Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.10.2011 16:00 - Прошко Прошков –един логичен избор за кмет на София
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 18740 Коментари: 29 Гласове:
27

Последна промяна: 14.10.2011 16:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageПредстои ни поредният политически сеир в тая окаяна страна, наречен избори. Както винаги особено колоритен е вотът по места, където можем да срещнем странни кандидати за кметове и общински съветници, обсебени от странната идея, че могат да бъдат представители на хората, макар че някои от тях дори себе си не могат да представляват.

И докато в малките общини и кметства сеирът е пълен, макар и неосъзнат, то в по-големите градове той придобива по-префинени и омекотени форми, а пък в София най. Т.е. кандидатите в столицата са най-можещите, най-знаещите и най-представителните сред своите съпартийци, съидейници и сълапачи.

Когато се вгледам, обаче в някои от кандидатите за кмет, неволно се сещам за думите на големият американски президент Роналд Рейгън: „Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е много близка до първата”.

Това най-вече важи за кандидатката на управляващите, вечно бягащата от дебати газела Фандъкова, която по същество е назначена от Него, така както са назначени или одобрени всички заемащи по-важни постове в режима. Кукли на конци... А за бившия провален кмет Софиянски, който нагло ни се самопредлага отново, думите на американския президент важат с тройна сила. Част от останалите кандидати пък са комунисти, фашисти, нацисти, откровени шутове, откровени идиоти или всичко това откровено взето накуп.

На този зацапан фон с ясната си визия, диалогичност и интелект изпъква
Прошко Прошков, сегашният кмет на район Лозенец избран на предишните избори. Той е част от едно ново поколение политици, които не носят обременеността на по-възрастните си колеги, живели и развивали се професионално през време на комунистическата диктатура. Думите му са разбираеми и в никакъв случай не могат да бъдат вкарани в калъпа на политическия говор. Идеите му за развитието на София са прости, но ефективни. Откритостта на управлението на общината, за която той настоява, отдавна е действителност в повечето нормални страни. Мащабната програма, предлагана от него засяга почти всички свери от живота на софиянци... Но хайде стига, че започнах да звуча като предизборна хроника нещо... А и кой ли пък ти чете предизборни програми по тия ширини?!

Всъщност вече някъде бях писал, че най-важната причина, поради която ще гласувам за Прошко Прошков е, че е издигнат от ДСБ –партия, на която все още вярвам и която стои най-близо до моите възгледи на политическата координатна система. Тази политическа препоръка за кандидат кмета никак не е без значение за мен. Така всъщност избирам Прошков 2 пъти. Един път мажоритарно и един път пропорционално :)

Според някои некомунистически и негерберистки социологически агенции (останаха ли такива?!) Прошков със сигурност, ще стигне на балотаж с Фандъкова. Лошото в случая е, че сините избиратели за пореден път са разколебани. Този път от действията на ръководството на СДС, което провали Синята коалиция за президентските избори, като сключи съюз със стари компрометирани муцуни. И макар че Синята коалиция се запази в София, това до известна степен смути някои от нейните избиратели, което може да изиграе лоша шега на Сините в битката за така лелеяното второ място. Единствената надежда е Прошко да компенсира загубите с личен чар и акъл, каквито той безспорно притежава.

Затова на България й са необходими повече Прошковци в политиката, които постепенно да изтласкат до болка познатите физиономии на заразените с бацила на тоталитаризма стари политици –десни, леви, центристи и никакви.

А защо, ще гласувам за Светослав Витков за президент, мисля, че вече ви
разказах :)

image



Гласувай:
28



1. demonwind - Прошко е идеалния кмет!
14.10.2011 16:14
Дано поне този път българите не си продадат гласчетата за Фандъкова (нищо лично против жената, че даже и метъл слуша ;), ами най-после направят правилния избор. Аз няма как да гласувам за кмет от чужбина, така че пожелавам успех на този млад и кадърен човек!
цитирай
2. miralyub - Вчера си мислех - че ако трябва да ...
14.10.2011 16:16
Вчера си мислех - че ако трябва да избирам кмет- ми се иска да е Прошко Прошков. Само дето не е кандидат в моя град:(((.
Честно, но нищо не знаех за това момче досега, но го засякох в няколко тв изяви и ме впечатли... Наистина превъзхожда повечето кандидати.
цитирай
3. vencivvg - ЗАЩО ПРОШКО МЪЛЧИ ?
14.10.2011 16:56
Защо Прошко мълчи по по най-важния за София проблем?
Какво мисли да прави с омразния и грозен
паметник на окупаторската съветска армия?
Смята ли да ги разрушава?
Смята ли да го премества?
Или смята да си го пази, да го почиства и да му се радва ( ако е така няма голяма разлика между него и Кадиев ).
Този най-ненавиждан и омразен паметник ,
символизира че все още не сме свободни, че сме полу-руска колония.
Ако някой кандидат-кмет обещае да разруши този комунистически монумент, веднага гласувам за него.
Иначе няма как да си дам гласа за кмет-комунист или прикрит комунист.
цитирай
4. анонимен - Копирал е лозунга на анонимния а...
14.10.2011 18:02
Копирал е лозунга на анонимния автор на рисунките по паметника? Плагиатство? Така ли ще управлява? Той ли е авторът, който издирваха от мвр?
цитирай
5. анонимен - до vencivvg
14.10.2011 18:06
Прошко Прошков отговори на този въпрос недвусмислено - ще мести паметника от там.
цитирай
6. haralanov - Ако бях софиянец...
14.10.2011 18:39
Щях да гласувам за Прошко Прошков!
цитирай
7. xloranphyl - Седерастията е почти изкоренена, ...
15.10.2011 00:08
Седерастията е почти изкоренена, оказа се, че ваксината "разум" действа...
И защо да местят паметника?
Направо да го взривят!
И тогава ще ми е интересно за какво ще квичат седерастите!
цитирай
8. анонимен - аз НЯМА да гласувам за Прошко Прошков!
15.10.2011 00:54
Община Лозенец бави с години изграждане на канал в кв. Витоша, в резултат на което се бави завършване и приемане в експлоатация на жилищни блокове. Кредит и наем е чудесна комбинация за месечни разходи, особено непредвидени с години.
Рибата се вмирисва откъм главата - Общината се бави, защото Кмета й не си контролира служителите. Или всички чакат по веригата рушвети, за да си свършат работата.
Какъв Кмет на София?? Пълна смешка.
цитирай
9. анонимен - Комуналните задължения на г-н Прошков
15.10.2011 00:59
Що за съвест и принципи трябва да имаш, че да дължиш хиляди за парно отопление на апартаментите си в центъра на столицата и да се кандидатираш за кмет?!? Отличен пример за коректност и гражданска отговорност дава този дърдорко! И той е алчен лицемер като повечето ни политици и управници
цитирай
10. vmir - Радвам се да попадна на нормален постинг за нормален кандидат.
15.10.2011 06:24
За разлика от президентските избори, гласуването за неизбираем кандидат на местните избори е смислено, защото вота е за идеи, които ще влеят чрез квотата на съвентиците. Този постинг е наистина свежа струя оптимизъм, за разлика от предишния, където се размива разликата между артистична и политическа дейност, а после псуваме политиците, че ни лъжели уж против волята ни.
цитирай
11. apostapostoloff - Ако се казваше Прошляк
15.10.2011 08:11
Прошков, щях да гласувам за него. За лайнарите на Костов пет пари не давам!
цитирай
12. boristodorov56 - 11. apostapostoloff
15.10.2011 10:18
Щом даваш повече пари за другите лайнари - гласувай за тях!
цитирай
13. анонимен - в момента г-н Прошков е кмет на Ло...
15.10.2011 10:41
в момента г-н Прошков е кмет на Лозенец.скоро бях там и мога да кажа,че от един луксозен квартал се е превърнал в крайградска махала . по ТВ преди 2-3 месеца даваха някакви хора на които на 2м от къщата им се строеше поредното безумие и тяхната се беше напукала и когато репортера ги попита дали са се оплакали в общината те отговориха,че са пращали писма до кмета-същият Прошков и ни вест ни кост. училищата в Лозенец са като гетА ,въпреки че имат безумно кадърни и оправни директори.детски площадки???софиянка съм и НЯМА да гласувам за него.дори моят квартал ,,Дружба,, изглежда в момента по-чист,по-спретнат и по-просторен от ,,Лозенец,,
цитирай
14. boristodorov56 - 13. анонимен
15.10.2011 10:51
Той като цяло градът не е ли задължение на даскалицата уж кметица и баш` бойкова лизачка?
цитирай
15. bloger - Две мнения няма - Да живее Бойка!
15.10.2011 11:03
Две мнения няма - Да живее Бойка!
цитирай
16. alegatora - Atanas Nikolov Extazzy(от Фейс...
15.10.2011 11:47
Atanas Nikolov Extazzy(от Фейсбук)

Аз съм българче,не мога без ракия да живея.
Искам да съм като Ботев но да пиша не умея.
Аз съм българче свободно над закона аз живея
всичко българско и родно ще продам, ако успея!
Аз съм българче и расна в дни на преход, в мътно време
син съм на земя прекрасна хайде да я окрадеме!
Аз съм българче и зная тук е раят на земята
имам ли пари и връзки в обществото ще израстна.
Аз съм българче и искам във боклук да се зария.
Ям лекарства и ваксини ще живея сто години.
цитирай
17. анонимен - От Лозенец
15.10.2011 12:02
анонимен написа:
в момента г-н Прошков е кмет на Лозенец.скоро бях там и мога да кажа,че от един луксозен квартал се е превърнал в крайградска махала . по ТВ преди 2-3 месеца даваха някакви хора на които на 2м от къщата им се строеше поредното безумие и тяхната се беше напукала и когато репортера ги попита дали са се оплакали в общината те отговориха,че са пращали писма до кмета-същият Прошков и ни вест ни кост. училищата в Лозенец са като гетА ,въпреки че имат безумно кадърни и оправни директори.детски площадки???софиянка съм и НЯМА да гласувам за него.дори моят квартал ,,Дружба,, изглежда в момента по-чист,по-спретнат и по-просторен от ,,Лозенец,,


Не са те излъгали. На няколко пъти сме опитвали да поискаме от общината адекватна реакция по проблеми, изцяло в техните правомощия. Вкл. и в момента същия сигнал е от юли месец персонално прехвърлен към Прошко от СО (щото неволята до там ни докара), на който няма отговор. На мен лично служител в общината ми е казвал - не се занимавайте с глупости, ефект няма да има. Цялото ми семейство гласувахме за Прошко. И сега щях да гласувам за син кандидат, стига да не беше именно този.
Ако беше що-годе поне читав кмет, щеше да снима предизборния си клип в Лозенец... но тук не остана и метър празен тротоар на който да се разхожда.
цитирай
18. patzolino - "ту партс"
15.10.2011 12:52
miralyub написа:
Вчера си мислех - че ако трябва да избирам кмет- ми се иска да е Прошко Прошков. Само дето не е кандидат в моя град:(((.
Честно, но нищо не знаех за това момче досега, но го засякох в няколко тв изяви и ме впечатли... Наистина превъзхожда повечето кандидати.


Първо - не симпатизирам на НИКОЯ партия! За мен всички "са маскари"!

Второ - мен точно това ме притеснява в тоя тип - "Честно, но нищо не знаех за това момче досега, но го засякох в няколко тв изяви и ме впечатли...". Докато бТВ слугува на БСП и ГЕРБ, Новата явно са се насочили "надясно". То не беше Черешката на тортата, то не беше "Аз обичам България"... Голямо натрисане беше, голяма реклама. Един вид - вижте колко земен, интелигентен, открит, истински, добър и отговорен човек е Прошко. Даже инсценираха недоволство на един от участниците в Черешката, за което Прошко веднага запретна ръкави (нищо, че е знаел за проблема отдавна) и популистично "оправи" един стърчащ винкел на детска площадка.
Всичко това ми намирисва повече от нужното и затова не му вярвам.

За президент съм готов - Светльо Витков, но за кмет наистина нямам избор... А уж сме демокрация......
цитирай
19. emil60 - Да!
15.10.2011 16:24
С уважение подкрепям, че:
Когато се вгледам, обаче в някои от кандидатите за кмет, неволно се сещам за думите на големият американски президент Роналд Рейгън: „Политиката е втората най-стара професия. Мисля че е много близка до първата”.
Е, какво толкова!
Гласувайте, за която/или който/ си искате... То си е много важно...
цитирай
20. gantree - :)
15.10.2011 20:31
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150333439906387&l=c5f74e91e3
цитирай
21. анонимен - Прошко е наистина интелигентен и ...
16.10.2011 22:06
Прошко е наистина интелигентен и нямащ нищо общо с политиците досега!
цитирай
22. анонимен - Стига бе!!! С това име!!!!!!!!
17.10.2011 11:53
Стига бе!!! С това име!!!!!!!!
цитирай
23. анонимен - Opaka
17.10.2011 12:21
Тия, които намесват името на човека са много прости!!! Какво общо има името със самият характер и политическа визия на човека? Ако критикувате, то го правете логично и аргументирано.
цитирай
24. lelya - Мислех да гласувам за него ВЪПРЕКИ, ...
17.10.2011 12:42
Мислех да гласувам за него ВЪПРЕКИ, че е от ДСБ. Още ще си мисля. Не ми харесват кандидатите като цяло, или може би партиите им....., естествено, че не ми харесват партиите им. Обаче ако не гласувам за тези партии дето със сигурност не ми харесват ми остава да викам БОООйко, Боойко. Пак не става. Кофти.
цитирай
25. анонимен - За строителството и детските площадки
17.10.2011 14:41
Прошко като районен кмет няма никакви правомощия по закон. Всичко е в ръцете на главния архитект на София и Столичната община, а те гнускярски си измиват ръцете с него.
цитирай
26. анонимен - Прошко е човекът, който може да н...
18.10.2011 11:27
Прошко е човекът, който може да направи нещо смислено за столична община
цитирай
27. анонимен - Прошко като районен кмет няма ни...
22.10.2011 21:31
анонимен написа:
Прошко като районен кмет няма никакви правомощия по закон. Всичко е в ръцете на главния архитект на София и Столичната община, а те гнускярски си измиват ръцете с него.

Ха-ха,и как тогава другаря Прошльо успя да вдигне незаконно 7 етажа на улица "Елин Пелин".Сетих се !Защото е много хубав.Само глупаци биха гласували за човек,тясно свързан с комунистите и Костов.
цитирай
28. анонимен - @ubapowah
05.11.2011 19:47
Hi!
Re-twit you post: to my @kwudofui twitter
цитирай
29. анонимен - Я твоя Прошков пари взимал казваш?
24.02.2012 08:11
В бордовете на общината влезнал казваш, лошо. Излъгал ни, ами така е. Брокер станал. А ри каква реклама му правеше, а той те предаде. Следващия път мисли за да не се разочароваш пак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9469353
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол