Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.02.2011 10:22 - 1 февруари -Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 11373 Коментари: 23 Гласове:
50

Последна промяна: 01.02.2011 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Надпис на стената с имена на жертви на комунизма до НДК, София.

image

 




Гласувай:
51



1. pevetsa - Мир на праха им ...
01.02.2011 10:23
Мир на праха им ...
цитирай
2. анонимен - ЧАС НА ПАНАХИДАТА
01.02.2011 10:45
Някой знае ли от колко часа е поклонението?
цитирай
3. cefulesteven - Мир на прахта им.
01.02.2011 11:14
Мир на прахта им.
цитирай
4. nkf - Бог да прости убитите. За съжаление ...
01.02.2011 11:32
Бог да прости убитите.За съжаление и до ден днешен палачите не са получили възмездие.
цитирай
5. gantree - :)))
01.02.2011 11:48
Цифуле, "праха" е едно, а "прахта" - нещо съвсем друго, сещаш ли се?


@ mamkamu
Този надпис е много, много тъп и спекулативен.
"Успокой", пише, "Господи, душите на твоите мъченици". Написано е сякаш убитите от комунистите са загинали в името на Христа, като едни същи кръстоносци. Което е една много тъпа и невярна спекулация. Абе, още като видиш първото изречение "Поклони се, българино" с удивителна накрая, и да ти се отще.
Съжалявам, че коментарът ми е малко невъздържан, на фона на всеобщото преклонение тук, в блога.

Поздрави.
цитирай
6. анонимен - gantree,
01.02.2011 19:05
с какво друсаш напоследък?
Как може във всяко едно нещо да търсиш грешки, да изпадаш в някакъв убийствен буквализъм?

Какъв ти е проблема с изречението "Поклони се, българино"? Не ти харесва шрифта, има правописна грешка или и в него търсиш някакво християнско несъответствие?
Как може човек, претендиращ да е християнин да се заяжда толкова на дребнои толкова злобно с това?
И къде точно прочете, че убитите от комунистите са загинали в името на Христа? Не може ли те просто да са мъченици и християни? И то не мъченици в името на Христа, а мъченици, измъчвани, тормозени, бити и убити от комунистите?
И накрая коментарът бил невъздържан на фона на всеобщот преклонение... ирония ли се долавя или просто така си говориш?
цитирай
7. lado - Бог да прости убитите. За съжаление ...
01.02.2011 19:05
nkf написа:
Бог да прости убитите.За съжаление и до ден днешен палачите не са получили възмездие.

Ми как да го получат,след като сравнително интелигентни хора се дразнят от пунктуацията в текста...а не от това,че синовете на престъпната пасмина докрайчват оглозгания труп на Отечеството...
цитирай
8. ianchefff - може би заради
01.02.2011 19:12
правописните грешки и "спекулативността" на надписа се обръща смисълът и се оказва, че текстът има обратен смисъл.
ако някой знае повече по въпроса, нека да обясни.
цитирай
9. tili - Измежду убитите има и много
01.02.2011 19:36
свщеници - добри пастири за разлика от сегашната ченгесарска паплач с джипове и ролекси.
Така че - да това са християнски мъченици, платили с живота си за вярата си и неподписали декларации за доносничество. Спомнете си подслушвателите в Св.Неделя например.

Вечна памет на мъчениците!
цитирай
10. анонимен - Комунизъм=фашизъм
01.02.2011 20:49
Комунизъм=фашизъм
цитирай
11. gantree - @ анонимен 6
01.02.2011 21:37
анонимен написа:
И къде точно прочете, че убитите от комунистите са загинали в името на Христа? Не може ли те просто да са мъченици и християни? И то не мъченици в името на Христа, а мъченици, измъчвани, тормозени, бити и убити от комунистите?

Да де, това е проблемът - че жертвите на комунистическия режим не са загинали в името на Христа. Знаеш какво е било началото на присъдите им, за тези, които са имали присъди - "алабала в името на народа". Не са били избивани "в името на Христа". Всички избити от комунистите хора са жертва на безспорен политически терор, а вместо това е написано "успокой, Господи, душите на ТВОИТЕ мъченици". Те обаче не са Христови, а са мъченици "на народа", или на комунистическия терор със сигурност. Не стига това, ами са представени и като "свети и безсмъртни" наши застъпници пред Бога, ако се съди по последното изречение. "Свети" какво означава, според теб? Знаеш ли изобщо какво означава един човек да е свят? Този помиярски текст ме е ядосал още първия път, когато го видях "наживо", и да, имам право да го отхвърлям. След като за теб няма никакъв проблем, защо тогава ме обиждаш, правиш ми се на засегнат и ми задаваш тъпи въпроси?
цитирай
12. gantree - @ анонимен 6
01.02.2011 21:52
И още нещо - за мен този надпис по нищо не се различава от цицестата статуя на т.н. "Света София" до Булбанк. Абсолютно същата селска простащина е втъкана в него, каквато е втъкана и в статуята. Само бухала и надгробния венец от ръцете й липсват. Аз не знам защо на всички псевдо-антикомунисти все им теква да "християнстват" по статуи и мемориали. Не можеше ли просто да се напише нещо от сърце на тоя мемориал, вместо да се съчиняват простотии.
цитирай
13. misbis - А ЖЕРТВИТЕ НА
02.02.2011 09:15
“ДЕМОКРАЦИЯТА“ ?
ФИНАСОВО,ДУХОВНО УБИТИТЕ? ОСТАВЕНИТЕ БЕЗ БЪДЕЩЕ НА ЕКЗИСТЕНСМИНИМУМА?
НИМА НЕ ВИЖДАТЕ,ЧЕ УПРАВЛЯВАЩАТА ВЪРХУШКА,КАКЪВТО И ЦВЯТ ДА ИМА НЕ СЛУЖИ НА НАРОДА,А ОБСЛУЖВА НЕЧИИ ДРУГИ,ВЪНШНИ ИНТЕРЕСИ.
цитирай
14. анонимен - Отново си измисляш, gantree.
02.02.2011 09:16
Не са представени за наши застъпници пред Господа.
Никъде в текста не пише, че са наши застъпници.
Пише "приеми ги за наши застъпници."
Огромна разлика. Но явно няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е.
цитирай
15. misbis - ДА ДОПУСНЕМ,ЧЕ
02.02.2011 09:17
ТИ СИ ЖЕРТВА НА КОМУНИЗМА.АЗ НА ДЕМОКРАЦИЯТА.
ЗЛОБА,ЖАЖДА ЗА МЪСТ, ТОВА Е КОЕТО ОТГЛЕЖДАМЕ.ДО КОГА С ТОЗИ КЪРВАВ МАЧ “ЛЕВСКИ-ЦСКА“ ВРЕМЕ Е ДА ПОРАСНЕМ И ВИДИМ ИСТИНСКИТЕ СИ ДУШМАНИ.
цитирай
16. анонимен - Ще се опитам да припомня на аудит...
02.02.2011 09:26
Ще се опитам да припомня на аудиторията какви са ги вършили "невинните" жертви на "комунизма"
- Избиването на шестте ястребинчета-деца между 7 и 13 годишна възраст, изтребени от фашистките главорези през зимата на 1943г.
- Избиването на две 16-годишни момчета-братовчедите Васил и Сава Кокарешкови. И двамата са пастири. В планината често се срещат с партизаните, предавайки им храна, цигари и дрехи. НА 16.06.1944г. по време на поредната им среща с партизани са предадени. Полицията обгражда местността Сава и Васил са арестувани и подложени на жестока инквизиция в Разлог. Децата се държат храбро и не отронват нито звук!
На 7.07.1944г. като малолетни са "освободени" като , но на пътя за Белица са ЗАКЛАНИ от фашистки главорези в местността Тръстеник. За да заличат следите от престъплението жандармеристите нахранват кучетата с тях!
-Убийството на двегодишния!!! Николчо Зравков Чампоев, извършено на 22.02.1944г. На тази дата предател донася в полицията, че в дома на Чампоеви се укрива търсената Ана Вентури. Полицията не закъснява . Въоръжена до зъби обстрелва малката стая. Ана е убита. Майката на двегодшния Николчо
Цветана се спуска върху рожбата си, но е простреляна. ЗЛОВЕЩ ОТКЪС ОТ ШМАЙЗЕР поразява и треперещото детско телце.
Това е българсият фашизъм, това са българските фашисти-убийци на деца и бебета!!!
Освен това българските партизани са част от световната антифашистка съпротива, а не като "демократите" с отрязаните и набити на кол глави, за които са получавали награда от 20 000 лв. Българските "демократи" плътно залепени до гъза на фашагите са отговорни за 18 000-те хиляди загинали при бомбардировките над България. Малко им е било наказанието на фашагите. Трябвало е да ги изчистят като гниди.
цитирай
17. анонимен - Бумеранг
02.02.2011 10:52
И преди и след 9.09.44 г. са се случвали лоши неща, съвсем по български. Ако има избити мирни хора от комунистите след тази дата, мир на праха им. Но ако са избити тези които са избивали преди тази дата, нещата са съвсем други. Такива убийци не биха могли да очакват друго, освен разстрел и плитко заравяне.
цитирай
18. gantree - @ анонимен 14
02.02.2011 13:40
анонимен написа:
Не са представени за наши застъпници пред Господа.
Никъде в текста не пише, че са наши застъпници.
Пише "приеми ги за наши застъпници."
Огромна разлика. Но явно няма смисъл да ти се обяснява каквото и да е.

Вероятно знаеш добре, че Бог изпълнява молитвите ни, и ние с тебе двамата, според този текст, трябва да молим Господа да ги приеме като наши застъпници. Но те християни ли са? Ами ако не са? Можем ли да помолим Господа, според теб, да приеме за наш застъпник един еретик като принц Кирил, например, "известен с бохемския си живот", казано най-меко в профила му от "Един Завет"? И това ли, според теб, е функцията на една възспоменателна плоча - да се пишат простотии по нея?

Не искам да ме разбираш криво, но с такива ненужни спекулации се опорочава онова, което трябва да остане за хората след нас с тебе. Ние с тебе сме вече загубено поколение, и може би единственото, което сме длъжни да направим е да не мултиплицираме нашата загубеност и върху децата, с писането на високопарни и спекулативни безсмислици. Знаеш надписа на паметника на съветската армия - "Алабала, чест и слава, от признателния български народ". Хайде, да кажем, комунистите, които са изчукали тоя текст там, са тъпи червени тикви като този Кушел по-горе, които изобщо не се притесняват да излъжат поколенията след себе си. Но ние защо трябва да повтаряме техните глупости?

Вероятно няма да ме разбереш, но няма проблеми. Дано все някога ти се случи да погледнеш на тия неща с нормален поглед, без да ти бляскат очите от желание за реванш или отмъщение.
цитирай
19. luben - Вчера
02.02.2011 14:15
освен няколко кратки съобщения за този ден на признателност и почит видях и информация за някакви формации че гевара или подобни, дето се възмущавали от този ден и отново говорят за фашизъм и тем подобни. И се замислих отново над това от какво е изграден нашия народ и с какви хора сме в Европа ... Ама май всичко идва в комплект и няма как - ще се червим по малко или по повечко още години наред, когато стане въпрос за това-онова.
цитирай
20. анонимен - Ще се опитам да помоля Кушел да си трае
02.02.2011 20:33
че ми омръзна от неговите досадни коментари. Кушел, ще ти посветя специален поучитилно-образователен пост. Когато комунист псува фашист е смешно. А защо, ще покажа.
цитирай
21. анонимен - АБЕ ,НЕГОДНИК ОТ №16....
03.02.2011 20:43
...А , ВИЕ КАТО ИЗБИВАХТЕ НА ГРАНИЦАТА И ИЗНАСИЛВАХТЕ Т.Н."НАРУШИТЕЛИ",
САМО ЗАЩОТО.... НЕ ИСКАХА ДА ЖИВЕЯТ ВЪВ "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РАЙ" И ИСКАХА ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА ....ВАС , КАКВО ДА ВИ ПРАВИМ???!
ВЪВ ЗАСТАВАТА ВЪВ с.СИВИНО----ЦЕЛИЯ НАРЯД НА ЗАСТАВАТА СА СЕ ИЗРЕДИЛИ НА ЕДНО НЕМСКО СЕМЕЙСТВО И ПОСЛЕ СА ГИ ПУСНАЛИ ДА БЯГАТ---ЗА ДА ГИ УБИЯТ/УЖ ПРИ БЯГСТВО/!
СВИДЕТЕЛИТЕ СА ЖИВИ ,СВИНЬО ,КОМУНИСТИЧЕСКА!

ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ЛИКВИДИРАМЕ ОЩЕ С ПАДАНЕТО НА КОМУНИЗМА....ТОВА НИ Е
ГРЕШКАТА !
цитирай
22. demonwind - Ебати промивките на мозъка!
04.02.2011 13:21
Ястребинчета, Митко Палаузов, дрън-дрън ярина! Има ли живи свидетели на тези "зверства"? Има, колкото има и на "избитите шест милиона чифути", дето сега Германия им плаща компенсации. Ех, добре е днес да си чифут! Скоро сигурно циганите (когато станат мнозинство) ще издигнат паметник на "репресираните"! А какво стана с онзи паметник на "невинните" терористи, дето избиха маса народ (включително майки с дечица) при Буново? Има ли го още - като олицетворение на овчата психика на българина? И при двата експеримента - фашизъм и комунизъм - има безброй жертви, но с това не бива да се спекулира, а просто да се извлекат горчивите поуки и да се гледа напред, за да не бъдат никога повече повторени. А като гледам, май в България се кара на принципа "повторението е майка на знанието"... ;)
цитирай
23. badhornet - До идиота от 16 пост.
08.02.2011 09:35
Тези, които цитираш като зверски убити са подпомагали терористите, наречени шумкари. Същите като тези, които взривиха храма Света Неделя. И вие сте тези, които давате за пример Митко Палаузов и Павел Морозов. Комунистическия тероризъм използва деца!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9474359
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол