРИАНТ? Е, НИКОЙ НЕ НИ Е КРИВ ТОГАВА...
цитирай
22. анонимен - Мен пък си ме кефи празника
10.09.2010 12:13
Ми да много ясно ,че ме кефи дядо ми беше висш милиционер и почти всеки ден ме зимаха от градината с Чайка и кордон така че си ми беше екстра.Искам си комунизма другари.Долу вашистите.Свобода ,авенество ,ратство.Ама аз пак да съмси по равен от вас.ХАХАХА
цитирай
23. анонимен - А сега като сме ги оставили да си г...
10.09.2010 12:16
А сега като сме ги оставили да си гледат овците и кравите та унищожихме животновъдството. Докарали сме го до там, че да идват бледоликите рижокоси европейци са ни обясняват как да сме правили кооперативи, демек ТКЗС. ТРАГЕДИЯ, били ги да им вземат животните явно е имало защо!!!
цитирай
24. анонимен - Монетата винаги има две страни!
10.09.2010 12:46
Това, което искам да кажа е, че в тези времена дори и нерепресираните не са живели леко и охолно. Моите родители не са били от репресираните семейства, но са живели изключително бедно, но достойно! И още нещо - прабаба ми е била зверски застеляна от пиян руснак - "освободите". Според мен тази дата трябва да се помни, а всеки сам за себе си да прецени дали е празник или не! Не осъждайте и не обиждайте хората, които са избрали за себе си това събитие за празник!
цитирай
25. анонимен - За един съученик
10.09.2010 14:05
Аз съм само на 23 години, но бях съученик с един потомък на "бедно и трудолюбиво работническо семейство" - майка му беше чистачка в училището, в което се учеше. Този човек ми обясняваше колко добре било да гласува за БСП и че се възхищавал на Първанов, а от запознати Първанката бил много добър човек...

Същият този човечец беше абсолютна нула в училище. Докато аз ходех по олимпиади и ги печелих, той ми звънеше по телефона и ме караше да му решавам задачите по математика.

Точно от тогава разбрах кво значи да си комунист.
цитирай
26. анонимен - да ама не
10.09.2010 14:34
И двадесет кода да ме накараш да пиша, пак ще го кажа.Същите, които бяха добре преди 09.ІХ.1944 година, бяха добре и след тази дата и след 10.11.1989 година пак са си добре.Моята фамилия сме си репресирани преди девети, след девети, само сега се отървахме, ама и за репресирани не ни искат, щото същите които бяха борци протиф фашизма, сега са репресирани и место не остана.
цитирай
27. анонимен - да аме не
10.09.2010 14:36
Сгрешил съм, точното е "протиф фашизъма"!
цитирай
28. анонимен - През 1947 година комунистите палят ...
10.09.2010 14:48
През 1947 година комунистите палят от три страни къщата на дядо ми по причина че един зетьовете е горянин и се е борил против тях.
цитирай
29. анонимен - Ха ха ха
10.09.2010 15:02
Но на теб всъщност името ти е Юрий :)))
цитирай
30. анонимен - мнение
10.09.2010 15:19
Няма и съмнение на автора за истината,която е била и е сега в момента!Мислите ли,че има съществена разлика кой и как се управя в тежката ситуация?!Не трябва да се заблуждаваме,че всичко си върви по старо му,освен че капитала е в няколко души...тази идеиология нищо добро не остави след себе си!
цитирай
31. анонимен - Прекалявате!
10.09.2010 15:47
В България никога не е имало комунизъм, както през последните 20 години няма пазарна икономика. Просто на 9ти власта и парите си смениха собствениците. Мога да ви уверя, че Паузовците не са ходили по конгреси и пленуми, а са работели в някой завод, гонейки петилетката за да дадат своята лепта за идеала в който искрено вярват. Не може да отречете 45 години от живота на моят баща и дядо, просто защото вие или някой който познавате е живял лошо.
И аз съм ходил по олимпиади, както и съм членувал в консомола.
По мои спомени, от нашият випуск 2 човека не се записаха в консомола. Единият неискаше по непонятни за мен(тогава) причини, а другият не го приеха защото беше обрал някаква бабичка.
От къде се взеха всички тези десиденти днес. Които са се опълчили и не са влезли в консомола?!?!?!? Дори и наистина да не са членували, при 50% от тях, е било защото са "обирали бабички".
Михаха 20 години, вече няма комунисти!
Мислете креативно за бъдещето, а не негативно за миналото.
Както едно време хора са били наричани фашисти, така вие наричате човек комунист и искате(в което съм убеден) да му причините същите неща.
Това вашето е лов на вещици!
Просто помислете къде искате да сте след 1 година, и се хванете на работа.
цитирай
32. cornflower - анонимен 31
10.09.2010 16:07
няма ли?
елате ни вижте! -
цял целеничък съхранен...
цитирай
33. анонимен - браво
10.09.2010 16:27
Свиня си ти мой човек! Насилието поражда насилие! Това с убийствата и репресиите след 09.09. е следствие на избитите (в т.ч. обезглавени), насилените и репресирани българи в продължение на десетилетия. А те (избитите преди 09.09.) са се борили просто за по-добър живот и срещу несправедливия строй. А знаеш ли умнико, че години след 44-та хора са живяли все още в землянки? А знаеш ли олигофрен смотан, че в Бг народа има най-много недвижима собственост на глава от населението? И това кога е станало според теб? И всичките тези хора са били с връзки в тогавашната власт ли? Изобщо нямаш представа за онова време и затова най-лесно ти е да наричаш нормалните хора свини. А да си чувал за фашизъм? Защото 09.09. е празник и на победата срещу него. И до кога според теб трябва да продължава тази простотия с противопоставянето и до къде ще ни доведе? Напъни си малко ограниченото мозъче и помисли над това, ама след като си изпиеш хапчетата, защото си нещо нервен,
цитирай
34. анонимен - Късче от " светлата " комунистичека действителност
10.09.2010 16:35
Много добре казано и написано, много добре, браво!
цитирай
35. анонимен - RADI KAZA: ОТ 31 КОМЕНТАРА ДО ТУК 17 СА АНОНИМКИ !!!!!!!????????
10.09.2010 16:49
ООО НЕРАЗУМНИ ЮРОДЕ, ПОРАДИ ЩО СЕ СРАМИШ ДА СЕ НАЗОВЕЩ ОТКРИТО?. А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СИ МИСЛИШ ЧЕ КАЗВАШ ВЕЛИКА ИСТИНА, МИРИШЕ НА ГНИЛО ОТ ДАЛЕЧЕ. БРАВО НА mamkamu
цитирай
36. анонимен - свини
10.09.2010 17:21
Защо обиждате животните?! Комунистите немат аналогия в животинският свят.
цитирай
37. анонимен - Сигурно и тези,
10.09.2010 17:47
върху които изсипвате така арогантно и грозно помия, имат какво да кажат. Айде, стига толкова злоба - не се стига далеч така. А снимки на избити преди 9-ти също могат да се покажат.
цитирай
38. анонимен - МАМКА ТИ!
10.09.2010 18:05
ТИ СИ НАЙ-ГОЛЯМАТА СВИНЯ В БЛОГ.БГ И ЗАСЛУЖАВАШ ДА ТЕ УБИЯ !!!
цитирай
39. анонимен - Малей...
10.09.2010 18:26
Като чета коментарите, то големи ужасии. То беднотия, то бой и репресии. Кой каквото не направил - комунистите му виновни. Вкарали някой апаш в затвора - той бил борец срещу системата. Да се чуди човек на писанията ви ли да вярва, или на това, дето е видял и живял. То бива лъжи и измислици, ама вашите вече много станаха. Па си и вярвате на всичко отгоре...
цитирай
40. анонимен - На калпав седесар комунистите му виновни!
10.09.2010 18:30
Направете си една фашистка партия с кафявите униформи, че поне да ви бият хората с удоволствие.
цитирай
41. анонимен - 41. анонимен
10.09.2010 19:18
А как се разпознава синята свиня...............
Мирише на мърша.
цитирай
42. анонимен - Няма смисъл да спориш с хора, които...
10.09.2010 19:20
Ти го правиш!
цитирай
43. анонимен - Комунистите (свинете) два пъти опразниха държавата България от интелигенция...
10.09.2010 19:38
...Един път по девети 1944, и втрои - след десети Ноември 1999... слава Богу, втория път не можеха да избиват инакомислещте. Но пък инакомислещите хора сами си тръгнаха, а масата тъпаци продължава да се залъгва и да си затъва...

Като гледам колко много свини са се разписали по-горе, не виждам да се оправи нещо - нито в близко нито в по-далечно бъдеще.
цитирай
44. kpandjarova - kpandjarova
10.09.2010 20:21
анонимен написа:
Докато се наричаме свини и се ровим в миналото ще сме вечно гневни, недоволни, неуспяли.

Както и да се наричаме,всички живеем в една и същая кочина-едни прасета,други свине...Мога да си представя как се чувстват онези,които вярват ,че са хора.И моят дядо някога е бил съден от народен съд само защото е бил полицай в селото.Оправдам,защото за него се застъпили и съселяните му.А баща ми ,лека му пръст,цял живот с голяма борба е постигал всичко в живота си-работил и следвал.Беше с две висши образования,образец на почтеност,но така и си умря мълчалив и много горд.Сега аз съм в подобна ситуация-без дом и родина,заради наследниците на същите тези свини,за които пишеш приятелю.Комунизмът не си е отишъл.Дори и крачка назад не е отстъпил.Напротив.Обаче горе главата!
цитирай
45. анонимен - поклон
10.09.2010 21:35
Вечна памет на хилядите жертви на сатанинския болшевишки режим, поклон пред погубения елит на Царство България, пред животински избитите и прокудените от Родината! Вечна прокоба над безродните червени терористи, всичките им слуги и техните потомци. Тежка им пръст! Напред към съживяване на изгубените ни национални идеали и морал! Да живее България!
цитирай
46. internationalist - Свини,
10.09.2010 21:40
е имало много в Българската История.
1.Свините които пребиват и интернират Капитан Петко войвода,виден Русофил и народен закрилник,хайдутин.Награден от Руският Император.На Стефан Стамболов- свините.
2.Свините които убиват великият Стамболийски, в село Славовица.
3.Свините които въвличат на грешна страна България в двете войни и губим толкова много. И разбира се тези Свини все ни изправят срещу нашата Освободителка Русия.Тези свини ни направиха съюзници на Чудовищният Хитлерофашистки Режим.Режим убил 20 млн Руснаци и не знам си колко Евреи и др.
За тези и още много други Свини,защо не споменахте г-н Мамка му?
Или, удобно забравяте за тях?
Между другото и двамата ми дядовци за били Никола Петковисти и са страдали здраво от БКП.Единият,без малко да бъде убит.Аз съм израсъл в яростен анти-комунизъм.Но, когато поживях в САЩ, Великобритания,разбрах кои са нашите Братя и кои нашите "Приятели"=скрити врагове.Русофил, не значи комунист.
НО, утре има събиране на Русофилите на язовир Копринка.
Тъкмо сега ще публикувам в блога си събитието.

4.
цитирай
47. gotzageraskov - Аз като син на гнил интелигент
10.09.2010 21:48
празнувам този ден като рожден ден на брат ми. Само. Иначе и аз доста време се скатавах от комсомола, докато не научих, че съм приет - без да знам - малко преди казармата. Отрази ми се подходящо - първата година служих в наказателния баталион на Гаропиринския полк (известен по това време като втория дисцип), а после в КЕЧ (Кралски Елитни Части). Общо 777 дена.
цитирай
48. анонимен - пашутин п-ролетарски
10.09.2010 22:10
Затова България е сега една УСПЯЛА ПОСРЕДСТВЕНОСТ!
цитирай
49. bamby13 - от свинете, все пак, някаква полза ...
10.09.2010 22:29
от свинете, все пак, някаква полза има. Другарчетата, до каквото и да се допрат го унищожават. И как няма да празнуват? Празнуват и тъгуват, сащото, ако не беше 9.9.45 щяха да си останат по селата, а не да въртят магазини по Виена, модни агенции в София и т.н. Шапкаря настанен в апартамента ви е ярък пример.
цитирай
50. анонимен - Психичните отклонения на поклонниците.
11.09.2010 07:56
Всички червенотиквеници имат едно и също поведение.Сарказъм, ирония,отвличане от темата, подмяна на истината.И ако сте упорити-към обиди и заплахи.Единственото и най- съществено в тяхното поведение е укриване на историческата истина.Кой крие истината за себе си? Само този който, сам я е определил като злепоставяща го и за да излъсква вечно образът си на положителен субект.
С такива хора може да се спори единствено след като върнат архивите за историята си.А не да я обявяват за изчезнала, изгоряла, не съществувала.
цитирай
51. flintul - Някой сериозно ли иска да се върне ...
11.09.2010 09:46
Някой сериозно ли иска да се върне онова време?
цитирай
52. анонимен - Може ли някога да разберем"...
11.09.2010 12:03
Може ли някога да разберем"необятната" комунистическа душа, твърдо не, трудно е да разбереш тези "мили","онеправдани" хорица погубили ни като народ. Може да ви се струва
абсурдно да се празнува преврат и окупация, но ако все пак се опитаме да разберем комунистическата

душа трябва да се сетим и за друга "светла" дата 24 август 1944
тогава група от 250 олигофренични убийци избиват 30 тежко ранени и невъоръжени войници факта че това са нацисти не променя единственото определение за този факт-военнопрестъпление. А опожарените мандри и невините жертви на тази паплач е твърде обширна тема,честити ви празници другари, и не забравяйте, че комунист не е убеждение а психиатрична диагноза за съжеление нелечима
цитирай
53. galina1 - Малииии,
11.09.2010 21:42
какви глупости пишат накои хора. Чеки да си харесам една от многото да я изтипосам тук. Това най-ми допадна като най-голямата глупост. Провъзгласявам 9. генади 2000 за номер 1 като написал възможно най-голямата глупост. Предлагам да си направим форумни бисери. Не знам как ще стане, но има какво да се пише там. Смех, смех..... "Чародейни" мисли, "умни" хора, бъдещето просто е уникално. Пей сърце!

9. genadi2000 - Браво!
10.09 01:53
Девети септември- празник на дегенератите, педерастите, алкохолиците и малоумните идиоти в България
цитирай
54. анонимен - :) Тази статия обиди малко свините... комунистите са доста по-долу от тях еволюционно
15.09.2010 08:29
анонимен написа:
Като чета коментарите, то големи ужасии. То беднотия, то бой и репресии. Кой каквото не направил - комунистите му виновни. Вкарали някой апаш в затвора - той бил борец срещу системата. Да се чуди човек на писанията ви ли да вярва, или на това, дето е видял и живял. То бива лъжи и измислици, ама вашите вече много станаха. Па си и вярвате на всичко отгоре...

Уважаеми г-н комунист (или по правилно да ви нарека сатанист, защото подкрепяте една сатанинска секта). Разбира се за комунистите като вас - комунистическия режим е бил райска градина и естествено е нямало как да бъдете бит, ограбен, изтезаван, изнасилен и т.н. от режима при положение, че лижете задника му! Отворете уикипедия и прочетете колко са били "апашите" в лагерите - то си го пише 10% (криминален контингент)! Всички останали са били там или по политически причини или по някакъв друг параграф, но никой от тези 90% НЕ Е извършил криминално престъпление!!! Там е бил елита на нацията - всеки свободомислещ човек! Така, че вашите обвинения си ги заврете знаете къде! Ще извършите огромна услуга на света ако просто пукнете и оставите свободните хора да си живеят живота нормално!
цитирай
55. анонимен - 00
15.09.2010 23:10
:)))Дали в Ирак са щастливи че ги "избавиха "от Садама,и сега само бомби,смърт и насилие,по-малко ли хора умират?Ти се ежиш защото се е случило нещо с Вас,а защо Комунистите да не си отмъстят на фашистите,и какво се получава?ОМАГЬосан кръг,нали важното е да има конфронтация,Само Левски,оле,глей ся ЦСКА-рите как ще ревнат,.иначе тъпа историйка,а някой даже плачка.....Ааа и не съм комунист,просто търся и др,гледна точка,а и все си мисля че политическите репресии са ги правили цървули от ниския ешелон ма БКП,доносници мръсни завистливи.Аре ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470065
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол