Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
05.01.2011 09:00 - Честният червен кмет със синия буркан
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 9343 Коментари: 17 Гласове:
24

Последна промяна: 05.01.2011 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageВчера спипаха кмета на Шумен Красимир Костов със син буркан в служебната му кола. При непозволено изпреварване в опасен участък, кметският джип бил спрян от полицейски екип. Шофьорът и пътуващият с кмета шеф на местното БКС се държали нагло с полицаите и започнали да ги уволняват на воля. Дори сами се набутали между шамарите, питайки, защо ги спират след като имат син буркан на таблото (естествено)! Оказало се, че кметския автомобил няма разрешение от МВР да ползва такъв син буркан. Полицаите (за тяхна чест) хич не се смутили и при направената проверка се оказало, че шефът на БКС-то не носил у себе си документ за самоличност, а на шофъора съставили акт. Синята лампа, естествено я иззели.

Нищо ново, ще каже някой. Ние, обикновените обикновенчовци, до такава степен сме свикнали властимащите да разполагат с привилегии, които никак не им се полагат по закон, че за нас това е нещо съвсем нормално. Какво пък, кметът си джитка със син буркан... Щом е кмет! И картечница да е сложил... нали е властимащ...

Преди време помня, че и онова недоразумение на природата, наречено Христо Стоичков се разкарваше из софийските улици със син буркан, докато някой не се сети да му го махне, ама това е друга тема...

В случая с шуменския кмет правят впечатление няколко симптоматики, превърнали се отдавна в начин на държане, характерен за българина облечен в политическа или икономическа власт и спрян от полицейски патрул. Това им е нещо, като „Наръчник за държане с полицията при екстремни ситуации” на тия хора:

1. Когато те спрат полицаи се дръж нагло, дори да си направил нарушение Така униформените ще разберат, че ти не си кой и да е, а си баровец, особено ако колата ти говори сама за себе си.

2. Заплашвай с уволнение! Редовият полицай бая ще се замисли ако му речеш „Абе ти знаеш ли, кой съм аз?” Ако можеш пък да назовеш името на прекия му шеф, това направо си е индулгенция и удар в десятката и ти можеш да продължиш да хвърчиш напред със свъръхсветлинна...

3. Ако работата се закучи, вдигни скандал! След първите две точки (плюс настоящата) повечето от полицаите се чувстват неуверени, защото не са обучени на реакция в такава ситуация и са склонни да отстъпят. Все пак хлебеца си е хлебец...

4. Имаш ли син буркан, значи си недостижим от закона, но това не значи, че не трябва да изпълниш предните три точки, ей така за респект и собствен кеф...

Тук няма да добавям възможните вариации със спрян личен автомобил, защото те са необхватни и разнородни.

В интерес на истината, кметът на Шумен си е мълчал през цялото време, но и никак не си е дал зор да укроти своите подопечени.

Неговата наглост към избирателите идва едва след случая, когато в стремежа си да се оправдае пред медиите обяснява, че синият буркан е част от „инвентара” на автомобила и че той имал право на него, съгласно (цитирам) „Закона за бедствията и авариите”.

Аз обаче, като чета закона, който между впрочем се казва „ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ПРИ БЕДСТВИЯ”, не намирам никъде правата, в които ме убеждава, че има този червен кмет, пък и всеки друг кмет вРепублика България.

В този смисъл тия тримата хубавци заприличаха вчера на чисти балкански мутри, които чрез заплахи и натиск се опитаха да докажат, че законът не важи за тях. Нищо, че мотото на този кмет при последните местни избори беше „Честният кмет”. Дали е честен не знам, но съвременния феодализъм го тресе от всякъде.

Преди седмица обаче от ГЕРБ-Шумен поискаха оставката на същия този кмет поради ред причини. Аз искрено се надявам, че в случая държавните органи не са следвали повелите на Бойковата Партия.

Щото иначе ще е много милиционерско прозрачно!

image




Гласувай:
24



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - А да видим дали ще яполучат остав...
05.01.2011 09:49
А да видим дали ще яполучат оставката
цитирай
2. sande - Гледах го по битиви тази сутрин този Костов ...
05.01.2011 10:09
... Държа се добре. Добро впечатление остави. Нищо, че е от БСП. Това не е престъпление.
Някой е предизвикал скандала, сигурно е този на БКС-то.
Но да арестуваш /закараш/ кмета на един град в РУ ми се струва неадекванва реакция.
Полицията е властта. Закона!
А кмета?
Той също е властта.
И е избран от народа.
Тогава какво правиме?
Едната власт застава срещу другата власт. И даже я унижава.
Нещо не ми се връзва.

Поздрави за автора на постинга.
С уважение!
цитирай
3. анонимен - неадекванва реакция? Не, струва ви ...
05.01.2011 10:46
неадекванва реакция? Не, струва ви се необичайна реакция, защото не сте свикнали да виждате прояви на държавност у нас. Нали искаме закони и законите да са над всичко? Защо се тръшкате тогава, когато се прилагат законите? Сгафил ли е - сгафил е. Държал ли се е нагло - безспорно. Значи за неговите прегрешения аз мога да спя в районното, а той не! Хайде по-сериозно, моля!
цитирай
4. sande - Подсещате ме за американската система ...
05.01.2011 11:07
... Но там е наложена. А и законите са други.
Там полицая е Закона и с него не се спори. Няма значение кой си.
Спомняте си как Май Тайсън лежа в затвора, а така и не стана ясно, дали е насилвал каката или тя го наклепа.
Но ние сме в България. Нормално ли е от една нищо и никаква случка на шосето да се прави национален скандал? А и ще се политизира още повече, най-вероятно.
Има нещо гнило в "Дания".
цитирай
5. анонимен - sande, нищо сте в грешка. Не само в ...
05.01.2011 11:22
sande, нищо сте в грешка. Не само в Америка, но дори и в старата Европа знаят, че с полицай не се спори, още по-малко му се дигат скандали. Ако не вярвате, пробвайте да повишите тон или /не го опитвайте вкъщи, както казват в рекламата/ да посегнете на един австрийски или италиански полицай, и ще ви се случи цяла редичка от свръхнеприятни случки. Скандала е следствие от наглостта на пътуващите, никой не го е инсценирал. Ако си бяха платили глобата, без да се дървят, никой нямаше да резбере за тях.
цитирай
6. evrazol - "Органите" задължително следват повели
05.01.2011 13:35
Аз искрено се надявам, че в случая държавните органи не са следвали повелите на Бойковата Партия.

И това си е много милиционерско прозрачно! Иначе щяхме да го наблюдаваме и друг път, и другаде.

цитирай
7. boristodorov56 - Симбиоза.
05.01.2011 15:27
Хем кмета е за бой, хем герберите му кроют кюляф!

Ма те всички са от един дол дренки, макар да не харесвам това изриченийце.
цитирай
8. анонимен - я да си кажа и аз
05.01.2011 19:46
само за това, че е джикал със синя лампа трябваше да полежи в ареста 24 часа. без значение от коя партия е. ама няма да стане, защото и куките са страхливи.
цитирай
9. анонимен - егати наглите свини!!!!!!
05.01.2011 20:39
егати наглите свини!!!!!!
цитирай
10. bizcocho - Прочетох из коментарите, че с по...
06.01.2011 04:46
Прочетох из коментарите, че с полицай из Европата не се спори. Да! Така е! С едно малко уточнение!!! Те никога не те спират "за този дет духа"!!! 2009 си бях до родителите и не можехме да "прескочим" катаджия.Не че имаше за какво да ни спрат. Чудеха се какво да ни огледат, та дано намерят. Единия път ни моткаха над час, защото документите на колата и шофьорската книжка били на испански.Че той и номера испански?! На какъв език да са документите за 40 дневен престой?! Неприятна изненада бе факта, че им заговаряхме на български.
Това относно катаджийте.
Относно това, че е задържан кмет/ така разбрах от един коментар/ - какво като е кмет? Законите са за всички! Той е кмет в кметството! На пътя е гражданин, а не кмет и то гражданин в нарушение на закона. И в кметството да е, нарушил ли е закона подлежи на арест. Поне тук съм свикнала законите да са такива!
Никой не ме спира безпричинно на пътя. За 14 часа/няма и толкова/ бяха арестувани почти цяло кметство служители по обвинение - корупция и то в милионерския град на Андалусия - Марбея и осъдени, като веднага се сформира временен екип, за да не се нарушава режимът на работа. Кметствата тук са доста съществено звено в управлението и доста дейна инстанция, която работи широкоспектърно с граждански проблеми, но кмета е гражданин толкова, колкото и аз - със същите права и задължения.
цитирай
11. анонимен - Икономист
06.01.2011 07:31
Със сигурност всички които си превишават правата и се правят на недосегаеми следва да бъдат наказвани! Но....!Този кмет е розичка!Я погледнете по колите на министерства и агенции на предни и задни стъкла какво има!Всеки чиновник,който не го мързи да се изгаври с трибагреника ни, го печата на цветен ксерокс, добавя "Министерство на земеделието" с големи букви и с малки "Агенция по рибовъдство и аквакултури" или някаква подобна простотия.В нарушение на ЗДП и ППЗДП я лепи на предното и задно стъкло и става "НЕДОСЕГАЕМ".За катаджии, паркиране, прегледи и застраховки.Не им трябва буркан.А селските велможи от ГЕРБ, за да не се различават от селяндурите в София, въведоха нова мода: Пак на знамето,копират герба и отдолу пишат "Областна администрация".Егати цървулите кални.И това не е от вчера.Така е в последните 10 години.Това е държавна корупция!!!!!
цитирай
12. flyco - ...
06.01.2011 15:27
Тъй, спира ме онзи ден пътен патрул, чинно притаен зад един ъгъл. Не се вижда от 150м, вижда се от 30м. В нарушение съм, за скорост. Ама спрях де, не съм правил магарии, готов съм да си понеса шибаните последствия. Съвсем в реда на нещата след няколкото служебни фрази прозвуча въпроса "Бе ти кво работиш?"... след малко този въпрос прозвуча пак, може би защото не съм го чул или пък не съм отговорил правилно. Нещо като поправителен един вид.
Ако тия бяха налетели на кмета какво щеше да стане? Предполагам, че бурканът щеше да си седи там, а аз нямаше да пиша този коментар, защото този пост също нямаше да го има.
цитирай
13. анонимен - ДОКОГА ,ЩЕ ТЪРПИМ...
06.01.2011 16:20
...ПОДОБНИ ЧЕРВЕНИ ПАРТИЙНИ ЦЪРВУЛИ И "КОНСПИРАТОРИ " ,НА ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДС/ДПС!

НЕ ВИ ЛИ ИДВА НАУМ, ЧЕ ТОЗИ "ЧЕРВЕН СИНКОВЕЦ"-----КОВЕ ИНТРИГИ С ПАРНОТО НА ШУМЕНЦИ.....ДОКОТО,ХОРАТА СТОЯТ НА СТУДЕНО!???!!!

КОНСПИРАЦИЯТА И САБОТАЖИТЕ ---СА ТЯХНАТА ПАРТИЙНА ПОЛИТИКА!!!!!
НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ-----ДОКАТО ТАЯ ЧЕРВЕНА СГАН ,НЕ СЕ ИЗМЕТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТОНА ДЪРЖАВАТА ----НЯМА ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
цитирай
14. tili - Раята си избира паша
06.01.2011 18:36
да ги стриже и дои, а те да викат: Ашколсун! И да си мечтаят за солунската митница.
И това го пиша сега на фона на Гоце под камбанен звън!
Боже, пази България!!!

А на теб - ЧНГ!
цитирай
15. анонимен - само да уточня
07.01.2011 20:00
че според закона за бедствията и авариите кмета е ръководител на общинската комисия за бедствия и аварии и като такъв е длъжен да ползва специален режим...

което значи `да има синя лампа` за когато му потрябва


до колкото знам за този конкретен случай колата НЕ СЕ Е движила със пуснат буркан, а са се заяли полицаите че на предното табло на колата има синя лампа...


добре е да знаем фактите, когато се хвърляме да защитаваме определени позиции....
цитирай
16. анонимен - ИМА ЛИ НАРЕДБА ЗА Т.Н., "СПЕЦИАЛНИ РЕЖИМИ "НА ДВИЖЕНИЕ ...И КАКВО ГЛАСИ ТЯ!!!
08.01.2011 10:20
ХАЙДЕ ДА НИ Я ЦИТИРАШ, №15!
цитирай
17. анонимен - ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ Е...
10.01.2011 15:13
ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА!

ЧЕРВЕНИ ПЕДЕРАСИ ОТ ВСИ СТРАНИ ЕБАВАЙТЕ СИ МАЙКАТА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470856
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол