Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.11.2010 19:20 - Паметници и порнографии
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 46425 Коментари: 86 Гласове:
28

Последна промяна: 29.11.2010 21:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Бедна ми е фантазията, за да вникна в логиката на хората, които се опитват да ме убеждават, че паметникът на Съветската армия в центъра на София трябва да си остане на мястото.

Основните им аргументи за запазването му са:

1. Това е част от нашата история и ние трябва да я приемаме такава, каквато е.
2. Бутането на паметници е варварско.
3. Трябва да отдадем дължимото на борците срещу „фашизма”.

Това са горе долу логичните, уж „безпристрастни” мнения, които хващат декиш сред конформистки настроените личности, за които измисленият обществен мир е по-важен от достойнството им.  Тук въобще няма да споменавам лумпените, за които този паметник  е свързан с безгранична и всеотдайна любов към комунизма и „братския” руски народ. Там нещата са закърнели в една 65 годишна статичност и по-добре да не ги пипам.

Освен, че са далеч от логиката, тези аргументи някак увисват, ако вземем да се сетим за онзи площад „Ленин” (днешен „Св.Неделя) и огромната статуя на Владимир Илич, която стоеше „гордо” баш срещу църквата.

image
По логиката на конформистите и този паметник не трябваше да го махаме, защото не можем да избягаме от историята си?! Или защото щяха да ни помислят за варвари? Може би, поради същата причина, не трябваше да връщаме и предишното българско име на площада -"Св. Неделя", а да го оставим с наименованието „Ленин”. Хем по-кратко, хем уважаващо историята ни име.

image
Може би и онази червена звезда над бившия Партиен дом трябваше да не я пипаме? Защото и тя също е част от нашето минало. Мамка му :)

image
Или да бяхме оставили и тази бутафорна статуя на Сталин, плесната пред входа на Народния театър :) Тогава купонът наистина щеше да е голям :)

image
И "Сталин" във Варна трябваше да си стои непокътнат. Какво говоря! Дори името на Варна трябваше да си остане „Сталин”, такова, каквото градът е носел в продължение на няколко години по време на ранния социализъм. Защото нали трябва да уважаваме и тачим историята си?

image
Сигурно щеше да е наложително да оставим и бюста на Васил Коларов пред Народната библиотека, вместо сега там да стои монумента на Св. Св. Кирил и Методий. И сигурно все още трябваше да я наричаме „Народна Библиотека Васил Коларов”? Смех... И тъга.

Та следвайки и изпълнявайки това подобие на логика, днес големите ни градове щяха да са една гъсто затлачена клоака, изпълнена със символите на комунизма,  която всекидневно щеше да внушава на жителите и гостите им, че комунизмът е хубаво и прекрасно нещо и май никак не си е отишъл. Или поне хората, които го налагаха, по онова време не са си отишли.

Един паметник е символ. Символ за живите, не за мъртвите. Един паметник говори! Той винаги е вид олицетворение на  мечтите и светогледа на един народ.. Особено пък, когато е поставен в централно и емблематично място в града и е по висок от всички окръжаващи го сгради. Тогава се превръща и в национален символ.

Представям си за миг, че през 1941-42 г. в центъра на столицата ни, бяхме издигнали паметник на Адолф Хитлер и победоносния Вермахт, които по един или друг начин все пак са допринесли за обединението на почти всички български земи по онова време. Туй Северна Долруджа, туй Македония, Беломорска Тракия... Щяхме ли да го търпим обаче после, даже да не ни беше сполетял комунизма? И той ли щеше да е част от историята ни? И кое щеше да надделее у нас? Национализмът или отвращението към всички античовешки идеологии. Все си мисля че второто би трябвало да взима превес у един цивилизован човек.

В този смисъл историята е кучка, както съм го казвал не един път. Но една столица на цивилизована държава не може да си позволи да има нацистки, фашистки или комунистически мастодонти в своя център. Защото те просто са символ на всичко, към което ние не би трябвало да се стремим.

Щото аз, например утре, в собствения си двор, ще взема да вдигна паметник на Великия фалос, като древен символ на плодородието и размножителната сила, но после знам, че ще дойдат да ме приберат за разпространение на порнографски материали и след това ще го срутят. Нищо, че в него ще има много повече смисъл, отколкото в оня помпозник в Борисовата градина.


Снимките са от сайта
Изгубената България.

image





Гласувай:
37



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mglishev - Оправи цвета на черен,
29.11.2010 19:25
че така малко трудно се чете. Иначе е яко, даже леко потресаващо.
цитирай
2. tit - Ако питаш мене,
29.11.2010 19:37
още не са решили какво да правят на негово място!:))
Или не му е дошло времето.
Не го бутнахме, когато трябваше, Мамкаму!
Вече е все тая...
цитирай
3. krainici - анти
29.11.2010 20:09
Паметника ще си седи непокътнат докогато мумията на червения площад в Москва си седи непокътната.Всичко друго е добри пжелания.
цитирай
4. анонимен - аналогията е потресаваща
29.11.2010 20:25
аналогията е потресаваща
цитирай
5. mamkamu - :)
29.11.2010 20:35
mglishev написа:
Оправи цвета на черен,
че така малко трудно се чете. Иначе е яко, даже леко потресаващо.


ОК, нещо Моцилата се ебава... Потресаващо е, защото се опитвам предварително да вникна в последващите коментари :)
цитирай
6. tili - Още повече, че на
29.11.2010 20:38
бул.Черни връх си стои един прилично голям паметник на Съв. армия. Казвахме му "Китариста" - заради шмайзера и приклекналата поза. Това е достатъчно, стига толкова за няколко умрели от лоша хигиена солдати!
цитирай
7. mamkamu - Ако питаш мене, още не са решили к...
29.11.2010 21:00
tit написа:
Ако питаш мене,
още не са решили какво да правят на негово място!:))
Или не му е дошло времето.
Не го бутнахме, когато трябваше, Мамкаму!
Вече е все тая...


Дааа! Трябваше след паметника на Ленин да бестисат и него. Верно, че сега е късно, защото ония вече са се окопитили :)
цитирай
8. mamkamu - Паметника ще си седи непокътнат ...
29.11.2010 21:02
krainici написа:
Паметника ще си седи непокътнат докогато мумията на червения площад в Москва си седи непокътната.Всичко друго е добри пжелания.


Да де, ама какво имаме ние общо с Червения площад?

Реторичен въпрос.
цитирай
9. mamkamu - :)
29.11.2010 21:03
анонимен написа:
аналогията е потресаваща


Потресаваща е ако си бил на 6 години по онова време и нямаш спомени. Аз бях на около 17.
цитирай
10. mamkamu - Ако питаш мене, бул. Черни връх си ...
29.11.2010 21:05
tili написа:
Ако питаш мене,
бул.Черни връх си стои един прилично голям паметник на Съв. армия. Казвахме му "Китариста" - заради шмайзера и приклекналата поза. Това е достатъчно, стига толкова за няколко умрели от лоша хигиена солдати!


Като големина, верно стига :)
цитирай
11. krainici - Отговор на риторичния въпрос
30.11.2010 00:32
Общото е че живота в България се диктува от червения площад.И ако все още има хора неразбрали тази истина жалко за страната ни.
цитирай
12. анонимен - на това място
30.11.2010 08:06
На това място трябва да има градски парк. Имаме стара традиция на залесяване на градски градини, от които се намират все още рудиментарни останки например в Пловдив и Стара Загора. Ще е много по-ценно и полезно за града, за физическото и психическо здраве на софиянци. Без атракции, чалга и Мекдоналдс!
Фанна
цитирай
13. veselaj - Тя цялата държава е осеяна с подобни ...
30.11.2010 08:12
Тя цялата държава е осеяна с подобни паметници и паметни плочи. На моята къща също има поставена паметна плоча от мрамор с надпис "Яташка къща". Каквото и да значи това сега. :))))
цитирай
14. kass - mamkamu
30.11.2010 09:32
И аз не мога да се начудя защо при такива ярки личности на България над Пловдив се издига паметникът на Альоша???
цитирай
15. анонимен - Ще си кажа своето мнение към автора ...
30.11.2010 10:18
Ще си кажа своето мнение към автора на блога, който държи да го наричаме с "книжовното" "МАМКА МУ". Цялата история е съвкупност от антагонизми и преодоляване на наши, вътрешни комплекси. В случая - едно време обикновените хорица са преодоляли комплекса си към това да са обикновени, като са взели властта в свои ръце и са изгонили буржоата. След падането на комунизма, други хора, изживяващи се като бивши буржоа, не могат да намерят покой и пак ровят и искат да задоволят комплекса си с поне някой бутнат паметник или поруган комунистически лидер. Понякога комплексът е и на лична основа, понякога е нещо друго, но зад постовете ти, МАМКА МУ, винаги се усеща комплекс и желание за някаква мъст към комунистите. Уважавам стила ти на писане, мисля, че имаш талант от приличен калибър, достатъчен за платформа като тази, но с подобна позиция и постоянен неовладян реваншистки стремеж, винаги ще събираш чакали и хиени около себе си, не и сериозни читатели.

Аз също не се гордея с комунистическото ни минало, но едва ли тази тема е актуална, освен за 1-2 изперкали пенсионери в кварталната градинка. Мисля, че дори те си седнаха на за.ниците. Когато се справиш с този комплекс в себе си, тогава ще си качил още едно стъпало и ако някой ден го направиш, т.е. реваншисткото ти мислене изчезне, ще разбереш какво съм имал предвид.
Чел съм твърде малко твои неща, за да имам пълен поглед, но ми е останал споменът за постоянният ти стремеж да си върнеш на гадните комуняги, както и умението ти да боравиш с думите на прилично ниво. За последното - адмирации! Успех!

А сега по същество и по темата с бутането на паметниците - мисля, че може да се мисли за събаряне на някой следващ паметник от комунистическото ни минало едва тогава, когато вече няма хора, реваншистки настроени. Когато ще става въпрос за оформяне на градска инфраструктура, а не за проява на нечии комплекси. Защото докато има комплекси, ще има "горе и долу", както и войнствени, обезверени тълпи, а историята ще е все така недостойна.
цитирай
16. kass - 15. анонимен
30.11.2010 10:39
Ивинявам се, че се намесвам, но темата е принципна за мен. Най-ясния признак за диктатура е паметниците, които даден строй издига за овековечаване на политиката си. Нека погледнем демократичните страни те имат паметници на свободата, паметници на христос, на исторически личности, алея на славата и прочие, все неща непроменими с времето и смяната на политическата обстановка. Независимо дали се гордеем или не с даден исторически период това което трябва да оставяме като паметници след себе си, трябва да е непреходно и израз на общочовешки ценности, тъй че не става дума за реваншизъм, а за промяна на посланията носещи паметниците.
цитирай
17. анонимен - Един въпрос към увсички умници т...
30.11.2010 11:15
Един въпрос към увсички умници тук-има ли улица с името "Георги Димитров" в Германия.Ако има защо не са го сменили,ако няма няма.Само за сведение -никой нормален човек под 40 години не се интересува и не му пука нищо за никакви паметници.Има 1% хора които се упражняват на тая тема,но това не е темата на обществото
цитирай
18. анонимен - Альоша
30.11.2010 11:47
Мухльо, мамка ти!
цитирай
19. анонимен - И аз съм противник на социализма, ...
30.11.2010 12:13
И аз съм противник на социализма, комунизма и социалистическия реализъм като цяло в културата. Но ако не запазим доказателствата за този период от историята, няма да сме убедителни за историята към поколенията. Представете си ако бяха изличили от лицето на земята историческите паметници в Египет, Рим и т.н.
Оставете времето да прецени кое да остави и кое да заличи бързо от лицето на земята. Има начин всичко това да се събере в един парк и да остане за историята. То е все едно да изхвърлят снимките от албумите, когато вече не сме толкова лицеприятни.
Нека мислим повече с разум, отколкото с емоции.
цитирай
20. анонимен - Защо си мислите, че вие представлявате българския народ
30.11.2010 12:26
Защо трябва да се махат паметниците на съветската армия и всякакви подобни. Повече от половината от българския народ държи за руснаците и съответно за паметниците. Защо си мислите, че вие представлявате българския народ. Айде стига. Пребройте се.
цитирай
21. syrmaepon - Спомних си, че и аз съм седяла на пост ...
30.11.2010 12:50
Спомних си ,че и аз съм седяла на пост до паметник като комсомолка,ама май не бяхме въоръжени ) една от многото глупости на времето...
цитирай
22. анонимен - Фанна към 17. анонимен - Един въпрос към увсички умници т...
30.11.2010 12:58
"Dimitroffstrasse" във Берлин- Пренцлауер берг се преименува на "Danziger". Имената на комунистическите терористи отдавна са изтрити от уличните табелки. Това, което остана като реликт от реалния социализъм по една или друга причина е под санитарния минимум и е предостатъчно като историческа забележителност. Изчезна напълно и Берлинската стена, а от граничните кули около Берлин, оцеляха 3-4, 3 от които днес са музеи. Паметника в центъра на София, документира кървавата разправа на комунистите с българския народ. Той естетически и политически е нищожен. За броя на симпатизантите на съветски паметници днес в България, със сигурност не са един или двама, но и те са вече под санитарния минимум. Естествено положителната настройка е традиция в някои семейства, които са на руска заплата и до днес. Дошло е време и те да се попитат българи ли са или руснаци!
цитирай
23. анонимен - Наистина ти е бедна фантзията!
30.11.2010 14:07
Искате да махнете паметника на Съветската армия - същата, която ни е освободила от фашистите? Браво!!!
Нали ако не бяха руснаците сега нямаше да ви има нито вас, нито децата ви. Или ви е много къса паметта /както и на целия ни народ/ или не сте чели достатъчно. Нека приемем за вярно второто плюс липса на интелект.
Ето ви сега една загадка: В коя столица на Европа също има паметник на Съветската армия? Този паметник е там поради същата признателност на австрийкия народ към руснаците, каквото и вие би трябвало да изпитвате!!! Казвам вие, защото ние, нормалните хора изпитваме огромна признателност!
Без да искам ви дадох жокер къде се намира другия паметник на Съветската армия, но и без това вие не обичате да четете, за да си го намерите сами.
Поздрави и успех със сричането,
цитирай
24. анонимен - МИНИСТЕРСТВОТО НА ИСТИНАТА
30.11.2010 14:25
Има два вида история. Едната е това, което е станало. Другата е описанието на станалото от човеците. Първата няма как да се промени - станалото - станало. Другата обаче може да се пренаписва всеки път. Или както се казва - историята се пише от победителите. Това определя и отношението към паметниците от миналото. Тези, които ни пасват на "правилната" конципция - тях ги запазваме и популяризираме. Другите са осъдени на забвение или най-добре - на унищожение. Не трябва да сме крайни - разрушаване на паметници винаги е имало, както и строеж на нови. Не е там работата. Проблемът е в манипулативно предизвикваната амнезия. Като унищожиш всички паметници от епохата на нацизма, ти преди5звикваш избирателна амнезия за цял един исторически период. Може да е нелицеприятен и срамен, но го е имало. Не можеш го заличи с гумичка. Но може да опиташ и под лозунга да заличим миналото, да изпереш собствената си съвест. Освен това много паметници, освен политически и идеологически смисъл, даден им от този, който ги е поръчал, имат и естетическа стойност, називисима от политическата или религиозна идея, която си ги е поръчала. Ако ги нямаше тия могъщи поръчители, нямаше да има истински големи постижения на монументалното изкуство, защото художниците и архитектите сами не биха могли да построят със собствени средства тези монументи, биха си останали само с ескизи. Сещам се за Мавзолея. Като се абстрахираме от това, че там стоеше мумията на Георги Димитров, самата сграда беше много изчистен и съразмерен образец на неокласическа архитектура, при това построена с качество на строителните работи много по-добро от днешното строителство. Вместо да бъде използвана, тя беше разрушена в името на символичното избиване на нечии комплекси. Вандалското отношение говори, че някой има проблеми и комплекси. На хората дето нямат такива, това не им пречи. А съветската армия е била съставена от обикновени мъже и жени, жертви на войната - тяхната памет ли да унищожим така за да заличим спомена за Сталин?!
цитирай
25. deeppurple - Чудесен постинг!
30.11.2010 15:11
Браво, де откри тези ценни реликви.
Та това са икони за червените - вече няма да те хокат.
Не видях чинията на Бузлуджа и щръклалия пенис - и той е здрав фетиш!
цитирай
26. pukamuli - На мен не ми пречи
30.11.2010 15:18
Абсолютно съм съгласен с 23 и 24!Още повече,че е паметник на обикновения войник,а не на партиен секретар!
цитирай
27. pin777 - Ще изкажа мнението си в няколко изречения.
30.11.2010 15:23
Ходил съм в бивша Чехословакия. Беше пълна както със замъци така и с доста съвременни сгради, паметници, и какво ли още не. Историята беше навсякъде където се обърнеш и погледнеш, по пътища и сред гори, сред поляни и всякакви земи. Слушахме какви ли не истории от екскурзоводите където се спирахме. Не чух някъде да са махали и рушели. Даже напротив, възстановявали са разрушените.Просто разкази и истории за тяхната история. Всеки можеше сам за себе си да прецени. В Германия няма махнати статуи, паметници и какво ли още не даже и на Хитлер. Сигурно са доста изостанали... Явно в древността не случайно са наричали такива народи като нашия - Варвари.
цитирай
28. анонимен - Бонго
30.11.2010 15:25
А къде ше пиеме и ше се друсаме?
цитирай
29. kostadin - Мисля си, че по тази логика е необ...
30.11.2010 15:27
Мисля си ,че по тази логика е необходимо час по -скоро да взривиме партийния дом ,държавният съвет, всички язовири и останалите фабрики и да хванем гората-знам рецепта за това как да си направим хляб от жълади.
Малко е ,че разбихме селското стопанство -то трева и без хора ще си расте
цитирай
30. haralanov - Сериозно...
30.11.2010 15:59
Сериозно искам издигането на паметник на Александър Цанков.Той разбира се е част от новата българска история.Някой да има нещо против?
цитирай
31. vesan - Никога не е късно, стига да има мислещи и достойни хора!
30.11.2010 16:08
mamkamu написа:
tit написа:
Ако питаш мене,
още не са решили какво да правят на негово място!:))
Или не му е дошло времето.
Не го бутнахме, когато трябваше, Мамкаму!
Вече е все тая...

А тъй като такива в България почти няма, или поне са малцинство, то и този скверен символ ще си стои още мнооого години!
Дааа! Трябваше след паметника на Ленин да бестисат и него. Верно, че сега е късно, защото ония вече са се окопитили :)

цитирай
32. анонимен - Именно
30.11.2010 16:28
френски философ от бълг. произход установява,
че демократическата форма както тя е сега в западния свят
все повече показва черти на сталинизъм, на комунизъм.
Назад връщане няма, но под друга форма може би да потрябват
тези или онези паметници.
цитирай
33. анонимен - СТРАШЕН СИ, КОСТАДИНЧО...ОТ 29!! ОПАСНА "ЛОГИКА" ТЕ ГОНИ.....
30.11.2010 16:32
КАТО ТИ Е МЪКА ЗА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ,ЗАЩО НЕ СИ ОСНОВЕШ ЕДНО ТКЗС , С ЦИГАНИТЕ ОТ ФИЛИПОВЦИ ИЛИ..... ОТ ЛИЛЯЧЕ -ВРАЧАНСКО, ...НАПРИМЕР!!!!?????

КАКВО ЧАКАШ ,БЕ ЧОВЕК.....ДАВАЙ,... МИЛИОНИ ЩЕ ТИ ДАДАТ ОТ ЕС!
ВМЕСТО ТКЗС, ЩЕСИ ОСНОВЕШ, ТМСЗ-ТРУДОВО МАНГАЛСКО ЗЕМЕДЕЛСКО СТОПАНСТВО----НЕРДЕ ЯМБОЛ,....НЕРДЕ СТАМБОЛ!
КЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА ....???!
КОЛКОТО ,ДО ПАМЕТНИЦИТЕ НА Т.Н. "СЪВЕТСКА АРМИЯ".....ЩЕ СИ ГИ ПАЗИМ !!!!
ЩЕ СИ ГИ ПАЗИМ , В ПАМЕТ НА ВСИЧКИ РУСКИ ПИЯНИЦИ И КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТАЦИ ,ЗА ДА ЗНАЕ И ДА СЕ ПОМНИ:

---В БЪЛГАРИЯ ,НЯМА УБИТ ПРЕЗ ВТОРОТО СВЕТОВНА ВОЙНА ....НИТО ЕДИН
РУСКИ ВОЙНИК!!!!!!!!

АКО ИМА ТАКИВА-----------ТО, ТЕ СА УМРЕЛИ ОТ СПИРТ ЗА ГОРЕНЕ, БРЪСНАРСКИ ОДЕКОЛОН ИЛИ ....ДОЛНОКАЧЕСТВЕНА ПАРЦУЦА....КОНТРАБАНДНО ПРОИЗВОДСТВО--БЕЗ АКЦИЗ!
ИМА И ТАКИВА ...УМРЕЛИ ОТ ДИЗИНТЕРИЯ ИЛИ НАСИРАНЕ ОТ ...ПРЕЯЖДАНЕ!
РУСКИТЕ ЧЕРВЕНИ СВИНЕ---НЕ СА БИЛИ ВИЖДАЛИ, ТАКОВА ИЗОБИЛИЕ НА ПЛОДОВЕ,ЗЕЛЕНЧУЦИ И МЕСО, ПРИ ТЕХНИЯ "КОЛХОЗЕН СОЦИАЛИЗЪМ"!
ТАМ СЕ Е ПАЗАРУВАЛО С КУПОНИ И....КАКВОТО ТИ ОТПУСНАТ ОТ ПАРТ-КОМИТЕТА!

ТОВА Е, ПАМЕТНИК ----НА "БЕЗУТЕШНИТЕ ПИЯНИЦИ"!
ТУК -----РУСНАЦИТЕ ,ДЪРЖАТ ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА!
КАЗВАМ ТОВА ОПРЕДЕЛЕНО..........С ДЪЛБОКО ПРИЗНАНИЕ!
НЯМА МАЙТАП......!
цитирай
34. анонимен - Еретично предложение
30.11.2010 17:08
Аз съм малко против махането на тези паметници. По-скоро е добре да се сложат арки с надписи.
Примерно, на пам. на Съветската армия : " Те окрадоха България"
В Пловдив- т.н. Альоша - Окупаторът. И все в този дух. Това не трябва да се забравя. Ни Червени армии, ни Партизани и прочее обирджии.
цитирай
35. анонимен - Еротично предложение
30.11.2010 17:10
Всички, които трупат аргументи в защита на паметниците на комунизма, социализма и Червени армии, да си ги заврат там, където им е приятно или удобно.
цитирай
36. анонимен - Моля ан 32 да каже и името
30.11.2010 17:23
на въпросния френски философ. Особено, като се има пред вит европейския сталинизам, лагери, НКВД и прочее. Аз пък ще ти кажа, че конгоански философ от анголски произход е забелязал /и отбелязал/ сходството между стола и електрическия стол. Забележително, нали?
цитирай
37. boristodorov56 - Извратена ти е фантзията!
30.11.2010 17:32
анонимен написа:
Искате да махнете паметника на Съветската армия - същата, която ни е освободила от фашистите? Браво!!!
Нали ако не бяха руснаците сега нямаше да ви има нито вас, нито децата ви. Или ви е много къса паметта /както и на целия ни народ/ или не сте чели достатъчно. Нека приемем за вярно второто плюс липса на интелект.
Ето ви сега една загадка: В коя столица на Европа също има паметник на Съветската армия? Този паметник е там поради същата признателност на австрийкия народ към руснаците, каквото и вие би трябвало да изпитвате!!! Казвам вие, защото ние, нормалните хора изпитваме огромна признателност!
Без да искам ви дадох жокер къде се намира другия паметник на Съветската армия, но и без това вие не обичате да четете, за да си го намерите сами.
Поздрави и успех със сричането,


Омръзна ми да сочите паметника на Червената армия във Виена - но чудно ще ли го търпяха виенчани впоследствие, ако русите не си бяха отишли и направиха някой местен Шъкългрубер с червена петолъчка на чело за Първи секретар на тамошната КПСС и установеха народна власт, каквато е имало у нас. А ако бяха изклани и 200 хиляди австрийци, навярно и на Сталин да имаше паметник.
Не мисиш ли?

И още нещо - нали си спомняш, че русите се биха на австрийска територия срещу германците,които я бяха анексирали, но на наше не.
цитирай
38. анонимен - Докато не станем хора
30.11.2010 17:58
винаги ще ни пречат я паметници на този или онзи, това или онова. Винаги ще сочим някой и ще му лепим етикети и епитети. Винаги ще има прави и криви.
А като ви омръзне, ако искате да построим нещо. Така за нас си. За нас всички. Нищо, че сме до толкова различни, според днешните виждания, както казах те са днешни.
цитирай
39. mirachopi - И в Русе имаме един.
30.11.2010 18:05
kass написа:
И аз не мога да се начудя защо при такива ярки личности на България над Пловдив се издига паметникът на Альоша???

Но си мисля, че хората вече ги възприемат като градски ориентири,Ленин го махнаха,но кръговото на Ленин си остана.И кои са ярките личности извинявай,че аз май само за 5 най- много се сещам/Левски,Ботев,Караджата,Стамболов е под въпрос,Вазов и ......пропуснах ли някой ярък?
цитирай
40. mglishev - @23 (Анонимен, то се знае)
30.11.2010 18:11
анонимен написа:
Искате да махнете паметника на Съветската армия - същата, която ни е освободила от фашистите? Браво!!!
Нали ако не бяха руснаците сега нямаше да ви има нито вас, нито децата ви. Или ви е много къса паметта /както и на целия ни народ/ или не сте чели достатъчно. Нека приемем за вярно второто плюс липса на интелект.
Ето ви сега една загадка: В коя столица на Европа също има паметник на Съветската армия? Този паметник е там поради същата признателност на австрийкия народ към руснаците, каквото и вие би трябвало да изпитвате!!! Казвам вие, защото ние, нормалните хора изпитваме огромна признателност!
Без да искам ви дадох жокер къде се намира другия паметник на Съветската армия, но и без това вие не обичате да четете, за да си го намерите сами.
Поздрави и успех със сричането,


Каква огромна глупост. На България "фашизмът" (тоест съюзът с национал-социалистите) й беше дошъл дюшеш - износ на продукция към Райха, плюс териториални придобивки. Южна Добруджа я дължим на "фашистите", ако не забравяте за Крайовската спогодба. И това - без участие на български войници на фронтовете.
Какво ни донесе съветската армия "освободителка"? 35 000 ненужни жертви в неизгодни за нас сражения срещу оттеглящия се довчерашен съюзник. И загуба на територии в Македония и Беломорието. Благодаря за такова "освобождение", по-добре си бяхме и без РККА.

Колкото до паметника на РККА във Виена - в 1955, в деня, когато съветските окупатори се изтеглят, "благодарните" виенчани го взривяват. Оказва се, че СССР е купил Щалинсплац от австрийската държава, така че паметникът за няколко дни е възстановен със съветски пари. Така че, уважаеми, сте в заблуда по отношение на чувствата на виенчани (немци, все пак) към Червената армия.

Да не напомням безкайната "благодарност" за "освобождението" на народи като сърби, хървати, маджари, чехи, поляци, литовци, латвийци и естонци...
цитирай
41. анонимен - На някои хора тук им е мъчно, че Ге...
30.11.2010 18:23
На някои хора тук им е мъчно ,че Германия загуби войната.Още малко ще изкарат ,че и на цяла Европа им е също така мъчно.Аз лично съм против всичко завършващо на -изъм,но все пак предпочитам комунизъм пред фашизъм.За това не ми пречат никакви паметници макар ,че тия тук дето искат да бутнат този паметник искат да се построи паметник на английските летци тия дето разрушиха София.Но хора всякакви и най-интересното е, че всеки си мисли ,че е прав
цитирай
42. mglishev - Бъркаш.
30.11.2010 18:35
Еднакво ненужни са паметниците и на съветските войници, и на американските (а не на английските) летци.

У нас изобщо има прекалено много паметници. Особено на чужди войски.
цитирай
43. queerfish - Здравей ....е не моага да те нарека така мамка му :)))))
30.11.2010 18:39
аз искам /от един по-друг ъгъл погледнато обаче/ да допълня и ето това безумие: http://queerfish.blog.bg/zabavlenie/2009/11/02/stranni-pametnici-po-sveta-i-u-nas.427936
Приятна вечер! :)
цитирай
44. анонимен - :)
30.11.2010 18:41
Време е и този Ези4ник Хан Аспарух да си плати нека вси4ки негови паметници също бъдат премахнати по примера на автора.
цитирай
45. анонимен - С припомнителна цел - български ярки личности.
30.11.2010 18:42
mirachopi написа:
kass написа:
И аз не мога да се начудя защо при такива ярки личности на България над Пловдив се издига паметникът на Альоша???

Но си мисля, че хората вече ги възприемат като градски ориентири,Ленин го махнаха,но кръговото на Ленин си остана.И кои са ярките личности извинявай,че аз май само за 5 най- много се сещам/Левски,Ботев,Караджата,Стамболов е под въпрос,Вазов и ......пропуснах ли някой ярък?

Пълво, махни от Стамболов "под въпрос". След това се досети за тези, извоювали независимостта на България. Що генерали има. И колко още политици. Цанков, Ляпчев, Малинов, Буров. Истинска чест е за Пловдив, че вместо паметник на Съединението и на съединистите, над вас зорко бди.... Альоша. Да не кривнете от правия СССР път. :-)))
цитирай
46. анонимен - Лично на мен ми е мъчно, че стана така
30.11.2010 18:45
анонимен написа:
На някои хора тук им е мъчно ,че Германия загуби войната.Още малко ще изкарат ,че и на цяла Европа им е също така мъчно.Аз лично съм против всичко завършващо на -изъм,но все пак предпочитам комунизъм пред фашизъм.За това не ми пречат никакви паметници макар ,че тия тук дето искат да бутнат този паметник искат да се построи паметник на английските летци тия дето разрушиха София.Но хора всякакви и най-интересното е, че всеки си мисли ,че е прав

А ти се радвай на текущ комунизъм. Северна Корея. Дано се радваш дълго, че в лагерите не се славят с голямо дълголетие.
цитирай
47. dolsineq - И "Альоша" и паметникът ...
30.11.2010 18:58
И "Альоша" и паметникът на съветската армия са част от българската история. Не мисля, че като се разрушат, ще се увеличи броят на демократите. По-скоро ще се наложи философията на бай Ганьо: "Всички са маскари!".
цитирай
48. svoboda64 - Не обичам крайностите,
30.11.2010 19:03
И затова патосът на тази статия ми идва малко вповече. Особено в частта, че паметниците са "вид олицетворение на мечтите и светогледа на един народ". Тук ще си позволя да се изсмея :)

Паметниците (материалните артифакти) в монументални размери никога не са били поръчвани от "народ", а я от правителство, я от частни меценати. Хайде да не бъркаме двата щата. Това е по въпроса за "мечтите".

По въпроса за "паметниците". Паметникът означава "памет" : добра или лоша, положително-умилителна или опроворгаващо-негативна. Но ПАМЕТ!!! Моля, не бъркайте паметника с "идол" :)))

Ето защо не смятам, че трябва да се разрушават паметниците. Ние можем да си променияме отношението към тях, но не сме в състояние да изтрием миналото. И слава Богу! Защото без това минало нямаше да сме това, което сме. Може би не като народ, а като индивиди!!! Лично аз нищо не бих променила от миналото си, защото то, като опит, ме е научило на много. Или какво - и аз да взема да забравя всички грешки, които съм направила, щото не "са хубави и добри" и да продължа да си ги правя наново? Горе-долу така ми звучи и това: дайте да не остане и папер от "паметниците" отпреди. ОК. Тогава ще си останем онези идиоти, в които в момента искаме да се превърнем....

Изборът е на всеки от нас, но ако отново колективно "забравим" (ще ме простите на повечето хора са късопаметни и избирателно-паметни), то тогава днешното тежко настояще ще ни се струва като светло минало пред това, което ни чака :)

Бъдете здрави! И... повече се уповавайте на качеството си да не забравяте! А "паметниците" (в тяхното материално изражение) ни помагат да се тренираме :)
цитирай
49. анонимен - Виж, ся, мамка му, има паметници, ...
30.11.2010 19:05
Виж, ся, мамка му, има паметници, които трябва да се премахнат, и други, които не трябва. Ясно ли е?
цитирай
50. анонимен - Премахни си грозната ограда-па...
30.11.2010 19:08
Премахни си грозната ограда-паметник на къщата първо!
цитирай
51. анонимен - АЗ НЕ ЗНАМ , В БЪЛГАРИЯ ДА Е ИМАЛО "ФАШИЗЪМ"....
30.11.2010 19:24
....ТАКОВА, ЖИВОТНО НЕМА.....!
НИТО ТУРЦИ ,НИТО "НЯКАКВИ ФАШИСТИ", ....СА "НАЦИОНАЛИЗИРАЛИ" И ГРАБИЛИ ИМОТА И ПАРИТЕ НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ!

С ТАКИВА "ПОДВИЗИ".....МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ , САМО МРЪСНИТЕ ,КОМУНИСТИЧИСКИ СВИНЕ ----ДОШЛИ НА ВЛАСТ ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА
СТАЛИНОВАТА ,"ЧРВЕНА АРМИЯ"!

ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ ТОГАВА ,ЧЕ И ДО ДЕН -ДНЕШЕН, ВИ ГРАБЯТ И ЛЪЖАТ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ МАНИЕР????!
КАКВИТО СА ИМ НРАВИТЕ---ТАКИВА, СА ИМ И.... ПАМЕТНИЦИТЕ.....!
ТЪПИ И ПРОСТАШКИ!
цитирай
52. raylight - Чудесно си го защитил,
30.11.2010 19:54
браво!
цитирай
53. анонимен - 6+ за анонимен 15. И си позволявам да ...
30.11.2010 20:11
6+ за анонимен 15. И си позволявам да копирам края на поста му
"... може да се мисли за събаряне на някой следващ паметник от комунистическото ни минало едва тогава, когато вече няма хора, реваншистки настроени. Когато ще става въпрос за оформяне на градска инфраструктура, а не за проява на нечии комплекси."
цитирай
54. анонимен - pametnika na savetskata armiq
30.11.2010 23:59
nqmùa darjava v sveta daima pametnik na 4ujda armiq da se mahne
цитирай
55. анонимен - Лили Марлен
01.12.2010 00:05
Истината с две думи ,която трябва знае всяко дете - всичко свързано с комунизъм да бъде отсвиркано по подобаващ начин -в боклука за рециклиране на човешката история
цитирай
56. анонимен - Кучи кучи мен
01.12.2010 00:07
Тия другари много духовити около тези късчета цимент зад ,които стои подобна фаянсова идеологийка
цитирай
57. анонимен - Атанас Юнака
01.12.2010 08:06
Бе, що му дигате акциите на тоя мухльо и го коментирате!То и партизанското му име е като на псих!Дайте му един чук па да ни каже кво да бута и кое да остане,от такива мухлячи в България ще останат само руини!
цитирай
58. анонимен - R
01.12.2010 11:03
"Той винаги е вид олицетворение на мечтите и светогледа на един народ.."- Само това изречение не е точно, защото би трябвало да е в условно наклонение, т.е.- ''Той би трябвало винаги да е ......'', защото в България не винаги е бил...А историята, по някога, дори да ни е срам, трябва да се знае, но за целта може да се направи музей на комунизма, където следващите поколения ще се запознават с миналото и ще дават своята оценка и т.н.
цитирай
59. анонимен - Колкото по-големи паметници, толкова по-виновни са строителите им
01.12.2010 11:29
Днас разбрах с изненада, че Йохан Щраус е посветил 2 свои композиции на България. Валс в чест на коронацията на Н.В. Фердинанд и Марш в чест на Независимостта на България.
Другари и другарки! Разберете! Колкото и да се тръшкате, лъжете и прикривате историята, България си е България. Тя е била и ще бъда въпреки вас.
цитирай
60. atanasof - Дай сега всичко да разрушим!
01.12.2010 13:46
Не става!!! Историята трябва да се помни и с лошото, и с хубавото. Тоталното отричане не го приемам. Разрушиха мавзолея (луди хори!) - можеше да се ползва с друга цел, сградата си беше представителна! Кому пречи паметника?! Ще го заменят с какво??? Вие от нямане какво да правите вече се чудите какво да разрушите!
Почит пред загиналите руски войници!
цитирай
61. анонимен - Ха,ха,ухахауа..яааааа...
01.12.2010 16:34
Почит ,пред какво ,бе .....Атанасов-60??!
Пред умрелите руснаци от пиянство и насиране от преяждане ,ли....?
Ами ,че те като дойдоха,на 9.09.44....само газта от резервоарите на камионите, що не изпиха--- това,...бръснарски одеколон ,спирт за горене ,....мед.спирт......всичко изпиха!
Плюскаха ,като за последно----до тогава ,ги бяха хранили само с ,елдена каша!
Ти такава каша -ял ли си!????
Като изстине ---става на туткал и можеш да си лепиш с нея подметките!
Дойдоха ,гладни като въшки!!!!!!!!!!!!
За мавзолея ,....ама хич не ми е жал!
Можеше да стане,само за обществена тоалетна, в памет на пладнешките крадци и убийци .....гдето изнесоха парите,покъщнината и имотите на хората !!!!!
Това и турците ....не са го правили-- при тях поне е имало ред и закони!
Добри-лоши ......ама закони....и за пашите, и за раята!
Тия червените ,грабиха и "експроприираха"......де що можаха!
По-имотните ,ги викаха в милицията ...биеха ги и ги караха да правят дарения на Партията и Държавата!
Избиха маса народ-----все се водят, за "изчезнали"--в мирно време!
САМО ДРЪНКАТ---"ФАШИЗЪМ"!!!!!!
ФАШИСТИТЕ СА ТЕ,.....ЗАЩОТО ,----КИМОН ГЕОРГИЕВ----КАКЪВ ,Е....?
...НАЛИ ТОЙ, ИМ НАПРАВИ ПРЕВРАТА НА 9.09.44Г., .......ТА ИМ ДАДЕ ВЛАСТТА???!
КАКВО СЕ ПРАВЯТ НА ,..."ГЕРОИ" И ...."ЯЖ МИ ГЪЗА"-КАТО ГИ ПИТАШ ЗА ТИЯ РАБОТИ .....!
Абсолютни ,червени негодници и лайнари!
За нищо не стават!
ДЕ ЩО Е МИНАЛО ПРЕЗ КОМУНИЗЪМ, КАТО НАШИЯ-----ВСЕ Е ТАКАВА КОЧИНА, РАЗРУХА И ПЪЛЕН "КЕНЕФ"!

ДРУГИТЕ СТРАНИ:
...., ФРГ ,ФРАНЦИЯ,АВСТРИЯ,АНГЛИЯ, ГЪРЦИЯ---ВЕЧЕ ,ИЗОБЩО НЕ СИ СПОМНЯТ ЗА ВОЙНАТА И ВЪРВЯТ НАПРЕД----АМА ,НЕ ГИ РЪКОВОДЯТ КОМУНИСТИ ИЛИ ТЕХНИТЕ ЧЕРВЕНИ КОПЕЛЕНЦА, СВИКНАЛИ НА МУФТА И ГРАБЕЖ....!
САМО НИЕ СИ СТОИМЕ В МИРИЗЛИВИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ".КЕНЕФ" И ОЩЕ СЕ ЧУДИМЕ , ...ЩО ТАКА.....ПА ЩО ,ИНАЧЕ...!
АМИ ТО, Е ЯСНО.....АМА, КАТО СТЕ КЬОРАВИ---СТОЙТЕ СИ В КЕНЕФА!!!!
цитирай
62. evrazol - +
01.12.2010 18:37
[quote=mamkamu]Щото аз, например утре, в собствения си двор, ще взема да вдигна паметник на Великия фалос, като древен символ на плодородието и размножителната сила, но после знам, че ще дойдат да ме приберат за разпространение на порнографски материали и след това ще го срутят. Нищо, че в него ще има много повече смисъл, отколкото в оня помпозник в Борисовата градина[quote]

Всеки фалос си носи свой смисъл. Помпозникът в Борисовата градина беше точно Великия фалос и още си е такъв и ще си остане. Абе, ... фалосите си требе а са помнят:)))
цитирай
63. staler - за 20 години демокрррация това ли ...
01.12.2010 23:49
за 20 години демокрррация това ли измислихте,бе шамандури.не разбрахте ли че проблема е в нас,не в руснаците,американците,турците....нашия елит ако трябва и на инопланетяни че се продаде,само келепир да има.а пък ние ще си ги търпим както досега .
цитирай
64. gothic - Щото аз, например утре, в собств...
02.12.2010 03:00
evrazol написа:
[quote=mamkamu]Щото аз, например утре, в собствения си двор, ще взема да вдигна паметник на Великия фалос, като древен символ на плодородието и размножителната сила, но после знам, че ще дойдат да ме приберат за разпространение на порнографски материали и след това ще го срутят. Нищо, че в него ще има много повече смисъл, отколкото в оня помпозник в Борисовата градина[quote]

Всеки фалос си носи свой смисъл. Помпозникът в Борисовата градина беше точно Великия фалос и още си е такъв и ще си остане. Абе, ... фалосите си требе а са помнят:)))



Точно! Великият Фалос! Забит брутално отзад на Майка България. За нейно добро, естествено....Пичове, анонимни основно, кефете се на това онождане. Щото ППШ горе, в ръката на "за нищо невиновния руски солдат" замества потентността ви. Кефете се. Да ви е сладко!!!
цитирай
65. анонимен - Икономист
02.12.2010 11:23
За хората и паметниците / отнася се за всички паметници,включително и този в Трептов парк /.
Има паметници.Направени от хора.С различни цели.Хората минават покрай тях.На едни харесват, на други не.Едни ги украсяват с венци,други с храчки.И паметниците си стоят.
Друго е поведението на кучетата.Всички кучета минават покрай всички паметници и ги препикават.Има и кучета които лаят до пресипване срещу тях.И паметниците си стоят.
Що не прати г-н Цветанов един полицай от КАТ, да вземе да напише акт на нахалния руски войник - комунист, който безпардонно си е паркирал мотоциклета с кош в зелени площи?
цитирай
66. анонимен - Бил съм в Трептов парк. И по двете времена.
02.12.2010 14:34
анонимен написа:
За хората и паметниците / отнася се за всички паметници,включително и този в Трептов парк /.
Има паметници.Направени от хора.С различни цели.Хората минават покрай тях.На едни харесват, на други не.Едни ги украсяват с венци,други с храчки.И паметниците си стоят.
Друго е поведението на кучетата.Всички кучета минават покрай всички паметници и ги препикават.Има и кучета които лаят до пресипване срещу тях.И паметниците си стоят.
Що не прати г-н Цветанов един полицай от КАТ, да вземе да напише акт на нахалния руски войник - комунист, който безпардонно си е паркирал мотоциклета с кош в зелени площи?

Мога да кажа, какво мислят и казват германците за този парк-паметник. И странно... В бившата ГДР беше пълно с такива паметници. Защо ли в бившата ФРГ нещо ги няма? Защо няма паметници на загинали германски войници в Русия? Знаете ли, че германците са вдигали паментници на съветски войници, проявили героизъм? Които съветските власти са унищожили? Не, естествено. Да живее съветския войник-окупатор, който другарите нарекоха освободител.
цитирай
67. анонимен - ЕСТЕСТВЕНО Е ,КАТАНА....
02.12.2010 16:42
...ЗА ТИЯ ЧЕРВЕНИ ПОМИЯРИ ,КОИТО СА БИЛИ НА БРОЙ-НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 3000, ЧОВЕКА НА 9.0944г.,....ДА СЕ РАДВАТ НА РУСИЯ И ПАМЕТНИЦИТЕ И В БЪЛГАРИЯ!!!!
НАЛИ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА Т.Н."ЧЕРВЕНА АРМИЯ", ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗМЕТ---ДОЙДЕ НА ВЛАСТ, И ПОСЛЕ,ПОДЛО ИЗБИ ВСИЧКИТЕ СИ ДОВЧЕРАШНИ СЪЮЗНИЦИ -СОЦИАЛИСТИ И ЗЕМЕДЕЛЦИ, ЗВЕНАРИ И Т.Н..... И ГИ РАЗПРАТИ ПО ЛАГЕРИТЕ!
ТЕ И ЗАДНИЦИТЕ НА РУСИЯ ДА ЦЕЛУВАТ Е МАЛКО......НАЛИ ,БЛАГАДАРЕНИЕ НА РУСИЯ --ДНЕС СА ....."ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ" И "БИЗНЕСМЕНИ"!!
ТЕ СА СИ "РУСКИ ДУПЕДАВЦИ", ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СТ.СТАМБОЛОВ----ПРОСТО
СЕГА ИМ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО!
ТОВА Е...!
цитирай
68. анонимен - Икономист
02.12.2010 16:58
Прав си катана, в бившата ГДР!!!!!!!!!!!Какво ФРГ днес?Сега всичко е ФРГ! И какво ? Стоят си!И в Австрия и на други местенца.Нещо не са ги разрушили? А на мияча на чинии и трупове,ще напомня че "времето е ваше" - другото е наше!Това е! И да се посереш от мъка, ще ближеш чужд ..........сладолед на клечка.Пиши с още по-големи букви, че някой да ти обърне внимание.
цитирай
69. demonwind - mamkamu,
02.12.2010 20:01
предлагам на мястото на паметника на Съветската армия да издигнем и паметник на парите заедно със статуи на родни парламентаристи (ама всичките със свалени гащи и надупени, както е обичайната им поза). Съвсем пресен е примерът, когато група ибрикчии от различни политически сили показаха среден пръст на стадото и отидоха на парти, където щели да им подарят суперскъпи подаръчета (което е абсолютно в разрез със закона). Най-шокиращото обаче е и името на бутафорната фирма - Клаус Барби...
Ама май е най-добре на мястото на паметника да забучим един огромен, по-висок от новия полски Христос, кръст - символ на гроба на една държава (те отдавна ни погребаха в Брюксел, когато завиха турския кенеф във фоайето на Съвета на министрите с черен креп - така от всички карикатурно изобразени държави сал един Булгаристан беше пренесен в отвъдното. Или може би хората тогава са мислели в перспектива...
цитирай
70. анонимен - Защо да пиша с големи букви? И с малки ме четеш.
03.12.2010 09:18
анонимен написа:
Прав си катана, в бившата ГДР!!!!!!!!!!!Какво ФРГ днес?Сега всичко е ФРГ! И какво ? Стоят си!И в Австрия и на други местенца.Нещо не са ги разрушили? А на мияча на чинии и трупове,ще напомня че "времето е ваше" - другото е наше!Това е! И да се посереш от мъка, ще ближеш чужд ..........сладолед на клечка.Пиши с още по-големи букви, че някой да ти обърне внимание.

Много точно каза, Икономист :"ще напомня че "времето е ваше" - другото е наше!Това е!". Точно за това се борихте и лъжехте. За "другото". БКП=Бързо Кради Парите. Поспри с просъветския патос, ами си кажи направо, Икономисте. Съветската армия ни помогна да окрадем каквото имаше, помага ни да крадем и сега.
цитирай
71. анонимен - Икономист
03.12.2010 10:37
До катана.Каквото повикало - такова се обадило,друже.Таз другарска жалейка,дето я пееш от месеци, вече въобще не ме впечатлява.Помниш ли, че месеци на ред, вяко свое писание да теб започвах с "Извинявай катана".И какво от това?Ти не спираш с рева си.На чужд гроб плачеш, човече!Не веднъж ти казах,че собственните ти неуспехи и неудачи следва да ги адресираш към своето неможене.Клишетата с които се оправдаваш и идеологемите които пълнят постовете ти са резултат от безсилната завист и ясното осъзнаване на празното ти и безполезно съществуване.
Дали съм крал и дали крада сега има кой да изяснява.Дали лъжа или съм се облекъл в бялата одежда на истината, преценява времето и битието.
Смешната машина на времето с която се пързаляш в миналото, е твоята залъгалка и биберон с които от време на време подтискаш неистовата си мъка от сравнението с другите и тъгата от това което виждаш в кривото огледало на самосъжалението си.
Винаги ми е приятно да побъбря с някой, който иска да поплаче на рамото ми.Утешавам, но безплатни съвети не давам.
Обаче теб не мога да те утеша, за сега.Като гледам твоето време отдавна е дошло,но моженето отдавна си е отишло или въобще не е идвало.За това давай смело: мачкай комунизма, Съветската армия, Руските договори /дето нямаше да се случат според теб, ха, ха , ха!!!!!!!/ и събирай левчета. За басчето от което, благосклонно ще поема твоята час от почерпката.
Бывай, дорогой!
цитирай
72. анонимен - За 71. анонимен - Икономист Очаквах коментарът ти
03.12.2010 12:46
И ще припомня баса.
1. До декември 2010 г ще се подпишат договорите за АЕЦ и Газта. Не са подписани договорите още.
2. До декември 2010 г по улиците ще има хора, които ще събират храна и левчета. Нещо не ги виждам да са се увеличили спрямо предходни периоди.
3.До декември 2010 г ще скочи ДДС. Не скочи.
Толкова за баса. Потърси условията в Днес.бг.
Моля те, успокой си егото. Не си въобразявай, че публикувам за тебе. Ама хич не е така. Ощи повече, че си станал банален. Пишеш едно и също, във вариации. Твърдиш, че си от "интелигентните другари" или "друзя". Че покажи го, де... Не го дръж в дълбока тайна. Изненадай мен и останалите.
цитирай
73. анонимен - Икономист
03.12.2010 14:40
Ех,бедний,бедний Македонски,това ,че не признаваш очевидното, не значи че субективните ти оценки се покриват с обективната реалност.
1.Договорите са стартирани с учредяването на смесените дружества.
2.Хората събират левчета , не буквално а в преносен списък и ти цитирах преди месец "Форбс" в чийто колони беше писано ,че над 90% от българите живеят на границата на бедността.Теб нещо те беше хванала липсата и даже го препратих на вярната ти сътрудничка Долсинея, да ти го предаде.Справка в Днес. бг.
3.ДДС не скочи с 2%, но с 1,8 % скачат осигуровки,с между 25% и 45% скачат местни данъци и такси,отнеха на над 40% от хората помощите,предстои доплащания по здравните пътеки,гушнаха със закона за държавния бюджет 1 300 000 000 лв. от здравната каса,скачат акцизи на горива,тютюн и други приятни неща.Знаеш ли разликата м/у преки и коствени данъци?
Егото ми е нормално.Такова каквото заслужавам.Изработил съм си го сам.Това за "писача с големите букви, не се отнасяше за теб, но...щом си се разпознал...моля!
На теб не мога да ти покажа нищо за "другарите".Просто ти не можеш да си сред тях.Както казваше един любим мой персонаж:"Тамбовский волк тебе товаришч".
А моето положително отношение към теб, не може да се изгуби,защото от хората с които споря и обменям мисли в блога, ти си един от тези,които не ме карат да се напъвам за нещо ново.Просто си достатъчно предвидим и първосигналните ти реакции ме освобождават от необходимостта да измислям нещо ново.На досегашните ти повтарящи се "шехерезади" отговарям със заучена комунистическа, йезуитска /както обичаш да казваш /, фразеология.
На такъв опонент, такова опониране.
Помози Бог!
цитирай
74. анонимен - БРАВО НА "ИКОНОМИСТА"...НАЙ ПОСЛЕ ЕДНО ПРИЗНАНИЕ....
03.12.2010 15:09
...ЗА "ЗАУЧЕНАТА ,КОМУНИСТИЧЕСКА ФРАЗЕОЛОГИЯ".....!!!!
ДА МУ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ ...ВСЕ ПАК СИ ПРИЗНА!
ТО ВСЪЩНОСТ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ И ДРУГО......!
ТЕ ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ ,СТЕ С ПОЛИРАНИ МОЗЪЦИ....ИМАТЕ ,САМО ПО
2-3 ГЪНКИ В МОЗЪКА :
-ЗА ЯДЕНЕ ....
-ЗА ЕСТЕСТВЕНИ НУЖДИ....
- И ЗА ГЛАСУВАНЕ ПО ПАРТИЙНИ СЪБРАНИЯ.....
АКО СИ С ПОВЕЧЕ, НЕ ТЕ ПРИЕМАТА В ПАРТИЯТА.....ЗАЩОТО ,ЩЕ ЗНАЕШ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГАРЯ ПЪРВИ..... ИЛИ ОТ ПРЕКИЯ ТИ ПАРТИЕН ОТГОВОРНИК!
НАЛИ ,ДЕВИЗА ВИ Е :
"..ВОДИ НИ ПАРТИЙО.....!"
КАК НА ПРАКТИКА ,ЩЕ ВИ ВОДИ ,АКО ВСЕКИ ПОЧНЕ ДА МИСЛИ ....НАКЪДЕ ВИ ВОДЯТ...???!
АБСУРД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ВСЕ ПАК, ИМА ПРОГРЕС..........."ПРИЗНАВА СИ" ,ЧОВЕКА!
ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ-----"ЛОША/ДОБРА" ,.... ЛЕКО ГО Е ОЧОВЕЧИЛА!!!!!!!!
цитирай
75. анонимен - Икономист до 74
03.12.2010 16:23
Човече, нали уж Божем си фелдшер, учестен ти е пулса.Ще получиш апаплексичен удар от превъзбуда.Сарказма е измислен на тези които го разбират.А теб явно Господ те е обидил и не ти е наспорил интелект да разбираш от това, но нейсе.
цитирай
76. анонимен - За сарказма и запетайките
03.12.2010 17:29
Вземи, че ги слагай тук и там, че да те разбира човек. Така, както ви чета с Венци, разбирам че се борите за места по паметниците. Интересно, кой от вас ще се накичи до героя с шпагина и кой ще прави компания до юнака в Пловдив. Особено, като се има пред вид титаничните битки на Червената армия в България. Вашето място, без всякакво съмнание е там. О, доблестни защитници на съветското, социалистическото и активната борба за капитализъм и постсоциализъм. Поклон вам, герои на ... на каквото е.
цитирай
77. анонимен - Икономист
03.12.2010 17:48
А има да чакаш!Рано ме погребваш,още по-рано ме канонизираш.Аз ще се радвам на добро здраве, весело настроение и щастливи дни още дълго време.Може да се каже, че такива като мене са вечни.Да му мислят тези със завистта,нездравословният и некачествен живот и най-важнотези дето ги яде от вътре.Така,че да ме се кланяш е безсмисленно,това няма да те качи в следващата каста.Пък и за запетайките прави забележки.Не бъди такъв буквоядец, катана, я гледай по лежерно на нещата.Нали си широко скроен господин?
цитирай
78. анонимен - ТИ СЕ НАПИВАЙ, РЕДОВНО ..."ТОВАРИЩ, ИКОНАМИСТ...КАК, КРАСНАЯ СВОЛАЧ"
03.12.2010 17:58
НИЕ ЩЕ ТЕ ПОГРЕБЕМ ,С ПОЧЕСТИ И ОРДЕНИ......КАТО "СЪВЕТСКИ ГЕРОЙ"!
... ПАРИ ,НЯМА ДА ПОЖАЛИМ , ТОВАРИЩ!


От Партийното и профсъюзно ръководство!
цитирай
79. анонимен - Икономист до 78
03.12.2010 18:27
Миячо на трупове,раничко е да се вайкаш за мен.Но иначе си прав,когато ми дойде времето,ще ме погребат с почести,на родна земя,хора които са ме обичали и уважавали.А ти ще умреш като мръсно куче на сметището в чужбина и ще те заровят в гробищата за бездомни медицински асистенти.Едва ли ще използуват нещо от безполезните ти органи,защото всички ще са проядени от рака на завистта и злобата.
И ако има епитафия ,ще пише тук закопахме НИКОЙ / с големи букви посерко /
цитирай
80. анонимен - Изходът е....
03.12.2010 22:03
..регулярно да го заливаме с червена боя. Дано по някое време се засрамят!
цитирай
81. анонимен - ВСИЧКИ УМИРАМЕ ...79....
04.12.2010 13:20
НЯМА БЕЗСМЪРТНИ ,МЕЖДУ НАС....ВКЛЮЧИТЕЛНО И ,"ВОЖДОВЕТЕ НА ПАРТИЯТА"!ХА,ХА,ХА,....
КАКВИТО И ХВАЛЕБСТВИЯ ДА ИМ НАПИШЕТЕ НА ПАМЕТНИЦИТЕ НАПРАВЕНИ ДО НЕБЕТО, НА ТЯХ И САМИ ЗА СЕБЕ СИ...... ДЕЛАТА ИМ ОСТАВАТ!!!!
"...ПО ДЕЛАТА ИМ ,ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ...."!---Е КАЗЪЛ ХРИСТОС...../ЗАБЕЛЕЖИ -НЕ ЛЕНИН/
......А ВАШИТЕ ДЕЛА /КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ/....СА УЖАСНО СПОРНИ, ..."ДРАГИ"!
СВЕТА ,НЕ СИ ПАДА НЕЩО ПО ВАШИТЕ , ОТКРОВЕННИ ЧЕРВЕНИ ПРОСТОТИЙ...
И БАЛСАМИРАНАТА КОЖА НА ВЕЛИКИЯ ВИ ВОЖД--Г-ДИМИТРОВ .....БЕШЕ ИЗХВЪРЛЕНА... НА БУНИЩЕТО,ХЕМ ОТ УЖ....ВСЕ "ВАШИ ДРУГАРИ"!
ХИЧ , НЕ ВЯРВАМ И ..ТВОЯТА НЕЖНА КОЖА ДА ПРОСЪЩЕСТВУВА ДЪЛГО ....!ХА,ХА,ХА,...

ЗА МОЯТА ---НЕ СЕ ГРИЖИ!
ВИНАГИ Е МНОГО ПОДОЗРИТЕЛНО, КОГАТО "КОМУНИСТ"---ПОЧНЕ ДА ОБГРИЖВА НЕЩО....НЕ Е НА ДОБРО!
УМОРЕНИТЕ КОНЕ И КАТЪРИ...ГИ УБИВАТ , ИЛИ ВОДЯТ НА КЛАННИЦА!
ВСЕ НЯКОЙ,.....ЩЕ ИМА ФАЙДА ОТ ТЯХ, ПОНЕ ЗА ТУТКАЛ СТАВАМЕ.....ХА,ХА,ХА,...

цитирай
82. анонимен - mbA
04.12.2010 14:04
Изобщо не разбирам, защо се спори за тия съветски паметници ,построени в центъра на Столицата ни, когато тези парцели могат да се застроят с престижни здания и такива от полза за обществото!
Русия ,като държи толкова на тия фигури ,да си откупи земята под тях или да си плаща ежегодишен наем, като в другите Европейски градове и Столици ,където имата такива мемориали!
В крайна сметка ,наистина няма какво толкова да увековечават в България ,след като не са дали и една жертва на 09.09.1944 год!
Крайно време е ,Фандъкова да се заеме с този все пак и финансов въпрос, от значение за страната ни, особенно в период на криза и немотия!
цитирай
83. анонимен - Икономист до 81
05.12.2010 18:13
Да за кланниците е вярно!Там ти е мястото , но прекалено претенциозна е самооценката, че ставаш за туткал.Едва ли? За туткала се използуват рога и копита.Но твойте рога са виртуални,вероятно ти ги е набучила жена ти докато миеш трупове на запад.Въпреки,че се слагаш в групата на конете и катърите, както личи от отпечатъците ти в блога,копитата ти са свински.
Така,че освен черва и сфинктер, от твоите остатъци, единственното от което може да има полза е кожата.За тупан, селски фелдшерю.
цитирай
84. анонимен - Сбърка с "тупана" 81....ОПРЕДЕЛЕНО!
05.12.2010 21:32
Колкото и да го биеш тоя тупан,/от мойта кожа ,де../,.... все ще кънти и ще вика:
"ДОЛУ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЛАЙНАРИ И РУСКИ ДУПЕДАВЦИ....!"
"СМЪРТ НА КОМУНИЗМА!!!"
Забрави !
Вие комунистите ,верно сте големи тупанджий....ама с тоя тупан---НЕМА ДА МОЖЕТЕ ДА ПРОСЛАВИТЕ ПАРТИЯТА ,...драги...!

Ти, глупако ,..такъв ли тупан,търсиш...?..Ха ,ха,ха,а,а,а,аа....
Недей,.... не ти требе беля , 81.....
По добре ,си затваряй човчицата--дрънкаш простотий, и те гризе злобата...!
Оплю , екрана пред тебе, със слюнка....не виждаш ли...?
цитирай
85. анонимен - Икономист
06.12.2010 08:21
Простотии не се пише с "й" на края.Пишеш,че се гордееш с учителите си!Дали те се гордеят с теб?Ако от сетен двойкаджия в СПТУ то са те докарали да изкласиш до тройкаджия - вероятно.Аз обаче се гордея.Чат- пат почна да намаляваш его то си и да пишеш с малки букви.Така току виж след години самоусъвършенстване си се доближил до хомо сапиенс.
цитирай
86. badhornet - Страната на глупците
06.12.2010 13:32
В Страната на глупците гордо се извисява паметник на чужда окупационна армия, изобразяващ войник размахващ картечен пистолет "Шпагин"... И, те харесават това.
Защото обичат да са бедни, прости и разединени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471490
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол