Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.10.2010 12:00 - Бойко Борисов започна национализация
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 42009 Коментари: 116 Гласове:
31

Последна промяна: 21.10.2010 12:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageПравителството реши да национализира натрупаните по лични сметки в професионални пенсионни фондове средства и те да бъдат прехвърлени в общ солидарен фонд т.е. в НОИ. От него ще се плаща на категорийните работници, като явно недостигащите пари ще бъдат добавени от държавния бюджет.

Сбъркаността на това решение е очевидна, особено, след като се знае, че е взето под натиска на синдикатите. Трудно е да се повярва, че правителството посяга на личните средства на български граждани в една страна, където неприкосновеността на частната собственост е гарантирана от Конституцията. Оттам и въпроса, дали цялото това мероприятие е законно и как точно ще накарат частните пенсионни компании да прехвърлят в НОИ тези средства.

Друг е и въпроса, че парите в тези фондове няма да достигнат поради ранното пенсиониране на работещите 1-ва и 2-ра категория труд, едно заради това, че възрастта им за пенсиониране не бе вдигана през годините, друго заради обезценката на активи в следствие на финансовата криза през последните години.

Премиерът пък се изказа по откровено популисткия начин, типичен за него, този път вонящ и на революционно левичарство и нагла лъжа: 

“В тези фондове около 20% от парите отиват за разходи. Там са скъпи коли, там са скъпи секретарки също така. И това харчи много пари. Това го знаят синдикатите, знае се по принцип, но няма политическа воля, защото това са големи частни пенсионни фондове и рискът да почнат да ни натискат от големите държави, силните държави в Европа, е голям“


Дори и лаик в икономиката, ще види, че проблемът с пенсиите на категорийните работници може да бъде решен по по-елегантен начин, като до навършването на общата възраст за пенсиониране, част от пенсията им изплаща фонда, а част –НОИ. Така или иначе парите няма да достигнат, дори да бъдат прехвърлени всичките в НОИ и ще трябва да се доплаща от бюджета. Попаднат ли едни пари обаче в държавното солидарно осигуряване, пИши ги бегАли, както казваше баба ми.

Срив очаква родната ни борса, ако всички фондове се втурнат да разпродават активи, за да внесат послушно парите в НОИ и накрая я докарат 100 милиона я не, вместо планираните 500. Отделно, че страната ни ще стане съвсем непривлекателна за инвеститорите, за които думата "национализация" е стряскащ сънищата им кошмар.

Питам се, след като днес правителството посяга на частна собственост, няма ли да го направи и утре. Аз например, мога да направя справка във всеки един момент, колко средства имам и в Универсалния и в Доброволния си пенсионен фонд. Тези пари (или по-точно дялове) не се губят и се наследяват, дори да се случи нещо с мен. И ако в един момент някой посегне на тези средства с дългата си мръсна ръка, не бих го нарекъл никак, освен чист крадец.

А едни подобни крадци са го правили вече това в България.

След 1944-та.


Повече по темата:

http://www.mediapool.bg/show/?storyid=171509&srcpos=1

image



Гласувай:
39



1. flyco - ...
21.10.2010 12:04
Я да те питам. Като се създаваха частните пенсионни фондове някой питал ли те е дали си съгласен с това? Вероятно си бил съгласен, но аз не те питам това. Днес някой пита ли те дали си съгласен с национализирането им? Вероятно не си съгласен, но аз не те питам това.
цитирай
2. flyco - и още нещо
21.10.2010 12:09
Собствениците на "Мостстрой" АД дали са имали видение, че ще има някакви такива национализации, как мислиш?
цитирай
3. dungeonkeeper - flyco
21.10.2010 12:19
Хората пишат дебели книги за видовете осигуряване - капиталовопокривен, каквито са частните фондове, и разходопокривен - каквото е НОИ. А ти в едно изречение ги отписа и двете. Основният недостатък, който прави неприложим р.п. модела в България е това, че за да функционира трябва да има дефлация или минимална инфлация за дълги периоди и ПОЛОЖИТЕЛЕН естествен прираст. В държава с 40% пенсионери и 20% икономически неактивно население тази система е обречена на ФАЛИТ.
Защо не увеличиха вноските към фондовете, когато трябваше? Дори и сега - увеличават, ама вноската към НОИ, не към фондовете - това е страшна бомба със закъснител, която сигурно ще доведе до национализация на УПФ-тата също.
Честито на печелившите.

Аз чакам МВФ да си признае, и CDS-ите на България да отлетят в небесата (в последствие и рейтинга).
цитирай
4. mamkamu - @flyco
21.10.2010 12:20
Т. е. нещата си се връщат в стартова позиция. И никой никого не трябва да пита за нищо... Разбрах ли логиката ти или не мога да вдена?

Той Божков получава видения от време оно... За туй той е милиардер, а аз не :)

Я и аз да те питам. Ти за солидарна пенсионна ситема ли си, за смесена или за индивидуална? По принцип говоря. Знам, че тук нямаме особено голям избор...
цитирай
5. flyco - Re: 4. mamkamu
21.10.2010 12:47
Разбра ме, аз затова те питам, защото знам, че ще ме разбереш.
За смесена пенсионна система съм. Добре все пак, че някой пита.
цитирай
6. gantree - @ mamkamu
21.10.2010 13:16
По-скоро капиталова, имам предвид написаното в твоя коментар 4. Солидарна, смесена или капиталова. След тази новина, за национализирането на капиталовите сметки за първа и втора категория аз лично не мога да кажа нищо, освен, че капитализмът у нас пак се отменя. По-точно, заменя се плахият опит за капитализъм с нещо от рода на тракторско-станишевската идея за "държавен капитализъм".

***
Флайко, въпросите ти в коментар 1 са несъстоятелни. Ако си спомняш, преди десет години всеки имаше право да си избере кой точно пенсионен фонд да получава вноските. Малък от гледна точка на общия обем е този избор, но все пак беше избор. Съвсем отделен е и въпросът, че инвестициите на съответните фондове са предимно в ДЦК, тоест, пак са върнати в държавата под формата на неин дълг. В това предстои да ги "обвинят", което би било доста нечестно при нашия тотално неразвит фондов пазар, за който изобщо не става дума и при вземането на това решение вчера. Просто, както писах по-горе, капитализмът пак се отменя. В такива случаи историята показва, че най-умните сред нас първи побягват на Запад.

п.п. и още нещо - Бойко и правителството му са десни, а аз съм камила (ама не паркър-боулз).
цитирай
7. flyco - Re: 6. gan
21.10.2010 13:31
Въпросът ми се отнася до това не дали човек има право да си избере сам пенсионния фонд, а до това дали ни питаха дали да има или да няма професионални пенсионни фондове, които да избираме. Ако тогава са разчитали, че сме незряло общество и не можем да определим кое е добро и кое е лошо, то днешните действия означават, че продължават да ни считат за такова.
цитирай
8. gantree - @ Флайко
21.10.2010 13:44
Разбирам добре въпросите ти. Извън тяхната конкретност за конкретната ситуация общият контекст на въпросите ти е "питаха ли ни преди десет години дали да въведем капитализъм или да си останем в зрелия социализъм". Разбира се, че нямаше нужда правителството на Костов да задава такива въпроси на българите, то е избрано да си изпълнява програмата. И то не ги задаваше тези излишни въпроси, а директно си изпълняваше програмата по въвеждане на страната в капитализма - тотална приватизация, частни пенсионни фондове ... и така нататък.
цитирай
9. veselaj - Още през август миналата година ...
21.10.2010 13:46
Още през август миналата година заподозрях, че това правителство не е нито дясно, нито лява, а левашко. Мразя да съм права...
цитирай
10. rpatel - Какво?! Е, ако и това направи, вече ...
21.10.2010 13:59
Какво?! Е, ако и това направи, вече ще е върхът! То бива бива наглост и некадърност, ама ББ и голяма част от министрите вече съвсем се омазаха! Поне да имат доблестта да си признаят, че за нищо не стават и вкупом да си подадат оставките, а те в желанието си да замажат някоя предишна грешка затъват все по-дълбоко и по-дълбоко в собствените си безумия. Но най-лошо от всичко е, че и ние затъваме с тях...
цитирай
11. panazea - Картината е трепач !
21.10.2010 14:13
Целта им е всички българи да достигнем до това ниво !
цитирай
12. nakom - Пак сте нещо недоволни
21.10.2010 14:20
тъкмо всички десни бяхте започнали да громите комунистите, даже се стягахте да управлявате "заедно".
Баси, само "мръсните комунисти" ли правилно пресказахме, че с комунофобски настроения не може да се управлява?.Защото олигофренските платформи, подкрепени от олигофрени водят на власт ...... олигофрени.
Аз пък съм много доволен.Случва се точно това, което казах че ще се случи.Сега на лаещите ще им втъкна един кочан в зурлата, да се научат.Това няма да ги направи по-умни, уви.
И да, следващият кмет на софия ще е кармазъ както казваха турчетата в казармата
Дотук с банкийското дясно

цитирай
13. gantree - между другото
21.10.2010 14:24
дори и Любомир Христов, който досега беше икономически съветник на ББ - не знам дали все още е, дали се е махнал или вече са го махнали - та, дори и Любомир Христов нарича това решение на правителството "кражба". И е напълно прав, защото това наистина представлява кражба. Интервюто му е съвсем прясно, и може да се види тук

http://mediapool.bg/show/?storyid=171560&srcpos=4
цитирай
14. gantree - @ nakom
21.10.2010 14:30
nakom написа:
Аз пък съм много доволен. Случва се точно това, което казах че ще се случи.

И за какво по-точно си "доволен"? И мен, както и теб, не касаят пряко тези вноски за първа и втора категория. Само затова ли си доволен, защото не си лично ощетен? Ако ти треснат и твоите вноски на НОИ в общия кюп, пак ли ще си доволен? Не, разбира се. Но сега си доволен, неясно от какво.

А ако наистина твърдиш, че се е случило нещо, за което преди си предсказвал, то тогава в главата ти има златна мина :)) можеш и супер-развит социализъм да си построиш с печалбите от случващи се в бъдещето предсказания. На твое място бих си регистрирал веднага едно "Ванга" ООД :))))))))) дано името не е вече заето.
цитирай
15. thetrooper - При правителството на тройната коалиция
21.10.2010 14:58
се удивлявах как управляващите са способни да изричат и вършат огромен брой безумия за единица време. Сега обаче си имат достойна конкуренция...
цитирай
16. mamkamu - @ nakom
21.10.2010 14:58
Ти май не знаеш, какво говориш! Точно тук не можеш да говориш, че някой се е стягал да управлява с ГЕРБ. Ако има такъв, отиди в неговия блог и ги приказвай там тия.

Антикомунистическите настроения трябва да бъдат част от политиката на всяка посткомунистическа страна. Просто е задължително, за да може да се развива нормално. За съжаление тук тези настроения не бяха така масово разпространени, както в някои централноевропейски държави и видяхме до къде я докарахме.

Да не говорим, че морално задължение на всеки нормален човек е да отрича крайните човеконенавистни идеологии, ама това е друга тема...
цитирай
17. анонимен - 7
21.10.2010 15:00
А двуликият Анус - mamkamu му на kushel , ускори анализацията на собствения си болшевишки заден двор .
цитирай
18. mamkamu - +
21.10.2010 15:09
gantree написа:
дори и Любомир Христов, който досега беше икономически съветник на ББ - не знам дали все още е, дали се е махнал или вече са го махнали - та, дори и Любомир Христов нарича това решение на правителството "кражба". И е напълно прав, защото това наистина представлява кражба. Интервюто му е съвсем прясно, и може да се види тук

http://mediapool.bg/show/?storyid=171560&srcpos=4


Прочетох го. Съвсем си е прав човека:

"Там, където правата на собственост не са гарантирани, трябва да си луд да инвестираш..."
цитирай
19. vencivaleri1951 - Ладо тук си абсолютно прав в сравнението си
21.10.2010 15:15
с 1944та г. Тогава се национализира пенсионния фонд. Сега може би се национализират частните. Има и друга прилика. Тогава фонда е фалирал,/зарад войната най вероятно/ а сега не е в състояние до голяма степен да плати излизащите първи пенсионери които имат права. Държавата и в двата случая национализира нещо вместо което ще плаща самата тя. Тогава бе казана истината. Няма пари, в купонна система сме, почваме друг вид осигуряване, друг вид пенсионна система Сега обаче истината се премълчава. За това и бранша на работодателите не скача силно. Пенсионните ни фондове/частните/ се оказаха недоносче-както би се изразил Тато. Първо бяха последна грижа на контролиращите органи и много работодатели не внасяха парите. Държавата също не е изрядна/полиция , армия, държавни служители.../ това е публична тайна... Боце в момента "вади кестените" от огъня и понеже не може да каже, ама бюджета дължи едни пари...не може да хване за гушата множеството предприемачи и всякакви работодатели/идват избори/ прави най лесното. Обвинява в управленски преразход/което също е вярно/ фондовете и прехвърля задълженията на бюджета. В неговия мандат това няма да е кой знае какъв разход. В следващите мандати този разход ще расте прогресивно. Пишете бегали тези пенсии господа в близките 10 ина и повече години. Отново едни "ловки" момичета и момчета ни свиха кинтите или не ги платиха.
цитирай
20. lelya - Предваритерно се извинявам, че ще ...
21.10.2010 15:25
Предваритерно се извинявам, че ще принизя разговора, но как се определят тези въпросни категории труд? Пристрастна съм, в държавната администрация е пълно с бивши военни. Много се извиням, но да си бил на държавна служба -добре, да се пенсионираш там - пак добре, ама накрая освен пенсията да те назначанат отново на държавна служба - повече ми идва.
Не знам колко пари са внасяли в тези фондове, но идеята на ББ ми се струва паническа, дори и след обяснението, че от там хората практически няма да видят кой знае какви пенсии. Ако фонда не е инвестирал добре и няма приходи - хубаво, просто който е внасял там ще пие една студена вода. Крайно време е да се научим какво и защо правим.
цитирай
21. flyco - Re: 8. gan
21.10.2010 15:26
Това имах предвид, когато ГЕРБ спечелиха с такъв смразяващ резултат последните избори. Не можеш да се представяш за дясна партия щом избирателите ти са леви. След като взеха властта започват разминаванията между приказки и дела, защото или ще си изпълняваш дясната програма и ще си загубиш левите избиратели или ще си задържиш левите избиратели като пратиш по дяволите дясната си програма. Явно Бойко е избрал второто. В този ред на мисли въобще не ми харесва разкрачената позиция на СК. Не мога да допусна, че Костов и Димитров не са си давали сметка за това когато подкрепиха правителството на Борисов.
цитирай
22. nakom - @gantree
21.10.2010 15:26
Доволен съм, защото казах, че това правителство ще бъде грубо, селташко, неподаващо се на нормална логика, и гледащо подобно на гладно говедо да опасе колкото се може повече от бюджета, за възможно най-кратко време.Като всичко това ще бъде подплатено с омраза, комунофобия, богатофобия, и прочие фобии.И въпреки това ще го изберат, а тия дето гледат Костов и Маутин с влажен телешки поглед ще ръкопляскат, защото са "набили комунистите".Гледай дали не стана.
Ти па защо си мислиш че не ме касаят пряко.Доколкото имам родители които трябваше да получат по-високи пенсии, касае ме.Разликата между това което няма да получат и стандарта който имат, може и мен да ме засегне.
Регистрирай си "Комунофобия" ООД, гаранция че не е заето.Тъкмо е за 2 лв капитал, колкото струва цялата едноименна платформа.

mamkamu - И никой не се е стягал да управлява с ГЕРБ, съвсем никой, ни ванката ни маутин.Я пак?.

цитирай
23. анонимен - правителството на ГЕРБ е успешно - ...
21.10.2010 15:27
правителството на ГЕРБ е успешно - дори повече, то е НАЙ-успешно - най-успешното правителсто на БКП досега.... Бойко Борисов е опасно некомпетентен и още по-опасно самовлюбен колун, който трябва да бъде отстранен от политическата сцена незабавно - заедно с цялата паплач около него.
цитирай
24. анонимен - а относно скъпите коли и секретарки ...
21.10.2010 15:29
а относно скъпите коли и секретарки - това има ли изобщо смисъл да го коментираме? прави ли някой по-големи и излишни харчове за лъскави коли и секретарки, отколкото държавната администрация?
цитирай
25. gantree - @ венцивалери
21.10.2010 15:31
Ти си комунист. Вадел Бойко кестени от огъня, глупости. Вади едни пари (активи), които са частна собственост, и ги одържавява, тоест, ги краде.
А "ловките" момичета и момчета, които правят (или ще направят) това, си имат имена, които ти премълчаваш. Имената им са - Бойко Борисов, Симеон Дянков, Константин Тренчев, чието е предложението ... това в общи линии са момчетата, а момичетата я да видим кои са? А, Христина Митрева.
цитирай
26. denijane - Мдам
21.10.2010 15:39
Въвеждат и данък лукс върху коли, къщи, яхти и депозити...
Добре че ни е дясно правителството, че иначе сигурно и данък въздух щеше да има. О, чакай, лявото ни правителство въведе плосък данък!

Нашата държава май се превръща в икономически парадокс. А най-лошото е, че хората са толкова заети да оцеляват, че никой не вижда каква секира ни се подготвя. И всяка следваща стъпка на това правителство е облечена в най-добри намерения, но неизменно води към пропастта.
цитирай
27. анонимен - Един изход
21.10.2010 15:43
От този батак има един изход - държавните служители да започнат да си плащат осигуровките. Просто е - въпрос само на промяна на закона. Като един вид анти-кризисна мярка. Ха да го видим сега популиста-милиционер(пожарникар)...
цитирай
28. gantree - @ Флайко 21
21.10.2010 15:43
Не си прав. Казал си какво ще правиш, като те изберат, и хората са гласували за теб. Да, можеш да баламосаш комунягите, като им изтъпаниш Божидар и Веждито на първа линия. И да, можеш да баламосаш демократите, като си лъснеш грижливо меркелския бекграунд. Това не прави хората балами, а показва лъжецът като лъжец. Ако беше обявил, че ще продължи без промяна руските проекти в България, щеше ли нещо да спечели? Съмнявам се. И ако беше обявил, че ще вдигне данъци и акцизи, и за капак ще национализира частни пенсионни вноски, щеше ли да го избере някой? Не, нямаше. Ако беше казал, че на Доган няма да му се случи абсолютно нищо лошо, ако го изберат, също никой нямаше да гласува за него. Следователно ГЕРБ излъгаха, и това пролича една година по-късно.

Позицията на СК в случая няма никакво значение вече. Те подкрепиха това правителство, и всички ние стигнахме дотук след това, да се случва това пред очите ни. Каква ще им е позицията на СК по този въпрос конкретно няма никакво значение, поне за мен. Каквото искат, това да приказват, ако искат и да си замълчат, все ми е тая.
цитирай
29. анонимен - тъжно, много тъжно
21.10.2010 15:43
Статията е доста смислена и тъжно вярна. Само да дабовим, че комунистите обраха пенсионните фондове на българите, след 1944 г. НЕ ЕДИН, А ДВА ПЪТИ - първо, скоро след 1994 г., а след това - в края на 80те г. на 20 век, току преди и по време на "перестройката". Грабежът беше довършен в началото на "прехода", още при Луканов-Младенов.
Сега, червеното недоразумение Борисов, заедно с изпечените червени крадци Митрева, Тренчев, Дянков и пр. искат трети път да бъркат в уж частните пенсионни фондове, за да замажат очите на работниците с висока категория труд - за електорат, не за друго. Парадоксът е, че голяма част от потърпевшите са гласували за ГЕРБ.
А най-страшното е, че, веднъж започнали, тия червени грабители няма да се спрат и в бъдеще. И без това, на тъпия българин му се предлага "алтернативата" ГЕРБ или БСП, а той българският олигофрен, се мисли, че ще излъже и едните и другите. И така ще ни грабят до второ пришествие.
цитирай
30. denijane - И продължавам да не разбирам, защо ...
21.10.2010 15:44
И продължавам да не разбирам, защо след като толкова са го закъсали за пари дават 100 милиона на МВР само за подслушване. Защо не хванат да си уволнят напълно безполезната администрация по министерствата. Защо не назначат мениджъри на всички места където се харчат държавни пари, за да оптимизират харчовете? Университетите са без пари, болниците са без пари, ПОЛИЦАИТЕ са без пари, учителите са разбира се без пари, е къде са тия скапани пари?!
цитирай
31. gantree - @ nakom
21.10.2010 15:54
nakom написа:
Доволен съм, защото казах, че ...

Доволен си, защото това правителство прави точно това, което би направил и ти на тяхно място.
Простичко е. Доволен си, защото си същият като тях.
Ако не си като тях - селтак, простак и прочие твои квалификации, тогава няма да си доволен.
Схващаш ли в какъв точно момент казваш, че си доволен от това, което прави правителството? :)))
Май не ... но то няма и значение.
цитирай
32. анонимен - zzd
21.10.2010 16:14
kazano napravo -tova e krajba.jalko ,4e pravitelstvoto stigna dotam.ako iskaha tova horata pak 6tjha da glasuvat za s.stan. r.ov4. r. pet. a.dog.s,sax.i dr.izpe4eni kradci i mo6enici.izglejda sjka6 politi4eskoto kasogledstvo na gerb,tika horata v objtiata na volen.
цитирай
33. flyco - Re: 28. gan
21.10.2010 16:45
тъй де
цитирай
34. nakom - @gantree
21.10.2010 17:12
Мисля че не си прав.Бих направил съвсем друго.Не смятам да ти го споделям, защото така или иначе няма да ми повярваш.Което ще ми е неприятно. Човекофобите като теб по принцип не вярват на ближния, доказвал си ми го многократно.Вероятно защото познават себе си и се смятат за човеци.
Мога да съм доволен защото ми се сбъдва прогнозата, не непременно че дишам един въздух с бойковите избиратели и с теб на едно.Самият факт, че обитавам блато където 60% от обитаващите го огрета са заети да мразят тези, които именно чрез тази им омраза тласкат първите да гласуват за когото трябва, ме мята у параграф 22. А ти си Шрек-Знаменосеца, един от най-върлите комунофоби.
И да, има някакво идиотско чувство, но не злорадство, което се хили като види как се е насадил нашего брата.Защото надеждата че след няколко ритника и Ганьо ще се научи да си пази задника, умира последна.

цитирай
35. анонимен - Има решение,но няма решителност само PR акции
21.10.2010 17:12
Ето ви едно мнение ,но само ако държавата иска да намери правилното решение, а не ПИАР решението!
Какво става с облитанията над незаконните строежи,нима сега разбират другарите,че просто на 100% законен строеж не съществува, а какво да се прави наистина с малката незаконност тип полубременна или полуумрял Уникалното у нас е,че точно ЗУТ е в основата на незаконното строителство и Чудовищната Корупция! Който и да дойде на власт на мястото на Симидчиев и Влади Калинов той пак ще прибира рушветчета,защото това ще му остане след като го ритнат, а всеки ще го ритнат, защото няма как да се пусне и един обект при тези закони! Държавата у нас не желае да имаме нормални закони и да имаме законност,защото когато имаме преобладаваща незаконност СТРАХЪТ ще е тоя който ще управлява и държи в подчинение хората-обикновените граждани на страната.

Време е за Имотна Амнистия и за започване отначало,защото вината е и на държавата и на общинските структури,не мислете ли? И точно тези които викат да се бута всичко незаконно са най облажилите се чиновници!Държавата може да прибере поне 2-3 млрд.лв. от такава амнистия и да поеме своята част от моралната страна!
цитирай
36. haralanov - Чакай,чакай...
21.10.2010 17:18
Нещо си се объркАл.Не е възможно десен политик да извършва национализация..:)))
цитирай
37. haralanov - Забравих...
21.10.2010 17:19
Гот е да си консултант!
http://mediapool.bg/show/?storyid=171556&srcpos=7#msgs
цитирай
38. vencivaleri1951 - Че на анамнезата ми пише комунист, го знае целия Блог БГ
21.10.2010 17:54
gantree написа:
Ти си комунист. Вадел Бойко кестени от огъня, глупости. Вади едни пари (активи), които са частна собственост, и ги одържавява, тоест, ги краде.
А "ловките" момичета и момчета, които правят (или ще направят) това, си имат имена, които ти премълчаваш. Имената им са - Бойко Борисов, Симеон Дянков, Константин Тренчев, чието е предложението ... това в общи линии са момчетата, а момичетата я да видим кои са? А, Христина Митрева.


Това което не знаеш обаче ти, е че в тези фондове няма мъни...или по точно достатъчно мъни. Понеже никой не посмя/ И царя, и Станишев, и Боце.../ да хване за ревера ловките момчета и момичета/приятели и спонсори има сред тях/ държавата се гърби да ги плаща доколкото може тези втори пенсии. В "икономически живот" съм писал още през 2000година за това. Я си помисли защо не скачан силно експроприираните...Елементарно е Уотсън-липсват им кинтите, по същия начин по който преди няколко години ги бе хванала липсата на пари на Уолстрийт. И там управниците замазаха очите на хората като практически наионализираха досто голям дял от финансовия пазар за да покрият тамошните ловки момчета и момичета. И Буш и Обама ли са комунисти? Не драги, покриват следите с парите на данъкоплатеца и с цената на световна криза. Като се понапълнят с парички трезорите пак ще ги дадът на други ловки момичета и момчета. Боце прави същото...Това е диалектика драги и наистина е изречена и описана от един брадат комунист:)))
цитирай
39. анонимен - ZEITGEIST
21.10.2010 17:59
БРАВО БОРИСОВ БРАВО! РЕВЕТЕ ТЪПИ БРОКЕРЧЕТА СПЕКУЛАНТЧЕТА И ПСЕВДО ИКОМИСТЧЕТА :)))
цитирай
40. vencivaleri1951 - Защо да се е объркал...
21.10.2010 18:02
haralanov написа:
Нещо си се объркАл.Не е възможно десен политик да извършва национализация..:)))

Буш и Обама комунисти ли са? Практически там бе извършена национализация на съществен дял от финансовия сектор. Аденауер ляв ли е? По време на възтановяване на Германия бе въвел такава купонна система и разпределение на благата, че и Ленин би му завидял. Не е важна дали си ляв или десен-важно е да чи свестен...Каакво му бе лявото на Станишев...?Заменките,данъчната политика...
цитирай
41. анонимен - Против съм държавната подкрепа на ...
21.10.2010 18:14
Против съм държавната подкрепа на частни фондове. Колкото са си събрали - толкова да си получават, миньорите да отправят евентуалното си недоволство към тях.
цитирай
42. анонимен - Честно да си получава 50 лева пен...
21.10.2010 18:16
Честно да си получава 50 лева пенсия. Никакво прехвърляне!!! Това е частна собственост!!!
цитирай
43. анонимен - Залезът на десноцентрисчетата...
21.10.2010 18:17
ГЕРБ е партия на хората с изявени първосигнални реакции (ако може въобще това да се нарече партия). Вождизмът, едноличната власт и самозабравянето е типично за такива партии-еднодневки. Същото бе и с царското движение. Дойдоха с овации, крадоха, доокрадога, обсебиха и заграбиха и си отидога безнаказано и то завинаги в Лондон и САЩ, а българския народ остана да опъва каиша!!!
Но най-жалкото е, че тези наши сънародници си въобразяват, че пишат Нова история на България. А тази т.н. партия е пълна с слабоинтелигентни, надъхани и полуобразовани хора, американоиди, блюдолизци, кречатала, пълни наивници и даже ненормални (болни) хора. Цялото им ръководство е такова, да не говорим за доминиращата част от министрите и заместниците им.
НО, апогеят на тази т.н. "партия" вече премина. Следва перигея - сиреч залеза. Той не е далеч и колкото по-бързо стане това - толкова по-добре за най-бедната и най-окаяна страна в Европа.
цитирай
44. анонимен - Значи, мамкаму, 50 лева пенсия от ...
21.10.2010 18:25
Значи, мамкаму, 50 лева пенсия от фонда, а останалото - от бюджета. Не съм съгласен от обществените пари да им плащат. Това е приватизация на средства.
цитирай
45. анонимен - каква частна собственост
21.10.2010 19:02
със закони държавата създаде тия фондове и ни нареди да внасяме
я да видим-държавата със зак.нарежда на вс да купуват от моята частна фирма
аз хвърча-цялата ми рода работи при мен-тъпаци,двоикаджии-големи приходи-големи разходи-къщи вили,мерц,поршета инвестирам в акции да помогна на някои и накрая няма пари в мен в мен за развитие на фирмата ми/напр.някои каза за алианц-така е там/
и ТАКА ЩЕ МИ СЕ ПРИИСКА И ДЪРЖАВАТА ДА МЕ НАЦИОНАЛИЗИРА И И ДА КАЖА
АЗ ФАЛИРАХ ЗАРАДИ ДЪРЖАВАТА,А НЕ ЗАЩОТО СЪМ ТЪП И АРОГАНТЕН 'БИЗНЕСМЕН'
цитирай
46. vencivaleri1951 - Правилно е решението на Бойко. Не смятах че ще кажа някога тези думи.
21.10.2010 19:12
В противен случай кой ще осигури плащанията на пенсиите. Те не са вкарани доброволно във фондовете, а държавата задължи работодатели и работещи да внасят осигуровките. Значи нормално е тя да гарантира плащанията. Как да го направи...Като продължи да толерира фондовете плащайки от джоба си или да се дистанцира от плащанията. Правилно ще бъде да направи и обстойна ревизия, следствие ако трябва и да видим как паричките са направили ту ту... и ги няма. Кой се е облажил, кой не е плащал и дали сред тези дами и господа няма с яхти и имения... Не разбирате ли какво не смее Боце да каже в прав текст...Парите са откраднати/било через източване, било через невнасяне/. Те са при приватизираните предприятия за един лев, при фалиралите банки, при заменките...Това е истината и ако Боце не продължи и не каже и Б, и В и...Я един дет детето на "мамка ти" ще коже Боце сви фондовете в полза на държавата, а истината е че държавата се нагърби да плаща чужди грехове. През 44та пенсиония фонд беше също фарлирал/тогава зарад войната/, а и много малка част от населението бе осигурено/малко над 10%/ Какъв ход имаше държавата тогава...Да налее и опрости парите на частните фондове или да създаде нова система. Тя избра второтоа пооблажилите се си платиха скъпо и прескъпо. Не може само под претекст , че правим капитализъм да рушим икономиката и да поощряваме хайдуците. Нищо не ни остана, а ние все някакви теории за либерални стратегии, частна инициатива...десни, леви, центристи...Глупости на търкалета...Утрепани сме от всякъде, за живи не ни броят в света, а ние го вадиме ей...
цитирай
47. meto76 - Ето и моето мнение по въпроса! ...
21.10.2010 19:18
Ето и моето мнение по въпроса!

http://meto76.blog.bg/politika/2010/10/21/koi-e-nai-golemiiat-kradec-v-bylgariia.623054

цитирай
48. nakom - Дреме ми за твоето мнене Мето
21.10.2010 19:34
Тези пари, трябваше да са първата вълна доволни пенсионери, не малко от тях- държавни служители.Те трябваше да са предпоставка, за по-стабилна пенсионна система, която да стимулира хората да се осигуряват допълнително, и в рамките на едно поколение да свали от грижите на смачканият държавен апарат допълнителните разходи за новите пенсионери.Защото не можеш да пуснеш току-така да се разхождат пенсионни фондове, те трябва да наберат капитал итн итн.
Идеята беше не много лоша.
Сега, понеже синдикатите помогнаха на мухобойко да дойде на власт, те сочат от къде да отреже ножа, за да налее в системата, която така или иначе е пред срутване.За да може да я закрепи за още известно време, да не развали рахата на Тренчев.Ясно е къде ще се посипят тия пари, ясно и кой ги иска.Не че ми е жал за пенсионните фондове- така се налапаха покрай цялата тая история, въртяха едни пари при минимална лихва доста години, и то в период на сериозен разцвет.
Но все пак, това беше някаква основа, за отърване от държавният монопол, доволно доначукан ни при "реформите" на Костов.А сега тиквата и това ще засере, а на малоумните си избиратели ще метне тезата за колите и секретарките.
цитирай
49. анонимен - Ако бойко не направи това, фондо...
21.10.2010 20:07
Ако бойко не направи това, фондовете ще фалират.. Десен е бойко. И още как. Хитър. Ако фондовете се провалят.. А те се провалят.. Левите трябва да са против това да се национализират загубите, а да се приватизират печалбите.. Те фондовете са просто пирамиди и бойко иска да ги спаси.
цитирай
50. анонимен - Десните нямат полезен ход. Могат ...
21.10.2010 20:09
Десните нямат полезен ход. Могат само да мълчат гузно. И те мълчат гузно!
цитирай
51. dungeonkeeper - Eeeй страшни анонимни философи...
21.10.2010 21:28
Само ще разясня няколко дребни неточности:
1 - Пари за тези пенсии няма, не са виновни фондовете, а НОИ с неупражняването на контрол в/у РАБОТОДАТЕЛИТЕ включително ДЪРЖАВАТА като работодател на военни, полицаи и т.н. сган, които трябва да плащат вноски, Парламента преди Х години - защото в КСО пише един период за ранно пенсиониране, а възрастта за пенсия беше променена - хем да се пенсионираш на 47, да имаш пенсия от ППФ 8 години, и после стандартната пенсийка от 63...ами 47+8 не прави 63.
2. Фондовете ги боли п*цата - това са 20% от пазара, няма и толкова - никой няма да фалира.
3. Прибирането на парите в НОИ нищо няма да промени. В момента когато лице, осигурено в ППФ се пенсионира, вноските+дохода (който не е отрицателен, както се говори) се превеждат на НОИ, и НОИ изплаща пенсията. Парите естествено не достигат, защото са внесени много по-малко, отколкото трябва. Когато всичките пари се прилапат в НОИ, ще стане същото - парите се превеждат в НОИ и пак НОИ изплаща пенсията - но тя ще е друга и ПО-МАЛКА.
3.1. ППФ ПЛАЩАТ НА НОИ ЗА ВСЕКИ ПЕНСИОНИРАН ЧОВЕК - колкото има, толкова превеждат в НОИ. Това е нещо което ББ, ЦЦ, КТ и другите кавали премълчават.
4. Преебани в цялата ситуация сме всички - защото се позволява на хора, невнасяли осигуровки да получават пенсии от 47 годишни. И за това трябва промяна на възрастта за пенсиониране на КАТЕГОРИИНИТЕ работници, или да си платят липсващите вноски - но тогава пак ще получават пенсия 8 години, не 13 както е в момента. Най-много ще изгорят хора, които имат пълен брой вноски, и които сега ако се пенсионират ще получават по 400лв пенсия, но това са само 17% от всички осигурени.
цитирай
52. анонимен - ГОВОРИТЕ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
21.10.2010 21:29
Виждам, че Вие ама въобще не разбирате какво ще стане ако се национализира фонда ППФ. Първо вноската за ППФ е изцяло за сметка на работодателя. Вас не Ви ощетява никой. Идеята на ППФ и другите 2 фонда (универсален и доброволен) е да имате спестени пари, които да изтеглите, когато навършите пенсионна възраст, като Вие избирате дали на куп да ги изтеглите или срочно. Намерете в google наредба Номер 3 от пенсионното осигуряване и се запознайте. Това е закон който не е измислен от Пенсионните дружества, а именно от държавата. Вие имате право на избор между 9 дружества, които да ви управляват средствата, които са в индивидуални партиди. Размерът на тези партиди е свързан с доходността на тези дружества. Ето и малко инфо за тази доходност за изминалите 2 години - http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1517 . Копирайте линка и изберете последния файл за периода 30.09.2008 - 30.09.2010 и го изтеглете.
А това, че Г-н ПРЕМИЕРА иска просто да вземе парите от ППФ на всички ВАС категориийните работници и да се бие в гърдите, че е запълнил дупката в бюджета, може само да му помогнете като го подкрепяте да ги национализира, да съсипе нещо, което се гради от 2001 година, когато са създадени фондовете. Той ще запълни бюджета, но парите Ви от ППФ просто ще изчезнат !!! Вие решете !!! А най-лесния начин да Ви манипулират е когато никой не излезе по медии и ТВ да ви обясни как работят тези фондове, какви са тези срества, каква е тази вноска, чия е идеята. Той Ви настройва против Пенсионните дружества като казва в медийното пространство, че те ви ограбват, че са работили скъпи секретарки и незная още какви глупости и Ви манипулира човек, който си мени мнението на 30 мин., който си прави експерименти с всички нас, който не е подготвен да управлява държава не знае и не е обучен !!! Но избора си е Ваш. Мълчете си и му се кланяйте. Той е мъжкар, умее да тропа по масата, има визия на силен, но всъщност не може да даде адекватно обяснение за нищо до момента, което е свършил !!
цитирай
53. borsi - Питам се, след като днес правителството посяга на частна собственост, няма ли да го направи и утре?
21.10.2010 22:08
Това вече се прави. Жилищата

Какво ще се краде още в България - Човекът със жилище, заплаха за властта: http://borsi.blog.bg/politika/2010/01/16/kakvo-shte-se-krade-oshte-v-bylgariia-chovekyt-sys-jilishte-.473705

Всеки, който има имот с данъчна оценка над средната, ще плаща минимумс 30% по-висок налог. Вдигат акциза върху бензин, дизела, керосин и цигари. Важното е хората да се товарят с разходи - поне 30-40 % са толкова бедни, че няма да удържат, ще ги товарят с разходи, такси, глоби, лихви, акцизи, само и само да грохнат финансово. Подговтя се финала на най-големия грабеж. Жилищата! България е сред най-развитите държави по количеството собствени жилища. Човек с покрив над главата си е прекалено силна заплаха за създаването на сегашната феодална олигархия която потомствено иска да владее малкото си кралство. Човекът със жилище утре може да го продаде, да се изсели, да се озове с пари и да спре да е зависим за храната си, а следователно и неуправляем от престъпната групировка която управлява от 21 години. Все по-често ще сме свидетели на подобни "импулсивни" предложения.
Ще започне и яко облъчване в медиите на тази тема, за да се изкарат потърпевшите врагове. Целта със сигурност е следната - Да се присвои и последното което българина има - Жилището.
Има много хора в малки градчета или дори в големите - които едва свързват двата края, но имат жилища и това е начин да им вземат и това - Тоест, като им натрупат огромни глоби с лихвите. После съдия изпълнител, търг и жилищата ще са продадени, а тези които са на улицата ще са в тяхна власт и за хляб и за подслон.
цитирай
54. анонимен - Do: 39. анонимен - ZEITGEIST
21.10.2010 22:21
анонимен написа:
БРАВО БОРИСОВ БРАВО! РЕВЕТЕ ТЪПИ БРОКЕРЧЕТА СПЕКУЛАНТЧЕТА И ПСЕВДО ИКОМИСТЧЕТА :)))


Eto kakvo pravi maloumieto choveshko, suchetano s omraza i mizeriya.
цитирай
55. анонимен - БК
21.10.2010 22:30
Анонимен вземи малко се образовай, защото за такива като тебе сме на това дередже ! Това са парите на хората, които той ще открадне като нападне другите институции, защото Вие неграмотници сте го издигнали на пиедестал !!! Само да не се оплаквате, когато ситуацията излезе извън строя.
цитирай
56. анонимен - Разберете, бойко не взима пари, а ще ...
21.10.2010 22:32
Разберете, бойко не взима пари, а ще дава пари.. И не е вярно че работодателят ги плаща тези пари, работодателят ги взима от заплатата на работника и ги дава на фонд - частен ли НОИ, но това го прави и самоосигуряващ се.. Въпроса е че частното се издъни, и за това СДС мълчат.. Ако хората си бяха внесли парите в банка, сега щяха да взимат по-голяма лихва, а сега те щяли да дават само по 50-лева,
цитирай
57. анонимен - БРАВО ,ВЕНЦЕВАЛЕРИ-51....ПОЧВАШ ДА МИ ХАРЕСВАШ !
21.10.2010 22:33
ПОЧВАШ ДА ГОВОРИШ ИСТИНИ!
ТОВА ЗА ФОНДОВЕТЕ Е АБСОЛЮТНА ИСТИНА!
МОЯТ БИВШ ШЕФ ,СКЛЮЧИ ДОГОВОР С ЕДНА ИЗВЕСТНА ФИРМА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ, КАТО ЗА ТОВА СИ ВЗЕ ТЛЪСТА КОМИСИОННА!
НАС НИ ЗАДЪЛЖИХА ДА ВНАСЯМЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ ПО ОПРЕДЕЛЕНА СУМА!
НЕ СЪМ ПЛАЩАЛ ,ЗАЩОТО НАПУСНАХ, НО СХЕМАТА Е ТОЧНО ТАКА ,КАКТО ГО КАЗВАШ И Е НОРМАЛНО ДА СЕ ПРИБЕРАТ В НОЙ ПАРИТЕ ,...МАКАР И ДОСТА ПООПОСКАНИ!
ТОВА ОБАЧЕ , ИЗОБЩО НЕ ЗНАЧИ ,ЧЕ НЯМА ДА БРЪКНЕ И ДРУГАДЕ .........!
НА КОМУНИСТ И ХЕЛЕ ,НА..... ПРЕБОЯДИСАН КОМУНИСТ......ВЯРА ДА НЯМАШ!
НИЩО ЛИЧНО---ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН!
цитирай
58. dungeonkeeper - 56-ти...поне едно вярно нещо да беше написал.
21.10.2010 22:40
1.Бойко не дава пари, той само ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯ нашите пари.
2.Работодателя плаща тези пари - работника или се съгласява на заплата си, или отива другаде. Осигуровките за категориен труд се взимат от РАБОТОДАТЕЛЯ, той е подсъдим ако не ги плати, не работника.
3. Коя банка ще ти дава с/у 2000лв, 13 години по 50лв на месец? Покажи ми я.

п.п. 57ми, ти изобщо осъзна ли какво си написал? Никой не може да те принуди да внасяш нещо повече от съответните проценти, записани в КСО, в ПФ-тата.
цитирай
59. анонимен - СЪЩИТЕ ДОГОВОРИ ....
21.10.2010 22:42
...ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ , СЕ СКЛЮЧВАХА И СЪС ЛЕКАРИТЕ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ПРОФИЛАКТИКА !
ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ ,МАСОВО СКЛЮЧВАХА ДОГОВОРИ ЗА ПРЕГЛЕДИ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ, КАТО ПАРИТЕ ,ПАК СЕ ИЗТОЧВАХА ОТ ФОНД-РАБ.ЗАПЛАТА!
ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ ,ГУШНАХА ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ ЗА СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ЗДРАВНА ПРОФИЛАКТИКА!
цитирай
60. анонимен - БК
21.10.2010 23:01
Това за фондовете по - горе аз го написах. Говоря истини защото аз работя в едно от пенсионните дружества. Жалкото е че тук разбирам че много от хората които пишат просто няма какво да правят друго, отделно и изпростяват. Първо да отговоря на човека който пише, че Бойко не взима пари. Анонимен Бойко взима пари, просто ти незнаеш как защото не си запознат. Всички партиди на хората са в банка попечител на даденото дружество и никой абсолютно никой няма право да ги пипа. Парите, които имат отделните дружества нямат нищо общо с средствата от индивидуалните партиди, които са в дялове !!! В УПФ вноската от всяко едно лице без значение Вие, Аз, Бойко всеки който се осигурява в Държавното Обществено Осигуряване е 5 %, като се разделят 40 % от 5 % за сметка на работника 60 % за сметка на работодателя. ТОВА ПО ЗАКОН !!! А ЗАКОНИТЕ КОЙ ГИ ПИШЕ господа философи ??????? Давам Ви пример:
Ако Вие получавате 500 лв заплата по документи, това означава че вноската ще ви бъде 500 х 0,05 = 25,00 лв. От тези 25 х 0,4 = 10 лв, които Ви се одържат от вашата заплата като вноска към УПФ, а останалото го плаща работодателя. Всяко едно лице, което след подписване на първия си трудов догов не избере до 3 месец къде да му се оправляват средствата, се разпределя от НОИ, т.е Вие имате избор, НО КОГАТО ИМЕННО ДЪРЖАВАТА ВИ ДЪРЖИ В НЕЗНАНИЕ ВИЕ КАК ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КЪДЕ СТЕ ??? Всяко едно дружество е длъжно да Ви пуска извлечение което се пуска до края на май месец и е веднъж в годината. Ако Вие след това писмо го хвърляте в коша за боклук ТОВА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ !!! Там пише всичко - къде сте и какви пари имате. Това каза ли Ви го някой, защото съм сигурен че 98 % от тук присъстващите не го знаят !!! Вие не разбирате че колкото неще повече незнаете толкова сте по - удобни на държавата да Ви манипулира !!!
цитирай
61. анонимен - БК
21.10.2010 23:04
Чували ли сте въобще за ранното пенсиониране ??? Бас лова, че не сте. И да уточня на автора нещо което касае наследяването на средствата от наследниците. Ако човека почине преди да му излезе пенсионното решение от НОИ средствата по партидата моментално отиват в НОИ и познайте кой го отнася когато се обадят наследниците и разберат че парите са в НОИ, а от НОИ вдигат рамене и не дават обяснения. РАЗБЕРЕТЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ, ТОВА Е ДЪРЖАВАТА !!! ВИЕ ДОКАТО СИ МЪЛЧИТЕ ТЕ ЩЕ ВИ ГАЗЯТ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е НА ВЛАС !!!
цитирай
62. анонимен - kak shte
21.10.2010 23:07
kak shte si dam vnesenite pari za pensia v ALIANZ,na NOI :((((
цитирай
63. анонимен - БК
21.10.2010 23:17
Ако имаш в Алианц УПФ, няма страшно, но ако имаш ППФ всичко зависи какво ще реши БОЙКО !!! НО спокойно той е 5-минутка може да размисли ....И ти няма да ги даваш те ще ти ги вземат, защото имат власт защото е държавата и не ги интересува ти какво мислиш, което е жалкото.
цитирай
64. анонимен - Да държавата лоша пък фалитите на ...
21.10.2010 23:20
Да държавата лоша пък фалитите на частниците са хиляда пъти повече от държавните фалити.. държавата да не вие безплатен супер-застраховател?
цитирай
65. анонимен - БК
21.10.2010 23:24
И сега когато са 9 пенсионни дружества Вие имате избор, да следите доходността на всяко от тях и да се интересувате къде сте. Въпроса е дали някой ще ви информира за вашите пари с писма с електронни пощи. Когато всичко отиде в НОИ никой няма да има избор. Ако НОИ ги управлява некадърно Вие няма да можете да направите нищо просто ще се съгласявате, а сега можете, защото на всеки 24 ако сте избрали лично начално учатие или 12 месеца ако сте се прехвърляли повече от един път, Вие можете да си сменяте дружеството, което Ви управлява средствата с друго, което има например по-добра доходност и т.н. Много ще ми е интересно колко ще издържи НОИ всички осигурени лица в тези фондове които са няколко милиона да минат през тях. Колко време ще отнеме на човек да отиде до НОИ за да провери своите пари. Опашки, опашки, опашки... Нерви, нерви ...
цитирай
66. анонимен - Хей БК, дай линк че това което казваш ...
21.10.2010 23:25
Хей БК, дай линк че това което казваш е истина.
цитирай
67. анонимен - БК
21.10.2010 23:27
Да частниците фалират именно заради държавата... Нищо не можеж да направиш без разрешение на държавата. Държавата не я интересува нито за бизнеса нито за производството нея я интересува да реже ленти и да харчи евро пари. А когато се дават Евро пари за прокети винаги се проваляме. Може би такава ни е просто държавата ... И ние си я обичаме :)))
цитирай
68. анонимен - Лъгали са като Лайф Чойс, а сега ще плащат само 50-лева
21.10.2010 23:30
Бе да оставят частните фондове да се издънят и да фалират, щом не могат да плащат. Тези чудеса дето правеха за да направят възрастта по голяма за пенсиониране, бяха за да отложат фалита си..
цитирай
69. анонимен - БК
21.10.2010 23:35
http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1517
Това е официалната страница на КФН - комисия за финансов надзор.
цитирай
70. анонимен - бк
21.10.2010 23:38
анонимен написа:
Бе да оставят частните фондове да се издънят и да фалират, щом не могат да плащат. Тези чудеса дето правеха за да направят възрастта по голяма за пенсиониране, бяха за да отложат фалита си..

ТОВА ГО РЕШИ ДЪРЖАВАТА А НЕ ДРУЖЕСТВАТА. ПРАВИ СЕ С ЦЕЛ ГОДИНИТЕ КОИТО ЩЕ ПОЛЗВАШ ЗА ПЕНСИЯ ДА БЪДАТ ВЪЗМОЖНО ПО-МАЛКО ЗА ДА ТИ СЕ ИЗПЛАЩА ПО-КРАТКО ВРЕМЕ. КАК МОЖЕ ДА СТЕ ТАКА ЗАБЛУДЕНИ ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ ПЕНСИОННИТЕ ДРУЖЕСТВА ИСКАТ ТОВА ......В ШОК СЪМ ... ОПРАВЯЙТЕ СЕ ..
цитирай
71. анонимен - БК ще призная че не си лъжец и мани...
21.10.2010 23:41
БК ще призная че не си лъжец и манипулатор, ако тука сега някой блогър потвърди че си гледа колко печели неговият фонд, и дали се е местил в друг фонд. Макар че ти си призна че фондовете крият че дори им плащаш..
цитирай
72. анонимен - БК
21.10.2010 23:41
Четете тук кой именно е виновника за искането да се вдигне осигурителния стаж и не говорете глупости

http://vnews.bg/news/4815
цитирай
73. dungeonkeeper - MamkaMu, извинявай че ти сера в блога
21.10.2010 23:43
анонимен написа:
Бе да оставят частните фондове да се издънят и да фалират, щом не могат да плащат.

Те няма да фалират, защото в момента държавата им дължи пари - на осигуряваните преди 2000г - това са парите които вече са изядени от НОИ. И в момента НОИ отлага с тази национализация фалита на държавата.

До 71: Да гледам си партидата, няма да ти кажа в кой фонд съм, за да няма реклама - и да, аз съм си го избрал. Само ще ти кажа, че за мен не е водещото доходността - тя е ограничена - не може да е под минималната и над максималната, която се определя от конкуренцията. Още съм млад за да ми пука дали тази година е на +6% или на -8%. Важното е след 40 години да го има, и да плаща пенсия. В статистиката има една теория на големите числа - малко или много, ако държавите са ОК (в които инвестира ПФ), средната доходност за достатъчно дълъг период (>1 икономически цикъл) се приближава към прогнозния ръст на БВП+инфлацията.
цитирай
74. анонимен - БК
21.10.2010 23:49
За да разберете всичко за ДЗПО, просто отидете на наредби и зтеглете първата
http://osiguryavane.start.bg/
# Наредба № 3 за реда и начина за промяна на участие и за прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионноосигурително дружество
цитирай
75. анонимен - Ами да им дадем всички пари на час...
22.10.2010 00:13
Ами да им дадем всички пари на частните фондове, и след 40-години ако не са фалирали ще се радваме на 200-лева заплата..
цитирай
76. анонимен - Нека някой да каже: - общо досега съм ...
22.10.2010 00:20
Нека някой да каже: - общо досега съм внесъл N-лева, а сега имам X-лева! Е.. Чакам.. Какъв ви е N и X?? И ако бяхте внесли в банка - как щеше да е?
цитирай
77. анонимен - Само в най долните държави няма д...
22.10.2010 00:33
Само в най долните държави няма държавни пенсии.. Мисля че не трябва да се взимат пари от работниците нито от работодателите за да има пенсии.. Всеки плаща ДДС мито и акциз, щом яде и пазарува, той плаща доста данъци - дори и да няма един трудов ден! И тези пари се внасят в държвата за инфраструктура и какво ли не, образование и др. Това не е ли фонд? Държвата си е фонд! Всеки влага в тази държава и дори и да няма и един трудов ден - може да е продал наследство и то е влязло половината в държавата като ДДС мита и акцизи. И цената на държавата ще расте..
цитирай
78. анонимен - Дайте да си спомним за масовата п...
22.10.2010 01:39
Дайте да си спомним за масовата приватизаци!? Със стари номера ли ще ни обещават мечти, да бе да - нали и от масовата приватизация щеше да играем на борсата и да живеем по-добре? И защо десните мълчат?
цитирай
79. profilaktika - иди Бойковата зима.......
22.10.2010 03:43
това правителство ще падне до 1.03.2011г.........

ама после кой ще ДОЙДЕ? туй е въпроса???????????????????????????????
цитирай
80. d3bep - :)
22.10.2010 08:47
Мамка му, както навремето с историята на страната ,па кси се изказал неподготвен.
ДЪржавата е приела за закон нещо, коеот е доста спорно:

Нашите пари по принцип се дават на частни фондове. Всичките ви пенсионни осигуровки.
Частните фондове играят с тях на борсата, като на рулетка. По тоя начин я поддържат, рискувайки нашите пари и скрито сипейки и милиарди от нас.
Е, много хубаво, ама ги загубиха.
А пенсиите, които трябваше да се плащат с тях, са държавно гарантирани, със закон.

Извода е, че частни дружества и борси инвестират нашите пари и ак оспечелят, ги въртят за своя сметка.
Е, ама само едно от тях изгуби над 60% от активите си. Не го знаеш, мога да ти го посоча. ТОест, изгуби з а два месеца врътки 60% от ТВОЯТА ПЕНСИЯ. Но като печелеше три години, НЕ ТИ Я УВЕЛИЧИ.
ТОва, което се случи, е естествено, но трябваше да стане:
- със закон;
- доста по - рано;
- окончателно, а това не е окончателно. ТОва е просто маскарлък докато отмине евентуалния бяс на народа че парите му за пенсии ги няма. После пак ги връщат в банките и пенсионните фондове, приятелю. Против това се бунтувай.

А това, че на бойко не му достигат... думи за да ти обясни тоя процес.
Това е друг вид трагедия.
цитирай
81. rat - Става ми много смешно вече. Тези от ...
22.10.2010 08:50
Става ми много смешно вече. Тези от ГЕРБ се лашкат, ту силно наляво, ту силно надясно. Писна ми, време е народонаселението да осъзнае, че ни трябва нормалност в политическия живот. Трябва ни дясно, ляво и малък център. Стига сме си избирале царе, папи и патриарси. Не може да се правиш на вълк, а да блееш като овца. Това сега е малоумна идея, поне според мен. Какви секретарки какви скъпи коли????????????????? Ама така,като синдикатите ни са пълни с овехтели тъпи тикви.
цитирай
82. syrmaepon - Разбра ме, аз затова те питам, за...
22.10.2010 09:06
flyco написа:
Разбра ме, аз затова те питам, защото знам, че ще ме разбереш.
За смесена пенсионна система съм. Добре все пак, че някой пита.

Аз пък май съм против пенсионната с-ма въобще .Дори богати държави като Франция усещат трудност да изплащат пенсиите,какво остава за една бедна България,силно застаряваща и с вечно крадящи управляващи.Знаети ли какво ще се случи след 15-20г.?Работоещото население ще е сигурно два пъти по малко от тези ,които ще чакат пенсии.Аз дори не виждам решение на проблема.Според мен по-добре е човек просто сам да управлява спестяванията си.Поне като фалира ще вини себе си.Може би трябва да оставят само социалните пенсии
цитирай
83. анонимен - Още ли плащате на Профизгъзите....??!
22.10.2010 09:08
Още 1989г., спрях да плащам членски внос!
Данъците си ги плащам ,на края на годината!
Девиза ми е: "...Нито стотинка муфта за БАНДЮГИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!"

В БЪЛГАРИЯ, УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА Е "БИЗНЕС ЗА НЕГОДНИЦИ"!
НЕ ПЪЛНЕТЕ ГУШАТА НА НЕГОДНИЦИТЕ!
цитирай
84. beautyqueen - Виждам, че тук са се събрали хората, ...
22.10.2010 09:49
Виждам, че тук са се събрали хората, които най-много разбират от политика. Предлагам да направите ново правителство и да извадите държаватаот блатото. Сигурна съм, че ще се справите отлично. Вече видях, че за вас тайни в политиката няма. Ще се наемете ли със задачата?
цитирай
85. анонимен - ХА,ХА,ХА,....какво предложение..от 84?????!!!!!
22.10.2010 10:22
Май си спомням ,нещо такова от 89г....."Елате хора ,...да управляваме заедно!"
цитирай
86. анонимен - никола
22.10.2010 10:57
Б.Б и управляващата хунта са пълни с бисери ,които вадят през ден или два,постоянно. Това разбира се се случва за сметка на обикновения човек. Политикатата на това правителство е антисоциална и насочена против хората. Предлагам на тия да измислят закон според който като се изтаковаме да си го изядем,и така постоянно. Тогава ще имат купища пари и ще бъдат най-успешните управляващи-отличниците в цял свят.
цитирай
87. mikino - Отново взимат пари от хората, за да оперират с тях!
22.10.2010 11:04
А мафията продължава да си кара кефа!
Има доста частни пенсионни фондове и много ми е интересно, на тия хорица, които работят там кой ще им осигури работа, ако частните фондове минат към НОИ? И от къде на къде ще се одържавяват тези средства, без да се допитат до хората, които с години са внасяли тези пари? Мирише ми на 80-те години, когато много изгоряха с парите за пенсии...
цитирай
88. анонимен - Фондовете са национализирани за ...
22.10.2010 13:00
Фондовете са национализирани за първи път през 50-те години на 20 век. Не защото са били фалирали,а защото е имало в тях пари. Сега се прави подобен опит да се добавят пари към бюджета. Доколкото помня дебата за здравната каса, май и там парите не отиват само за здраве, а се използват и за друго. Целта на фондовете е точно тази парите да се използват точно за определена цел и да не отиват към държавния бюджет каквато е била практиката до 1999 година. Така че би трябвало всички да скочим срещу подобно решение. Приказките за работниците първа и втора категория труд и техните привилегии според мен само са опит за настройване на обществото срещу тях и по този начин всеки пропуска че е засегнат и неговия интерес по един или друг начин с последвалите мерки и решения.
цитирай
89. анонимен - Докажете че:
22.10.2010 13:15
Преди 44-година имало ли е частни фондове за пенсии? Въобще имало ли е пенсии тогава освен за военни и политици?
цитирай
90. анонимен - КАК СТАНА ТЯ-СЛЕД ИЗКАЗВАНЕТО НА ББ ...
22.10.2010 13:19
КАК СТАНА ТЯ-СЛЕД ИЗКАЗВАНЕТО НА ББ И ФОНДОВЕТЕ КАЗАХА,ЧЕ СА ГОТОВИ ДА ПЛАЩАТ ПЕНСИИ-ХИТЪР ХОД
ББ ВЗЕМЕТЕ ТА ПРОМЕНЕТЕ ЗАКОНА-ДА СЕ НАМАЛИ ПРОЦЕНТА ДОПУСТИМИ РАЗХОДИ ВЪВ ФОНДОВЕТЕ
ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ ДОХОДНОСТ КОЯТО ТР ДА ПОСТИГНАТ ПО ОПРЕД КРИТЕРИИ И
КОЙТО Е НЕКАДЪРЕН -ФОДЪТ МУ СЕ ЗАКРИВА И СЕ ПРЕХВЪРЛЯ В ДР
цитирай
91. анонимен - гепач
22.10.2010 13:20
Защо национализира само мангизи,а?Защо не национализира и заводи,фирми и др. такива,за да спаси народа и икономиката от разруха?Голем дявол,а???!!!!Париците да гепи.
цитирай
92. анонимен - За анонимен 89
22.10.2010 14:07
Историята на социалното и в частност на пенсионноосигурителното осигуряване в България започва 8 години след Освобождението, с приемането на Закона за пенсиите за инвалидност на военните лица от 11 ноември 1886 г. Той е считан за доста несъвършен, затова някои приемат за първи подобен акт Закона за пенсиите на учителите от 15 декември 1888 г. (влязъл в сила на 12 януари 1889 г., след публикуването му в бр. 4 на Държавен вестник), прокаран от правителството на Стефан Стамболов. С него започва изграждането на осигурителната система. Първоначално тя обхваща само държавните служители и работниците в държавните предприятия, а от 1918 г. и работещите в частните предприятия.С приемането на Закона за общественото осигуряване от 1924 г. и на Закона за пенсиите за изслужено време от 1932 г. е оформена фондовата система за социалното осигуряване в България.

Следващият етап е изграждането на държавното обществено осигуряване, започнало със създаването на Института за обществено осигуряване през 1941 г., който се грижи за изграждането и доброто функциониране на обществените осигуровки в страната. Десет години по късно - през 1951 г. е ликвидирана системата на фондовото осигуряване и тя е заменена от изцяло държавна - с бюджетно финансиране на социалното осигуряване.



цитирай
93. анонимен - БК
22.10.2010 14:39
Хора разберете, че държавата е тази която стои зад всички "лайна". Когато е създадена пенсионната реформа никой не е очаквал че ще се печели от нея и я дават на частни дружества. Днес в тези дружества има няколко милиона осигуряващи се лица и държавата иска да вземе пари на нещо което работи, което е за всички нас и искат да го съсипят. Никой не Ви пита, дали искате което е жалкото, зашото те се надяват Вие да си мълчите, да сте зад ББ. А най-лесният начин е когато не сте информирани как точно работи допълнителното пенсионно осигуряване и излиза някой като Борисо и започва да изкарва виновен институции които работят за да вземе той парите. Ако национализира ППФ ще дойде ред и на служебното разпределение и на УПФ и ДПФ. Вие тогава няма да имате никакъв избор. Парите пак ще се инвестират в такива инструменти (дцк,облигации,акции). Защо се заблуждавате ? Имам едно предложение - да поискаме референдум с Борисов и Дянков. Да застанат всички които председатели на пенсионните дружества. Да се обаждат хора с въпроси и да им се отговаря не с празни приказки, а с факти. Но това едва ли ще стане, защото това 100 % ще изиграе лоша шега, защото тогава ще разберете, какво точно е замислил Борисов.
А тези 50 лв които ги говори той не са вашата пенсия, А СА ДОБАВКА КЪМ ДЪРЖАВНАТА ПЕНСИЯ И ТАЗИ ДОБАВКА ЗАВИСИ ОТ ЗАПЛАТАТА НА КОЯТО ВИ ОСИГУРЯВАТ.ТЕЗИ ПАРИ, КОИТО СА ТРУПАНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ ИЗТЕГЛИТЕ НА КУП ИЛИ ДА ГИ ДОБАВИТЕ КЪМ ДЪРЖАВАНАТА ПЕНСИЯ, КОГАТО ВИ ИЗЛЕЗЕ ПЕНСИОННО РЕШЕНИЕ ОТ НОИ. СРЕДНАТА ПАРТИДА В МОМЕНТА НА РАБОТЕЩ В УПФ Е ОКОЛО 1000 ЛВ А В ППФ 3000 - 4000 ЛВ. АКО ВИЕ ИСКАТЕ НА КУП ВИ ГИ ДАВАТ НА КУП АКО ИСКАТЕ ДА СА КАТО ДОБАВКА КЪМ ОСНОВНАТА ПЕНСИЯ ВИ СЕ ИЗПЛАЩАТ НА МАЛКИ ПОРЦИИ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗА ОПРЕДЕЛЕН СРОК ОТ ВРЕМЕ. ТОВА ЗНАЕХТЕ ЛИ ГО ......?
цитирай
94. анонимен - БК
22.10.2010 14:51
И какво лошо има да има 9 дружества. Нали това е идеята, да разбирате чрез официалната статистика, кои са по-добри, кои са с по-добра доходност, за да преценявате кой да Ви управлява парите. Ето Ви малко инфо и ако знаете къде сте преценете кой как управялва вашите пари. Ако сте икономист можете и да си го сметнете ... http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1517
ИЗТЕГЛЕТЕ ПОСЛЕДНИЯ ФАЙЛ НАЙ-ДОЛУ.
цитирай
95. d3bep - И какво лошо има да има 9 дружества. ...
22.10.2010 15:47
анонимен написа:
И какво лошо има да има 9 дружества. Нали това е идеята, да разбирате чрез официалната статистика, кои са по-добри, кои са с по-добра доходност, за да преценявате кой да Ви управлява парите. Ето Ви малко инфо и ако знаете къде сте преценете кой как управялва вашите пари. Ако сте икономист можете и да си го сметнете ... http://www.fsc.bg/go.idecs?c=1517
ИЗТЕГЛЕТЕ ПОСЛЕДНИЯ ФАЙЛ НАЙ-ДОЛУ.

А сега изтеглете и последния файл за 2009 г.
И тея по назад.
И гледайте.

цитирай
96. borsi - Ако внасяш – грабеж, ако не внасяш – затвор!
22.10.2010 18:30
Държавата тръгна да граби и го направи сипейки глупост след глупост. Премиер, министър на труда, управител на НОИ и синдикати манипулираха обществото и сериозно се оплетоха в собствените си приказки. Посягайки на личните спестявания на категорийните работници, държавата не само че няма да реши нито един проблем на пенсионната система, а напротив, ще ни върне към времена, когато държавата беше преди хората, а в Кодексът на труда пишеше, че „социалистическото обществото е трудово общество”.
Това, което трябва да стане ясно, е че в случая говорим за лични партиди на категорийните работници, тоест техни лични спестявания, които държавата иска да прехвърли в нов солидарен фонд в НОИ. Забележете, че говорим за солидарен фонд. Това означава, че не само парите се местят от едно място на друго (без да питаме собственика), но те се превръщат от лични в солидарни – тоест личното спестяване отива в общия кюп! Ето това измъчи г-н Константин Тренчев, който гордо защитаваше идеята на синдикатите в студиото на bTV (виж тук) и говореше за „преместване” на средства, но пропусна да спомене за другата промяна – от лични партиди в солидарен кюп. Казвам идея на синдикатите, тъй като от стенограмата на заседанието на Министерски съвет ясно си личи за какво става дума – „Бойки Борисов: Така искат и синдикатите и са ми го дали писмено” (виж тук).
Изнервен от коментарите по темата, премиера дори стигна до там да обвини всички (в т.ч. и директно в-к Сега и в-к Дневник; виж тук), че обслужват корпоративни интереси и за национализация не можело да се говори – не били парите на тези фондове, а парите на хората. Това никой не го отрича и точно то прави нещата още по-лоши. Държавата насилствено изземва парите на хората и те стават общи. Никой не твърди, че тези пари ще се използват за други цели, въпросът е че те от лични, стават общи. Това не е национализация, това е грабеж.
Управителят на НОИ Христина Митрева също изпадна в конфузна ситуация, опитвайки се да обясни за какво става дума. Накрая си призна „наистина теоретично има елемент на преразпределение” (виж тук). Не теоретично г-жо Митрева, та вие искате да го правите на практика. Това са лични спестявания и някои хора имат много, а други имат малко – защото едни са работили през всичките години и са внасяли, а други или не са работили през цялото време или са се разсейвали с внасянето. Е, Вашата идея е сега да вземем парите в общия кюп и да дадем на всички по-равно – да накажем тези, които са плащали вноски и имат спестени пари и да прелеем малко пари при другите с малкото спестявания. Това не е теория, това е жив комунизъм, който Вие искате да приложите на практика.
Върхът на мисълта на г-жа Митрева обаче е друг – въпросните средства не били лични, защото всъщност са превеждани от работодателите, а не от самите служители (виж тук). Това изказване е колкото некомпетентно, толкова и скандално. То показва отношението на тези хора към спестените пари в пенсионните фондове – те ги мислят за държавни средства, които подлежат на политика. Сигурно вярват, че по частните фондове има някакви чували с пари, на които сега им е времето да си дойдат в НОИ и всичко да си дойде на мястото.
В професионалните пенсионни фондове са осигурени около 230 хил. работници, които са спестили над 450 млн. лв. Това са си техни лични пари и те са наследяеми. Има хора със спестени над 10 хил. лв. и още поне 10 г. работа пред тях. За тези хора дори не е належащ въпросът с изплащането на пенсии през идните години. Тези хора сега ще загубят всичко, парите има ще идат на вятъра. Ако утре се случи инцидент, тези пари вече няма да идат при семейството (при наследниците), а ще потънат в НОИ. Това е просто скандално.
Това решение е взето от премиера, но то е подготвено от една група от хора – министър на труда, управител на НОИ и синдикати. Същите тези хора ще управляват въпросния нов солидарен фонд, ако предложението стане реалност. Те решават да вземат почти половин милиард лева лични спестявания на категорийните работници и да ги сложат в солидарен фонд управляван от тях. Това е грабеж, при това направен да изглежда законен. Пак тези хора искат да направят така, че който не внася осигуровки да бъде пращан в затвора. Те играят нечестна игра и плашат със затвор всеки, който не им играе по свирката. За тези хора преход не е имало, те още живеят с комунизма.


Прочетете повече на: http://ime.bg/bg/articles/ako-vnasyash-grabej-ako-ne-vnasyash-zatvor/#ixzz136NNOdoS
цитирай
97. анонимен - Колко е внесъл един човек, и сега ...
22.10.2010 19:26
Колко е внесъл един човек, и сега колко има в сметката? Тука БК каза че максимум 3000 лева има в сметките.. И защо десните мълчат? Защо? Защо са гузни?
цитирай
98. анонимен - Колко е внесъл един човек, и сега ...
22.10.2010 19:48
анонимен написа:
Колко е внесъл един човек, и сега колко има в сметката? Тука БК каза че максимум 3000 лева има в сметките.. И защо десните мълчат? Защо? Защо са гузни?


Бойко не беше ли и той десен, ама май смени резбата на турско-ляво? :)))
цитирай
99. анонимен - БК
22.10.2010 21:02
Това за 3000 лв е средната партида на едно лице в ППФ от всички лица. Лично съм виждал хора с партиди 15000 18000 лв в ППФ. Всичко зависи на каква заплата Ви осигуряват. Повече осигуровки е равно на по-голяма вноска, което дава по-голяма партида на даденото лице. Хора това се елементарни неща, които не знаете а би трябвало ... Все пак касае Вас, това са вашите пари. Иначе манипулациите няма да спират, не само с допълнителното пенсионно осигуряване, а и навсякъде другаде. Постарайте се да се интересувате повече за вашите прави за да не ви лъжат. Когато едно дете вярва в Дядо Коледа въпреки че родителите го лъжат, то продължава да вярва въпреки всичко. С Вас се получава нещо подобно - вярвате в чудеса, които няма как да станат ... Приятна събота и неделя на всички...
цитирай
100. анонимен - Няма никаква национализация!!! ...
23.10.2010 15:16
Няма никаква национализация!!! Нарича се изправяне на частна фирма с държавни средства! Това което направи Обама с Дженерал Мотърс. Но бойко ще бъде възнаграден за тази подкрепа от частниците, ще го направят съдружник, и ако знаете фирмата която управлява средствата ви в тези фондове ви взимат по 20% - а дори не носят никаква отговорност, тоест винаги могат да ви фалират, но държвата ще ги спаси със средствата на всички. Ето ЗАЩО всички мълчат!
цитирай
101. анонимен - Пирамидата се пропука! Няма нови ...
23.10.2010 15:26
Пирамидата се пропука! Няма нови глупаци които да внасят достатъчно средства, и тези средства да се използват за вече пенсионираните.. Разберете нямате никакви пари в тези фондове! Никакви! Пише че имате! Но нямате! С вашите пари са купени акции! Акции които никой не знае колко струват реално.. И ако вземете да си искате парите, те ще трябва да продадат акции да ви изплатят парите, но ако започнат да продават - тогава акциите ще спадна, а те и без това са спаднали! Бойко просто покрива излагацията на която се случва на борсата..
цитирай
102. анонимен - БК
23.10.2010 17:13
100 и 101 Вие сте олигофрениииии. Хора всеки който получава годишно извлечение и знае къде да се обади в даденото дружество или да отиде на място и да си провери лично парите. 100 ти чел ли си въобще закона. Какви 20 % дебил. Дружествата взимат 5 % от вноската на хората всеки и 1 % годишно. Къде ги видя тези 20 %. Пари има в тези фондове, но зависи дали частниците плащат осигуровки, защото има такива които уж плащат но ги бавят. И къде е в случая НОИ. Защо 6 месеца бави вноските на хората, от 12.2009 до пролетта. ЗАЩО НЕ ВЪРВИТЕ ПО ДЯВОЛИТЕ РАЗБИРАЧИ..... САМО НАСТРОЙВАТЕ ХОРАТА ПРОТИВ НЕЩО КОЕТО РАБОТИ. ДРАГИ КАТЕГОРИЙНИ РАБОТНИЦИ, ВИЕ ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ? ДАЙТЕ СИ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА И НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО. ПИТАЙТЕ ВАШИ КОЛЕГИ КОИТО СА СЕ ПЕНСИОНИРАЛИ ДАЛИ НЕ СА ПОЛУЧИЛИ ПАРИТЕ СИ ОТ ППФ И ТОГАВА ПРЕЦЕНЕТЕ КОЙ ЛЪЖЕ. СМОТАНА ДЪРЖАВА, ВЪРВЕТЕ ПОДЯВОЛИТЕ ........
цитирай
103. анонимен - БК
23.10.2010 20:53
И защото 100 е компетентен, че дружествата не носят отговорност, само ще допълня, че те се следят от НОИ , НАП, КФН, агенция за закрила на личните данни. Хората които бяха в Лукойл Гарант , което се приватизира от ЦКБ СИла да не би да фалира парите на хората разбирач !!! Всички пари се прехвърлиха в ЦКБ - Сила и това хората ,могат да го потвърдят. Хайде да говорим с факти а не с празни приказки !!!
цитирай
104. анонимен - БК е лъжец! 20% е нещо като брокерска ...
24.10.2010 14:31
БК е лъжец! 20% е нещо като брокерска такса за управление, глупако! И всеки го знае дори и да е взимал само кредит. А всичко е гарантирано от държвата нали? Защо например държвата да гарантира депозитите в банките та нали са частни, и само смей да лъжеш че частниците имат отговорност. Кой досега е в затвора? Банките при виденов бяха частни, глупако? Ами масовата приватизация? Ще ти вземат 20% дори и да загубиш!!
цитирай
105. анонимен - БК
24.10.2010 19:11
Не ми говори празни приказки, докажи го. Всеки който си е взел парите от УПФ ППФ и ДПФ може да го докаже. Докажи го ти за тези 20 %, за скъпите секретарки за сктъпите коли ... Управлението глупако е 5 % от вноската на всяко лице всеки месец и 1 % от партидата годишно за управление. Сметни го и ми кажи къде са тези 20 %. От тез пари се изхранват дружествата. Аз работя с факти ти с приказки. Нека пише човек, който се е пенсионирал, който си е пуснал молбата за изтегляне на средства или който си ги е вече взел. Няма да кажа за коя компания работя за да няма реклама, но ако се наложи може да се престават документи където хората са получили парите си. Това могат да го докажат всички дружества. Ти какво ще докажеж, освен че предаваш думите на човек, който си мени мнението на всеки 30 мин, който е гол и бос и само умее да говори. ...
цитирай
106. анонимен - ЧЕТИ 104 давам ти факти (БК)
24.10.2010 19:44
Индивидуален осигурителен договор и индивидуална партида
Допълнителното задължително пенсионно осигуряване се осъществява въз основа на договор между осигуреното лице и лицензирано пенсионноосигурително дружество. Вноските за допълнително задължително пенсионно осигуряване се натрупват в индивидуална партида на всеки осигурен.

Осигурителни вноски
Осигурителните вноски за универсален пенсионен фонд са част от общата задължителна вноска за пенсия. Разпределението на вноските между осигурителите и осигурените е същото, както при останалите задължителни осигуровки. Размерът на осигурителната вноска за УПФ е определен като процент от осигурителния доход и е 3% за 2004 г. и 2005 г., 4% за 2006 г. и 5% за 2007 и следващите години.

Превод на вноските
Превода на вноските се извършва заедно с осигурителните вноски за държавно обществено осигуряване. Вноските се събират от Националната агенция по приходите (от 2006 г.), която ги разпределя към универсалния пенсионен фонд, в който е регистрирано съответното осигурено лице.

Избор на пенсионен фонд
Изборът на универсален пенсионен фонд е ЛИЧЕН! Всеки който подлежи на осигуряване в универсален фонд трябва да подаде Заявление и да сключи договор с избраното от него пенсионноосигурително дружество. Заявленията (бланки на химизирана хартия в три екземпляра) се представят в избраното пенсионноосигурително дружество, което има задължението да ги предаде на Националната агенция по приходите (от 2006 г).

Условия за възникване право на допълнителна пожизнена пенсия
Правото на допълнителна пожизнена пенсия за старост възниква, когато осигуреният придобие право на пенсия за осигурителен стаж и възраст при условията на част първа от Кодекса за социално осигуряване. По желание на осигурения, Фондът може да изплаща допълнителна пожизнена пенсия за старост пет години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68, ал. 1-3 от КСО, при условие че натрупаните средства по индивидуалната
цитирай
107. анонимен - Продължение на 106 (БК) - чети внимателно
24.10.2010 19:47
Видове пенсии и плащания
# Универсалният пенсионен фонд може да изплаща: Допълнителна пожизнена пенсия за старост след придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст по част първа от КСО;
# Еднократно изплащане до 50 на сто от средствата, натрупани по индивидуалната партида, при пожизнено загубена работоспособност над 70.99 на сто;
# Еднократно или разсрочено изплащане на суми на наследниците на починало осигурено лице и на пенсионер.
цитирай
108. анонимен - БК
24.10.2010 19:49
Сега е твой ред, да ми представиш факти за 20 % и другите безмислици. Не обичам хора които само говорят ...
цитирай
109. анонимен - Управителят на НОИ Христина Митрева знае как се крадат пари
25.10.2010 00:22
Управителят на НОИ Христина Митрева знае как се крадат пари от пенсионерите.

В началото на юли имаше скандал, свързан с Христина Митрева, заради това, че била "консултирала" министъра на труда срещу заплащане.
То който не са питали, само той не консултира вече. Доган, Цецко, че и тази "консултирала"
Като директор на НОИ Христина Митрева е получила над 31 000 лева "обезщетение"за неизползван годишен платен отпуск.
Изведнъж се оказа, че била имала 225 дни неоползотворена почивка.
Каква заплата взема, какви бонуси и привилегии един господ знае. Самата тя не плаща данъци и осигуровки, нали е държавен служител!
Бившият директор на НОИ Йордан Христосков е получил още по-голяма сума като обезщетение за неизползвани отпуски. При освобождаването му от поста през май 2009 година той е получил над 47 000 лева за неизползвани 228 дни. Това явно е реформата на Бат Бойко. Щом са "наши хора" да крадат като за последно и то с благословия от горе!
цитирай
110. анонимен - ТОЛКОВА Е ПРОСТО....
25.10.2010 09:52
ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ СА НА БОРСАТА, КОЯТО СЕ СРИВА!
НЯМА БОРСА--НЯМА ПАРИ ---НЯМА ЧПФ!
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА Е ОПИТ ЗА ПРИКРИВАНЕ НА ИСТИНАТА, С ПАРИТЕ НА НАИВНИТЕ "БЪЛГАРИ -ВЛОЖИТЕЛИ"!

БОЙКО Е ПОРЕДНОТО ЧЕРВЕНО КОПЕЛЕ, НАЕТО ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ЗА ДА
ЗАМАЖЕ ПОЛОЖЕНИТО В СТРАНАТА И ЗАДЪРЖИ СТАТУКВОТО НА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЙНИ КЛАНОВЕ, В ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ!
"ДЯСНОТО" НА ГЕРБ...... НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ, ОТ "ДОБРЕ ЗАМАСКИРАНО ЛЯВО"!
СЛЕД НЕГОВИЯ ПРОВАЛ, СЛЕДВА-- ИВАН КОСТОВ ,НА ВЛАСТ!
СХЕМАТА Е ВЕЧЕ ЯСНА И ПРОВЕРЕНА!
цитирай
111. анонимен - Пенсионните фондове които влияят ...
25.10.2010 13:17
Пенсионните фондове които влияят на капиталовият пазар са виновни за световната криза. Сега в япония ще настъпи финасова криза защото предстои излизане в пенсия на бейби-бум поколението.. Просто трябва за се забранят частните пенсионни фондове или просто забрана на фондовите борси..
цитирай
112. анонимен - Пенсионните фондове които влияят ...
25.10.2010 13:18
Пенсионните фондове които влияят на капиталовият пазар са виновни за световната криза. Сега в япония ще настъпи финасова криза защото предстои излизане в пенсия на бейби-бум поколението.. Просто трябва за се забранят частните пенсионни фондове или просто забрана на фондовите борси..
цитирай
113. анонимен - БК
26.10.2010 00:08
Лошото на цялата система е, че никога не се обмислят нещата във всяка една сфера. Винаги ще има опа в един момент. Всяко нещо, което се прави трябва хубаво да се обмисли, а не да се оправи едно и да се развали друго и винаги да се въртим в един омагьосан кръг и да търсим как да се измъкнем от кашата, която сами сме забъркали. Аз се занимавам с ДЗПО и ми пука много на моите колеги също, ние ще ви залеем с куп аргументи защо не трябва да се национализира, но ние сме никои. Министър председателят да реши, нали все пак за това го избрахме. Ако се провали вината не е в него а в нас, че сме слепи, неуки. Колкото и да си говорим и да пишем и да се нападаме, ефектът ще бъде нулев. Затова аз спирам...
цитирай
114. анонимен - Работодателите не плащали нищо - ...
26.10.2010 11:07
Работодателите не плащали нищо - каза социалният министър! Затова държвата почва да дава солидарни пенсии - което не значи по-ниски или някаква уравниловка, не, просто още не-пенсионираните работници ще плащат пенсиите на вече пенсионираните.. Освен това НОИ смята че може да управлява тези пари по добре - така са сметнали, и са прави, щяли да инвестират в ниско-рискови вложения, и освен това нямали да вземат такси за управление - тоест няма да забогатяват от бъдещите пенсионери.. Това е! Едва ли държвата ще ощети в нещо някакъв частен интерес, освен че ще се прости на работодателите. - и може би ще се натовари бюджета - щото тези фондове и работодатели са създали социално-слаби хора.. Но те работодателите в това са специалисти да създават социално-слаби хора, ето защо бюджета все недостига..
цитирай
115. анонимен - БК
27.10.2010 08:19
анонимен написа:
Работодателите не плащали нищо - каза социалният министър! Затова държвата почва да дава солидарни пенсии - което не значи по-ниски или някаква уравниловка, не, просто още не-пенсионираните работници ще плащат пенсиите на вече пенсионираните.. Освен това НОИ смята че може да управлява тези пари по добре - така са сметнали, и са прави, щяли да инвестират в ниско-рискови вложения, и освен това нямали да вземат такси за управление - тоест няма да забогатяват от бъдещите пенсионери.. Това е! Едва ли държвата ще ощети в нещо някакъв частен интерес, освен че ще се прости на работодателите. - и може би ще се натовари бюджета - щото тези фондове и работодатели са създали социално-слаби хора.. Но те работодателите в това са специалисти да създават социално-слаби хора, ето защо бюджета все недостига..


Едно е да го казва социалния министър, друго е дали е така ...... Те НАП 7 месеца не можаха да си оправят електронната система. Съмнява ме че ще управляват добре средствата на хората. Когато се управляват от държавата, по всяко време могат да измислят някоя глупост и пак да се променят нещата. Как може да сте толкова наивни, как ?
цитирай
116. анонимен - БК
27.10.2010 08:24
Защо щом са толкова отворени държавата даде да се управляват тези средства от Частни Пенсионни Дружества. Нали тя мисли за Вас, нали по-добре управлява или тогава никой не е предпиолагал каква е печалбата и след близо 10 години решава да вземе на готово 500 милиона в акции с някакви промени параграфчета и закончета. И Вие будалите им се кланяте. Кланяйте се, ваше право ....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9460650
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол