Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.10.2011 15:11 - Изборни длъжности на конци
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 13220 Коментари: 26 Гласове:
27

Последна промяна: 20.10.2011 15:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageС предстоящите избори за Президент на Републиката май всичко най-после ще си дойде на мястото в тая държава. След 117 народни представители на конци, след Председател на Народното събрание на конци, след кметица на конци, след общински съветници на конци сега май ще се сдобием и с Президент и Вицепрезидент на конци. Идеално за оня, дето дърпа конците, но неприемливо за всички нас. Пардон, всички нас, които не изпитваме симпатии към ГЕРБ.

За съжаление и на тези избори се очертава гласуващите за ГЕРБ да са мнозинство. Те не са притеснени от милиционерщината, вождизма, чалгарията, простотията, демагогията, репонщината, мутризма и двуличието на управляващата партия. Те не са възмутени от миналото на Вожда си, нито от връзките му със съмнителни субекти. Те не са ядосани от агентите и служителите на бившата ДС в листите им, нито от откровеното покровителстване на определени криминално-икономически кръгове...

Много от тях са откровени антикомунисти, но какъв антикомунизъм търсят при човека, който напусна работата си, за да не напусне БКП? Какъв антикомунизъм очакват от бивши милиционери и агенти на тоталитарната власт или от онези, които ходеха да стрелят по хората, само защото не искаха да си сменят имената? Какво демократично чувство очакват от мутри, които разбират само езика на силата, но не и силата на езика?

Макар, че кандидатите за държавен глава са много, всъщност изборът не е голям. Дори, бих казал, никакъв. Затова ще
подкрепя Светослав Витков, ей така заради хубавата форма на главата му. Не си правя илюзии обаче, че той ще стигне до балотаж, камо ли да победи. Накрая, на балотажа, аз ще се окажа пред една още по-невъзможна дилема –да избирам между милиционерщината и комунизма. Е, накрая ще избера милиционерщината, но с голямо отвращение.

В родната ми София, обаче нещата не стоят толкова зле. Там Прошко Прошков има наистина шанс да стигне до балотаж с Йорданка Фандъкова и най-сетне да среже за всеобщо облекчение конците на кметицата. Аз, като уважаващ себе си човек, естествено ще го
подкрепя, защото не бих искал да видя начело на родния си град отново кукла на конци или пък не дай си Боже комунист.

Това обаче ще е слаба утеха, защото останалите марионетки ще си останат по местата и даже ще се увеличат с един Президент, един Вицепрезидент минимум...

Докато някой ден някой не оплете конците и не се наложи да ги разрязваме, като някой гордиев възел с нещо повече от ножица. Ама що трябва да е късно, когато може да е навреме. С ножицата наречена „бюлетина”. Стига и на изборите някой да не им дърпа конците... Че тогава сме я втасали!

На карикатурата попаднах във фейса на Ангел Станоев :)))



Гласувай:
27



1. анонимен - Айде стига с тоя Прошко! Златен го ...
20.10.2011 16:14
Айде стига с тоя Прошко! Златен го изкарахте.
цитирай
2. vencivvg - Антикомунист
20.10.2011 16:55
Много от нещата в статията са верни.
Но това са кандидатите за президент и от тях трябва да се избира.
Ако не е Плевнелиев президентът ше е някой откровен комунист - Калфин, или комунистическата снаха - Кунева ( прикрита комунистка ).
Все пак от трите варианта мисля, че най-добре е Плевнелиев.
За съжаление, не може да се каже че той е анти-комунист.
Много, много е далеч от анти-комунизма.
То и Румен Христов е далеч от анти-комунизма.
цитирай
3. haralanov - Те не са възмутени от миналото на Вожда си!
20.10.2011 17:26
Те може и да не са възмутени но аз съм възмутен!!!
цитирай
4. mamkamu - :)
20.10.2011 18:23
анонимен написа:
Айде стига с тоя Прошко! Златен го изкарахте.


Неее! Не го изкарваме златен :) Просто е няколко класи над противниците си. Факт!
цитирай
5. mamkamu - :)
20.10.2011 18:27
vencivvg написа:
Много от нещата в статията са верни.
Но това са кандидатите за президент и от тях трябва да се избира.
Ако не е Плевнелиев президентът ше е някой откровен комунист - Калфин, или комунистическата снаха - Кунева ( прикрита комунистка ).
Все пак от трите варианта мисля, че най-добре е Плевнелиев.
За съжаление, не може да се каже че той е анти-комунист.
Много, много е далеч от анти-комунизма.
То и Румен Христов е далеч от анти-комунизма.


Да де, аз за това избрах Витков за президент :) Ти се съсредоточаваш върху поднесените от социологическите агенции данни и по този начин стесняваш избора си върху първите трима. Знам ли...
цитирай
6. mamkamu - Да...
20.10.2011 18:31
haralanov написа:
Те не са възмутени от миналото на Вожда си!
Те може и да не са възмутени но аз съм възмутен!!!


Да де, но обикновено възмутените сме ние, които не гласуваме за тях. Аз съм възмутен и от цялата тая подмяна на ценности, която от ГЕРБ ни предлагат, за да се изкарат дясна антикомунистическа партия! Смех :)))
цитирай
7. анонимен - много си тъп мамкаму!!!!!!!!!!...
20.10.2011 20:46
много си тъп мамкаму!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
цитирай
8. анонимен - Точен анализ, какво да се каже ровече.
20.10.2011 22:34
Въпросът е, че вече нямаме голям избор, освен евентуално за София, но и тук е съмнително. Ти знаеш на частичните избори какво стана.(((
А иначе президента ще трябва да го преглътнем. Не ща ни Куневиза, ни Калфин. Просто е абсурд.
А пък Плевнелиев няма сурат за тая работа. Направо луди ни направиха.
цитирай
9. bojo12345 - Точна характиристика на кандидатите за президент.
20.10.2011 23:18
Аз пък като майничка от Филибето, бих гласувал за онзи кандидат за кмет,който предложи "Альошата"от Бунарджика да го подари безвъзмездно на новия музей на социзкуството-да пази тези "паметници на културата", че току виж някой бегал:)))
Иначе, така предложените мераклии за президенти-боже опазини,кото и да изберем ,никаква няма да я върши!!!

цитирай
10. mamkamu - @ parasol
21.10.2011 09:55
Съмнително, не съмнително аз съм си тъмносин лумпен :) Пък и Прошко едва ли ще излезе такъв, като Дечев, който успя да преметне сума ти народ. А и е от съвсем друг калибър!

Макар че...знае ли човек :)
цитирай
11. mamkamu - @ bojo12345
21.10.2011 10:09
Те са много за махане, тия паметници. А "Альошата" си е направо за там :)

За президента не знам... то и без това по конституция той не върши кой знае колко. Така че, който и да сложим, все тая. Само, дето ще станем за резил. Ама ние и без това сме станали отдавна, така че... :)
цитирай
12. анонимен - Хе-хе, не отписвай толкова лесно Скакауеца!
21.10.2011 12:05
Може да обере бая "протестен вот". В моето отделение от 9 души трима ще гласуваме за Светльо, а от останалите 6 четирима няма да гласуват. И ми се струва, че има доста хора като нас.
цитирай
13. patzolino - За Светльо съм "ЗА" с двете ръце, но
21.10.2011 12:11
Прошко едва ли е нещо по-различно от Софиянски. А аз такъв втори не искам. Прав си, че борбата ще е между него и Фандъка, затова смятам там да гласувам за някъв си с бюлетина номер 10. Ей така, напук. Както напук ще гласувам и за Светльо. Просто да им се покаже, че "изборът", който ни карат да направим, е всичко друго но не и демократичен. Защото уж ти предлагат възможности, а всички те водят към задънена улица. Е мерси ...
цитирай
14. анонимен - Светльо Витков ще изненада всички ...
21.10.2011 12:59
Светльо Витков ще изненада всички като се класира за втория тур
цитирай
15. thetrooper - "Е, накрая ще избера милиционерщината, но с голямо отвращение."
21.10.2011 13:45
Аз пък не. На балотажа за президент ще гласувам с недействителна бюлетина. Не че това ще промени нещо, но поне ще знам, че не съм спомогнал начело на държавата да дойде мекотелото Плевнелиев.
цитирай
16. анонимен - Много от нещата в статията са верни. ...
21.10.2011 14:25
[quote=vencivvg]Много от нещата в статията са верни.
Но това са кандидатите за президент и от тях трябва да се избира.
Ако не е Плевнелиев президентът ше е някой откровен комунист - Калфин, или комунистическата снаха - Кунева ( прикрита комунистка ).
То и Росен в казарма не е ходил, а 10.11 го завари като пръв комсомолец в Благоевград.А к'во да каже Костов-по тази логика той не е никакъв "десен".
цитирай
17. demonwind - 14. анонимен
21.10.2011 14:38
Моля се народа да е разумен и Светльо да отиде на балотаж с Калфин. Тогава ще лъсне истината за мъртвите души и истинските кукловоди. Ако втория спечели.
цитирай
18. aman - Да си Костовист за някои хора се п...
21.10.2011 15:16
Да си Костовист за някои хора се превръща в диагноза и пречи най-вече на самия Костов и хората, които уважават приноса му като държавник. Да почнем по тези:
1. След 117 народни председатели на конци - явно е много лошо - 135 такива на конци през 1997-2001 очевидно е добре и съвсем в реда на нещата.
2. Председател на Народното събрание на конци, визираме ЦЦачева е кофти, ама като е Йордан Соколов очевидно е добре...
3. Кмет на София на конци, като се казва Фъндъкова явно е кофти, ама като се казва Софиянски (преди да гласува Комнадира с отвръщение за него третия път) е добре...
4. Идваме до президента и вицето - ако са Плевнелиев и тази гласовитата мома е кофти, като са Стоянов и онзи репресиран земледелец (кой помни вицепрезидентите) - супер е...
Да добавим към това да си имаш назначен свой състав на Конституционния съд, Главен прокурор (лично избран луд зам-министър), Вишс съдебен съвет, Върховни съдилища, НСРТ, БНБ и т.н. държавни органи с лично посочен от теб състав (визирам онзи период) и ако не може да ги посочиш да смениш закона, за да прекратиш правомощията на предния орган и да назначиш свой си... това е добре, ама ако на някой днес му хрумне да изрече или па назначили шефка на СГС от своите си - това е кофти....
И тогава и сега е кофти и винаги ще бъде кофти като една партия се опита да дебалансира политически и институционален живот в тази държава. Сравняват често ББ с Тато, на който масажирал ушите..., ама ако му гледаш действията в много неща той е огледален образ на Костов, само дето няма властта, която бяхме дали на Костов, а тази дето експлоатира я прави с език и форми далеч от рафинирания и отработен политически език на Костов.
Да си от тия "костовисти" и да ревеш срещу нещата, които ББ прави по костовски е не просто лицемерие, а форма на религиозно секстантство.

За Прошко - готин е, ама по начина, по който му се случи кандидатурата и по който му върви кампанията... трябва вярно да си сектант, за да мечтаеш за балотажи и да го проповядваш
цитирай
19. primavera - Кукли и кукловоди,
21.10.2011 15:20
Да, всяко правителство се състои от кукли и куклодводи. Интелектуалния потенциал на България се стопи... в износ е! Там роди и децата си, които вече наближават 20 годишна възраст. Да възмутена съм, защото същият този, вече удвоен зад граница интелекткуален потенциал е с лоша информация, лоша организация, лоша... е знаем си националната черта де, завист, завист и отново - завист. Правителствените мъже не правят нищо за да се организира този златен потенциял. Знаете ли го? Не!!! Знаят го нашите близки, които харчат нашите пари , в Родината. Милата ни Родина! Някой дава ли си сметка колко милиони евро влизат ежегодно в нашата Родина България от нас , тези в странство? Защо държавата България е толкова бедна, след като ние вливаме реки от евро? Знаете ли НЕ СЪМ ДОВОЛНА от всичко, което се предлага на изборната скамейка за гласуване , но с това разполагаме и честно казано, милата ми България се разпродаде от Доган и сие. Ето това е пасмината от която трябва да се пазим, но той 20 години коли и беси гяурите... Много са ни голями устата и силни гласовете МАМКА МУ... ама защо първо не мислим, защо позволяваме на Доган да прави това, превърна Родината ни на одърпана черга. Ето това мислете, проверявайте, информирайте се, разровете забуленото под мистериозното фередже, проучете какво става със пограничните ни южни райони и население там и пазете от такива кучета родината ни. Куклите на конци, щом работят ЗА а не против родината ни са милиони пъти по-добриот тези които я разкъсват ... И накрая да отговоря на въпроса си... ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ НИ МЪЖЕ СЕ УЖАСЯВАТ ОТ ПОТЕНЦИАЛА, НАМИРАЩ СЕ ЗАД ГРАНИЦА. Схващате ли колко обедня образователната ни система и в каква незавидна финансова ситуация са нашите преподаватели. Ха ха ха истината е че на Държавата България и трябва прост -необрзован народ. Слаба образователна система, неплатени и незаинтересовани преподаватели, а онези от чужбина, държани на ръка разстояние, от тях удобни са само парите, помагащи на предизборните кампании.
цитирай
20. mamkamu - !!!
21.10.2011 16:11
aman, ти всъщност наясно ли си, че в момента ДСБ е една от най демократичните партии в България. Кандидатите за изборни длъжности се излъчват само след вътрешнопартийни избори, да не говорим, че после си явяват и на предварителни такива в рамките на Синята коалиция. Освен това по-голямата част от ръководството на ДСБ са млади хора.

През 1997-2001 -а мнозинството на СДС беше бая изпълнено с хора личности със собствени мнения (то и затова по-късно се разцепиха), докато сега депутатите на ГЕРБ са като войничета!

Вие антикостовистите сте странни птици. Чуете ли името на Костов скачате, сякаш рояк оси ви жили отзад.

А! Забравих. Не мога да бъда наречен костовист, поради няколко важни причини:

1. Не съм член на тази партия и дори не съм регистриран симпатизант.
2. Вече в няколко статии изказвам мнение, че ще бъде по-добре за Костов да се оттегли от председателския пост на ДСБ.
3. Много пъти са ме наричали комунист в коментарите под някои мои статии, които се различават от политиката на ДСБ и СДС. Ти пък сега ме наричаш костовист?!
4. Не съм съгласен с някои законопроекти на ДСБ.
5. Не съм стъпвал на политически митинг никога през живота си.

Всичко това обаче не ми пречи да имам доверие в тази партия, която стои най-близо до политическите ми възгледи.

Бъди здрав
цитирай
21. aman - Лъжеш се жестоко - не са се разцепили ...
21.10.2011 16:59
Лъжеш се жестоко - не са се разцепили 2001 поради различните мнения, а по съвсем различни причини, свързани с делене на власт, влияние и т.н., а изборната загуба катализира процесите неудържимо - в.т. изнасилено дадената оставка на Костов. До края на 38 ОНС отцепили се бяха единствено и само 10 души около Христо Бисеров - само те се осмелиха и Каракачанов някакъв пирует там направи. А Командира и Класната не съм ги измислил аз нито са плод на журналистически фантазии. Гласуването с фулмастрите също! Във всяка партия управлявана по този начин, ситуацията е такава каквато е и в СДС онова и НДСВ и сега ГЕРБ, а ДПС винаги. Единствената демократична партия, колкото и парадоксално да е и то е признато от всички други политици и наблюдатели е БСП след 1997 г. Колкото и да ми е тъжно - факт е!

Аз пък съм "костовист", ама от тези, които уважават направеното от Костов като министър председател, за съжаление този добър държавник е пълен провал като политически лидер - тъжно но факт! За сведение никога не съм членувал в СДС или ДСБ, а през 1997 г. дадох своя дан като гражданин за това Виденов да си отиде, а Костов да стане премиер и да изпълни това, което беше поел пред нас като ангажимент - изпълни го, доволен съм!

Правилно и логично е всеки да има политическа активна позиция и да търси адекватното на нея политическо представителство. Въобще не те критикувам за това. Критикувам това, че в поста ти си описал от една страна рецидиви, които са били присъщи на политиците, които са създали и ръководят партията, която припознаваш за близка до теб. Не просто присъщи, те ги превърнаха в практика и модел на поведение, копирано след това доволно напоително и от мадридското недоразумение и следвашите недоразумения.

Критикувам и наивността в прогнозата - Прошко, с цялата ми симпатия към него е неизбираем и ако дойде на почетно трето място трябва да се ръкопляска, това трябва и да е стремежа на издигналите го. Другото е големи думи, след което голямо разочарование.
цитирай
22. malkiatprintz - Така или иначе не стана, за съжал...
24.10.2011 06:05
Така или иначе не стана, за съжаление. Ще чакме да се оплетат конците, макар че на боко какво му пука, то йси го каза - кой каквот още да прави, той ще си строи магистрали.
цитирай
23. aman - Ето, че стигнахме до това, за което ...
24.10.2011 12:12
Ето, че стигнахме до това, за което говорех и сега вместо да има някакво нормално приемане и отчитане на успех, поради свръхочаквания, базирани на нищо - калпава кампания, лоша организация и вътрешни противоречия, резултатът е този, който е.

Реалното беше да се стремят да подобрят постигнатото на миналите избори, когато Мартин Заимов им беше кандидат - нереалната преценка и тогава и сега в съчетание с казаните в горния абзац даденост, валидни и за двете кампании доведоха до логичния край - по-нисък резултат и от най-ниския досега от преди 4 години.

Тия конци не могат да бъдат оплетени, защото са изгнили и всеки следващ избор го доказва - даже носталгичната част от хората, които по навик пускат бюлетина с всеки избор намаляват значително.

Трябва нови конци и нова плетка да се направи, ако искаме десния човек в България да има политическо представителство! Тия свършиха курса, но за съжаление "умират твърде бавно" и не може да се изчисти терена за нов градеж!

Бъдете здрави!
цитирай
24. анонимен - абе за онзи ли костов дето продаде ...
24.10.2011 21:11
абе за онзи ли костов дето продаде българия ли говорите? него ли толкова величаете? маи верно всеки народ си заслужава управниците. разликата между костов и софиянски е че първия само краде / с ударение на буквата "е"/, а втория краде, но и понаправи нещо.

и още нещо относно мнението, че за управниците е по добре народа да е прост и тъп - абсолютно вярно но е пропуснато "и болен". не че в другите сфери на обществено политическия живот нещата са в ред, но след 10.11 наи големия батак е в образованието и здравеопазването.
цитирай
25. анонимен - @wostniqx
09.11.2011 18:38
Hi! i'm repost you post: to my @vdoeopei twitter
цитирай
26. анонимен - RE:swingertales vol 24
04.12.2011 05:17
#grabbed[N - www.efqbqladnaj370.blogspot.соm
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471583
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол