Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.12.2010 13:52 - ГЕРБ и Атака не осъдиха Възродителния процес
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 4818 Коментари: 8 Гласове:
15

Последна промяна: 09.12.2010 14:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

imageВчера депутатите от ГЕРБ  и Атака отхвърлиха предложението на Синята коалиция за включване в дневния ред на парламента на проект за декларация осъждаща насилствената асимилация на българските мюсюлмани, т. нар. „възродителен процес”.

 

С това си действие те на практика мълчаливо одобриха политиката на тоталитарната държава от онова време, включваща насилствена промяна на имената, държавен терор и принудително изселване спрямо съгражданите ни мюсюлмани.

 

Всъщност това не е никак изненадващо за тези две популистки образувания –Волен отдавна залита от умиление по времето на зрелия социализъм, а Бойко наскоро дори похвали диктаторът Живков за неговите „успехи”. Да не говорим, че точно по онова време настоящия ни министър председател е бил командирован в Дулово, за да се грижи за „опазването на реда” там, т.е. да крепи властта.

 

Осъждането на събитията от онези години е вид лакмус за зрелостта на демокрацията ни. Това е дори личен въпрос, който всеки от нас не трябва да избягва, ако претендира да се нарича гражданин. Тук не става дума, колко от мюсюлманите в България са помаци и колко турци, не става дума и за извършените по онова време терористични актове от крайни мюсюлмански елементи. Не става дума за ислямския фундаментализъм, турския национализъм или пък днешния брой на джамиите в Родопите. Дори не става въпрос дали някои обичат или мразят мюсюлманите.

 

Тук става дума за спазването на основни правила, най-важното сред които е, че никоя демократична страна (каквато се опитваме да бъдем) не може насилствено да определя личните имена и националността на своите граждани. Това е лична територия на човека, която държавата не бива да прекрачва. И ако това е станало в някакъв период от близкото ни минало, то редното сега е да го осъдим. Защото правнуците ни ще съдят за нашия морал не само по действията, но и по бездействията ни.

Чудно, какво са си мислели онези депутати, които гласуваха "против" или се въздържаха? Или пък не са мислили... защото има кой да мисли вместо тях?

 
image




Гласувай:
15



1. анонимен - Ще го осъдят ако Биби им нареди
09.12.2010 15:26
Ще го осъдят ако Биби им нареди
цитирай
2. tirith - -
09.12.2010 16:06
Демокрацията си е важна, но точно в този момент има далеч по-важни неща, с които Народното събрание трябва да се занимава.
цитирай
3. mamkamu - Ще го осъдят ако Биби им нареди ...
09.12.2010 18:36
анонимен написа:
Ще го осъдят ако Биби им нареди


Знам :)
цитирай
4. mamkamu - Ами аз, откакто се помня, винаги има ...
09.12.2010 18:43
Ами аз, откакто се помня, винаги има нещо важно за гласуване в парламента ни. Това също е важно, защото определя духа на нацията ни и нейното отношение към явни репресии извършвани в тоталитарното ни минало. Символ някакъв...
цитирай
5. анонимен - niko
09.12.2010 19:08
Всички са боядисани комунисто-социалисти. Как да стане работа ?
цитирай
6. veselaj - Не знам дали някой поне ще разкаже ...
16.12.2010 08:40
Не знам дали някой поне ще разкаже истината за този процес. Как хората бяха заплашвани и буквално принуждавани да заминат за Турция. голяма част от тях - от сегашни представители на ДПС. Моя позната, на която никога не съм знаела турското име, а я наричахме Валя ПРЕДИ "възродителния процес" , изпитваше буквално ужас, ако някой я повика на улицата, или че в училището, в което работеше могат да разберат, че е туркиня. Още не мога да забравя болката, с която каза :"Каква вина имам, че съм се родила такава". Като че ли да си мюсюлманин в България е някакъв недъг.
цитирай
7. mglishev - Атакаджиите не ме учудват,
19.12.2010 03:58
те са си кретени без изключение. А герберчетата са толкова кухо цинични, че им е все тая и за България, и за приличието.
цитирай
8. анонимен - гласа на Новата 2011
02.01.2011 19:41
Евала на Синята коалиция и Федерация справедливост "България" само така се гради бъдеще като се отрича и порицава лошото минало! Браво дано се гласува скоро тази ДЕКЛАРАЦИЯ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9473005
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол