Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
29.06.2011 22:27 - Вестник Седем. In memoriam
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 21390 Коментари: 43 Гласове:
34

Последна промяна: 29.06.2011 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вестник Седем спря да излиза. Днес сряда трябваше да излезе поредния му брой. Така той спази традицията и последва своите десни предшественици от 1990-та до ден днешен, което си беше съвсем в реда на нещата за милата ни българска действителност.

Изчезването на поредния десен вестник в България е само поредното доказателство, че свободната преса на наша почва не вирее. Тя не се ползва с дотациите на мощни икономически групировки, нито пък може да се сравнява с десетките жълти вестници, които преобладават на българския вестникарски пазар.

Основната причина за това естествено е Негово величество Читателят, който в тези ширини хич не обича да чува гласа на истината, а предпочита жълтите пикантерии за силиконовите импланти на поредната фолк звезда или за следващото възможно или невъзможно гадже на някой малоумен футболист. Това разбира се не е единствената причина... но може би е главната.

И мислейки си за другите причини за тази предизвестена смърт, се питам за някои неща, като заклет скептик...

Имам поне десет публикации в този вестник (за което благодаря на Иво Беров) и до сега не съм си и помислил да упражня авторските си права за това, т.е. да поискам хонорар, което в една пазарна икономика си е редно. Не го правех, защото дълбоко симпатизирах на идеята на вестника и на цялата тази неформална и непривична за една българска медия атмосфера, която той внушаваше. Просто го правех „за идеята”, нещо което знам, че повечето ми сънародници няма да разберат. Ще го правя и за в бъдеще, ако вестник „Седем” продължи да съществува под хартиена, виртуална или някаква друга форма....

Та понеже съм си заядлив към всеки, пък бил той и мой съмишленик (заради което не ме обичат нито десните, нито естествено левите в България), чуденето ми е следното: Ако всичките статии в този вестник са излизали без съответното заплащане на авторите им, то по дяволите, защо фалира той? Знам, че има основни разходи по издаването му, чисто материални, но все пак парите за авторски статии са си едно непренебрежимо перо за всеки вестник с малък тираж. Да не би да има нещо неизказано, недостъпно за нас, обикновените?

Чудя се само...Ако не можем да поддържаме един десен вестник, поне с идеи и със статии, то тогава явно всички ние яко сме го закъсали в тая държава, чиито медиен пазар е монополизиран от бивши агенти на ДС, разцъфтели ренесансови номенклатурчици и дори откровени мутри.

Всъщност Иво Беров добре е систематизирал някои неща по въпроса в последната си
статия. Знам, че чака нови оферти във времето до следващата сряда :)



Гласувай:
34



1. анонимен - все пак
29.06.2011 22:35
някои от сънародниците ти те разбират!
и то прекрасно!

въпросът е друг, отговорът - на друго място!

ще търсим заедно!~

и ще успеем! mamkamu!!!
цитирай
2. tili - Не зная!
29.06.2011 22:35
Отдавна спрях да чета всякакви вестници. Някои само купувах по навик. Може би ако се направи нещо в Интернет... Времената се променят, навиците - също. Бях при Иво Беров. Ще чакам.
цитирай
3. cefulesteven - Писах го и под статията на Иво Беров и ...
29.06.2011 22:56
Писах го и под статията на Иво Беров и не искам да се повтарям, но ще го направя. Вестник "Седем" си имаше нишата, верните купувачи. За три години, като продавач на вестници, не съм бракувал и един брой. Луксозни списания на тема "Поп-фолк" и други такива дивотии съм връщал с тонове. При това голяма част от тях бяха на дъмпингови цени. Това беше обаче преди онези 20% ДДС, които изцяло объркаха книжния пазар. Още като го приемаха/между другото нямаше достатъчно депутати, за да е гласуването законно/ си знаех, че е цензура. Сега съм по-убеден от всякога, защото разбрах как един кмет, чрез свои хора притиска рекламодатели на неудобен му вестник.

Не е положението само на десния печат такова. За регионалните - изобщо не ми се говори. Чух, че в един хубав наш град, край Дунав, им казвали какво да пишат.

И като споменавам постоянно онези 20%, наясно съм, че те са само един от многото лостове, с които словото се притиска. Отмяната им няма да спаси положението, но би била глътка въздух, за много издания.

А за "Седем" ми е кофти.
цитирай
4. 4aiotgluhar4e - Това е симптоматично! Спира един ...
29.06.2011 23:53
Това е симптоматично! Спира един свестен вестник и на негово място започва да излиза нов таблоид. А не си ли заслужаваме пресата?
цитирай
5. анонимен - Тъжно е.
30.06.2011 00:02
Тоя вестник беще много добър. Но и той е мъртъв - след Демокрция, Век21 , Анти, Подкрепа, Нов ден...
Вече няма нито един десен вестник.
цитирай
6. анонимен - Колко добър беше вестника?
30.06.2011 00:42
Капувах го редовно или поне се стремях да го купувам редовно. За да подпомагам екипа. В последната година се оказваше, че все по често не съм прочел всичко до следващата сряда. Не съм прочел целите статии и съм спрял на средата. Оставил съм броя по няколко дни до леглото си и все не го дочитам. Преди вестникът ми го вземаше друг убеден син , който намаше средства да го купува. Дори се разправяхме да не го бави. и т.н. В последните години взе да го иска все по-рядко или дори отказваше като му казвах да мине покрай мен и да го вземе. Бил му "С дълги и тежки статии".
За жалост споделям мнението му. Вестникът се пишеше от "умните хора за професорите". Взе да става прекалено елитарен. Статиите станаха прекалено задълбочени. Сравнете, дали в многотиражките на ВАЦ има толкова статии на това ниво?
Тази хубост на вестника се отрази на търсенето му.
Съжалявам, но вестникът имаше прицел САМО в най-твърдите привърженици, а те и без вестника са си привърженици на дясното. Не беше прицелен в един по широк кръг четатели след като е ясно, че няма да спечели и лев от крупния бизнес, от реклами.
Неприятно ми е, но май в десните редици има твърде много умни хора, но малко хора с усет за бизнес. И за пропаганда! Нещата трябва да започнат по друг начин.
цитирай
7. анонимен - ПС. Извинявам се за стилните и пр...
30.06.2011 00:46
ПС. Извинявам се за стилните и правописни грешки в предното мнение. Освен късният час и умората и техниката ми не е на ниво.....
цитирай
8. анонимен - На добрия вестник не му трябват дотации,
30.06.2011 06:19
подкрепа, групировки. Независимо от това дали е ляв или десен. Работата е там, че Седем си беше мижава и сива многотиражка списвана от калпазани като Дачков, Кулезич и сие.

Но нека да не издребняваме. Ама и да не правим грандомански обобщения за свободата на словото. България предлага ВЕЛИКОЛЕПНИ условия за бизнес, но бизнесът с вестниците отдавна отиде на кино!

Истината е, че в наши дни и най- големите вестници се борят за оцеляване. Но и те ще изчезнат. Така, както преди време са изчезнали станалите ненужни папируси...
цитирай
9. yotovava - Масата народ,която всъщност осигурява съществуването навсеки вид преса,
30.06.2011 07:54
ПРОСТО СПРЯ ДА ЧЕТЕ И КУПУВА ВЕСТНИК.
Наблюдавмам и вкъщи какво се случва - съпругът ми преди купуваше три-четири вестника, сега - два жълти седмичника, 168 часа. И то невинаги. По едно време се беше запалил по Строго секретно.
Има умора в хората, хората се начетоха, четоха, четоха -и нищо.
Валя
цитирай
10. cefulesteven - Ан. 8. малко се поизхвърли. Не ма...
30.06.2011 09:32
Ан. 8. малко се поизхвърли. Не малко, а малко повечко, особено с това прогностично клише за папирусите, което се отнася, но само донякъде, за книгите. Смъртта на вестниците е била предричана доста по-рано от навлизането на компютрите в живота ни, още с появата на телевизията и новинарските предавания. Оттогава има един анекдот: "Телевизията няма да измести вестниците, защото с телевизия не можеш да си повиеш сиренето." Като оставим шегата на страна, още много функции на хартиеното издание се губят на електрониката. Четенето на вестниците е ритуал дълбоко навлязъл в живота. Приложим при толкова различни условия, че никаква електроника засега не може да го замени.

А ако под "добър вестник" разбираш жълтенията - таблоидите, съгласен съм, че на "добрия" според теб, не му трябва подкрепа.
цитирай
11. d3bep - Лека му пръст. Няма вестник, който ...
30.06.2011 10:46
Лека му пръст.
Няма вестник, който да е умрял незаслужено!
цитирай
12. haralanov - Здравей,Юри!
30.06.2011 10:51
Ако предлагането следва търсенето то в.Седем никога не би фалирал!С огромно съжаление констатирам,че сме малко!Малко сме онези,които се самоопределяме,като десни.Които не следваме поредният уж десен,а всъщност чисто ляв популист.Вeче го споделих и на друго място.Прави ми впечатление,че на вестникарския пазар изчезнаха и порнографските издания.Това е добре.Лошото е,че всичко останало е жълто.
цитирай
13. locke - Покрай първичните избори в началото на месеца...
30.06.2011 11:58
... без да искам попаднах на Фейсбук страницата на бате Ваньо Костов. Та той има над 15 000 онлайн фена. Ако Седем стане онлайн вестник и тези хора са истински и го четат, ще си е един добър резултат. Но тук опира до въпроса колко от тези хора са реални и колко от тях биха харесали стила на вестника, Иначе потенциал има - в Интернет за разлика от живия живот, поне 20% от потребителите са дясно мислещи... Значи има над 100 000 потенциални читатели. За хартия няма какво да говорим - партийните вестници умряха заедно с печатното порно - заради Интернет!
цитирай
14. pantaleev - Ауууу трагедия
30.06.2011 13:28
Предлагам ден на национален траур! Кой не реве за "Седем" е червен!
цитирай
15. lisichka - Тути, когато се подвизаваш като ...
30.06.2011 13:34
Тути, когато се подвизаваш като сериозен блогър си много скучен.
цитирай
16. aman - Писах коментар под поста на Иво Б...
30.06.2011 13:44
Писах коментар под поста на Иво Беров, няма да се повтарям, но в крайна сметка не мога да разбера за какво е точно плача. Той казва, че с вестник Седем си отивала свободната журналистика, която умирала 10 г. Аз питам, а като е умирала 10 г. предните 10 била ли е жива, или пък предните 50, или още по-предните 40. Очевидно, ползвайки тази матрица тя е била жива само в предосвобожденските години и като се замисля, вероятно и затова онова време ражда такъв духовен елит, прави Възраждане, отвоюва религиозна и национална свобода.
По повод този пост. Живеем във време, в което всеки има възможност и шанс да реализира своите икономически идеи. Живеем във време, също така, на лицемерие. Казвате "десен печат", казвате "свободна преса", а става въпрос за Партиен печат! (то не е нужно да го следиш особено, даже да го четеш - вижте първата страница на последния брой - има я в интернет, тя казва всичко - тъмносиньото над снимката на Прошков и Малинов и ярко червеното на интервюто на Методи Андреев за Румен Христов. Десните хора в България не са ДСБ и ДСБ не е представителство на десните хора в България. И СДС не е, ГЕРБ също (нищо, че всичките се кичат с прилагателното "дясно"). Не зная защо всички, искащи политически да си присвоят дясното в последните няколко години си мислят, че като го изрекат или напишат или като имат политическа биография от прехода това автоматично ги прави десни и представляващи дясното.
Докато така си го мислят все едно ще се случва. На ДСБ и СДС по бързо, защото отдавна поеха по тази писта, на ГЕРБ по-дългичко и също така мъчително вероятно.
Десните хора в България имат свой профил - това са хора на възраст между 25-45 г., работещи в частния сектор, предприемачи, мениджъри или млади специалисти, образовани, взимащи доходи над средните за страната, плащащи данъци, създаващи продукт - стопански и интелектуален. Тези хора са между 400-600 души. Те рядко четат хартиени вестници (освен Капитал, Дневник, Класа може би). Средата и езика им е друг.
цитирай
17. liliyanaandreeva - Леви, леви...
30.06.2011 13:45
Раз, Раз, Раз...

Леви, леви...
Раз, Праз, Тряс!...
цитирай
18. locke - aman,
30.06.2011 13:50
400-600? Или 400-600 хиляди? Иначе си абсолютно прав... и аз не знам защо трябва да ревем...
цитирай
19. liliyanaandreeva - На aman!
30.06.2011 13:50
Не се притеснявай, не се коси!
Капиталът вече е с дълбока рана -
Въпросът вече е решен и не виси,
че от утре ще четем "Корана"...
цитирай
20. aman - Малко от тях гласуват и не са пред...
30.06.2011 13:53
Малко от тях гласуват и не са представени политически. Те са отвратени от политическата система в страната и най-вече от тези, които имат претенция да ги представляват. Те не са "сини бабички" или декласирани интелектуалци на прехода, които в захлас си спомнят за митингите през 90-та и протестите през 97 г. Реагират, основно в интернет на безумия произведени от българските управляващи и политици и си гледат бизнеса, семейството, работата и оцеляването. Нямат единен център, няма кауза, която да ги обедини, не се е появил политик или политици, а и политики, които да ги вдъхновят. Хич не им дреме дали БСП сваля данъците - стига да ги сваля и ще подкрепят всеки, който им предложи адекватна дясна икономическа политика - почтено, модерно, ефективно, антикорупционно, инвестиционно ориентирано, прозрачно и зачитащо гражданския интерес проевропейско, но и пробългарско управление.
Никой не го прави, никой няма да го направи, защото всички политически партии и политици в България бързо се учат на лекото и мекото, бързо се обграждат с социални дегенерати, които нямат мнение, ама лесно вдигат ръка като им се каже и са послушни. Услажда се да влияеш, определеш, разпределяш и преразпределяш.
Сега съпоставете в. Седем с този профил. Един сиромахилски вестник с лоша графика, лошо списван, с автори като Тодор Токин и Ива Николова -ИВА НИКОЛОВА - дясна????, с абонатни интервюта и теми, неспособен да привлече дори 10% от гласувалите за Синята коалиция като читатели - което би му дало животец, камо ли за рекламодатели сериозни.
Уважавам копнежите на определен кръг носталгично настроени или помнещи интелектуалци да правят нещо, ама това нещо не е дясно, не прилича на дясно и не може да трогне никой десен както по икономически статус, така и по ценности човек.
Така че, един пореден неуспешен медиен проект си отиде, за добро или лошо, а десните в България са все така политически, интелектуално, медийно и т.н. непредставени! Добре, че имат яка гърбина и носят, че иначе....
цитирай
21. aman - 400-600? Или 400-600 хиляди? Иначе ...
30.06.2011 13:54
locke написа:
400-600? Или 400-600 хиляди? Иначе си абсолютно прав... и аз не знам защо трябва да ревем...

е хиляди де:) сори!
цитирай
22. hamstera - Имаше попадения тоя вестник. Беше ...
30.06.2011 13:58
Имаше попадения тоя вестник. Беше доста свободен като издание и може би това стана причина да го спрат - не е удобен! Връщаме се бавно, но сигурно към едно уж забравено време, когато да разкажеш политически виц, значи да си начертаеш пътя към Белене...
Мамка му...
цитирай
23. анонимен - Закъснях малко,
30.06.2011 14:02
исках да пиша по-рано, но сега мога.
Вижте, на всички е ясно, че двуполюсният модел е изчерпан. Твърдият електорат отдавна е свит и в такива мащаби не може да издържа нито ляв, нито десен вестник. Голямата част от българите са разочаровани от политиците си и едва ли биха пожертвали пари, за да издържат пропагандата им.
Истина е, че за да има друга журналистика, освен жълтата, трябва да има търсене на такива медии, както и обществена подкрепа. И във Великобритания "Сън" е най-тиражният вестник, но общественото мнение се формира от вестници като "Индипендънт", например.
Отсега е ясно, че всеки, който се реши да спонсорира такъв вестник, обрича парите си на загуба, поне на първо време. Но пък печели друго...
Изобщо, нещата опират до обществената подкрепа, това е истината!
цитирай
24. lisichka - АМЕБИ
30.06.2011 14:05
АМЕБИ
цитирай
25. mikino - :(
30.06.2011 14:07
Здравей,
лично съм чела публикациите ти и съм оставала в размисли. Както писах и при г-н Беров, според мен не само читателите са виновни. От една страна, дори и тук в блога, личи предпочитанието към историйки тип лайфстайл, вместо към сериозните неща, които ни бъркат в мозъците всеки ден. Невероятно но факт! Тъпо клише, което важи и е истина! Вестника си го купувахме с кеф и заедно с цялото ми семейство сме чели, дори на глас. След прочита на всяка стания се отдавахме на коментари и размисли. Някак ни събираше, за по-различни разговори от всекидневните. Искрено съжалявам, че стана неудобен този вестник, а и никой не помогна с нищо, за да продължава да излиза. Май Горния коментар на Хам, колкото и да не ми се ще... Започва да става реалност...
цитирай
26. lisichka - Това са чисти манипулации. Този ...
30.06.2011 14:12
Това са чисти манипулации.
Този вестник първо не го знам какъв е, даже не съм го чувала и второ тези сами са си го закрили, за да набедят управляващите , че видите ли нас ни репресират.
Ако ББ репресираше някого първият който щеше да си отиде от ефира е Слави Трифонов.
Подозирам , че тези са поизгладнели защото са им секнали финансовите потоци и са се принудили да си затворят вестника поради нерентабилност. Понякога с тези вестници перат пари.
До колкото си спомням комунягите толкова бяха огладняли перди години, че си затвориха Думата и нямаха пари да си платят наема на сградата на Позитано. После се включиха във водопровода и всичко си дойде по местата.
До още две години колко още хора ще изгладнеят и ще освободят дансинга....
хехехех очаквам го с нетърпение този момент в тоз изпрожъл час.
ай
цитирай
27. анонимен - Някой от пишещите, споменава, че ...
30.06.2011 16:07
анонимен написа:
Някой от пишещите, споменава, че двуполюсният модел е бил изчерпан. Едва ли е така. Още повече, че се вижда и от коментарите тук. Пробелмът с вестника, според мен е, че той имаше за таргет една твърде малобройна група читатели и при това, такива, които приемаха 1:1 написаното във вестника. Достатъчно беше само да се извади някаква "историйка" я за Белене, я за нещо друго от този род, и готово. Т.е. вестникът така и не се ориентира към дясното. Ако изобщо има някой на тази теритгория да определи какво е дясно, и какво е ляво. Тук нещата имат прости знаци - щом си от БСП си ляв, ако си против БСП, ерго си десен. И съвсем естествено започва оплюването от двете страни. За съжаление, това продължава и сега. А проблемът за т. нар. дясно политическо пространство си остава девствен. И за лявото, by the way. Има още към 18 години да минат, и дано тогава ситуацията се поизбистри.

Може би трябва уточня, че реториката от този тип /постоталитарната или следдесетоноемврийската/ е изчерпана до голяма степен. Не се печелят нови читатели с нея по простата причина, че времето си тече и проблемите се променят...
цитирай
28. aman - Най-интересното е, че и бегло по...
30.06.2011 16:20
Най-интересното е, че и бегло погледнато из блоговете само в блог.бг се вижда, че десномислещи и деснопишещи са не малко хора. Наред с това - аудиторията, която имаме всеки по отделно, да не говорим за накуп е в пъти по-голяма (то дори само този блог да се вземе) от тази на един партиен вестник като Седем. Т.е. сбъркано е мястото, сбъркан е носителя, сбъркана е и ориентацията на тези, които в политиката се определят като десни политици. Нито те са там където са хората, които трябва да представляват, нито говорят на езика, на който говорят тези хора, нито политиките, които защитават са тези, от които имат нужда. Това, че са спрели един неуспешен проект, ако са осъзнали неуспешността му по този начин направо трябва да се адмирира. По ме притеснява, че са го спрели щот парите са свършили или ся трябват за друго и толкоз, някакво смислено действие за правилна комуникация с десните хора в България няма да има. Ще дрънкат тъпи речи и политически декларации, ще ходят по разни скучни сутрешни блокове и ще обясняват витиевато как това или онова, а всъшност ще гледат да изкарат и този, а ако може и следващ мандат.

За тези дето казват, че във вестника имало попадения.... ми то във всеки на база количеството изхабено мастило, все ще се намери нещо дето да става!

цитирай
29. mglishev - Не бях любител
30.06.2011 16:20
на в-к "Седем". Но си прав за десните вестници.

Замисли се и за чуждите медии на български. BBC на български се самозакри, тръгна си RFI-България, сега затваря и Deutsche Welle на български. На закономерност мяза.
цитирай
30. aman - Ей на - погледнах статистиката - ...
30.06.2011 16:22
Ей на - погледнах статистиката - този блог само за 312 поста е генерирал над 800 000 прочитания и към 9000 коментара. Ако вестник Седем в цялата си история е постигнал и половината от това сега щеше да е един добре продаван и търсен вестник с достатъчно на брой десни читатели и рекламодатели!
цитирай
31. lado - Юри, още ли се съмняваш, че яко сме го ...
30.06.2011 17:06
Юри, още ли се съмняваш, че яко сме го закъсали? :)))) Единственото хубаво нещо за България в ситуацията е, че закъсалите сме малко. На другите им харесва. Или не им пука. Което се потвърждава в коментарите към поста ти.
Поздрави!
цитирай
32. watchtowerman - Да ли пък народът ни не показва,
30.06.2011 17:09
че най-после е достигнал до убеждението, описано от Ноам Чомски в книгата му "Масмедиите под контрол" - масмедиите не обслужват интересите на обществото, не са в интерес на обществото, изключения няма. Няма "дясно" и "ляво" в политиката, нито в медиите - има само "горе" и "долу"...
цитирай
33. анонимен - Не вярвам този вестник
30.06.2011 17:28
да е бил много интересен. Добре, че са го спряли.
цитирай
34. aman - "Основната причина за това ...
30.06.2011 17:48
"Основната причина за това естествено е Негово величество Читателят, който в тези ширини хич не обича да чува гласа на истината, а предпочита жълтите пикантерии за силиконовите импланти на поредната фолк звезда или за следващото възможно или невъзможно гадже на някой малоумен футболист. Това разбира се не е единствената причина... но може би е главната."

Е тетова е най-голямата грешка - основната причина никога не може да бъде този към когото се обръщаш в една комуникация. И първокурсниците вече го знаят и учат и по маркетинг, и по журналистика и по връзки с обществеността и по социология, психология и какво ли не.

Когато говориш на някой и той не те разбира причината за това не е в слушащия, а в говорещия! Той нещо бърка и нещо не прави както трябва. Това е фундаментален закон в комуникацията, който разбира се нашите политици, а явно не само те нито разбират, нито следват, а после се сърдят -я че електората не ги разбрал, я че народа калпав, я че читателите са кофти.

Тъй че, основна причина е Негово Величество Писателя, който не е успял да представи своите истини, позиции, мисли тези и да провокира Негово Величество Читателя да ги следи, търси, осмисля и т.н.
цитирай
35. tomcat2 - както се вика днеска седем, утре и ...
30.06.2011 18:19
Сега научавам ,че въобще е имало такъв вестник!
цитирай
36. learningtogether - към 24. аман
30.06.2011 19:59
Много добро проникновение:

... ще подкрепят всеки, който им предложи адекватна дясна икономическа политика - почтено, модерно, ефективно, антикорупционно, инвестиционно ориентирано, прозрачно и зачитащо гражданския интерес проевропейско, но и пробългарско управление.

Колко от вас мислят така?
цитирай
37. diso - Явно му е дошло времето да спре да излиза
30.06.2011 21:15
Колко хора гласуваха за"сините" на последните избори?
А колко ще гласуват за тях на следващите?
Подкрепям коментарите на aman. В тях има много истина. Горчива, но ИСТИНА:(
С ровене в миналото, младите няма да се спечелят - те искат ясна и честна визия за бъдещето, изречена от хора, на които може да има доверие.
Мисля, че дясното има бъдеще, но СДС - не. Той е част от "прехода" и ще си остане там ДСБ - също... като "Солидарност" в Полша.
Къде е "партийният живот" на гореспоменатите партии? Къде е живата връзка с хората( не с "електората")? Не знам къде са клубовете на въпросните партии в града ми, но вероятно са кафета, в които липсва единствено партийната дейност:(
Горното написах със съжаление, но по убеждение.
цитирай
38. анонимен - Колко хора гласуваха за"с...
30.06.2011 21:49
diso написа:
Колко хора гласуваха за"сините" на последните избори?
А колко ще гласуват за тях на следващите?
Подкрепям коментарите на aman. В тях има много истина. Горчива, но ИСТИНА:(
С ровене в миналото, младите няма да се спечелят - те искат ясна и честна визия за бъдещето, изречена от хора, на които може да има доверие.
Мисля, че дясното има бъдеще, но СДС - не. Той е част от "прехода" и ще си остане там ДСБ - също... като "Солидарност" в Полша.
Къде е "партийният живот" на гореспоменатите партии? Къде е живата връзка с хората( не с "електората")? Не знам къде са клубовете на въпросните партии в града ми, но вероятно са кафета, в които липсва единствено партийната дейност:(
Горното написах със съжаление, но по убеждение.


Просто вече не сме във времето на палатковите лагери. Впрочем, точно тези, които лежаха в палатките, останаха най-излъгани, но това е друга тема....
цитирай
39. zabunova - Мисля, че днес, за да е "жив...
01.07.2011 08:43
Мисля, че днес, за да е "живо" едно издание, трябва да търси по-широка аудитория! Именно стеснения кръг читатели го "обезглавява". Защото то се издържа най-вече от тях - ако го купуват, значи имат нужда от него. А в днешно време (и открай време) вестниците излизат, поддържани от определени групи, които хубаво че помагат в началото, но това не може да бъде безкрай, от реклама (и често стават зависими от някой), в резултат на което изменят и на първоначалния си замисъл...Струва ми се, че е и нормално да се преструктурира интересът към електронните издания...Просто Седем е изпълнил ролята си, когато е бил необходим!...
цитирай
40. gantree - @ mamkamu
01.07.2011 16:24
Здрасти, сър. Хубаво е, че вестникът спря. Представлението свърши.
Колкото до това, че си публикувал там безплатно - ето, сега си имаш обица на ухото. На дясното ухо :))
цитирай
41. анонимен - Недвижимость на селигере
17.09.2011 11:30
Хех, сколько коментариев-то :) Ну отставать не буду-не сочтите за спам-но сайт понравился. Удачи в развитии.
цитирай
42. анонимен - Дом на Селигере
04.10.2011 13:09
Хех, сколько коментариев-то :) Ну отставать не буду-не сочтите за спам-но сайт понравился. Удачи в развитии.
цитирай
43. анонимен - АСИ помогает предпринимателям с получением кредитов.
05.11.2011 10:03
Договора с ВЭБ недостаточно , чтобы воплотить в жизнь все проекты. Созданное Правительсвом РФ <b>Агентство стратегических инициатив</b> так же предполагает подписать соглашения, определяющие условия будущего сотрудничества с наиболее крупными отечественными банками и зарубежными, функционирующими на территории нашей страны. Эту информацию "Известиям" сообщил Аветисян Артем Давидович (Artem Avetisyan), являющийся директором направления <b>АСИ</b> - "Новый бизнес".<br>
В первую очередь в агентстве рассчитывают на первую "десятку" банков, но готовят подобные предложения примерно 50 учреждениям. Как сообщил <b>Артем Аветисян</b>, первые соглашения предполагается подписать в середине ноября, а закончить выполнять работу в этом направлении планируется до конца этого года.<br>
- Все, что требуется от кредитных учреждений - это принципиальное согл<b>АСИ</b>е сотрудничать, - говорит руководитель "Нового бизнеса".<br>
- Подобное соглашение не означает автоматическую выдачу кредитов на поддержание всех наших проектов. Но мы рассчитываем, что в каждом банке будет выделен специалист уровня зампреда, ответственный за взаимосвязь с нашим агентством. Это гарантирует 70-80% успеха нашей работы.<br>
На сегодняшний день <b>АСИ</b> заключило соглашение только с Внешэкономбанком (ВЭБ), создавшим подразделение, специализирующееся на работе с нашим агентством. Госкорпорация выделяет в рамках сотрудничества специалистов в области технологической и маркетинговой экспертизы, которая требуется для оценки претендующих на поддержку бизнес-проектов. Помимо этого Внешэкономбанк предоставил агентству 100 млн рублей на собственное развитие. Кроме того, сотрудничество госкорпорации и <b>АСИ</b> подразумевает кредитование некоторых проектов , которые предварительно одобрены на всех уровнях - менеджментом, экспертами , наблюдательным советом <b>Агентства стратегических инициатив</b>. Однако, комментирует <b>Артем Аветисян</b>, участия в кредитовании Внешэкономбанка недостаточно , чтобы осуществить все бизнес-проекты. По закону Внешэкономбанк имеет строгие ограничения в вопросах выбора отраслей для вложения денежных средств , их количество включает в себя 10 направлений. - Госкорпорация - это институт развития, оказывающий финансовую поддержку далеко не всем желающим, - отмечает директор направления "Новый бизнес".<br>
- Следовательно в наших интересах сотрудничать с большим количеством кредитных учреждений. У них у всех разные линейки продуктов, разная специализация. Обращающиеся к нам предприниматели должны располагать возможностью выбрать лучшие для них условия кредитования. Руководитель "Нового бизнеса" Артем Давидович Аветисян уверен, что для самих банков будет выгодно кредитовать клиентов, пришедших из <b>АСИ</b>. Поскольку это своего рода гарантия добросовестного бизнеса и риска невозврата сведенного к нулю. Сотрудничество с <b>АСИ</b> вовсе не означает получение предпринимателями, проверенными агентством, льготных условий кредитования.<br>
<b>Агентство стратегических инициатив</b> не предоставляет поручительства и финансовые гарантии. Роль агентства - быть посредником. Неизбежно возникает вопрос в необходимости существования такой структуры. Артем Давидович отмечает, что часто бизнесмены имеют проблемы при оформлении кредитов - не могут качественно подготовить финансовую модель, не в курсе всех требований банка. Задача специалистов агентства будет заключаться в том, чтобы буквально доставить предпринимателя в необходимы ему банк, специализирующийся на соответствующем бизнесе и предлагающий наиболее удобные условия получения кредита.<br>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9470329
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол