Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.11.2010 10:17 - Паметникът на американските летци и унижението на един народ. Пак!
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 35594 Коментари: 65 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageПокрай разгорилия  се спор за бъдещето на Паметника на Съветската армия в предишната ми статия, не мога да се въздържа и да не споделя мнението си и за Паметника на американските летци, загинали в бомбардировките над български градове през Втората световна война. Някак бях предизвикан.

Неоспоримо е, че първите целенасочени бомбардировки над британски градове извършени от Луфтвафе са в отговор на една британска бомбардировка над Берлин извършена след проточилата се Битка за Британия. Тя пък идва като отговор на едни случайно изпуснати бомби от нацистите над Лондон. До този момент немските самолети не са бомбардирали британски граждански обекти. От тук натам бомбардировките над противникови градове се превръщат в нещо обикновено и моралните задръжки изцяло отпадат и от двете страни.

През декември 1941 г., притисната от нацистка Германия, България обявява война на САЩ и Великобритания. Очакванията на нашите управляващи са били за една символична война, в която нещастията изцяло ще ни подминат. И наистина, за известно време това е така. Когато, обаче започват масирани бомбардировки над български градове, всички, и управляващи, и народ са безкрайно учудени, сякаш са очаквали дъжд от рози, след като са обявили война на две велики сили. За беда самолетите на съюзниците не правят изключение за нашата територия и действат така, както в цяла Европа –тотално бомбардиране на военни, икономически и граждански обекти на териториите на техните врагове.

И понеже в България значими военни и икономически обекти е нямало, бомбите почват да падат директно върху по-големите ни градове, въпреки, че преди това сума ти време снизходително ни подминават, устремени към нефтените полета на Румъния. Хубавото за нас щеше да е вместо бомби, британците и американците да пускаха парашутисти, които да изпреварят Червената армия, но уви :) Предложението на Чърчил за десант на Балканите, не е възприето от американските му съюзници и фронтът е открит по плажовете на Нормандия.

В ония бурни години историята още един път ни показа, че много често си прави гаргара с народите. Страната обявила война на две велики западни сили се размина с тяхната инвазия и вместо това получи азиатския комунизъм, на който никак не беше обявявала война...

Та откриването на паметник на хора бомбардирали мирното население на една държава на територията на същата тази държава е меко казано неуместно и е огромна грешка от страна на американската администрация, особено когато става дума за настоящ съюзник, какъвто сега е България със САЩ. Унизително пък за всички нас е и участието в откриването на Националната гвардейска част на Република България и Гвардейският духов оркестър на Българската армия. Политиците няма да ги споменавам...

Всъщност ако трябва да сравняваме двата паметника... щяхме да пожелаем и Паметника на съветската армия да се намира нейде до Паметника на американските летци и да е тъй малък, като него. Тогава може би щяхме да ги преглътнем и двата накуп. Или пък да ги взривим... Знам ли :)

image



Тагове:   България,


Гласувай:
37



1. ploudinperper - Добре казано
10.11.2010 10:24
"В ония бурни години историята още един път ни показа, че много често си прави гаргара с народите. Страната обявила война на две велики западни сили се размина с тяхната инвазия и вместо това получи азиатския комунизъм, на който никак не беше обявявала война..."

Но нито един от двата паметника не бива да преглъщаме, щото ни присяда лошо...
цитирай
2. liliyanaandreeva - Можеби са им отделили място за гробищен парк?
10.11.2010 10:37
Но по-добре е да направят скулптури на Джон Атанасов, Иван Ночев и Петър Петров в САШ!
цитирай
3. flyco - ...
10.11.2010 10:55
Да, неуместно е. Още по-неуместно е да се открие паметник на турските войници загинали на връх Шипка.
цитирай
4. vidrica - По това време, ако бяха пуснали п...
10.11.2010 10:56
По това време, ако бяха пуснали парашутисти, вярвам , че нашата армия щеше да ги изяде за норматив както го е направила с бащите им при Дойран и другаде. Този паметник е голям позор , надминаващ този с паметника (или беше чешма, не помня точно) на турците взривили влака. Преди години слушах по радиото за свалени британски летци. Полицията ги залавя и ги разстрелва на място. Тогава не се постарах да запомня къде точно в България се случва и името на разстрелялият ги стражар. Сега се опитвам, но без успех. Интересно ми е да науча повече за този полицай съден след девети. Според мен така трябва да се постъпва със заловени летци бомбардирали цивилно население.
цитирай
5. darktales - 4. vidrica
10.11.2010 11:47
По-добре да се радваме, че не са пускали парашутисти. Армията на Съюзниците от ПСВ и армията им от ВСВ са доста различни неща. Ако бяха решили да влязат в Европа през Балканите, каквито планове е имало, България щеше да стане бойно поле и българските войници щяха да влязат в битка, която нямаше да имат никакъв шанс да спечелят при онова съотношение на силите.

Случаи със съюзнически летци е имало всякакви и различни. Общо взето българската охрана на пленените летци се е държала много хуманно с тях. Понякога населението е погребвало на свой риск загинали екипажи и им е правило импровизирани паметници. Понякога български изтребители са нападали групите, които са отивали към румънските рафинерии, т.е. не са защитавали директно България, а са изпълнявали ангажимент към германците; понякога са атакували изостанали и повредени самолети, "заработвайки" си отмъстителни удари върху градове и летища. Понякога от "летящите крепости" са стреляли с картечници по цивилни от бръснещ полет и са пускали играчки или шоколади-бомби (което по мое лично мнение е едно от най-гнусните изобретения на онази война, наред с газовите камери).
цитирай
6. lubomir33 - Коментара е излишен
10.11.2010 12:19
Малко факти за бомбандировките на
http://bg.altermedia.info/?p=15531#more-15531
цитирай
7. pegas08 - Мамка им, нека открива кой каквото си намери.
10.11.2010 13:09
Сега им е паднало!

Или- на гол корем, чифт паметници!
цитирай
8. darktales - @
10.11.2010 13:26
Всъщност сега е редно да направим и един паметник на Хитлер, защото без него нямаше да има ни американски бомбардировки, ни съветска окупация.

Между другото, аз съм виждал с очите си войската или по-точно флотата на окупаторите, тъй като животът ми е минал в двата ни големи морски града.

Тия колонизатори не бяха кой знае какво - обикновено ходеха на групи по 2-3, винаги с мичман или офицер, винаги отдаваха чест на българските комендантски патрули и винаги бяха закопчани до ушите. Не влизаха в заведения, купуваха само от т.н. едно време "дипломатически куфарчета" и общо взето бяха незабележими. После, когато дойдоха американски и натовски моряци след 1990, редовно се търкаляха на четири крака насред центъра.
цитирай
9. balkanec - Трябва да се знае от кого сме окупирани
10.11.2010 15:19
И трябва да има паметник, за да се знае.
Нормално е окупатора да поставя паметници.
Американските пилоти са избивали цивилни българи.
Днешните ни американски окупатори също - само че в по-големи мащаби.
цитирай
10. анонимен - пак ли си унижен, все си унижен
10.11.2010 15:22
пак ли си унижен, все си унижен
цитирай
11. анонимен - не препоръчвам на никой да чете к...
10.11.2010 15:24
не препоръчвам на никой да чете коментарите тук, както и постинга
цитирай
12. tomcat - Анатема!!
10.11.2010 15:39
Мамка му да не ти е лошо нещо?Как може да пишеш против смелите американски войници борещи се за свобода ,демокрация и човешки права по света!Американците не убиват, те освобождават и носят мир навсякъде където стъпят ръководени от пълен и безрезервен алтруизъм!Какво са няколко убити българи между приятели?Чест и удоволствие е да бъдеш освободен от бремето на живота от демократична и хуманна американска бомба!Ще предоставим територията си,суверенитета,жените и децата си в полза на великата несъкрушима,богоподобна и милостива американска армия!Всеки ,който пише против САЩ е комунист,вампир и паркира на мястото за инвалиди !Омерзен съм от този твой пост и повече никога няма да посетя блога ти даже и минус ще ти ударя!
цитирай
13. deepimpact - Оф, големи сме yes-овци!
10.11.2010 15:41
Винаги ми е интересно да чета за втората световна война. Съгласна съм с теб. Никак не е уместно. Равносилно е на това, на Хаваите да вдигнат паметник, на загиналите японски авиатори, нападнали Пърл Харбър. Това просто никога няма да се случи, но нали ние сме си отстъпчив народ, който не обича конфликтите и затова ни се качват на главите... ние просто сме си такива. Твъри се, че трябват 50 години демокрация, за да се създаде истинско гражданско общество. Има още хляб да ядем. Добрата новина е, че ако спортуваме, не се стресираме и се храним здравословно, може и да доживеем до тогава.
цитирай
14. анонимен - Поташака Почешима
10.11.2010 15:46
И ние Нипонците искама паметник в Пърл Хърбър.
Обезателно малък като микадо. Ник'ъф шогун
цитирай
15. boristodorov56 - Паметници на чужди, притова вра...
10.11.2010 15:53
Паметници на чужди, при това враждебви и воюващи с нас, войски - не бива да се допуска.
Това е гавра със загиналите и патриотите, които са се били срещу тях.
Били пленили знамена в битки от всички армии, които са мачкали нашите -
е, днес на същите ни врагове направихве паметници.

Следва Василий II Българоубиец във Велико Търново, Мехмед Завоевателя в Батак и Чърчил в София.
Да не забравя - на Тито в Благоевград!

цитирай
16. haralanov - Още и още веднъж
10.11.2010 16:04
Няма място в центъра на София паметник на чужда сила-окупатор.Защото съветската армия е била армия окупирала българските земи.Срам и позор е,че този паметник още го има!
цитирай
17. анонимен - Икономист
10.11.2010 16:25
Този път сте прави.Да проследим пътя на логиката.По времето на ВСВ, България е била член на Оста.Значи Германия,Итария,Унгария,Япония и Испания.Т.е. антикомунистическата коалиция.А Русия,Франция,САЩ,Великобритания и доминьоните и са били членове на антихитлериската коалиция. Его! Бомби върху нас са хвърляли комунистите.Я си спомнете,че и върху американските самолети е имало нарисувани петолъчки.
Ние искаме да бутаме комунистическите паметници, а те мамка му строят нови.А сега де?
цитирай
18. анонимен - до Икономист
10.11.2010 16:29
личи си, че си наясно с историята. Испания -член на Оста!!!!! Голям мозък си.
цитирай
19. bozho - Ето мнението на клуба на потомците ...
10.11.2010 16:43
Ето мнението на клуба на потомците на царския офицерски корпус:
http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/06/us-pametnik/

Споделям го.
Както и съм съгласен, че в случая тъпаните и гвардейците бяха неуместни
цитирай
20. анонимен - mamkamu
10.11.2010 17:49
towa ne e unizitelno, a uvekove4avane na faktyt 4e niakolko ot tia idiota sa bili zastreliani ot nasite letci.

Tozi pametnik me kara da se 4uvstavam po-bylgarin, zastoto do skoro se otri4ashe 4e sme gi udarili.

Pojelavam na Irakskita narod da si postroi edin ooooste po-goliam pametnik, zastoto te uspiaha da ubiat samo w poslednata voina niakolko hiliadi idiot4eta.

ubiicite na edin narod nikoga nepredstavliavat sobstvenniat si narod: Marko ciganinyt kazva na evreina Ondrushka predi da bydat obeseni ot nacistite v zatvoryt TEREZIN, Praga.
цитирай
21. анонимен - нищо ново
10.11.2010 18:44
Докато правим такива алогични работи, за които нормален човек никога няма и за си помисли, никой няма да ни уважава като народ и държава. Тези паметници са извън всякакви представи за самоуважение и национелно самочувствие.
цитирай
22. анонимен - Срамно!
10.11.2010 18:58
"няколкото загинали българи...". Има си справочници, аз съм ги гледал, за жалост нямам "сламки". Само на 10 януари 1944 г. в София са избити около 1100 души (повече от това, което ура-патриотите от "Мати Болгария" бяха написали на паметната плоча!) - мирни граждани, разрушени някъде към 10000 сгради. И всичко това - без каквато и да е военна цел. Просто терор, както и над Дрезден, Хирошима, Нагасаки. Жалки детеубийци! Вкъщи се пази писмо, с което един семеен приятел оъобщава, че ще се самоубие, защото намерил цялото си семейство избито - жена, деца, майка. Американският посланик Уорлик се подигра над народа и страната ни. Гнусно е, че на откриването са пристствали наши официални лица. Срамувам се от тях!
цитирай
23. cindy - С риск мнението ми да учуди много хора мисля,
10.11.2010 19:21
че този паметник чисто философски погледнато не е унизителен за никого.
Тези хора са загинали, защото и те са били марионетки в ръцете на Великите сили.
Хвърляли са бомби, защото така им е било наредено.
Загинали са защото са били манипулирани, както и ние сме и сега, и преди, но на нас паметник няма кой да вдигне :)

По същата тази логика за какво са и медалите за храброст във войните? За убийства. Колкото повече убийства, толкова по-храбър!
Парадокс, но такава е логиката на войните.
Войната е гадната работа и политиката също. А не жертвите и от двете страни.

цитирай
24. lado - Този път сте прави. Да проследим ...
10.11.2010 20:08
анонимен написа:
Този път сте прави.Да проследим пътя на логиката.По времето на ВСВ, България е била член на Оста.Значи Германия,Итария,Унгария,Япония и Испания.Т.е. антикомунистическата коалиция.А Русия,Франция,САЩ,Великобритания и доминьоните и са били членове на антихитлериската коалиция. Его! Бомби върху нас са хвърляли комунистите.Я си спомнете,че и върху американските самолети е имало нарисувани петолъчки.
Ние искаме да бутаме комунистическите паметници, а те мамка му строят нови.А сега де?

Телепромптърния президент изповядва единний светъл комунизъм, нима не знаеш? (доминиони - не "доминьони") Но - филе миньон! Пак стана за кашмер!
цитирай
25. ok3223 - Бе мамку му
10.11.2010 20:37
Мамака ти. Отдавна гледам как мърсиш нета с глупости. От огромно невежество и тъпа самонадеяност
Ако,както е искол Чърчил, десанта бе осъществен през Балканите. Щеше да ги посрещне бълг.армия подпомогната от немци, градовете ни сренати от бомбардировките и армията унищожена. България ликвидирана като държава. Превъзходството на съюзниците беше огромно, едно към 100. САЩ не са се съгласили, защото по мнение на техния ген щаб, на този пресечен планински терен са щяли да загинат 5 път повече амер. воийници, отколкото ако десанта се осъществи през Ламанша. СЪСредоточаване в Англия, дебаркиране през Ламанша, френс. равнина и най късия път до Германия.
Чърчил е бил 0 като стратег и където се е налагал са гинел с хиляди напразно. Военната история на ВСВ.
Ако беше се наложил Чърчил вашите дядовци щяха да са загинали и такива като вас нямаше да мърсят нета.
Чърчил е настоявал Гърция и Сърбия, като техни съюзници, да бъдат компенсирани с български територии, присъединеи към тях навечно. За окупирането им от бълг. окупационен корпус и зверствата изършени от бълг.войски над цивилното население, подпомагало гръцките и сръбски партизани.
Само решителното несъгласие на Сталин с Чърчиловото настояване е попречило това да се случи.
За да е България това, което е и да я има, заслугата е на СССР и на българските войници загинали при Драва и Соболач.
Войната е изнесена и спечелена срещу немците на Източ. Фронт, където са съсредоточени 3/4 от най-боеспособните немски войски, бити и подгонени от съвет.армия остъпвали непрекъснато смачкани и убити духом.
ДЕСАНТА в Нормандия е в края на юни 1944, войната свършва през май 45г
А паметника на амер.летци разрушили без никаква военна необходимост София и други бълг. градове е, подигравка със смъртта на капитан Списаревски, които със таран свали америкнска летяща крепост, и смъртта на други български летци, загиноли храбро в защита на София. Те се биха 1 срещу 50. Тяхното си беше саможертва в името на майка България.
Вечна им пам
цитирай
26. анонимен - До cindy: ot Lyubo
10.11.2010 20:48
Права си ! За съжаление! Всяка война е мноооого гадна. Нашите войници също не са се държали като добри самаряни /поне в Сърбия/. И те са изпълнявали заповеди, както всички останали. Слушал съм от живи участници неща от които може да ви се изправят косите и се надявам никога и на никого да не се случват. Колкото до американските летци, мисля че преиграваме както с руснаците. Ако продължаваме в тоя дух скро ще открием паметник на Мао Дзе Дун пред Китайското посолство
цитирай
27. анонимен - Икономист до lado
10.11.2010 20:52
Прав си човече!Грешката е кулинарна.Писах преди вечеря.Гладен бях.Извинявай,че наруших естегеческото ти самочуствие! Станах за кашер а не за кашмер.Радвам се,че освен за "ь"то ,за другото си съгласен с мен.Като има кой да поправя моите "лапсус лингве", не се притеснявам,че ще допускам "лапсус тет".
Хайде приятно чистене!
цитирай
28. lado - Прав си човече!Грешката е кулин...
10.11.2010 21:03
анонимен написа:
Прав си човече!Грешката е кулинарна.Писах преди вечеря.Гладен бях.Извинявай,че наруших естегеческото ти самочуствие! Станах за кашер а не за кашмер.Радвам се,че освен за "ь"то ,за другото си съгласен с мен.Като има кой да поправя моите "лапсус лингве", не се притеснявам,че ще допускам "лапсус тет".
Хайде приятно чистене!

Вие комунягите сте такова петно, че бронебойни патрони няма открити...
За съжаление ще трябва да призная, че комунизма победи.
Почти цяла Латинска Америка е подвластна на човеконенавистната идеология, Китай уравновесява от другата страна, Обама прокарва як комунизъм, Сев. Корея, Виетнам...
Обаче днес ми подметнаха, че Кастро бил казал за комунизма, че е една лъжа! Което си е една победа за здравите сили!
цитирай
29. анонимен - Икономист до lado
10.11.2010 21:18
Какво стана с яхтата с издутите платна и гордото напускане? Или се уплаши,че в света всички пристанища са комунистически.Не се плаши бе пич,ето Куба те чака!Спокойно можеш да хвърлиш котва в "Залива на прасетата".Пък и какво ти пука отчовеконенавистната идеология.То в 2012 света ще загине и пак ще останат комунистите.Така ,че пусни брамселите на грот мачтата и надувай бузи.Въпреки,че не всички бузи на човешкото тяло се намират на лицето.Но ти надувай,няма значение кои!
цитирай
30. thetrooper - Паметникът на загиналите американски летци
10.11.2010 22:39
се намира на територията на американското посолство в София.
цитирай
31. lado - Какво стана с яхтата с издутите п...
11.11.2010 00:06
анонимен написа:
Какво стана с яхтата с издутите платна и гордото напускане? Или се уплаши,че в света всички пристанища са комунистически.Не се плаши бе пич,ето Куба те чака!Спокойно можеш да хвърлиш котва в "Залива на прасетата".Пък и какво ти пука отчовеконенавистната идеология.То в 2012 света ще загине и пак ще останат комунистите.Така ,че пусни брамселите на грот мачтата и надувай бузи.Въпреки,че не всички бузи на човешкото тяло се намират на лицето.Но ти надувай,няма значение кои!

Аха, клозетния ти хумор не те напуска...но ще дойде някой, ще пусне водата, и ще поемеш по лайняната река без весла. Ма няма да си яхта - нищо,че ще плуваш
цитирай
32. анонимен - Икономист до lado
11.11.2010 07:17
Аха,за говна, клозетен хумор!Още повече като гледам какво си написал, от чистене на кенефи,добре си усвоил фекалните технологиии.А за мен не се грижи.И да дойде някой, първо няма да си ти, пък който и да дойде с каквото е дошъл с това ще си тръгне.По нахалните и наглите може да си тръгнат без нещо!Ей тъй, за заздравяване на дисциплината, чистачо.
цитирай
33. анонимен - BUSH
11.11.2010 10:06
България е обявила война на САЩ,защото се е чувствала сигурна зад гърба на Могъща Германия.По същия принцип настанява американски бази и ПРО срещу Русия.Нищо не се е променило.Слугински манталитет! Все се очаква нещо от някъде да им се подхвърли!(Говоря в трето лице,защото не принадлежа към тази пасмина!)Ще се замислят, когато Искандерите започнат да падат върху главите им!
цитирай
34. vmir - Никой не може да те унижи, докато сам не се приемеш за унижен.
11.11.2010 10:06
Паметникът е подходящо средство за разграничаване между причина и следствие, цел и средство.

Ако сега ценим целта, заради която са загинали тези летци, би трябвало да признаем, че нашите жертви са цената ни да противодействаме на тази цел. Знаем, че сме противодействали не от любов към фашизма, а заради обединението на България, но си е наша грешката, че сме го очаквали от луд като Хитлер. После сме чакали благоденствие от лудия Сталин, но за да не се лакомиме прекалено, неговите хора заразправяли, че шоколадите били опасни за здравето, абе направо гърмели, и затова американските пилоти ги пускали от самолетите вместо бомби, щото се кефели да трепят дечицата ни...
цитирай
35. vmir - 33. анонимен
11.11.2010 10:12
анонимен написа:
Говоря в трето лице,защото не принадлежа към тази пасмина!


Върви си провеждай пропагандата между твоята си пасмина, къш отрепко!
цитирай
36. mikino - се намира на територията на амер...
11.11.2010 10:18
thetrooper написа:
се намира на територията на американското посолство в София.

Да си го носят в Щатите! Все едно японците да им направят паметник, щото са пуснили атомните бомби! Пълна идиотщина! Аман от дупедавщина!
цитирай
37. анонимен - Споделям.
11.11.2010 10:26
Иначе турците пак ще поискат паметник на Сюлейман паша. )))
цитирай
38. vmir - 37. parasol - Споделям.
11.11.2010 10:39
parasol написа:
Иначе турците пак ще поискат паметник на Сюлейман паша. )))


Парасоле, стига с тоя страх, задачата на Сюлейман е да попречи на освобождението на България, на американците - да освободят от фашизма, а и паметника е на американска територия.
цитирай
39. анонимен - 100 грама динамит-от Христо
11.11.2010 11:06
Взривете го тоя"паметник"!!!!
цитирай
40. анонимен - пак от Христо
11.11.2010 11:08
забравих да напиша,че може и с по-малко взрив...така де,криза е ,да икономисаме малко пари ...
цитирай
41. luben - така е
11.11.2010 11:15
съвсем така според мен. Даже като я зърнах тази новина, щях да напиша същото, ала ...

Разликата според мен е, че хората у нас имат далеч по-голям консенсус за това да няма паметник на ам. летци, докато като подкачиш паметника на съв армия - настъпва една какафония от 1000 децибела и се сещаш, че живееш със сънародници - хомо-советикус. Дай Боже в България да няма паметници ни на ам. летци, ни на съв. армия. И ... това за Виена съм го чувал 1100 пъти (апропо, виенчани наричат паметника "на незнайния изнасилвач").
цитирай
42. анонимен - where's my jackhamer?
11.11.2010 11:21
Направете си разходка до въпросния паметник, за да видите надписа на него - to all american servicemen, нещо такова пише. Това не е паметник само на загиналите американски летци, ами - на всички, които са избивали българско цивилно население, дори и на онези, които са се върнали живи в САЩ, за да се хвалят на жените и децата си що за герои са били.
цитирай
43. krom - Унизително и болно ми стана като ...
11.11.2010 11:38
Унизително и болно ми стана като прочетох за този паметник, но почнах до някаде да се успокоявам, че все пак паметникът не е от името на българския народ(това трябва да се забележи), а дано и територията на която е построен да е прилежаща към посолството(така се моля).
цитирай
44. анонимен - Паметници
11.11.2010 12:19
Докато Русия те е освобождавала ТРИ пъти и заслужава ЕДИН паметник,то САЩ не само те е бомбардирал ами и болният му Президент Труман заедно с Чърчил не са искали да ни вземат през Потсдамската конференция защото : - "Не искат народ,който при излизане от банята си честити"
Има все някакви документи от това време.Четете и се интересувайте не само от едната страна.Така,че след Османското,когато Англия се намесва и вместо руски цар ни слагат пияндето Фердинант,то след Втората световна вече никой не ни иска...Така оставаме към СССР.Не винете българския народ за някакъв избор - нямали сме такъв...Нито през турско,нито Ньойския договор,нито в Потсдам.Имат да ни връщат за годините ,когато са ни плащали данъци.Страх ги е от нас и затова гледат да сме все под някое владичество.Народите не си забравят историята за разлика от нас.При подписване на Санстефанския договор пашата се обръща към руснаците с думите : - Освобождавате един неблагодарен народ,помнете ми думата....
Има документи Господа,има документи..А историята не може да се изтрие със събарянето на един паметник...
цитирай
45. анонимен - BUSH
11.11.2010 12:51
vmir написа:
анонимен написа:
Говоря в трето лице,защото не принадлежа към тази пасмина!


Върви си провеждай пропагандата между твоята си пасмина, къш отрепко!

--Няма нужда да ме гониш! Стоя много далече от мекерета като теб! Ясно ли ти,куче? Виж ако ти се приближиш,няма да ти откажа едно дзуки!
цитирай
46. анонимен - патриот е,душа дава
11.11.2010 13:05
Ако паметника се намира на територията на американското посолство,значи всичко е наред!Не разбирам кви са тия вопли,това оплюване и цялата нашенска простотия,дето я изливате във форума!Друг въпрос е,че правителството би трябвало да внимава с участието си в тази инициатива!
цитирай
47. анонимен - МИТКО - ЗА НАВЕЖДАНЕТО
11.11.2010 13:41
ЩЕ СПОДЕЛЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЕДНА МОЯ ТЕЗА,ЗА КОЯТО СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ Е ВЯРНА-ПРОСТО МНОГОКРАТНО Е ДОКАЗВАНА..... СЪВСЕМ ЛОГИЧНО - КОГАТО И КОЛКОТО СИ ПО-НАВЕДЕН НА ИЗТОК,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЗАДНИКЪТ ТИ СТЪРЧИ НАСОЧЕН НА ЗАПАД...ИЛИ ОБРАТНОТО! НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ,КАКВО ИМАМ ПРЕДВИД?!? НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НЕ СА И ВИНОВНИ НИТО РУСНАЦИТЕ,НИТО АМЕРИКАНЦИТЕ...НИЕ СМЕ СИ ЕДИН МНО-О-ОГО ОСОБЕН,ЧАСТЕН СЛУЧАЙ.НЕ МИСЛЯ,ЧЕ НЕЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ,А ТО Е ОСНОВОПОЛАГАЩО..... И ОНОВА ВЕЧНО ХЛЕНЧЕНЕ,ЧЕ СМЕ МАЛЪК НАРОД И ДЪРЖАВА..... Е,АЗ ИМАХ ВЪЗМОЖНОСТТА ДОБРЕ ДА ОПОЗНАЯ НОРВЕГИЯ,ШВЕЦИЯ,ХОЛАНДИЯ,АВСТРИЯ,ШВЕЙЦАРИЯ - ДЪРЖАВИ И НАРОДИ,ПО-МАЛКИ ОТ НАС... ТАМ НИКОГО НИКОГА НЕ ЧУХ ДА МРЪНКА,ДЕ ХЛЕНЧИ И ДА ОБВИНЯВА ДРУГИТЕ.А РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ МНОГО ДОБРЕ ГИ ЗНАЕМ,ВСИЧКИ....
цитирай
48. vmir - 45. анонимен,
11.11.2010 16:03
анонимен написа:
vmir написа:
анонимен написа:
Говоря в трето лице,защото не принадлежа към тази пасмина!


Върви си провеждай пропагандата между твоята си пасмина, къш отрепко!

--Няма нужда да ме гониш! Стоя много далече от мекерета като теб! Ясно ли ти,куче? Виж ако ти се приближиш,няма да ти откажа едно дзуки!


Ако аз приближа до теб, ти ще изчезнеш яко дим. Боклук, който хем не принадлежал към народа си, хем иска да го назидава, не си подлага задника на бой, а на други работи, които аз възнаграждавам единствено с ритник.
цитирай
49. martiniki - силата на американците
11.11.2010 20:06
са бомбардировките, почерк, така воюват - решително отвисоко; не знам някой друг народ да им е правил паметник след като самолетите им са снасяли смъртоносни яйца над земята му
цитирай
50. анонимен - amiii. . tova v Sarbia i Garcia ni...
12.11.2010 06:25
amiii..tova v Sarbia i Garcia nikoga niama da stane...takav narod-tova zaslujava
цитирай
51. godlieb - """дъжд от рози"""
12.11.2010 08:10
ДА НАИСТИНА - ИДИОТЩИНАТА НИКОГА НЯМА ДА ДАДЕ ПОКОЙ НА САМОЗВАНИТЕ ПОЛИТИЦИ-ПОЛИСМЕН-ПОДЛОГИ НА МАТИ БОЛГАРИЯ ВСЕВЕЧНА. ДОПУСНАЛИ ПО СИЛАТА НА
Т.Н. БЕРЛИНСКИ ДОГОВОР ДА БЪДАТ РУШНАТИ ДО ОСНОВИ БЕЗУСЛОВНО ВСИЧКИ ОСТАТЪЧНИ АНТИЧНИ КАЛЕТА В СТНРАНАТА - БАБА ВИДИНИ КУЛИ СЕ ОКАЗАЛИ НАЙ-ТРУДНИ, ТА НЯКАКСИ ОСТАНАЛИ - ДО 1878. ПОЛЗВАНИ ОТ ОТОМАНА.
цитирай
52. godlieb - """дъжд от рози - 02"""
12.11.2010 08:12
И ПОНЕЖЕ СЪМ СВИДЕТЕЛ НА ВСИЧКО ТОВА - ЦЯЛАТА СТОЛИЦА БЕ В РУИНИ - ЧАК ГРОБИЩАТА БЯХА БОМБАРДИРАНИ - ЩЕ ДОБАВЯ: ТУК ВЕЧЕ Е НЕОБХОДИМ ИМПИЙЧМЪНТ НА ЦЯЛАТА НАСТОЯЩА ВЛАСТ!
цитирай
53. анонимен - Осман
12.11.2010 08:15
Скоро ще правите и паметници на нашия базибузук загинал в борбата с руските окупатори!!!
цитирай
54. анонимен - До 48
12.11.2010 08:58
По-добре не се доближавай.25 год.блъскане на бойни изкуства ще ти се стоварят на главата.Успокой се и иди да се учиш от съюзниците как се служи на господари!
цитирай
55. thetrooper - @mikino
12.11.2010 23:26
"Да си го носят в Щатите! Все едно японците да им направят паметник, щото са пуснили атомните бомби! Пълна идиотщина! Аман от дупедавщина!" - Точно това имам пред вид, посолството е американска територия. Тоест, паметникът си е в Щатите.
цитирай
56. анонимен - Театър за невежството
13.11.2010 08:16
за тая пасмина от СМИ,за глупавия българин готов всичко да продаде за долар.Балкански гьол от племена с неясен происход и умствена изостаналост сравнима само с маймуните по край индийските храмове.
цитирай
57. анонимен - Колко интересно:
13.11.2010 12:12
тези, които защитават паметника на съветската армия, сега се възмущават от това,че американците си издигат паметник на загиналите американски летци.Има обаче една голяма разлика в двата паметника.Американският е малък , намира се в двора на американското посолство, с други думи на американска територия, и е финансиран от американците,а съветският паметник е огромен, заема цетрални големи градски пространства в центъра на София и е платен от залъка на бедстващият по онова време, пък и до сега български народ.
Ето защо нямаме въобще моралното право да протестираме срещу американският паметник, щом търпим паметника на съветската армия окупатор, която ни натресе половинвековно комунистическо робство.
цитирай
58. eli23 - Това сме ние.
13.11.2010 17:05
Последователни и постоянни...в позицията си на г...мийници
цитирай
59. анонимен - от турско насам чужди воиски на наша ...
15.11.2010 17:03
от турско насам чужди воиски на наша територия не е имало.аиде честито.
цитирай
60. анонимен - Паметник на американските летци и унижението на един народ. Пак
23.11.2010 18:53
Що за народ сме ние. Първо с Германия после с Русия сега с Америка. И това ако не е мастийска нация здраве му кажи. Евала на Сърбите. С германците се биха, на Руснаците се опънаха, и с Янките воюваха. ЕВАЛААА
цитирай
61. анонимен - ГАВРА С НАРОДА
23.11.2010 19:03
В сичко е времено. Ние мавзолея съборихме , па Американкския паметник няма да гътнем. Сяко нещо с времето си. Да е виждал някой паметник на СТАЛИН. За една вечер изчезнаха всичките в страната.
цитирай
62. анонимен - :(
04.12.2010 22:25
ай сега и на турците които са загинали паметник да направим,продажници сте всички депутати как не ви е срам.ай шибайте се всички политици .
цитирай
63. анонимен - Я ПО-ОБЕКТИВНО
04.02.2011 12:36
Паметник на обществено място трябва да има само на българските летци. На американските само там където са погребани - като на всеки впйник, независимо дали е загинал като враг или приятел. А къде изчезнаха паметниците на загиналите германски войници в България? А на съветските паметници мястото им е в музея на тоталитаризма - час по-скоро! Никого никъде не са освобождавали - в най-добрия случай след като се сбиват Сталин и Хитлер при подялбата на света са се биели за себе си. Освобождаването на окупираните от Хитлер страни е в резултат и на усилията на техните народи и естествено на цялата антихитлеристка коалиция. Но поробването на Източна Европа от Сталин е заслуга на СССР и петата му колона в окупираните страни - комунистите. Затова и сега БСП държи толкова на паметниците на господарите си - защото благодарение на тях заграбиха България и я владеят и до сега - паметника на Съветската армия е символ на тяхното господство - българина не трябва да си въобрази че има измъкване от тях и да вземе да наднича в палатите, сарайте, туркомплексите, резиденциите и най вече в банките и банковите им сметки. Паметника на СА е символ на българскат безпомощност и на безнаказаността на червената олигархия. На Мафията. А мафиите никъде по света не се отличават особено в областта на идеологиите. Така че да не идеализираме въпроса. Ще духаме още дълго супата на БКП/БСП/ДПС от Станишев и Гоце до Румен Петков, Дъбов, Гергов, Добрев и прочие боклуци и техните синовя и внуци - докато не се пръснат от лакомия.
цитирай
64. анонимен - Wananaroiv
03.02.2012 19:42
Teeveatordelt <a href=http://napechke.com>Anrielelin</a> ornamnlow http://napechke.com - Senanamaso Unlorgealkala http://napechke.com
цитирай
65. анонимен - enGissows
19.10.2012 11:42
http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html avanafil Sharlip said he didnt studies of onset of. No one should take that it is the treating high blood pressure sexual revolution by destigmatizing. http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html - comprar avanafil Despite what the FDA is supplied as oval is going to be thanking me until the. <a href=http://allbestedmeds.com/acheter-avana-france.html>avana</a> Also Avanafil pills are with erectile dysfunction dysfunction on April 27.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469037
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол