Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.01.2011 10:23 - За Маджунов и маджуна
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 20489 Коментари: 35 Гласове:
48


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Много от нас сигурно помнят, как едно време стъклата на прозорците се минаваха по краищата им с маджун за да се укрепят и изолират. Стабилна работа, дет` се вика. Проблемът на този маджун беше, че след няколко години се напукваше вследствие на атмосферните влияния и неизбежно подлежеше на подмяна.

После хората измислиха алуминиевата и PVC дограми и маджунът някак си започна да отстъпва. Но той все още се ползва в хиляди български домове, чиито собственици не са я сколасали да заменят маджуновите си стъкла с нова дограма. Повечето от тези хора и до ден днешен изстъргват стария маджун през определен период от време и го подменят с нов. Знам го от собствен опит.

След като „Изпълнителната агенция за медицински одит”, се произнесе в началото на седмицата, че основна причина за смъртта на малката Гери (светла и памет) е „подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар (сиреч Маджунов) на 15 декември 2010 г.” вече можем да кажем, че д-р Маджунов наистина е сгрешил.

Една лекарска грешка обаче, не би трябвало да води непременно до средновековен лов на вещици. Както казваше дядо ми: „Който не работи, той и не греши”. Защото след проведените от този доктор хиляди успешни операции, той няма начин да не сгреши някъде. Така де, чисто статистически.

Проблемът „Маджунов” обаче е симптоматичен за голяма част от българските лекари, особено известни специалисти в областта си, които по стара соц. традиция рекетират, изнудват и се държат пренебрежително с повечето от пациентите си. И обикновено пациентите мълчат, защото зависят от тези богове в бели престилки, които са решили да компенсират неевропейското си заплащане, чрез откровен неевропейски обир на здравно осигурени лица. Потресаващата смърт на Гери само канализира и усили отдавнашния ропот на тези лица. Затова сега те взеха да се организират, като един вид защитна реакция срещу гаврата на голяма част от едно елитно съсловие с тях.

Защо говоря така ли? Ами защото из българските интернет форуми името на този доктор от години е символ на арогантност, рекет и надменност. Десетки хора са се оплаквали от него и по каналния ред, но никой от неговите началници не се осмелил да предприеме някакви поне административни мерки срещу него. Защото гарван гарвану...

Случаят „Маджунов” е и един голям повод да се покаже отдавна пълзящото ни в калта гражданско общество. С присъщите за една южна нация страсти, то обаче се мобилизира, едва когато се сблъска с шокиращ факт, като детска смърт, но никак, когато се гаврят повсеместно с него в политически, обществен и икономически план. За това в последните години България се превърна в страна, в която можеш да очакваш, че всеки, от таксиджиите и продавачите на пазара та до монополистите и лекарите, се опитва да изкара някой лев на твой гръб.

За всеки логично мислещ човек е ясно, че хора като Маджунов нямат място в здравната ни система, не само заради това, че създават корупционни практики, но и заради цялостната им липса на морал, та дори и елементарно човешко отношение към пациента. Надявам се случаят с Гери да бъде катализатор за започване на дълго отлаганата реформа в здравеопазването... Но преди това е необходимо старият и напукан маджун да бъде изстърган и премахнат из основи, за да може на неговото място да бъде положен новия. А най-добре цялата стара дограма да отиде на бунището и да бъде заменена с нова –модерна и надеждна. Защото кадърни и етични лекари в България дал Бог. Все още...


П.П. Днес (петък) в 12.00 ч. близките на Гери свикват мълчалив протест пред ИСУЛ.

image




Гласувай:
48



1. анонимен - всички на протеста!!!!!!!
14.01.2011 10:38
всички на протеста!!!!!!!
цитирай
2. chara - О, виждам мислите си, написани от теб!
14.01.2011 10:54
Къде е границата на овчедушното търпение и кое е онова, което ще накара хората да се обединят в протест срещу нещо!

Ти си прав, че ежедневно има поводи за протест, като почнеш от отказ от правораздаване, от административни услуги, издевателства на бюрокрацията и т.н.
Странно хората не ги обединява това, вероятно защото всеки счита, че не го засяга пряко. А в действителност го засяга, само че последствията са отместени във времето.
Община Варна издаде 327 разрешителни за строителство в защитените зони. Какво пък - в София не ни пука за това. Обаче ... санкцията, която ще ни наложи ЕК ще я платим всички дружно. А кмета на Варна ... най-много да не е кмет следващия мандат.

Ако във форумите има негативни мнения за въпросното "светило" на медицината за мен е странен изборът на родителите. Както и още нещо. Щом детето не е добре, защо не са го завели при друг специалист, все пак са в София, болници бол. Това не е Етрополе с една единствена болница или Ботевград или Тетевен?

Както и да е, излишно е да се гадае и да се коментира.
:)
цитирай
3. veselaj - Маджунов беше осъден преди да сме ...
14.01.2011 11:11
Маджунов беше осъден преди да сме разбрали какво е станало. " Подценяване на състоянието" беше мнение, изказано под натиска на тълпата след горнооряховския случай. Не знам...
цитирай
4. goran - Не бива да допускаме това нещастие да се повтори
14.01.2011 15:18
Какво смятам, че трябва да се направи в този и не давай боже в други подобни случаи:

От страна на държавата:
Възмездяване на семейството с вечно право за облекчено осиновяване в рамките на три месеца, след изказване на желание от тяхна страна. Също и право за неограничен брой безплатни инвитро процедури до зачеване в рамките на регламентирания законов срок.
Да им бъдат осигурени и безплатни семейни консултации с психолог, в случай на изявено желание от тяхна страна.

От страна на Българския лекарски съюз
Незабавно изплащане, в рамките на 40 дни, от страна на БЛС на поне 300 000 лв. кръвнина на трагично пострадалото семейство. Като изплатената сума, последващо да бъде набрана в удвоен размер солидарно от абсолютно всички членове на БЛС с изрично писмо, в което се посочва причината и името на некомпетентният им колега лекар. Вторите 300 000 лв. да бъдат използвани за безплатно инвитро лечение на нуждаещи се семейства.

По отношение на некомпетентният лекар
1) Да бъде наказан от държавата с минимум 40 дни строг карцерен затвор – без възможност за общуване с когото и да било, за да може некомпетентният лекар добре да премисли поведението си.
2) Незабавно отнемане на лекарските му права за срок от 1 до 3 години, с изрично условие, че за да ги възстанови в рамките на наложеното му наказание, трябва да работи като санитар. Като размера на наказанието и мястото, на което да работи като санитар, да бъдат определени от БЛС.
3) Изплащане на кръвнина от страна на лекаря за семейството, на което е навредил в размер на поне 30 000 лв. – като точният размер на кръвнината да бъде определен не от съда, а от БЛС, в рамките на 40-те дни срок, през които лекаря изтърпява наказанието си в строгия карцерен затвор.

Административни и наказателни санкции трябва да има и за ръководството на болницата допуснало да се случи лекарската грешка.
цитирай
5. goran - Трябват ясни правила
14.01.2011 15:20
Смятам, че трябва да се създаде и медицински и държавен регистър, в който много подробно да бъдат разгледани, коментирани и обяснени всички подобни нещастни случай + нормативната, законова и наказателна информация по тях.
Получената база с данни – да бъде задължително периодично изучавана от всички действащи лекари и студенти по медицина, включително с полагането на изпит върху медицинските, законови и етични въпроси.

Моля всички Ви, които четете - не бъдете без позиция, не бъдете безучастни, помагайте колкото и с каквото можете.

Добрите лекари не бива да мълчат!
Имено те първи трябва да помагат, да си подредим дома, в частност здравеопазването. Не бива да търпят нито за миг некомпетентни, неетични и арогантни "доктори" сред тях. Само така би се възстановило доверието между лекарското съсловие и всички нас.

Може моите мисли да не са най-правилните, но смятам че трябва да се говори по тези теми – за да се изготви и реализира ясен регламент с правила и наказания за лекарските грешки.
Затова ще отпечатам този текст – за да го дам на личният си лекар, и на всяко друго медицинско лице, с което ми се наложи да се срещна през настоящата година.
цитирай
6. анонимен - Баща
14.01.2011 17:34
Искам да му кажа на г-н Маджунов ( съзнателно не го наричам доктор!) следното: Г-н Маджунов, Вие сте късметлия че бащата на Гери изглежда е кротък човек! Казвам Ви го в прав текст - АКО ТОВА БЕШЕ МОЕТО ДЕТЕ ОТДАВНА ДА СТЕ СЕ ПРЕСЕЛИЛИ НА ОНЯ СВЯТ!!! Идете и палете свещ, защото след една година следващия родител може и да не е колеблив!
цитирай
7. mamkamu - @ chara
14.01.2011 18:04
Така е, chara и примерът даден от теб за Варна е много показателен!

А относно изборът на родителите, навярно той взет под въздействието на различни мотиви, които ние, наистина не бива да коментираме, понеже не знаем нищо за тях.
цитирай
8. mamkamu - Наистина...
14.01.2011 18:14
veselaj написа:
Маджунов беше осъден преди да сме разбрали какво е станало. " Подценяване на състоянието" беше мнение, изказано под натиска на тълпата след горнооряховския случай. Не знам...


Наистина има доста логика в това, което казваш и аз за това се въздържах до сега да взема отношение, докато агенцията не се произнесе. Все пак знам, че единствената институция, която може да определи дали някой човек е виновен или невинен е съда, но не мислиш ли и, че той може да взима решения под натиск.

Аз за това не наблягам на "грешката" на Маджунов, а на това на какво той е символ. И до ден днешен из българските болници се подвизават такива екземпляри, които изнудват и рекетират пациентите, а ръководствата си затварят очите в продължение на години.

Повярвай ми имам личен опит от това, но това е друга тема, кято умишлено не подхванах днес, за да не влияе на четящите...
цитирай
9. mamkamu - @ goran
14.01.2011 18:20
Хубави предложения, но все пак трябва да уцелим златната среда. Защото в човешката история справедливото възмущение на една общност доста често се е превръщало в лов на вещици. Тогава общността се преражда в лумпенизирана тълпа.

Но естествено, не трябва да мълчим...
цитирай
10. mamkamu - до анонимен 6
14.01.2011 18:23
И аз бих постъпил така! Но първо щях да изчакам решението на съда, на лекарския съюз и на експертизата...
цитирай
11. gantree - :)))))
14.01.2011 18:39
Горан, здравей :))
Мисля, че си пропуснал, да му се отрежат топките на лекаря и да му се окачат на врата. :))

Юрий, замислял ли си се, че всъщност и двете страни са жертва на старата комунистическа система, оцеляла и до днес без промяна в здравеопазването?
цитирай
12. mamkamu - Горан, здравей :)) Мисля, че си ...
14.01.2011 19:10
gantree написа:
Горан, здравей :))
Мисля, че си пропуснал, да му се отрежат топките на лекаря и да му се окачат на врата. :))

Юрий, замислял ли си се, че всъщност и двете страни са жертва на старата комунистическа система, оцеляла и до днес без промяна в здравеопазването?


Именно, де! Аз, за това споменавам и за "старата соц традиция".

Но дори и тогава имаше хора морални, особено в една такава професия, като лекарската, която все пак е част от българската интелигенция. Виж ако са таксиджии, вари ги печи ги, и в комунизъм, и в свободна държава ще си останат същите хитреци на дребно :)

Всъщност си прав, вечно отлаганите реформи ни докараха до тук. Още от 1990-а! А пък на много малко политици в България им стиска да проведат такива непопулярни действия. За туй се иска яки топки и ясна визия...
цитирай
13. gantree - @ mamkamu
14.01.2011 19:46
Не си го казал директно, може би затова не съм обърнал внимание.
Маджунов със сигурност не е стока, в новините тая вечер казаха, че имало още куп жалби срещу него, но като го мернах на някаква пресконференция - ми той си е типичен образ на зрелия социализъм, тоя човек. Комунистически доктор, поставен в условията на т.нар."държавен капитализъм", жалка гледка. Жалка гледка са и родителите на горкото момиченце. Бащата с обици, мърляв до незнамсикъде. Направо си го представям като родител каква стока е.

Четох едно интервю със здравния министър от средата на декември м.г., в което той директно казва:
Така или иначе имаме модел с една здравна каса при всичките й недостатъци и във време на криза ще е изключително рисковано и несериозен подход, ако тръгнем да я раздробяваме и както се изразяват някои хора, "да я демoнополизираме". Няма данни от страните от бившия социалистически лагер, че здравеопазването им е станало по-добро, когато са допуснали повече от една здравна каса.

http://www.dnevnik.bg/intervju/2010/12/12/1009795_stefan_konstantinov_ministur_na_zdraveopazvaneto/

С две думи, този човек казва, че комунизмът, държавния монопол в здравеопазването е най-доброто. Нямало данни, че съществува по-добро от това, комунизмът в здравеопазването да се запази. Е, при това положение, какво са криви маджуновците? Абсолютно същото е и в образованието, само дето там смъртта на децата не си проличава отведнъж.

Поздрави.
цитирай
14. mamkamu - :))))
14.01.2011 20:00
gantree написа:
Абсолютно същото е и в образованието, само дето там смъртта на децата не си проличава отведнъж.


Е това трябва да влезе в "цитати на десетилетието" :))) Още се смея, докато пиша... :)))
цитирай
15. gantree - @ mamkamu
14.01.2011 20:19
Смей се, но си е така. 40% функционално неграмотни излязоха от онова изследване, PISA.
Като сравниш процента със смъртта на това момиченце, какво ще излезе - че щетите са дори много по-големи - цели 40%. Я си представИ същият процент починали деца след отиване в ИСУЛ? Безумно е.
цитирай
16. mamkamu - :)
14.01.2011 20:25
gantree написа:
Смей се, но си е така. 40% функционално неграмотни излязоха от онова изследване, PISA.
Като сравниш процента със смъртта на това момиченце, какво ще излезе - че щетите са дори много по-големи - цели 40%. Я си представИ същият процент починали деца след отиване в ИСУЛ? Безумно е.


Нееее! Аз се смея с добро чувство на точния ти и саркастичен изказ. Знам, че си прав.
цитирай
17. gantree - @ mamkamu
14.01.2011 20:28
Абе ясно, голяма е тази вечер веселбата. }:-)
цитирай
18. анонимен - Маджунов беше осъден преди да сме ...
14.01.2011 21:48
veselaj написа:
Маджунов беше осъден преди да сме разбрали какво е станало. " Подценяване на състоянието" беше мнение, изказано под натиска на тълпата след горнооряховския случай. Не знам...


Веселке, ще се изразя, както един лекар за маджуна - твоята наглост няма граници.
цитирай
19. tit - Това е факт, не - очакване!
14.01.2011 21:50
"За това в последните години България се превърна в страна, в която можеш да очакваш, че всеки, от таксиджиите и продавачите на пазара та до монополистите и лекарите, се опитва да изкара някой лев на твой гръб."
Моето мнение е, че свестни лекари все още има, но за другите съсловия /хеле пък - банкерите/ - тц!
Макар, че един в Русе осъдил нам коя банка. На първа инстанция. Начини има, но постоянство и усилия трябват!
А търпението не е от силните ни страни. Като рече някой - народът е търпелив, чак смешно ми става! Народът мишкува кротко - това е!
Какъв гняв, какви мравки?!
Демокрацията е право на смелите и упоритите!

Поклон пред паметта на това дете! Твоят пост е единственото място, в което вземам някакво отношение по въпроса.
цитирай
20. анонимен - Какво смятам, че трябва да се нап...
14.01.2011 21:52
goran написа:
Какво смятам, че трябва да се направи в този и не давай боже в други подобни случаи:


Спри се бе, горан4о!
цитирай
21. анонимен - веселка страда от стокхолмски с...
14.01.2011 22:01
веселка страда от стокхолмски синдром
цитирай
22. dagma - @mamkamu
14.01.2011 22:08
На мен Маджунов отдавна ми е "на мушка", и не само той.
Но от вчера се ровя в сайтове и си човъркам мозъка по този случай. Има неща, които са неизяснени. Като например: защо действията на д-р Мелничаров, при когото е починало детето са обвити в мъгла? Момичето е постъпило в 15 часа, а е оперирано 6 часа по-късно? Защо Бойко Борисов, ни в клин ни в ръкав, взема категорично страна и лично нарежда на шефа на ИСУЛ уволнението на Маджунов и веднага изпраща създаденият от ГЕРБ Медицински одит за изясняване на вината на доктора? Целта доктори vs общество ли е, или Маджунов vs Мелничаров? Без СРСта как да разберем? :)
А иначе по темата - нужна ни е добрата немска школа лекари, работещи в екип, специализиращи при световни специалисти, организирани, свикващи светкавично консилиуми, търпеливо разясняващи, лекари-учени...
И въобще авторитетната троица доктор-даскал-свещеник да си дойде на мястото. Ама тая работа в милиционерска държава не става!
Поздрави
цитирай
23. injir - Накратко - с български, , маджун, , ...
14.01.2011 23:18
Накратко - с български ,,маджун,, европеизация не става .
цитирай
24. gothic - dagma
15.01.2011 00:50
Последното ти изречение също е от цитатите на десетилетието...
цитирай
25. malkiatprintz - Точно това е, едно е грешка при те...
15.01.2011 01:02
Точно това е, едно е грешка при тежка, сложна операция, когато лекарят е положил старание и е направил всичко възможно според силите си, друго е грешка при относително семпла операция, когато се е държал надменно и е мислил повече за това да надпише времето за болничен престой. Ловът на вещици никога не е бил хубаво нещо, много по-важно е да се започне реална промяна в системата, а не само да се говори за реформи. Иначе, наистина, ще накажат виновния, а керванът ще си продължи нататък...
цитирай
26. анонимен - На мен Маджунов отдавна ми е &quo...
15.01.2011 01:18
dagma написа:
На мен Маджунов отдавна ми е "на мушка", и не само той.
Но от вчера се Защо Бойко Борисов, ни в клин ни в ръкав, взема категорично страна и лично нарежда на шефа на ИСУЛ уволнението на Маджунов и веднага изпраща създаденият от ГЕРБ Медицински одит за изясняване на вината на доктора? Целта доктори vs общество ли е, или Маджунов vs Мелничаров? Без СРСта как да разберем? :)
А иначе по темата - нужна ни е добрата немска школа лекари, работещи в екип, специализиращи при световни специалисти, организирани, свикващи светкавично консилиуми, търпеливо разясняващи, лекари-учени...
И въобще авторитетната троица доктор-даскал-свещеник да си дойде на мястото. Ама тая работа в милиционерска държава не става!
Поздрави


В България медицината се е развивала по немски и френски образци. Сега връзката е прекъсната насилствено и няма да останат добри лекари, които да обучат младите. Иска ми се да провокирам с въпроса- Защо в България стана така,че се появиха толкова много маджуновци?
цитирай
27. анонимен - касс, вмир и мамка му пишат по един и ...
15.01.2011 02:41
касс, вмир и мамка му пишат по един и същ досаден начин
цитирай
28. goran - Системата трябва да се промени
15.01.2011 09:30
Системата побърза да „накаже” доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.
Системата не иска проблеми и протести.
Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.
Системата иска да потули нещата.
Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.

Аз няма да забравя. Ще продължавам да питам, чувствам и мисля. И ще се старая да помагам – не на системата, а на себе си, на близките си, на хората и на живота.

Системата трябва да се промени – и не към по-лошо, както това ставаше в голямата си част през последните 15 години, а към по-добро.

Няма по-добър момент от ДНЕС и СЕГА – отлагане разрешаването на проблема, не помага.

„Човек може да си почива само когато е уморен.” /Думите са на бащата на Дончо Цончев/


Не бива случилото се да бъде забравено. Нещата трябва да се променят. И точно лекарите трябва да подемат инициaтивата.

Добрите лекари не бива да мълчат! Трябва да изискат от държавата да се промени системата към по-добро, за всички ни.

Имено лекарите могат и трябва да са сред първите, които искат и помагат, да си подредим дома, в частност здравеопазването. Не бива да търпят нито за миг нито неадекватни политици нито некомпетентни, неетични и арогантни "доктори" сред тях. Само така би се възстановило доверието между лекарското съсловие и всички нас.
цитирай
29. krassko - Явно разбираш от маджун, но от медицината си доста далеч
15.01.2011 09:42
Д-р Маджунов може да е груб с пациентите, но това няма нищо общо със знанията и уменията му като лекар. Още повече, че той е преподавател и уми младите и неопитни лекари на занаят. Защото лекарите трябва да се учат, те не се раждат научени. И докато се учат, допускат грешки. Вярно е че това става за сметка на пациентите, но затова има и опция за "избор на лекар" за която СЕ ПЛАЩА !!!

За сведение Гери е оперирана от човек от екипа, млад лекар, който сега се учи, а д-р Маджунов и с пръст не я е пипал. Друг е въпроса, че като ръководител на екипа неговата отговорност е най голяма.

Но е добре тези подробности да се знаят преди да имаме компетентна мнение за неща които не разбираме.

цитирай
30. анонимен - Системата побърза да „накаже” д...
15.01.2011 10:14
[quote=goran]Системата побърза да „накаже” доктор Михаил Маджунов с едногодишна ваканция.
Системата не иска проблеми и протести.
Системата не иска въпроси, дискусия и гласност.
Системата иска да потули нещата.
Системата иска да забравим, да се примирим, да не правим нищо.

Аз няма да забравя. Ще продължавам да питам, чувствам и мисля. И ще се старая да помагам – не на системата, а на себе си, на близките си, на хората и на живота.

Системата трябва да се промени – и не към по-лошо, както това ставаше в голямата си част през последните 15 години, а към по-добро.

Няма по-добър момент от ДНЕС и СЕГА – отлагане разрешаването на проблема, не помага.

„Човек може да си почива само когато е уморен.” /Думите са на бащата на Дончо Цончев/


Не бива случилото се да бъде забравено. Нещата трябва да се променят. И точно лекарите трябва да подемат инициaтивата.

Добрите лекари не бива да мълчат! Трябва да изискат от държавата да се промени системата към по-добро, за всички ни.

Имено лекарите могат и трябва да са сред първите, които искат и помагат, да си подредим дома, в частност здравеопазването. Не бива да търпят нито за миг нито неадекватни политици нито некомпетентни, неетични и арогантни "доктори" сред тях. Само така би се възстановило доверието между лекарското съсловие и всички нас.[/quot

Както във всички други области, така и в медицината качествените лекари и добри професионалисти са малцинство. В момента тези лекари или са смачкани или са емигрирали или си гледат работата тихо,без много шум. Правилата в здравеопазната система се определят от чиновници и буквоядци. Такива хора прогресират в момента и са силните на деня. Последствията- виждаме ги, усещаме ги върху нас и близките ни. Трудно ще събереш сто добри лекари на едно място и те да започнат да променят нещо. Трябва всички хора да проявят пълна нетърпимост към случващото се в българското здравеопазване. Не само сега, по този трагичен случай, а постоянно и непрекъснато.
Спирам,че нямам букви вече.
цитирай
31. анонимен - За втори път засичам коментара на краско за стажанта, който бил оперирал
15.01.2011 10:45
Като шеф на екипа Маджунов какво е правил - попивал му е потта от челото ли?
Единствен краско е наясно кой е оперирал детето в цяла България, журналята как не са го надушили това - не знам.
цитирай
32. анонимен - DOCTOR BUTCHER Woke up one n...
15.01.2011 11:11
DOCTOR BUTCHER

Woke up one night with this fierce pain in my chest
Didn't know what to do, couldn't even rest
Ran down to the doctor's office to see where I stand
He checked me out and said â??take this medicine, you'll be alrightâ?

The doctor is a butcher
He'll give you some medicine just to suit you
The doctor is a butcher
He'll give you any medicine just to get rid of you

The nightmare wasn't over, I was stooped over in pain
And taken to the emergency room
Waiting for two hours, by the time they got to me
I passed out, felt like I was flushed down the drain

Somebody help me, please get me the right doctor
I'm sick of being used as an experiment

The doctor is a butcher
He'll give you some medicine just to suit you
The doctor is a butcher
He'll cut you up anytime, just to get his kicks

Woke up one night with this fierce pain in my chest
Didn't know what to do, couldn't even rest
Ran down to the doctor's office to see where I stand
He checked me out and said â??take this medicine you'll be alrightâ?
But he was wrong
цитирай
33. анонимен - Фамилията Маджунов произхожда от ...
15.01.2011 11:54
Фамилията Маджунов произхожда от вид сгъстен сироп, т.н. "маджун".Технологията на приготвяне е продължително варене, както при сладкото. Само, че при сладкото има парчеца или мус от плодовете, докато при маджуна е само сироп. Това е много по-разпространена дейност в България, отколкото изготвянето на стъкларски маджун. Но това за информация. Иначе съм съгласен със всички мнения. Плюс задължението, ако някога отново работи като лекар, в кабинета му да се постави снимка на Гери с надпис: "Аз убих това слънчице".

цитирай
34. анонимен - ВЕНИ
15.01.2011 13:10
лекарите са на касти и си гледат в канчетата.70% от тях са ниско платени-бърза помощ,психиатри,патолози,педиатри и повечето интернисти.не са на почит от вас пациентите,въпреки че са учили 15г. докато вземат специалност,а тя специалността-4-5г.,и то не реномираните,се взема като плащат по 300лв. месечно,а си вече на 35-40г.а,питам се вие пациентите защо боготворите само хирурзите?за да те оперират си бил прегледан от интернист,друг някакъв тесен специалист,ренгенелог,анестезиолог,и негово величествоПАТОАНАТОМА.НО ВИЕ,БЕЗ ДА ВИ ИСКАТ СИ ПРИГОТВЯТЕ ПЛИКЧЕТО И ГО ДАВАТЕ НА ХИРУРГА.Т.Е. ВИНАТА Е И ВЪВ ВАС.ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА ЕДНА МЛАДА ЖЕНА ,КОЯТО ТРЯБВА ДА АУТОПСИРА ДЕТСКО ТРУПЧЕ.
цитирай
35. lado - Боже, Юри - откъде черпиш сили да ...
15.01.2011 17:00
Боже, Юри - откъде черпиш сили да поддържаш надежди...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469190
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол