Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.12.2011 20:16 - 20 години без СССР?
Автор: mamkamu Категория: Политика   
Прочетен: 17098 Коментари: 36 Гласове:
28

Последна промяна: 09.12.2011 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
imageНа днешния ден преди 20 години от историческата сцена слезе Империята на злото –Съюзът на съветските социалистически републики. Изграден и ръководен на тоталитарен принцип, абсолютно не зачитащ човешките, религиозни и национални права Съветският съюз ще остане, като едно от най-смразяващите ума държавни формирования в човешката история. Формирование чиито ръководители достойно се нареждат, дори надминават злодеи, като Ирод, Атила, Чингис Хан и Дракула.

Съветският съюз не се продъни обаче вдън земя. Той не се разтвори в атмосферата. Не изчезна в небитието. Освен че живее в сърцата на много хора с объркани мозъци, той продължи своето съществувание под формата на днешната Руска федерация. Или по-точно 70 годишното му съществувание беше само едно превъплъщение на Руската империя, превъплъщение, каквото е днешната Федерация –уж републиканско по форма, но имперско по съдържание.

Желанието да продължи имперската политика заяви преди дни и премиерът Путин, който обяви наскоро, че СССР бил всъщност Голямата Русия и заяви плановете си за създаване на нов Евразийски съюз. Връх на имперското му безочие беше допълнението, че в него евентуално можели да членуват и други държави извън бившия Съюз, като България например!

В днешна Русия определено се диша малко по-свободно от съветските времена, но политическия въздух си остава все така зловонен и едва ли в обозримо бъдеще ще достигне прозрачността в Западния свят :) Доказателствата са стотици, ако не и хиляди. От убийствата на журналисти до политическите репресии. От мачкането на кавказките народи до международен ресурсен рекет. От пародийната смяна на местата между Путин и Медведев до откровеното погазване на човешките права.

Такова погазване беше и наскорошното потушаване на протестите в Москва и Санкт Петербург, където хората недоволстваха от нечестните и фалшифицирани избори. Те бяха брутално разпръснати от милицията, като опозиционни лидери и независими блогъри бяха арестувани и осъдени по бързата процедура на по 15 денонощия арест. Путин естествено обвини за протестите САЩ, които чрез едно изявление на държавния си секретар Клинтън изразиха опасения от честността на изборите в Русия. Критика изразиха и други западни лидери, както и от ОССЕ и ПАСЕ, които бяха пратили наблюдатели там.

Ясно е, че тази критика е принципна и не е свързана с някакви конюнктурни съображения, защото единствените, които могат да спечелят от едно изборно оспорване са комунистите, които всъщност, както се говори, са получили много повече гласове от официално обявените. Почти колкото гласовете на управляващите!

Според сайта на движението
"Гражданин наблюдател", партията на Путин "Единна Русия" всъщност е получила 29,8 процента средно за страната извън Москва, а в столицата - 25,8 на сто.Според ЦИК обаче резултатът за управляващите е 49,54, което по същество е една разлика, която не може да не събуди подозрения у нормалния наблюдател. Според същата организация избирателната активност е била 51,5 на сто в Москва и 53 процента в останалата част от страната, докато ЦИК е обявила на сайта си 60,2 на сто за цялата страна.

За всички вътре и вън от Русия е ясно, че Руската олигархия, трудно ще се откаже от властта си. Лошото е, че алтернативата според волята на избирателите в Русия е един още по-голям фен на Съветския Съюз дори и от Путин –Комунистическата партия. А филма с нейно участие сме го гледали 73 г. Дано няма повторение... Щото на римейка вече се "наслаждаваме" тук, в България от поне 67 години ...


П.П. Покрай изборите руснаците родиха стотици вицове. Ето един от тях, който е реплика на един по-стар:

Барак Обама се оплаква по телефона на Дмитрий Медведев, че има голяма вероятност на изборите за Конгрес на САЩ неговата Демократическа партия да изгуби.
- Нямаш проблем- отговаря Медведев. -Ще ти помогна. Имам тук един мегаспец по изборите -Чуров (председателят на руската ЦИК). Пращам ти го - всичко ще оправи.
Минали изборите в САЩ. Медведев звъни да пита как е минало.
- Абе, общо взето, тихо и спокойно беше. Само че резултатът е странен - във всички щати с голяма преднина победи "Единна Русия" :)))



Гласувай:
28



1. анонимен - Нещо си се объркал. Империята на ...
08.12.2011 20:24
Нещо си се объркал. Империята на злото се оказа от другата страна на океана. !83 военни конфликта с десетки милиони жертви. Това са демократ-убийците от САЩ, нали? Единствените и най-противните.

Я погледни тук и си запуши устата.

http://kushel.blog.bg/drugi/2011/03/22/koia-e-vsyshtnost-quot-imperiiata-na-zloto-quot-sasht-ili-ss.713955
цитирай
2. boristodorov56 - Др. kushel - е пич. смел - ще коли фашагите в блога!
08.12.2011 20:41
Кич. ел. - хамериканците не избиха за 100 години 100 000 000 собствен народ, нали?

Освен това защо русите карат чукчите да четат, а!!!
цитирай
3. hatanasov - Защо ли всички...
08.12.2011 20:56
бягат все още от Империята на злото. И все отвъд океана.
цитирай
4. vahisht - Няма...
08.12.2011 22:48
няма да се оправим скоро.....
Хабим се вече 20г в лов на "вещици" и никакво КПД, защото цялата пара отива във свирката на локомотива...не, че някой я чува тази свирка .....
Поздрави!
цитирай
5. alexanderherzdorf - Нещо си се объркал. Империята на ...
09.12.2011 00:47
kushel написа:
Нещо си се объркал. Империята на злото се оказа от другата страна на океана. !83 военни конфликта с десетки милиони жертви. Това са демократ-убийците от САЩ, нали? Единствените и най-противните.

Я погледни тук и си запуши устата.

http://kushel.blog.bg/drugi/2011/03/22/koia-e-vsyshtnost-quot-imperiiata-na-zloto-quot-sasht-ili-ss.713955


Комун.онанисте КУХ-ел, от много време знаем какъв си и колко струваш. Подобни статийки си ги чети на партийното събрание, не ги пробутвай на нормалните хора.
цитирай
6. bojo12345 - Не знам САЩ да са империя на злото...
09.12.2011 07:31
Всичко ,от цял свят емигрира в щатите!
Не знам някой "янки" да е емигрирал у нас!
Колко българи днес са емигрирали в бившия СССР?- една голяма 0!
Виж, в САЩ са най-много и никой не се оплаква!
Днес дори и "африканците" не рискуват да емигрират в Русия!
цитирай
7. анонимен - Авторът да организира митинг в подкрепа политикаta на правителството
09.12.2011 09:14
Какво донесе на България модеът на USA демокрацията- унищожено селско стопанство и промишленост, отсъствие на национална финансова структура, загуба на суверинитет, криза в здравеопазването и образованието, безработици, замразени доходи и увеличаваяи се цени, и за капак Мутри начело на държавата. Бихте ли излезли на площадите в подкрепа на всичко това?
цитирай
8. анонимен - ШАМАН
09.12.2011 09:28
Автора на поста се пъне да се присъедини към хора на зложелателите на Русия. Но дядо Вазов е казал - "Не се гаси туй, що не гасне". Всуе са тези напъни. Хората чувстват вече на гърба си англо-саксонското лицемерие и неоколониалните им мераци. Да се поразрови из сайтовете, където бъка от антиамериканска и антиглобалистка информация. Авторството е на американци, които също са потърпевши, защото капитала няма родина. Перфидната империя на злото съществува, но центъра и е далеч на Запад. Но да ти е простено. Самото заглавие на блога ти сочи, че си безадресен и неграмотен ругател. Сляп за това, което става и в момента с прехваления ЕС. А може би Империята на злото е в дъното на тоpr крах, или ние, че се прикачваме към вечно губещите?
цитирай
9. syrmaepon - айде пак синьо-червени битки
09.12.2011 10:00
не ви ли омръзна....

малко смях през сълзи:


А может, это не шутка?
6 ДЕКАБРЯ 2011, 00:55 АНТОН ОРЕХЪ

Обратили внимание на первые слова Медведева в ночь «победы» на выборах? Когда он сказал, что, во-первых, очевидно, что «Единая Россия» проходит в Думу. Все засмеялись над «шуткой». А может, это не шутка? Может Дм. Анатолич просто знал реальные цифры?


Лозунг дня
30 НОЯБРЯ 2011, 00:28 ВИКТОР ШЕНДЕРОВИЧ
«ЕСЛИ ХОЧЕШЬ, ЧТОБЫ ТВОЙ ГОЛОС НЕ УКРАЛИ —
ГОЛОСУЙ ЗА «ЕДИНУЮ РОССИЮ»!»



Смешанная идея
22 НОЯБРЯ 2011, 02:29 АЛЕКСАНДР РЫКЛИН
«Дмитрий Медведев назвал интересной идею возвращения к смешанной системе формирования Госдумы и местных парламентов...»
Ну, как трогательно - «интересной»... То есть раньше он просто не знал, что такая бывает... А тут ему кто-то рассказал... И она, эта система, показалась ему интересной...
Теперь пойдет к Путину и скажет: «Вован, представляешь, мне тут рассказали, что есть такая интересная система формирования парламента... "Смешанная" называется...»


Чтоб сказку сделать былью
21 НОЯБРЯ 2011, 00:02 ВИКТОР ШЕНДЕРОВИЧ
Много лет назад в финале новогодней программы «Плавленый сырок» на радио «Эхо Москвы» питерские артисты Лосев и Смолкин спели смешной куплетик. Уже не помню, кто именно его написал – Вадим Жук или Сергей Плотов, но заканчивался куплетик так:«Здравствуй, Дедушка Мороз!Ты у нас «единоросс»?»

И вот – получите и распишитесь: только что в Курске прошел конкурс детского рисунка точнехонько по заданной рифме! «Дед Мороз – «единоросс».
Кроме шуток, как говорится.
Уродская политическая жизнь снова догнала и перегнала гиперболу.


цитирай
10. анонимен - Моят
09.12.2011 10:28
последен постинг е посветен на същата тема. Подкрепям тезата ти.
Няма да влизам и тук в спор с чугунените глави, само ще кажа отново, че не съм русофоб. Има много интелигентни и широко скроени руснаци, които определено не заслужават такива управници.
Лошото е, че някак са свикнали да ги мачкат и дано по-бързо се отърсят от това.
цитирай
11. ykpaina - Империята на злото
09.12.2011 10:29
сссрофилите, защото това са всъщност 90% от българските "русофили", които не знаят добре нито руски език (руският им е една омерзителна смесица от руски и български), нито руската и съветската история и култура - нея пък откровено НЕ ИСКАТ да я знаят, ако това не съвпада с врасналите се в мозъците им идеологеми...
...та тези нещастници ако си направят труда да пообиколят бившите съв. републики и да чуят колко жени (ВСИЧКИ майки, съпруги, приятелки и т.н.) се кръстят: "Боже, добре, че нашите (войничета) не могат да ги пращат в Чечня! Добре, че се отделихме!" ... и още много работи да чуят...които може би ще докоснат сърцата им...и оттам да им светне нещо...
защото мозъците им явно не са способни да възприемат и анализират нова информация
Що се отнася до това, което става в момента в Русия...Бог да им е на помощ на обикновените руснаци, сред които има много разкошни и читави хора...защото кремлядите явно мислят с категориите от времето на ссср и кгб...москва е пълна с войска и военна техника - властта се готви да обича народа по време на планираните за утре мащабни протести...
цитирай
12. vencivvg - Малка корекция
09.12.2011 11:24
Не сравнявайте Атила, Чингис Хан , Дракула с комунистическите изверги.
Нито Атила, нито Чингиз Хан, нито Дракула са създавали концлагери, или са избивали собствения си народ. Били са смели мъже, лично са участвали в битките. Докато страхливецът Сталин лично не участва в нито една битка, но избива милиони от собствения си народ. Просто не може да се сравняват. Комунистическите злодеи са ненадминати по своята жестокост.
цитирай
13. mamkamu - Едно интервю на големия съветск...
09.12.2011 11:32
Едно интервю на големия съветски/руски фантаст Борис Стругацки в Дневник, което си заслужава да се почете.

Цитат:

"Много е възможно бъдещата последна наша перестройка да съвпадне във времето с мощна енергийна криза, която да подейства като последния тласък да излезем от състоянието на второкласна полуфеодална държава с ядрени ракети, не умееща нищо друго, освен да търгува с нефт и газ."

Цялото интервю:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/12/09/1356038_boris_strugacki_sivotata_dokarva_na_vlast_horata_v/

цитирай
14. nesstor - Днес обаче Империята на Злото се ...
09.12.2011 12:28
Днес обаче Империята на Злото се нарича СЦЩ!!!И все повече мислещи с главите си , а не със задниците си човеци осъзнават това.Чети повече и мисли със главата си , ако има нещо в нея, а не със задника си .
цитирай
15. nesstor - Днес обаче Империята на Злото се ...
09.12.2011 12:29
Днес обаче Империята на Злото се нарича СЦЩ!!!И все повече мислещи с главите си , а не със задниците си човеци осъзнават това.Чети повече и мисли със главата си , ако има нещо в нея, а не със задника си .
цитирай
16. idealist - Като познаваме
09.12.2011 12:54
българския ни опит в градежа на истинска демокрация, как мислите - ако в Русия и Китай има подобна, това по-добре ли ще е за самите им граждани и за целия свят? Аз лично се съмнявам...
цитирай
17. анонимен - 20 години без СССР?
09.12.2011 14:12
Очевидно автора на блога не е в час. Поне да се обърне назад и да погледне датата и часа на часовниците пред които гордо позира. Според мен е с 20 години назад във времето.
цитирай
18. анонимен - Още един с радостно грухтене се н...
09.12.2011 14:21
Още един с радостно грухтене се нарежда на копанката на онкъл шмуел
цитирай
19. анонимен - Не сравнявайте Атила, Чингис Хан, ...
09.12.2011 14:28
vencivvg написа:
Не сравнявайте Атила, Чингис Хан , Дракула с комунистическите изверги.
Нито Атила, нито Чингиз Хан, нито Дракула са създавали концлагери, или са избивали собствения си народ. Били са смели мъже, лично са участвали в битките. Докато страхливецът Сталин лично не участва в нито една битка, но избива милиони от собствения си народ. Просто не може да се сравняват. Комунистическите злодеи са ненадминати по своята жестокост.

цитирай
20. анонимен - Мамкати, не ставаш ли вече досаден с ...
09.12.2011 14:46
Мамкати, не ставаш ли вече досаден с мухлясалите си политически изпражнения. Дори на лидера на мухльовците в сайта, трябваше да му е ясно, че поводът за телешкия възторг, който го тресе, вече не е актуален. Докато дребната му душичка ликува, по-яките страни от бившия СССР вече направиха нов съюз. Но нейсе. Всеки антикомунист е и античовек. Десет боклука в цял сайт и 0.8% от българите са нищо. Какво ли се занимавам с мухлясали лузери?!
цитирай
21. анонимен - kaizer
09.12.2011 14:55
Едно момче много мразело баща си.То порастнало.Баба му и дядо му починали-на гробовете им не отронил дори сълза.Умряла и майка му-той не отронил дори една сълза и отново обвинявал баща си и още повече го намразвал.
Тогава починал баща му-и на гроба му той плакал,садрал си задника от рев.Защо?
Защото вече нямало кого да мрази,нищо вече не осмисляло и мотивирало живота му...

Та така мили мои СССР-мразци.Вече 20г. сте в положението на това момче и живота ви е изгубил смисъла си и в злобата и отчаянието си постоянно сипете жлъч по СССР,а него вече...го няма!Отдавна го няма!И дори в "смъртта" си ,той ви победи!Нанесе ви безответен удар!
цитирай
22. анонимен - en4o
09.12.2011 14:57
Ей,урод,виж ли си мамка ти??
цитирай
23. apostapostoloff - Няма вече СССР, няма ГДР...
09.12.2011 15:21
Викам им аз на моичките:
- Да знаете преди Десети какви ГДР-та имаше!...
А те ми се смеят! Седерастни нйедни!
цитирай
24. nesstor - Като прочетох написаното от ано...
09.12.2011 15:27
Като прочетох написаното от анонимник №19 се хванах за главата, понежеи така тъпотия не се среща често.Този тип така и не е разбрал, че т.нар. комунизъм е едно от уродите пръкнали се от ционизма, същият този ционизъм , който шества днес из планетата под формата на СЦЩ, МВФ,СБ, СТО,Уолстрийт, Федералния резерв, глобализма.А неговите жертви, бивши, настоящи и бъдещи са с пъти по-големи от измислените жертви на "комунизма", понеже ако се изходи от знанието, че началниците на "комунистическите" палачи са били все чифути...
цитирай
25. vencivaleri1951 - Драги "мамка ти" /ама как звучи само:)/
09.12.2011 15:31
Ще перефразирам и един стар виц:
-Обама към медведев:
-У нас пред "Белия дом" спокойно можеш да викаш -Долу Обама
-Ами то и у нас пред "Белия дом" /Думата/ и дори пред Кремъл вожеш да си викаш спокойно -Долу Обама:)
Иначе по темата:
СССР като съюз/за съжаление с друга идеология/ ще го има..можеш да бъдеш уверен. Преди два дена обаче имаше друга дата. Беше рожденния ден на СДС. Те къде са драги???
-Госпожа Клинтън е известна с двойните си стандарти откогато оспориха със съпругът си свирката като полов акт.
Как така разчистването от полиция на "Арбат" да кажем е полицейщина , а разчистването на "Уолстрийт" е въвеждане на ред. След това уверен ли е авторът на постинга че, г-жа Клинтън няма нищо общо с номера срещу колегата на мъжа и /по курварлък:)/ франсето и бивш шеф на Световната банка? Ако говорим за приемственост във властта янките не малко прецеденти са създали дори по родствена линия. Фамилиите, Рузвелт/впрочем там имаме трети мандат на втория Рузвелт/, Кенеди, Буш...сега Клинтън...Впрочем авторът за Компартията ли се е затъжил. Да допуснем, че е вярно за гигантската манипулация на изборите...Тогава математически погледнато най ощетени са хората на Зюганов. Както и да погледнем най в дясно , в Думата са единорусите. Другите по в дясно са при СДСто.
цитирай
26. hrista - Цитирам те: ". . . Уж републ...
09.12.2011 16:02
Цитирам те: "...Уж републиканско по форма, но имперско по съдържание" Браво,много точно казано! Всичко... :-)
цитирай
27. анонимен - Подкрепям написаното с две ръце
09.12.2011 16:21
Ето какво се опитват в момента управляващите в Русия:

"Федералната служба за сигурност на Русия (ФСБ) е поискала от най-голяма руска социална мрежа "В Контакте" да затвори редица опозиционни групи и да блокира акаунти на опозиционери, съобщи в. "Ведомости". Основателят на социалната мрежа Павел Дуров обаче е отказал да се подчини заради принципни убеждения."

Браво на Дуров. Дано остане само жив!

цитирай
28. vencivaleri1951 - Аз не мога да разбера и друго.
09.12.2011 16:46
Хем жестока диктатура във федерацията, а този вестник вади данни, друг вестник написа еди какво си, демостранти се млатят с милиционери гледаме, опозиционни канали нон стоп плюят дуото/Медведев Путин/, освиркват премиера...
Да погледнем у нас обаче.
По телевизията, вестниците, радиото един Бойко. Стачкуват наши сънародници за хляба си ние болшинството си траем, а мидиите против протестиращите. Там срещу протестите полиция /както е по цял свят/, у нас медии, неправителствени организации,/ даже чалга певица се изказа/ против борещите се за работа и хляб . Това какво е? Цигани пребиха с лопата майка на полицай, но понеже ве е изборно време никаква обществена реакция. Народе????
цитирай
29. анонимен - Aвтор
09.12.2011 17:14
И Атила и Влад Цепеши - Дракула, наречен така заради жестокото отношение към противника, османците, никога не са избивали своите. Били са свирепо-жестоки с врага, но явно се е налагало. Първият го убиват с отрова, а вторият успява да оцелее и да остави свободна половин Румъния, заради страховития си навик да избива предводителите на османските варвари и осява цяла Трансилвания с черепите им на кол по пътищата. Наказанието е толкова жестоко, че никога вразите не са спали в Трансилвания, докато, княза се бори за възстановяване на България заедно с поляци и чехи и благодарение на ужасната му слава се измъкват оцелелите от страшната битка при Варна чехи и поляци.
цитирай
30. mamkamu - !!!
09.12.2011 18:59
kushel написа:
Нещо си се объркал. Империята на злото се оказа от другата страна на океана. !83 военни конфликта с десетки милиони жертви. Това са демократ-убийците от САЩ, нали? Единствените и най-противните.

Я погледни тук и си запуши устата.
-------

Мамкати, не ставаш ли вече досаден с мухлясалите си политически изпражнения. Дори на лидера на мухльовците в сайта, трябваше да му е ясно, че поводът за телешкия възторг, който го тресе, вече не е актуален. Докато дребната му душичка ликува, по-яките страни от бившия СССР вече направиха нов съюз. Но нейсе. Всеки антикомунист е и античовек. Десет боклука в цял сайт и 0.8% от българите са нищо. Какво ли се занимавам с мухлясали лузери?!


Абре, Кушел, ти отново взе да преминаваш границата на добрия тон!!! Явно не можеш да се погледнеш от страни. Използвайки квалификации, като "мухльовци", "дребна душичка", "боклук" и "лузъри" само показваш нивото на възпитанието си и психическата си лабилност. След заканите ти, че ще ме убиеш, това ти е второто психясване.

Другото, което наблюдавам в теб е типичното мислене, сполетяло голяма част от този нещастен народ. Откъде ти хрумна, че говорейки за тоталитаризма в СССР/Русия аз нямам забележки към онова, в което започна да се превръща САЩ в последните 2 десетилетия -една нова империя с републиканска фасада.

Колкото обаче и да се пънеш, все още свободата, гражданските права, независимата съдебна система и изборите в тази страна са на светлинни години напред пред руските им еквиваленти.

И все пак не забравяй, че повдигайки въпроса за парламентарните избори в Русия аз показвам и главния ощетен -Комунистическата партия на Руската Федерация. Може и да не ми изнася, но истината е по-важна от всякакви двуполюсни противопоставяния...

А относно новия Евразийски съюз на Путин, бъди сигурен, че той няма нищо общо с твоите комунисти. Дори напротив...

Айде със здраве и дано някой ден поумнееш на стари години :) Само съжалявам, че ти отделям толкова време, но го правя за четящите...
цитирай
31. mamkamu - !!!
09.12.2011 19:06
vencivaleri1951 написа:
Аз не мога да разбера и друго.
Хем жестока диктатура във федерацията, а този вестник вади данни, друг вестник написа еди какво си, демостранти се млатят с милиционери гледаме, опозиционни канали нон стоп плюят дуото/Медведев Путин/, освиркват премиера...
Да погледнем у нас обаче.
По телевизията, вестниците, радиото един Бойко. Стачкуват наши сънародници за хляба си ние болшинството си траем, а мидиите против протестиращите. Там срещу протестите полиция /както е по цял свят/, у нас медии, неправителствени организации,/ даже чалга певица се изказа/ против борещите се за работа и хляб . Това какво е? Цигани пребиха с лопата майка на полицай, но понеже ве е изборно време никаква обществена реакция. Народе????


И тебе те тресе двуполюсното мислене, май :) Аз не случайно казах, че сега в Русия се диша по-свободно от времената на СССР. Малко по-свободно, но не необходимото за една европейска държава, каквато се опитва да се изкара Русия.

А относно ситуацията в България съм напълно съгласен с теб... Тук спор няма.
цитирай
32. mamkamu - А на онези, които ме подкрепиха, ...
09.12.2011 19:12
А на онези, които ме подкрепиха, благодаря! Макар че, има ли за какво да благодаря на хора с нормално логично мислене? :))) Те просто са си такива и са обречени да бъдат малцинство в която и да е държава, била тя Русия, САЩ или Танганайка :)
цитирай
33. hatanasov - Товарищи и анонимници от КГБ и ДС
09.12.2011 19:17
Първият декрет на Ленин през януари 1918 г. е за създаването на концлагерите - първите в света.
цитирай
34. mamkamu - Аааа...
09.12.2011 19:39
hatanasov написа:
Товарищи и анонимници от КГБ и ДС
Първият декрет на Ленин през януари 1918 г. е за създаването на концлагерите - първите в света.


Аааа, не :) В интерес на историческата истина първи са английските в Южна Африка по време на Бурската война преди около 120 години. Те разбира се не могат да се сравнят с "произведенията" на Вожда, където човек е значел просто едно нищо :)
цитирай
35. vencivaleri1951 - Топло, но не съвсем. По рано са създадени концентрационните лагери.
10.12.2011 01:34
mamkamu написа:
hatanasov написа:
Товарищи и анонимници от КГБ и ДС
Първият декрет на Ленин през януари 1918 г. е за създаването на концлагерите - първите в света.


Аааа, не :) В интерес на историческата истина първи са английските в Южна Африка по време на Бурската война преди около 120 години. Те разбира се не могат да се сравнят с "произведенията" на Вожда, където човек е значел просто едно нищо :)


По време на войната между Севера и Юга на янките. Задържат се профилактично мъже не участващи във войната с цел да не подсилят по късно противника. Тогава за пръв път публично се използува думата Концетрационен лагер. Тоест концетрират на едно място превантивно хора които не са извършили подсъдни деяния, но биха могли да станат опасни. Другото интересно е, че това е идея на фирмата на Пикентроп/ловци на глави8 наета от Севера да разузнава Южняците и да лови дезертьори. На практика това е началото на ЦРУ. По късно през Втората световна война провеждат подобно мероприятие/но в доста по лек режим/ с американски граждани от японски и немски произход. Не се заяждам и не целя нищо да кажа, но мисля, че е интересно като фактология.
цитирай
36. internationalist - г-н Юрий,
02.06.2012 13:32
нито аз ще убедя вас, нито вие мен.
Предполагам, много добре ги разбирате някои истини, но умишлено възхвалявате една вредна на нас идеологема, наложена ни от Господарите на Запада и на голяма част от Света, а именнно Илюминатите.
Та за тези същите Господари, най-големият Кошмар е Велика Православно- Славянска Федерация, водена от Русия,където да участват всички православно-славянски Държави включително и нашата. Тогава с Плановете им за тотално Световно Господство,ще стане крах. Тъкмо те използвайки спабостите и загубите по време на Първата Световна Война, налагат наистина така вредният за Русия последвал СССР. Спор няма, жестока система с цел геноцид на рускоговорящите народи. Така че, не стигате до Корена на Злото, ами само се плъзгате по повърхноста на борбата Демократи-Тоталитаристи. СССР бе програмиран и създаден от Илюминатите и тяхните Изпълнители Юдео-Масоните, маскирани като Червени Политкомисари.
Но вие сигурно си имате комплексни причини да държите тази Позиция, които аз незнам....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mamkamu
Категория: Политика
Прочетен: 9471633
Постинги: 527
Коментари: 13770
Гласове: 20435
Блогрол